Go to Top

BSR Morning After Poll: Hunkerend naar een kolkend stadion

BSR Morning After Poll: Hunkerend naar een kolkend stadion

Het was rustig op de Dijk. Wat ons (en vermoedelijk ook de horecabazen) betreft veel te rustig. Met weemoed dachten we terug aan die mooie dag aan het begin van het seizoen, terwijl we een bus met Hindoestaanse toeristen passeren die ons vragen waar de ‘Cheesefactory’ is. We hebben maar gewoon verder de Dijk op gewezen. Zo groot is het hier ook niet.

Aangekomen in het stadion werd het al snel duidelijk dat er toch ietsjes meer Bredaas volk aanwezig was dan de 400 kaarten die beschikbaar waren gesteld voor het uitvak. Een paar honderd man van de sponsorclub had de stoute, maar wel hele chique, schoenen aangetrokken om de eerste slag van deze #OperatieEredivisie. Uiteindelijk werd het echt een play-offwestrijd. Ook in Breda en ver daarbuiten volgden supporters de wedstrijd live.

Beide ploegen waren enigszins voorzichtig vanaf het eerste fluitsignaal. Beetje aftasten en wat kleine speldenprikjes hier en daar. Grote kansen leverde het uiteindelijk niet op. Alsof de aanvoerders van beide teams hadden afgesproken pas na de rust écht te beginnen.

En dat gebeurde ook! 0-1, 1-1, 2-1 & 2-2. Ook weer eerlijk verdeeld. Allemaal een keer voor en achter gestaan, maar uiteindelijk met een remise op zak naar huis. Of het spel nu goed of slecht was doet er tijdens dit toetje van de competitie niet toe. Resultaat is wat telt. Een gelijkspel met twee uitdoelpunten is een prima resultaat en geeft uitzicht op een tweede ronde.

Zondag moeten we deze klus afmaken in Breda. Al een week kriebelt het in mijn buik als ik aan deze wedstrijd denk. Een (uitverkocht?) stadion vol met bloedfanatieke supporters. Ik hunker zo ongelooflijk naar een uitverkocht en kolkend Rat Verlegh Stadion wat we de afgelopen seizoenen slechts een paar keer mee hebben mogen maken tegen een VVV en Go Ahead Eagles.

Laten we een beetje hopen en bidden dat we binnenkort weer tripjes mogen maken naar Rotterdam, Heerenveen en Zwolle. Maar laten er zelf vooral alles aan doen om dat doel te halen. Zaterdag steken we die jongens een hart onder de riemen en een peper in de reet en zondagmiddag maken we van het Rat Verlegh Stadion weer die ouderwetse kookpot waar iedereen bang voor moet zijn. Wij zijn NAC. Wij zijn BREDA!

En mocht dat nou allemaal niet lukken, laten we dan hopen dat het geluk aan onze zijde is. Gisterenavond was het al beetje zichtbaar..

Want wat was er duidelijk te zien bij het doelpunt van Cyriel?

Bekijk de resultaten

Laden ... Laden ...

Bron: B-Side Rats

54 Reacties op "BSR Morning After Poll: Hunkerend naar een kolkend stadion"

 • ennaojseejer
  19 mei, 2017 - 09:57

  Ik hoop op 2 kolkende stadions. 1 tegen volendam en 1 tegen nec

  24

  3
 • Bartje
  19 mei, 2017 - 10:09

  Pff was weer een echte nac wedstrijd die heel dit seizoen beschrijft.. wel goed voetbal gezien, strijd en ook knap van die jonge jongens dat ze na zon tegenslag toch de rug rechten! We zijn er absoluut nog niet dus volle bak zondag en alles geven!!! Supporters en spelers 90 min lang toezingen ook al gaat t even wat minder dan schreeuwen en zingen we gewoon nog wat harder! Weet niet wat er op de planning staat zondag met vuurwerk en spandoeken enz maar hoop op een spektakel! Een kolkend stadion met 19.000 dronken supporters die alles geven!!! COME ON YELLOW ARMY!!!!!!

  25

  2
 • Magnesiumslikker
  19 mei, 2017 - 10:32

  Fuck, heb die ik wedstrijd tegen GAE afgelopen seizoen echt gemist?

