Go to Top

BSR TV: Sjoerd Ars na NAC – Achilles ’29 (3-1)

BSR TV: Sjoerd Ars na NAC – Achilles ’29 (3-1)

Niet alleen Michael Dingsdag, ook Sjoerd Ars kreeg onze Praatpapagaai op zijn nek. De spits deed niet te flauw en kleedde zich er netjes voor om. Over zijn eerste samenwerking met Enes Ünal en over Plan C, de 4-4-2.

Bron: B-side Rats

 

61 Reacties op "BSR TV: Sjoerd Ars na NAC – Achilles ’29 (3-1)"

 • Tony Chocolonely
  5 maart, 2016 - 01:25

  Mist teveel kansen maar wel noad! Word nog belangrijk in 442. Met name als aanspeelpunt met Seuntjens of Brands op 10.

  0

  0
 • Dutchbird
  5 maart, 2016 - 01:42

  Ars en Ünal waren niet overtuigend. Ze kregen duidelijk meer ruimte maar gebruikten die ruimte niet om steeds aanspeelbaar te zijn. Ik denk niet dat de verdedigers van Achilles dol zijn gedraaid.
  Verder moet Dijkhuizen Ünal even duidelijk maken dat hij de vrije trappen aan Seuntjens moet overlaten, pas als hij er op de training van elke 10 trappen er steevast twee meer inschiet dan Mats mag Dijkhuizen een andere opdracht geven.
  Dijkhuizen maakt op mij de afgelopen weken een onzekere indruk:
  – Een volwassen coach heeft de pers niet nodig om een speler duidelijk te maken dat hij tijdens de wedstrijd bereikbaar moet zijn. Zeker niet als dat de meest getalenteerde speler van de club is.
  – Een speler met de potentie van Gorter help je niet door een onzekerheidsdip heen met dit wisselbeleid.
  – Durft blijkbaar niet tegen Ars te zeggen dat hij aanspeelbaar moet zijn en goals moet scoren.
  – Ziet mooie dingen in Naah die er beslist zijn maar is blind voor voor het gebrek aan voetbalintelligentie dat deze vrolijke Frits typeert.
  – Zo kan ik nog wel even doorgaan met voorbeelden als Suk, Lazic, Dingsdag en Pedro waarmee je de oorlog niet win, maar ook Damen, Mulder en Verbeek waar meer uit te halen valt.
  .
  Kom op Marinus, gebruik je hersens en je coachtalent en maak keuzes in de wetenschap dat je ze niet allemaal te vriend kunt houden. Je hoeft niet alles te verantwoorden t.o.v. de pers en al helemaal niet t.o.v. Yadran Blanco. Je bent een sfinx en dat mag je blijven met als Rinus Michels.

  0

  0
 • am
  5 maart, 2016 - 07:13

  Dit gaat gewoon nog een jaartje Jupiler League worden, staat voor mij wel vast. Ik heb hier ook wel vrede mee.
  Het is heel dit seizoen al het zelfde liedje, het is voetballend zo ontzettend slecht. Slechts een paar wedstrijden was het iets beter. We hebben teveel van het zelfde soort voetballers in de selectie zitten. Ze lopen te veel met de bal, onzeker in hun spel en ze blijven niet op hun positie. Hierdoor is het voetbal altijd rommelig. Ik heb er geen vertrouwen in dat dit met deze groep nog goed gaat komen. Ik hoop dat ik het mis heb.

  0

  0
 • Nr. 20
  5 maart, 2016 - 07:30

  @dutchbird Unal en Ars moeten ook even wennen en ligt ook aan aanvoer vanuit middenveld. Verder hebben helemaal gelijk. Volgens mij is nu duidelijk dat brands op 10 moet spelen en Seuntjens vanaf rechts op het middenveld. Persoonlijk zou ik stam ipv dingsdag op middenveld zetten en Suk als rechtsback. Hoop dat dijkhuizen nu eens de juiste spelers erin zet en actiever gaat coachen dan als lamme tak naast dug-out te staan.

  0

  0
 • Nr. 20
  5 maart, 2016 - 07:32

  Daarnaast meer support voor Seuntjens. Ik zit.op tribune naast aantal supporters die al miepen als hij erin komt. Echt ongelofelijk! Als die jongen het vertrouwen krijgt ……

  0

  0
 • maarten
  5 maart, 2016 - 08:25

  Dat is dus het probleem. Als de tegenstander omzettingen verricht dan is NAC niet bij machten om het op te vangen.

  0

  0
 • scheppioni
  5 maart, 2016 - 08:26

  Voetbal is ook met het koppie en net wat Praatpapegaai terecht aanhaalt, is dat maar weer achteruit lopen, wanneer je dan ervaren genoeg bent en je bent een verlengstuk van de trainer in het veld zoals Schreuder van Ten Cate was destijds dan is het een simpele zet om juist op dat punt van meestal in de tweede helft terug uit te gaan lopen om dan een verkapt 3-5-2 te gaan turnen, dan blijf je makkelijker voetballen !
  Voetballen kunnen ze wel bij ons NAC, net zoals praatpapegaai kan intervieuwen, maar je moet ook slim zijn in je koppie en dat die jongere dit nog niet helemaal beheersen maar een Stam en Dingsdag moeten dit wel kunnen, zeker op juup niveau !
  We zullen dan ook zien dat alles veel makkelijker draait en de puzzeltjes steeds meer op zijn plaats vallen !
  Tenminste weer allemaal een fijn weekend voor ons alle NaCCer’s, al zal ik me wat rustig moeten houden, maar deze drie punten geven me in ieder geval een prima gevoel !!

  0

  0
 • Nr. 20
  5 maart, 2016 - 08:35

  Idd scheppionie maar dan stam op midden en dingsdag centraal. Aub geen naah en Lazic meer!!!!

  0

  0
 • nicknac
  5 maart, 2016 - 08:41

  Als je nu al zegt dat het volgend jaar weer Jupiler league wordt dan moet je toch even beter kijken naar de ploegen van volgend jaar daarbij hebben we voldoende kwaliteit maar niet de juiste mentaliteit. Als je tegen Achilles zo wint is het natuurlijk niet een hele mooie wedstrijd maar de puntjes zijn toch lekker binnen

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  5 maart, 2016 - 09:14

  Scheppie, niet denigrerend bedoeld, maar je zegt altijd héél veel, maar toch eigenlijk helemaal niets. Waar wil je nou eigenlijk naar toe? Ik begrijp er, zoals wel vaker, maar weinig van.

