Go to Top

BSR TV: Lerin Duarte na NAC-MVV (1-1)

BSR TV: Lerin Duarte na NAC-MVV (1-1)

Duarte maakte vanavond zijn eerste minuten in het geel/zwart. Het ging soms nog wat stroef, maar als je goed keek zag je dat hij iets kan toevoegen aan dit elftal. Ondanks dat hij zijn stempel nog niet op de wedstrijd kon drukken was zijn creativiteit en zijn voetballend vermogen goed te zien. Omdat we al een prima rijtje met debutanten voor BSR TV hebben gehad, besloten we de van Ajax gekomen middenvelder maar eens voor de camera te zetten.

44 Reacties op "BSR TV: Lerin Duarte na NAC-MVV (1-1)"

 • 2meter10 Casual
  13 februari, 2016 - 00:50

  @BSR… Wederom respect voor het interview. Het wordt steeds professioneler!
  Ik snap niet waarom iedereen in paniek is.. We kunnen toch gewoon nu elk potje gebruiken om lekker te oefenen en dan gewoon volle focus op de nacompetitie.
  Waarom zou het niet kunnen? We kunnen toch een keer geluk aan onze zijde hebben?
  Ik denk gewoon serieus dat ik al het azijn al heb uitgepist afgelopen seizoen en vooral die wedstrijd tegen Roda thuis.

  * Ik ben en blijf trots op mijn club. Die spelers die boeien me niet, het bestuur ook niet. De trainer zal wel…. Nee, wat mij steeds weer naar NAC en Breda laat komen is het bier drinken met de vrienden/kennissen die wel nog wonen in Breda*

  Iemand zei het laatst heel pakkend:
  “NAC is niet een stadion waar gevoetbald wordt en gedronken, maar een groot café waar toevallig ook wordt gevoetbald”

  0

  0
 • Dutchbird
  13 februari, 2016 - 01:46

  na Go Ahead dacht ik: “dit gebeurt nooit meer zoveel geluk kan een tegenstander in één wedstrijd niet meer krijgen”. Maar het gebeurde weer. Ongelooflijk zoveel ballen als er vanavond in het strafschopgebied van de tegenstander terecht kwamen en maar eentje die er in ging. Ars is weliswaar topscorer bij NAC maar met gemiste kansen staat hij volgens mij mijlenver bovenaan in de Jupiler League.
  .
  Natuurlijk ook een paar fouten. Deze keer Lazic. Maar foutloos spelen lukt zelfs Barcelona niet.
  Dat Makkelie een talentvol scheidsrechter is bleek vanavond in het geheel niet. Hij had MVV veel harder aan moeten pakken en twee keer geel op zoek moeten houden bij Seuntjes. De eerste keer speelde Mats heel zuiver de bal en de tweede keer stak er echt een MVV speler zijn been voor Mats, die misschien een beetje dramatisch viel maar daar moet een goede scheids doorheen kijken.Vergelijk dit eens met Robben, die kreeg een pingel en de tegenstander kreeg de rode kaart. Schorsing aanvechten mag geen probleem opleveren.

  0

  0
 • S.HB.NAC
  13 februari, 2016 - 05:02

  Het is gewoon jammer, vol voor de playoffs gaan nu…..!

  0

  0
 • NAC!!
  13 februari, 2016 - 06:05

  Mijn mening:

  Er zijn er velen die vinden dat NAC tegenslag had deze wedstrijd. Ik vind het ook net anders. Ja er was tegenslag, maar NAC mist een creatieve middenvelder. Naah sorry niet goed genoeg en stam kan dat ook niet. Dit was mijn inziens de zwakste tegenstander soe we gehad hebben. Als je hier niet van wint, is dat een schande. Voorzetten? Een drama. En niet alleen seuntjes voor de zeikerds. Maar wat loopt Verbeek daar ook te doen? Zie het goed in met de trainer. Maar toch had hij de basiself niet moeten wijzigen. Dit is toch op beetje zen fout vind ik. En we kunnen lopen zeiken op de leiding maar daar kopen we ook niks mee.
  NAC speelde ondanks de tegenslag nog te traag en niet creatief genoeg.

