Go to Top

BSR Morning After Poll: De lange adem

BSR Morning After Poll: De lange adem

Het is weer maandag en we mogen weer 5 dagen wachten op de volgende wedstrijd van ons NAC. De nederlaag in Alkmaar was pijnlijk, niet omdat we zo slecht hebben gespeeld, maar vooral omdat ergens een zeurend stemmetje in het achterhoofd zit dat er echt wel wat meer in zat. Nu zijn we bij de B-Side Rats collectief schizofreen dus heel gek is dat niet. Maar we staan na vier speelronden op 1 punt en op voorhand had je 3 punten gerekend tegen Sparta en de andere drie wedstrijden had je mogen verliezen. Het wrange nu is dat je tegen PSV punten had kunnen verdienen en gisteren AZ pijn had kunnen doen. 

Er is denk ik één patroon te herkennen bij NAC (de wedstrijd tegen Vitesse buiten beschouwing gelaten), we spelen  60 minuten een leuke pot maar ergens rond dat uur komt er een bepaalde vermoeidheid in de ploeg, of de scherpte is even weg, zodat we een lullig doelpunt om de oren krijgen, en nu zelf twee wedstrijden achter elkaar dat we in een paar minuten 2 treffers uit het net gevist zien worden. Natuurlijk is het kansloos om als supporter van NAC te verwachten dat we promoveren als nummer 5 van de Jupiler League en dan eventjes met een deel van dezelfde spelers en een handjevol nieuwe aanwinsten  de eredivisie plat te walsen met fenomenaal voetbal en klinkende overwinningen.

Maar soms is dit toch wel het geval, het oogstrelende gedeelte dan. Persoonlijk vind ik Fernandes fenomenaal. Het lukt nog niet allemaal wat hij in zijn hoofd heeft zitten maar het lukt steeds vaker. Bij de oefenwedstrijden vond ik hem persoonlijk technisch een klasse beter dan Manu Garcia, maar onder druk zie je toch dat Manu nu nog iets verder is, maar dat zou zomaar eens kunnen omdraaien als dit seizoen verder vordert. We hebben ze gewoon rondlopen de klasbakken.

We zijn gewoon een promovendus, en wat me dan goed doet is dat er clubs in de eredivisie rondlopen die er echt geen hout van kunnen. Wij hebben natuurlijk nog maar een puntje gesprokkeld, maar we hebben wel twee van de zwaardere uitwedstrijden gespeeld. Nu had Roda het ook zwaar, maar er is een ploeg die zich echt zorgen moet maken, en dat is Twente. Over een paar weken staat NAC met veel meer punten op de lijst, daar ben ik van overtuigd. De ploeg van Brondeel verliest van VVV, Zwolle en daarna ook nog eens van Sparta. Die kunnen straks met Willem II gaan strijden om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Maar we moeten naar onszelf kijken, hoe wrang het ook is, we spelen leuk voetbal maar we krijgen teveel doelpunten om onze oren. Er is wel een duidelijk patroon aanwezig, en dat is dat we ze tegenkrijgen na een straf uurtje spelen. De concentratie lijkt dan even weg te schieten, waarna de tegenstander vrij spel krijgt om af te ronden. Gisteren zegt El Allouchi terecht dat het nu eens mee moet gaan zitten, want tegen Sparta hadden er meer in het netje moeten liggen, en tegen AZ was het ook niet gek geweest als je met 0-1 of 0-2 was gaan rusten. Ergens beproef je dan ook dat ze dat ook nodig hebben omdat het spelplan (nog) niet bij de fitheid en mentale scherpte van de selectie lijkt te passen. De marge is in het eerste uur nodig om in het laatste half uur de overwinning over de streep te trekken.

We willen 40 punten, en daar hebben overwinningen voor nodig, nu is het al sinds jaar en dag dat de beste trainers helaas op de tribune zitten. De mensen die het zo goed weten maar helaas voor NAC geen voetbaltrainer wilden worden maar liever bier drinken tijdens de wedstrijd (althans een Henk ten Cate’tje kan ook natuurlijk, peukje erbij en wie weet had hij stiekem ook een flacon met bier). Dus de morning after poll van vandaag heeft de simpele vraag: Hoe gaan we de punten over de streep trekken? Want met 8 tegentreffers in het laatste half uur van de wedstrijd (die van gisteren waren in de 55e en 58e minuut maar even ruim nemen) van de 12 tegentreffers, daar kunnen wij als publiekstrainer toch wel een oplossing op bedenken?