  De pot; waardeloos. Wat een ontzettend slechte wedstrijd en hoe is het toch mogelijk dat er dus nog 9 a 10 teams nog slechter zijn dan achilles. Je merkte dat er vanaf het middenveld veel te weinig creativiteit was en aansluiting met de voorhoede. Die middelste linie zakte veel te ver in. Dat komt ook, omdat ze vaak achteruit de bal moeten halen.
  Daar staat namelijk ook niemand die een bal kan inleveren. Stam als back, is de oplossing Marinus.

  Heb gisteren wederom geen enkele lijn/patroon kunnen ontdekken in het spel van NAC. Ze doen echt maar wat. Ik zie het echt somber in. Wat moet dat worden in de nacompetitie??

  0

  0
 • scheppioni
  5 maart, 2016 - 09:26

  @ Los Pollos Hermanos
  Ik zou niet weten wat er nu zo onduidelijk aan is , maar in het kort dan nog maar voor jou !
  Het probleem van ons NAC komt elke keer terug wanneer we diep in de wedstrijd zitten en dan bedoel ik ermee te zeggen, het belangrijkste punt wat praatpapegaai ook terecht aanhaalt, is er nu niemand in het veld die aanvoelt dat je de grip verliest op een gegeven moment en dit zelf als een type Schreuder dit zelf kan oplossen en door vooral niet achteruit te gaan lopen, dus vraag ik me denk ik terecht af dat betreft een ervaring dat Dingsdag of Stam deze invloed zouden kunnen hebben, vaak is het met een tactische omzetting al prima om de wedstrijd positief te doen laten kantelen !
  Ons NAC is al een te lange tijd een onzekere factor in de wedstrijd en dan is de grootste tegenstander op een gegeven moment NAC zelf ! Sorry jongen, duidelijker kan ik het niet zeggen, misschien iemand anders die een beetje kijk op het spellertje heeft ?!

  0

  0
 • Wanny
  5 maart, 2016 - 09:36

  Als je verwacht dat met het overstappen naar een ander systeem we meteen flitsend voetbal te zien zouden krijgen, ben je wel iets te optimistisch denk ik. Normaal gebruik je daar 1,5 maand voorbereiding voor.

  0

  0
 • Nr. 20
  5 maart, 2016 - 09:53

  Gewoon 4-4-2 blijven. Ik ben fan van mats. Ja valt veel over te zeggen maar vertrouwen is toverwoord! Zowel van publiek (uitgezonderd de droeftoeters die zelf nog nooit een bal hebben aangeraakt), staf als medespelers. Mats geloof in jezelf en laat ons nog paar wedstrijden genieten !
  Verder zie ik stam ook graag voetballen. Zou leer aanwezig mogen zijn als leider maar wel positief coachend.
  Daarnaast moet Dijkhuizen nu eens een keuze maken voor vaste 11 en niet al dat gedraai. Naah, Lazic, Verbeek prima jongens en volgens mij erg aardig maar zijn geen basisspelers op dit moment. Vanaf nu vaste 11 bekend maken en daar mee naar nacompetitie werken. In mijn ogen zijn dit

  Jelle
  Suk Van Diermen Dingsdag Vd Weg
  Seuntjens Stam Matic
  Brands
  Ars Unal

  Voor Suk kan nog Pedro

  Dijkhuizen lees je mee! Ik zeg vanaf volgende week doen en dan maken we zelfs kans om te promoveren !

  0

  0
 • oosterhout3
  5 maart, 2016 - 09:59

  dutchbird……

  dat doet hij al hoor!

  hij schiet de vrije trappen al regelmatig vanuit alle hoeken rond de 16 op en in het doel… anders laat mats hem die vrije trappen echt niet nemen hoor! dan pakt hij gewoon de bal, die is voor mij en neemt hem zelf

  ik zou basis 2 dingen veranderen
  brands voor naah op 10.

  seuntjes voor lazic

  je ziet aan unal dat hij een goeie inzicht heeft.
  ik weet zeker dat als je de beelden terugkijkt perfect lesmateriaal is hoe je op sommige momenten druk moet zetten op de verdediger.

  0

  0
 • Badeend
  5 maart, 2016 - 10:04

  Sorry, maar als je naar de wedstrijd van gisteren kijkt, op basis waarvan moet Seuntjens dan nog opgesteld worden? Op basis van zijn potentie? Gelukkig ziet Dijkhuizen ook in dat dat (1) niet voldoende is en (2) als je zoveel potentie hebt, en je haalt er zó weinig uit, dan doe je het eigenlijk nog een stuk slechter dan een ‘minder getalenteerde speler’ als Lazic, Gorter, Van der Weg. En dan ben je het team eigenlijk alleen maar tot last.

  @ Nr. 20 (hé, waar kennen we dat nummer van?)
  Seuntjens heeft 119x op mogen draven in het eerste van NAC. En dan zou je geen vertrouwen hebben gehad? Hou nou toch op, het is een keer genoeg met die ‘potentie’. Ik zal er echt geen traan om laten als Seuntjens aan het einde van het seizoen NAC verlaat. Hij kan absoluut voetballen, en het is vreselijk jammer (voor alle partijen) dat het er niet uitkomt, maar daar heb je toch echt een ander team voor nodig. Een draaiend team, het kan nog wel eens zijn dat hij daar goed meekan (en zelfs af en toe het verschil maakt), maar voor het team dat NAC al jaren is, heb je gewoon niet veel aan Seuntjens. En dan is het voor iedereen beter om afscheid te nemen. Helaas, maar dit wordt het gewoon niet.

  Verder – er kwamen gisteren meer goede voorzetten vanaf de zijkanten dan in driekwart seizoen mét buitenspelers, dus 4-3-3 hoef je ook echt niet meer te gaan proberen. Gelukkig maar, wat een gedrocht.

  Stam was gisteren weer de bekende Stam, vond vooral zichzelf belangrijk en voegt verdedigend niets en aanvallend een beetje toe. Erg positief was dat hij niet voortdurend de bal van de centrale verdedigers af kwam pakken en dan daarna ging denken wat hij er misschien allemaal wel niet mee kon doen. Stam is beter als hij het spel voor zich heeft en energie en gif in zijn rushes stopt. Dat zag ik nog niet helemaal terug gisteren, maar het zou wel kunnen.

