Go to Top

Brands: “Hier ben ik niet voor naar NAC gekomen”

Brands: “Hier ben ik niet voor naar NAC gekomen”

Niet alleen de spelers met een aflopend contract twijfelen over hun toekomst bij NAC. Ook een jongen als Kevin Brands, die nog een contract voor een jaar in Breda heeft, weet niet of hij na de zomerstop nog voor de Parel van het Zuiden voetbalt. Het huwelijk tussen Brands en NAC is nog niet écht gelukkig en dus overweegt de aanvaller verder te kijken.

In gesprek met Omroep Brabant laat Brands weten niet goed te snappen waarom hij vaker op de bank zit dan in de basis staat: “Ik weet ook niet wat ik verkeerd heb gedaan. Onder Maaskant was ik even mijn plaats in het elftal kwijt omdat ik niet in vorm was. Dat begrijp ik en was ook terecht, maar daarna kwam ik terug. Bij Dijkhuizen ligt dat anders. Op mijn positie heeft bijna iedereen gespeeld. Naah, Seuntjens en Duarte. Iedereen behalve ik. Dat is toch raar?”

Als mogelijke redenen voor zijn plek op de bank worden het gebrek aan verdedigend werk en zijn voorliefde voor het Bredase nachtleven genoemd. Brands erkent dat hij niet altijd mee verdedigt, maar zegt al tijden niet meer te zijn gaan stappen. Het lijkt simpelweg niet echt te boteren tussen hem en Dijkhuizen. Onlangs spraken de twee met elkaar: “Ik heb voor de play-offs met de trainer gesproken, maar daar wil ik niets over zeggen. Alleen wel dat ik geen pinchhitter ben. Dat is niet de rol die ik wil en kan vervullen. Ik heb het samen met mijn vrouw heel erg goed naar mijn zin in Breda, het is een fantastische club en ik wil heel graag blijven. Ik hoop dan ook dat ze volgend seizoen iets anders met me van plan zijn en dat ik weer belangrijk ben voor de club.”

Binnenkort volgt een nieuwe praatsessie, want Brands ziet zijn situatie graag veranderen: “Iedereen zal begrijpen dat ik niet zit te wachten op nog zo’n seizoen. Ik heb nog een contract voor een jaar, maar de twijfel slaat wel toe. Hier ben ik niet voor naar NAC gekomen. Ik denk dat er eens stevig gesproken moet worden.”

Bron: B-Side Rats, Omroep Brabant

52 Reacties op "Brands: “Hier ben ik niet voor naar NAC gekomen”"

 • Willemf5
  26 mei, 2016 - 08:26

  Smullie de mediator, kom er maar in….

  0

  0
 • El Commanadante
  26 mei, 2016 - 08:32

  Nu er nogal wat spelers vertrekken zoals Matic en Met Mats Seuntjens zie ik deze jongen volgend jaar graag in de basis staan! Heeft scorend vermogen.. Laat andere jongens het verdedigende werk maar doen….

  0

  0
 • TheBeek
  26 mei, 2016 - 08:45

  Ga alsjeblieft een goed gesprek aan met elkaar en laat Kevin alsjeblieft blijven!!!

  Gaan we hard nodig hebben komend seizoen.

  Als tie alles speelt maakt tie er 20!

  En je kan hem beter na 70 minuten wisselen dan hem na 70 minuten laten invallen.

  Het lijkt op een soort van persoonlijke vete tussen hem en de trainer. Helaas zie je dit vaak in het voetbal. Spelers die simpelweg niet spelen omdat de trainer ze niet moet/mag om wat van reden dan ook.

  Ik moet op mijn werk ook niet iedereen maar ga er wel gewoon mee om.

  0

  0
 • RV
  26 mei, 2016 - 08:51

  Brands heeft laten zien te kunnen scoren, is geliefd bij het publiek.
  Maar van de andere kant staat hij er niet voor niets bij alle trainers naast.