  6

  2
 • NAC!!
  19 mei, 2017 - 10:34

  Hoe staat de kaarten verkoop van zondag erbij?
  Al bijna vol huis?

  3

  2
 • Wolfmanjack
  19 mei, 2017 - 10:46

  Met dit flegmatieke middenveld met veel balverlies en weinig gewonnen duels gaan we nec niet verslaan mocht het zover komen. Al hoop ik zwaar dat ik ongelijk krijg.

  27

  3
 • Eddie_V
  19 mei, 2017 - 10:54

  Al jaren de ontknoping moeten missen doordat ik in het buitelnland was voor mijn werk. Twee keer roda en w2. nu heb ik eindelijk niets! heb er zo zin in!!!!! volle bak!!!! come on NAC!!!

  4

  0
 • Freek
  19 mei, 2017 - 10:58

  Hoe is het mogelijk dat de tegenstander de bal vrij kan aannemen voor de goal en zo kan inschieten? Weten onze spelers wel wat kort dekken is?

  Wat een aanfluiting!

  19

  11
 • Bob
  19 mei, 2017 - 11:15

  Erge is dat we eraan wennen dat Korte 12 keer in kansrijke positie komt en gewoon 12 keer de bal kansloos inlevert. Hij was gister zo slecht, ondanks die lucky assist nul keer iets gedaan met alle ruimte die die extreem pover linksback die de motoriek heeft van een kapotte duikplank hem gaf. Met het niveau van gister maak je echt geen kans tegen NEC, om er een klein beetje realisme in te brengen. Uiteraard ga je voor dat ene kansje, maar de Nijmegenaren komen net weer in vorm juist.

  14

  8
 • Wanny
  19 mei, 2017 - 11:22

  @ Bob

  Dat is gewoon het niveau van Korte. Ontzettend ijverig, maar kwalitatief onvoldoende. En dus ook weinig rendement. Andere buitenspelers zijn ook niet veel beter trouwens.

  24

  2
 • buurman
  19 mei, 2017 - 11:25

  Leuk stukje.
  NAC zal een kolkend stadion hard nodig hebben om zondag potten te kunnen breken. En daarna komt pas de echte, nog veel zwaardere testcase. Alles zal moeten kloppen en meezitten om het te halen. Maar het kan.

  6

  0
 • Geel/Zwart
  19 mei, 2017 - 11:27

  Hoe kan het dat het stadion tijdens de halve finale play offs nog niet is uitverkocht?? Come on NAC! Het dak eraf zondag

  3

  1
 • NAC4EVER!
  19 mei, 2017 - 11:28

  Laten we het nou nog niet over NEC hebben.
  Ook ik denk dat we doorgaan, maar we zijn er nog niet!
  Maar heb er zondag wel alle vertrouwen in dat we het (na een zware wedstrijd) aan het langste eind trekken.

  19

  0
 • Harold
  19 mei, 2017 - 12:04

  Alles prima hoor, maar dit NAC is tegen NEC echt niet opgewassen in mijn ogen. Daarbij als de druk hier ligt komt er nooit iets van terecht.

  11

  14
 • Uit je Naaht
  19 mei, 2017 - 12:11

  Chill dat je de stemming erin houdt Harold!

  24

  -1
 • Jantje voor Rust
  19 mei, 2017 - 12:12

  GAS EROP ZATERDAG EN ZONDAG!!!!!! Alleen als we zelf onze longen kunnen oprapen aan de andere kant van het stadion omdat we zo hard hebben lopen schreeuwen mogen we de spelers wat verwijten!

  17

  1
 • Realist
  19 mei, 2017 - 12:18

  Als we zo dramatisch blijven voetballen is er een wonder nodig om die Operatie Eredivisie te laten slagen. Als we zondag doorkomen hebben we in ieder geval 1 leuk feestje gehad dit jaar.

  6

  10
 • koekjesmade
  19 mei, 2017 - 12:45

  Nou, dat was weer niet best. Thuis zal het echt wel uit een ander vaatje komen, daar mogen we toch met z’n allen op rekenen! Laten we wel alsjeblieft ophouden met doen alsof het aantal bekers bavaria wat wij achterover drukken invloed gaat hebben op de uitkomst van deze play offs. Als de vlam zondag gewoon in de pan slaat hoeven we echt niet met z’n allen stomdronken onszelf voor lul te zetten.