  Dingsdag centraal, ik weet het niet. Ik weet ook niet wie het anders zou moeten doen. Toch Gilissen maar weer wedstrijdfit krijgen? Die is toch flink onderschat al die jaren.

  0

  0
 • Badeend
  5 maart, 2016 - 10:10

  Ai ai ai, ik had je laatste post nog niet eens gezien, Nr 20.
  Die opstelling, dat moet cynisch bedoeld zijn. Toch? Dat kan toch niet anders?

  Je wil een middenveld opstellen met Stam – die niet als een centrale organisator kan spelen (niet mijn woorden, maar die van Dijkhuizen – wel mijn mening), met Seuntjens die ‘perioden van de wedstrijden totaal afwezig is’ (dat was precies de periode waarin hij gisteren speelde als je het mij vraagt – ik heb op hem proberen te letten en hij heeft, naar mijn bescheiden mening, precies NIETS goed gedaan) en met Brands, die door 3 trainers op rij wordt gepasseerd, om redenen die nooit helemaal helder worden, maar misschien moet je de uitwedstrijd tegen Jong Ajax eens terugkijken, met geluid.

  Dan ook nog een verdediging met Suk, die zich volgens velen ‘veel te gemakkelijk weg laat zetten’ en eigenlijk alleen iets heeft laten zien in aanvallend opzicht dit seizoen en met Dingsdag, die al maandenlang gepasseerd wordt (wat mij betreft terecht) en waarvan de trainer eigenlijk vindt dat hij niet kan verdedigen.

  Zo’n opstelling – dat MOET gewoon cynisme zijn. Ik hoop het.

  0

  0
 • Nr. 20
  5 maart, 2016 - 10:10

  @Badeend alles valt of staat dat je met juiste spelers eens een basis 11 gaat vormen. Echt niemand op een uitzondering na weet waar hij aan toe is bij dijkhuizen. Totaal gebrek aan vertrouwen en geen vaste 11 dus ook geen vaste patronen, teamsporten etc. Je kunt lekker zeiken op de spelers maar begint met coach die bovenstaande toepast en fanatiek langs kan de kant zijn team support. Weet niet hoe het bij jou is maar ik zie het niet.

  0

  0
 • Nr. 20
  5 maart, 2016 - 10:11

  Teamsporten is teamspirit

  0

  0
 • The Cosmic Gate
  5 maart, 2016 - 10:15

  Wat is er met Sjoerd, mist 100% kansen ?!

  0

  0
 • Nr. 20
  5 maart, 2016 - 10:15

  Daarnaast wil ik nog 20x liever Seuntjens als momentvoetballer in de basis als dat kleurloze middenveld waar we gisteren mee startte!

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  5 maart, 2016 - 10:35

  Kan iemand mij vertellen waar ik gister in hemelsnaam na heb zitten kijken ?

  0

  0
 • buurman
  5 maart, 2016 - 10:42

  In de eerste plaats nog eens complimenten voor BSR TV. Ik denk niet dat veel supporters sites dit ook hebben.
  Ik kijk en luister er graag naar.

  Verder sluit ik me aan bij Los Pollos. We komen met deze selectie zoveel tekort, dat valt niet met tactiek op te vangen.
  Als ik Marinus was liet ik het 4-4-2 systeem nu staan. De opstelling zou ik nog hier en daar nog aanpassen.
  En dan gaan voor die tweede plek, wie weet, al denk ik dat twente zal blijven. Tweede plek ook belangrijk om zo gunstig mogelijk de nacompetitie in te gaan. We moeten blijven proberen, de moed opgeven is tegengestelde van NOAD.
  Verder zijn de vooruitzichten bij niet promoveren m.i. beroerd. 1 Miljoen minder in spelersbudget zal gevolgen hebben. Ook Smulders is geen Tita Tovenaar. Bij Eindhoven heeft hij prima gepresteerd, maar Eindhoven is geen NAC. Ik denk dat Smulders voor NAC de juiste man is, maar hij moet wel budget hebben.
  Allemaal een goei weekend.

  0

  0
 • Braze
  5 maart, 2016 - 10:57

  Met dit voetbal jaag je de mensen van de tribune. Je mist alles. Vernuft, passie. Er lopen een stel blinde hangsthazen op het veld. Het is geen team,maar los zand. Logisch met een trainer die iedere wedstrijd weer wat anders verzint, eigen spelers schorst alsof de KNVB dat al niet doet Vrijwel iedere speler is al eens gepasseerd met een blabla tekst erbij.Voor mij is het duidelijk: een trainer die geen vaste patronen in een elftal kan brengen deugt niet. Jammer voor Marinus, maar hij komt tekort. Verzachtende omstandigheid: Hij heeft teveel “broodvoetballers “die het allemaal best vinden.
  Het allerergste is nog dat ze mijn weekend verpesten ook al winnen ze zo,n draak van een wedstrijd tegen een stel amateurs.

  0

  0
 • Nacdictive
  5 maart, 2016 - 11:18

  @Los Pollos Hermanos: waarom zegt Scheppie niet veel?
  Hij heeft gewoon een erg duidelijk punt: er is geen speler die de lijnen uitzet in het veld als er (zoals in elke wedstrijd) geschakeld moet worden.. Jongens zoals Schreuder, Penders, Zwaanswijk etc.. En dat zijn wel dingen die ik ook verwacht had van Stam (maar die is daar niet toe in staat). Dingsdag heeft gisteren op die positie in ieders geval rust gebracht.

  En volgens mij zeg jij ook niet veel want die lijn is al jaren niet te ontdekken geweest in het spel en dat zal nu ineens (na overschakeling naar 4-4-2) wel zichtbaar zijn. Geef Dijkhuijzen de kans, ook al lukt het dit seizoen niet. Laat Smulders en Dijkhuijzen dan een nieuw team bouwen en wacht af wat er gaat gebeuren. Of moet Dijkhuijzen de volgende zijn op het (inmiddels immens grote) trainerskerkhof van NAC trainers?

