Go to Top

Andro Knel Bokaal: Vrijdag 1 april om 17:45u

Andro Knel Bokaal: Vrijdag 1 april om 17:45u

Het kampioenschap moeten we dit jaar naar alle waarschijnlijkheid aan de Spartanen laten, maar de strijd om de Andro Knel Bokaal ligt nog volledig open. Op vrijdag 1 april wordt in Rotterdam om 17:45u om misschien wel de mooiste prijs van Nederland gestreden.

Zoals bekend herdenken supporters van NAC en Sparta met de wedstrijd oud-speler Andro Knel, die op 7 juni 1989 bij de SLM-ramp in Suriname om het leven kwam. Omdat NAC en Sparta dit jaar weer in dezelfde competitie uitkomen, wordt op 1 april om 17:45u in Het Kasteel een wedstrijd van twee keer 30 minuten om de Andro Knel Bokaal georganiseerd. De wedstrijd is uiteraard bij te wonen: toegang via ‘De Bosselaar’ aan de Kasteelzijde.

Kijk hier nog eens de documentaire over Andro Knel terug, die de NOS maakte ter gelegenheid van 60 jaar betaald voetbal. Opdat wij nooit vergeten.

Bron: B-Side Rats, Vereniging De Sparta Supporter

 

24 Reacties op "Andro Knel Bokaal: Vrijdag 1 april om 17:45u"

 • Rubenac
  2 maart, 2016 - 12:47

  Fuck Sparta..🔫

  0

  0
 • scheppioni
  2 maart, 2016 - 12:47

  Andro Knel never forget !

  0

  0
 • Breda*076
  2 maart, 2016 - 12:59

  Wedstrijd om 17.45, op het kasteel. Wedstrijd is te bezoeken voor iedereen. Kan ik hieruit opmaken dat het vrij vervoer wordt naar Sparta?

  0

  0
 • Tony Chocolonely
  2 maart, 2016 - 13:36

  Uhhhhh de wedstrijd in de jl tussen sparta en nac is ook op 1 april. Vrij vervoer? Toegangskaarten? Zeg t maar.

  0

  0
 • Mafkees
  2 maart, 2016 - 13:42

  Wat? Is me dat een partijtje toevallig dat die twee op 1 dag worden gespeeld…. :-P

  0

  0
 • raraNAC
  2 maart, 2016 - 14:21

  Ik ben er zeker bij. Altijd gezellig. Ik zie ook weinig reden tot haat jegens Sparta want het ligt toch echt aan onszelf dat we geen kampioen worden.

  Als deze wedstrijd er toe deed hadden we misschien weer kans op de hele lange zijde, ik denk dat dat nu niet zal gebeuren. Neem aan vol uitvak en vrij vervoer!?

  0

  0
 • Kipiani
  2 maart, 2016 - 14:27

  Geweldige traditie. Met centraal een helaas veel en veel te vroeg overleden jonge gast. Een kerel die bij ons NAC voetbal liefhebbers, in no time de harten gestolen had. Drive naar voor, passie, stijl !!!!

  0

  0
 • Bredaaaa
  2 maart, 2016 - 14:28

  Andro Knel bokaal is belangrijk. Maar de wedstrijd tegen de aankomende kampioen kan ik niet verdragen. Ik ben zo teleurgesteld in het bestuur van NAC (behalve Dijkhuizen en Smulders). Marinus moet 7 jaar wanbeleid op technisch vlak corrigeren. Dat gaat niet makkelijk. Ik heb wel vertrouwen in hem. Niemand van zijn voorgangers durfde het 442 systeem toe te passen. De heer Goetzee en co zijn verantwoordelijk geweest voor de dubbele functie van Robert Maaskant(ik heb geen wrok tegen deze goede trainer). Pedro, Seuntjens, Verbeek allen mentaal zwak.

  0

  0
 • NAC Breda FC
  2 maart, 2016 - 15:33

  @ Rubenac

  Met het verkeerde been uit bed gestapt zeker.

