Go to Top

BSR TV: Marinus Dijkhuizen na Almere City FC – NAC (0-1)

BSR TV: Marinus Dijkhuizen na Almere City FC – NAC (0-1)

We zijn weer thuis na een veel te spannend potje bij de plaatselijke FC van Flevoland. Waar in de eerste helft nog wat vlagen van het voetbal te zien waren dat NAC op de mat legde tegen Go Ahead, was het in de 2e gewoon slecht. Marinus Dijkhuizen nam dan ook geen blad voor de mond toen wij hem voor de camera kregen. We zijn benieuwd hoe de spelers nu de winterstop in gaan. Wij in ieder geval niet met het gevoel dat de ‘We wel even op de Grote Markt belanden’.

41 Reacties op "BSR TV: Marinus Dijkhuizen na Almere City FC – NAC (0-1)"

 • Molenschot loco
  19 december, 2015 - 02:38

  Goed gesproken..weer kansen genoeg gehad in deze wedstrijd…maar weer niet afgemaakt….had zomaar gelijkspel kunnen zijn….pfffff

  0

  0
 • bas
  19 december, 2015 - 04:17

  maar dat was het niet. Hoe slecht het ook is, je wordt met twee vingers in je neus kampioen. wedden?

  0

  0
 • Jurgen
  19 december, 2015 - 05:00

  Ja trainer je uitleg verhaaltjes raken op, ga daar maar eens wat aan dien. Je kunt met dit materiaal met al je vingers in je neus kampioen worden.
  Besef dat langer in de juup fataal wordt voor bvo’s

  0

  0
 • Loftrompet
  19 december, 2015 - 07:50

  Realistisch wat ie zegt…nodig om deze groep scherp te houden.

  0

  0
 • De Lange
  19 december, 2015 - 08:04

  Allereerst weer een top intervieuw! Maar de antwoorden zijn wel beetje zorgelijk. Hebben we dan teveel goede spelers tegelijk opgesteld? Teveel ego? Dit lijkt erop dat ook MD de problemen niet kan oplossen binnen het team. Rust is er wel gekomen . Als men afspraken niet nakomt , eruit halen en een gretige bankzitter erin. Jammer dat er op Kevin Brandts niet dieper wordt ingegaan . Hoe dan ook,denk dat we aan de eerste 2 weken voorbereiding weer niet genoeg gaan hebben. Of wordt 2016 dan toch het jaar van Nac?

  0

  0
 • Hupnac
  19 december, 2015 - 08:16

  Marinus is er nu een dikke maand. Volgens mij wordt er ongeveer 8 keer per week getraind (4 dagen 2 keer) Laten we zeggen dat ie al 35-40 trainingen heeft geleid. Hoezo moeten ze nog steeds meer ‘bezig zijn met elkaar’ en ‘communiceren’ Het feit dat dat er nog steeds niet in zit ligt dan gewoon aan hem en de trainingsstaf, of het is echt een gebrek aan kwaliteit. Ben bang het laatste.. Als je ziet hoe makkelijk Sparta hun wedstrijden wint en hoe moeilijk het NAC afgaat, dan denk ik ook dat er een grote markt niet in zit hoor..

  0

  0
 • scheppioni
  19 december, 2015 - 09:05

  Goed interview, ik vind Marinus toch wel een verademing voor onze ploeg NAC, gewoon om het feit dat hij erg realistisch is, maar krijgt hij het hele juiste “de ondergrensprobleem” bij ons NAC onder controle, voor alle leipo’s hier die al maanden/ jaar lopen te roepen dat NAC geen kwaliteit heeft, misschien voor hen maar een extra kerstborrel, dit NAC is zeker in potentie evenals vorig seizoen een aardig ploegje, je moet er gewoon als team staan en dit uitstralen inclusief de staf (assistenten) !
  Marinus op zijn woorden kan ik dan ene ding voor het team niet echt verklaren, ik had graag gehad dat een prima Da Pope deze vraag had gesteld, voor het team belang is gebleken dat met een simpel voorbeeld NAC met een Lazic linksbuiten beter in elkaar steekt qua team, waarom Marinus hier dan niet op voort borduurt is voor mijn een compleet raadsel en nee Verbeek is zeker geen slechte voetballer, maar wanneer je dan Brands aan de kant laat voor het team belang en Verbeek dan niet, is voor mij een groot vraagteken !!
  Een goeie start in 2016 tegen meteen twee concurrenten voor ons NAC, daar is alles aangelegen, dus wel degelijk werk aan de winkel met deze lekkere driepunter als steun in de rug ! Een knallend NAC BREDA in 2016 !!