  Ik geloof dat deze groep Volendam kan verslaan en tegen NEC moet het gewoon met een mazzeltje gebeuren!

  17

  4
 • nachoreca1
  19 mei, 2017 - 12:46

  dramatisch voetballen is wat overdreven, maar denderend is het zeker niet. dit elftal kan beter minimaal 3 keer scoren want tegendoelpunten zijn er altijd. zondag as. zie ik wel goed komen, de tweede ronde hebben we een godswonder nodig om te promoveren. het is eigenlijk te triest voor woorden dat ik het moet typen…maar nec is een paar klasse beter. desalniettemin; de wonderen zijn de wereld nog niet uit…come on nac!

  16

  2
 • Michiel
  19 mei, 2017 - 12:55

  Waarom vinden mensen het nodig om hier te vertellen dat NAC geen kans maakt tegen nec? Dat nec favoriet zal zijn, weet heus iedereen. Het gaat erom dat er altijd een kans is. Daarover zou het moeten gaan op een fansite. Gejank altijd.

  39

  3
 • Joost
  19 mei, 2017 - 12:58

  Volgens mij kijkt de helft van de mensen hier de wedstrijd niet eens, maar zeikt gewoon om het zeiken. Ik zie Realist schrijven ‘dramatisch voetbal’, nou sorry maar dan heb je de wedstrijd gewoon niet gekeken. Al lees ik van hem wel vaker van die idiote opmerkingen.

  Eerste uur was gewoon prima, meer kun je van dit elftal niet verwachten, met een beetje geluk kom je 0-2 voor en hing de vlag uit. Het zal nog lastig worden maar nu is het tijd om onszelf als supporters te laten gelden, laten wij de ploeg over de streep trekken en niet na 5 minuten weer stil zijn

  26

  5
 • signase
  19 mei, 2017 - 13:08

  @ Alle optimisten die nu al roepen dat NAC het tegen NEC niet gaat redden:

  Wacht nou nog even met NAC in de underdog-rol plaatsen, we moeten eerst Volendam nog verslaan!

  17

  0
 • RaraNAC
  19 mei, 2017 - 13:09

  1 groot voordeel: we hoeven nu maar een reeks van drie overwinningen te hebben… Dat klinkt toch weer minder moeilijk voor NAC dan 4potjes op rij winnen ;)

  10

  1
 • Freek
  19 mei, 2017 - 13:13

  S.V.P. KORT DEKKEN VOOR DE GOAL GVD!!!

  13

  0
 • Willemf5
  19 mei, 2017 - 13:15

  Haha, iedereen is al over NEC aan het praten. Dat zijn de momenten waarop we er zondag met 0-2 af gaan. Volle focus op zondag nu, niets anders!

  24

  1
 • Brabantplein
  19 mei, 2017 - 13:17

  @RaraNAC

  Theoretisch hoeven we helemaal niet meer te winnen bijv:

  NAC – FC Volendam 1-1
  NAC – NEC 0-0
  NEC – NAC 1-1

  En je bent er ;)

  33

  3
 • Ad B uit Roosendaal
  19 mei, 2017 - 13:21

  Twee keer een kolkend stadion, tegen Volendam en NEC.

  NAC was gisteren veel beter dan Volendam, maar het liep nog bijna fout.
  Misschien wel goed dat de 2 goals van Volendam vielen om extra scherp te zijn tegen Volendam thuis, maar vooral tegen NEC. Het zal goed tussen de oren zitten bij de spelers.

  8

  2
 • Waddinxveen
  19 mei, 2017 - 13:31

  Voor zondag (of zaterdag al):

  Op de terugweg uit Volendam ontstond in bus 3 een erg aanstekelijk nieuw meezing lied. Geen tekst nodig, gewoon uit volle borst mee lallen zoals vanaf 3.05 min. op dit nummer:

  https://youtu.be/LKQZQTJPN_o

  5

  12
 • JK
  19 mei, 2017 - 13:41

  Het was De Hand Van God gisteren. Ook Hij keek live naar FC Volendam – NAC en zag dat NAC op een nederlaag afstevende die zwaar onverdiend was. Hij greep in en Dessers scoorde de 2-2. Gerechtigheid bestaat nog. Even durfde ik in mijn Amsterdamse appartement niet te juichen omdat ik vreesde dat de scheidsrechter op advies van zijn assistent of wie dan ook de goal zou afkeuren maar gelukkig gebeurde dit niet. Met 2-2 deed NAC zichzelf nog tekort. Het spel van Volendam hing van opportunisme aan elkaar terwijl NAC gewoon een goede eerste helft en een wat mindere tweede helft speelde.

