Go to Top

Duarte in de basis, Stam rechtsachter

Duarte in de basis, Stam rechtsachter

En dan is het weer de beurt aan de zwetser der zwetsers om iets neer te kwakken. Dit keer niet over de scheidsrechter, dat heeft Ome Mafkees al prima gedaan. En echt zwetsen wordt dit nou ook weer niet (nou…).

En niet iedereen vindt dat leuk maar moet er wel zijn of haar mening over mededelen. Soit. Dan lees je het niet of blijf je leuteren dat je teveel tijd kwijt bent met onzin lezen. Ik zal er niet kaler van worden  (dat kan dan ook niet meer). Op deze regenachtige vrijdagmorgen (en zonnige vrijdagmiddag) gaan we het in ieder geval niet meer hebben over Emmen uit. We kijken naar voren, naar de wedstrijd van vanavond waar Fortuna Sittard de tegenstander is.

Dijkhuizen was enigszins over de flos afgelopen maandagavond en is dat gevoel  nog niet kwijt. “We hebben wat goed te maken en zullen in een hoog tempo vol gas geven. Ons publiek willen we niet tegen ons krijgen,” aldus Dijkhuizen die de nare nasmaak van maandag in eigen huis weg wil spoelen met een klinkende zege op Fortuna Sittard.

Vanavond krijgen we weer een vernieuwde opstelling te zien. Achterin (of voorin?) Ontbreekt Vlatko Lazic nog steeds. Hij heeft een voorhoofdsholteontsteking en ligt ziek op bed. Danny Verbeek behoudt mede daarom zijn basisplaats als linksbuiten (voorin dus). Samen met Sjoerd Ars en Mats Seuntjens die terug is van een schorsing hebben we de voorste linie staan.

Enes Ünal (Paloma Blanca) start niet in de basis maar op de bank. De Turkse spits kreeg gisteren eindelijk, na 2,5 week wachten, zijn werkvergunning en trainde voor het eerst mee met de groep. “Hij is groot, sterk en maakt een goede indruk”, aldus Dijkhuizen tegen BN DeStem, die stiekem aangaf dat Ünal als invaller tegen Fortuna Sittard zijn debuut zal maken voor NAC (mooi en benieuwd, wie zet z’n song in?).

Achterin vervangt Donny Gorter als linksback Kenny van der Weg die maandag uit frustratie tegen een directe rode kaart aanliep en twee wedstrijden geschorst is. Dijkhuizen wilt nieuwe dingen proberen en het geheel als machine laten draaien. De kans bestaat dan ook dat Stam weer eens niet op het middenveld staat, maar rechtsback. Dit zal in vergelijking met afgelopen maandag ten koste gaan van Mulder: “Ik heb het er met hem over gehad over wat het beste is voor het team. Dit is een mogelijkheid,” zo zegt de trainer.

Dijkhuizen overweegt verder om met de punt naar voren te gaan spelen. “Daar denk ik zeker over na, omdat ik als trainer het liefst met de punt naar voren speel.” Divine Naah zou in dat opzicht als aanvallende middenvelder de beste kaarten in handen hebben. Afgelooen maandag startte Naah ook in de basis op het middenveld, maar op de vleugel. De trainer oefende gisteren in Zundert met een middenveld samengesteld uit Lerin Duarte, Naah en Joey Suk. Werkpaard Uros Matic kwam tot twee keer toe niet voor in de basisplannen van Dijkhuizen: “Mijn opstelling geef ik op de wedstrijddag pas prijs. De spelers zelf weten het ook niet. Het is voor mij wel duidelijk dat er meer voetbal op het middenveld moet komen.” Dat allemaal door een trechter krijgen we de volgende vermoedelijke opstelling:

Ten Rouwelaar
Stam-Pedro-Van Diermen-Gorter
Suk-Naah-Duarte
Seuntjens-Ars-Verbeek

Wederom creatief en we gaan het zien. In ieder geval niet in een andere basisformatie, vooralsnog. Ik wil graag een NAC zien dat er met elf man voor gaat en niet verzaakt. Mijn interesse en motivatie was na Emmen bijzonder ver te zoeken maar sta vanavond wel weer met een halfdood, halflege halfvolle Bavaria in m’n kouwe klauwen (pilsje, F8Hipster..?) NAC aan te moedigen. Hoe het zich ook manifesteert, ik sta er wel. En velen met mij, die er ook nog eens vaker zullen staan. Daar ben ik van overtuigd. Doe dat voor voor hen. Doe het voor ons. Maar ga het godverdomme eens laten zien nu! Het geloof in het kampioenschap is weg, #DeOmwegNaarDeGroteMarkt is het ondertussen. Het geloof in NAC zéker niet! Besef dat en laat zien wat jullie waard zijn. Dat gezegd hebbende.. zoals altijd en zal nooit verloren gaan.. Hup NAC!

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

 

99 Reacties op "Duarte in de basis, Stam rechtsachter"

 • Kinderkaartje
  19 februari, 2016 - 07:54

  Hup nac!!!!!

  0

  0
 • Oldskool
  19 februari, 2016 - 07:57

  Ik begrijp niet wat Dijkhuizen in Suk ziet. Harde werker maar als je meer voetbal wil…..