  0

  0
 • Van "taajlaand
  19 december, 2015 - 09:29

  Absoluut goed interview!

  Realiteitszin is Marinus niet vreemd, eerlijk, gelukkig.
  Dan vraag ik me bij deze nu ook af of Marinus hier ook een ‘azijnzeiker’ is, of mag de realiteit dus toch onder ogen gezien worden?
  Jammer dat sommige supporters het vervelend vinden dat er wel eens gezeken wordt op het spel en de uitslag, maar we zijn toch NAC?
  Voor ‘niemand bang, bloed aan de paal en we horen voor niemand op zij te gaan’, althans dat zing ik graag en altijd mee!
  We zijn terecht gedegradeerd, zat er aan te komen en in de ére waren we niet goed genoeg.
  Maar nu staan er voetballers op de mat bij ons, die het verschil wel degelijk zouden moeten kunnen maken tegen clubs als waar we gisteren tegen speelden.
  Waarom, wat f8Hipster vraagt en Marinus geen antwoord op geeft, zo veel angst, met name de laatste 10 minuten?
  Poolshark zegt dat we geen Bayern of Barca zijn, hoeft niet kan niet gaat nooit gebeuren, maar we zijn wel NAC, club met een vrij grote begroting, zelfs na grondige bezuiniging, achterban, stadion en trainingsaccommodatie in de ‘juup’.
  Dat moet samen met Sparta, vvv en Go-Ahead haast (we zijn gelukkig en blijven NAC, dus die ondergrens mag SOMS wel eens ‘bereikt’ worden….) wekelijks het verschil kunnen laten zien.
  Opvallend was voor mij ook de ‘blijdschap’ na de 0-1, zo van ‘logisch dat we scoren tegen Almere’…..

  Rooje jo, haalde de jaren tachtig in het vorige topic aan, lange tijd geleden toen de spelers nog kwamen ballen voor ‘een blaadje bier en een slof sigaretten’…..
  In die tijd, die ik ook mee gemaakt heb, waren de speler wél tevreden na een doelpunt.

  Scheppioni haalt dat ook terecht aan; hoe haal je die angst er uit, en komt het spelplezier bij spelers en de tevredenheid bij vele supporters weer terug?
  Moeilijk opgave, maar voetbal is tegenwoordig een vak geworden waar, naast emotie die vaak regeert en het spelelement wat van toepassing is, net als in het gewone bedrijfsleven, resultaat gehaald moet worden!
  Pech en geluk kun je (naast een blinde scheids…) afdwingen.

  Maar kop op, we gaan aan de winterstop pauze en met nieuwe, altijd weer terugkerende hoop het nieuwe jaar en seizoen in.
  Hup NAC!!!!

  0

  0
 • RV
  19 december, 2015 - 09:30

  Blijft zorgelijk dat we opnieuw de conclusie trekken dat het geen team is.
  Blijft de grootste blunder van Goetzee om Maaskant een dubbel functie te geven afgelopen zomer.

  0

  0
 • F2
  19 december, 2015 - 09:33

  Goed interview. Qua team zit het niet echt lekker volgens mij. Aan de ene kant zijn er wellicht te veel spelers die moeilijk coachbaar zijn (Seuntjens, Verbeek) en aan de andere kant moeten ze gecoacht worden door iemand die zijn teamgenoten al meerdere malen volledig afgebrand heeft (Stam). Dan krijg je dus geen team.