  Hebben we de sterkste selectie? Ja daar ben ik van overtuigd. Maar als je het zo bekijkt. Wat hebben we te zoeken in de ere? Laat ze nog maar een jaar jup spelen en een basis leggen. Want dit is een goede selectie maar geen team. De bezem erdoor.

  Ps. Duarte is iemand die het wel ziet. Dat zag je direct en mag je van hel ook wel verwachten.

  Wat een klote jaar 😬

  0

  0
 • jvt
  13 februari, 2016 - 07:19

  Hoe kun je verliezen van nummer laatst RKC en nu nummer Laatst van de periode MVV, thuis van GOA die er ook niets van bakt. Dan is er wel degelijk iets aan de hand . Onze geweeeeeeeldige trainersstaf gaat diep door het stof, het zijn amateurs, beginnelingen en ook het management en bestuur zijn allemaal mensen zonder een beetje ervaring. Wil je echt iets veranderen, wil je echt met ambitie naar de top dan zal er eerst topmanagement moeten komen. Bedankt maar weer, stelletje lozers!

  0

  0
 • H.K.
  13 februari, 2016 - 07:41

  The day after: Nog steeds voelt de 1-1 als een verlies. En ik schuif dit toch echt op t conto van onze onbekwame trainer. Hij heeft de basis elf gewisseld terwijl seun en mulder het goed deden op rechts en kenny en lazic 10x beter waren dan die bagger van gister op links. In de rust had lazic eraf gemoeten en Matic erin want MVV had geen aanvallende intenties meer. Achterin stonden twee blokken van 4 en om dan seuntjes en verbeek te wisselen van kant zodat deze twee de drukte inliepenvind ik een dramatische keuze. Na de 10de corner die geen gevaar opleverde had hij kunnen ingrijpen tot afdraaiend. Maar nee hoor 21 corners indraaiend of kort wat 0.0 resultaat opleverde. Of je nu gelijk speelt of verliest maakt geen fuck uit. Dus waarom hij tot t einde met 4 verdedigers bleef staan? Geen idee. Ook ik dacht dat is een man met een visie. Maar om met rutte zijn woorden te eindigen: ik denk dat hij dat zelf niet ziet. Beste selectie, slechtste team! Maandag gelukkig geen tijd om te gaan of het te volgen. Ik lees t wel als t afgelopen is. Weer 433 dan weet ik de uitslag al: 2-1!

  0

  0
 • Ulvenhouter
  13 februari, 2016 - 07:44

  @2m10, ga je dit onder elke post neerzetten of stop je er nu mee?

  0

  0
 • wallie
  13 februari, 2016 - 08:16

  Dit elftal heeft niks te zoeken in de eredivisie. Volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen.

  0

  0
 • am
  13 februari, 2016 - 08:18

  In die 15 minuten dat Duarte meespeelde heeft hij mij al overtuigd. Als hij wat meer wedstrijdritme krijgt kan hij weleens belangrijk gaan worden in de na-competitie.
  Duarte, van Diermen, Stam volgens mij veruit de beste spelers van de selectie. Samen met Jelle, Kenny en Seuntjes zijn zij de enige eredivisie waardige spelers. Dus mochten we promoveren weet Smulders wat hem te doen staat.

  0

  0
 • NAC!!
  13 februari, 2016 - 09:06

  Eens met wallie. En am

  Stam is goed verdedigend. Heeft zelf het inzicht niet om creatief te zijn. Duarte was creatiever op 15 min dan stam op een hele wedstrijd. Een paar van die kut lopjes ben je niks mee.

  Dit elftal kan in de ere echt niks gaan doen…

  0

  0
 • Denker
  13 februari, 2016 - 09:45

  Degene die overtuigd zijn van duarte kunnen beter die roze bril afzetten . Je heb aan duarte evenveel als aan de Zeeuw. Lekker conditie op peil brengen en over paar maanden weer ergens anders gaan kijken. Zijn gewoon kut aankopen en eigen jongens krijgen nog niet misschien de kans. Kutbeleid verder niks

  0

  0
 • wanny
  13 februari, 2016 - 09:48

  Het kampioenschap is toch al een tijdje verloren. Deze wedstrijden gaan nergens meer om, behalve een goed team wegzetten dat in de nacompetitie kan vlammen.