  Aanstaande zondag vol erop in het Rat Verlegh Stadion. Snel 1-0 maken en dan zorgt een Volendamse toevalstreffer niet meteen voor paniek. Ik ben er nog niet gerust op maar met de instelling en het spel van de eerste helft gisteren en Almere City uit moet het goedkomen.

  8

  3
 • pieterwillem2
  19 mei, 2017 - 13:52

  prima wedstrijd nu op naar thuiswedstrijd en daarna hopelijk tegen FC emmen

  12

  8
 • Tim breda
  19 mei, 2017 - 14:34

  Denk dat de achterhoede en aanval redelijk goed staat, het middenveld is de zwakste schakel, zou met stans en nijholt en García spelen, 2 ervaren gasten die we gewoon nodig hebben in deze wedstrijden,dan heb ik er alle vertrouwen in dat we Volendam en daarna nec gaan verslaan en volgend jaar weer ere spelen waar deze club gewoon thuis hoort

  2

  8
 • Rick
  19 mei, 2017 - 14:40

  @Pieterwillem2
  Je hebt door dat NEC uit bij Emmen al met 1-3 heeft gewonnen?

  4

  3
 • Dutchbird
  19 mei, 2017 - 14:41

  FC Emmen? Die kunnen beter de wedstrijd in Nijmegen schriftelijk afdoen en daarmee de buskosten besparen.

  En NAC? Eerst Volendam bij de strot grijpen en niet meer terugzakken en je eigen verdediging het spelen moeilijker maken. Daarna twee keer NOAD tegen NEC.

  4

  2
 • John
  19 mei, 2017 - 14:55

  Helaas verhult de uitslag wederom het matige voetbal. Buiten een paar mooie afstandschoten hebben we bijna niets gecreerd tegen een zeer matige ploeg waar de gehele voorhoede van voor de winterstop (kippersluis van velzen tuyp) ontbrak.

  Natuurlijk gaan we zondag door want Volendam ontbeert kwaliteit maar om nog verder te gaan dan zal het niveau omhoog moeten tegen nec .

  4

  4
 • signase
  19 mei, 2017 - 14:55

  “(…) worden op de achtergrond kleine vuile oorlogjes gevoerd.”

  Von Flieger, kun je nog eens uitleggen waarom je ook alweer bij NAC weg moest?

  9

  6
 • jandorstig
  19 mei, 2017 - 15:03

  Het is gek dat er mensen zijn die niet begrijpen dat NEC beter is dan NAC, zouden die mensen misschien niet weten dat NEC een divisie hoger spelen en dus betere spelers hebben? Maar zouden we niet eerst even afwachten of we wel of niet verder gaan.

  3

  2
 • Joost
  19 mei, 2017 - 15:26

  @Van Flieger

  Jij spoort echt niet volgens mij hoor. Die eerste 2 zinnen van jou slaan als een touw op een varken.

  ‘Kolkend stadion gaat niet gebeuren met dit management’. Sorry hoor maar als ik iets heb geleerd in al die jaren dat ik naar NAC ga, is het dat nacsupporters zich niet laten leiden door een management of wie dan ook. En of er nu 17000 of 19000 zitten, met 17000 man kun je een stadion ook laten kolken, hopelijk zien we dat zondag terug

  18

  7
 • Doeve
  19 mei, 2017 - 15:30

  @Flieger
  Houd lekker vast aan je negatieve mantra. Dat is je goed recht. Doe ons echter een lol…zoek een andere hobby!

  13

  7
 • Bob
  19 mei, 2017 - 15:33

  @flieger

  Kom je zelf ook bijdragen aan een uitverkocht stadion? Of loop je alleen maar te mekkeren(overigens met soms een kern van waarheid) zonder er zelf alles aan te doen dat het stadion wel tot de laatste stoel vol is.