  Willen we een topsport klimaat creëren moet je jezelf ook afvragen of dit soort jongens passen in het team.
  Scorend vermogen is prima maar het voetbal zal er niet beter op worden als Brands op de nummer 10 positie komt te staan.

  Ik zie hem nog steeds als een prima pinch hitter maar als vaste basisspeler twijfel ik.

  0

  0
 • HenkTank
  26 mei, 2016 - 08:57

  Fijn dat er zo goed naar spelers toe gecommuniceerd word.
  En Kevin, je kan het natuurlijk ook gewoon vragen…

  0

  0
 • drs Marcellus
  26 mei, 2016 - 08:58

  Ik hoop oprecht dat Kevin blijft. Er is buiten Mats Seuntjes (die wss vertrekt) geen enkele aanvallende middenvelder die zo doelgericht is als hij.

  0

  0
 • badeend
  26 mei, 2016 - 09:02

  Brands is géén basisspeler in een professioneel voetbalteam. Hij zou het misschien kunnen zijn, maar zijn uitlatingen hierboven geven al aan dat hij het nog steeds niet snapt. Ga het godverdomme eens bij jezelf zoeken in plaats van anderen de schuld te geven. Misschien dat je dán ook snapt waarom ‘iedereen’ op ‘jouw positie’ (…) heeft gespeeld, behalve jij.

  Zoals Brands de laatste maanden wordt gebruikt, dat is gewoon de enige optie met zijn kwaliteiten, conditie en instelling. Het is jammer hoor, want er zit meer in, maar in tegenstelling tot Seuntjens, die het is gaan begrijpen, vergooit deze jongen zijn kansen zelf.

  Het is te hopen dat het kwartje een keer valt, maar als je al 28 bent, wordt dat lastig.

  0

  0
 • Oldskool
  26 mei, 2016 - 09:07

  Eens met Badeend. Basisplaatsen dwing je af.

  0

  0
 • maarten
  26 mei, 2016 - 09:12

  Beetje bij elke club heeft hij honmeles gehad. Tja, ligt t dan nooit eens bij Kevin.
  Scoren kan hij, maar ontbeert echt de wil om elke graspol op te vreten. Stond bekend als een moeilijke jongen en dat blijkt ook, helaas. De beste man loopt richting de 30, maar qua volwassenheid loopt hij achter.
  In potentie zit nog rek, maar dan moet hij echt zijn denkwijze aanpakken anders is NAC zijn plafond.

  0

  0
 • nacman
  26 mei, 2016 - 09:19

  denk voor hem en voor NAC dat het beter is dat hij een andere club zoekt einde verhaal brands

  0

  0
 • Rijen
  26 mei, 2016 - 09:20

  Op voetbalprimeur staat iets heel anders. Geef die jongen zijn plaats als aanvallende middenvelder. Nu Matic weg is en grote kans dat Seuntjens vertrekt kan je die plak makkelijk opvullen. NOAD

  “Ondanks de vele twijfels rond zijn persoon, wil Brands het liefste blijven in Breda.

  “Ik heb het samen met mijn vrouw heel erg goed naar mijn zin in Breda, het is een fantastische club en ik wil heel graag blijven. Ik hoop dan ook dat ze volgend seizoen iets anders met me van plan zijn en dat ik weer belangrijk ben voor de club”, besluit de aanvaller zijn gesprek met de regionale omroep. “

  0

  0
 • Rijen
  26 mei, 2016 - 09:21

  Excuus niet goed gelezen wel vermeld

  0

  0
 • Fan uit zevenbergen
  26 mei, 2016 - 09:26

  Nac

  heeft weer een Turks super talent binnen van City

  Emre Mor
  18 jaar
  is op genomen in de ek selectie

  0

  0
 • D'n Beuk
  26 mei, 2016 - 09:28

  Brands moet gewoon altijd in de basis staan, heeft ook volkomen gelijk dat er in de Jupiler League gewoon aangevallen moet worden ipv dat laffe verdedigende voetbal wat we voorgeschoteld krijgen.

