Go to Top

Breda Loco’s fel tegen fusie jeugdopleiding met Willem II

Breda Loco’s fel tegen fusie jeugdopleiding met Willem II

1-op-1 van de Locos, verder geen toelichting nodig:

De Breda Loco’s zijn fel tegen de vergevorderde plannen van NAC om de eigen jeugdopleiding te laten fuseren met de reeds gecombineerde jeugdopleidingen van Willem 2 en RKC. Door voor een samenvoeging met de jeugdopleiding van aartsrivaal Willem 2 te kiezen hebben de directie en het bestuur van NAC zich de woede van de supporters op de hals gehaald. Hiermee toont het bestuur totaal geen gevoel te hebben voor de historie en cultuur van de club, en gooit het de eigen identiteit overboord.

De Breda Loco’s zijn ook van mening dat door de directie van NAC een zeer smerig spelletje is gespeeld door de onderhandeling stil te houden en daarmee de supporters voor een voldongen feit te stellen. Met deze manier van handelen lijkt NAC bewust een enorm gat te hebben geslagen tussen de bestuurders en de supporters van de club. De gekozen manier van handelen is een volksclub onwaardig. Ook blijkt uit deze manier van handelen dat de directie zich altijd bewust is geweest van de gevoeligheid van de samenvoeging van de jeugdopleiding met Willem 2, en er bewust voor heeft gekozen zich niks aan te trekken van de clubcultuur en de mening van de supporters. Ook de door de bestuurders zelf gekozen kernwaarden ‘saamhorig’ en ‘zelfbewust’ zijn hiermee overboord gegooid.

Op dit moment beraad het bestuur van de Stichting Breda Loco’s zich nog op de te nemen acties. Gezien het vergevorderd stadium van de onderhandelingen zullen deze niet lang op zich laten wachten. Van de directie van NAC wordt in elk geval verwacht dat zij de onderhandelingen met de jeugdopleiding van RKC en Willem 2 per direct, al dan niet voorlopig, zullen staken en eerst het gesprek aan zullen gaan met de eigen supporters. Van het bestuur wordt geëist dat zij nooit in zullen stemmen met de huidige plannen. Enige tekst en uitleg over zowel de fusieplannen als de handelswijze van zowel de directie als het bestuur lijkt op zijn plaats te zijn.

55 Reacties op "Breda Loco’s fel tegen fusie jeugdopleiding met Willem II"

 • vak g steenbergen
  29 maart, 2010 - 11:35

  wij willen nooit met de kruiken !

  0

  0
 • nac6
  29 maart, 2010 - 11:38

  geen kruik in breda weg met die zeiklucht.
  weg met dit k bestuur.
  macht aan de supporters.
  actie actie desnoods harde actie

  0

  0
 • Henk
  29 maart, 2010 - 11:40

  Ben benieuwd naar de acties van de loco's!
  Dit kan toch echt niet waar zijn.. samenwerken met een "club" als stillem2?

  0

  0
 • Bart
  29 maart, 2010 - 11:48

  Sta volledig achter de Loco's. Nooit samen met die kruiken! Er zijn genoeg alternatieven, nee juist op het vlak waar het zo gevoelig ligt. Ook hoe NAC ermee omgaat is triest, bah.

  0

  0
 • Willem
  29 maart, 2010 - 11:53

  De Loco's leggen de vinger op de zere plek. het NAC-management heeft blijkbaar geen boodschap aan de supporters en de clubcultuur. Het wordt tijd dat de supporters meer invloed krijgen op het beleid!!!

  0

  0
 • Corné van de Laar
  29 maart, 2010 - 11:54

  Ik lever mijn seizoenskaart per direct in, als deze plannen door gaan.

  Heb dit NAC ook per brief laten weten.

  0

  0
 • nacbreda1912.nl
  29 maart, 2010 - 11:58

  NEE GEEN FUSIE VAN ONZE JEUGD MET DIE VAN WILLEM II !! Hopelijk is het een hele slechte en flauwe 1 april grap …

  0

  0
 • fanneke
  29 maart, 2010 - 12:03

  Ik denk niet dat supporters het beleid en plannen van een club kunnen bepalen.
  Je moet met de tijd mee en de vooruitgang meegaan. Het is gewoon niet rendabel om als modale club een eigen jeugdopleiding te hebben.

  0

  0
 • Hertog Jan
  29 maart, 2010 - 12:04

  Ik was ook furius toen ik de eerste keer van de plannen hoorde. Maar als je er rationeel over nadenkt, is het nog niet eens zo'n slecht idee.

