Go to Top

BSR TV: Stijn Vreven na FC Emmen-NAC (0-0)

BSR TV: Stijn Vreven na FC Emmen-NAC (0-0)

NAC plaatste zich vanavond voor de play-offs en is daarmee zeker van het toetje dat tot promotie moet leiden. Tegen FC Emmen had NAC het betere van het spel, maar wist de Drentse muur uiteindelijk niet definitief te slechten. Een 0-0 gelijkspel met perspectief, zo vond Stijn Vreven na afloop.

Bron: B-Side Rats

116 Reacties op "BSR TV: Stijn Vreven na FC Emmen-NAC (0-0)"

 • NAC4EVER!
  21 april, 2017 - 23:21

  Dit heel erg balen, maar hoe gek het ook klinkt, plaats 5 is nog steeds reeël!

  En de play-offs zijn nu helemaal zeker (jammer dat dat nu pas is, maar goed).

  Ik verwacht dat NAC na Oss thuis 5e of 6e staat.
  En ik zie ons daar ook eindigen. Oss-thuis moet je kunnen winnen, punt. En Almere is dan wel een (redelijk) goede ploeg, maar ook een aanvallend en dat ligt ons wel. Nadeel is wel dat dat uit is.
  Ook is het natuurlijk erg klote dat we op dit moment gewoon niet draaien en slecht spelen.Maar waarom ik goed denk dat het gaat lukken heb ik hier boven al beschreven.

  Ik zie ons dan ook nog 6 punten pakken. Dan eindigen je in ieder geval 6e. Want als je Almere verslaat ga je over hun heen. En volgende week is het Volendam-MVV, dus ga je ook sowieso over heen van hun.

  Nee, makkelijk gaat het niet worden. Maar dat hoeft ook niet! Als NAC 5e eindigd en weet te promoveren is iedereen blij!

  Natuurlijk is promotie belangrijker dan 5e eindigen, maar met plek 5 heb een betere uitgangspositie voor die (eventuele) promotie.

  Laten we er met zijn alle vol voor gaan!
  Come on NAC!
  #BredaGelooft!

  P.s.
  Heb deze tekst per ongeluk bij het interview met Horsefield gezet. Maar ik zet hem hier, omdat de meeste vaak onder een interview met Vreven zetten. Heeft dus niet veel zin om dat onder een ander artiekel te zetten.

  4

  11
 • Breda
  21 april, 2017 - 23:27

  Mooi, niet voor niks vrijgehouden. Verder is het wel duidelijk dat je bij winst op Oss (en dat moet toch gvd kunnen) een heel eind bent.
  Graafschap ben je ook vanaf.
  Cambuur ontlopen (die promoveren zeker) en je bent halverwege. Volendam Almere en Mvv zijn te pakken. Nec en sparta ook. (Of roda ofzo). Zelfs voor NAC.

  Dat het schandalig is dat een nummer 6 of 7 kan promoveren is weer een ander verhaal. Laat NAC voor het eerst in de historie maar eens profiteren van die clowns uit Zeist

  5

  7
 • NAC4EVER!
  21 april, 2017 - 23:34

  Overigens nog de felicitaties aan VVV!

  5

  8
 • Ouwe Spionkop
  21 april, 2017 - 23:37

  Waardeloze wedstrijd net als de vorige 3. We zijn op het verkeerde moment totaal uit vorm. Zelfs Garcia en Dessers lopen als n kip zonder kop rond. Nee dit gaat helemaal niks worden.

  5

  5
 • Ric
  21 april, 2017 - 23:39

  Ze hebben t nu al 3x nagelaten om een goede klassering te halen en zodoende cambuur te ontlopen.
  Tref je cambuur dan is t klaar. Val je buiten de eerste vier ploegen dan moet je 6 wedstrijden spelen. Dat gaat NAC fysiek ook nooit trekken.
  Snap al dat positieve gedoe hier niet. Zorg godver voor een goede klassering

  7

  1
 • NAC4EVER!
  21 april, 2017 - 23:44

  @Ric
  Ik blijf postief omdat de 5e plaats maar 1 punt scheelt. Moeten we dan al de handdoek gaan gooien en vragen of een andere club i.p.v. ons aan de play-offs wilt meedoen?

  4

  6
 • RichardvV
  21 april, 2017 - 23:44

  Twee punten uit de laatste vier finales, ik zeg dat is wel reden voor een feestje en om tevreden achterover te leunen. Als je zo de playoffs in gaat, met weinig zelfvertrouwen, dan wordt het twee wedstrijdjes mee ballen en lekker vakantie houden!

  4

  1
 • ome cor
  21 april, 2017 - 23:46

  Als je zo presteert en desondanks nog kans hebt op de playoffs moet je je afvragen of je dat wel moet willen.

  5

  1
 • Hans
  21 april, 2017 - 23:51

  Ik vraag me eigenlijk af waarom we Stijn Vreven niet meteen voor 3 jaar hebben vastgelegd. Beste trainer van NAC sinds Ronald Spelbos. Stijn is een tactisch genie.

  7

  1
 • Rattata
  22 april, 2017 - 00:09

  @NAC4EVER,

  Jammer dat de duimpjes uit staan, want ik ben het volledig met je eens. Zie hier de analyse van iemand met een echte realistische blik, en niet die van mensen die zich realistisch noemen. En daarbij, 90% van ons heeft de wedstrijd niet eens gezien.

