Go to Top

BSR TV: Michael Dingsdag na NAC – Achilles ’29 (3-1)

BSR TV: Michael Dingsdag na NAC – Achilles ’29 (3-1)

Het werd 3-1 in een nieuw systeem, maar NAC maakte het zichzelf toch nog moeilijker dan nodig. Michael Dingsdag mocht weer in de basis aantreden, als verdedigende middenvelder deze keer. Praatpapegaai trok de voormalige captain voor de camera.

Bron: B-side Rats

24 Reacties op "BSR TV: Michael Dingsdag na NAC – Achilles ’29 (3-1)"

 • Ouwe Spionkop
  5 maart, 2016 - 00:16

  Ik vond Dingsdag uitermate zwak spelen. De bedoelingwas dat hij zou opbouwen. Helemaal niks van terug gezien. Hij bleef veel te veel leunen op de verdediging. Het leek of we met 5 verdedigers stonden.In de 2e helft was een periode dat hij 17 minuten achter elkaar de bal niet heeft geraakt. Dat mag nooit voor een spelverdeler! 4-4-2 ok, maar Dingsdag op die positie is een flop.

  0

  0
 • wolfmanjack
  5 maart, 2016 - 00:18

  Het gaat allemaal veel te traag, het lijkt alsof ze niet willen en zeker niet kunnen. Ze waren allemaal weer bedroevend slecht. Ik ga niet mopperen, maar wat was die Gorter ongelooflijk slecht. Weg ermee. En maar liggen en maar zeiken, maar voetballen, ho maar.

  0

  0
 • BierPlezier
  5 maart, 2016 - 00:26

  Pfff.. winst maar deze wedstrijd.. Niet om aan te gluren.

  Daarnaast Dingsdag kun je beter niet meer voor de camera zetten. Die politiek correcte antwoorden wordt je toch gek van.

  0

  0
 • Kinderkaartje
  5 maart, 2016 - 00:30

  Pfff. Wat een pot. Wat een ongelofelijk stel amateurs.
  En die van Achilles zijn volgens mijn ook niet allemaal full-prof.

  Zaadwedstrijd eerste klas. Maar drie punten.

  0

  0
 • Mafkees
  5 maart, 2016 - 00:50

  Eerste helft viel wel mee. de tweede helft was zwak.
  Verder hield Dingsdag zijn kop af en toe nog wel koel. Dat deed ie goed.
  Hij staat daar als verdedigende middenvelder, dus dan is het ook niet gek dat ie verdedigt natuurlijk.

  Stam was weer goed. Matic was aardig. Naah was jammer.Lazic was de eerste helft echt niet slecht. Maar toegegeven: de tweede helft had beter gemoeten. Vooral dat ze toch weer in dreigden te kakken na de 2-1, dat was even heel erg hard schrikken.

  0

  0
 • Dutchbird
  5 maart, 2016 - 01:10

  Klopt mafkees, alleen bij die tegengoal had hij veel meer kunnen doen om die bal eerder weg te krijgen. En Lazic is veelzijdig maar moet één ding nooit meer doen en dat is op goal schieten. Dan kun je dal nog beter onder je shirt stoppen en naar de keeper lopen om hem de bal keurig te overhandigen.

  0

  0
 • Arie
  5 maart, 2016 - 03:32

  Zo kan mn linkerteen ook 4-4-2 spelen.
  ……..van diermen-dingsdag-kenny
  Stam………………………………………..gorter
  En daarvoor was et nog steeds een rotzooitje van heb ik me jou daar, iedereen liep overal

  Maarja 3 punten, laat et seizoen maar snel afgelopen zijn en de playoffs goed uitpakken voor ons.

  0

  0
 • Arie
  5 maart, 2016 - 03:34

  Matic MOTM trouwens, wilskracht, enige visie en durf.

  0

  0
 • Theo
  5 maart, 2016 - 06:46

  wat heeft dit Nac in de nacompetitie te zoeken Arie??

  0

  0
 • scheppioni
  5 maart, 2016 - 08:14

  Prima interview Praatpapegaai ! Mijn complimenten !
  Prima verwoord Mafkees, enne altijd maar weer achteruit lopen, wanneer je zelf hebt gevoetbald, weet je dat dat is vragen om problemen, nu liep het gisteren goed af en deze Dingsdag moet met zijn ervaring er juist voor kunnen zorgen samen met Stam om 90 minuten lang het echte NAC te laten zien ! NAC we follow !

  0

  0
 • Badeend
  5 maart, 2016 - 09:50

  Wie heeft er ooit verzonnen dat deze man aanvoerder kon zijn? Op basis waarvan? En hoe dramatisch moet de rest van de selectie dan wel niet zijn??

  @ Mafkees, het zal wel aan mij liggen, maar ik vond Stam helemaal niet goed. Traag en geen zin om zijn taken uit te voeren. Gelukkig staat hij nu rechtsback, daar kan hij het minste kwaad. Heb je gezien wat hij aan het doen was bij de tegengoal? En bij die kans daarna?