  Gezien het getob bij onze buurtjes en de onafwendbare degradatie (nu of in de komende jaren), is het NAC dat hiervan het meest gaat profiteren.

  Ja emotioneel doet het ff zeer, maar moet je een BVO in deze tijd met emotie besturen?

  0

  0
 • Karel
  29 maart, 2010 - 12:09

  Helaas is er geen andere optie dan meegaan met de tijd. Ik vind een regionale opleidingsschool met gekwalificeerd personeel en prima facitliteiten zeker niet slecht. Je zal zien dat in een paar jaar alle clubs hieraan meedoen.
  Ik snap de boosheid wel van de supporters, maar als je er even over nadenkt is dit gewoon het beste.

  0

  0
 • kwek
  29 maart, 2010 - 12:11

  @Hertogjan,

  Als je dan echt rationeel naar het plan kijkt.

  Waarom zouden de talenten zo zeker voor NAC kiezen? Is dat omdat we op DIT moment er beter voor staan. Dit kan zo weer heel anders zijn. Als bijv willem2 europees voetbal haalt en NAC degradatievoetbal speelt.

  Ten 2de NAC staat niet te boek als een club waar je als jeugdspeler een kans krijgt.

  Ten 3de als een talent jarenlang in tilburg speelt wil hij misschien wel daarblijven, omdat hij weet wat hij daar heeft?

  Degene die het met deze plannen eens zijn lijken zeker te weten dat het allemaal + + + is voor NAC.
  Zo zeker ben ik daar niet van.
  En al zou het zo zijn dan nog niet samen met willem2!

  0

  0
 • Bollie
  29 maart, 2010 - 12:14

  Dit mag nooit, never niet gebeuren! Zo zie je maar dat de heren manangers van ONS aller club NAC schijt hebben aan de supporters en de achterban! De heren beleidsbepalers zijn in het geheim al een paar maanden aan het onderhandelen met een aartsrivaal. Hoe halen ze dit in hun hoofd om de supporters voor te liegen wat getuigd van een gevoelloos bestuur jegens de supporters en de achterban, achterbaks zijn ze! Heren beleidsmakers ik ga al 32 jaar naar NAC in goede en slechte tijden maar dit pik ik niet van een gevoel en hersenloos bestuur! Op dit moment kook ik van woede en heb zin om een revolutie te gaan ontketenen die zijn weerga niet kent!
  Door jullie optreden raak je een hele boel NAC supporters in hun geel zwart hart! Ik denk dat ik naar 32 jaar trouwe dienst, als deze fusie doorgaat, mijn seizoenkaart inlever met pijn in mijn GEEL ZWART hart! Deze fusie zal een heleboel supporters doen besluiten om niet meer naar het avondje NAC te gaan. Het is al een jaar zo dat we als club richting Heerenveen gaan, er mag niks meer, en dat om een bruine arm bij die stasibond te halen. NAC is bier, kut roepen en zat naar huis gaan dus vernietig niet deze cultuur anders hebben jullie een groot probleem!!!!!!
  NAC IS VAN HET VOLK!!!!!!!!!

  P.S o ja heren managers alleen een slappe lul kan in een kruik zeiken!

  0

  0
 • Jamie
  29 maart, 2010 - 12:15

  Karel en alle anderen die dit goedpraten:

  NAC is van ons, van de supporters en van de stad Breda! Het gaat helemaal niet om het feit of het goed of slecht is, het gaat erom
  dat de zo lang gekoesterde clubcultuur op de tocht staat! 'onze' jeugd, normaal de besten van Breda en omstreken, mag straks in Tilburg voetballen in een raar verzonnen tenue dat NIETS met NAC heeft te maken. En erger nog; ze voetballen in TILBURG! Dit is NAC onwaardig, of het nou financieel in orde is of niet. Meegaan met de tijd doen alle clubs, maar het maakt NAC juist NAC dat wij altijd schijt aan de rest hebben, en ons eigen padje gaan. Dát is het NAC gevoel, en dát wordt nu door het bestuur direct op de tocht gezet!

  Sinds we door het leven gaan als NAC Breda raakt NAC juist steeds minder verbonden met Breda, en dat is kwalijk!

  0

  0
 • AA
  29 maart, 2010 - 12:16

  Nooit met die kruiken hugodver !

  0

  0
 • Beekie180
  29 maart, 2010 - 12:20

  En dit bestuur heeft altijd haar mond vol van het feit dat de echte clubcultuur van NAC moet blijven bestaan!