  Gezien de maatregelen tegen Brands en Stam en de opstelling van gisteren, is Dijkhuizen daar ook al mee bezig. Zo moet je ook de komst van Duarte zien, nog niet fit maar met het oog op de nacompetitie aangetrokken.

  0

  0
 • Nicknac
  13 februari, 2016 - 10:10

  Ik snap van sommige reacties helemaal niks . Deze wedstrijd zat het gewoon niet mee en als er een binnenvalt was het allemaal geweldig. Ze hebben prima gevoetbald maar hij wilde niet vallen om Dijkhuizen nou de schuld te geven vind ik heel erg raar. Hij heeft deze wedstrijd gewoon een paar dingen geprobeerd die verkeerd hebben uitgepakt

  0

  0
 • THE Don
  13 februari, 2016 - 10:54

  Dit is geen incident Nicknac. Poppetjes op de juist plek zetten en zorgen dat de diva’s tevreden zijn is het enige dat Dijkhuizen moet regelen.

  Nu zet je gewoon 14.000 man voor lul door niet met je sterkste 11 te starten en moet je Kenny inbrengen als pinchhitter omdat je 0 aanvallers op de bank over hebt. Dikke onvoldoende!

  0

  0
 • joop
  13 februari, 2016 - 11:32

  vraag waarom gorter en niet v/d weg
  geen matic en waarom brands disp geschorst en dan geen aanvaller op de bank zitten
  je moet strijden voor een periode titel en dan ga je een elftal op 4 plekken wijzigen nu seuntjes geschorst wordt
  moet hij gewoon brands terug halen voor maandag en matic en v/d weg moet erin staan
  de heer dijkhijzen is niet echt goed bezig als je voor de titel of periode titel gaat om een team op 4 plaatsen te wijziggen het was zwakker als tegen dordrecht jammer

  0

  0
 • SjorsNAC
  13 februari, 2016 - 12:08

  Die keeper van mvv was wel goed, elke corner was voor die gozer, om gek van te worden.

  Duarte maakte een prima indruk.

  0

  0
 • Bredafun
  13 februari, 2016 - 12:22

  Mogen we onze nieuwe spits maandag al verwachten???
  Of blijven we bezig met onnodig papiergeneuzel????
  Komop nac, vaart ermee en dat manneke opstellen maandag!

  0

  0
 • Dutchbird
  13 februari, 2016 - 12:28

  @Bredafun ik denk dat jij even de ombudsman moet bellen want we worden mishandeld door de overheid die dagen de tijd neemt voor iets dat in 10 minuten klaar kan zijn

  0

  0
 • Toontje
  13 februari, 2016 - 12:47

  Velen hebben echt het vermoeden dat NAC kans heeft in de nacompetitie. Maar kijk maar alle wedstrijden tegen geen enkele eredivisieploeg die nu onderaan bungelt heeft NAC ook maar een schijntje kans…..en in de eredivisie hebben we totaal niets te zoeken……en geld om te shoppen is er niet……dus promoveer je dan ga je er volgend jaar weer even snel uit….maar promoveer je niet dan komt het faillissement steeds dichterbij
  We zitten in de hoek waar de klappen vallen en kunnen er niet uit.

  0

  0
 • EUR
  13 februari, 2016 - 13:06

  @ toontje. Zo zie ik het ook. Hopen op een suikeroom of een Chinees. Of heel je vermogen investeren in de voetbaltoto. Als nac verliest krijg je 5x je inzet. Zeer interessant. Gewoon kapitaal opbouwen.

  0

  0
 • Yup
  13 februari, 2016 - 13:14

  Lekker rouleren met spelers alsof je fucking guardiola bent, met 40 gelijkwaardige spelers op de bank. Die dijkhuizen vindt zichzelf veel te goed.
  En duarte? Hmmm… Kweet niet. Er loert nog steeds een fernandezje. Kan miss wel redelijk fit zijn, maar heeft al een half jaar geen fatsoenlijke wedstrijd gespeeld. Als het maar niet tot de laatste wedstrijd duurt voordat er rendement uit komt.

