Go to Top

Braspenning junior neemt het over

Braspenning junior neemt het over

Ooit lang geleden probeerde Erwin Braspenning door te breken als profvoetballer. De feeling met het gras zat hem in de genen, want zijn vader was tot de play off wedstrijden van afgelopen seizoen degene die het gras van NAC in top conditie hield.

Inderdaad hield. Want waar de oude Braspenning stopte bij NAC nam de jongere generatie het roer over. Erwin leerde veel van zijn vader, die alles op gevoel deed. “Als ik ’s morgens in het stadion kom, zie ik gelijk hoe het ervoor staat. Door al dat vocht van de laatste tijd is het toplaagje van de aarde een beetje gaan stikken.” aldus Senior.

In tegenstelling tot zijn vader is Erwin niet bij NAC in dienst, maar laat hij zich inhuren door de club. Zo hoeft NAC zich onder andere geen zorgen te maken over de inkoop van mest en andere benodigde hulpstoffen om het veld in topconditie te houden.

De eerste klus van de nieuwe Green master, was het affrezen van het gras voor NAC-Willem 2 afgelopen seizoen. Daarmee liet de jonge Braspenning zien niet vies te zijn van een showelement in zijn werk. Het logo van onze club was namelijk in het gras gemaaid. “Paaltjes uitzetten en met een handmaaier erlangs.” Legt Erwin uit. Toch was hij er niet te vrezen over. “Ik had er eigenlijk nog een paar keer overheen moeten gaan, dan was het logo duidelijker geweest.”

Bron:B-Side Rats, Staantribune.nl

11 Reacties op "Braspenning junior neemt het over"

 • 1010
  4 juli, 2016 - 21:30

  Logo erin was prachtig!

  0

  0
 • RaRa
  4 juli, 2016 - 21:32

  Gaaf!!
  (zoals het hoort, van vader op zoon)

  0

  0
 • Peer11
  4 juli, 2016 - 21:42

  Logo was idd top. Mag er wat mij betreft blijvend ingemaaid worden.

  0

  0
 • RV
  4 juli, 2016 - 21:56

  Mensen met passie voor het gras, voor het voetbal en bovenal voor NAC. Koesteren en lekker met het gras in de weer laten.

  Moet zeggen dat ik regelmatig de trap op kwam lopen en gelijk dacht: die mat ligt er weer prachtig bij. En dat is toch jaren anders geweest.

  Ook dit hoort bij NAC, een bevlogen grasmeester.

  0

  0
 • Bart
  4 juli, 2016 - 22:06

  Ongelofelijk hoe het gras is verbeterd in de afgelopen jaren👍🏼 weet nog wel op regenachtige zaterdag avond tegen PSV dat het meer modder was dan gras. En dan nu een paar jaar later een perfecte strakke gras mat met een schitterend logo erin! het gras in Rotterdam is niks meer beter. Good job!

  0

  0
 • Zagge
  4 juli, 2016 - 22:22

  Mooi dat bsiderats hier aandacht aan besteed! Lees ik liever dan oud spelers die ergens anders aan de deur kloppen

  0

  0
 • Dutchbird
  5 juli, 2016 - 01:39

  Vaklui die er voor zorgen dat de grasmat in topconditie blijft tot de loco’s met hun vuurwerkbolderkarretjes langskomen :-)

  0

  0
 • naccer076
  5 juli, 2016 - 07:39

  Top!!!

  0

  0
 • Judge M.
  5 juli, 2016 - 09:23

  Hebben die wiskundelessen van meneer Broeders in de brugklas van de KSE hun vruchten toch nog goed afgeworpen! Succes Erwin!!

  0

  0
 • NAC & CO
  5 juli, 2016 - 10:12

  als je reactie er niet door komt, of een ander browser gebruiken of je cache en geschiedenis legen als het goed is is dan alles opgelost😉

  0

  0
 • Waddinxveen
  5 juli, 2016 - 21:51

  @ NAC & CO

  Bedankt! Laatste heeft gewerkt, hoewel ik nu zelfs mijn eigen vraag hierboven niet meer terugvind.

  Je eerste tip; browser veranderen is lastig met een Chromebook ;-)

  0

  0