  0

  0
 • scheppioni
  29 maart, 2010 - 12:25

  Lang leve de BREDA Loco's !

  0

  0
 • eenaaceebreda
  29 maart, 2010 - 12:26

  We steken op dit moment ongeveer 1,5 miljoen per jaar in de jeugdopleiding waar nooit iets uitkomt.

  Volgens het bestuur is het dan maar beter om samen te gaan, nog steeds geld erin te pompen en dan hopen dat er iemand doorbreekt, en dan maar hopen dat hij voor NAC kiest. Het is toch geen loterij, dan heb ik nog liever dat NAC dat 1,5 miljoen per jaar gewoon voor zichzelf houdt, kan je altijd wat mee doen.

  En waarom dit niet communiceren? Ik heb nog niets gezien van NAC wat lijkt op het sussen van de supporters/beargumenteren van hun standpunten of het luisteren naar die van ons?

  Nogmaals, ik hoop dat dit een slechte 1 april grap is verzonnen door Willem II, en dat NAC dat dan heeft overgenomen om de grap niet te verpesten, maar dat is mijn inziens ook niet erg tegendraads, en zelfsbewust. Hoe dan ook, er moet snel iets gebeuren en anders moeten er echt koppen rollen (figuurlijk dan.)

  Wij zijn NAC, en niet dat stelletjes klootzakken. Mommers en Stewart, bedankt voor het opbouwen van NAC, maar ga het nou niet weer kapot maken, stop gewoon op jullie hoogtepunt.

  0

  0
 • HEDU
  29 maart, 2010 - 12:34

  Ik lever bij deze mijn seizoenskaart in, mij zie je dit voetbaljaar niet meer.
  Stelletje klootzakken

  0

  0
 • Huubke
  29 maart, 2010 - 12:36

  Nooit samen met de kruiken! ES rot op.

  0

  0
 • naccie
  29 maart, 2010 - 12:42

  heb sponsoorbingo loten gekocht om onze jeugd opleiding te steunen
  als die fusie er echt kom stop ik daar mee
  sponser alleen onze jeugd opleiding en niet die van die kruiken

  0

  0
 • The Cosmic Gate
  29 maart, 2010 - 12:45

  Dan wil ik er ook nog bijzeggen dat het bestuur een hoop gebakken lucht aan ons de supporters heeft laten zien mbt stadion verbouwing enz !Breda Loco's I'am in

  0

  0
 • Hertog Jan
  29 maart, 2010 - 12:54

  @ Kwek

  Ik zeg ook niet dat het alleen maar positief is voor NAC, want ja, nu staat NAC er beter voor dan de stillempies, maar dat is idd geen garantie voor de toekomst.

  Maar ik vind dat je het zo rationeel mogelijk moet bekijken, en niet op voorhand, en zeker niet op basis van emoties, het plan van de hand moet wijzen.

  Ik zou ook liever zien dat ze dit met andere BVO zouden gaan ondernemen. (RBC, Den Bosch?)

  0

  0
 • Karel
  29 maart, 2010 - 13:06

  Mensen die hun seizoenkaart willen inleveren! mail me even, ik heb nog wat mensen die hem graag overnemen!

  0

  0
 • -nac1912-
  29 maart, 2010 - 13:19

  Liever een jeugdopleiding met de stillems delen dan failliet over 10 jaar. En iedereen zit nu wel te zeiken, maar wie ging er nou echt naar jeugd van NAC kijken? Helemaal niemand.

  0

  0
 • Nil
  29 maart, 2010 - 13:23

  @ Kwek: Tsjek ff je mail :)

  NOOIT met W2. NAC verkoopt haar ziel aan de duivel. Het idee alleen al. BAH!

  0

  0
 • van Oeffelen
  29 maart, 2010 - 13:23

  dat ze uitgerekend hier mee moeten komen en dan ook nog zo achterbaks. Geen verrassing dus dat de hele achterban er schande van spreekt, wat is eigenlijk nog het bestaansrecht van die mommers bij NAC ?

  0

  0
 • P
  29 maart, 2010 - 13:43

  Wat een onzin om samen te gaan met de kruiken. 8 jaar een seizoenskaart, en altijd haat en nijd richting de oosterbuur. Nu dit!

