Go to Top

Aandelen tot op heden niet in trek

Aandelen tot op heden niet in trek

Voor zo ver bekend is er tot op heden nog maar weinig externe interesse in de aandelen van NAC. De aandeelhouders mogen deze per 1 juli verkopen.

Omroep Brabant meldt dat er nog geen enkele partij zich gemeld heeft. “Op de lange termijn zal er ooit wel iets gebeuren, maar op dit moment speelt er niks,” aldus Goetzee tegenover de regio-omroep. In november 2015 besloten de 21 aandeelhouders van NAC tot een verlenging van de lock-up van de aandelen. Dit hield in dat tot 1 juli 2016 de aandelen niet verkocht mochten worden. De aandeelhouders besloten hiertoe om rust in de tent te krijgen. Over negen dagen gaat die lock-up er vanaf, maar de Arabieren, Chinezen of JWvD’s staan nog niet in de rij.

Justin Goetzee: “Er is geen helemaal geen beweging rondom de aandelen van NAC. Het is heel rustig, dus wat dat betreft verwacht ik geen gekke of spannende dingen deze zomer. Ik ga er vanuit dat als dat wel gebeurt dat ik daar van op de hoogte ben. Nou, op dit moment is het rustig op dat front. Bovendien is het altijd zo dat als de aandelen verhandeld gaan worden de aandeelhouders die eerst aan elkaar moeten aanbieden. Dus dat is een veilige optie.”

Meerdere aandeelhouders hebben in het verleden al eens aangegeven van hun deel af te willen, dus de verkoop van (een deel van) NAC lijkt niet vreemd. Er is ooit zelfs concrete interesse geweest maar deze liep op niks uit. “Ik schat in dat op de lange termijn er ooit wel iets zal gebeuren. Onze aandeelhouders doen het met liefde en plezier, maar hebben ook aangegeven dat ze in de toekomst van die verantwoordelijkheid af willen. Op dit moment speelt er echter niks,” Aldus Goetzee.

Bron: B-Side Rats, Omroep Brabant

30 Reacties op "Aandelen tot op heden niet in trek"

 • Vaque Geej
  21 juni, 2016 - 11:00

  Ik hoop van harte dat meneer Mansour nog een zak geld ergens heeft liggen waar hij graag vanaf wilt. Mocht het zo ver komen dan moet je wel uitkijken dat je niet hetzelfde gezeur gaat krijgen als bij ADO.

  0

  0
 • Karel
  21 juni, 2016 - 11:00

  Er wordt teveel gevraagd! De aandelen hebben nagenoeg geen waarde meer……. De aandeelhouders houden krampachtig vast aan een veel te hoge waarde. Als ik hen was zou ik niet lang meer wachten, anders vangen ze helemaal niets meer.

  0

  0
 • Wim
  21 juni, 2016 - 11:03

  J.W. van Dijk zal binnenkort wel een bod doen.

  0

  0
 • S.HB.NAC
  21 juni, 2016 - 11:13

  Van Dijk gaat hier zeker weten instappen

  0

  0
 • signase
  21 juni, 2016 - 11:16

  Als er maar geen Muntjesmann komt.

  0

  0
 • F8Hipster
  21 juni, 2016 - 11:18

  Laten we het niet hopen dat Van Dijk aandelen in bezit krijgt. Dan weet je zeker dat je twente achterna gaat.

  0

  0
 • G00ser
  21 juni, 2016 - 11:20

  @Signase,

  Waarom niet? KNVB vindt dat schijnbaar wel prima.

  0

  0
 • RaraNAC
  21 juni, 2016 - 11:23

  Buitenlandse investeerders moeten we echt niet willen. En 1 grote Nederlandse misschien ook niet.
  Ik snap niet dat mensen dit als mooie optie zien. Kijk naar Vitesse, Den Haag, AZ, Twente.
  Allemaal voorbeelden dat het helemaal niet zo fijn is.
  Heracles is dan wel een voorbeeld hoe het moet. Maar dat is een club die nooit te groot denkt. Laten we eerst maar eens ons huishoudboekje op orde krijgen, dan kunnen we vanzelf weer naar boven kijken. En hoe pijnlijk het ook is, dit kan jaren duren.

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  21 juni, 2016 - 11:47

  Voetbalwijsheid zegt mij, goed nieuws. Dit soort berichten zie je al jaren in de voetbalwereld. Waar rook is,is vuur. Het tegengestelde is 9 van de 10 x waar.