  Andro Knel bokaal is voetballen van iets wat niet vanzelfsprekend is in het professionele voetbal is saamhorigheid van teams en supporters onderling.

  0

  0
 • LEUR NAC
  2 maart, 2016 - 15:34

  @rubenac
  Doe is normaal man. Als een vriend van je een hoger punt haalt ga je hem dan ook uitschelden?

  Sparta is de club van Rotterdam

  0

  0
 • Rubenac
  2 maart, 2016 - 16:20

  Omdat ik er totaal niks mee heb.
  Laatste tijd beetje bij de hand hier doen.
  Tevens mag ik het gewoon een kut club vinden.
  De graafschap is recenter en heb ik nog meer mee
  En tevens ook geen RDM.

  Schijt aan RDM of dat nou zuid of west is

  0

  0
 • Nacdictive
  2 maart, 2016 - 17:58

  Bij de hand?? 😂😂

  0

  0
 • Peer11
  2 maart, 2016 - 18:08

  Mooie traditie, maar al dat pro sp-er-ma gelul ben ik ook meer dan zat. Het blijven gewoon kut rotendommers. Beperk de “vriendschap” (leeft slechts onder een heel klein groepje NAC supporters)tot de Andro Knel bokaal.

  Dat NAC nog een jaartje juup moet spelen komt door jaren wanbeleid en de mentaal zwakke faalhazen in het veld.

  0

  0
 • Bsides the lines
  2 maart, 2016 - 19:50

  NAC forever, maar Rotterdam is toch wel de mooiste stad van het land. En jongens, we kunnen wel een hekel hebben aan alle andere clubs die het beter doen, maar zinder hen geen competitie. Met Sparta is niks mis, prima club die helaas, net als wij, door wanbeleid is afgezakt. Geef die supporters ook hun plezier dat ze na jaren weer eens reden hebben tot juichen. Daar is niks arrogants aan. Wij zullen dat ook heus wel weer mee gaan maken, alleen is NAC helaas nog niet zo ver.

  0

  0
 • Cor Taxi
  2 maart, 2016 - 20:42

  Man man man..Bsides the Lines heeft helemaal gelijk over de gebouwen dan he!!Maar voor de rest is het een tyfus stad.Iedere dag die boksbeugel in mijn kontzak word je ook een beetje moe van.Ja,ik woon er.

  0

  0
 • JohnFe
  2 maart, 2016 - 21:28

  Hoe denk je dan TEVENS over het onderwerp waar het eigenlijk om gaat Ruben, de Andro Knel Bokaal ?

  Het duurde maar een half jaar, maar het blijft een markante N.A.C. speler uit ROTTERDAM.

  Opdat we nooit vergeten..

  0

  0
 • JohnFe
  2 maart, 2016 - 21:35

  Haha die Cor, blijft tenminste humor houden.

  0

  0
 • Cor Taxi
  2 maart, 2016 - 21:47

  Sisi JohnFe:-))

  0

  0
 • van "taajlaand
  2 maart, 2016 - 22:36

  Hoi Correke,

  Mooi en eerlijk antwoord.
  Maar kun je die boxbeugel niet beter in je voorste broekzak dragen…?
  Kontzak is nogal diefstal gevoelig…..

  Andro Knel bokaal, mooi initiatief en dat deze wedstrijd nog lang gespeeld kan worden.
  Maar net zoals ik weinig in Breda ben dit seizoen, laat ook ik de uitnodiging van mijn Sparta maat lopen…
  We hebben het helaas aan ons zelf te danken, maar ik ben niet te genieten mocht sparta tegen ons (terecht) kampioen worden….