Hoe gaan we de punten over de streep trekken?

Bekijk de resultaten

Laden ... Laden ...

 

40 Reacties op "BSR Morning After Poll: De lange adem"

 • F8
  11 september, 2017 - 10:24

  De spelers groeien er steeds meer in, ik ben er heilig van overtuigd dat we clubs als roda, twente en de stillems ver achter ons kunnen laten. Wij hebben een team wat echt goed kan gaan draaien, hun hebben echt 3x niks in het veld staan, HUP NAC!

  20

  4
 • Overal
  11 september, 2017 - 10:33

  Ik heb er allemaal wel vertrouwen in, maar ik vind het wel heel zonde dat we het wederom maar 60 min volhouden. Na psv en sparta zou je daar toch scherper op moeten zijn.

  Al was het gisteren wel erg ongelukkig. We zaten lekker in de wedstrijd maar dan gaat er achter elkaar het volgende mis:
  -Verschueren dekt door op de verkeerde man waardoor hij de hele linkerkant voor AZ open zet
  -Horsfield staat op 4 meter afstand te dekken
  -Birghitti zag er niet geweldig uit bij de 1-0

  Vervolgens zo van het padje af zijn dat de 2-0 ook maar gelijkt valt

  We hebben een hele leuke selectie, maar de onervarenheid straalt er wel aan alle kanten vanaf

  6

  2
 • Bart
  11 september, 2017 - 10:39

  1ste tegengoal was vooral ongelukkig bal door de benen van horsefield waardoor birrighiti geen goed zicht meer had en net op een moment dat je lekker in de wedstrijd zat.. ben er van overtuigd dat we van Groningen kunnen winnen! Hopelijk wel met sporkslede. We hebben lastige tegenstanders gehad en na Feyenoord krijgen we reeks die we moeten winnen en daar heb k alle vertrouwen in! Ook de wedstrijd op kunstgras kan leuk worden voor ons dit jaar met al die behendige spelers! hup nac

  14

  0
 • van "taajlaand
  11 september, 2017 - 10:39

  Zonder op een van de bovenste mogelijkden te stemmen, zal het zaak worden om thuis tegen Groningen en ADO minimaal een partij in winst om te zetten. Dat zal de selectie vertrouwen gaan geven, en kun je iets naar boven kijken. Deze plaatsen van nu, onderin werken als een magneet waarvan je moeilijk los kunt komen. Je zal zien dat de factor ‘geluk’ ook nooit meewerkt bij de onderste ploegen, waardoor je steeds een beetje meer tegen jezelf gaat spelen. Een of twee overwinningen voor dit net gepromeveerde jonge NAC zal, zeker met onze realistische trainer een boost van vertrouwen geven, en hoeft zéker niet voor clubs als W2, Sparta, Ado (die nu een best goede spits hebben…)Roda en excelsior onder te doen.

  7

  0
 • Bart
  11 september, 2017 - 10:40

  Stond trouwens achterin voor t grootste gedeelte van de wedstrijd prima daar! Veel meer rust beter gecommuniceerd en stond echt een goed blok. Az kreeg eerste helft niet echt grote kansen

  11

  1
 • BredaParel
  11 september, 2017 - 10:58

  Volgens mij spelen we geen 4-3-3 maar nog steeds 4-2-3-1, waarbij El Allouchi en Verschueren als controleurs acteren voor de viermans verdediging en achter de drie aanvallers die de spits moeten bedienen.
  prima systeem, maar ten tijde van balbezit zou El Allouchi eigenlijk moeten bijsluiten als extra aanvaller, Verschueren laten staan voor de verdediging als extra verdediger ttv een omschakeling.

  4

  2
 • 7hills
  11 september, 2017 - 11:05

  @Bart

  Aanvullend op je constatering dat de verdediging veel beter stond: dat heeft met de keeper te maken. Ondanks dat ie nerveus oogde straalt deze keeper ook wat uit. Dries straalde ook wat uit, maar dat was angst en onzekerheid wat ook oversloeg op de verdedigers. Als je weet dat als je een duel verliest er een keeper achter staat die de bal wel pakt dan ga je relaxter een duel in dan wanneer je elke bal 100% moet winnen omdat het anders waarschijnlijk een goal is. En juist door die druk om elke bal te winnen ga je fouten maken.