  Wat een oznin

  SCHIJT AAN WILLEM 2

  0

  0
 • danny b
  29 maart, 2010 - 13:47

  Jamie en ook Bollie slaan de spijker op zijn kop. De moord met al die zogenaamde plusjes en voordeeltjes (waarvan ik ook ten zeerste betwijfel of die er zijn, nee van honderden supporters en tientallen sponsors die breken met NAC word je beter :( )

  Nooit samen met w2, snap niet dat mensen dit überhaupt goed kunnen praten. NAC is van het volk! NAC is beleving en hoeft helemaal niet per sé mee in de wedloop van alle wannabee subtoppers, althans nooit over eigen lijk.

  Identiteit, beleving en clubcultuur daar gaat het om! Maar dat snappen ze bij NAC blijkbaar niet meer, al schreeuwen ze het van de daken.

  0

  0
 • Gilze
  29 maart, 2010 - 13:47

  Actioneeeee Ben benieuwd

  0

  0
 • NAC
  29 maart, 2010 - 13:47

  Ook ik lever mijn ssc in als de fusie doorgaat

  0

  0
 • chris
  29 maart, 2010 - 14:13

  Warom zou je met 2 clubs in fusie gaan die op punt staan te degraderen leg mij dat eens uit.!

  Tot nu toe ben ik ANTI FUSIE!

  En ik lever mijn seizoenskaart zeker in als het doorgaat

  0

  0
 • Benji
  29 maart, 2010 - 14:23

  Volgends mij deden we lacherig over toen Roda JC valliet zou gaan en met fortuna plannen had voor een fusie, nu is het bij ons zo.. Het gaat bij ons natuurlijk niet over dat we geld tekort komen, maar toch wel bijna hetzelfde

  Wij zeggen nee tegen fusie rkc en willem twee.

  0

  0
 • SINCE1912
  29 maart, 2010 - 15:05

  Vele zeggen hier dat je je seizoenskaartin gaat leveren.
  Het 1e van NAC blijft tog anders hee ..

  Maar ik ben het volkomen oneens met de fusie.
  Er is maar 1 club in brabant en dat is NAC en niet willem 2 ( ook al zouden ze dat graag willen )

  0

  0
 • Gilze
  29 maart, 2010 - 15:21

  Snap reacties wel van vele supporters die zeggen hun seizoenskaart in te leveren, zo maak je toch op de een of andere manier een statement. Persoonlijk zou ik deze gewoon houden overigens. Wel Kots ik van die achterlijke beleid, er zijn zoveel meer mogelijkheden met andere clubs (desnoods in belgie) . Er wordt een enorme kloof gecreeerd tussen NAC bestuur en de supporters. Wanneer er ergens een protestactie op touw wordt gezet ben ik erbij.
  NAC IS VAN HET VOLK

  0

  0
 • kez
  29 maart, 2010 - 16:33

  tijd voor actie!!!!!!!!!!!

  0

  0
 • B
  29 maart, 2010 - 16:43

  En ik me nog om laten praten door een vrouwke van de sponsor bingo loterij om zo de jeugd van NAC te steunen. Dit ding wordt dus per direct stopgezet mocht dit feestje doorgaan. Ik snap best dat fuseren een jeugdopleiding sterker maakt. H.

  Het feit is echter dat dit absoluut niet met onze westerburen kan. Dit is puur een principekwestie. De hele gang van zaken omtrent de fusie geeft al aan dat nac dit heeft zien aankomen. Ik stel voor met zijn allen niet naar nac – roda gaan! Laat ze maar zien hoe belangrijk supporters en hun mening zijn. (geen supporters, minder sponsors, minder inkomsten, etc)

  Fuseer maar met Baronie.

  0

  0
 • Leur Noord
  29 maart, 2010 - 16:47

  NEVER RED WHITE OR BLUE EN BESTUUR OPROTTEN EN SNEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  0

  0
 • Leur Noord
  29 maart, 2010 - 16:48

  NAC IS VAN ONS !!!! EN NIET VAN HET BESTUUR !!!!!

  0

  0
 • Gilze
  29 maart, 2010 - 16:50

  Of je gaat na een aantal minuten met zn alle pas de tribunes op. Kan me voorstellen dat veel mensen de wedstrijd toch willen zien.

  0

  0
 • kez
  29 maart, 2010 - 16:53

  goed idee van de wedstrijd tegen roda, of gewoon helemaal weg blijven of eventueel de 1e 10 minuten. Het beste is de hele wedstrijd. Maar hoe ga je dit regelen? dan zullen alle supporters sites hier bericht van moeten maken en mensen bij het stadion bij de ingang staan.

  0

  0
 • snake
  29 maart, 2010 - 16:55

  Als Willem II degradeert staat alles er heel anders voor en zou het zo kunnen wezen dat van samenwerking geen sprake is maar van afstoten of overname van een aantal voetbalzaken waaronder o.a. de jeugdopleiding.