  0

  0
 • Nr. 20
  19 februari, 2016 - 08:09

  Gewoon overstappen naar 3-5-2 en stam hoort op middenveld. Dijkhuizen niet miepen dat he geen ander systeem kunt spelen. Het zijn profs waar je elke dag mee traint geen jeugdelftal….of is de hand van hellemons nog steeds aanwezig 😉

  0

  0
 • enjoy.
  19 februari, 2016 - 08:26

  @ Oldskool
  HELEMAAL met je eens dat snap ik al MAANDEN niet.
  Beperkte voetballer, loopt soms dolend rond en bij toeval
  tegen een bal aan die goed blijkt te zijn.
  Straks afscheid van nemen.
  Ik weet zeker dat er een meute het niet mee eens zal zijn,
  Ach ieder zijn mening he.

  0

  0
 • TH
  19 februari, 2016 - 08:31

  Suk is inderdaad voetballend de zwakste schakel in het elftal.

  Als hij echter, zoals in de periode voor de winterstop, vaak voor het doel verschijnt kan hij met zijn inzet en kracht zeker wat betekenen.

  Helaas is dit na de winterstop ver te zoeken. Dan heeft hij totaal geen meerwaarde.

  Verder goed dat Seuntjens weer terug is. Is bij vrijwel alle goals betrokken.

  0

  0
 • MLbredaa
  19 februari, 2016 - 08:34

  @Oldskool

  Laat nou net de meest technisch begaafde spelers door de mand vallen (Naah,Seuntjes,Verbeek alleen Stam niet)… Tuurlijk is Suk geen topvoetballer maar zijn instelling en fysieke kracht is nodig in de Juup, heeft in de eredivisie wss niks te zoeken.

  0

  0
 • am
  19 februari, 2016 - 08:37

  Zowel Suk als Matic zijn zeer beperkte voetballers, Suk heeft bewezen dat hij nog kan scoren en is zeker koppend gevaarlijk. Matic zou ik alleen gebruiken tegen een sterke tegenstander als er gebuffeld moet worden.
  Nee, ik zou kiezen voor Brands. We spelen namelijk thuis en tegen de nummer 17.

  0

  0
 • Bredafun
  19 februari, 2016 - 08:42

  Pas miepen als r gespeeld is, zoals het was is duidelijk geworden dat het niet vloeiend loopt. Wie weet is dit de ideale opstelling. Degene die goed presteren in de training komen in aanmerking voorcde basis, dus alle vertrouwen erin!
  En als wissels hebben we Brands en Enes klaar staan.
  👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

  0

  0
 • Kipiani
  19 februari, 2016 - 08:44

  Ronnie was bij Twente uitgegroeid tot een fantastische back die dicht bij een verdiende Nederlands elftal selectie zat. Kort voor zijn vertrek naar Twente speelde hij nog met NAC tegen Baronie op het middenveld. Zelfde beeld als nu. De spelmaker proberen te zijn, enorme drive, maar in de verste verte geen patron ala Lokhoff of een Sergio. Geen overzicht, geen echte versnelling, weinig diepgang, geen scorend vermogen. Bij Twente hebben ze het goed gezien en alleen aan een goed elftal gebouwd en gedacht. Neemt niet weg dat Ronnie voor NAC een hele goede speler is die onder zijn niveau speelt. Kan bij iedere eredivisie club mee: als rechtsback !!!!

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  19 februari, 2016 - 08:53

  Suk in de basis wat een ellende ik snap dat echt niet. Die gast kan echt gewoon niet voetballen is altijd te laat Rn heeft een balaaname van oorlogsveteraan zonder benen.

  0

  0
 • nacman
  19 februari, 2016 - 09:03

  ik wil dat er met 10 nul wordt gewonnen vanavond niks minder

  0

  0
 • H.K.
  19 februari, 2016 - 09:08

  Boeit mij die dijkhuizen met zijn fantasie opstelling. We zien wel wat de na competitie brengt.

  0

  0
 • buurman
  19 februari, 2016 - 09:11

  Suk is vooral op kunstgras pijnlijk om te zien. Toch is het opvallend hoeveel keer hij heeft gescoord, zegt namelijk alles over de zwakte van deze competitie.
  Verder gaan we het wel zien. Ik vrees dat je het kunt wegzetten zoals je wilt maar dat het problematisch zal blijven.
  Misschien kan Unal het verschil maken maar ook dat is afwachten.
  In ieder geval gaan voor de tweede plek.

  0

  0
 • D'n Beuk
  19 februari, 2016 - 09:12

  Eindelijk snappen ze dat Stam een simpele rechtsback îs en totaal geen middenvelder!

  0

  0
 • rattekop
  19 februari, 2016 - 09:23

  suk werk gewoon hard en blijft continu lopen. Vooral voorin loopt hij slim zodat er ruimtes onstaan voor ars of seuntjes…zie hem liever al bijv een matic. Suk is beperkt maar is de enige scorende middenvelder. Naah is wel een betere voetballer en ziet er vaak beter uit maarja er moet ook gescoord worden om te winnen en dan ben ik blij met Suk ( inzet en scorend vermogen ) Op kunstgras is het niet veel inderdaad. Vooral de passie waarmee Suk speelde tegen Mvv zoals bijvoorbeelde de bal ophalen voor die kut keeper dat vind ik helemaal super en dat zegt veel hoe hij zich betrokken voelt bij Nac en de wil om echt te winnen!!

  vanavond weer vol NOAD en de 3 poenten

  0

  0
 • brutes
  19 februari, 2016 - 09:28

  Wij kunnen ook zeuren hoor de beste voetballer word afgekraakt omdat hij te lui zou zijn en geen NOAD heeft
  SUK heeft die NOAD wel maar kan volgens vele niet voetballen
  Maar deze jongen heeft er al wat ballen in het netjes liggen daar gaat het om
  Wat willen wij nou ?

