Go to Top

Amoah in voorlopige selectie

Amoah in voorlopige selectie

Matthew Amoah zit in de voorlopige WK-selectie van Ghana. Dat houdt in dat hij in principe nog weg gestuurd kan worden, maar Ghana zit niet zo dik in d espitsen. Dus die kans is nogal klein.

Naast Amoah zal ook Erik Addo van Roda JC zich melden bij bondscoach Milovan Rajevac

Bron: B-side Rats, VI

24 Reacties op "Amoah in voorlopige selectie"

 • Eljé
  8 mei, 2010 - 09:36

  Is die ene krabbel nu al daadwerkelijk gezet?

  0

  0
 • Nijlpaard
  8 mei, 2010 - 10:07

  Ik heb sterk de indruk dat NAC in verband met de financiële situatie het contract met Amoha nog niet heeft verlengd.
  Er kan dan wel een clausule instaan dat hij voor een bepaald bedrag weg mag, maar wat als er geen geïnteresseerde clubs zijn?
  Dan zit NAC met een speler met een voor NAC-begrippen heel hoog salaris.
  Ik vrees dat we er ernstig rekening mee moeten houden dat de doelstelling voor volgend seizoen zal zijn het handhaven in de eredivisie en dat zal denk ik al moeilijk genoeg zijn.
  Hoe NAC in deze situatie verzeild is geraakt is een verzameling van allerlei factoren, zeker niet alleen van de financiële crisis in Nederland.Je zou bijna zeggen hoe krijgen de verantwoordelijken het toch elke keer voor elkaar!!!

  0

  0
 • pet
  8 mei, 2010 - 10:13

  het zijn bij nac grote slapers het zijn allemaal zakkevuilers
  ze maken onze mooie club helemaal kapot
  oprotten dat bestuur
  anders word het nooit niks met onze mooie club

  0

  0
 • nm
  8 mei, 2010 - 10:33

  Zoals ik enkele maanden geleden al aangaf dat NAC er helemaal niet zo lekker voorstond kan ik nu melden dat de info die nu naar buiten is gelekt maar het topje van de ijsberg is.

  – Jumbo plannen staan nog steeds op losse schroeven maar deze inkomsten zijn al wel opgenomen in de begroting (- 1 mlj dit jaar)
  – 7 ton tegenvaller bouw
  – Tegenvallende horeca inkomsten.

  TM heeft zijn langste tijd gehad. Opvolger was voor mij wel een verrassing. Er staat nog een hoop te gebeuren de komende maanden ….

  0

  0
 • nm
  8 mei, 2010 - 10:36

  Amoah gaat wel door aangezien er al een mondelinge overeenkomst is. Helaas want de 4ton die hij per jaar verdient is hij absoluut niet waard

  Het is hopen dat hij een redelijk WK speelt en een transfer kan afdwingen. Geloof mij daar hoopt iedereen op binnen NAC

  0

  0
 • nm
  8 mei, 2010 - 10:39

  Nogmaal heren er is een verschil tussen bestuur en directie.

  In mijn ogen is de huidige ellende de schuld van de directeur die zelf de accountant om de tuin wist te leiden. Bestuur beoordeeld op management rapportage welke behoorlijk ingekleurd waren door onze TM.

  Bestuurleden van NAC zijn onbetaalde mensen die maar een aantal uur per week bezig zijn met NAC. Deze voeren dus niet het beleid uit, dat zijn ES,TM en de rest van het management

  0

  0
 • ikke
  8 mei, 2010 - 11:03

  Er komen nog 3 spelers bij wel transfervrije spelers of spelers die ze gaan huren je moet dan denken aan

  Kruiswijk of Klavan huur of Schenkel transfervrij

  Donald ( huur )of Bruins ( Huur )

  Sibon transfervrij,Zijler transfervrij,Slory huur

  0

  0
 • dunco
  8 mei, 2010 - 11:13

  Wij kunnen nu gaan lopen zeiken op Amoah maar een betere spits kunnen wij niet krijgen simpel

  @nm
  Hoezo 7 ton?
  Is dat niet voor het bouw bedrijf ?
  7 ton + de 3miljoen van T.M is dus al bijn 4 miljoen gaat goed dan

