Go to Top

Het idee van de eeuw

Het idee van de eeuw

Ho-ly fuck..!! Graham Bell vond de telefoon uit, in Genève staat de revolutionaire deeltjesversneller, Occulus Rift en Google Cars.. maar dit idee van NAC verdient meedere Pulitzer- en Nobelprijzen tegelijkertijd en daarna nog een keer!

We hebben hem tijdens een abominabel verlopen wedstrijd (wel ’n recordke qua aanwezigen) met zijn allen gevierd: het Avondje NAC. Al 40 jaar beroemd en berucht vanwege ons, de fanatiek-trouwe supporters, het gespook in het stadion en het feit dat ze vaak de ochtend erna pas eindigen in brakke ellende en huiselijk geweld richting de man. Niet alleen bij het plebs, binnen alle gelederen dreunt dat Avondje door. “En dan vergeten sommige van onze zakelijke fans wel eens de afspraken met het thuisfront”, vertelt communicatiekoning Perry Hendriks aan BredaVandaag. Voor hen (alleen voor hen of voor iedereen beschikbaar ?!) heeft hij samen met anderen bij NAC een oplossing voor de potentiële misère verzonnen: bloemen voor afwezigheid.

Het klinkt niet vreemd in de oren: NAC wint, je zuipt jezelf van de plaat af en bij thuiskomst verzoekt jouw wederhelft je netjes op de bank beneden naast de hond plaats te nemen. Geen excuus dat je zo fokking laat pas thuiskwam, het is immers ‘maar’ voetbal.. dat gevoel snapt niet iedereen en daar zijn ze bij NAC mee gaan spelen. Het idee voor de bloemenverkoop na de wedstrijd ontstond spontaan vertelt Perry. “Het is een onderbuikgevoel, gebaseerd op de verhalen die we horen van de fans. Het is een ludiek plan.”

Aanstaande vrijdag, als de onzen tegen de MVV-ers spelen, staat er een blommenstalleke in het Hoofdgebouw. Het is het bloemenstalletje van Rob van Gool van Bloemenhuis Kamp uit Oosterhout, en deze staat dus in de hal van het hoofdgebouw. Zonder op de feiten vooruit te lopen (eenieders situatie is anders) kan hier dan een verontschuldiging gekocht worden waarom je zaterdagochtend pas zo laat/vroeg pas thuis bent. Zo kan je het feest na afloop van de wedstrijd NAC-MVV zonder enig probleem verlengen en kom je toch goed voor de dag. “Dan kunnen de fans dus meteen een goedmakertje kopen”, aldus Perry.

Om het feest compleet te maken, heeft NAC ook kaartjes laten ontwerpen met speciale tekstjes die aan het boeket gehangen kunnen worden. “Ook waarop mensen een reden kunnen aankruisen”, vertelt Van Gool. “Bijvoorbeeld ‘al weer te laat thuis’ of ‘kwam een bekende tegen.’ En wat voor boeketjes heeft de bloemist in de aanbieding, GeelZwarte bloemen? “Zwart wordt lastig, maar ik maak zeker wat lenteboeketjes met gele bloemen”, licht Van Gool toe.

De bloemenstal staat in principe tot het eind van het seizoen na elke thuiswedstrijd in de hal van het hoofdgebouw. Er worden dus nogal wat feestjes en lange Brabantse nachten verwacht, dat klinkt wel goed! En het idee is ook zeker leuk en origineel. Ik denk echter wel dat als ik met m’n doorgezopen harses om half drie of nog later met veel kabaal thuiskom en half-brabbelend een bosje bloemen aanbiedt om mezelf uit mijn GeelZwarte drinking-binge probeer te lullen, ik letterlijk fysiek een verdieping lager wordt getrapt en dat daarna nog lang moet aanhoren wat een fukking numbnuts ik wel niet ben en ik die bloemen kan steken waar menigeen grensrechter een vlag heeft zitten..

Maar ik vind het idee wel erg leuk en ga dus ergens dit seizoen nog wel uitproberen hoe dit aanbod thuis als goedmaker valt. Indien dat niet goed is, gaat er gewoon linéa recta een advocaat op NAC afgestuurd worden,  want ze verkopen immers zelfbenoemde goedmakertjes.. Maar uiteindelijk verergerde het de situatie in plaats van dat er seks in zat…. Dat is gelul natuurlijk en het zou wel sierlijk zijn als iedereen een bosje bloemen kon kopen in plaats van iedereen die voorheen om ‘De Gele Jas’ heen zat, dat is niet helemaal duidelijk nog.