  0

  0
 • Henri
  13 februari, 2016 - 13:48

  @THE Don
  Juiste woorden. NAC heeft tot nu toe 49 goals gescoord. 31 daarvan zijn gescoord door Ars, Brands en Seuntjens, dus zo’n 63%. Als je geen scorend vermogen hebt in je selectie dan moet degene die wel scoren wel opstellen. Nu wordt 20% van het scorend vermogen op de tribune gezet, bovendien een grootverdiener. Dijkhuijzen zal eens moeten beginnen met het sterkste elftal op te stellen en dat is op dit moment hoe je het wendt of keert een elftal met Brands, dus moet je dan 4-4-2 spelen. Bovendien zal hij eens een uitermate zwakke schakel als Lazic uit het elftal moeten laten. Als hangende vleugelspeler speelt hij alleen balletjes breed en achterwaarts en als verdediger mist hij iedere duelkracht. Iedereen het MVV doelpunt gezien. Lazic lag aan de basis en toen hij de kans kreeg de fout te corrigeren gaf hij de voorkeur aan toekijken (inhouden/stilstaan) ipv initiatief (doorlopen/bal veroveren) te nemen en zijn fout proberen te herstellen. Iedereen ook zijn actie in de 69e minuut gezien waarbij hij op een haar na een MVV speler een niet te missen voorzet geeft. Zolang een dergelijke speler wordt opgesteld kunnen we het echt schudden dit seizoen. En vergeet niet 12 wedstrijden voor het einde van de competitie is 50% van de kans op promotie al verkeken. Een schande. En hopen/gokken op de nacompetitie doen nu een Go Ahead en VVV ook. Hebben we daar thuis ook al niet van verloren dit seizoen? Nee het vanzelfsprekende, dan promoveren we wel even via de nacompetitie, daar moet ik hard om lachen. Want ook deze selectie heeft dit seizoen al weer meerdere malen bewezen er niet te staan als het moet!

  0

  0
 • willem 4,5
  13 februari, 2016 - 13:54

  Lees weerr een hoop onzinverhalen hierboven. Als vd Weg in de basis had gestaan hadden we dan wél gewonnen? De trainer kan hier ook weinig aan doen, als die bal er niet ingeschoten wordt dan maak je geen doelpunt. We hebben veel druk er op gezet misschien wel te veel en dat is mislukt. NAC speelt beter als er meer ruimte is en die was er gisteravond niet. Tegen Emmen komt die wel en die wedstrijd gaan we waarschijnlijk wel winnen. De schuld aan de scheidsrechter geven is natuurlijk makkelijk, maar hij heeft wel een negatieve rol gespeeld. Seuntjes, die trouwens een slechte wedstrijd speelde, had nooit een rode kaart mogen krijgen, bij de eerste speelde ie gewoon de bal en de 2e was discutabel, heb alles op fox sport nog eens rustig kunnen bekijken. Jan Lul de keeper van MVV had wél geel mogen krijgen voor tijdrekken. Gescheld op Dijkhuizen is ook onzin, met elke andere trainer was het gisteren ook zo afgelopen, soms gaat dat zo in het voetbal, er niet altijd gerechtigheid! We moeten gaan voor de nacompetitie, vorig seizoen zijn de Jupiler clubs gepromoveerd waarom zou dat weer niet kunnen.

  0

  0
 • Peer11
  13 februari, 2016 - 14:17

  Dit NAC heeft geen pech, maar komt kwaliteit en mentaliteit tekort. Bereid je maar voor op nog een seizoen in deze ellende. Als er gewonnen moet worden geven de heren gezamelijk niet thuis.

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  13 februari, 2016 - 14:26

  Zou er iemand in dit elftal een voorzet kunnen geven dan meer dan 2 meter van de grond. Over de corner maar niet te spreken. Wat was dat slecht zeg

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  13 februari, 2016 - 14:31

  @Henri 100% eens. Deze nederlaag is voor een groot deel te wijten aan Dijkhuizen. Onbegrijpelijk om niet met je sterkste elftal te beginnen en Lazic rechtsachter te zetten. Door het onwennige gestuntel in het begin (Lazic) achterin komt de tegengoal. Daarna maakt hij nog een bijna fatale blunder. Dikke FAIL voor Dijkhuizen. Hopelijk laat hij dit soort fratsen verder wel achterwege.

