Go to Top

BSRadio: Sjoerd Ars na NAC-Helmond Sport (1-0)

BSRadio: Sjoerd Ars na NAC-Helmond Sport (1-0)

Vanavond waren we zonder camera aanwezig in het Rat Verlegh Stadion. Dit keer daarom geen BSR TV. Desondanks toch een interview, maar dan in (deels) uitgeschreven en terug te luisteren vorm. Geluidskwaliteit is wat matig en u moet er zelf maar Sjoerd Ars, Da Pope en de catacomben bij fantaseren.

NAC had het vanavond bijzonder lastig met Helmond Sport. De mannen van Dijkhuizen speelden een matige wedstrijd, maar trokken (met enig fortuin) wel aan het langste eind. Kenny van der Weg maakte in blessuretijd de bevrijdende 1-0. Aanvoerder Sjoerd Ars is blij met de benauwde zege, al is hij wel kritisch op het spel van NAC: “Uiteindelijk een zwaarbevochten overwinning, ondanks het feit dat wij de betere ploeg zijn. Voetballend was het niet goed. In de eerste helft ging het bij vlagen nog wel redelijk, kregen we ook nog wel een paar goede kansen. Dan moet je eigenlijk op 1-0 komen. Vaak zie je dan ook dat de wedstrijd vervolgens wat makkelijker wordt. De tweede helft was voetballend vrij matig. We waren slordig aan de bal, maar we zijn als ploeg wel blijven strijden. We zijn tot de laatste minuut doorgegaan, zijn volle bak voor de drie punten gegaan. En uiteindelijk werd dat gelukkig ook beloond. Het is mooi dat die bal zo valt in extremis.”

Ars keerde na een knieblessure, die hem de afgelopen wedstrijden aan de kant hield, terug in de basis. Na afloop sjokte hij wat moeilijk door de catacomben, maar dat lag niet aan zijn knie: “Ik heb een tikkie op mijn kuit gehad, maar mijn knie heeft het redelijk goed gehouden. Je merkt op een gegeven moment in de tweede helft wel dat je conditioneel stuk zit. Qua knie is het pijnvrij. Wat dat betreft wel hersteld, maar conditioneel moet je nog wel wat stapjes maken. Zulke wedstrijden dragen daar wel aan bij.”

NAC rondt dit weekend de transfer van Ünal af en dus wordt het drukker voorin. Ars voelt nog niet echt druk op zijn positie: “Het voelt voor mij als een collega. Dit is ook iets dat al lang van tevoren is doorgesproken. Er is afgesproken dat iedere positie dubbel bezet moet zijn en achter mij staat eigenlijk tot op dit moment niemand. Daar hebben ze nu een extra speler gehaald voor die positie.”  Ars denkt eventueel ook met de nieuwe man in een 4-4-2-opstelling te kunnen spelen. Zijn tactische voorkeuren zijn hieronder terug te luisteren.

Met de overwinning tegen Helmond Sport beleeft NAC een positief einde van een lastige week. Twee moeilijke wedstrijden, die uiteindelijk slechts drie punten opleverden. Ars heeft dan ook gemengde gevoelens: “Zo’n overwinning in de laatste minuut maakt wel het een en ander goed, maar het gevoel dat overheerst is dat je drie punten hebt laten liggen. Je baalt gewoon dat je punten hebt laten liggen in de strijd om de bovenste plekken.”

Over het kampioenschap maakt hij zich voorlopig geen illusies: “We staan nu tien verliespunten achter. Dan kun je op dit moment niet meer over het kampioenschap praten. De doelstelling is vanaf het begin van het seizoen geweest om te promoveren. Of dat dan uiteindelijk middels nacompetitie of middels het kampioenschap is, zal aan het eind van het seizoen blijken. We moeten nu gewoon bezig zijn met ons eigen spel en in elke wedstrijd proberen te winnen.”