  0

  0
 • Advocaat van de Duivel
  5 maart, 2016 - 11:33

  Heer Braze, u wilt toch niet iedere trainer na enkele maanden met peck ende feeren den schteede Breda uitjagen? Ik beticht u -en velen met u- hierbij van opportunisme. U vergeet de omstandigheid waarin heer Dijkhuizen moet werken. Een torenhoog verwachtingspatroon bij de achterban, een mentaal labiele selectie, een van oudsher gehanteerd 4-3-3 systeem.
  U wilde dit systeem massaal omgezet hebben naar een 4-4-2 system. Welnu, dat is gisteren gebeurt. De verwachtingen bij de aanhang van de BVO NAC Breda waren wederom torenhoog. Zijn uw verwachtingen echter wel geijkt op mogelijkheden die de situatie biedt? Daar lijkt het geenszins op, amice.

  Dat leidt voor mij tot de volgende vragen die u en de uwen, als aangesprokenen, wellicht weer af zult doen als belachelijk en onbegrijpelijk:

  – Had u gisteren werkelijk een totale vernedering van de Groesbeekse voetbalvereniging Achilles ’29 verwacht? Dit is een club die 14 punten uit de voorgaande 7 wedstrijden wist bij elkaar te sprokkelen?
  – Bent u het met mij eens als ik stel dat er luid om 4-4-2 werd geroepen door de achterban van de BVO NAC Breda, maar dat diezelfde achtrerban nu deels kritisch is over deze omzetting? En dat één van de argumenten van die achterban nu plotseling is dat een dergelijke omzetting niet in het midden van het seizoen had moeten gebeuren?
  – Denkt u dat het omwerpen van een systeem als 4-3-3 naar een systeem als 4-4-2, met de daarbij gepaard gaande personele omzettingen, direct tot klinkende successen kan leiden?
  – Bent u het met mij eens dat er eigenlijk vrijwel geen enkele speler aan de verwachting van de aanhang voldoet, waarbij het niet uitmaakt in welk systeem er gespeeld wordt, en dat dit eigenlijk al vrijwel het hele seizoen zo is?
  – Is het dan reëel te stellen dat, mocht u de vorige vraag met ja kunnen beantwoorden, het ook voor heer Dijkhuizen niet mogelijk is om in enkele maanden een elftal neer te zetten dat loopt als de spreekwoordelijke trein?
  – Is het bij u bekend dat de neerwaartse spiraal waarin NAC zich heeft begeven al enkele jaren geleden is ingezet?
  – Bent u het er, zo u ja heeft geantwoord op de vorige vraag, ook mee eens dat het zeer moeilijk is om in enkele maanden tijd zo’n neergang om te buigen in een tegengestelde richting?
  – Had u bij het aantreden van heer Dijkhuizen een direct veni vidi vici scenario van voornoemde heer verwacht?
  – Mocht het bestuur van de BVO NAC Breda zo eigenwijs zijn om heer Dijkhuizen nu alweer zijn congé te geven, heeft u dan per direct een alternatief dat aan al de malaise zojuist genoemd net zo per direct een einde kan maken?
  – Als u de vorige vraag met neen kunt beantwoorden, is het dan misschien niet verstandig heer Dijkhuizen en heer Smulders de gelegenheid te geven om iets neer te zetten waar u, als aanhanger, wel tevreden over kunt zijn?

  Zomaar een paar vragen. Ik zie uw antwoorden en zo ook die van uw gelijkgezinden met belangstelling tegemoet.

  0

  0
 • Kipiani
  5 maart, 2016 - 11:39

  Proost Advocaat: EENS !!!!

  0

  0
 • Breda For Ever
  5 maart, 2016 - 11:45

  he ricknac je weet totaal waar je over praat wat een slap gelul man,je moet nog eens goed kijken wat je schrijft en nadenken( NAC-Achilles 29) een of andere kut club terwijl NAC (altijd) in de ere voetbalde en dan een slechte wedstrijd thuis winne met 3-1 en dan kom jij met je de puntjes zijn binnen verrekte kut

  0

  0
 • RV
  5 maart, 2016 - 11:45

  Sjoerd Ars kom ik nog voor naar het stadion als een van de weinigen.
  Werkt hard, probeert te coachen, zet mensen op hun plek…
  Heeft het alleen veel te druk met die rol, moet alleen maar scoren.

  Gisteren miste hij echt kansen die normaal een goal zijn voor Ars of tenminste op goal.
  Is een van de weinigen in de selectie waarvan ik er van overtuigd ben dat hij zijn niveau weer op pakt omdat hij zo hard werkt.

  0

  0
 • Mafkees
  5 maart, 2016 - 11:52

  Je kan natuurlijk ook mormaal reageren Breda for ever. Wat een belachelijke reactie.

  NAC voetbalt niet meer in de ere, mocht je dat niet mee gekregen hebben, en Achilles heeft gisteren een prima reeks van 7 wedstrijden beëindigd zien worden, waarin alleen van Sparta verloren werd. Dus zo’n kutclub is het nou ook weer niet

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  5 maart, 2016 - 12:05

  @ advocaat.

  Ja, we spelen nu eindelijk de zo gewilde 4-4-2 formatie, maar vraag niet hoe. Het heeft niks te maken met wennen, of de vroegere 4-3-3. Het is een kwestie van kijken waar, welk poppetje staat. En daar, beste advocaat, zit werkelijk geen enkel vernuft achter. Hoe kan je nu toch met een dergelijke middenveld aantreden. Niemand met een pass, niemand met een schot, feitelijk stuur je gewoon 8 verdedigers de wei in met de boodschap “Guh komt er verder wel uit denk!” Dan wordt het lastig scoren. Dat zag je gisteren ook duidelijk terug. Middenveld had geen aansluiting. Zowel achterin als voorin, geen enkele chemie. En dat is gewoon toe te wijden aan Marinus. Die maakt de opstelling en daarin heeft hij jammerlijk gefaald!

  Uw punt over de spelers; volgens mij ziet iedereen die ook maar een greintje voetbalintellect heeft wel in, dat er in deze selectie gewoon een groot kwaliteits te kort is. Mats en Stam steken er met kop en schouders bovenuit. Wanneer je oprecht denkt dat je Mats buiten de basis moet laten omdat “hij lui is” kun je beter een andere hobby gaan zoeken. Dan snap je echt helemaal niets van voetbal.