  Birighitti heeft enkele seizoenen op het hoogste niveau in Australië gespeeld, dus heeft ervaring. Die raakt nu niet in paniek en gaat alleen maar beter spelen. Als er iéts is dat die Aussies hebben is het topsportmentaliteit, ook iets wat hij kan overdragen op alle jonge gasten bij NAC.

  Als het eenmaal gaat lopen dan ben ik benieuwd…winnen werkt als doping, zeker op deze jonge gasten, dus die 40 punten zouden zomaar een reeel doel kunnen blijken.

  11

  4
 • /-/
  11 september, 2017 - 11:15

  Op naar feyenoord uit, VOLLE BAK PROMOTEN BSR DAT UITVAK MOET VOL

  14

  2
 • Otjes
  11 september, 2017 - 11:17

  Het ergste vond ik het nonchalante balverlies van Vloet waardoor er ipv een counter een tweede tegen doelpunt kwam.

  Vloet z’n balhandelingsnelheid is een 10 onwaardig.

  #garciaop10

  15

  6
 • Wanny
  11 september, 2017 - 11:29

  Eerste tegengoal ging ook makkelijk balverlies van Mounir aan vooraf. Daar begint het eigenlijk al.

  Vloet vond ik voor rust echt niet zo slecht, maar na rust was het niet veel meer.

  5

  0
 • Henkie
  11 september, 2017 - 11:29

  Ik denk dat vloet prima zou kunnen spelen als CVM. Heeft veel meer agressie in zijn spel dan de makke verschueren.

  3

  6
 • Wanny
  11 september, 2017 - 11:30

  Overigens ook genoten van het thuispubliek daar. Wat een kabaal.

  24

  2
 • Gman
  11 september, 2017 - 11:37

  m.i. mag vreven eerder ingrijpen met wissels. Je ziet bij de 55e minuut bij sommige spelers de energie eruit vloeien. Dan moet er gelijk een verse man komen op het (m.i.) belangrijke middenveld. Als daar de gaten dichtgelopen blijven worden; krijgt de tegenstander veel minder de tijd en ruimte om passes te geven. De meeste doelpunten zijn namelijk gekomen uit balverlies, of slecht doordekken van middenvelders!

  Komt zeker goed komende wedstrijden! voetbal ziet er beter uit, maar mag zeker eerste helft wel wat aanvallender en met iets meer druk naar voren.

  1

  3
 • PETROS
  11 september, 2017 - 11:45

  40 punten…geen probleem…maximaal te halen punten is 30 x 3 90….dus moet 40 haalbaar zijn….we hebben gewoon een leuk elftal…het is in opbouw…het komt wel goed.

  2

  2
 • Rijen
  11 september, 2017 - 11:46

  @Wanny

  Zo was dat droevig zeg… Nog nooit in zo’n dood stadion gezeten ook niet in de Jupiler leaque

  6

  1
 • Uit je Naaht
  11 september, 2017 - 11:46

  Wat mij allerminst bevalt is het stuk in DeStem over Birighitti. Het predicaat ‘gespannen’ klopt uiteraard wel maar door de voortdurende herhaling en soms vreemde duiding van situaties lijkt het erop dat onze nieuwe doelman kapot wordt geschreven.

  Meer in brede zin heb ik het idee dat de keeperspositie uitonderhandeld wordt via de media. Dat gevoel krijg ik namelijknal vrij lang bij de persoon van Noppert. Hier op BSR waren er vorig jaar rond de strijd met Brondeel aan het begin (tijdens de voorbereiding en de eerste wedstrijden) al een aantal mensen die voortdurend (Fliegeriaans monotoon) riepen om Noppert, zonder dat mensen echt veel van hem hadden gezien. Het leek heel persoonlijk en werd niet ondersteund met argumenten. Bij het aantrekken van Bertrams: idem. Vervolgens die keepersstrijd in de voorbereiding, waar Andries vlak voor de beslissing een interview geeft aan DeStem. Daarna, nog voordat de beslissing officieel gecommuniceerd wordt vanuit NAC lekken er al berichten uit en staat het al op het Twitter-account van Noppert zelf. Nu weer dit intens gekleurde stuk.