  0

  0
 • Jamie
  29 maart, 2010 - 16:56

  Tijd voor harde acties!! Opzouten met dit bestuur wat geen reet gevoel heeft bij NAC!

  0

  0
 • Gilze
  29 maart, 2010 - 17:14

  Ik sta in ieder geval voor verschillende actie voorstellen open: Wedstrijd roda aantal minuten skippen(sommige helemaal) , bijeenkomst/actie bij het stadion?

  0

  0
 • bobvakg
  29 maart, 2010 - 17:23

  TEGEN RODA IEDEREEN DE EERST 5 MINUTEN MET Z'N RUG NAAR HET VELD

  0

  0
 • ratkopf
  29 maart, 2010 - 17:28

  check die foto bij het artikel haha geweldig! Die opa vooral!

  0

  0
 • Mnac
  29 maart, 2010 - 18:40

  Tegen Roda eerste 10 min geen publiek op G en B-side! Maar wat mij betreft nog veel hardere acties.

  0

  0
 • tuinzichtboys
  29 maart, 2010 - 18:50

  gewoon terug pakken dan maar strontluiers voor de jeugdopleidingen of een berg met stront op dat kunstgrasveld.
  allemaal dingen die je dan toch niet meer nodig hebt

  bij iedere gedachte van samengaan met stillems GATVER.

  zoals vakkie g al zong;
  nooit met die kruiken!!
  schijt aan willem2 en de mensen van nac die dit overwegen en 2 maanden stil houden: per direct ontslag!! of verbannen naar oosterbuurtjes(die volgend jaar eerste divisie gaan spelen.

  sjonge jonge echt jongens kom op en ik zeg een ding

  GEZAMELIJKE ACTIES anders heeft het geen zin.

  0

  0
 • cocktail
  29 maart, 2010 - 18:58

  !!!NACBELEID=WANBELEID!!!

  !!!MOMMERSROTOP!!!

  0

  0
 • TeteringenBside
  29 maart, 2010 - 19:06

  Ik hoef mijn reactie hier niet meer te plaatsen aangezien ik op die foto de vlag vasthoud haha,. Kan me die ouwe borrelaar op rechts ook nog wel herinneren. Schitterende vent! Echter niet meer te verstaan door overmatig drankgebruik, ook dat is NAC.

  0

  0
 • juin
  29 maart, 2010 - 22:27

  e s is toch besmet, toen hij in ssstilburg voetbalde

  0

  0
 • fanneke
  29 maart, 2010 - 23:00

  Ohohohh wat een reacties zeg.
  Ben benieuwd of iedereen die zijn zeizoenkaart inlevert dit ook doet! Zullen hel veel mensen blij mee zijn die op een wachtlijst staan.
  Als je het nu eens eerlijk bekijkt. Hoeveel kost een jeugdopleiding voor NAC en wat is het rendament dat doorstroomt naar het eerste team. Volgens mij niet zoveel. Kan je beter dat geld in het 1e team steken dacht ik zo.

  0

  0
 • nm
  29 maart, 2010 - 23:10

  Mensen haal niet Directie en Bestuur door elkaar. Dit zijn twee verschillende zaken. Directie is ES en TM en hebben de dagelijkse leiding. Bestuur heeft een controlerende rol zonder betaling.

  0

  0
 • Junior
  30 maart, 2010 - 23:27

  Niks meer dan gelijk hebben we. Fusie van de jeugd, ala, kan ik mee leven. Maar het scheelt erom met wie we fussieren. Met RBC heb ik al moeite, maar kan ik nog mee leven. Maar Willem II, dat je daar nog sowieso nog over nadenkt en nog erger er degelijk over gaat onderhandelen. Echt ongelovelijk, zeker de manier waarop. Het enige wat netjes is aan ze is dat ze de onderhandelingen stop hebben gezet en eerst met de supporters willen praten. Ik kan geen ander positief puntje verzinnen over dit, madre mia tiyo..

  0

  0
 • Junior
  30 maart, 2010 - 23:29

  @ Fanneke.

  Zeg bewust niet dat ik hem inlever, omdat NAC me leven en me lief is. Wat er ook gebeurt ik blijf in hart en nier NAC supporter en zal er altijd klaar staan om ze te steunen. Maar ik kan je zeggen dat ik me genaaid voel als het doorgaat en voel me sowieso al gedeeltelijk genaaid door de manier waarop de gesprekken aangegaan zijn!

  0

  0