Go to Top

Baronie ziet samenwerking met NAC wel zitten

Baronie ziet samenwerking met NAC wel zitten

Kijk, dat is goed nieuws. Baronie heeft aangegeven bepaald niet onwelwillend te staan tegen een regionale jeugdopleiding in samenwerking met (onder meer) NAC en RBC. Dat meldt Baronie baas Dick Schreuder. “Een West-Brabantse jeugdopleiding onder de vleugels van een eredivisieclub, een eerste divisionist en een topklasser, het ligt eigenlijk voor de hand. Maar alles is nog pril. Gesprekken moeten nog volgen. Dat de accomodatie van Baronie beschikbaar is moge duidelijk zijn. Anders heeft het geen zin om te praten”.

Ook Baronie’s hoofdtrainer Peter Maas ziet het wel zitten en noemt een dergelijke samenwerking pure winst. “Ik ben slechts de hoofdtrainer en ik heb geen beslissingsbevoegdheid. Maar kijk naar onze selectie. Jonge gasten die het niet redden bij NAC, Willem IIen RBC spelen bij ons. Spelers die gezien hun leeftijd alles nog moeten en willen leren in een fysiek sterke competitie. Baronie wil er graag mee aan de slag, omdat het gezien de beperkte middelen creatief moet zijn”. Ha ja, dat kennen we bij NAC ook. Bij Baronie melden zich wel spelers uit het betaalde voetbal die het niet gered hebben, maar die vervolgens toch nog te hoge financiële eisen hebben.
Maas ziet ook voordelen op langere termijn. De A- en B-jeugd van Baronie en ook het tweede elftal spelen op te laag niveau. “Bij betere doorstroming van talent hebben NAC, Baronie en RBC baat”, aldus de Baronie trainer.

Enige vraag van onze BSR kant: waar zijn de Zeeuwse clubs ineens gebleven in dit verhaal?

Bron: B-side Rats, Stem

28 Reacties op "Baronie ziet samenwerking met NAC wel zitten"

 • flappy
  8 juli, 2010 - 09:37

  Toch denk ik dat een jeugdopleiding twee eredivisieploegen zoals Willem II en RKC meer aanspreekt dan met een hoofdklasser en eerstedivisionist.

  0

  0
 • uh
  8 juli, 2010 - 09:41

  @flappy •Toch denk ik dat een jeugdopleiding twee eredivisieploegen zoals Willem II en RKC meer aanspreekt dan met een hoofdklasser en eerstedivisionist
  Volgens mij gaat het hier om 1 eredivisie en 1 eerste divisie club hoor … zonder topklasse. Ben wel voor om een systeem met 1 ere 1 eerste 1 topkl een goede verdeling is mits er goede afspraken zijn voor doorstroming naar de andere clubs zonder problemen.

  0

  0
 • flappy
  8 juli, 2010 - 09:44

  Toch denk ik dat een jeugdopleiding met twee eredivisieploegen zoals Willem II en RKC meer aanspreekt dan met een hoofdklasser en eerstedivisionist.

  Ons supporters spreekt het idee van samenwerken met Willem II en RKC misschien minder aan, maar een jeugdspeler kiest gewoon achter elkaar voor de beste jeugdopleiding. Die hebben minder binding met bepaalde clubs.

  Aan de andere kant had NAC met een stadion van 23.000, eenmalige baten van 10/15 miljoen van Heja en een begroting van 15 a 20 miljoen door kunnen pakken. Dan spreekt NAC weer wat meer aan dan tobbende ploegen als RKC en Willem twee én dan hebben we hullie helemaal niet nodig.

  Iemand enig idee waar die miljoenen blijven van Hela? Dan hoeven we geen spelers noodgedwongen te verkopen en ellendige leningen bij de gemeente af te sluiten.

