Go to Top

Amoah verlengt nu écht met drie jaar

Amoah verlengt nu écht met drie jaar

NAC en Matthew Amoah zijn er eindelijk uit. Gisteren bereikte de club officieel overeenstemming met de Ghanese spits, die nu tot de zomer van 2013 bij de Parel van het Zuiden onder contract ligt.

Het duurde allemaal nogal lang voordat een en ander rond was. Earnest Stewart legt uit: “Dat had vooral te maken met het feit dat we een en ander goed moesten vastleggen op papier.

Amoah komt zo goed als zeker op het WK in actie en wilde daarom een speciale ‘als-ik-het-goed-doe-mag-ik-toch-nog-weg’-clausule in zijn contract. Volgens zaakwaarnemer Kees Ploegsma is die clausule niet onaantrekkelijk voor NAC. De club wordt er volgens hem ‘financieel bepaald niet armer van’. Earnest Stewart rekent er echter op dat Amoah in Breda blijft: “We zijn heel blij dat Matthew de komende jaren bij ons blijft spelen. Hij is belangrijk voor ons.

Bron: B-Side Rats, NACblog

22 Reacties op "Amoah verlengt nu écht met drie jaar"

 • aNAConda
  15 mei, 2010 - 08:07

  mooi zo werd een beetje tijd ook

  0

  0
 • bpb
  15 mei, 2010 - 08:12

  Belangryk voor ons?

  0

  0
 • dunco
  15 mei, 2010 - 08:35

  Een soort van righters dan maar dan net iets beter
  Mocht Amoah daar opeens 4 goals maken dan is hij zo goed als zeker weg
  Wat blijft er dan voor NAC over ?
  Geen geld om een speler te halen die 1 op 2 loopt

  0

  0
 • Aspo
  15 mei, 2010 - 08:45

  Mooi. Amoah is voor NAC een wereldspits! Werkt hard, kopsterk en pakt zijn doelpunten mee. Nadeel is alleen dat hij te veel wedstrijden in een seizoen mist.

  Verwacht niet dat hij veel zal spelen op het WK, maar met tegenstanders als Australie, Duitsland en Servie zal de poulefase wel overleefd worden. En wie weet prikt hij er elke wedstrijd als invaller eentje in. Dan valt hij toch op en zal een (sub)topclub best voor een miljoentje een risico willen nemen…

  0

  0
 • pierre
  15 mei, 2010 - 09:00

  hup amoah laat je van de goede kant zien en scoor er maar op los in breda welkom

  0

  0
 • hk
  15 mei, 2010 - 09:27

  @Aspo Ghana in een poul met Duitsland en Servie overleefd de poulefase zeker niet, als hij al aan spelen toekomt. Vandaar dat Amoah gelukkig de komende 3 jaar nog in Breda te bewonderen is. Amoah is veruit de beste spits die NAC in jaren heeft gehad. Als zijn vrouw nou ook nog een x zwanger wordt, komen de goals vanzelf weer.

  0

  0
 • geelzucht
  15 mei, 2010 - 09:33

  Hij mag van mij het erg goed doen. Ik ben persoonlijk een beetje op Amoah uitgekeken.

  0

  0
 • MLbredaa
  15 mei, 2010 - 10:01

  @aspo

  Ik denk niet dat Amoah op de bank gaat zitten, Amoah en Asamoah spelen denk ik gewoon samen voorin…

  @geelzucht
  ben het stiekem wel een beetje met je eens. Ik heb het al vaak gezegt: zie nu graag een type Calabro komen (fysieker en kopsterker.. en als die de bal niet krijgt speelt ie toch nog mee)

  0

  0
 • jan uit G
  15 mei, 2010 - 10:42

  onvoorstelbaar er is zoveel beters te koop op de markt dan deze zelde scorende spits voor zoveel geld.niet te geloven wat een hoop poespas voor helemaal niets

  0

  0
 • CDG
  15 mei, 2010 - 10:58

  Matthew zal niet veel spelen. De Ghanese trainer is er een van "de beste verdediging begint met zo min mogelijk aanvallers". Tijdens de Africa Cup speelde hij na de eerste wedstrijd steeds met 1 spits en dat was niet Amoah.

  0

  0
 • gerrit39
  15 mei, 2010 - 10:59

  Ik had toch liever een jongere betere spits erbij gezien.

  0

  0
 • Hoi
  15 mei, 2010 - 11:06

  Grappig. Een paar maanden geleden mocht ik geen kwaad woord over Amoah laten horen. En nu zijn veel mensen het ineens toch met me eens. Apart.