Test het uit, aanstaande vrijdag. Gezellig het weekend op tijd inluiden, hopelijk nafeesten in de grachten en met een bos bloemen thuiskomen en daardoor het hele weekend pre-valentijn vertroeteld worden. Klinkt als een plan! Laat NAC nog weten of iedereen een bosje Afrikaantjes kan komen kopen.?

Bron: B-Side Rats, BredaVandaag

29 Reacties op "Het idee van de eeuw"

 • Seh
  11 februari, 2016 - 02:28

  Zwak

  0

  0
 • teach
  11 februari, 2016 - 02:59

  Sex ging toch al niet meer lukken

  0

  0
 • naccer076
  11 februari, 2016 - 07:38

  Wat een……idee

  Steek die bloemen maar in….

  0

  0
 • oosterhout3
  11 februari, 2016 - 07:43

  typisch voor de hoofdtribune zullen we maar zeggen XD *SOFTIES*

  0

  0
 • badeend
  11 februari, 2016 - 08:17

  BRILJANT.

  De mensen die dit nu alweer af gaan zitten zeiken, hebben echt geen leven. Je kunt het ook gewoon negeren, als je het ‘niet zo leuk’ vindt.

  Echt BRILJANT. Hulde aan Perry en de anderen die dit mede mogelijk maken.

  0

  0
 • RwE
  11 februari, 2016 - 08:42

  Als je zo een leven hebt helpt een bloemetje ook niet meer.
  Nou en als je wat later thuiskomt, je hebt heel de week gewerkt. Ze doet toch net of ze slaapt of je nu om middernacht of om 3:00u thuiskomt, als je s morgens maar weer gewoon paraat staat!!

  0

  0
 • Peter
  11 februari, 2016 - 09:26

  Als ik na een nederlaag boos en teleurgesteld thuis kom (en die zijn er best veel geweest afgelopen jaren) en zij weer niet snapt waarom ik het me zo aantrek en ik voor de zoveelste keer moet vertellen wat clubliefde is enz. Een kleine compensatie voor de vrouw doet wonderen. Hulde

  0

  0
 • wolfmanjack
  11 februari, 2016 - 09:47

  De meeste reacties hierboven zijn zwakker dan het idee. Wat maakt het uit, laat iedereen doen waar die zin in heeft en brandt niet alles meteen af.

  0

  0
 • badknoest
  11 februari, 2016 - 10:15

  Had liever een sanseveria

  0

  0
 • De Rechter
  11 februari, 2016 - 10:22

  Ik zie het al helemaal voor me. Stinkend naar bier, zweet en rook struikel je de drempel over en val je plat op je buik. Met je laatste krachten steek je een hand op met daarin in het verfrommelde bosje dat de derde helft nauwelijks heeft overleefd. Je vrouw ziet het niet al te indrukwekkende boeket maar vergeeft je spontaan omdat de gedachte telt. Niet alleen vergeeft ze de staat waarin je verkeert, ook je fragiele huwelijk is spontaan gered na deze zeer romantische geste. En ze leefden nog lang en gelukkig.

  0

  0
 • Van "taajlaand
  11 februari, 2016 - 10:37

  Hoi De Rechter,

  Je kent mij? Ha, ha, mooi verhaal!

  0

  0
 • De Lange
  11 februari, 2016 - 10:49

  De Rechter,haha top verhaal,klinkt bekend,je vergeet alleen nog te melden dat je eerst de sleutel nog in het sleutelgat moet krijgen …..

  0

  0
 • JohnFe
  11 februari, 2016 - 10:54

  @Van “taajlaand

  Je schijnt ervaring te hebben, lol, gaat dit van de recreatie pot ( lees zuip pot) af, of van een andere gereserveerde monetaire voorziening?

  Leuk initiatief, geweldig.

  0

  0
 • Wanny
  11 februari, 2016 - 10:55

  Slim idee. Zo komen we weer in de media en wordt nog maar eens benadrukt dat NAC the place to be is. Zo kun je het Avondje cultiveren.

