BSR Morning After Poll: Vier uit twee

Een puntendeling in Kralingen. Op carnavalszondag speelden NAC en Excelsior gelijk: 0-0. Op voorhand had NAC één doel: minimaal vier punten halen uit de duels tegen Excelsior en Heracles Almelo. Die missie is in ieder geval geslaagd, maar na de 6-1 winst hadden we stiekem eigenlijk allemaal gehoopt op meer.
Het antwoord op de vraag of Nigel Bertrams na zijn schorsing onder de lat bij NAC terug zou keren was voor iedere supporter wel duidelijk. Totdat Mark Birighitti afgelopen woensdag zijn sterkste wedstrijd van het seizoen keepte. De Australische doelman hield met een handvol fraaie en broodnodige reddingen zijn ploeg op de been en zorgde mede voor de drie punten. Het vertrouwen deed hem zichtbaar goed. Vanaf donderdag was het geen uitgemaakte zaak meer wie er nou zou keepen tegen Excelsior. Birighitti, die een dijk van een wedstrijd speelde, of Bertrams, die voor zijn schorsing ook had laten zien dat hij niet misstaat. De meningen waren verdeeld, maar niet voor Stijn Vreven. Hij heeft zijn keuze gemaakt op basis wat het beste is voor het team: "in eer en geweten". Zo vindt hij dat Bertrams meer rust uit straalt, en dat hij 'minder het gevoel heeft dat Nigel zomaar een fout kan maken'. Ook opbouwend is hij sterker, zo vervolgt de oefenmeester. Een duidelijk signaal naar Mark en Nigel. Laatstgenoemde is de onbetwiste nummer één voor de rest van het seizoen. Bart Meijers keerde terug bij NAC, die tegen Heracles Almelo nog geschorst was. Toch kreeg Karol Mets de voorkeur als rechtercentrale verdediger. Meijers moest het doen met een plekje op de bank. Toch zal Bart zeer waarschijnlijk terugkeren in de basis tegen AZ. Aanvoerder Pablo Mari pakte namelijk zijn vijfde gele kaart van het seizoen, wat hem een schorsing van één duel oplevert. Mets zal daarom een plekje opschuiven en het duo vormen met Meijers. Meijers rechts, Mets links. Schoofs kreeg opnieuw de voorkeur boven Nijholt, die slechts één helft speelde tegen Heracles Almelo. De jonge Belg lijkt een plaatsje in het basiselftal veroverd te hebben bij Stijn Vreven. Verder zag de opstelling er het zelfde uit. Te Vrede dus weer in de spits, Ambrose op rechts. NAC begon in Kralingen sterk aan de wedstrijd. De eerste vijf minuten had NAC al twee grote kansen. Daarna was het Excelsior dat meer en meer in de wedstrijd kwam en kansen creëerde. Beide ploegen hadden grote kansen gedurende het duel. De kansen van NAC werden veelal geblokt door de Rotterdamse defensie, terwijl Bertrams zijn rol opeiste bij de tegenstoten van de thuisploeg. Al met al een wedstrijd die sterk in evenwicht was, hoewel Excelsior aan het kortste eind trok. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag kwam in de tweede helft op voorsprong, maar het doelpunt van Van Duinen werd onterecht afgekeurd. Het zit een keertje mee voor NAC, dat mag ook wel eens. Ambrose kwam een aantal keer goed door op rechts, maar het centrale duo van Excelsior speelde een zeer goede wedstrijd. Faes en Mattheij zaten bij iedere voorzet er goed tussen en maakte zo drie à vier veelbelovende aanvallen van NAC onschadelijk. Vier punten uit twee wedstrijden dus. Op voorhand zou je er voor tekenen. Inmiddels staat NAC gedeeld op de veertiende plaats en is er een klein gat met de degradatiezone. De toekomst ziet er rooskleuriger uit dan een aantal weken geleden. Het belooft een spannend slot van de competitie te worden. [poll id="106"]

Bron: B-Side Rats