  Ik hoop dat de bezem grondig door de selectie gehaald gaat worden en we volgend seizoen een elftal krijgen te zien die wil strijden voor elke meter en vol op de aanval gaat.
  de selectie van afgelopen seizoen heeft laten zien niet goed en weerbaar genoeg te zijn om een echte rol van betekenis te spelen dus van elke speler die vertrekt zal ik zeggen houdoe en bedankt maar ze zijn allemaal vervangbaar voor jongens die wel elke week willen knokken

  0

  0
 • heksenketel
  26 mei, 2016 - 09:31

  Natuurlijk is Kevin Brands in potentie een goede speler, maar het is ook een lastige jongen. De uitdaging (en ook de taak!) van de technische staf is om het beste in hem naar boven te halen en het mindere naar de achtergrond te krijgen. Als dat lukt, dan hebben we een fantastische speler voor NAC! Alleen ik heb deze technische staf helaas nog niet zoveel spelers beter zien maken.

  0

  0
 • Lamington
  26 mei, 2016 - 09:32

  Fan uit Zevenbergen

  Bron? Zijn wel meer clubs in deze gast geinteresseerd. Die komt echt niet naar Breda..

  0

  0
 • signase
  26 mei, 2016 - 09:38

  Hmm, hij heeft een gesprek met Dijkhuizen gehad, wil daar niets over zeggen (wat ik te prijzen vind, maar wat tegelijk een duidelijke verwijzing is naar hoe matig dat gesprek in zijn ogen is verlopen) en heeft binnenkort nog een gesprek. Dan kun je twee dingen doen: je houdt in de tussentijd je waffel, omdat je de intentie hebt eruit te willen komen en voor NAC te blijven spelen. Of je zoekt de media op, omdat je de druk op wil voeren om zo een betere positie af te dwingen. De laatste optie wordt altijd gekozen door spelers (en zaakwaarnemers) die niet begrijpen dat je een basisplaats met je voeten afdwingt, die zogenaamd alles willen geven voor de club en die, in hun achterhoofd, al bezig zijn met rondkijken naar een andere vrouw, pardon: club.

  Houdoe en bedankt Kevin!

  0

  0
 • NACcer71
  26 mei, 2016 - 09:38

  Brands MOET blijven.
  Publiekslieveling met scorend vermogen !!

  0

  0
 • ennoajseejer
  26 mei, 2016 - 10:00

  Onbegrijpelijk dat hij niet meer speelt, het lijkt erop of “brave Hendrik” Dijkhuizen een hekel aan hem heeft. Net als bij de Kamps destijds. Wij willen geen verzorgd voetbal maar strijd en inzet!

  0

  0
 • Oosterhout
  26 mei, 2016 - 10:10

  Geef hem een spiegel!!

  0

  0
 • Eddy W
  26 mei, 2016 - 10:11

  @Fan uit Zevenbergen
  Ondertussen zijn zij echter wel de enige die het roepen. De Deense Messi (zo word hij genoemd) staat op dit moment nog niet onder contract bij City. Lijkt me gek dat ze hem al verhuren voordat hij 100% zeker binnen is.
  Daarnaast worden andere clubs in Nederland, oa PSV, genoemd.
  De naam die je het vaakst hoort is echter die van Dortmund, die wil hem ook over nemen van zijn Deense club. Tot er een andere duidelijkere bron is dan de Rat is dit in mijn ogen dan ook uit de lucht gegrepen.

  0

  0
 • Wanny
  26 mei, 2016 - 10:31

  Afscheid van nemen. Heeft ontegenzeggelijk zijn kwaliteiten (vooral doelpunten maken), maar we hebben een mentaliteitsomslag nodig. Gasten die teveel in de stad hangen en niet willen meeverdedigen frustreren dat proces.

  0

  0
 • john sigaar
  26 mei, 2016 - 10:35

  Neem de halve selectie van fc eindhoven maar over.