  0

  0
 • Rob
  19 februari, 2016 - 09:46

  als nac nou een begint om druk te zetten in een wedstrijd in plaats van het laatste kwartier.

  dan kunnen ze het namelijk wel maar is het te laat om een achterstand om te buigen.

  0

  0
 • Den86h
  19 februari, 2016 - 09:52

  Pedro en Verbeek lekker laten staan man man…
  Fortuna hoeft in ieder geval geen rechtsback op te stellen want een lantaarnpaal is tegen Danny ‘surprise surprise’ Verbeek al voldoende

  0

  0
 • JvanvakG
  19 februari, 2016 - 09:55

  Suk en verbeek eruit !!!! Komen allebei voetballend veeel tekort dit ziet toch gvd iedereen ?!

  0

  0
 • Donadoni
  19 februari, 2016 - 09:56

  Buurman is de enige die het ziet. Suk op gras altijd laten spelen. Bij kunstgras niet eens meenemen. Niet lullig bedoeld, maar met zijn drive, bouw en snelheid is dat gewoon niet mogelijk. Maar bv thuis moet hij voorop gaan in de strijd zoals ze tegen Emmen begonnen in tweede helft!!

  0

  0
 • De Lange
  19 februari, 2016 - 10:00

  Stam was maandag ook meer achterin te vinden. Blijven puzzelen naar de juiste opstelling zodat we in de nacompetitie iedereen kunnen verslaan 👊💪

  0

  0
 • Ouwe spionkop
  19 februari, 2016 - 10:02

  Suk eruit en Brands erin, dan kan ik met de opstelling leven. Onbegrijpelijk dat Brands die altijd scoort niet wordt opgesteld. Scheelt zeker 20 doelpunten per seizoen. Ars staat weer gewoon alleen te ploeteren daar voorin. Geen stookkracht voorin. Ik vind dit weer een laffe opstelling. Tegen Fortuna Sittard gewoon vol op de aanval

  0

  0
 • Theo
  19 februari, 2016 - 10:13

  Ze spelen vandaag tegen het slechste elftal uit de juup dus mochten ze hier ook punten laten liggen dan maar opdoeken die hap.

  0

  0
 • vakg
  19 februari, 2016 - 10:13

  Verbeek…………………………………………………………………………….

  0

  0
 • Ed
  19 februari, 2016 - 10:15

  Brands erin!! Is messcherp

  0

  0
 • D.kocx
  19 februari, 2016 - 10:18

  Ten eerste
  Zie ik Brands ook liever op het middenveld starten. Maar als Brands in de basis start dan is het in de spits lijkt het wel.

  Ten 2de
  Het glas is niet half leeg maar half vol BreDaN
  Positieve mindset houden ;)

  0

  0
 • 2meter10 Casual
  19 februari, 2016 - 10:21

  Alle ballen op Lerin!

  Alle ballen op Lerin!

  Mooi om te lezen dat ieder zichzelf respecterende supporter zegt: ” boeit mij die elf op t veld en die clown van een coach nu…. Wij de supporters zijn NAC”!

  0

  0
 • NAC Wageningen
  19 februari, 2016 - 10:21

  Jelle
  Mulder – Pedro – Van Diermen – Gorter
  Stam
  Seuntjes Duarte
  Brands
  Ars. Unal

  0

  0
 • NAC!
  19 februari, 2016 - 10:30

  Idd eindelijk zien ze het

  De heer dankt u,

  Stam op de back EINDELIJK

  0

  0
 • Dave
  19 februari, 2016 - 10:32

  Blijf het apart vinden dat Naah meer speeltijd krijgt, precies op het moment dat nog een speler van Man City naar NAC komt. Zal wel te achterdochtig van mij zijn, maar ik vermoed dat Dijkhuizen belooft heeft Naah meer te gebruiken in ruil voor Unal.

  0

  0
 • Overal
  19 februari, 2016 - 10:34

  In een 4-3-3 met Verbeek en Seuntjens op de vleugels staan we gewoon weer 9 tegen 11 te spelen vanavond. Zolang ze 4-3-3 blijven spelen mogen ze van mij verliezen, misschien dat Dijkhuizen dan inziet wat een achterlijke formatie dat is met het huidige spelersmateriaal.

  0

  0
 • maarten
  19 februari, 2016 - 10:40

  Middenveld is uit balans. Ik zie geen vuile meters in die 3. Dan kan je beter 3-4-3 voetballen met Matic erbij ten koste van Gorter.

  0

  0
 • Ouwe spionkop
  19 februari, 2016 - 10:44

  NAC heeft echte de ideale spelers voor 4-4-2. Onbegrijpelijk dat we dat systeem niet spelen! Ik vind het echt onzin dat Dijkhuizen zegt dat die omschakeling te groot is. Ars staat al weken te ploeteren voorin zonder steun of bruikbare ballen, Brands moet er in!

