Go to Top

BSR TV: Marinus Dijkhuizen na Willem II-NAC (3-1)

BSR TV: Marinus Dijkhuizen na Willem II-NAC (3-1)

NAC verloor vandaag in Tilburg de finale van de play-offs promotie/degradatie en is daardoor veroordeeld tot nog een jaar Jupiler League. Na afloop spraken wij Marinus Dijkhuizen.

Bron: B-Side Rats

 

15 Reacties op "BSR TV: Marinus Dijkhuizen na Willem II-NAC (3-1)"

 • ennoajseejer
  23 mei, 2016 - 08:25

  ik blijf het wisselbeleid van Dijkhuizen erg vreemd vinden. Veel te laat allemaal. De 1e helft stond het duidelijk weer niet goed. Net zoals donderdag (en zoveel andere wedstrijden) Sneller ingrijpen ipv laten aanmodderen!

  0

  0
 • Bobi E
  23 mei, 2016 - 09:09

  Wisselbeleid zal een specifieke reden hebben, wat wij de ‘gewone’ supporter niet begrijpen. Anders snap ik het ook niet.

  0

  0
 • Rattata
  23 mei, 2016 - 09:27

  Er wordt heel vaak dezelfde kritiek op Dijkhuizen gegeven, maar ik wil graag een aantal punten benoemen die ik nooit lees over Dijkhuizen. Waarvan ik vind dat je hier ook bij stil moet staan.

  1. Hij haalt al zijn doelstellingen;
  Hij heeft de wisselvalligheid uit het team gehaald, hij heeft van het team één geheel gemaakt, de topsportcultuur zit veel meer in de ploeg, de kansen worden effectiever benut.

  2. Hij zit veel op één lijn met Smulders;
  Dit is gewoon heel belangrijk. Dit betekent dat er van de zomer heel efficiënt gewerkt kan worden aan het nieuwe seizoen. Dit betekent ook dat ze samen een goed plan kunnen maken en elkaar tot op de naad toe aan kunnen vullen.

  3. Er wordt gedacht aan de toekomst;
  Ja, oké, dit is meer het werk van Smulders. Maar een grote reden waarom we nu niet goed spelen is omdat de focus met name op komende jaren ligt. NAC is bezig met het leggen van een goed fundament, en dit gaat weliswaar ten koste van het hedendaagse focus (voorbeeldje: zie trainingskamp in City, waar de focus op het scouten van het EDS lag).

  4. Afgelopen jaren zijn er al zó veel trainers ontslagen geweest;
  Ik hoef het rijtje niet meer op te noemen. Steeds ging het weer fout als er een nieuwe trainer kwam. Laat Dijkhuizen voor de verandering nu nog eens een vol jaar blijven. Dan is hij al anderhalf jaar hoofdtrainer geweest (dat is helaas al heel wat voor NAC), en kijk volgend jaar pas verder.

  0

  0
 • naxioma
  23 mei, 2016 - 09:38

  @ennoajseejer
  Het is niet alleen het wisselbeleid. Het is vooral het gebrek aan vaste en goede opstelling, het gebrek aan ingesleten spelpatronen (lees: goed voetbal) en het niet beter maken van de spelers waar het aan schort. Onze trainer heeft helaas geen (goed) idee, of steeds weer een ander idee. Als NAC echt stappen wil maken dan zal er beter moeten worden gevoetbald. En dat ligt voor een (klein) deel aan de selectie en voor een (veel groter) deel wat je met de selectie doet. Dijkhuizen heeft helaas niet kunnen overtuigen. Ik durf zelfs te stellen dat het inder hem er slechter op is geworden. Ik hoop dus dat Goetzee en Smulders kiezen voor structurele verbetering en een andere, goede trainer aanstellen. Ik zou graag iemand als Schreuder terugzien bij NAC.

  0

  0
 • Rattata
  23 mei, 2016 - 09:49

  @naxioma

  Alsjeblieft niet. Dijkhuizen wegsturen is het slechtste wat ze nu kunnen doen. Zoals ik al zei, Dijkhuizen doet zeker ook goede dingen. Alleen niet alles is van buitenaf goed zichtbaar.

  0

  0
 • Oosterhout3
  23 mei, 2016 - 10:01

  Dijkhuizen wegsturen, hadden we het oon gezegd als brands die balletjes binnenpist?
  Juist, tot de allerlaatste seconde hadden we kans op de eredivisie!

  0

  0
 • Bredafun
  23 mei, 2016 - 10:28

  Dijkhuizen heeft t prima gedaan.
  n karakter kan je niet veranderen, dat wil niet zeggen dat de prestaties daarom minder zijn.
  beter zo dan zon leipe Streppel die net als gisteren n hoop bravou sta te verkondigen langs de lijn,
  die moet gewoon naar zn konijnenkooi terug!
  de schuld van slecht spel kan je niet altijd bij n trainer leggen.
  we konden allemaal zien waar de fouten zitten, en als de spelers dat niet oppakken, dan blijven we n stuntelig team zien zoals we nu t afgelopen seizoen hebben gezien.
  .
  .
  Succes met t nieuwe “seizoen/team” Marinus!