  0

  0
 • zagge
  26 mei, 2016 - 10:43

  En dan loop je te zeuren in een interview over dat je niet weet waarom…

  “Ik heb voor de play-offs met de trainer gesproken, maar daar wil ik niets over zeggen. Alleen wel dat ik geen pinchhitter ben.”

  Dat is 2 weken geleden??????

  0

  0
 • maarten
  26 mei, 2016 - 10:53

  Emre Mor, yeah wright.

  0

  0
 • Ouwe spionkop
  26 mei, 2016 - 10:54

  Zal dus ook wel vertrekken. Zou ik ook doen als ik hem was, als je zit hoe hij behandeld is. Blijft niks over. Alleen Dingsdag en zo. Verder geen cent meer te makken. Hou de volgende 5 jaar de vrijdag en maandagavond maar vrij.

  0

  0
 • Dutchbird
  26 mei, 2016 - 11:02

  De laatste wedstrijden viel hij prima in. Blijkbaar poetst dat delen van je geheugen weg. Ik denk dat Kevin nog eens rustig een aantal andere wedstrijden moet terugkijken om te begrijpen waarom hij niet zo vaak in de basis heeft gestaan.

  0

  0
 • JK
  26 mei, 2016 - 11:07

  Hij heeft gelijk! Scoorde altijd, verzaakte nooit, brak de ban tegen Willem II maar Dijkhuizen ziet liever andere spelers. Heeft Brands soms aan de dochter van Marinus gezeten ofzo? Ik snap er niets van. Zoals in december tegen Almere City:

  “Kevin moet spelen! Kevin moet blijven!”

  0

  0
 • anoniempje
  26 mei, 2016 - 11:12

  Hoeft van mij niet te blijven, ik weet ook niet wat andere supporters in hem zien. hij werkt gewoon niet hard genoeg waardoor hij geen hele wedstrijd kan spelen. Daarbij is hij te sloom en heeft die geen goed karakter.
  Brands weg, Gorter weg, Dingsdag weg en Suk weg en dan kan je een nieuw team bouwen.

  0

  0
 • Zand in je ogen
  26 mei, 2016 - 11:12

  De gemiddelde supporter: “Voor dit soort voetbal zijn we niet naar het stadion gekomen”

  En toch zijn we er elke wedstrijd weer, ondanks alle zaadpotten van de laatste jaren. Ondanks alle wanbeleid van passanten die nog sneller gaan dan ze gekomen zijn, een grote puinhoop achterlatend. Ondanks alle beloftes aan het begin van elk seizoen, remember 2 jaar geleden, toen men beloofde in het nieuwe seizoen echt NAC voetbal te gaan spelen maar waar uiteraard ook weer niks van terecht kwam.

  Maar volgens seizoen zijn we er gewoon weer, met of zonder Brands: ik hoop dat

  0

  0
 • Zand in je ogen
  26 mei, 2016 - 11:13

  Er eindelijk eens een team staat wat wil strijden voor elke meter. Inzet hugodver, geen prima-donna’s en balletdansers met een NAC shirt aan.

  NOAD

  0

  0
 • Vak_G
  26 mei, 2016 - 11:16

  Knap hoor de spelers die nu opeens hogerop willen of een basisplaats eisen, volgens mij zijn ze vergeten dat er dit seizoen niet 1 periodetitel is gepakt, en in de nacompetitie 2 van de 4 wedstrijden zijn verloren, dus hoe goed denken ze wel niet dat ze zijn?? Snappen ze dan werkelijk niet hoe groot onze aandeel is in de wedstrijden die WEL worden gewonnen?? Dat als zij de thuiswedstrijden niet voor 14000 fanatieke supporters zouden spelen, zelfs een plek in de middenmoot van de JP al een zware opgave zou zijn??

  0

  0
 • mmm
  26 mei, 2016 - 11:20

  Brands moet blijven!!!