  Ipv een onpraktisch aquarium waar straks weer 2,2 miljoen voor een loopbrug uitgegeven wordt had men beter eens aan de derde verdieping kunnen beginnen en de uitbreiding van de capaciteit. Waarom worden de prioriteiten toch bij zo'n uitvak gelegd. Weiger gewoon elke club 5 jaar lang die ook maar iets molt.

  0

  0
 • flappy
  8 juli, 2010 - 09:56

  Wat betreft financiele afspraken zou je af kunnen spreken dat de opleidenden clubs een percentage krijgen van de transfersom als NAC doorverkoopt.

  Je kan een speler in het belofte elftal laten spelen, maar je kan deze ook bij RBC laten spelen. Samen deel je het loon (die zou je anders volledig moeten betalen)

  De winst voor RBC is dat ze minder loon kwijt zijn. Als de speler doorstroomt krijgt RBC de garantie dat ze meedelen in een mogelijke transfersom in de toekomst.

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  8 juli, 2010 - 10:00

  Noem mij negatief of azijnpisser, maar ik denk dat Baronie aan zo'n samenwerking het meeste lol gaat beleven en NAC het minste voordeel uit trekt.

  0

  0
 • flappy
  8 juli, 2010 - 10:00

  Overigens zijn we in Nederland niet zo flexibel met het verhuren van spelers. In Engeland kan je geloof ik ook voor enkele maanden verhuren. Je zou ook de KNVB moeten kunnen voorleggen of je spelers voor kortere periodes naar andere clubs mag sturen

  0

  0
 • Rens
  8 juli, 2010 - 10:00

  De meeste supporters zijn blij nu, ze denken beter met baronie en rbc samen werken met de jeugd als met rkc en willem2. Maar ik verwacht dat een samenwerking met de jeugd van baronie en rbc niets zal opleveren een hoop tijd en energie verspilling wat natuurlijk ook weer flink geld gaat kosten. Welke spelers van baronie zijn de laatste jaren doorgedrongen naar bijvoorbeeld NAC? Volgens mij niemand. Ze moeten een samenwerkingsverband aangaan met meerdere clubs in Breda. Als je kijkt naar bijvoorbeeld PCP daar komen de laatste jaren de talenten vandaan. Ronnie Stam, Omer Byran en ook Peter Gommeren komt eraan. Ik had liever een jeugdopleiding samen met rkc en willem2 gezien, de spelertjes mochten dan zelf beslissen als ze in aanmerking komen voor een contract voor welke club ze uit komen. Als je dan bekijkt dat NAC de laatste jaren verruit het hoogst staat aangeschreven van deze 3 clubs hadden we het meeste kans op jonge talenten. Nu moeten we vissen uit een vijver waar niets of nauwelijks inzit. En zullen we altijd achter blijven. De jeugdopleiding bij NAC stond al niet zo hoog aangeschreven en straks helemaal niet met 2 amateurclubs erbij.

  0

  0
 • flappy
  8 juli, 2010 - 10:04

  @Nakkenist. De Baronie heeft wel velden en veel meer vrijwilligers die men voor de jeugd in kan zetten. Zaken waar NAC geen geld voor heeft. Een amateurtak in de eigen stad vergroot wel de binding met de regio. Dat is veel minder geval als je als NACcer in de jeugd in Tilburg zit.

  0

  0
 • johan
  8 juli, 2010 - 10:05

  Dit wilden jullie toch allemaal? Daarom hebben we Stewart toch besmeurd met pek en veren Breda uitgejaagd? Nooit samenwerking met W2? Dus nu niet miepen als we een jeugdopleiding op amateurniveau krijgen. Wat zijn supporters toch kortzchtig.

  0

  0
 • since1912
  8 juli, 2010 - 10:08

  Gewoon doen zeg ik. Lijkt me een prima combinatie. I.i.g beter dan met de stilburgers…

  0

  0
 • nac6
  8 juli, 2010 - 10:16

  je hoort nog steeds niks over de punten aftrek van herr kessler.
  zou dit voor ons met een sisser aflopen

  0

  0
 • flappy
  8 juli, 2010 - 10:20

  @johan Pek en veren? Wat een krachttermen. Doe rustig man. Het zit hem meer in de ongelukkige communicatie denk ik.