  0

  0
 • seuter
  19 december, 2015 - 09:50

  Wat speelt er toch rondom Brands?

  0

  0
 • Jbro
  19 december, 2015 - 10:25

  Ik vind het echt dramatisch dat hij Brands 35min laat warm lopen en daarna terug roept om te zitten.. beetje respect mag ook wel, nu is hij in de winterstop 100% zeker weg zonde

  0

  0
 • Naamloos
  19 december, 2015 - 10:47

  Die vrije val van sparta komt nog, let maar op

  0

  0
 • zwampie
  19 december, 2015 - 10:52

  Welke trainer je ook hebt,zijn ego behoort niet groter te zijn als het team en club belang.
  Als we Brandts nemen,moet hier kennelijk iets plaats hebben gevonden waarom hij niet meer opgesteld wordt. Of andere spelers hebben meer zeggenschap waardoor hij niet opgesteld wordt.

  Als je een verbeek opstelt die weinig presteert in het belang van het team,dan begrijp ik niet dat Kevin op de bank zit. Zeker als je net als gisteren 4-4-2 speelt,wat ars aangeeft.

  Zwakke schakels die zeker veel te weinig gepresteerd hebben de eerste seizoenshelft zijn toch Verbeek en gorter.
  Verbeek wellicht individueel goed,maar veel te weinig laten zien en kan me echt niet bekoren.
  Gorter kan me echt geen wedstrijd herinneren dat ik kan zeggen dat hij positief opviel ,en dan niet gerekend als hij op de hele wedstrijd een leuke actie heeft.
  Dit houdt wel in dat je al twee spelers van de elf mist.
  De betere fase stond lazic nog voor verbeek

  0

  0
 • Karel
  19 december, 2015 - 11:27

  Is er nog een sponsor die geld vrijmaakt voor een nieuwe speler?

  0

  0
 • Peppie
  19 december, 2015 - 11:28

  Brandts en Ars zouden samen een tandem worden waar je U tegen zou zeggen en elke Juup club knikkende knieen van zou krijgen… Nu zit Brandts op de bank en raakt Ars geen pepernoot…

  0

  0
 • pff
  19 december, 2015 - 11:28

  Een verademing onze nieuwe trainer, nuchter en verstandige antwoorden.
  Toch 1 min puntje, waarom speelt VERBEEK ALTIJD. Met alle respect voor de kerel maar hij brengt 0,0 bij in dit elftal. We kunnen dan wel lopen zeiken dat het steeds matig is. Maar je speelt ook elke week gewoon met 10 man. Ik wens Verbeek niet af te breken maar wat brengt hij nu bij 90 min lang. net als Gorter, als die dan ook weer eens matig/slecht speelt speel je gewoon met 9 tegen 11. Hoe kun je dan in godsnaam de tegenstander opvreten?

  Daar word je toch niet goed van?

  Met alle respect voor de tegenstander van gisteren maar als NAC zijnde moet je je schamen dat je daar vertrekt met een 0-1 winst.

  Toch fijne dagen iedereen en hopen op een veel beter 2016…

  Hup NAC

  0

  0
 • nachoreca
  19 december, 2015 - 11:30

  Kortom ; dolgelukkig dat je net wint van Almere city. .. (dat ik dat ooit zou typen…snik) en wat nog schrijnender is…een selectie die niet in balans is. En dat laatste gaat ervoor zorgen dat promoveren een hels karwei wordt. Het gemak van hoe de concurrentie wint en wij staan te tobben zegt alles. Het riedeltje van dijkhuizen geloof ik inmiddels ook al wel…Hij is net als wij een tikkeltje machteloos…fijne dagen en hopen op een wonder in het nieuwe jaar! Come on nac!

  0

  0
 • Bertus-89
  19 december, 2015 - 11:51

  In de winterstop het team meer naar elkaar laten groeien. Sinds MD er is is er in ieder geval een stijgende lijn. Onze selectie is daarbij ook nog eens breder. We heb en echt nog steeds alle kans. Maar het gaat niet vanzelf dus goed dat MD kritisch is!