  0

  0
 • oosterhout3
  11 februari, 2016 - 11:37

  krijgen ze straks bloemen…. vorig jaar een complete bikini……

  volgende actie…. chocolade of sierraden mee naar huis??

  sorry maar ik vindt het een klein beetje lachwekkend…. net of dieun plantenboer er tot 3 of 4 uur gaat staan voor die paar euro’s

  0

  0
 • Henri
  11 februari, 2016 - 12:20

  Ik vraag me altijd af hoe ze bij NAC zo’n samenwerkingsverband aangaan. Ik ken diverse goede Bredase bloemisten die jarenlang seizoenkaarten hebben/hadden bij NAC. Plat gebeld werden voor gratis boeketjes tijdens wedstrijden en nu niet in het verhaal voorkomen. Als mij dat als ondernemer zou overkomen en ik niet had mogen anticiperen op een dergelijk initiatief zou ik me toch lichtelijk in mijn kruis getast voelen.
  Wat dat betreft lijkt NAC in mijn ogen erg op onze overheid. Een onbetrouwbare partner om mee samen te werken en dan hoeven we alleen maar naar de kledingsponsor te kijken. Ook op dit onderdeel van de bedrijfsvoering zou een goede manager geen kwaad kunnen.

  0

  0
 • Scarface
  11 februari, 2016 - 12:27

  Beste Henri,

  Misschien dat ik iets mis, maar waar in dit stukje staat dat NAC geen contact heeft gehad met Bredase bloemisten? Of je moet veel achtergrondinfo hebben die je niet met ons deelt of je bent gewoon een enorme zure zeikerd.

  0

  0
 • Oldskool
  11 februari, 2016 - 12:36

  @ Henri

  Stel je niet aan man.

  0

  0
 • Henri
  11 februari, 2016 - 12:42

  Beste Scarface,
  Waar staat dat ze wel contact hebben gehad met Bredase bloemisten en deze ook hebben kunnen inschrijven op dit idee? Een ander voorbeeld, tijdens de seizoenspresentatie bij kledingsponsor Brastiaansen Modestad in Bavel stond AD Goetzee dood leuk op NAC TV te verkondigen dat als er andere partijen geïnteresseerd waren om kledingsponsor van NAC te worden ze zich konden melden. Nou ja, het moet niet gekker worden. Wordt er op jouw feestje als sponsor even via de media geacquireerd naar concurrenten.

  0

  0
 • Ennapjseejer
  11 februari, 2016 - 12:50

  Disney-beleving. 3.0?

  0

  0
 • scheppioni
  11 februari, 2016 - 12:52

  @ Badeend
  Dat waren mijn eerste gedachte ook precies, perfect verwoord man !!! HUP NAC, us mvv rijp voor de slacht, niks afwachtend morgen om 20.00u, VOL GAS !!!

  0

  0
 • Rick
  11 februari, 2016 - 12:53

  @Henri,
  Je roept zomaar wat man. Kledingsponsor Bastiaansen is voor de pakken van het bestuur en de spelers na de wedstrijd, Justin was toentertijd opzoek naar een kledingsponsor voor de sportkleding omdat Umbro stopte. Later is dit Legea geworden.
  Blijf jij maar lekker zeiken op alle initiatieven, uiteindelijk willen deze twee bloemisten hier geld voor investeren om zichzelf te promoten. Voor NAC een leuke actie en een leuk zakcentje erbij. Willen andere bloemisten dit ook? Prima, als ze maar betalen.

  0

  0
 • 2meter10 Casual
  11 februari, 2016 - 13:22

  Na AMF (Against Modern Football) nu ook AMV (Against Modern Valentinesday)?

  Ik neem die van mij weer gewoon mee naar het stadion, gevolgd door een overnachting in een hotel.

  0

  0
 • Henktank
  11 februari, 2016 - 13:25

  Ik zat eerder te denken aan het uitbreiden van de etenswaren. Hamburger of sateetje.😉

  0

  0
 • naccer076
  11 februari, 2016 - 14:16

  Henktank for president!!!

  0

  0
 • maarten
  11 februari, 2016 - 16:59

  Of je zegt ik ga naar de voetbal en nuttig een paar biertjes of je zegt ik ga naar de grootste kroeg van Breda en daar wordt gevoetbald. Tactisch brengen naar de vrouw. En ben je laat. Tja er kwam verlening, maar ja wat voor verlenging..Dat moeten ze maar zelf uitzoeken.

  0

  0
 • Nognedje
  11 februari, 2016 - 17:40

  Briljant plan en precies op tijd, omdat ik nogal wat goed te maken heb. Sturen ze die bloemen de volgende dag naar het opgegeven huisadres? Ik heb namelijk geen zin om die bloemen de dag erna helemaal mee naar Utrecht te sjouwen. En al helemaal niet als ik ze vantevoren ook de hele nacht in de kroeg bij me moet hebben.

  0

  0
 • guuske
  11 februari, 2016 - 22:41

  Kunnen ze geen pabo kraam wegzetten?

  0

  0
 • Jurgen
  12 februari, 2016 - 06:28

  @ Guuske, idd een NAC dildo doet wonderen…….

  0

  0