  0

  0
 • Arie
  19 februari, 2016 - 10:59

  Wat een verademing dat Stam gewoon op rechtsback geposteerd wordt, ook al voelde meneer zich daar maandenlang te groot voor. Als Marinus dan toch eigenwijs is en niet naar mijn kerstboomopstelling idee luistert, speel dan op zn minst 4-2-3-1, zo dus:
  Stam Pedro Diermen Gorter
  Suk Matic
  Seuntjens Naah/Brands Duarte
  Ars

  0

  0
 • rsb
  19 februari, 2016 - 11:01

  Heerlijk om die reacties te lezen van mensen ik blijf thuis vanavond.
  Volgens mij heb je dan echt alleen jezelf er mee hoor.

  0

  0
 • Willemf5
  19 februari, 2016 - 11:02

  Zal wel een makkelijke overwinning worden op een team dat niet kan en maar half zijn salaris heeft gekregen afgelopen maand. Probleem is dat er nu conclusies getrokken gaan worden op basis van een wedstrijd tegen een failliet Fortuna. Beetje wedstrijdritme, meer kan je er niet mee…

  0

  0
 • Balletje
  19 februari, 2016 - 11:03

  Hoop dat onze nieuwe aanwinst ook gaat spelen, heb er zin in!

  0

  0
 • heksenketel
  19 februari, 2016 - 11:06

  En mensen vanmorgen artikel in Telegraaf gelezen over Fortuna? Ze hebben geen geld om de salarissen van spelers en technische staf te betalen. Ook afgelopen maand is het overgrote deel niet betaald.

  Dus vanavond de battle tussen de best betaalde spelers tegen de slechtst betaalde. Geloof maar dat er vuur en gif zit bij de spelers van Fortuna. Nou bij onze spelers na afgelopen maandag ook. Vast geen mooi voetbal vanavond, maar we gaan een gepassioneerde pot voetbal zien. Hup NAC!

  0

  0
 • BreDaN
  19 februari, 2016 - 11:30

  @D.kocx

  Die houd ik ook, zeker wel. Als iemand optimistisch is ben ik het wel (GeelZwarte vastgelijmde skibril). Ik was er nog van overtuigd (voor MVV) dat direct promoveren tot de mogelijkheden behoorde, ondanks wat we bijna wekelijks te zien krijgen. Maar zeker na maandag (wat volgde op afgelopen vrijdag) zonk bij mij toch ook even de moed in de schoenen en mag dat ook gezegd worden.
  Er staat wel meer op het spel dan promoveren of niet. Je hoort steeds mee geroezemoes dat mensen het zat zijn en nog maar moeten zien of ze er volgend jaar zijn. Of het gelijk een doemscenario is wil ik niet zeggen, maar een stukje voortbestaan komt dan ook heel hard om de hoek kijken. De verwachting was: 1 jaar tweede divisie en dan promoveren. het is nu nog maar de vraag of dat überhaupt gaat gebeuren en dat kan achterban kosten (nee, dit is geen start van de discussie wie de beste supporter is die er wel altijd staat en dat zogenaamde gloryhunters niet welkom zouden zijn..). Ik zie ook liever FC Utrecht op bezoek komen en schijt op maandagavonden (vrijdagavonden vind ik dan op zich nog wel prima maar vind ze voor mensen die moeten werken scheisse) maar blijf toch altijd wel komen en blijf achter NAC staan. Ik weet gewoonweg niet beter, haha! Maar alleen maar lachen, klappen en braaf elke keer dezelfde nonsens voor acceptabel aannemen is onderhand wel klaar en de spelers moeten echt gaan beseffen dat het om de knikkers gaat. En misschien beseffen ze dat wel, ik zie het alleen veel te weinig terug op het veld.

  Ik weet niet meer wie het zei, maar was wel een mooie: ik ben fan van NAC, niet van dit Elftal. Dat klopt wel, m.i. Maar ik wil wel weer fan van dit Elfal kunnen worden de rest van de competitie, hoe lang die nog duurt. en er lopen spelers zat rond waar ik graag naar kijk. Hetgeen ze op de mat leggen moeten ze echter wel als team gaan doen.

  Dus, altijd achter NAC. Dat verandert niet Maar ik heb mijn vastgelijmde GeelZwarte bril eens omhoog geschoven, soort van :-)

  0

  0
 • RV
  19 februari, 2016 - 11:33

  Ik begrijp de keuzes ook niet en ik heb het gevoel dat 80 procent van de supporters het ook niet begrijpt. Hebben wij er dan zoveel minder verstand van of komt het omdat we geen trainingen zien?

  Wat een kortzichtigheid om te zeggen dat het omgooien van het systeem te veel omschakeling vergt.
  Ik heb de laatste wedstrijden eerlijk gezegd geen automatismen gezien en zeker geen vooruitgang.

  Het open laten van de rechterkant tegen Emmen en met Verbeek pal aan de zijlijn spelen was voor mij het absolute dieptepunt, wat een brevet van onvermogen.

  Stam nu weer op rechtsback, ik ben benieuwd…
  Onze Marinus (waar ik best vertrouwen in heb) lijkt het ook niet meer te weten vrees ik. Meest opmerkelijke vind ik dat een Naah in de winterstop werd afgeserveerd en nu ineens de dynamische middenvelder zou moeten zijn. Er werd zelfs openlijk in de media gecommuniceerd dat hij niet goed genoeg was en mocht vertrekken, wat een vertrouwen zal die jongen gekregen hebben van onze nieuwe trainer.