Bron: B-Side Rats

25 Reacties op "BSRadio: Sjoerd Ars na NAC-Helmond Sport (1-0)"

 • Niks van gezien....
  29 januari, 2016 - 23:29

  …maar drie punten! dus allemaal goed!

  0

  0
 • Karel
  29 januari, 2016 - 23:29

  Wat een drama!

  0

  0
 • Rattatar
  29 januari, 2016 - 23:39

  Dat zal dus 4-4-2 worden, of 4-2-4.

  Welke opstelling had NAC trouwens na de wissel van Dingsdag, was dat 3-4-3?

  0

  0
 • Jf
  29 januari, 2016 - 23:49

  Het enige wat ik kwijt wil is Matic, Naah, Mulder en Van de Weg speelde goed maar met zo’n verschrikkelijke Seuntjens krijg je geen bal voor bah bah wat een instelling. Ben blij met onze nieuwe aanwinst

  0

  0
 • Tegel
  30 januari, 2016 - 00:00

  Seuntjes verkopen! Lambal.

  0

  0
 • D.kocx
  30 januari, 2016 - 00:03

  Wat mij op valt is dat NAC heel rustig blijft tijdens de wedstrijd ook al lukt het voor geen meter zoals afgelopen maandag en vandaag. Wat aan de ene kant heel fijn is maar aan de andere kant mis ik bij de spelers de echte wil om te winnen!! Ik zie ze niet lopen om een bal te halen. Ik zie ballen 30 meter de lucht in gaan maar in de tussen tijd zie ik niemand een poging nemen om die bal vervolgens op te pikken. Ik hoor ze allemaal roepen we hebben gestreden voor de overwinning. Dan vraag ik me af wanneer? Of ligt dit aan mij? Er zijn heel wat trainers voorbij gegaan de afgelopen jaren is er nou niet 1 die er een echt strijdend elftal van kan maken? Waar gaat het verkeerd?

  0

  0
 • Tummus2433
  30 januari, 2016 - 00:11

  Jf wat een reactie kijk naar de doelpunten en volgens de statistieken heeft mats de meeste assists dus je weet niet wat je schrijft

  0

  0
 • ennoajseejer
  30 januari, 2016 - 00:25

  en nu nooit meer zeuren over Kenny :-) zulke spelers hebben we broodnodig!

  0

  0
 • Svenbreda
  30 januari, 2016 - 00:30

  Kenny en Matic gaan tot het gaatje, sneutjes voerde (wederom) geen zak uit.. Drama wedstrijd punten in je zak steken en snel vergeten!

  Hup nac

  0

  0
 • wolfmanjack
  30 januari, 2016 - 00:38

  Je moet er toch niet aan denken als deze ploeg promoveert. In de laatste linie is Kenny de beste voetballer de rest heeft de techniek van een pupil. Het ergste is dat de beste voetballer , Seuntjens, meent dat hij zonder inzet iets toevoegt. Een schande is het. Hij minacht zijn eigen publiek.

  0

  0
 • Dutchbird
  30 januari, 2016 - 01:13

  Hoeveel uur gemiddeld per week steekt de technisch staf in het tactisch op weg helpen van Divine Naah? Met alleen maar technische bagage gaat die jongen er niet komen.

  0

  0
 • Dutchbird
  30 januari, 2016 - 01:21

  Spectaculair transfernieuws uit Breda: Matthew Amoah (35) speelt het komende half jaar voor zondaghoofdklasser Baronie

  0

  0
 • JK
  30 januari, 2016 - 01:40

  ben ik nou de enige die vindt dat Naah goed speelde?

  0

  0
 • Kinderkaartje
  30 januari, 2016 - 02:07

  @JK

  Ik vond dat niemand goed speelde. (De spelers van Helliemunt uitgezonderd, die speelden nogal goed toneel de laatste 10 minuten, met al die krampen. Mooi dat dat resulteerde in een minuut extra verlengde extra speeltijd. ).

  Doordat de rest zo slecht speelde viel Naah misschien positief op, omdat hij het dan misschien redelijk deed.