  Ow, en over het plan van Smulders. Zeepbel. Of denkt u oprecht vanaf 2018 mee te gaan draaien in het linker rijtje van de ere-divisie? Ik persoonlijk, ben al blij als ze dan ere-divisie spelen! Niet Hans zijn schuld, die weet ook gewoon totaal niet waar hij aan begint.

  0

  0
 • Nacdictive
  5 maart, 2016 - 12:13

  Goed verwoord Advocaat!
  Wat een gezeik allemaal man man man.. We weten het allemaal zo goed.

  Discussie Mats is een kip-ei discussie: ja heeft veel talent, ja hij is nonchalant/mentaal zwak.. Lastig deze kwestie maar daar draait het nu helemaal niet om mi.

  Wanneer gaan we weer massaal achter de ploeg staan, ongeacht wat de resultaten zijn.. Scheelt een hoop frustratie.

  0

  0
 • Fred
  5 maart, 2016 - 12:13

  Eens met Buurman , je kunt lullen wat je wilt maar veel professionele verslaggevers en zenders doen het stukken minder dan onze BSR .
  Ook eens met Buurman dat we met deze selectie veel tekort komen en dan ook werkelijk op alle fronten .
  Ik kan 15 redenen opnoemen waarom Naah niet Moet worden opgesteld maar niet één waarom het wel zou moeten .
  Die jongen voegt op geen enkel vlak iets toe en mij is het een volkomen raadsel waarom die jongen nu plots een basisplek heeft verdiend .
  Ik vind het totale minachting naar het publiek toe maar ook vooral naar jezelf om te promoveren , het is héél duidelijk , die Naah niet van MC spelen en uiteindelijk gaat dat ten kosten van het resultaat .
  Nogmaals 4 weken geleden zag Dijkhuizen het niet in hem zitten en een week later is hij basisspeler .
  Ik begrijp werkelijk niet , en dat is niet om op de man te spelen , waarom deze jongen speelt en Damen en Brands op de bank zitten .
  Ook eens met Badeend, wat wil je nou met Seuntjens als je zo ongeïnspireerd invalt, juist dan kun je het verschil maken maar dat is aan onze Mats niet besteed, die hobbelt rustig mee in het gezapig spelletje en weet het zelfs nog voor elkaar te krijgen een tandje terug te schakelen en elke bal in te leveren .
  Naah vervangen moet toch geen zware opgave zijn dan doe je het al snel beter .
  Op deze wijze gaan we er niet komen het is te veel los zand , ik heb in die 5 minuten van Brands meer vernuft en intelligentie gezien dan bij de rest in heel de wedstrijd .
  Bovendien we speelden geen 4-4-2 maar 5-3-2 , en san nog zo’n goal tegen krijgen .
  Ik ben bang dat ook deze trainer gaat verzuipen , moet er sowieso niets van hebben als een trainer met zijn handen in zijn zakken naast de dug out staat , dat komt heel ongeïnteresseerd over .
  4-4-2 moeten we handhaven maar de poppetjes zulken anders ingevuld moeten worden en dan moet je zeker als technische staf je oren niet naar MC laten hangen en ook aan het clubbelang denken , en wat je dan ook tegen Brands hebt dat moet je als grote mensen oplossen en het feit dat je iets tegen iemand hebt mag het clubbelang niet schaden .
  Dat er een grote meneer op het middenveld nodig is dat is heel duidelijk , dat er directer gespeeld moet worden ook , ik denk dat Damen en Brands dat beter in kunnen vullen dan Suk, Matic en Naah .
  Te triest voor woorden dat Damen twee wedstrijden basis is , niet eens echt heeft gefaald en nu niet eens in mag vallen .
  Ik begrijp er niks meer van , feit is wel dat er om de 14 dagen steeds minder mensen zitten , maar ja wie maalt daarom , als MC maar tevreden is en laten we vooral onze eigen spelers die beter zijn maar niet opstellen .

  0

  0
 • Advocaat van de Duivel
  5 maart, 2016 - 12:25

  Dank voor uw reactie, heer of mevrouw Los Pollos Hermanos.

  Me dunkt ligt er een fijne functie op u te wachten als hoofdtrainer van de BVO NAC Breda.
  U heeft het over voetbalintellect dat bij mensen zou ontbreken en noemt vervolgens heer Seuntjens en heer Stam als uitzonderingen op de slechte selectie bij BVO NAC Breda. Hoe uw advocaat hierover denkt laat ik in het midden. Feit is wel dat velen het met u oneens lijken te zijn aangaande heer Seuntjens. Sterker, gisteren klonk gemor op van de tribunes toen heer Seuntjens in dreigde te gaan vallen en dat uiteindelijk ook deed.

  Om bij uw uitlating te blijven: als deze twee spelers de enigen zijn die iets kunnen bewerkstelligen, waarom verwacht u dan van de heer Dijkhuizen er een goed lopend geheel van te maken? Of komt u nu met de heer Brands als verlosser. Het is u mogelijk bekend dat deze niet alleen hard aan het trainen is om zijn overgewicht kwijt te raken, wat hem zienderogen lijkt te lukken, maar tevens verdedigt hij niet mee mocht hij opgesteld worden. Dat zou zomaar eens het volgende commentaar van collega-supporters kunnen zijn als heer Brands wel in het basisteam opgesteld wordt. Maar mogelijk begrijp ik u volslagen verkeerd en heeft u een betere optie?

  Het plan Smulders is in mijn optiek niet goed gepresenteerd op deze site. Het artikel waar de frases uit kwamen was veel langer. Daaruit blijkt dat het een droom is van de heer Smulders om dat te behalen. De realiteit zal voldoen aan uw verwachting, met een NAC in de eredivisie zonder continue degradatie-spoken rond het Rat Verlegh stadion. Ik stel voor dat u dat artikel ook leest, om de uitspraak over dit plan beter te begrijpen. Of vraag heer Smulders om uitleg. Deze mogelijkheid heeft u recent gekregen. Mogelijk overtuigt hij u beter dan ik kan.