  0

  0
 • brecht
  26 mei, 2016 - 11:30

  Brands, leuk als hij wordt vrijgespeeld door een actie van een ander, maar het is toch de bedoeling dat als je op 10 speelt je zelf het spel vormgeeft. En daar komt hij voor tekort. Dat is de reden waarom trainers niet goed weten wat ze met Brands aan moeten. wat hij wel heeft is een neusje voor de goal. Maar als je behoudend speelt heb je aan Brands niets: geen actie, geen loopvermogen.

  0

  0
 • Barry
  26 mei, 2016 - 11:37

  Zolang er niets weg gaat hoeven we ook niets te halen. Dus tot nu toe zullen er vervangers moeten worden gehaald voor van der weg, Seuntjens en matic. Het voordeel van de huidige situatie is dat we geen sterkhouders hebben waarvan je zegt van, oh jee als die maar niet weg gaat! Smulders en Dijkhuizen kennende zullen we weer 4-3-3 gaan spelen en dan zijn minstens 2 goede buitenspelers erbij een must. Met el allouchi hebben we ook weer een echt nummer 10 erbij, maar die kan ook van links komen. Verder zou een controlerende middenvelder ook weer fijn zijn. Na Schreuder en in mindere mate Gilissen hebben we niemand meer rondlopen die de lijnen kan uitzetten in het veld. Maaskant dacht dat Stam dat wel aankon, maar een goede rechtsback maakt nog geen goede middenvelder.

  0

  0
 • RaraNAC
  26 mei, 2016 - 12:00

  Ik vraag me nu eigenlijk af bij welke speler we wel massaal zullen balen als die weg gaat. Na Kenny, Matic en nu twijfel over Brands merk ik bij mijzelf dat we allemaal bruikbare spelers hadden en geen onmisbare.

  Ars misschien?

  0

  0
 • RV
  26 mei, 2016 - 12:16

  Seuntjens zou jammer zijn als die vertrekt maar dat is eigenlijk een zekerheid.
  De enige waarvan ik verwacht dat er zeker een vier tot vijftal eredivisieclubs interesse gaan hebben.

  Ik weet niet wat de afspraken en clausules zijn met Stam, Gorter, Verbeek en Dingsdag maar ik verwacht niet dat veel eredivisieclubs op deze spelers zitten te wachten.

  Zou mooi zijn als we vanuit de Man. City pool gewoon een goede back (zoals die Ssewankambo) en twee leuke buitenspelers kunnen halen. Zeker op cruciale posities in de as van het veld zie ik veel liever enige ervaring staan maar vooral winnaars en prettige gasten binnen een team.

  Notabene Breuer heeft een grote rol gespeeld bij Sparta dit seizoen en dat was een team met alleen maar eigen Nederlandse jongens en ook GAE is dit jaar gepromoveerd met 1.3 miljoen spelersbudget. Ook daar waren geen exotische verrassingen voor nodig.

  0

  0
 • Bredafun
  26 mei, 2016 - 12:25

  Seuntjes moet blijven even zo als Brands, 2 kijven 2 schuld zeggen ze, ga met elkaar aan tafel, en kom tot n oplossing.
  Probleven zijn r om op te lissen. Voor de rest snel n team binnen halen met jong talent. Zo krijgt gradje misschien ook meer kans!
  Succes Brands, we zien jou komend seizoen gewoon in de basis staan in t geel/zwart!

  0

  0
 • Nakkie
  26 mei, 2016 - 12:34

  Eigenlijk zaten we te juichen voor veel overbetaalde middelmatige broodvoetballers die ook nog eens veel te veel is beloofd.

  0

  0
 • Peer11
  26 mei, 2016 - 12:40

  Krijgt van geen enkele trainer het vertrouwen. Maakt makkelijk een goal, maar verder vrij onzichtbaar. Denk niet dat NAC moeilijk gaat doen als hij weg kan.

  0

  0
 • jeroen
  26 mei, 2016 - 12:40

  Komt die andere Kevin van City dan als vervanger?

  0

  0
 • DVAKG
  26 mei, 2016 - 12:41

  Ars blijft! bron voetbalzone

  0

  0
 • B076
  26 mei, 2016 - 12:48

  Hij heeft wel een punt.
  Nooit een eerlijke kans gehad.
  Zie hem liever dan Naah!