  0

  0
 • jef
  19 december, 2015 - 11:59

  Sorry maar ik echt geen stijgende lijn sinds de aanstelling van Dijkhuizen.
  Waar baseer je dat op Bertus>

  0

  0
 • Bertus-89
  19 december, 2015 - 12:10

  Onder Maaskant verloren we vanaf begin af aan te veel. Sinds Marinus er is worden er meer wedstrijden gewonnen waardoor NAC de 2 periode titel op zijn naam kon zetten. En zijn we geklommen op de ranglijst. Ik roep zeker nog geen hozanna maar heb er wel vertrouwen in dat wij mee gaan doen om de 1e plaats. Hopelijk is de Kamps ook snel fit en kan die zich bewijzen op het middenveld bij deze trainer. En speler met zijn motivatie werkt aanstekelijk op de rest. Nu verslappen de mannen nog te vaak in wedstrijden als die van gister.

  0

  0
 • Peter
  19 december, 2015 - 12:33

  Was het niet handig geweest om eerst de spelersgroep te analyseren voordat er een nieuwe trainer werd aangesteld.
  Blijkbaar hebben bepaalde spelers de noodzaak nodig om inspraak te kunnen tonen. Zelf ben ik van mening dat dit helemaal niet erg hoeft te zijn. Integendeel zelfs, hoe loyaal kun je mensen maken wanneer je ze betrekt in belangrijke beslissingen voor, tijdens en na de wedstrijd.
  Marinus is een goede trainer maar ook hij kan de invloed van bepaalde spelers niet negeren.
  Hellemons en Penders 2.0 hadden dit tijdens hun tweede periode goed in de smiezen.
  Sommige spelers zitten hier al veel en veel te lang en drukken (tot nu toe vaak) hun negatieve stempel op het team. Waar je niet van kunt winnen kun je beter mee samen werken.
  Ik hoop dat Marinus zijn weg weet te vinden in de slangenkuil van NAC. Er is genoeg kwaliteit in het team om nog steeds kampioen te worden echter zullen dan wel alle neuzen de zelfde kant op moeten staan.

  0

  0
 • zwampie
  19 december, 2015 - 12:45

  Pff
  Zoals ik al zei betreffende Verbeek en gorter

  0

  0
 • Peer11
  19 december, 2015 - 13:04

  Misschien moet er eens een goede psycholoog mee op trainingskamp. Dat de huidige selectie uit prima voetballers bestaat is een feit, maar er zit iets erg fout tussen de oren. Het treurige spel kan niet nog een keer op de technische staf worden afgeschoven.

  0

  0
 • wp
  19 december, 2015 - 13:13

  Voor de zoveelste keer ga nou eens 4-4-2 spelen.

  0

  0
 • pff
  19 december, 2015 - 13:22

  zwampie

  Moet lukken ik lees het net.
  Dachten blijkbaar hetzelfde… Ben ik toch niet alleen lol…

  0

  0
 • badeend
  19 december, 2015 - 13:40

  Het probleem ligt niet bij Verbeek, maar bij spelers als Dingsdag en Stam.

  0

  0
 • zwampie
  19 december, 2015 - 15:11

  Badeend,
  Leg uit waarom dan?
  Stam was ik in het begin ook niet over te spreken en had teveel macho gevoel. Nu speelt hij aardig mee.
  Verbeek daarin tegen gaat zelden 1op1 zijn man voorbij,is te weinig aanspeelbaar en trekt teveel naar binnen waardoor het ook te druk bij ars wordt en ars te weinig voorzetten krijgt.