  0

  0
 • Naccer in tianjin
  13 februari, 2016 - 14:41

  Bizar dat als er gelijkgespeeld over verloren wordt, er meteen zoveel manisch depressieven hier gaan lopen gillen dat de club failliet gaat, de trainer acteert als guardiola en het hele bestuur eruit moet.

  Doe wat datzelfde wat het bestuur en de trainer ook doen; blijf rustig en neem beslissingen, vaak goed, soms minder. Zolang je maar een beslissing neemt.

  laten we met zijn allen de club steunen ipv spelers, bestuursleden of zelfbenoemde NAC-kenners af te branden, daar schieten we helemaal niets mee op.

  0

  0
 • am
  13 februari, 2016 - 15:14

  Belachelijk dat er mensen zijn die Dijkhuizen de schuld gaan geven, dan heb je echt een bord voor je kop. Op een 6 tal spelers na bestaat de selectie uit zeer middelmatige spelers. En het zijn toch de spelers in het veld die het noemen doen.

  0

  0
 • Wijgaannietopzij
  13 februari, 2016 - 15:17

  @Henri ik denk dat Lazic je dochter heeft bezocht. En dat je nog steeds dwars zit. Ik had hem gewoon op linksbuiten gelaten. En het elftal zo gelaten na dordrecht. Stop en go Verbeek linksbuiten .. Man man man. En waarom geen matic. Leuk dat Suk scoort maar eerlijk is eerlijk wat heb je voor de rest aan die kerel. En seuntjes, zoveel kwaliteit maar het lijkt erop dat die nooit zin heeft. Zonde !

  0

  0
 • Kipiani
  13 februari, 2016 - 15:32

  Nog steeds niet bekomen. Wederom een teleurstelling. Bijna iedereen (!!) hier heeft in zijn of haar reactie wel ergens een punt of een beetje gelijk. Het is gewoon niet goed genoeg, het is het allemaal net niet. Vooral voetbal intelligentie ontbreekt tegen dit niveau tegenstander als MVV. Ik heb mijn hoop gezet op Duarte en op zijn voetballend vermogen om echte openingen te creëren en goals te maken. We zullen het af moeten wachten, maar ik denk dat we aan Duarte meer gaan hebben dan aan de Zeeuw en Fernandez bijvoorbeeld.
  Overigens is dit geen motie van wantrouwen aan Stam, want die speelde gisteren weer uitstekend en werkte zich ook nog een ongeluk. Hij was overal !!! Maar Ronnie is geen Sergio (weer lang geleden) of Lokhoff (nog langer geleden). Duarte waarschijnlijk veel meer. Lerin de ontbrekende schakel ??? Kop op en naar Emmen.

  0

  0
 • Buddha
  13 februari, 2016 - 15:41

  Iedereen die nu zo loopt te zeiken moet eens in de spiegel kijken en zichzelf afvragen of ze wel bij de juiste club op de tribune staan.

  Beter dan gisteren wordt het dit jaar echt niet meer hoor. Knokken voor elke grasspriet de tegenstander continu onder druk zetten en kans op kans op kans creëren. In het eerste kwartier na rust is het mvv niet gelukt de bal meer dan 2x naar dezelfde kleur te spelen. Zo dominant! Wat verwachten we nu eigenlijk?

  0

  0
 • Otjes
  13 februari, 2016 - 15:56

  Stam was gewoon de beste speler gisteren. De rest was bagger…lazic, gorter, naah en verbeek wissen gewoon kwaliteit.

  De rest is ook zeer beperkt. 0 goede corners, voorzetten. Een Ars die alleen maar naar achter kan hangen met geen nummer 10 (brands) erachter. Dus dat werkt niet. P.s. Dit was een Brands wedstrijd.

  Wat ik niet snap is dat een trainer Ronnie de bal constant laat ophalen bij 2 centrale verdedigers tegen een team als MVV. Er ontstaat dan een blok van 2 keer 5 man omdat suk en naah te ver naar voren staan. Geen middenvled. Kan er niet een centrale verdediger inschuiven?