  0

  0
 • bredaikhouwvanjou
  2 maart, 2016 - 22:46

  Nac vanavond goed naar vvsb gekeken DAT IS PAS NOAD

  0

  0
 • de muzikant
  3 maart, 2016 - 00:31

  Sparta had geen wanbeleid, maar Sparta had , en heeft, gewoon geen grote trouwe supportersschare. Dat mensen er sympathie voor hebben op basis van “leuk clubje” of “sympathieke uitstraling”, dat moet ieder voor zich weten. Als iemand er schijt aan heeft mag het ook. Het merendeel vinden ze in de eredivisie thuishoren omdat ze een geweldige historie hebben…… (de overbuurvrouw van 93 was volgens zeggen vroeger ook een lekker wijf, maar daar kruip je ook niet meer op hoor). Sparta is voor ons een concurrent die ook in de ere geen 10.000 supporters trekt, daarnaast heeft het ook een voordeel met dat misselijke kunstgras. Tot slot wordt het kasteel bevolkt door mensen waar het merendeel van de toeschouwers van een Stillem II niveau is, en kan en mag de club, wat entourage betreft, zich op geen enkele wijze met NAC meten. Het feit dat er een verbintenis is a.g.v. het overlijden van Andro Knel dat is leuk, en moet ook kunnen.

  0

  0
 • Freqderat
  3 maart, 2016 - 08:50

  Sparta wel of geen leuke club, wel of niet terecht kampioen en wel of geen mooie traditie daargelaten, het is allereerst een goed teken dat supporters ook op een normale en mooie manier met elkaar om kunnen gaan, zeker nu de voetbalsupporters (dit seizoen alleen al door Ajax, ADO, Utrecht en Feyenoord) weer steeds slechter worden gezien. Dit zijn juist de dingen die nodig zijn om te laten zien aan de mensen die te snel een mening vormen over voetbalsupporters aan de hand van negatieve mediaberichten niet voor de hele groep kloppen.

  Dan nog even een korte noot naar iedereen die verwijst naar dat kunstgras-levert-voordeel-op-gedoe. Dat is onzin. Over de afgelopen 13 jaar, toen het voor het eerst werd gelegd bij Heracles, blijkt er in Nederland in de Ere- en Eerste divisie totaal een verschil te zijn van 1,4% meer punten op jaarbasis (dat is 1 gelijkspel i.p.v. verlies, of 1 winst extra in 2 seizoenen tijd) voor ploegen die hun thuiswedstrijden spelen op kunstgras of niet. Nergens blijkt uit dat hiermee serieus voordeel behaalt wordt. In de eredivisie is dat verschil wat groter, maar dat komt omdat alleen de ploegen die over het algemeen in het rechterrijtje staan kunstgras hebben, en deze ploegen sowieso meer punten thuis dan uit pakken. In de Eerste divisie, waar het gebruik wijder verspreid is, blijkt er geen waarneembaar verschil te zijn tussen het percentage punten dat thuis en/of uit gepakt wordt. Hopelijk is daarmee deze mythe ook de wereld uit geholpen. Ik speel zelf trouwens liever op echt gras, maar dat heeft meer te maken met gevoel van spelen dan het idee dat ik ‘benadeeld’ wordt.

  0

  0
 • NACompetitie
  4 maart, 2016 - 09:36

  @ de muzikant hoe durf jij zonder dat je (blijkbaar) de andere club kent en zelf supporter bent van een club die 1 goed seizoen onder brands heeft gehad en verder al jaren geen enkele rol van betekenis speelt en die al 3 jaar geleden had moeten degraderen zo te praten. Zou zeggen neem nog biertje gozer wha ha ha

  0

  0
 • Bsides the lines
  4 maart, 2016 - 15:36

  @de muzikant
  Jij hebt duidelijk weinig kaas gegeten van het voetbal. Sparta heeft niet enkel een mooie historie, maar is tot op de dag van vandaag nog altijd zeer belangrijk voor het Nederlandse voetbal. De jeugdopleiding levert het ene na het andere talent af. En in de ere zat hun stadion altijd vol (11.000). Uitbreidingsplannen zijn er al, maar zo makkelijk is dat niet op die plek in Rotterdam (of je moet er voor kiezen je prachtige oude stadion in te ruilen…).
  Nee, ik ben geen Spartaan, maar heb inderdaad wel de symphatie. Gun het ze van harte en ben blij dat er nog clubs zijn die alles voor elkaar krijgen zonder een cent steun van de gemeente.

  0

  0