  Maar ook RBC speelt gewoon betaald voetbal. Ook Feyenoord en Heereveen werken samen, maar dat zonder eredivisieploegen. Is het juist geen voordeel dat NAC de enige eredivisieploeg is? Dan zijn de verhoudingen tenminste duidelijk. NAC heeft in mij optiek de potentie om clubs als Willen II en RKC af te schudden en de hielen te laten zien. Streef toch groei na. PSV voor Oost en NAC voor West Brabant. Wat daar tussen zit ligt op de rug en kan de nek omgedraaid worden.

  Ja maar in Brabant zijn zoveel clubs… dat argument gaat wat mij betreft niet op.

  Noord-Brabant 2,4 milj inw
  Overijssel (FC Twente) 1,1
  Groningen (FC Groningen) 0,5
  Friesland (Heerenveen) 0,6

  Als er dan in die provincies potentie is voor subtoppers dan is er in N-B toch ruimte voor 1 topploeg (PSV) en 1 subtopper NAC?

  0

  0
 • Rens
  8 juli, 2010 - 10:38

  @ Flappy. Dat vrijwilligers gehalte valt erg mee bij baronie. Vrijwillig betekent voor mij voor niets. Maar ze krijgen er wel wat centen voor. En trouwens als NAC vrijwilligers vraagt om iets te doen voor de jeugd dan staan de mensen in de rij hoor.

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  8 juli, 2010 - 10:41

  @Flappy
  Je hebt gelijk dat Baronie een club is die de zaakjes goed voor elkaar heeft, maar ik denk dat mensen vooral blij zijn met Baronie en RBC omdat het dan geen Willem II is.

  Anders gezegd met is blijer dat het niet WII is dan dat het wel Baronie is. Ik weet niet of dat nu een ideaal uitgangspunt is.

  Daarbij zou het ook wel leuk zijn als talenten van een grote club hier mogen rijpen (tegen vergoeding uiteraard). Zoiets als Valles, maar dat net ff iets beter ;-)

  0

  0
 • 7Hills
  8 juli, 2010 - 10:47

  Voor mij is dit toch wel het ideale scenario. Je laat de jeugdspelers lekker bij Baronie ballen, met trainers van NAC, RBC en Baronie. De echt hele grote talenten laat je bij NAC in het tweede meespelen en trainen, desnoods verhuur je ze een tijdje aan RBC, de talenten kunnen dan bij RBC speelminuten opdoen en indien ze zich dusdanig doorontwikkelen dat ze een versterking zijn van NAC stromen ze door naar NAC tegen een vergoeding en de overige spelers kunnen bij Baronie ballen.

  0

  0
 • hedu
  8 juli, 2010 - 10:57

  ik heb uit betrouwbare bronnen vernomen dat het Baronie terrein gaat verhuizen naar het JEKA complex.
  JEKA gaat dan naar een andere locatie.

  0

  0
 • Braskovic
  8 juli, 2010 - 11:06

  Regionaal zou ik liever interregionaal willen zien. Ik zou dan eerder een samenwerkingsverband aangaan met bijvoorbeeld Club Brugge, zodat je gezamenlijk Zuid-West Nederland en Noord-West België gaat bestrijken.

  Spelers die het niet redden kunnen en blijven toch naar RBC of Baronie gaan.

  0

  0
 • Willemf5
  8 juli, 2010 - 11:30

  Perfect zo, nog lekker Zeeland erbij en het is goed. W2 en RKC hebben geen toekomst en leveren 0,0 meerwaarde voor NAC. Samen met Baronie kan er gewerkt worden aan goede infrastructuur voor de jeugd en bovenal: Binding met de regio!!!