  Ik vind het ook erg jammer dat je geen reactie geeft op berichten. Het zou je een stuk sympathieker maken, in plaats van dat je jezelf op een ivoren toren zet boven alle andere supporters. Vooral inhoudelijke discussies voeren op niveau lijkt me wel leuk.

  23

  1
 • Joop Klepzeiker
  19 mei, 2017 - 15:44

  Maar was het niet zo dat exact twee jaar geleden NAC ook veel beter was dan Roda? Dat ze daar in Kerkrade 0 vertrouwen hadden, al helemaal niet na de 0-1 van Adje in Kerkrade? Die kwamen hier heen om de zakkenvullers te bedanken voor bewezen diensten, en werden een week later wakker op het plaatselijke marktplein, badend in een dampend mengsel van zweet, bier en hier en daar wat gerecyclede frikandellen. De rookwolken net op getrokken.

  Nee, ik ga niet meedoen aan de mythe ‘straks tegen NEC’, want zover is het nog lang niet. Maar als het zover komt, beginnen we op 0-0, en laten we niet vergeten dat ze in Nijmegen niet voor niets bij de laatste drie zijn geëindigd en dat er vier weken geleden nog een schreeuwende Duitser voor de hoofdingang zijn verontschuldigingen stond aan te bieden omdat het helemaal nergens op sloeg waar ze daar naar zaten te kijken. Nee, dat is niet ineens allemaal hosanna.

  Maar nu eerst: fussballn! (en daarna kijken wat ons eventueel nog te wachten staat)

  25

  1
 • Fujifilm
  19 mei, 2017 - 16:34

  Je kan nog zo hard het team vooruit willen schreeuwen, het is een kwalitatief gezien gewoon een zwakke ploeg. Als je ziet hoe die eerste goal valt echt ongelooflijk slecht verdedigd door een van de betere normaal gesproken( sporkslede liet hem zo richting de 16 lopen).
  Verder zie ik iedereen zeggen/schrijven NAC was heel de wedstrijd de bovenliggen de partij en ja dat klopt. Maar wil je echt de bovenliggende partij zijn laat dat balletje is wat sneller rond gaan, het is echt een tempo van niks met veel te veel ballen terug op de keeper of balletje breed.
  Uiteraard hoop ik dat ze promoveren, maar realistisch gezien is die kans gewoon erg klein. Promoveren of niet met deze selectie ga je het volgend jaar in beiden competities te kort komen.

  5

  2
 • Breda-Loyal
  19 mei, 2017 - 16:50

  Als NAC echt goede zaken wil doen…

  Geef dan iemand de opdracht om alsjeblieft die Antwi neer te trappen !

  Met hem geblesseerd kakt Volendam wel heel erg in

  Sorry om het zo grof uit te moeten drukken , maar als hij bij Volendam ontbreekt is het aanvallend een stuk moeilijker dan met hem er WEL bij

  Bloed aan de paal zondag ! Come on NAC !!!

  2

  4
 • Bob
  19 mei, 2017 - 16:55

  Ja die Antwi was veruit de beste aan volendam kant. Iets voor NAC volgend jaar? Of is het een huurspeler?

  4

  2
 • De wijze uit het Oosten
  19 mei, 2017 - 17:11

  Heb alleen de 1e helft gezien, daarna werken :(
  Maar de uitslag verbaasde me. NAC was de 1e helft heer en meester… Volendam had niks in te brengen
  Met een gerust gevoel gaan werken en dan horen dat het 2-2 is geworden???
  dit is zondag geen probleem voor NAC hoor.
  Pak NEC Pak NEC en dan hebben we de derby terug, succes NAC!!!!!

  9

  1
 • Dutchbird
  19 mei, 2017 - 17:55

  Lunch een beetje slecht gevallen Fliegertje?