  0

  0
 • Mafkees
  5 maart, 2016 - 12:45

  Zoveel mensen zoveel meningen. De 1 wil Seuntjens eruit, de ander wil hem erin. De 1 vindt dat Stam rechtsback moet, de ander dat hij belangrijk is op het middenveld. We speelden 4-4-2 volgens sommigen, volgens anderen 5-3-2. Naah is goed, Naah is niet goed en het eerste commentaar op Ünal is er ook al. Zijn vrije trappen zouden ruk zijn, terwijl de pers gisteren constateerde dat hij zo’n goed schot heeft.
  Marinus is te open en Marinus moet eens opener zijn is ook een tegenstelling die we tegen komen. Er is eindelijk een TD met een heus meerjarenplan, maar dat wordt ook direct afgeserveerd door sommigen. We moeten naar de toekomst kijken, maar volgens sommigen wordt dat niks op basis van het verleden.
  Je kan een duimpje omhoog krijgen als men je een toffe peer vindt maar je wel onzin raaskalt, maar ook een duimpje omlaag als je iets beargumenteert maar men je hoe dan ook een lul vindt.

  Er zijn nogal wat uiteenlopende inzichten. En iedereen vindt dat Dijkhuizen en NAC naar zijn of haar mening moeten luisteren, anders zijn ze gek. Dat kan dus niet. Dus ik beperk me maar tot constateren dat het gisteren niet best was. Daar zijn we het allemaal over het algemeen wel over eens.

  0

  0
 • badeend
  5 maart, 2016 - 12:49

  In de maanden hiervoor speelden we juist 5-2-3, met Stam die op de tenen van Pedro en Van Diermen ging staan om daar belangrijk te zijn met de bal. Nee, die hoef je écht nooit meer op het middenveld te zetten. Seuntjens wellicht nog wel, maar alleen als nr. 10, want op de overige posities gaan zijn gebreken teveel ten koste van het team. Naah deed het niet geweldig gisteren, maar Seuntjens heeft geen seconde laten zien waarom hij in de basis zou moeten staan. Had welgeteld één aardige actie die hij te ver doordreef en waarbij hij als vanouds teamgenoten over het hoofd zag. Dit is gewoon geen team waarin Stam en Seuntjens kunnen presteren, die hebben een draaiend team met leiders om zich heen nodig. Jammer, maar dat is voorlopig niet aan de orde bij NAC.

  0

  0
 • Nakkie
  5 maart, 2016 - 12:55

  Het avondje NAC is een avondje van niks geworden. Het was stil op de bside de sfeer is weg. Op het veld lopen wat hopeloze voetballers die niet weten hoe ze moeten samenspelen. Het is niet veel meer.

  0

  0
 • Wouter
  5 maart, 2016 - 13:09

  Je moet gewoon de feiten benoemen zoals ze zijn en die we allemaal nuchter kunnen constateren zonder een kijkje achter de schermen te krijgen .
  Natuurlijk zitten er veel vooroordelen bij en krijgen er mensen duimpjes omlaag om wie ze zijn en niet om wat ze zeggen, te betwisten of dat terecht is , feit is dat iedereen recht heeft op zijn eigen menig .
  Wat we constateren is inderdaad dat Seuntjens beroerd invalt , dat Naah inderdaad niet op dit niveau meekan , dat de trainer inderdaad met zijn handen in zijn zakken langs de lijn staat, dat Brands inderdaad meer is afgetraind en dat het geen team is , dat er fout op fout wordt gestapeld , dat de wissels inderdaad geen soulaas bieden en dat Suk ook niet het niveau aan kan , dat de tribunes leeglopen er geen sfeer is en er enorme kansen worden gemist .
  Dat we nu al Smulders en de Trainer afserveren is inderdaad te vroeg alhoewel Dijkhuizen met vuur aan het spelen is , zeker Smulders moeten we voorlopig rustig zijn werk laten doen , het is een hell of a job om van al deze spelers die niet bij elkaar passen een team te maken .
  Logischerwijs kan dat dit seizoen ook niet meer , er kunnen geen transfers meer gemaakt worden wat je dus als verloren mag beschouwen , laten we ons niks wijsmaken , iedereen die gisteren de wedstrijd heeft gezien weet dat we geen enkele kans in de na competitie maken .
  Het is jezelf voor de gek houden als je ons nog serieuze kansen toedicht, we zijn zelden sterker dan de tegenstander en dan praten we over Juup niveau met de duurste selectie .
  Het is schrijnend om te zien hoe spelers als Matic, Seuntjens , Suk, Naah, Gorter onder de ondergrens doorgaan en spelers als van Diermen , Stam , Ars , Lazic , van de Weg tegen de ondergrens aan zitten .
  Hoe wil je daar nog iets van maken ?

  0

  0
 • scheppioni
  5 maart, 2016 - 13:32

  @ Wouter
  Grotendeels met je eens, maar een ervarende man met een ineens een soort Korbach effect dat zou Marinus misschien meer in het zadel kunnen helpen, want ik kan er echt niet bij dat er hier NAC supporters bij zijn die met droge ogen beweren dat dit NAC niet kwalitatief goed genoeg is, mocht dat daadwerkelijk niet het geval zijn dan presteer je namelijk geen ene wedstrijd goed en sta je op de plaats van een wolluk te bungelen !
  Zelfs iemand die stekeblind is ziet toch dat deze ploeg heel duidelijk een mentaal probleem heeft, teveel spelers met een ‘zal wel allemaal’ instelling en daarbij poppetjes op de juiste plaats, een Gorter is geen linksback !!!
  Zet daar dan die jonge gast neer(Kazanci) die het daar al naar behoren heeft gedaan !
  Gorter en Duarte zijn mannen die iets extra’s hebben in een voetballende ploeg tussen de linie’s !
  Dit NAC is op papier prima, zeker voor de juup, maar zit met een angstvallig mentaal probleem !

  0

  0
 • buurman
  5 maart, 2016 - 13:38

  Ik wil nog enkele dingen wel kwijt. Smulders lijkt me een juiste man voor een bvo als NAC. Wat hij bij Eindhoven mede heeft weggezet wil je bij NAC ook, maar……. dan wel een niveau hoger ! En daar is budget voor nodig.
  Dijkhuizen is eveneens deels afhankelijk van de spelersgroep die hij tot zijn beschikking krijgt. Een discussie over de positie van de trainer lijkt me weinig zinvol omdat we niet opnieuw van trainer kunnen gaan wisselen. Dat wil niet zeggen dat ik overtuigd ben van de kwaliteiten van Dijkhuizen, eerlijk gezegd ben ik dat niet. Ik vind Marinus wel een, goeie fatsoenlijke kerel, maar daar ben je nog geen goede trainer mee (voor NAC.)