  0

  0
 • Toontje
  19 december, 2015 - 15:52

  Marinus zegt het nu zelf: Niet goed genoeg en absoluut geen kampioenskandidaat. Gewoon te zwak als team.
  Selectie als geheel te zwak. Maanden geleden al gezegd…maakt niet uit welke trainer ervoor staat we hebben een te zwakke selectie….maar er zou en moest een andere trainer komen…!!1
  We hebben ook geen geld om iets te doen…nog geen enkele euro.
  En onthoud: als we niet promoveren wordt het financieel nog veel minder en komen we nooit terug…we stevenen dan op een faillissement af..dat moge duidelijk zijn
  Maar zo hebben we eigenlijk ook niets te zoeken in de eredivisie.. dan zou promotie maar van heel korte duur zijn.

  0

  0
 • TheBeek
  19 december, 2015 - 16:51

  Dit team word geen kampioen punt uit.

  En mochten we promoveren via de play-offs dan hebben we niks te zoeken in de eredivisie.

  Ik roep al een jaar of 5 dat er iemand met GELD moet komen bij nac.

  Als je niks kan investeren en afhankelijk blijft van transfervrije afdankertjes/oude bekenden word het nooit wat.

  Die aandelen verkopen aan iemand met geld is de enige optie maar jah dat is tegen de clubcultuur…….

  De magere jaren zijn aangebroken!

  0

  0
 • RNL
  19 december, 2015 - 17:09

  “We hebben niks te zoeken in de eredivisie” lees ik ineens in allerlei reacties. Wat doet dat er nou weer toe? Zullen we maar niet promoveren dan? Vorig jaar hadden we wel iets te zoeken in de eredivisie en vlogen we eruit.

  Gewoon promoveren, dan zien we wel weer. Een club als NAC heeft ALTIJD iets te zoeken in de eredivisie.

  0

  0
 • scheppioni
  19 december, 2015 - 17:44

  pf toontje, je wordt geroepen voor het positieve kerstverhaal plus gedachte bij de kerstboom !!
  Goed luisteren, want je luistert ook niet precies goed wat Marinus zegt, de selectie is op zich prima, alleen er is zo lang anti voetbal gepleegd in BREDA, zodat de ondergrens nog te vaak naar boven komt, dat is het hele euvel !!

  0

  0
 • Cor Taxi
  19 december, 2015 - 19:15

  Inderdaad Scheppie!! Ik zie in de Juup geen enkele ploeg die meer kwaliteit heeft dan Nac…Nee,ook Sparta niet.Nac is gewoon kampioen kandidaat.

  0

  0
 • scheppioni
  19 december, 2015 - 19:30

  Wijze woorden correke, het gaat om het uitstralen, dan komt die ondergrens ook vaak niet naar boven !!
  Enne, wat voor NAC geldt, kijk maar naar ons twee, W.G.N.O. !!

  0

  0
 • oosterhout3
  19 december, 2015 - 22:59

  verschil met sparta zit het hem in de thuiswedstrijden, als de tegenstander dus heel dicht op elkaar speelt en er gevaarlijk uitkomt met goeie counters.

  ik denk dat brands in de winterstop voor zijn plek gaat vechten.. 10 goals ofzo al gemaakt?
  samen met seuntjes, ars en suk in een 442 denk ik dodelijk.

  dan zit er met suk, matic, seuntjes stam, en de 2 backs genoeg loopvermogen in de ploeg waarmee je tegenstanders gewoon keihard nekt
  alleen je moet gewoon veel meer doen in het loopvermogen…en dat mis ik dus vooral in uitduels!!

  0

  0
 • Dutchbird
  20 december, 2015 - 01:00

  dat van positie wisselen door Seuntjens en Verbeek werkt vaak heel verrassend maar blijkbaar ook voor de eigen teamgenoten. Dus voortaan in overleg met de coach en niet zomaar op eigen houtje.

  0

  0
 • scheppioni
  20 december, 2015 - 08:27

  @ oosterhout3
  Juist wat jij terecht aanhaalt, gaat al wel veel beter dan onder de laatste drie trainers, al wil het nog wel eens in het verval treden en dat is het hele eieren eten, oh nee ik zit aan een lekker worstenbroodje !!