  “Omroep Brabant meldt dat er nog geen enkele partij zich gemeld heeft. “Op de lange termijn zal er ooit wel iets gebeuren, maar op dit moment speelt er niks,”

  Mooi, er speelt dus heel veel en binnen nu en een maand horen we meer details over een overname. Verklaart ook het lange uitblijven van nieuwe spelers. Let maar op, is er groot nieuws op komst. Mooi, want zonder externe kapitale injecties, overleven we het niet en spelen we de aankomende 5jr in die klote Juup-league.

  Voor de zomerperiode weten we meer. Dat kan ik u op een briefje geven. Spannend! Ik heb weer hoop.

  0

  0
 • Wanny
  21 juni, 2016 - 11:59

  Als NAC een gezonde bedrijfsvoering voert, wat talentvolle spelers kan vastleggen en in de toekomst zo de nodige extra opbrengsten kan genereren, dan kun je hier zonder nieuwe externe partij gewoon een goede eredivisieclub wegzetten. Daar heb je helemaal geen Arabier voor nodig.

  Stap 1 een gezondere bedrijfsvoering is al heel wat aan gebeurd. Nu is het tijd voor stap 2, de spelersgroep verversen, jonge frisse gasten erin met verkoopwaarde en geen idiote salarissen meer. Daar wordt ook aan gewerkt begrijp ik. Als je daar nu eens aan vasthoudt dan komt op termijn die goede eredivisieclub ook wel.

  0

  0
 • Barry
  21 juni, 2016 - 12:32

  @Raranac,

  Heracles is het perfecte voorbeeld van hoe dicht zogenaamd “slecht beleid” en zogenaamd “fantastisch beleid” bij elkaar liggen in de voetballerij. Het is allemaal zo opportuun als wat.

  Toen wij degradeerden eindigden hun 1 plek boven ons. Wij degradeerden en bevinden ons nu in de ellende, terwijl Heracles met vrijwel dezelfde selectie nu linker rijtje speelt.

  Het gaat er vooral om wat die 11 op het veld presteren. En er komt ook wat geluk bij kijken als je een selectie samenstelt.

  0

  0
 • scheppioni
  21 juni, 2016 - 12:53

  Gelukkig van de ene kant, gewoon jeugdig talent en elke wedstrijd vol knokken voor de winst en niet alleen in het Rat Verlegh !! Dat is NAC waar ik van hou !

  0

  0
 • Oldskool
  21 juni, 2016 - 12:56

  Alleen aandeelhouder(s) op de achtergrond. (en die hebben we al 3 grote). Geen aandeelhouder die de dienst wil uitmaken in alle lagen van de club. Dat is de dood van je club.

  Verder eens met Wanny en dan heb je misschien wel helemaal geen aandeelhouders meer nodig in de toekomst. (Of alleen minderheidsaandeelhouders zoals in Duitsland).

  0

  0
 • Oosterhout3
  21 juni, 2016 - 13:05

  Uuh

  Niet iedereen praat openlijk over plannen om ern vlub over te nemen! Als ze op 1juli komen heeft de stichting cultuur nog maar 6 weken om een andere koper te vinden die evenveel betaald…..

  Maargoed ik heb zo mijn ideeen hierover en dat laat ik overal merken!
  Supporters zijn de club en nac is de ideale club voor supportersaandelen!
  Ik weet zeker dat het bij nac kan werken… als alles duidelijk is!

  0

  0
 • F7 Gekkelijke
  21 juni, 2016 - 13:11

  Wat zijn de kosten?? €10 ? €100 ? €1000?
  Ik kan me zo voorstellen dat er best supporters zijn die een aandeel(tje) in NAC willen hebben.

  0

  0
 • nachoreca
  21 juni, 2016 - 13:11

  Best apart eigenlijk dat er geen interesse is……?! Hahaha je moet wel 20 jaar in een grot hebben gezeten om daar een bod op te doen hoor.pffff soepclub. Wel.onze mooie soepclub! Come on nac!

  0

  0
 • ouwe spionkop
  21 juni, 2016 - 13:21

  Geen geld, geen spelers, steeds minder seizoenkaarten. Minimale salarissen waar je geen fatsoenlijke speler voor kan halen. De toekomst van onze club ziet er heel erg somber uit. Toch maar duimen voor een rijke Arabier. Is de enige redding lijkt me.