  Welkom bij NAC, de club waar we heer en meester blijven in het demotiveren van spelers die belangrijk kunnen zijn voor een team, blijven spelen in verkeerde formaties die niet passen bij het spelersmateriaal en altijd in een proces zitten wat ons moet leiden naar verbetering (die we vervolgens nooit zien).

  0

  0
 • ennoajseejer
  19 februari, 2016 - 11:35

  Gaan we het weer eens te licht opnemen? Kan gevaarlijk zijn als het in de 1e helft niet meezit (zoals bij iedere wedstrijd trouwens). Het is maar weer hopen op een paar vroege treffers dan…

  0

  0
 • Arie
  19 februari, 2016 - 11:43

  Ik ga vanavond voor het eerst sinds heel lang met tegenzin naar het stadion, laat het over me heen komen, maar mochten we plotsklaps 4-0 winnen zal ik absoluut geen staande ovatie geven aan de spelers. In deze wedstrijd zou zo’n uitslag “normaal” moeten zijn, helaas leert de realiteit dat elke overwinning er weer eentje is, ongeacht het ongeïnspireerd zooitje ongeregeld op het veld en ook daar buiten, binnen de staf en het technische hart.

  0

  0
 • Toontje
  19 februari, 2016 - 11:54

  Heeft wel lang geduurd voordat ze er bij NAC achter kwamen dat Stam niet op het middenveld thuishoort.
  Maar beter laat dan nooit.
  Prima opstelling (hoewel je nog zou kunnen nadenken over Pedro/Dingsdag en Gorter/Matic)

  0

  0
 • Van "taajlaand
  19 februari, 2016 - 12:06

  Hoi BreDaN,

  Heerlijk om je eerste maar vooral je tweede stukje van je verhaal van vandaag te lezen!!!
  Voel haast elke regel met je mee, en nadat de grote teleurstelling van afgelopen weekend nog steeds niet weg is….heb ik toch wel weer de drang om naar Breda af te reizen straks.
  Een van de sporadische avonden dat ik er dit seizoen bij ben, met WEER de hoop dat trainer én spelers willen BESEFFEN dat NAC weg moet uit deze klere competitie!!
  Kampioenschap is weg, niet reëel meer, maar ook ik denk dat promotie heel belangrijk zal zijn voor de toekomst van de club!

  0

  0
 • Brazex
  19 februari, 2016 - 12:21

  Ik heb intussen de hele ruim 20 koppige selectie op het veld gezien, maar slechts sporadisch een winnend team. Vastigheid moet er komen , had er al lang moeten zijn. Dat geschuif en geexperimenteer had voor het seizoen moeten gebeuren, de fijntuning in de winterstop.Enfin, vanavond maar weer mijn 150 km rijden om te zien wat Marinus nu weer verzonnen heeft.

  0

  0
 • malpolon
  19 februari, 2016 - 12:32

  Paloma Blanca? Heb ik iets gemist? Praat mij eens even bij.

  0

  0
 • Dutchbird
  19 februari, 2016 - 12:34

  Ik snap de keuze van Dijkhuizen wel. Met de punt naar achteren zou prima kunnen werken als de lopers/jagers Suk en Matic meer balvast waren. Dat zijn ze helaas niet waardoor de tegenstander de bal makkelijk afpakt en vervolgens wel erg snel bij onze zwakke verdediging is. Met Stam en van Diermen wordt de achterhoede een stuk sterker. Maar ik moet nog zien dat Naah de intelligentie heeft die in de punt naar voren nodig is en dat Suk in dit systeem meer toegevoegde waarde heeft dan Matic. Om een uur of tien vanavond weten we meer.

  0

  0
 • scheppioni
  19 februari, 2016 - 12:45

  De opstelling is niet het grootste issue, de mentaliteit zal per wedstrijd bij ons NAC het doorslaggevende zijn, dus we gaan het zien, deze jongen moet helaas door wat fysieke obstakels(oudsher) voorlopig laten schieten, maar wil niks zeggen dat mijn hart niet meer voor ons NAC BREDA klopt, integendeel zelfs ! HUP NAC, I follow on distance !

  0

  0
 • wijnkunst
  19 februari, 2016 - 12:47

  Stam heeft alles wat een goed speler nodig heeft. Sterk aan de bal, NOAD, behalve diepgang (tikkie breed) en scorende vermogen rechtsback dus.. Jaah zal nu wel uit zijn schulp moeten kruipen en de bal vaker moeten gaan opeisen. Is tot nu toe veel te bescheiden en dienend. We zullen het zien….

  0

  0
 • wijnkunst
  19 februari, 2016 - 12:48

  Jaah. Is Naah
  natuurlijk

  0

  0
 • d.kocx
  19 februari, 2016 - 13:00

  @ BreDaN

  Ik ben het volledig met je eens. Ik heb mijn geel zwarte bril al enige tijd geleden omhoog gezet.
  Zoals ik al eerder aan gaf het gelul van we zitten in een proces ben ik ook wel klaar mee.
  Als jij of ik of wie dan ook bij een nieuwe baas begint moet je binnen een half jaar bewijzen en zorgen dat je binnen het team past. We zijn bij NAC al ruim we zijn nu 8 maanden verder en het is nog steeds los zand. Als dit nu 1 seizoen zo zou zijn oké dat kan maar het is al 5 jaar op rij. We halen echt goeie spelers die iedere keer niet het volledige rendement er uit kunnen halen. Maar goed ook ik sta er vanavond weer in de hoop dat we die 3 punten bij kunnen schrijven. Maar ik refereerde met dat halfvolle glas eigenlijk naar het onderstaande stukje ;)

  “Mijn interesse en motivatie was na Emmen bijzonder ver te zoeken maar sta vanavond wel weer met een halfdood, halflege Bavaria in m’n kouwe klauwen (pilsje, F8Hipster..?) NAC aan te moedigen.”