  0

  0
 • NACdeClub
  8 juli, 2010 - 11:37

  @Rens.. Heb je gelijk in.. NAC heeft mijn inziens de grootste pontetie in de regio om een "staddy" subtopper te zijn/worden.

  Je moet het boek "voetbal in kleine ruimte" maar eens lezen.. Gaat over het marktaandeel per voetbalclub.

  Verder zie ik naast RBC en Baronie er graag nog een goede club. (wellicht iets in Belgie/Dordrecht/FC Den Bosch??? Doodzonde dat NAC niet eerder RKC erbij heeft betrokken.

  Zou ideaal zijn: NAC met RKC/FCDB en RBC

  0

  0
 • NACdeClub
  8 juli, 2010 - 11:53

  off topic:

  – BSR: NEEHEEEEE –

  0

  0
 • scheppioni
  8 juli, 2010 - 11:56

  Wat dat betreft was het beter geweest als stilburg gedregadeerd was, maar hoe dan ook, ik hoop als NAC supportern dat nu echt over alles beter nagedacht wordt als het om ons NAC gaat, want de laatste weken wordt je niet echt vrolijk van alle berichten, nu weer Kwakman die ons NAC kan gaan verlaten, in ieder geval wel voor een aardig bedrag als we voet bij stuk houden !

  0

  0
 • ratkopf
  8 juli, 2010 - 12:22

  Samenwerking tussen de jeugd met Baronie zie ik niet zitten, qua jeugd resultaten zijn ze al lang voorbij gestreeft door hun buurtjes JEKA daar spelen alle 1e teams wel op landelijk niveau in de jeugd dus waarom zou NAC een samenwerkings verband aangaan met een jeugd selectie die voor amateur begrippen niet eens goed is dan kun je net zo goed een samenwerkingsverband op zetten met pakweg bal op het dak '74

  0

  0
 • Mafkees
  8 juli, 2010 - 12:32

  Het is dan ook onder anderen met Baronie en RBC. Dat was bij de vorige plannen ook het probleem: men communiceerde onder anderen met Willem II en RKC en iedereen stond op zijn achterste poten omdat men over 'onder anderen' heen las.

  Jeka is niet bij voorbaat uitgesloten, want zal ook wel eens bij 'onder anderen' kunnen horen.

  0

  0
 • TpT
  8 juli, 2010 - 13:24

  Begrijpelijk dat Baronie dat wel ziet zitten.
  Zij worden niet slechter van spelers als Pim Bouwman of Omer Bayram denk ik, mochten zij het bij NAC niet redden!
  Maar voorlopig krijgen ze natuurlijk alle krediet, en hoop ik dat ze slagen!

  0

  0
 • TpT
  8 juli, 2010 - 13:27

  Overigens vind ik wel dat degenen die een samenwerking met stillem 2 en rkc tot de grond toe hebben afgezeken, nu absoluut geen recht van spreken over het niveauverschil tussen baronie en rbc en willem en rkc…

  Dit is het alternatief, dat kon je van te voren wel inschatten lijkt me…

  0

  0
 • Max
  8 juli, 2010 - 14:21

  @ Hedu, geloof je het zelf Jeka is 1,5 jaar geleden verhuisst naar een nieuwe locatie. Heeft veel geld en tijd gekost, men was er al jaren mee bezig…

  0

  0
 • mitchelnac
  8 juli, 2010 - 14:40

  ik zie een samenwerking met baronie niet zo zitten, kost veel te veel geld en tijd, lijkt me tog beter om dan tog maar met stillem2 en rkc samen te werken beter voor de spelers en voor nac zelf,
  ik denk dat het tijd word om het tog maar eens te gaan accepteren al is het met de grootste rivaal, zolang NAC er beter van word lijkt het me beter.

  0

  0
 • Leur Noord
  8 juli, 2010 - 15:50

  hehe wat een goed idee mijn dag is weer goed. GEEN kruiken en GEEN waalwijkers daag

  0

  0