  Maar dat is meer ‘in het land der blinden is eenoog koning’ – goed , naar mijn bescheiden mening. Niet meer dan dat.

  0

  0
 • JK
  30 januari, 2016 - 02:17

  @Kinderkaartje: zou kunnen!

  En ja, de selectie van Helmond Sport kan direct door naar de toneelschool! :)

  0

  0
 • oosterhout3
  30 januari, 2016 - 07:04

  hopen dat de keeper van den bosch er WEL wat aan kan doen.

  zondag,,, hup fcdb!!

  vrijdag sparta vvv

  laat ze alle 2 verliezen , dan staan we gewoon op 1 punt volgende week(mits we zelf winnen uit in dordt)

  wat ik het mooiste vond is dat het helemaal los ging in de 2e helft qua teambeleving, opstootjes samen eindigen mistte ik toch echt…. en geeft aan dat er wel een TEAM kan worden gesmeed

  dan de goal….. omg kenny met een perfecte aanname op de borst en dan verwacht je….. op dat moment die bal gaat het stadion uit, maar hij knalde hem gewoon 1 rechte streep langs de keeper
  wat een ontlading,,, of moet ik zeggen orgasme?

  0

  0
 • chrisje
  30 januari, 2016 - 07:04

  We miste ronnie punt .

  0

  0
 • Mafkees
  30 januari, 2016 - 07:25

  Slechte wedstrojd. Seuntjens bashen!
  Vannacht integraal nog maar eens gekeken, maar wederom lijkt de kritiek op Mats niet terecht.

  0

  0
 • am
  30 januari, 2016 - 07:55

  Was gewoon een slechte wedstrijd. Belachelijk om een enkele speler de schuld te gaan geven!!
  Er lopen een aantal spelers in dit elftal die totaal niet op hun positie blijven. Ik ga geen namen noemen, maar het zijn de spelers die de meeste meters maken. Dan wordt het voor anderen ook moeilijk voetballen. Je zag gisteren pas goed hoe belangrijk Ronnie Stam voor dit elftal is. Om dan toch een paar namen te noemen. Ik vond Jelle, Mulder en ook van de Weg positief opvallen, prima spelers in dit elftal. Voor de rest niet te veel zeuren 3 punten erbij!

  0

  0
 • BoerFM-ELEP
  30 januari, 2016 - 08:26

  KENNY THE BEAST

  0

  0
 • Kipiani
  30 januari, 2016 - 09:00

  Aanspeelpunt, rust, overzicht en spreiding van Stam werd duidelijk gemist. het was veel te onrustig. Sjoerd nog niet top. Weinig kansen weg gegeven. Maar het was wel erg slecht. Opstootje en viering goal laat zien dat botsende karakters wel degelijk een team kunnen vormen. Als je maar wint. Drie punten. Mooi einde van wedstrijd welke heeft laten zien dat er nog veel moet gebeuren.

  0

  0
 • De Lange
  30 januari, 2016 - 09:58

  @ kipiani, Seuntjens gezien bij de viering vd goal?

  0

  0
 • dirk
  30 januari, 2016 - 10:26

  Seuntjes richting Den Haag ??

  0

  0
 • 4lantijntje
  30 januari, 2016 - 12:27

  @de lange idd vreselijk om te zien!! Dan liever een Dingsdag die van de bank er bovenop vliegt….. De houding en het gezicht van Seuntjens spreekt boekdelen….. hij vindt zich goed voor een topclub maar daar gaat hij gigantisch floppen…. ik moet altijd aan mister Jenner denken als ik hem zie….

  0

  0
 • joop
  1 februari, 2016 - 12:11

  hoeveel krediet krijgt seuntjes geen bal behoorlijk geraakt maar wel laten staan neem dan een kenny die
  geen hoogvlieger is maar wel altijd er voor 100% ERIN VLIEGT maar wij zien dat natuurlijk verkeerd
  hopend op versterking een spits en een type als schreuder en een verdediger erbij want die dinsdag is ook
  niet al te sterk

  0

  0