  0

  0
 • dunco
  8 mei, 2010 - 11:15

  Ik denk dat NAC een klein foutje heeft gemaakt

  NAC dacht Leonardo in de winter te kunnen verkopen voor wat centen en zo het weer op de rails te krijgen voor de foute die zijn gemaakt
  Maar onze grote vriend Leo heeft nog niks laten zien wat jammer is natuurlijk

  Hoe zit het met de gemeente die houden toch streng toezicht op de finacieele gebeurtenissen bij NAC

  (Hoe zit het met onze T.M moeten we onderhand niet eens een fruitmandje gaan brengen )
  Als de vakantie tijd is aangebroken en iedereen op de costa brava zit komt NAC opeens met een persbericht naar buiten
  Onze grote vriend T.M heeft een beetje zijn eigen zakken lopen vullen en is daarom op non actief gezet

  Jammer Jammer NAC dat het zo moet gaan de achterban word gewoon voor de gek gehouden

  Die kleine winst van 4 ton was een zoet houder
  het is 3,7 miljoen in de min
  MINIMAAL

  0

  0
 • ikke
  8 mei, 2010 - 11:21

  Maar goed ook ……

  Amoah.Loran en de Graaf hebben nog steeds niet bij getekend !!!!

  0

  0
 • Swiffer
  8 mei, 2010 - 11:29

  @nm

  Hoe kom je aan al deze wijsheid? Dat NAC Horeca tegenvalt is algemeen bekend. Jumbo-vordering is toch reeds door Heja afgetikt (ontwikkelrechten) en de verbouwing wordt door de gemeente betaald?

  Ik vraag mezelf wel sterk af hoe de investering van het stadion gaat worden terug verdient? Immers is de sponsortribune de enige die altijd leeg is, wat als de derde verdieping leeg blijft (nu gemeente Breda weer vorig jaar CZ)? 2.000 plaatsen op de ere á 250 euro levert bijvoorbeeld een half miljoen per jaar op!

  0

  0
 • Swam
  8 mei, 2010 - 13:12

  Het is inderdaad de vraag in hoeverre (juridisch gezien) dat Amoah nu een contract(verlenging) heeft bij NAC. Ik heb daar geen idee van, misschien dat ´de bronnen` meer weten. Maar goed iedereen bij NAC hoopt natuurlijk op een toernooi a la Maceo Rigters. Beetje twijfelactige poule voor met Duitsland, Australie en Servie. Ik zie ze net zo makkelijk 2e worden als 4e. Daarna als ze door gaan Engeland/US/Slovenie/Algerije. Gewoon hopen dat Matthew daar een paar topdagen heeft.

  Maar goed, stel dat hij weggaat wat dan? Ik kan me moeilijk voorstellen dat NAC het met Fuji en Alex Schalk gaat proberen, maar geld voor een echte versterking is volgens mij ook ver te zoeken. Het zal wel een transfervrije NL´er worden denk ik, maar ik hoop op een konijn uit de hoge hoed (a la Salmon, Arveladze, Arnold).

  0

  0
 • dunco
  8 mei, 2010 - 13:29

  We moeten gewoon blij zijn met Amoah beter alternatief hebben we niet en krijgen we niet
  1 Er is geen geld
  2 Iedere club wil een scorende spits
  3 Zoek maar eens een spits die in 73 wedstrijden 31 goals maakt voor HEEL weinig geld
  4 Wat heeft Amoah nou voor ballen gehad van zijn mede spelers vanaf de flanken komen maar weinig bruikbare ballen

  0

  0
 • Michiel ;
  8 mei, 2010 - 13:35

  @ swam

  kijk nummer 2 nog is ff na!