  0

  0
 • Breda
  19 februari, 2016 - 13:08

  Grad damen moet je niet in de basis laten starten. Hij heeft nog te weinig ervaring.

  0

  0
 • Nakkie
  19 februari, 2016 - 13:13

  Spelers van Fortuna hebben al een maand geen geld gekregen, er komen nog 800 toeschouwers en geen sponsoren meer. Mooi voorbeeld voor onze NAC spelers wat de gevolgen zijn van hun wanprestaties. Oh ja, probeer vandaag wel een klein beetje je best te doen, ook al is het maar die vervelende Jupiler League.

  0

  0
 • Denker
  19 februari, 2016 - 13:28

  @breda. Waarom de jeugd geen kans geven het is juist een perfect moment om zo een speler in te passen . Heb Damen laatste paar wedstrijden bij jong NAC gezien en hij steekt daar met kop en schouders boven de rest uit! En ervaring krijg je alleen maar door te spelen !!

  BSR: Blijf jij nu netjes onder één nickname reageren en stop je met je constante gezever over de opstelling onderhand?

  0

  0
 • B'ph
  19 februari, 2016 - 13:39

  Damen start vanavond in de basis. Dus de opstelling hierboven klopt niet. Bron binnen NAC

  0

  0
 • Chefke
  19 februari, 2016 - 13:40

  Ünal Paloma Blancaaaaaa!!! 4-0 vanavond, Hup NAC!

  0

  0
 • Nacir
  19 februari, 2016 - 13:45

  Ik was de afgelopen dagen wat sippeneurig. Maar voor ons is VANAVOND het moment om te laten zien dat deze spelers met de meest passievolle fanatieke aanhang van Nederland te maken heeft.

  Laat ze merken voor wie ze spelen! Ik ga vanavond nog harder schreeuwen dan normaal. Laat ze het NOAD gevoel maar voelen.!

  Hup NAC

  0

  0
 • malpolon
  19 februari, 2016 - 13:48

  Hè hè, ik vat ‘m. En ik maar denken dat het iets diepzinnigs was.

  Hoe gaat het dan verder? I’m just a Turk in the sky?

  0

  0
 • Balletje
  19 februari, 2016 - 13:54

  Lezen de spelers hier op de site?

  0

  0
 • malpolon
  19 februari, 2016 - 14:05

  Ünal Paloma Blanca
  I’m just aTurk in the sky
  Ünal Paloma Blanca
  Over defenders I fly
  No one can stop me from scoring goals

  0

  0
 • Hans
  19 februari, 2016 - 14:13

  Als we Unal nou eens omdopen als EFES Unal (voor wie twijfelt…Efes is Turks bier dat beter smaakt dan Bavaria) dan wordt het al een stuk gezelliger..zeker als ie scoort (EF…ES…Unal, lala lalala lala….) 😀

  0

  0
 • Rijen
  19 februari, 2016 - 14:32

  Brands voor Verbeek en Matic voor Suk, garantie op 3 poentos!

  0

  0
 • Eddy W
  19 februari, 2016 - 14:56

  @Balletje,
  Dat weet je nooit. Echter voor de BSRetro’s vragen we ook altijd of ze mee willen werken en ze (her)kennen ons(de site dan) bijna allemaal.

  0

  0
 • verbeek
  19 februari, 2016 - 14:57

  natuurlijk lezen we mee. smaken de worstenbroodjes lekker?

  0

  0
 • Twan
  19 februari, 2016 - 15:03

  Suk en Verbeek???? Wat een armoede weer!

  0

  0
 • am
  19 februari, 2016 - 15:04

  Opstelling maakt mij niet zo heel veel uit.
  Als hij maar anders is dan de laatste wedstrijden en er moet aanvallend gespeeld worden. Ik denk dat Marinus dat ook wel weet!

  0

  0
 • RwE
  19 februari, 2016 - 15:09

  We zullen wel zien waar Dijkhuizen mee gaat beginnen. Belangrijk is dat er nu aan een vast elftal gebouwd gaat worden dat zich over 3 maanden kan meten aan bijvoorbeeld De Graafschap, Excelsior, Cambuur en Roda.

  Bouwen vanuit de achterhoede. We hebben voldoende verdedigers die het aan moeten kunnen waarbij Stam, Dingsdag, vDiermen, vd Weg mijn voorkeur hebben.
  Middenveld een combinatie met een werker, een spelverdeler en een technische jongen.
  Voorhoede maakt dan niet zoveel uit, we hebben genoeg mensen die doelpunten kunnen maken.

  Als hij tijdens de wedstrijd maar wisselt op basis van wat hij ziet en niet op basis van wat hij vooraf in zijn hoofd had.

  HUP NAC!