  4

  2
 • Ollie bier halen
  19 mei, 2017 - 18:57

  @Dutchbird Was het maar alleen maar een kwestie van een slechte lunch van Fliegertje. Nu kan ik hem wel heel villein afzeiken maar dat zou te veel aandacht zijn voor dit trieste figuur. Een gesprek met een psychoterapeut lijkt me meer op zijn plaats, want dat dit sukkeltje een hoop onverwerkte trauma’s heeft ligt er wel erg bovenop. Het predikaat NAC supporter niet waard, want hij support niks. Zo, dit was de eerste en laatste keer dat we daar nog aandacht aan besteden, op naar interessantere dingen, maakt niet uit welke, bijvoorbeeld wie er zaterdag en zondag bier gaat halen!

  8

  3
 • J
  19 mei, 2017 - 19:58

  Vooral bierkolken denk ik :-)

  2

  0
 • NAC4EVER!
  19 mei, 2017 - 22:14

  @Ollie Bier halen
  Wat heeft een fysiotherapeut met trauma’s verwerken te maken?
  Dat is hetzelfde als naar de kapper gaan als je kiespijn hebt.

  Ik zou van Flieger een psygoloog adviseren.
  Maar ik begrijp je punt.

  0

  2
 • heksenketel
  19 mei, 2017 - 22:30

  Volgens mij is de post van @Flieger weggehaald. Lang leve de vrijheid van meningsuiting! Ik ben zwaar tegen het weghalen van posts, maar laat ik me op de vlakte houden want ik heb hem deze keer niet gelezen. Dus wellicht kon het taalgebruik echt niet.

  Dus @Bsiderats help ons, waarom is de post weg gehaald?

  4

  4
 • Ollie bier halen
  19 mei, 2017 - 22:51

  @NAC4EVER
  Een psychotherapeut is een behandelaar die mensen die geestelijk lijden of ernstige psychosociale problematiek hebben helpt. Gevalletjes Flieger zeg maar. Wellicht dat een fysiotherapeut voor hem ook geen kwaad kan. Op basis van de posts, gebrek aan onderbouwde reacties en niet ingaan op uitnodiging om het eens te komen uitleggen, zal hij vast problemen hebben met zijn ruggegraat of het ontbreken daarvan.

  5

  0
 • Dutchbird
  20 mei, 2017 - 01:36

  Ik weet niet of het verwijderen van de post van Fliegertje met zijn late lunch aan zee wel zo slim is van de ratdactie. OK het is net een versleten langspeelplaat die blijft hangen en dus iedere keer hetzelfde deuntje speelt over bestuursleden en aandeelhouders die er volgens Fliegertje niets van kunnen.

  Maar als je dat weghaalt lijkt het wel alsof Goetzee in opdracht van de beschuldigden heeft gebeld met het dringende verzoek om de post van onze Duitse bankmedewerker weg te halen. Bovendien worden dan de reacties op de weggehaald post onnavolgbaar.

  Maar misschien is de post weggehaald op verzoek van Fliegert zelf. Kreeg hij er spijt van toen hij het nog eens nalas? Vermoedelijk zullen we het nooit weten :-)

  3

  1
 • NAC4EVER!
  20 mei, 2017 - 09:03

  @Ollie bier halen
  Oke, dat wist ik niet. Bedankt voor je uitleg. Mijn excus voor dat ik dacht dat jij er naast zat (ik dacht dat je gewoon een spel fout maakte).

  Beb het overigens wel met je eens. Daarom probeer ik hem/haar ook te negeren. Hij reageert toch niet terug. En lijkt voor ‘te zeuren om het zeuren’.

  2

  0
 • driekus
  20 mei, 2017 - 09:48

  Oppassen morgen is de boodschap. Hun topscorer doet mee en die vleugelspelers zijn snel. Niet te hopen dat ze net als in Volendam de dienst gaan uitmaken. Kort dekken en rugdekking geven is lijkt mij wel een advies. Afijn we zullen wel zien. Snel doelpunt(en) maken is de boodschap, maar Volendam mag er geen maken, althans 1 te weinig is ook goed.

  2

  0
 • Aap
  20 mei, 2017 - 10:04

  Pijnlijk om te zien dat er voor F9 nog bijna 500 kaarten zijn….

  3

  2
 • scheppioni
  20 mei, 2017 - 13:39

  Ik hoop er te zijn !!
  Cyriel Maradonna hopelijk met de andere NaCCer’s deze week onsterfelijk !!
  Let it be !

  1

  0