  0

  0
 • JoostjuhB
  8 mei, 2010 - 13:47

  Ik denk dat Matthew blijft. Hij geeft oprecht aan dat NAC in zijn hart zit en dat geloof ik. De financiele situatie is inderdaad onstabiel, maar Amoah levert meer op dan hij kost. Het is een van de spelers die op het WK gaat schitteren. Een speler van NAC die daar acteert moeten we koesteren. Stel hij maakt tegen Duitsland een goal of tegen Servie(o.a. Vidic achterin) levert dat naamsbekendheid op. Doet hij dat dan kan hij weg voor een prijs waar NAC wat mee opschiet. Blijft hij en speelt hij bij NAC komend jaar dan maakt hij weer, mits hij fit is, een goal of 13/14. Ook prima. Vertrekt hij nu dan levert het niks op en moet je op zoek naar een spits. Die kost hoogstwaarschijnlijk alleen maar MEER!

  Er moet overigens duidelijk wel voorin versterking komen. Ook als Amoah dus blijft. Ik zie hier namen als Sibon. Zulke spelers moeten we niet willen. Jaar of 43 is die inmiddels. Zijler is misschien wel wat maar geen NOAD-speler. Wel enorm talentvol en nog jong. Maar waarom kijkt NAC niet naar een Verhoek? 23 jaar, 126 duels gespeeld al en goed en ook talentvol. Transfervrij na dit seizoen. Vraagt niet een absurd hoog salaris. Wat wil je nog meer? NEC is met hem bezig, maar waarom zouden wij dat niet kunnen? Volgend jaar heb je met Amoah, Kolkka, Lurling en Leo 4 aanvallers voor 3 posities. Te weinig. Elke positie moet dubbelbezet zijn. 6 aanvallers dus. Volwaardige aanvallers. Verder kan je Bayram misschien doorschuiven. Heb je nog een talentje ook. Fouad is niet bepaald het lievelingetje van Maaskant en zal denk ik vertrekken. Mij lijkt het dus het beste als er twee aanvallers bijkomen en speciaal Verhoek dus. Calabro is ook transfervrij, pinchitter misschien?

  Het middenveld is als je het mij vraagt compleet. De Graaf, Gilissen, Kwakman, Gorter, Feher, Janse, Schilder, Snoyl en Luijckx kunnen daar allemaal uit de voeten.

  Verdedigend heb je Janse, Feher, Loran, Penders, Kwakman, Luijckx, Schilder en Snoyl die je kunt opstellen, maar mis je eigenlijk een échte linkercentrale verdediger. Kwakman, Luijckx en Loran zullen er ongetwijfeld hun mannetje staan, maar Loran komt opbouwend te kort en die andere twee vind ik meer echte middenvelders. Die kunnen daar af en toe staan, maar een heel seizoen zie ik niet zitten. Dan zijn Klavan en Kruiswijk inderdaad de ideale kandidaten. Beide sterk in de lucht en kunnen behoorlijk opbouwen. Schuiven ook allebei in. Wanneer je deze twee voor een lage prijs kunt krijgen zou dat ideaal zijn. Misschien huren, met een optie tot koop of daarna transfervrij overnemen. Ik weet alleen neit tot wanneer deze contracten lopen. Er is wel geen geld, maar toch levert het op lange termijn meer op als we een volwaardige selectie hebben. Een aantal jongens erbij die er staan en jong zijn en je hebt een heerlijk team staan. De spelers vertegenwoordigen dan ook nog eens waarde(Leo, Schilder, Luijckx, Gorter bijvoorbeeld) en als je elk jaar een speler verkoopt en van dat geld dan de selectie weer versterkt kunnen je financien op orde zijn en heb je ook een sterk team dat zeker bij de eerste 6/7 kan eindigen steeds.

  0

  0
 • since1912
  8 mei, 2010 - 15:36

  @ JoostjuhB

  Matthew moet nog een jaartje blijven, fantastisch preseteren op het WK, dan voor een redlijke prijs naar een andere club. Als vervanger zie ik De Leeuw van BV Veendam, topscorer eerste divisie, die moet er in de eredivisie toch ook wel een aantal(meer dan Amoah) moeten/kunnen maken?!?! Of Calabro en/of Kolk. Ook goede spitsen en in mijn ogen beter dan matthwe amoah waar ik niet zo ontzettend fan van ben. En al helemaal niet van Kolkka en lurling. Gewoon een 3-mans voorhoede volgend jaar: De leeuw/Lurling – Kolk/Amoah – Calabro/Poepon
  In het middenveld wil ik meer Gorter, talentje waar we geld aan moeten verdienen maar dan moet hij zich wel kunnen laten zien aan de rest van de wereld en dat lukt niet op de bank. Al met al: De oudjes weg – veel nieuwe jonge spelers – 3 jaar in de min met financien – dan goed presteren met de talentjes – ze verkopen voor een goede prijs als ze zich ontwikkeld hebben – Nac zwaar in de plus en een goede begroting – strijden voor de play-offs!!!!!!!!! Jong en ambitieus is beter dan oud en sloom!