  0

  0
 • RwE
  5 maart, 2016 - 10:06

  Ik ben van mening dat dit wel goed uit kan gaan pakken in de nacompetitie. Echter, er zal nog behoorlijk getraind moeten worden op automatismen zoals looplijnen en driehoekjes.

  Naah en Lazic liepen als blinde paarden over het middenveld.

  Vanuit een 5-3-2 voetballen en in balbezit naar een 4-4-2, dit zal nodig zijn tegen ploegen de wat betere ploegen. Op het middenveld moet je dan wel Seuntjens op de flank of Brands op 10 zetten anders mis je de schakeling naar de 2 spitsen.
  Eerst mot het van achteren dicht!

  HUP NAC

  0

  0
 • RV
  5 maart, 2016 - 10:37

  Respect voor Dingsdag hoor en zeker niet persoonlijk bedoeld maar wat was hij zwak in balbezit zeg.
  Weer de zoveelste onbegrijpelijke keuze van Dijkhuizen.

  Dit was gewoon een verkapt 5-3-2 systeem met Ronnie Stam en Gorter op de back, het resultaat hebben we gezien. Stam kwam een keer mee op en daar kwam een goal uit.

  En dan Dingsdag met twee controlerende spelers voor hem in de vorm van Naah en Matic.
  Ik zal wel gelijk zijn, maar ik snap er helemaal niks meer van!

  0

  0
 • RV
  5 maart, 2016 - 10:39

  Gek zijn bedoel ik uiteraard!

  0

  0
 • Nacdictive
  5 maart, 2016 - 11:05

  Wat een hoop gezeik zeg…. Ik sluit me bij Mafkees aan.

  Verder zijn we een triest stelletje supporters geworden. We spelen de eerste wedstrijd 4-4-2, we winnen en geven nagenoeg bijna niets weg.. Oh nee wacht even we moeten thuis 4-3-3 spelen en Achilles met een 7-0 pak slaag terugsturen…. Wake up!!!

  Ook een Mourinho maakt hier geen wonderploeg van. We hebben gewoon een uitermate ongebalanceerde selectie met niet alleen een probleem in de karakters maar ook in de voetbalkwaliteiten.
  Als je Dingsdag zwak vond moet je naar Amsterdamn gaan.. Een verdedigende speler (op het middenveld) staat er voor de rust, de balans en dat heeft Dingsdag gewoon ruim voldoende gedaan. Als je een ‘6’ wil die kan voetballen moet je naar Ajax of Barca gaan!

  Man man wat ben ik klaar met een hele hoop NAC-supporters. Het is nooit goed (en ja we zijn de afgelopen jaren niet verwend, dat klopt helemaal) maar geef dingen wel een kans. Er wordt geroepen om Brands maar feit is dat zowel Maaskant als Dijkhuijzen het niet in hem zagen zitten, aan wie ligt het dan?

  Met opkomende backs (Stam en Gorter) en een blok op het middenveld hebben we voorin wel de kwaliteiten om toe te slaan (met name Unal valt me in positieve zin op en Ars komt er ook wel weer aan). Geef dit nu eens een aantal wedstrijden een kans en ga achter de ploeg staan.

  En het doet me pijn om te zeggen maar als je ziet hoe de Stillems de ploeg de afgelopen jaren hebben gesteund en hoe het nu bij ons gaat… Zijn wij de beste supporters van het land? Dat er nu ‘maar’ 11000 zitten ipv 14/15000 vind ik niet eens erg.. De diehards blijven toch wel komen en het is uiteindelijk toch liever 2 goede vrienden dan 10 zogenaamde vrienden!

  0

  0
 • RV
  5 maart, 2016 - 11:40

  Nacdictive, ik waardeer je positivisme maar het is nergens op gebaseerd.
  Niemand roept hier om het vertrek van Dijkhuizen en Smulders en iedereen geeft ze een kans maar we kunnen toch niet concluderen dat het goed was gisteren? Als een verdedigende middenvelder er voor de rust en balans staat kom ik morgen een contract tekenen, Dingsdag heeft gewoon geen meerwaarde op die plek, klaar.

  Het was voor mij persoonlijk een van de meest dramatische avonden in de NAC geschiedenis.
  Nog nooit heb ik in zo’n stil NAC stadion gezeten. Ik neem het niemand kwalijk want we staan gewoon naar 11 ongeïnspireerde figuren te kijken. Vroeger kon je dan nog weleens genieten van de tegenstander maar die gasten van Achilles is toch echt amateur niveau. Gelukkig komen die 14.000 nu nog wel naar de grootste kroeg van Nederland, maar bij nog een of twee jaar JL gaan er nu echt veel afhaken vrees ik. Dan kun je zeggen dat het niet erg is omdat de die hards dan overblijven maar dan moet je toch echt eens in Sittard gaan praten met die hards.

  Ik zou het eigenlijk zelfs om willen draaien, ik ben een beetje moe van dat eeuwige positivisme bij NAC.
  Vorig jaar zouden we het tegen Heracles en Dordrecht in de competitie wel doen, toen in de Nacompetitie, dit jaar tegen GAE zouden we de titelrace starten, nu gaan we het weer in de play offs doen.

  Ik wil best positief zijn hoor maar de situatie is heel heel erg triest.