  0

  0
 • Breda For Ever
  19 februari, 2016 - 15:18

  ik HAAT die woorden “We hebben nog wat goed te maken”en de tactiek is omdat altijd te zeggen als je een zwakke tegenstander krijgt waar van je niet kan verliezen (mag dat gebeuren trek dan de stekker er maar uit)
  Ben dat slap gelul kotsbeu het lijkt die Rutte wel die heeft ook altijd wat goed te maken pppfff arm nac

  0

  0
 • Spionkop
  19 februari, 2016 - 15:21

  Zet godver die Brands er nou eens in…..

  0

  0
 • reporter076
  19 februari, 2016 - 15:51

  De ideale 4–4–2 opstelling voor vanavond

  Jelle

  Stam — Pedro — Van Diermen — Gorter

  Suk
  Seuntjens — — Duarte

  Brands

  Unal — Ars

  Seuntjens en Duarte kunnen de ruimte aan de zijkant benutten om een overtal situatie te creëren.
  En zelfs van achteruit kunnen Stam en Gorter die rol van hun overnemen.

  Als NAC de tegenstander onder druk zet komt het zelf ook niet in de problemen, maar vaak gebeurt dit pas als NAC achterstaat.

  Gooi dat 4–3–3 systeem over boord, we hebben daar de spelers (in vorm) niet voor!!

  0

  0
 • Frituurpan
  19 februari, 2016 - 15:58

  Er werd toch gezegd dat Brands’ te aanvallend is ingesteld?!
  Nu zoeken ze een aanvallende middenvelder en zetten ze hem er niet in…😕

  0

  0
 • JM
  19 februari, 2016 - 16:06

  @Frituurpan

  Ik dacht precies hetzelfde toen ik het las.
  Misschien heeft het met het ego van Dijkhuizen te maken. Hij heeft ook wel gezien (net als iedereen) dat we de afgelopen twee wedstrijden geen noemenswaardige aanvallende krachten op de bank hadden zitten. Toen we het moeilijk hadden tegen mvv en emmen, kon hij niks inbrengen. Hij wil zijn fout misschien niet toegeven door Brands gelijk in de basis te zetten.

  0

  0
 • knurft
  19 februari, 2016 - 16:09

  zojuist mn Spartaan vriend gesproken …
  hem alvast gefeliciteerd methun aanstaande kampioenschap
  over all een verdiend kampioenschap, als je ziet dat ze slechts 2 x verloren hebben , tot nu toe
  al doet het zeer in mn NAC hart…

  de Spartanen hebben 1 grote wens…
  op 1 april is het Sparta – NAC
  ze zouden het een grote eer vinden als we masssal naar Spangen komen om deze wedstrijd bij te wonen.
  voor afgaand aan de hoofdwedstrijd ( wat klinkt dat nostalgisch..) de wedstrijd om de Andre Knel bokaal.

  gezamelijk de hoofdwesrtijd kijken en na afloop samen met onze Sparta vrienden een knetterend feest vieren.

  HET feest dat op de grote Markt plaats had moeten vinden….

  roept U maar , wat vinden wij als NAC supporters van deze geste van de enige club uit Rotterdam ?

  ik vind het persoonlijk een best idee , als ik 1 club de Coolsingel gun is het rood-wit van Sparta
  en niet die sloepschrobbers uit zuid…..

  0

  0
 • knurft
  19 februari, 2016 - 16:13

  vergeet 1 belangrijk detail te vermelden , zie ik juist

  op 1 april hoopt Sparta kampioen te worden tegen NAC

  de meesten zullen dat al wel begrepen hebben , denk ik

  0

  0
 • Breda
  19 februari, 2016 - 16:25

  Livestream vanavond?

  0

  0
 • chrisje
  19 februari, 2016 - 16:30

  Knurf , zucht !!!! Je hebt koorts je bent aan het ijlen.

  0

  0
 • Fred
  19 februari, 2016 - 16:43

  Ik heb altijd gezegd als je een van de beste rechtsbacks van Nederland hebt dan moet je hem ook op die positie gebruiken , dat is zo logisch als wat .
  Als je met de punt naar voren wilt spelen dan zou ik toch Brands gebruiken en niet Naah die veel te onrustig aan de bal is , veel foute passes geeft en ook geen schot heeft, daarbij ziet hij totaal niet wat er om hem heen gebeurd .
  Maar als je hem 3 weken geleden nog een miskleun vond en gem nu basis dan stel ik mijn vraagtekens bij de objectiviteit en of er niets iets anders speelt . ( dwang tot speeltijd van MC )
  Vanochtend in de krant las ik dat Marinus , Suk een werker en een doordouwer vond, ik vind het een watje van de bovenste plank , hij laat zich van de bal zetten alsof hij een meter vijftig is en 40 kg weegt , totaal geen gebruik makend van zijn postuur .
  Vind hem ook veel balverlies lijden en ook geen winnaarsmentaliteit uitstralen , net als Matic overigens , allemaal beentjes terugtrekkers .
  Ik moet het nog zien vanavond , waarom geen 4-4-2 , dat snapt niemand alleen blijkbaar het eigenwijze trainersgilde .

  0

  0
 • Peer11
  19 februari, 2016 - 16:56

  @ Knurft

  Rot op joh met je feestvieren met die kakkerlakken. Dat ze allemaal maar kapot vallen in dat graf kasteel.