  Als laatste, misschien wel het belangrijkste, de selectie. Mogen we volgend jaar ere spelen ( kans heel klein) of willen we serieus gaan voor plek 1 in de Juup dan dient de selectie deels te worden vervangen en moet er kwaliteit bij komen. Maar geld is er niet c.q. het budget wordt nog (fors) minder. Dus ik vrees dat het daarom een aantal jaren Juup wordt en dat we dan zelfs moeten oppassen of we wel gaan overleven.

  Ik zou het, in de huidige situatie, al geweldig vinden, als NAC kan bereiken bij de knvb dat we op zaterdag of zondagmiddag mogen ballen. Dan zal het instorten van de toeschouwersaantallen nog enigszins beperkt blijven.
  Meer kan ik er helaas niet van maken. Nogmaals toch een goei weekend allemaal.

  0

  0
 • buurman
  5 maart, 2016 - 13:40

  en/of zaterdagavond natuurlijk.

  0

  0
 • scheppioni
  5 maart, 2016 - 13:49

  @ buurman
  Juist mede van zulke echte NaCCer’s zoals jij met al een hele lange tijd ‘vrees’ hangt al een zolange tijd over de ploeg NAC heen en ja willen we weer eens mee gaan tellen, dan zullen we toch echt van die ‘vrees’ afmoeten !
  Gisteren was zelfs groesbeek niet echt een gevaar, maar vorige week na de 0-1 in venlo (tot die 0-1 was er niets aan de hand) sloeg die vanzelfsprekende vrees weer eens bij ons NAC voor de zoveelste keer toe !!
  Deze ‘vrees’ die in een tijd in het verleden vaak niet in het woordenboek voorkwam, toevallig zat die ‘vrees’ er in ’98/’99 ook in gelukkig konden we toen het tij nog snel genoeg keren !
  Maar nu, is dit dus blijkbaar een mega probleem, in mijn ogen het grootste euvel !

  0

  0
 • Fred
  5 maart, 2016 - 13:55

  Buurman , simpel presteren en het publiek is er ook .
  Ze hebben het met zijn allen op een schandalige manier af laten weten .
  Wanpresteren in optima forma .
  Ik heb ook het idee dat deze spelers geen eergevoel hebben .
  Ik las hierboven over Gorter dat is van een middenvelder met durf en allure een wijfelebde back van twijfelachtig nivea geworden .
  Vroger eiste er maar éën vrije trappen of prnaltys op , dat was hij .
  Nu kan hij zich nauwelijks staande houden .

  0

  0
 • Molenschot loco
  5 maart, 2016 - 13:57

  PLAN C…met 4-4-2 zou wat mij betreft inhouden dat tot de NACompetitie je een dag in de week een oefenwedstrijd gaat spelen tegen goede sparringpartners….wie? dat moeten de heren van de staf zelf maar gaan uitzoeken……

  0

  0
 • scheppioni
  5 maart, 2016 - 13:59

  @ Fred
  Ben jij toevallig niet familie of zelf van onze ‘oude’ NaCCer/JP hier nu, want je woorden zijn vaak raak en doeltreffend ?

  0

  0
 • Advocaat van de Duivel
  5 maart, 2016 - 14:06

  Ach, heer of mevrouw Mafkees bevindt zich in de zelf omschreven situatie. U beargumenteert iets, of doet nochtans een poging daartoe, edoch u wordt beschouwd als een magnum phallus, gezien de onverklaarbare duimpjesscore van uw lezertjes.

  Interessant fenomeen, zo’n anoniem klik-iets.

  0

  0
 • Ab
  5 maart, 2016 - 14:16

  scheppioni
  5 maart, 2016 – 13:49

  Fred
  5 maart, 2016 – 13:55

  Betreft gorter hebben jullie gelijk. Hij is niet meer de oude en daarnaast geeft hij totaal geen vertrouwen links achterin. Kazanci is een optie.

  0

  0
 • Van "taajlaand
  5 maart, 2016 - 14:40

  Hoi Buurman,

  Een dikke duim omhoog van mij, vooral al om het feit dat ik op de zaterdag en zondag weer eens een vol seizoen zelf kan gaan kijken hoe er gevoetbald wordt, maar mijn computer heeft weer ‘iets’ waardoor ik even niet op die gekke duimpjes kan klikken.
  Gebeurd wel vaker.

  Ik meng me vandaag niet in de discussie over wat er gisteren op het veld gepresteerd is, niets van gezien, maar behoudens ome cor en enkele andere positivo’s, maken vele posters hier zich best wel druk over het veel te matig presterende NAC.
  Voetbal is en blijft een spelletje waar pech of geluk meespeelt, maar sec gezien presteert dit NAC veel te weinig gezien spelersbudget, wat voor de Juup niet gek is, en de algehele entourage om de hele club heen.
  Schandalig eigenlijk. Kampioen hadden we kunnen worden, moeten is wat anders, maar nog enkele jaren in deze vreemde competitie kan de club NAC best wel eens in de problemen gaan brengen vrees ik.
  Daarom helemaal eens met Buurman en Wouter.

  Hoi Schepp,

  Die hebben allemaal dezelfde opleiding gehad denk…;-)

  0

  0
 • Wouter
  5 maart, 2016 - 14:43

  Mafkees wellicht kun jij een Nederlandse vertaling geven voor de post op 14:06 voor al het plebs ( waaronder ook ik ) die het niet begrijpen ?
  Ik maak er uit op dat de duimpjes omlaag impliceren dat men jou een grote lul vind , ik vind het maar een achterlijke bewering die met dure woorden wordt uitgelegd , want dat is uiteraard Pure onzin .
  Het met een bewering niet eens zijn heeft niks met de persoon an sich te maken een zeer suggestieve opmerking van 14:06 .
  Dus trek het je niet aan zo denken er de meesten niet over hoor .
  Dat gebral hangt me langs de andere kant na één week alweer aardig de strot uit , je zou naar onze vriend hoog in de Alpen gaan verlangen .

  0

  0
 • Mafkees
  5 maart, 2016 - 14:50

  WHAHAHAHA, Wouter, ik heb een erg gladde rug. Het zal mij boeien. Ik waardeer het gebrabbel van de advocaat wel 😊 Volgens mij gaat het erom dat er niks vreemds in mijn post staat, maar er wel een aantal naar beneden duimpjes zijn en dat dat wat vreemd is. Daar heeft ie wel een punt, denk ik.