  Nac is gewoon kwalitatief en taktisch slecht. Op alle fronten.

  0

  0
 • scheppioni
  13 februari, 2016 - 19:34

  @ Dutchbird
  Volkomen mee eens, daarbij toevoegend dat ons NAC niet stabiel genoeg is dankzij de laatste twee jaar passief gebald te hebben om deze wedstrijden net als tegen go ahead om deze in doelpunten af te drukken !
  Dan moet je het van spelers hebben die op de perfecte plaats staan, tegen dordt uit was dit op het eerste half uur prima en gisteren was het opportunistisch, maar niet zelfverzekerd genoeg en dan moet je heel gauw zien dat je het in zo’n wedstrijden met een Verbeek, Naah en mindere mate Gorter nu niet redt !
  Maar ik ben er van overtuigt dat dit NAC tegen een canbuur of excelsior niet hoeft onder te doen, alleen hebben we nu drie maanden nog om het leren weer volkomen zelf af te dwingen in grote tegenstelling met eind vorig seizoen, waardoor het ook mis ging ! HUP NAC, drie punten in emmen en in ieder geval tweede of derde eindigen, dat is schematisch gezien het meest gunstigst !

  0

  0
 • scheppioni
  13 februari, 2016 - 19:39

  Oh ja en vergeet ik over Duarte, prima voetballer maar moet het nog zien in een bikkelend NAC, blijft hij overeind dan kan hij met zijn creativiteit dat nu bij ons NAC niet overloopt van vertrouwen(zie Mats) nog van een meerwaarde gaan zijn deze maanden bij ons NAC BREDA !!!

  0

  0
 • scheppioni
  13 februari, 2016 - 19:41

  Plus poppetjes op de juiste plaats Lazic linksbuiten, is het beste voor het team NAC, al zovaak gebleken, vorige week nog !!

  0

  0
 • Toontje
  13 februari, 2016 - 19:51

  Stam was de beste…oke als je snel tevreden bent en t.o.v. de rest ben je als snel goed en dan stelt “de beste”niet veel voor natuurlijk
  hij creert in ieder geval geen kansen voor de aanvallers…daar verwacht ik meer van Duarte en Stam terug naar rechtsback….daar heeft hij prima wedstrijden gespeeld in het verleden. Uiteindelijk is het een hele goed bruikbare waterdrager, maar geen speler die een team kan “dragen” al denkt hij dat zelf wel…maar daar zijn de meeste tegenwoordig erg goed in…zichzelf overschatten.

  0

  0
 • oosterhout3
  14 februari, 2016 - 08:25

  ffe wachten… stam de beste?? dan moet hij bij de 0-1 niet de opkomende man pakken maar zijn eigen man die uiteindelijk scoort
  daarna nog 2a 3 kansen van ZIJN tegenstander, en dat zegt voor een verdedigende middenvelder meer dan genoeg!

  0

  0
 • oosterhout3
  14 februari, 2016 - 08:26

  huh zeg ik hetzelfde als toontje??

  he toontje we zijn het ooit een keertje eens…. hoe ken dah nou alweer?

  0

  0
 • P'hage
  14 februari, 2016 - 08:57

  Iedereen heeft zo mijn mening, terecht of niet. Moet kunnen en zo heb ik de mijne. Hier zullen, vermoed ik, weinig mensen mijn mening delen, maar dat is prima.
  In mijn ogen moet er 1 ding gebeuren: Stam zijn tenue, auto afpakken en hem wegtrappen bij NAC. Ja, hij werkt hard, maar is ook een arrogante speler die het teambelang niet voorop heeft staan en denkt boven alles en iedereen te staan.
  Ik heb opgelet deze wedstrijd en hij heeft minimaal 3x een pass middels een lobje gegeven, 6x (!!) de bal van de voet van een medespelers gepakt en was 2 tellen na laatste fluitsignaal meteen naar binnen, terwijl de rest toch ondanks teleurstellende resultaat een rondje langs de tribunes liep.
  Bovendien, harde werkers hebben we genoeg, maar rendement van Stam is 0. Nog geen doelpunten en hoeveel assist? Misschien 1.
  Nee, grote fout van NAC om hem terug te halen.
  Ik ben absoluut geen voorstander van eigen spelers afkraken, zal ook nooit fluiten na een slechte wedstrijd, maar een speler die het teamleiders zo verstoord kunnen we in deze fase gewoon niet hebben. Misschien gaat dit verhaal ook op voor Brands, maar dat vind ik lastiger te beoordelen.
  Zo, dat is mijn mening. Fijne zondag allemaal en HUP NAC.

