Go to Top

Amoah: “Mijn toekomst ligt bij NAC”

Amoah: “Mijn toekomst ligt bij NAC”

Officieel is het nog altijd niet rond, maar inmiddels is toch wel 99% zeker dat Amoah ook volgend seizoen in het magische Geel en Zwart speelt. De aanvaller laat in gesprek met Voetbalzone (voor de zoveelste keer) weten op dit moment helemaal geen zin te hebben in een transfer.

Amoah: “Mijn toekomst ligt bij NAC. Mijn vrouw, mijn zoon en ik hebben het hier ontzettend naar ons zin. Natuurlijk zou het ook mooi zijn om een keer buiten Nederland te spelen, maar dat is voor mij momenteel niet aan de orde. Bij NAC kan ik ook nog stappen maken als voetballer. Ik vind bijvoorbeeld dat ik nog meer doelpunten kan en moet maken.

De Ghanees is bezig aan een van de langste seizoenen van zijn carrière. Met NAC startte hij al vroeg in Europa en nadat de competitie in Nederland is afgelopen, gaat hij met Ghana naar het WK. Amoah verwacht veel van de Afrikaanse landen: “Nigeria, Ivoorkust en Kameroen zijn sterke teams. Nigeria en Kameroen hebben daarnaast een schat aan WK-ervaring. Toch schat ik Ivoorkust op dit moment het hoogste in. Ze hebben een sterkere ploeg dan Ghana. Dat zag je ook in de onderlinge wedstrijd tijdens de Afrika Cup.”

12 Reacties op "Amoah: “Mijn toekomst ligt bij NAC”"

 • J
  23 april, 2010 - 09:12

  Matthew Amoah
  jaaaaaaaaalaaalala

  0

  0
 • Leur Noord
  23 april, 2010 - 09:51

  mooi gewoon bij onze geel zwarte trots blijven!!!!1

  0

  0
 • Dave
  23 april, 2010 - 09:57

  Deze zomer Amoah aanmoedigen vanaf de bank met een vuvuzela in de mond :D

  0

  0
 • die ne gast
  23 april, 2010 - 10:06

  Ik zou heel blij zijn als Amoah inderdaad bij tekent.
  Hoop alleen dat Amoah ook nog wat rust gegund wordt en na het WK niet meteen weer de voorbereiding van NAC in moet, anders wordt volgend seizoen waarschijnlijk een seizoen waarbij Amoah vaak geblesseerd is en niet net niet scherp genoeg voor de goal.

  0

  0
 • Eljé
  23 april, 2010 - 10:18

  Ik heb gelezen dat de Africa Cup vanaf heden 1 keer in de 2 jaar georganiseerd wordt, klopt dat? Zou betekenen dat hij in de komende contractduur slechts één keer weg is in de winter.

  0

  0
 • Etlr
  23 april, 2010 - 11:11

  het feit dat Amoah weinig scoort bij NAC ligt niet zo zeer aan Amoah maar aan de rest van de ploeg. Zoveel kansen krijgt Amoah niet in een wedstrijd. Nac is niet goed in staat om Amoah op de juiste manier in stelling te brengen. men speelt met een drie spitsen-systeem, waarin de buitenspelers er vrijwel nooit in slagen om een goede voorzet (vanaf de achterlijn) af te leveren. Zowel Kolkka als Lurling trekken vaak naar binnen en als ze al een voorzet geven, dan kost dat extra tijd omdat ze de bal voor hun juiste been moeten hebben. middenvelders leiden teveel balverlies en missen handelingssnelheid (de Graaff en Gilissen). M.i. moet Amoah dmv steekpasses de diepte ingestuurd worden. In de periode dat Amoah veel scoorde bij Nac, stonden Reuser en vd Leegte op het middenveld, zij waren wel in staat om hem op de juiste manier te bedienen.

  0

  0
 • scheppioni
  23 april, 2010 - 12:11

  Nog 1 keer dan !
  Eem goeie waardige spits voor ons NAC, maar wel in een aanvallend NAC, niet in een leunend NAC ! Dit seizoen heb ik net als onder E.B. een teveel leunend NAC gezien, terwijl vorig seizoen in de eerste competitie helft een gretig en aanvallend NAC stond, toen had ie er in een paar wedstrijden er 11 inliggen en meende iedereen als Matthew zo doorging, maakt ie er 30, maar toen kwam de winter en verloren we er een aantal dik en gingen we teruguit voetballen, het restant van vorige competitie heeft ie er toen 2 gemaakt, maar ja, als ik dat zie dan lijkt mij dat de t.s. dat toch ook moet zien ! Dus vanaf volgend seizoen ZEKER in thuis wedstrijden achter 1 op 1, wij zijn toch de baas en dan hebben we aan Matthew Amoha een kanjer !!!

  0

  0
 • scheppioni
  23 april, 2010 - 12:13

  Met aanvallend bedoel ik dan net als Etlr met de juiste mensen op het middenveld en druk naar voren zetten !

  0

  0
 • AK
  23 april, 2010 - 14:12

  @ Eljé

  Africa cup is inderdaad maar eens in de 2 jaar.

  0

  0
 • richard
  23 april, 2010 - 17:08

  amoah tekent bij ole ole
  z'n hart lig bij NAC….
  zou ik ook zeggen als niemand me wil hebben
  val me echt tegen dat er nog zoveel gek op hem zijn
  hij scoor weinig, kan geen bal vast houden
  maar hopen dat hij mee mag doen met het wk
  en niet op de bank zit dat hij maar veel mag scoren
  dan vangen we nog wat voor hem

  0

  0
 • wolfmanjack
  23 april, 2010 - 17:40

  sommige supporters hebben echt geen kaas gegeten van voetbal en zeker niet van NAC.
  Amoah is een wereldspits voor NAC. Alleen moet hij voorzetten krijgen.
  Hopelijk laat Maaskant NAC volgend jaar niet alleen met zijn mond maar ook
  in het echt aanvallender spelen en Amoah gaat vanzelf voor ons scoren

  0

  0
 • Voske
  25 april, 2010 - 03:22

  @ richard

  Tsja…

  0

  0