  Ik zeg niet dat alles een strak gecoördineerd masterplan is en ik zet graag mijn alluhoedje af, maar ik vind de onrust die er voortdurend rondom Noppert en diens concurrenten hangt niet erg prettig. Ik vind het erg vervelend voor Andries dat hij gepasseerd is, maar ik krijg (en kreeg al langer, ik schreef er enkele maanden geleden ook al over) er een unheimisch gevoel van.

  25

  0
 • penders4president
  11 september, 2017 - 11:51

  Ons NAC heeft op dit moment een aanval/middenveld waar veel clubs in onze positie alleen maar van kunnen dromen. Maar hoe ongehoord sterk dit elftal op sommige punten is, zo zwak is het op anderen. Ik heb het idee dat onze aanvoerder zelf eigenlijk net iets te kort komt voor de eredivisie. De eerste 60 minuten wordt hij vaak gedekt door een sterk voetballend elftal maar zodra we in de problemen komen staat hij er niet. Omdat we altijd die dip hebben op de 60e minuut is dit iets waar Vreven wat mij betreft iets mee moet. Hoe een sympathieke gozer Mari ook is, en hoe opbouwend sterk ook, vanaf de 60e minuut hebben wij gewoon een beuker nodig. Tegen Sparta werd goed duidelijk wat een verschil zo’n centrale verdediger kan maken. Terwijl aan onze kant Mari het twee keer niet voor elkaar kreeg om zijn verdediging te organiseren tegen de zwakke Rotterdamse aanval was het aan de Spartaanse kant Breuer die zijn zeer, zeer matig voetballende ploeg staande hield. Zeg over Breuer wat je wilt, onderin de eredivisie is een man met zijn (beperkte) capaciteiten gewoon van grote waarde.

  4

  4
 • Jetpaction
  11 september, 2017 - 11:51

  Ik vind het gewoon een erg leuk team om te zien spelen, waar de potentie en talent van af druipt. Al jaren niet meer zo’n leuk en technisch voetbal gezien in het Rat Verlegh stadion. Als we daar mee na 34 wedstrijden boven de rode streep eindigen ben ik een blij mens en ben ik er van overtuigd dat we de komende jaren er de vruchten van gaan plukken.

  Ik hoop ook dat City jongens als Fernandes, Ambrose en Angelino dan nog een 2e jaar bij ons wilt stallen net zoals Garcia maar dat we tegelijkertijd ook gericht spelers halen die de plek van de City huurlingen uiteindelijk kunnen overnemen.

  Ik had vooraf al een beetje verwacht dat we de 1e seizoenshelft niet bijster veel punten zouden gaan pakken maar hoop dat we na de winterstop op het gewenste niveau zijn en ons dan veilig kunnen spelen.

  8

  1
 • Barry
  11 september, 2017 - 12:07

  Het centrum gaf vrij weinig weg tegen AZ, dat is een goed teken en ik vind dat Koch en Mari beter gaan spelen. Dat beide backs fouten blijven maken baart me wel zorgen. Angelino compenseert dat nog enigszins doordat hij ook aanvallend mogelijkheden creëert. Horsfield verdedigt slecht en lijkt in balbezit wel een jeugdspeler. Laten we hopen dat Sporkslede snel wedstrijdfit is.

  7

  1
 • Peppie&kokkie
  11 september, 2017 - 12:09

  “Leuk en aardig ” lees ik door de letters heen maar daar winnen we geen wedstrijden mee. Focus niet tot 60 minuten maar over de hele 90 minuten….. opnieuw zag ik gisteren vooruitgang ! Zaterdag zal de puzzel nog verder in elkaar vallen….

  3

  7
 • Theo
  11 september, 2017 - 12:40

  ja haha blijven puzzelen peppie en kokki pff gewoon 0-2 weer tegen groningen.

  0

  9
 • nachoreca1
  11 september, 2017 - 12:52

  Zaterdag gaan we winnen van Groningen. Verdiend of niet verdiend…het zal een keer meezitten. Come on nac !