  0

  0
 • Oosterhout3
  21 juni, 2016 - 13:29

  Ouwe spionkop, kijk baas in eigen club docu eens!

  Dan denk ik dat je snel weer genezen bent!

  0

  0
 • Lars
  21 juni, 2016 - 13:33

  Plan de campagne om onder de supporters aandelen te verkopen.

  0

  0
 • SepV-F7
  21 juni, 2016 - 13:45

  Vandaag worden eindelijk de eerste spelers gepresenteerd. Als ik het goed had begrepen rond 16:00.

  0

  0
 • ouwe spionkop
  21 juni, 2016 - 13:52

  NAC wilde vandaag N Toko presenteren als nieuwe laatste man. Maar hij heeft Smulders op het laatste moment laten weten het salaris veel te laag te vinden. Komt dus niet. Anderhalf jaar mee onderhandeld voor Jan Lul.

  0

  0
 • Vaque Geej
  21 juni, 2016 - 14:02

  N’Toko gaat ook niet naar de graafschap. Waar gaat hij dan heen? Cambuur?

  0

  0
 • NOAD1912
  21 juni, 2016 - 14:13

  DUURT lang
  Waar blijven die versterkingen???

  0

  0
 • Wim
  21 juni, 2016 - 21:26

  Vlgs mij wacht J.W.van Dijk totdat ons NAC failliet is, de financiers kunnen dan nagenoeg fluiten naar hun centen, of totdat de financiers een redelijk marktconform bod accepteren. Als financier zou ik het wel weten: Beter iets dan…. helemaal NIETS!

  Als ik In de schoenen stond van J.W.van Dijk zou ik gewoon het faillissement afwachten. Dan vervallen nl. ook alle belastende zaken, zoals de stadionhuur e.d.. Ook kan hij dan heel makkelijk zijn eigen personeel kiezen en is hij niet gebonden aan allerlei contracten en de hele slechte naam die Goetzee e.c. inmiddels opgebouwd hebben. Die horen we ws pas als ons NAC failliet is. Ik verwacht dat dat niet zo heel lang meer zal duren…..

  0

  0
 • jvt
  21 juni, 2016 - 21:37

  Geen geld, geen spelers, steeds minder seizoenkaarten. Minimale salarissen waar je geen fatsoenlijke speler voor kan halen. De toekomst van onze club ziet er heel erg somber uit. Dat klopt inderdaad maar door wie? Waren we eerst het lachertje van de ere, nu van de Juup want spelers kiezen er niet voor om met een paar Ajunioren te gaan voetballen en een trainer die niemand op een beetje niveau beter maakt. Nac is met dit management en deze aandeelhouders reddeloos verloren.

  0

  0
 • Braze
  21 juni, 2016 - 21:56

  Doe als FC Twente en alles komt goed. Zorg voor een echt grote miljoenenschuld ,besodemieter de boel , koop te dure spelers, betaal topsalarissen, wordt kampioen en voer samen met de KNVB een comedie op

  0

  0
 • zozo
  21 juni, 2016 - 22:38

  Die aandelen leveren geen klap op! Je zult maar aandeelhouder zijn nu… ik zou héél hard huilen als mijn geld erin zat!

  0

  0
 • nm
  21 juni, 2016 - 23:39

  Goetzee liegt of wordt niet betrokken bij dit soort zaken.

  0

  0
 • Dutchbird
  22 juni, 2016 - 00:40

  De enige methode om uit de wurggreep van de huidige aandeelhoudersstructuur te komen is een beursgang. Voor de club aantrekkelijk als er gelijktijdig ook nieuwe aandelen worden uitegegeven. Voor de huidige aandeelhouders aantrekkelijk omdat er handel ontstaat (zeker als het aandelen zijn met een uitgiftewaarde/beurskoers van € 100 tot € 250 max. Voor de supporters aantrekkelijk omdat vele supporters zich dan minstens een aandeel kunnen veroorloven. Qua organisatie aantrekkelijk omdat de RvC het dan echt voor het zeggen krijgt zonder te worden teruggefloten door enkele groot aandeelhouders.

  0

  0
 • badeend
  22 juni, 2016 - 07:14

  @ Dutchbird

  Een beursgang. Natuurlijk. Jij snapt het écht niet.

  0

  0