Go to Top

“Als het even niet goed loopt, gaat het bij ons alle kanten op”

“Als het even niet goed loopt, gaat het bij ons alle kanten op”

NAC deed het even niet zo heel erg lekker in Waalwijk. Het 2-0 resultaat dat daar het gevolg van was, werd door het thuisfront als beschamend ervaren. Toch is het geen reden voor Marinus Dijkhuizen om zijn team nu ineens om te gooien. Dezelfde elf komen de wei in bij de aftrap als die tegen RKC aanvingen.

“Ik ben geen opportunistische coach, die bij de eerste teleurstelling gelijk gaat wisselen. Ik ben meer van het vertrouwen geven”, aldus Dijkhuizen, die daarmee verklaart waarom Van der Weg (die overigens helemaal niet zo slecht speelde in Waalwijk) en Joey Suk (die een niet zo puike partij beleefde) weer in de basis staan. Beiden werden in Waalwijk nog gewisseld. Er lag in het geval van Kenny echter een andere reden ten grondslag aan de wissel met Michael Dingsdag. “Omdat Michael meer sturende kwaliteiten in zich heeft. Maar dat wil dus niet zeggen dat Kenny de kans niet krijgt om zich daarin te verbeteren.”

Volgens Dijkhuizen was het in Waalwijk weer de al eerder door hem aangehaalde ondergrens, die bij NAC veel te laag is.  “Die moet omhoog. Als het even niet goed loopt, gaat het bij ons alle kanten op.” Meer leiding en sturing in het veld dus. Magic Marinus wil hierbij meer zien van de ervaren spelers, zoals Ronnie Stam. “Tegen FC Den Bosch voerde hij wat dat betreft zijn taken beter uit.” De spelers lijken te beseffen dat ze elkaar beter moeten coachen. “Want zo hoort het.”

Slap voetbal wil de trainer niet in zijn mond nemen. “Slap voetbal is supporterstaal, geen taal voor een trainer.” Zijn supporters daarom slechte wezens? Driewerf neen! Vrijdagavond stonden de supporters gewoon achter hun team in Waalwijk. Vanavond hoopt de coach erop te mogen rekenen dat dit weer gebeurt. “Ik  verwacht een scherper NAC en een rebound-reactie van het publiek.”

We gaan het zien en we gaan het beleven vanavond. In tegenstelling tot vrijdag zijn er nog wel aardig wat kaarten beschikbaar. Heb je dus het gevoel dat je iets wilt doen op je maandagavond? Koop dan je ticket! Er is geen (S)CC verplichting.

Bron: B-side Rats, Stem, NAC Tickets

13 Reacties op "“Als het even niet goed loopt, gaat het bij ons alle kanten op”"

 • Theoden King
  30 november, 2015 - 11:15

  Vol gas tegen relstar en de goede vorm van voor vrijdag herstellen!

  0

  0
 • Balletje
  30 november, 2015 - 11:43

  Ik vind Marinus heel logisch en nuchter-realistisch klinken.

  0

  0
 • enjoy.
  30 november, 2015 - 12:05

  Op de helft van de tegenstander spelen, dan heeft Jelle ook geen zenuwen.

  0

  0
 • Ray
  30 november, 2015 - 12:11

  Dat het alle kanten opgaat is een mentale kwestie. Op een of andere manier lijkt het erop alsof de spelers bij een achterstand verstijven en geforceerd gaan spelen en gaat alles mis. Dit is al een tijdje aan de gang. Voetballend is NAC gewoon top van de Jupiler league als het loopt. Maar bij tegenslag valt het helemaal weg.
  Ik ben met Dijkhuizen eens dat de spelers vertrouwen moet geven want schijnbaar zit dit niet in de meeste spelers zelf. Het is jammer dat het tegen RKC mis gaat want er was geen enkele aanleiding voor. NAC zal in uitwedstrijden nog zeker wedstrijden verliezen dit seizoen maar de op een of ander manier moet er gezocht worden om de knop om te gooien en ook voetballend te brengen wat de laatste wedstrijden in thuiswedstrijden wel kan. Een schone taak voor de trainer.

  0

  0
 • Blauwe Kei
  30 november, 2015 - 12:11

  Heerlijk en duidelijk verhaal van Marinus. Geweldig om zo een trainer te hebben. Vanavond pakken we met dezelfde elf gewoon weer de drie puntjes en zetten we weer een goede serie neer. Op naar de periodetitel! Tot vanavond allemaal en ook al zijn er wat minder supporters, dan zingen we maar een beetje harder en vooruit drinken we ook maar een beetje meer, ook al is het maandag :D

  0

  0
 • RNL
  30 november, 2015 - 12:33

  @Ray

  Ook niet helemaal waar, bij Achilles en bij Oss kwam NAC ook achter, dus de laatste weken ging dat juist goed. Als je er vlak na rust een bal inschiet in Waalwijk zie ik het ook nog wel goedkomen.

  De vraag die je wel kunt stellen is: waarom moet je steeds op achterstand komen?

  0

  0
 • scheppioni
  30 november, 2015 - 12:44

  De gedachte van Magic Marinus zijn prima, nu het nog over laten slaan, waar trainer(s) hiervoor al op gesneuveld zijn !! Wel opletten, dat men niet de verkeerde slachtofferd !!! HUP NAC, pakken die witte leeuwen, 4-0 !!!!

  0

  0
 • Rick
  30 november, 2015 - 13:27

  Kaartjes voor vanavond zijn gewoon normale prijzen. De €5-actie was alleen vorige week woensdag en donderdag geldig.

  0

  0
 • maarten
  30 november, 2015 - 14:42

  Euforie is helaas weer weg. Niemand zag het aankomen. Vanavond verschrikkelijke weersomstandigheden die ook in het nadeel is voor NAC. Gaat het welxdoor uberhaupt?

  0

  0
 • De Lange
  30 november, 2015 - 14:59

  @Maarten,ook op de helft van Telstar zal t regenende denk,dus die hebben er ook last van. Dat Ronnie de leiding moet nemen,betwijfel ik,denk(kan t mis hebben)dat hij minder goed in de groep ligt. Laat Mats de leiding is nemen,is voor z’n eigen spirit ook goed,al zal hij daarin eerst training in moeten hebben….de uitspraak dat bij een scherper Nac er de rebound met t publiek is ben ik van overtuigd. Onderschatting is wederom de grootste vijand .

  0

  0
 • maarten
  30 november, 2015 - 15:08

  Op elke linie heb je ern stuurman nodig. Jtr, Dingsdag, Stam en Ars met als kapitein over heel het elftal Ars.

  0

  0
 • Toontje
  30 november, 2015 - 15:13

  Trainer kan niets veranderen aan verdedigers die kwaliteit missen…daardoor loop je dikwijls achter de feiten aan.

  0

  0
 • ome cor
  30 november, 2015 - 17:23

  Pffff die Toontje, dodelijk vermoeiend met z’n herhalingen.

  0

  0