  5

  0
 • Amarilla Negra
  11 september, 2017 - 12:54

  In de wedstrijd tegen AZ vielen mij twee zaken vooral op.
  1. Ray Vloet: Je ziet het een goede voetballer is die een toegevoegde waarde voor NAC kan hebben, maar op dit moment is hij niet bepalend. Het ziet er allemaal maar half-half uit,

  2. James Horsefield: Leuke gast, maar geen geweldige verdediger. In de Jupiler-league kon het nog, maar niet stabiel genoeg. Neem de 1-1, Horsefield geeft in eerste instantie veel ruimte weg, en op het moment dat Helmer de bal krijgt, blijft hij mee naar achteren lopen op drie meter. Hopelijk komt Sporslede snel terug.

  Al met al heb ik wel vertrouwen in dit NAC. Een mooie meevaller dat VVV gisteren in de blessuretijd nog die 1-1 maakt, een mentale klap voor FC Groningen.

  2

  1
 • scheppioni
  11 september, 2017 - 13:03

  NAC is de club, maar nu iets teveel dramatiek !
  Stijn moet gaan zorgen dat met name in oktober de drie punters zeker worden gehaald met de juiste poppetjes op de juiste plaats dan een veel meer volwassen NAC BREDA !!
  Op naar zaterdag thuis grunn, hopelijk al het lesje van thuis sparta geleerd en na de 2-0 doorvoetballen voor de 3 en 4-0 dat is wat bij NAC hoort !! NAC we follow !

  2

  0
 • TpT
  11 september, 2017 - 13:08

  De achilleshiel ligt achterin. Vanaf het middenveld naar voren loopt het best prima en hebben we ook keuzes.

  Mari komt wel goed, Angelino is al enorm belangrijk. Alleen Horsfield en Koch nog twijfelachtig. Met een goede keeper erachter komt het wel goed, maar moet nog blijken of Birighitti dat is.

  Ik hoop wel dat iedereen heel blijft. N’Toko kan echt niet in de eredivisie als hij al een keer fit is. Meijers misschien wel, maar dat kan ook zomaar mis gaan gezien zijn leeftijd en ervaring.

  1

  2
 • De geel/zwarte bijbel
  11 september, 2017 - 13:09

  Vloet eruit en Enevoldsen op 10

  11

  5
 • Ulvenhouter
  11 september, 2017 - 13:41

  Enevoldsen op 10, dat zou ik ook wel eens willen zien. Ben tot op heden niet kapot van Vloet. Doet ongetwijfeld zij best, maar op ‘de10’ heb je meer nodig (creativiteit en scorend vermogen). Enervoldsen (als is het maar voor een uur) zou best die man kunnen zijn.

  4

  0
 • Balletje
  11 september, 2017 - 13:54

  Eind oktober zijn ze ingespeeld. Gewoon geduld hebben. Ik heb vertrouwen in dit elftal.
  En de keerper…..hij heeft geen balangst, de rest gaan we zaterdag zien!

  2

  2
 • Breda
  11 september, 2017 - 14:04

  Horsfield is een Kenny vd Weg. Nodig bij blessures. Als Sporkslede fit is, speelt hij daar.
  Garcia op 10 kan Vreven nu niet meer onderuit OF 4-4-2, maar dan moet Vloet/Enevoldsen ook echt naast Ambrose gaan spelen. Op die positie klopt het systeem gewoon niet.
  Garcia is geen buitenspeler en Vloet is geen 10 (of zeker geen betere 10).

  Verder komt het wel goed. Dat NAC nog geweldige wedstrijden gaat spelen staat voor mij als een paal boven water.

  En dat iemand een keer een man laat lopen… Dat deed Vlaar ook een paar keer en die veroorzaakt ook nog een pingel. Alleen NAC is niet dodelijk en az wel. Dat is het verschil in 10 mln spelersbegroting…

  3

  1
 • Dutchbird
  11 september, 2017 - 14:07

  @uit je naaht
  Die Yadran Blanco van de Stem is een heel vies ventje. Als Smulders en Vreven in alle rust hun werk willen doen heeft hij te weinig om over te schrijven. Hij weet als geen ander hoe de NAC supporters ergens op reageren dus bedenkt hij zijn eigen roddels en hoopt op veel reuring en gedoe. Nu was hij blijkbaar pissig omdat Smulders en Vreven de kaken op elkaar hielden over de keepersproblemen. Dus moet Birighitti het nu ontgelden. Deze vieze actie zag je al een week geleden aankomen.