  0

  0
 • Tijger
  19 februari, 2016 - 17:06

  Gorter moet naar het middenveld! Ik blijf het zeggen. Aan de bal is Gorter zoveel beter dan verdedigend. En laat Gorter een paar wedstrijden vertrouwen op doen op het middenveld. Kan iemand zich nog herinneren de play-offs onder Maaskant. Gorter speelde rechtshalf was elke wedstrijd uitblinker.

  0

  0
 • nachoreca
  19 februari, 2016 - 17:25

  @peer 11 inderdaad dat kleffe gedoe met Sparta…stikt mij dat nou wat er op die ouwe scheepswerf gebeurd.

  0

  0
 • Dreman
  19 februari, 2016 - 17:35

  Ik zie de bui al hangen tegen Fortuna,club op sterven na dood.

  Hun komen op 0-1 en gaan hetzelfde als MVV alles dichtspijkeren,irritant gedrag vertonen.
  NAC krijgt tig kansen,keeper heeft zoals altijd tegen sterke tegenstander(ahum) topdag,6 ballen vd lijn en de domste speler(Sik) maakt met een intikkerttje de gelijkmaker.

  0

  0
 • Leeuw
  19 februari, 2016 - 17:39

  Iemand stream voor vanavond

  0

  0
 • Johan o
  19 februari, 2016 - 17:40

  Zo is dat peer… leuk hoor vriendjes zijn met een andere club…maar t gaat toch echt om de punten… en ik ga er als naccer dus echt niet blij om worden dat zij kampioen gaan worden!! .. die schaal had voor ons moeten zijn verdomme!!

  0

  0
 • Theoden King
  19 februari, 2016 - 17:44

  Een schoolvoorbeeld van hoe het helemaal fout kan lopen, dat fortuna shittard. Ooit gedegradeerd uit de ere en nu al voor de zoveelste keer bijna failliet. De kans is nul dat zo’n clubje nog ooit promoveert; het zal zijn dagen moeten slijten in de juupliek zonder publiek… Als er ergens nog íets van voetbal en eergevoel in ons elftal zit, moet er vanavond echt met 5-0 gewonnen worden.

  0

  0
 • Henktank
  19 februari, 2016 - 18:02

  Sorry kon het niet late. Ik deed me best 😆

  0

  0
 • Donadoni
  19 februari, 2016 - 18:24

  100% dat Matic gewoon de perfecte linksback is voor dit NAC!

  0

  0
 • scheppioni
  19 februari, 2016 - 18:25

  @ Tijger
  mee eens jongen !
  @ Fred
  Betreft Naah mee eens jongen !
  HUP NAC, voetbal waar NAC voor staat !

  0

  0
 • am
  19 februari, 2016 - 18:30

  @donadoni
  Heb dat vorig jaar ook al vaak gezegd. Ik denk dat hij daar het beste tot zijn recht komt. Voor hem eenvoudiger dan op het middenveld.

  0

  0
 • zwampie
  19 februari, 2016 - 19:14

  Tijger
  Helaas niet met je eens,op dit moment is hij in geen 1 opzicht beter als iemand anders op het middenveld. Opkomend doet hij ook veel te weinig en krijgt geen bal voor.
  Verstopt zijn eigen teveel om de bal te vragen en wint geen duel.
  En op het middenveld moet je toch ook duels winnen en een man voorbij kunnen gaan. En dat zit er momenteel niet in bij gorter.
  En de periode waar jij het over hebt is al zolang geleden dat je daar niet meer op terug kan kijken.

  0

  0
 • Otjes
  19 februari, 2016 - 19:18

  Meer voetbal op middenveld met Naah & Suk -> keep on dreaming….

  0

  0
 • Tijger
  19 februari, 2016 - 19:19

  @zwampie

  Ja dat is ook zo maar laat Gorter gewoon een paar wedstrijden staan en geef hem het vertrouwen. En niet ene week wel in de basis en dan de andere week niet. Krijgt zo ook geen zelf vertrouwen en snap ook wel goed dat hij op de linksback positie dan voor safe voetbal speelt.

  0

  0
 • ome cor
  19 februari, 2016 - 19:30

  SUKkels die Suk afzeiken moeten even kijken hoeveel #metmatsseuntjens scoort en hoeveel Suk. Dat scheelt volgens mij veel maar 1 goaltje.

  Suk is niet de meest technisch begaafde speler in de selectie, maar hij werkt keihard. Als onze vrije trappenspecialist uit de Haagse Beemden dat nu ook eens zou doen, dan was ie meteen van alle gezeik af.

  Hup NAC

  0

  0
 • kokkie
  19 februari, 2016 - 19:32

  Dat wordt 1-2 verwacht ik. Fortuna is wel een team.

  0

  0
 • wesley
  19 februari, 2016 - 20:25

  hey.

  de livestream is te vinden op nosball.me.

  gr.

  0

  0
 • wesley
  19 februari, 2016 - 20:26

  of typ bij google ons ball in dan kun je op de link klikkem en links staan de wedstrijden en daar staat N.A.C. ook tussen :)

  0

  0
 • ome cor
  19 februari, 2016 - 23:53

  @cockie
  Je reactie zuigt

  0

  0
 • Chrisje
  20 februari, 2016 - 11:26

  Kokkie is een flikker

  0

  0
 • scheppioni
  20 februari, 2016 - 16:59

  Geef mij maar peppi !

  0

  0