  0

  0
 • john f.
  15 mei, 2010 - 11:16

  Blijkbaar zijn er mensen met een erg kort geheugen. Amoah heeft een tijdlang weliswaar niet in de beste vorm van zijn leven verkeerd, maar als je, zoals hij, wedstrijden achtereen zoals vorig seizoen kunt scoren, en dat ook nog vanuit schijnbaar onmogelijke posities, dan ben je voor NAC een topper. Als Matthew kan rekenen op bijsluitende spelers, dan is hij een spits die er 20 in kan floepen in een seizoen. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen zal daar, met de meest geschikte spelers op getraind moeten worden. Gasten als Luijkx en Jense lijken mij daar zeer geschikt voor.

  0

  0
 • michel
  15 mei, 2010 - 11:33

  tja Amoah eerlijk gezegt heeft hij dit seizoen niks laten zien
  heeft steeds het vertrouwen van maaskant gehad maar wist echt geen bal te raken van mij hadden ze bij NAC naar een andere spits mogen kijken want dit seizoen misten we echt een goei spits !!

  0

  0
 • Dimitri
  15 mei, 2010 - 11:40

  gefeliciteerd Amoah.

  Nu nog hopen dat Amoah wat vaker in stelling wordt gebracht waar hij het beste is: in het strafschopgebied…Helaas moet hij overal en nergens zijn ( aan zijn werklust ligt het niet ), maar krijgt hij zelden ballen in het strafschopgebied. Suarez is bv wel topscorer maar loopt volgens mij 1 op 10, zoveel kansen krijgt hij. Ik ben echter benieuwd hoeveel kansen Amoah krijgt en wat hij daarvan benut

  En aan de criticasters: denk je dat bv calabro wel scoort uit geen mogelijkheden? en aan de inzet van Amoah hoef je niet te twijfelen, hij loopt van links naar rechts etc. Ik vind zelfs dat hij als spits teveel loopt.

  0

  0
 • jan-dorstig
  15 mei, 2010 - 11:40

  @ CDG

  Dat kwam omdat hij toen licht geblesseerd was tijdens dat toernooi.

  john f heeft gewoon gelijk, als er spelers bijsluiten is het een wereldspits voor NAC, speelt NAC net als na de winterstop, dan flopt Rooney zelfs nog.

  0

  0
 • dunco
  15 mei, 2010 - 11:49

  Wat Jan-dorstig al zeg al stond rooney in de spits was er nog niet meer gescoord
  Wat voor ballen heeft Amoah nou gekregen ?
  Lurling shop heel het seizoen nog geen deuk in een natte krant
  Kolka tikkie breed tikkie terug

  Aomah heeft vanaf de flanken weinig bruibare ballen gehad als daar aan gewerkt word is Amoah de ideale spits voor NAc

  0

  0
 • Bakkienac
  15 mei, 2010 - 12:25

  Amoah ? Ligt het niet aan de speelwijze die NAC momenteel hanteert dat hij niet zo goed speelt ? Lekker Bourgondisch. Amoah staat in z'n eentje voorin en de aansluiting is ronduit slecht te noemen. Maaskant ga eens nadenken over een wijziging 4-3-3 naar 4-4-2. Daar hebben we de spelers voor.

  0

  0
 • nelis
  15 mei, 2010 - 22:18

  waar is geert den oude gebleven!!!!!!!!!

  roep al 2 seizoenen dat ze die moeten halen!!!!!!!!!!!!!!!!!

  amoah leuk en aardig maar is ie goed voor minimaal 15 goals per seizoen,pfffffffff,keep on dreaming nelis.

  0

  0
 • Eljé
  16 mei, 2010 - 08:57

  Mooi zo, goed dat het eindelijk rond is.

  Maar Calabro?? Die heeft in het verleden iedere kans bij FCU verpest, een tijd wisselend gepresteerd in de Jupiler league en pikte op het hoogste niveau dan eindelijk een serie doelpunten mee dankzij Honda. Die goals had bijvoorbeeld Idabdelhay ook gemaakt. Na het vertrek van de Japanner is hij toevallig ook zijn basisplaats kwijt geraakt maar zou een versterking zijn ten opzichte van Amoah?

  0

  0
 • fan uit zevenbergen
  16 mei, 2010 - 10:06

  valles plat in de spits

  0

  0
 • nickske
  19 mei, 2010 - 17:48

  jongens… 1e helft van het seizoen is amoah super goed naar de winterstop lijkt het wel of hij zijn benen vergeten is..
  nog een spits halen en er dan in zetten

  0

  0