  0

  0
 • Nacdictive
  5 maart, 2016 - 12:03

  RV: ik zeg ook helemaal niet dat we het gaan doen in de play-offs maar wat willen bereiken nu met negativisme? Het probleem zit hem in de top en als daar niets gebeurt houdt het op.. We kunnen dan roepen en de alarmbellen af laten gaan zoveel als we willen maar het helpt niets.

  Het valt me verder op dat veel supporters er allemaal zo makkelijk over denken, in jouw geval: ‘kom ik morgen een contract tekenen’ en ik snap dat het een kwinkslag is. Maar wie heeft er wel een meerwaarde daar? En welke NAC-speler heeft uberhaupt een meerwaarde?

  Ik heb die eeuwige negativiteit al langs naast me neergelegd en niet omdat ik het niet herken en het niet waar zou zijn maar het levert jezelf alleen maar teleurstelling en frustratie op.

  0

  0
 • RV
  5 maart, 2016 - 13:12

  Je hebt gelijk hoor nacdictive er zijn er weinig die meerwaarde hebben op dit moment en het is ook niet helemaal fair van mij om dan Dingsdag een slechte wedstrijd toe te kennen want die staat pas 1 wedstrijd op die positie. Maar toch vraag ik me af wat nu het plan is van Dijkhuizen?

  Eerst komt Damen er in omdat er meer voetbal op het middenveld moet.
  Dan komt Dingsdag er weer in terwijl ik vind dat Stam het gewoon goed deed op die positie.
  Stam legt op die positie dubbel zoveel energie en werk in zijn spel en dat kan Dingsdag niet belopen.

  Ach, misschien maken we ons ook wel veel te druk over het systeem en de positie van de spelers.
  Zou beter zijn om ze eens een schop onder de reet te geven, want ik moet wel eerlijk zeggen: aan het begin van dit seizoen zag ik nog wel een strijdvaardig NAC en kon ik het team vaak inzet niet verwijten. Gisteren had het echt met de wil om te winnen en gretigheid te maken.

  0

  0
 • joop
  5 maart, 2016 - 14:11

  zeer slechte wedstrijd gezien naah stam dinsdag en invaller seuntjes zeer zwak
  hopelijk tegen oss damen misschien ook nog een brands en jongens uit het 2elftal want veel slechter dan dit
  kan het niet

  0

  0
 • Balletje
  5 maart, 2016 - 14:56

  Eerste helft was idd 4-4-2 maar de tweede weer gewoon 4-3-3…..waarom?

  0

  0
 • Will
  5 maart, 2016 - 16:23

  Het is ook nooit goed spelen ze geweldig dan verliezen ze spelen ze slecht winnen ze wat willen de supporters nou 3 punten of helemaal niks laten we NAC nu maar blijven steunen die er gisteren waren zijn de echte supporters en die weg blijven omdat het niet goed draait zijn geen echte supporters

  0

  0
 • NACcer71
  5 maart, 2016 - 16:53

  Dingsdag, moet je maar niet meer interviewen. Weinig toegevoegde waarde. Dikke punt.

  0

  0
 • dromer
  5 maart, 2016 - 17:43

  We moeten er maar mee leren leven dat het op het veld dit seizoen zwaar onder de maat is. Deze week heb ik veel waarheden gelezen over de samenstelling van de selectie. Maar wat doe je met een constateringdat een team niet in evenwicht is of de roep om een ander systeem? Komt nog bij dat er regelmatig geschreven wordt hoe spelers buiten het veld zich gedragen. Ook het wisselbeleid staat ter discussie net alshoe de trainer reageert op spelers. Kortom redenen genoeg om als supporters zwaar teleurgesteld te zijn. Hoe zal het ondertussen bij de gewone medewerkers zijn bij NAC? Vrezen die ook al voor ontslag of salarismaatregelen als er nog een jaar Juup aan komt?
  Al met al lijken dit toch redenenen genoeg voor spelers om eens beter te gaan presteren. Constanter te zijn in hun spelen om meer plezier uit te stralen.
  Wat er momenteel te zien is is voor niemand goed!!!!! En toch komen er nog ruim elfduizend supporters. Kritisch, soms boos en teleurgesteld. Maar dat is toch zeker logisch. Ik hoop dat er ooit iets gaat zorgen voor een ommekeer op het veld. Dat er iets komt van saamhorigheid en dat de spelers die mogen spelen aan de supporters en hun eigen toekomst denken.
  Als je dan deze werk leest hoe Peter van de Merwe met zijn tegenslagen omging dan zou dat een voorbeeld voor veel spelers van de huidige selectie moeten zijn. Kom op heren kijk jezelf aan in de spiegel en zeg nu is het genoeg geweest. Ik ga 100% voor resultaat.

  0

  0
 • scheppioni
  5 maart, 2016 - 18:30

  nou nou dromer, wordt eens wakker, met tijd en weilen is het niet NAC waardig, maar er is nog niks verloren, integendeel zelfs, ons NAC blijft maar voldoende kansen krijgen, met als belangrijkste ons klaarstomen voor de play offs en dan geen angstvallig zooitje !

  0

  0