  0

  0
 • fan uit zevenbergen
  8 mei, 2010 - 17:53

  ik zou ook voor de leeuw gaan als ik het voor het zeggen had

  0

  0
 • dunco
  8 mei, 2010 - 18:32

  ik voor De Ceulear transfervrij goeie rechtsbuiten

  0

  0
 • nm
  8 mei, 2010 - 19:18

  Voor de dromers, er gaan geen spelers meer bijkomen, ook geen transfer vrije of huur. Helaas we moeten het doen met de riemen …

  Het is zelfs zo erg binnen NAC dat Tm Leonardo had gehaald zonder dit te overleggen met ES.

  7 Ton is voor NAC. Moet eerlijk toegeven dat ik het ook een vaag verhaal vind maar het is wel zo. Tegenvallen is niet 3 miljoen maar 1 miljoen aangezioen NAC de 4 Miljoen in 3 jaar uitbetaald zou krijgen. Dit betkend dat we dit jaar een tegenvallen van 1 miljoen hebben en volgend jaar een begroting van 1 mjn minder

  0

  0
 • geelzucht
  8 mei, 2010 - 19:19

  Flikker nou es op met de Ceulear. Is dat je vriendje ofzo?

  0

  0
 • dit kan wat worden
  9 mei, 2010 - 11:17

  Als Nac Loran weet te behouden en nog een goede aanvaller weet te strikken is de selectie goed.
  Het enige probleem is is dat er niet veel blessures en schorsingen moeten komen, maar daar hebben meer clubs last van volgend seizoen.

  Ik stel ook eens voor om die verdedigende middenvelder weg te halen en gewoon met een meer voetballend middenveld te gaan spelen, 3 spelers die kunnen switchen en niet plaatsgebonden spelen.
  Achterin heb je dan dus: Jelle
  Janse, Penders, Luijckx en Snoyl.
  Middenveld, Schilder, Kwakman en Gorter (3 linkspoten maar Gorter kan rechts en Kwakman centraal en heb je veel voetballend vermogen). Kwakman en Luijckx kan je ook omdraaien maar Kwakman heeft meer scorend vermogen en meer diepgang dus daarom die beter op het middenveld.
  Voorin Lurling, Amoah en nieuwe aanvaller.
  Dan heb je een prima ploeg met een bank: Loran, Feher, Gilissen, Kolkka, Fuji, Gudelj en Leo. + Bouwman en Bayram en 2 keepers, dan moet dat je selectie worden en moet je daar mee aan de slag en met name iedereen fit houden en iedereen proberen BETER te maken.
  Als Nac dan nog met een idee gaat spelen in voetballend opzicht zie ik het positief tegemoet.
  Hup Nac!

  0

  0
 • dit kan wat worden
  9 mei, 2010 - 11:22

  Als Loran fit is kan Loran natuurlijk rechtsback, want daar was hij echt goed begin van dit seizoen maar moet hij wel fit worden.

  0

  0
 • Bas
  9 mei, 2010 - 12:51

  Loran schijnt weer topfit te zijn en is echt geen bankzitter daar vindt ik hem persoonlijk te goed voor, zou me niet eens verbazen als hij bij een andere club tekend aangezien NAC zo loopt te treuzelen

  0

  0
 • dit kan wat worden
  9 mei, 2010 - 14:55

  Nou ik weet niet of jij Loran tegen Twente gezien hebt maar dat zag er alles behalve fit uit?
  En je kan niet topfit zijn als je in het laatste half jaar 2 wedstrijden in het 2e en 1x 20 minuten in het 1e hebt gespeeld.

  0

  0