  0

  0
 • wolfmanjack
  5 maart, 2016 - 15:37

  Ars heeft het over druk vooruit zetten. Dat kan je niet de hele wedstrijd vol te houden. Ik heb de echte druk vooruit geen 90 maar ook geen enkele minuut gezien. Waardeloos, slappe zakken.

  0

  0
 • RaraNAC
  5 maart, 2016 - 15:38

  En dan ook nog gaan klagen over de sfeer en bezoekersaantallen.
  Ik kan mij niet voorstellen dat er andere clubs zijn die 11500 man op de tribune krijgt na maanden bagger voetbal, op een vrijdag avond dat het vriest, waar niets meer op het spel staat tegen een veredeld amateur 11tal uit Groesbeek of all places…

  Natuurlijk moeten wij ons niet afsluiten voor wat er aan de hand is. Maar we kunnen onszelf ook wel erg goed in een negatieve spiraal lullen..

  In de nacompetitie zijn er gewoon weer 17000 man die de club naar voren schreeuwen.

  0

  0
 • De Lange
  5 maart, 2016 - 15:39

  Weer een top interview, ook van Ars goed verwoord ,zie wel mindere voorbij komen bij oa. Fox. Verder scoort Ars dan wel niet maar sticht wel regelmatig gevaar, en hij is tenminste iemand die langer dan 1 seconde een bal kan vasthouden , ruimte maken en meegeven, meestal op een gevaarlijke plek . Toch vond ik de vrije trappen, zeker de 2e niet onaardig van Unal. Jammer van de tegengoal want je zag eigenlijk van begin af aan dat Achilles niet kwam om te winnen, maar die kwamen om niet met 7-0 te verliezen, want zat totaal geen snelheid in bij hun ,kwamen er niet veel uit, en tijdtrekken zelfs bij 2-0 achterstand , dus een hogere score had erin gezeten . Die keeper(weet niet hou oud die is) overigens zou misschien wel vervanger voor Jelle zijn…..

  0

  0
 • Advocaat van de Duivel
  5 maart, 2016 - 16:33

  Uw advocaat bekent schuld. In één van mijn voorgaande reacties schuilt een enorme grammaticale fout. Ik vergeef mijzelf dit uiteraard niet en ik ben bijzonder content dat u deze fout niet bemerkt heeft.

  Desalniettemin is hij gemaakt. Mijn nederige excuses daarvoor. Het overkomt mij nooit, maar dat zeggen mijn incidentele cliënten ook altijd.

  0

  0
 • Hans
  5 maart, 2016 - 22:40

  Ik mis de metal aan t einde? (Detail) 😆

  0

  0
 • Mafkees
  6 maart, 2016 - 10:14

  Euh… niet zo doen Hans. Dat betekent dat er iets fout is gegaan bij het editten 😨

  0

  0
 • Mafkees
  6 maart, 2016 - 10:15

  Hans… jokkebrokje!

  0

  0
 • buurman
  6 maart, 2016 - 10:38

  Beste Scheppi,
  Je legt “vrees” verkeerd uit. Ik noem het realisme.
  Voor veel supporters was en is het niet voor te stellen dat we in de Juup maar een subtopper zijn. Maar kwalitatief zijn we helaas niet meer. We kunnen tweede worden maar ook vijfde. Kampioen nooit. In de ere heeft deze groep niets te zoeken.
  Als je dat kunt accepteren dan accepteer je ook dat we een geslepen tactiek moet volgen om in de nacompetitie enige kans te maken; NOAD moet er altijd zijn, dat ben ik met je eens uiteraard.

  0

  0
 • Fred
  6 maart, 2016 - 13:56

  Ook hier heeft Buurman het weer volkomen bij het juiste eind naar mijn mening .
  Ik kan helaas niet accepteren dat we in deze vreselijke competitie zitten en nog minder dat we navenant presteren , het is nog steeds onwerkelijk als je bedenkt waar we naar op weg waren onder Ernie Brands .
  Dat we een geslepen tactiek moeten volgen is wel degelijk een feit , op deze wijze zal het niet gaan .
  NAC zal allereerst moeten leren om op de nul te spelen maar daar is discipline, werklust, vriendschap ( voor elkaar door het vuur gaan ) , spelvreugde en winnersmentaliteit voor nodig .
  Inderdaad hoe een wedstrijd ook verloopt , NOAD mag nooit ontbreken .
  NAC zou meer gebruik moeten gaan maken van oud spelers en oud trainers die een soort van klankbord kunnen zijn , iemand die af en toe die kleedkamer binnenkomt en een verhaaltje afsteekt wat die spelers raakt . ( als ze nog te raken zijn )
  Wat je ook ziet is dat de mannen plaats hebben gemaakt voor de jongetjes , een perfect geschoren scheiding in het haar , kousjes over de knieën en elke week een andere kleur schoentjes vinden ze veel belangrijker .
  Iemand zou ze het verhaal Peter van de Merwe, Robbie de Wit of Willie Dullens eens moeten vertellen , dat moet toch iets los kunnen maken bij die blagen waardoor ze het licht gaan zien ?

  0

  0
 • Wouter
  6 maart, 2016 - 15:30

  Het enige realisme is dat we vierde staan, de verkeerde spelers opstellen en er geen team staat en het voetbal niet om aan te zien is .
  Voor de rest sluit ik me helemaal aan bij buurman en Fred .

  0

  0
 • scheppioni
  6 maart, 2016 - 18:32

  @ Wouter
  Juist jongen en juist daardoor wordt niet het volledige voetbal uit NAC gehaald en is het dus te wisselvallig met nog niet zo’n zeer zwakke punt op kwaliteit maar op mentaliteit en daarom staan we nu vierde !!
  Dus niet helemaal mee eens, al haalt Fred wel hele rake dingen aan !!
  Je kunt je namelijk ook als aangeschoten wild voelen en dan ook uitstralen en dan lijkt het dus dat we kwalitatief niet goed genoeg zijn, maar is ‘labiel’ eerder het juiste woord !
  nogmaals een echt no nonsens iemand dan maar naast Marinus !

  0

  0