  0

  0
 • scheppioni
  26 mei, 2016 - 12:58

  Had onsterfelijk kunnen zijn nu, maar goed Brands heeft scorend vermogen en iets wat ons NAC dit seizoen op belangrijke momenten fataal is geworden, daar had je als trainer zijnde je team beter op aan kunnen passen !
  Een zwaar debet vanm onze huidige trainer, met name in uitwedstrijden werd in januari algeopperd, dat er in mei een voetballend team moest staan, thuis ging het nog wel mede door het publiek, maar uitduels waren nog net zo dramatisch als de laatste twee seizoenen over het algemeen !!
  Ons NAC gaat nu door een heel diep dal, ene oplossing NAC moet weer herkenbaar worden en snel, maar dat roepen we ook al een tijdje en dat gaat naar mijn mening niet met Dijkhuizen gebeuren, gekomen maar gefaald !

  0

  0
 • BJ
  26 mei, 2016 - 13:03

  Hoe dan ook behouden. Minimaal goed voor 20 – 25 goals mits je hem goed gebruikt in het juiste systeem. Verdedigen moet je aan dit soort spelers nooit vragen, gaat ten koste van het aantal doelpunten. Verdedigende middenvelders om hem heen moeten dit opvangen. In de Eredivisie een probleem, maar niet in de Jupiler Leauge.

  0

  0
 • Dr. Z
  26 mei, 2016 - 13:04

  Stillems, Volendam en nu bij ons, overal hetzelfde liedje meneet brands…

  Dat hij lekker kan ballen daar is iedereen wel van overtuigd. Koop eens een grote spiegel bij de ikea en trek je conclusies Kevin! Of doen wat er wordt gevraagd of naar de volgende club om vervolgens een jaar later weer te vertrekken.

  Ik hoop optie 1!

  Hup Kevin!!!

  0

  0
 • Breda
  26 mei, 2016 - 13:09

  Ik zie het liefst gewoon volgend jaar een nieuw fris elftal. Met jonge spelers die echt willen en waarde kunnen gaan betekenen. Zonder: Stam, Brands, Gorter, Dingsdag, Verbeek. Dure spelers met een grote mond, maar zij hebben NAC niet kampioen kunnen maken en geen leiderschap getoond.

  0

  0
 • Blof
  26 mei, 2016 - 14:49

  Wordt een beetje moe van de std. kreet bij Brands geliefd bij het publiek. Wordt te gemakkelijk gebruikt omdat er helaas van o.a. B-side veel om deze jongen wordt geroepen.

  Heeft dit jaar niets laten zien anders dan dat hij geen idee heeft waarom hij op het veld staat en in een team speelt. Veelal de verkeerde keuzes in het veld, gaat teveel voor eigen succes, ziet medespelers niet staan en ziet verdedigen/jagen als iets wat niet in zijn takenpakket behoort.

  En iedere keer dat ik dat zeg, loopt hij toevallig tegen een bal en scoort.

  Mag van mij weg, heeft mij totaal niet kunnen bekoren. Maak de bezem door de selectie compleet en start met een nieuw jong, dynamisch elftal.

  0

  0
 • scheppioni
  26 mei, 2016 - 19:44

  @ Blof
  EN ……, een dynamische overtuigende trainer die ook spelvreugde terugbrengt !!

  0

  0
 • Scotta
  26 mei, 2016 - 23:16

  Laat er dan ook maar een trainer komen die weet hoe je een goed positiespel speelt,want dat was echt dramatisch afgelopen seizoenen.hou het simpel maar zorg voor een goed positiespel zowel mét als zonder balbezit.je zag afgelopen jaren duidelijk dat de spelers geen idee hadden waar ze moesten lopen en zo win je met de allerbeste spelers nog geen wedstrijden hoor. Ik twijfel er ernstig aan of dijkhuizen hier de juiste trainer voor is

  0

  0