  0

  0
 • Jan
  21 december, 2015 - 00:03

  Wel leuk dat ik hier lees hoe Dijkhuizen NAC moet laten spelen,volgens vele supporters.Je kan het ook omdraaien,weet Dijkhuizen het zelf wel.Deze trainer zat gewoon bij een amateurclub toen Excelsior hem aantrok,en heeft het daar gematigd gedaan,want hij kwam het vorige seizoen gewoon met de hakken over de sloot,om Excelsior in de eredivisie te houden.Vervolgens is de man afgegaan in Engeland,en dan zou hij nu NAC moeten redden?Om in die horror divisie waar NAC momenteel in speelt is het noodzaak om een trainer aan te stellen die weet hoe dat spel daar gespeeld wordt.In deze divisie kom je niet weg met verzorgd positiespel,daar is de fysieke tegenstand te groot voor.Of je het nu leuk vind of niet,NAC zal veel meer de lange bal moeten hanteren om te slagen.En over dat slagen gesproken:de NC bied geen enkele zekerheid,want hoewel FC Twente het in de eredivisie niet goed doet,kan je die zomaar tegenkomen,en dat moet je niet willen.

  0

  0
 • Molenschot loco
  21 december, 2015 - 09:58

  @Jan…twente in de nacompetitie niet tegen komen? JUIST WEL!!!! die schijten van angst als ze die moeten spelen…..tapia zyech weg…en het dondert nog meer in mekaar in tukkerland……

  0

  0
 • oosterhout3
  21 december, 2015 - 10:34

  jan kijk even naar die club uit engeland hoe die gerunt wordt!!

  als je 20 assitenten om je heen hebt lopen wordt je gek als je die kwaliteiten niet hebt om dat te managen

  daar hebben ze 1 assistent voor elk dood spel moment in een wedstrijd…

  1 voor de inworpen
  2 of 3 voor de vrije trappen
  2 of 3 voor vrije trappen tegen
  2 of 3 voor corners mee en tegen
  ik geloof 8 assistent trainers voor haast elke plaats in het elftal

  en dan wordt alles geleid om cijfers cijfers en cijfers

  als brentford hem haalt(vorig seizoen op een haar na gepromoveerd uit de 2e divisie naar de premier league), en die club doet alles op cijfertjes…(behalve ontslag dijkhuizen, dijkhuizen was een verkeerd type trainer) dan heeft hij het gewoon goed gedaan lijkt me
  we moeten allemaal niet zo in paniek raken….
  we moeten gewoon meer thuiswedstrijden winnen komend half jaar!
  dan komt het helemaal goed!

  mij interreseerd het ginne bal dat nac uit perfect aanvallend voetbal speelt, de punten tellen dit seizoen, niet meer niet minder!!

  sparta heeft hopelijk zijn geluk al verbruikt&wij ons pech!!
  met de gemiste kansen tegen emmen vvv en gae thuis stonden we nu ongeveer gelijk met sparta.
  ze zijn in de 2e periode 1 hele punt uitgelopen, mede door het arbitrale trio!

  0

  0
 • Jan
  21 december, 2015 - 14:30

  @oosterhout3
  Kom op zeg,ga nu niet beginnen met geluk en/of pech.Feit is dat NAC negen! punten achter staat,en om die in te halen moet Sparta er drie verliezen,dat kan maar dan moet je zelf een serie neerzetten,en dat gaat niet gebeuren,bovendien heb je niet alleen met Sparta te maken,wat dacht je van Volendam/Eindhoven/GAE?En om op Sparta terug te komen,dat is het leuke van internet,dan kan je ook bij andere clubs in de keuken kijken:Alex Pastoor laat in de(korte)winterstop vier spelers vertrekken(zullen wel verhuurt worden)die gaat nog een versterking halen.Als je even je supportershart uitschakelt,en de materie rationeel benaderd zal NAC alle zeilen bij moeten zetten om in ieder geval bij de eerste vijf te eindigen,zodat je een ronde overslaat in de NC.

  0

  0