  Wanneer zetten we een actie op om via honderden brieven aan de directie van BN de Stem duidelijk te maken dat we massaal ons abonnement opzeggen als Blanco niet heel snel wordt vervangen door een fatsoenlijke journalist die niet manipuleert?

  13

  4
 • karel1
  11 september, 2017 - 15:20

  Wat een negatief gelul over het kerkblaadje BN de stem moet je zoal niet serieus nemen ,met zn massa spel en taal fouten.
  Elke ploeg kan als t zo valt van elkaar winnen, en je moet niet denken dat NAC nu even van slecht spelend Groningen wint.
  Ik zeg je bij NAC komt t goed maar heeft zn tijd nodig heb geduld .
  Andere ploegen hebben ook vaak meer geluk.
  Maar dat hoort er ook bij

  2

  1
 • Bredaaaa
  11 september, 2017 - 15:47

  Eerlijk gezegd denk ik dat dit hun plafond is. Dit team is niet goed genoeg voor de eredivisie. We verliezen te gemakkelijk.

  5

  5
 • Bredaaaa
  11 september, 2017 - 15:55

  Maar hopelijk heb ik ongelijk. We moeten leren verdedigen zoals Vreven gisteren zei..

  2

  0
 • Toontje
  11 september, 2017 - 17:12

  het ziet er soms best aardig uit, maar het is totaal niet effectief. We zijn nog lang niet op niveau en misschien blijkt het allemaal een beetje te hoog….!!!

  2

  2
 • Thebeek
  11 september, 2017 - 17:47

  Met al onze leuke voetballers hebben we nog maar 1 veldgoal gemaakt. (Tegen vitesse)

  De rest waren 2 pingels en 2 goals uit standaard situaties

  Het moet nog veel effectiever idd!

  En achterin rammelt het nog te veel.

  Zaterdag Mahi goed dekken anders word het weer een teleurstelling

  2

  1
 • van Flieger
  11 september, 2017 - 19:06

  Hoe krijgt Smulders het toch voorelkaar om 3 matige keepers in de selectie af te leveren. Daar valt nooit tegenop te scoren.

  4

  2
 • Krenk
  11 september, 2017 - 19:25

  Persoonlijk heb ik jarenlang niet zo’n goed voetballend NAC gezien als het NAC van dit seizoen, kan ook niet anders want er staan echt wat pareltjes in!

  Wel is het zo dat je voetballend echt veel beter moet zijn dan je tegenstander om echt je wil op te leggen en zo het verschil te maken en dit NAC is voetballend nu ook weer niet zo ver, en dus worden er andere zaken gevraagd voor voetbal in de onderste regionen (fysiek, mentaal sterk, slimmigheidjes). Wat ik wil zeggen is dat met mooi voetbal alleen je het niet redt, en ik vraag me af of dit elftal ook uit een ander vaatje kan tappen wanneer dit nodig is.

  3

  0
 • Krenk
  11 september, 2017 - 19:29

  Ohh en nog een toevoeging dat Vloet handelingssnelheid te kort komt voor dit niveau. Enkele keren in de uitbraak naar voren durven voetballen maar werd er gekozen voor een bal breed of terug.

  Hup NAC!

  0

  1
 • Edwin de Graaf
  11 september, 2017 - 23:24

  Was niet echt onder de indruk van NAC, AZ speelde met ons cluppie helaas, AZ was goed in het combineren, hielden het veld breed en creëerde genoeg kansen, vooral in 2e helft maar waren gelukkig niet scherp voor de goal. Positief was dat NAC snelle uitbraken had en dan gevaarlijk voor de AZ goal kwamen maar het niet goed afmaakte. Was goed om te zien zoals NAC dat deed. Verdediging was beter al dan voorgaande wedstrijden, nieuwe keeper is geen zekerheid, weet ook niet of hij dat gaat worden, was statisch en heerste niet in de 5 meter, liet teveel ballen los, zou niet mogen met de ervaring die hij heeft, en als hij dit nu nog moet leren?? Verwacht dat de meeste spelers van NAC zich goed door blijven ontwikkelen de komende wedstrijden, zit potentie in dit team

  0

  0