  0

  0
 • Toontje
  14 februari, 2016 - 10:56

  De laatste schrijver heeft volkomen gelijk

  0

  0
 • Baske
  14 februari, 2016 - 11:10

  Stam is veruit de beste voetballer bij NAC maar lijkt me niet een heel makkelijk ventje om in je ploeg te hebben. Als alles goed gaat is dat geen probleem maar goed gaat het nog niet bepaald. Verder een NAC gezien met veel druk naar voren maar simpele automatismen ontbreken. Waar blijft die back die over de buitenspelers heen komt, die steekpass in de 16. Die steekpass in de diepte (ik heb Duarte wel gezien hoe het wel moet). Is dit een kwaliteitsissue of ontbreekt vertrouwen of teamspirit? Verhalen in de wandelgangen reppen over een grafsfeer in de groep met kliekjes en haantjes. Aan de keuzes van Dijkhuizen merk ik dat er op dat gebied schoon schip gemaakt gaat worden. Of we nou promoveren of in de Juup blijven. Volgend jaar zien we eindelijk een totaal ander NAC.

  0

  0
 • Badeend
  15 februari, 2016 - 10:45

  Als je Stam in je selectie hebt, heb je gewoon ook iemand nodig die overwicht op hem heeft. Een sterke persoonlijkheid met leiderschapskwaliteiten en voetbalervaring. En die hebben we niet. En dan gaat het mis met Stam, want dan moet hij het ineens doen. Of hij dat nou wil, of in die rol geduwd wordt door omstandigheden – het lijkt op zijn schouders terecht gekomen te zijn. En hij kan dat gewoon niet. Een nuttige, aardige voetballer die dienend kan spelen. Maar geen Schreuder of Lokhoff. Of zelfs een Gudelj of Sergio.

  Duarte kan wel aardig voetballen, maar die is volgens mij ook niet opgewassen tegen het groepsproces binnen dit NAC. Het is nu zaak om iedereen ervan overtuigd te krijgen dat we straks in de nacompetitie (die we eerst nog moeten halen) gewoon keihard moeten vlammen. Dat wordt nog wat. Er zal een team moeten staan straks, en dat lijkt nu gewoon helemaal niet het geval.

  Het is te hopen dat we promoveren, en dan helemaal schoon schip kunnen maken. Als dat niet kan, dan maar niet promoveren. Sorry, maar dat is dan misschien beter dan op zijn Roda’s met hangen en wurgen een jaartje Eredivisie spelen en vervolgens na de tweede degradatie echt financieel diep in de misère te zitten. Daar kom je echt niet uit.

  0

  0
 • Badeend
  15 februari, 2016 - 10:49

  Oh en @Otjes:

  100% mee eens. Het is van een bijzonder laag tactisch niveau, dat ophalen van de bal bij Pedro iedere keer. Zorg maar dat je je aanbiedt op het middenveld, dan maak je ook ruimte voor anderen. Ik ben benieuwd wie dat verzonnen heeft – ik hoop niet Dijkhuizen.

  Als Stam zo nodig degene moet zijn die de passes geeft, waarom kan dat dan niet op het middenveld? Is hij daar te traag voor? Nu pakt hij de bal af van Pedro, gaat zich omdraaien, en ziet dan dat er niemand vrij staat. Dan zijn er twee keuzes: een wilde pass naar Verbeek (want Stam is rechts, dus naar Seuntjens zal die bal niet snel gaan) met de hoop dat (a) de rechtsachter van de tegenstander zich verkijkt op die bal, (b) de bal ongeveer op de juiste plek komt en (c) dat Verbeek daar dan ook nog is. De andere keuze is de bal breed spelen op Lazic. Kan Pedro dat nou echt niet???

  0

  0