  0

  0
 • Zagge
  23 mei, 2016 - 10:32

  Dijkhuizen heeft het echt met een erfenis van Maaskant moeten doen. Die had verkeerde egotjes bij elkaar gezet. Zie daar nog maar eens een echt team van te maken. En dan is het knap dat je bijna (kansen Brands) toch promoveert. Hij kan nu met Smulders schoon schip maken. En het juiste team met de juiste verhoudingen samenstellen. Zeker de helft zal weggaan.

  0

  0
 • Theoden King
  23 mei, 2016 - 10:36

  Om nu Dijkhuizen te ontslaan zou het zoveelste voorbeeld zijn van het wanbeleid dat NAC zo diep heeft doen zinken. Eens met de punten van Rattata en ik wil er aan toevoegen dat Dijkhuizen een ambitieus baasje is die promotie tot zijn persoonlijk doel zal maken.

  Volgend jaar weer vol gas!

  0

  0
 • Bredaaaa
  23 mei, 2016 - 10:59

  Pffff. Daar staan we dan. Geloof in…. Pfff.
  Wie is er verantwoordelijk voor de 2 hel jaren?
  Dit kan toch niet meer. Iemand moet hiervoor ontslagen worden. Het is toch duidelijk dat de mensen die de club runnen eigenlijk de club vernietigen.

  0

  0
 • de muzikant
  23 mei, 2016 - 11:41

  @zagge: had Maaskant niet tweederde van de spelers van Gudelj/Rutjes gekregen? Ja dus! Ik vind dat Dijkhuizen er helemaal niets van heeft gebakken en zelfs als wij de ere ingingen had ik gepleit voor een andere trainer. Ik heb nog best vertrouwen in Smulders, maar niet in die man die de zijkant van de dug-out nodig heft om niet in slaap te vallen.

  0

  0
 • Oosterhout3
  23 mei, 2016 - 12:00

  Rutjes is vorig seizoen al weggegaan
  Maasksnt was degene die dingsdag,mulder.pedro,gorter,stam,brands,naah(toch weer),lazic,verbeek haalde….. allemaal zijn ze door het ijs gezakt…. er MOET een natuurlijke leider komen, die er af en toe 1 onder de ballen schopt
  Niet die gemaakte zoals dingsdag….

  Ik zou bijna zeggen…. maak kenny aanvoerder! Een voorbeeld voor elke speler is hij in ieder geval wel!

  Ik zou zeggen 6 van city voor die dure krachten, 1 echte leider zoeken en volgend seizoen VLAMMEN!!

  0

  0
 • scheppioni
  23 mei, 2016 - 12:29

  Tsja, we konden het eigenlijk al aanvoelen komen gezien de uitwedstrijden van ons NAC dit seizoen en ook nog de laatste tijd, ik ben er enorm ziek van en denk ook niet dat Marinus de juiste man gaat zijn, zijn woorden zijn prima en uitleg ook, maar overbrengen op een stabiele ploeg nee, dat heeft er niet ingezeten en ook volgend seizoen niet ! Tsja en Hans de Koning, had nooit nergens succes gehad, die moesten we dus niet hebben, maar we zagen het de laatste wedstrijd in deventer al, welke ploeg er met vertouwen zowel uit als thuis voetbalden, ik zit echt helemaal stuk, niet echt voetballen (durven) en toch nog in de laatste minuut zo dichtbij zijn, over afdwingen gesproken !

  0

  0
 • Fokke
  23 mei, 2016 - 16:26

  Iedereen heeft recht op zijn eigen opvatting. Maar bij rattata kost het mij toch wel erg veel moeite om hem serieus te nemen.
  Het lijkt wel of rattata een broer of zus of een ander familielid van Marinus Dijkhuizen is.
  Al zijn doelstellingen gehaald, vraag welke doelstellingen
  Wisselvalligheid uit de ploeg gehaald. Nou die wisselvalligheid is tot op de laatste wedstrijd gebleven.
  Op de toekomst gefocust, ja wat moet je anders
  Marinus Dijkhuizen heeft bij zijn aantreden gezegd de selectie te kennen en er alle vertrouwen in te hebben daar hij er anders niet in was gestapt. Dus is het wel goedkoop om telkens de schuld alleen bij Maaskant te leggen.
  Laat ik maar ophouden ik heb een wat andere mening en dat mag toch ook?

  0

  0
 • Rattata
  24 mei, 2016 - 00:22

  @fokke,

  Ik weet toch echt zeker dat mijn achternaam niet ‘Dijkhuizen’ is (athans, als ik mijn paspoort moet geloven).
  Nee, ik ben gewoon een supporter van de club, ik heb Dijkhuizen nog nooit van mijn leven gesproken. Maar goed dat we andere meningen hebben heh, en ik ben over het algemeen positief ingesteld. Geloofwaardig of niet, ik vind het een prima denkwijze zo.

  0

  0