  2

  4
 • NAC4EVER!
  22 april, 2017 - 00:32

  @Rattata
  Bedankt,leuk om te lezen!
  Heb gewoon te veel ‘voetbalwonderen’ mee gemaakt om het al op te geven.

  Zolang het nog kan moet je daar vol voor gaan!
  En als het dan lukt is de ontlading alleen maar mooier en groter.

  2

  4
 • NAC4EVER!
  22 april, 2017 - 00:40

  Heb net dit interview en de samenvatting gekeken. En ben het eigenlijk wel met Vreven eens.
  Al passen zijn uitspraken niet bij de uitslag.

  1

  3
 • Peer11
  22 april, 2017 - 01:13

  @ NAC4ever!

  Hoe ist nou dorpsgek?? Het wordt godverdomme elke week minder en jij loopt hier de Emiel Ratelband uit te hangen.Tsjakkaaa!!!! Een heel punt bij tikki takka Emmen. Top prestatie!! Het is werkelijk waar niet om aan te gluren wat we wekelijks voorgeschoteld krijgen. Er is geen enkele vorm van verbetering zichtbaar. Promotie is mijlen ver weg. De echte wil om te winnen ontbreekt bij dit slappe elftal.

  11

  7
 • NAC4EVER!
  22 april, 2017 - 01:32

  @Peer11
  Waarom ik toch nog niet opgeef weet je volgens mij wel. (Heb ik al meerdere malen aangegeven).

  Ben met je eens dat een punt bij Emmen veel te weining is! Ik baal dan ook zeker na deze wedstrijd.
  Maar NAC creëert geeoon 5-6 goede kansen. Of dat normaal is doe doet er niet toe. Het gaat erom dat je ze creëert. Emmen kreeg er ongeveer twee. Het allerbelangrijkste is natuurlijk het afmaken van die kansen. Dat ging ook zeker niet goed maar ik denk dat dat goed gaat komen. Of geloof jij dat bijvoorbeeld Garcia nog een keer die kans mist?

  Jammer dat je mij wegzet als ‘dorpsgek’. Maar dat zegt denk meer over jou dan over mij.
  Kijk eerst nou maar gewoon die wedstrijd/samenvatting terug. Daarna kunnen we eventueel veder praten. Want jij zegt dat het elke week minder wordt. Maar dit was veel beter dan Helmond uit en Eindhoven thuis. En die zijn echt niet stukken beter dan Emmen.

  Maar jij mag van mij afgaan op wat Bsr in het twitterverslag zet of wat ze op 076Radio zeggen. Maar om mijn mening te kunnen vormen wil ik ook graag zelf de beelden zien.

  Hopelijk promoveren we toch nog en staan we straks samen (met alle andere supporters) op de grote markt!

  3

  8
 • Dutchbird
  22 april, 2017 - 01:44

  Alle concurrenten morsen punten. Vier kandidaten voor drie tweede ronde plekken. Nr 8 moet al in de eerste ronde twee wedstrijden spelen, nr 7 speelt in de tweede ronde tegen Cambuur. Zesde plaats pakken moet lukken met dit team.
  5 FC Volendam 59 punten 60 voor 40 tegen = +20
  6 MVV Maastricht 58 punten 53-41 = +12
  7 Almere City FC 58 punten 73-63 = +10
  8 NAC Breda 58 punten 59-49 =+10

  VVV is verdiend aan het feesten en Bredanaar Tim Coremans keepte weer top bij FC Dordrecht (gezien Smulders?).

  2

  2
 • am
  22 april, 2017 - 07:22

  Realistische Stijn Vreven, maar diep in zijn hart weet hij dat je met deze ploeg niet gaat promoveren. Of we moeten veel geluk hebben en dat is nog niet vaak geweest dit jaar. Bovendien vind ik dat VVV en Cambuur de enige ploegen zijn die iets te zoeken hebben in de eredivisie.

  7

  3
 • jvt
  22 april, 2017 - 08:08

  In deze idiote competitie kun je met minder dan de helft gewonnen potjes nog in de top tien eindigen. Het is om te schamen. Snel doorselecteren deze trainer en td. Waarom wordt Vreven veeeeeel te vroeg verlengd? Haalt minder punten dan Dijkhuizen om maar iets te noemen. Maar omdat we kijken naar de korte termijn verlengen we voor de lange termijn. Dit wordt nooit wat.

  Waar blijft de tijd van echte Nac mannen zoals Schrijvers, Graumans, Brouwers, Bish die zeiden tot hier en niet verder! Die wilden lijfsbehoud want voetbalden er een jaar later nog, nu zijn het passanten en krijgt dit waardeloze management het niet voor elkaar er maar een beetje toekomst in te krijgen. Helft vertrekt weer en dan heet het ineens doorselecteren, ik noem het falen.

  14

  1
 • Zagge
  22 april, 2017 - 08:57

  Emmen uit is altijd lastig alleen de busreis al..

  Euhm!???

  2

  1
 • Noad
  22 april, 2017 - 09:00

  Hup NAC

  2

  2
 • Kipiani
  22 april, 2017 - 09:03

  Alles nog in eigen hand. Kan niet iedereen zeggen. Gematigd positief met een punt erbij.

  4

  4
 • Henri
  22 april, 2017 - 09:27

  Beste mensen wat heb je aan het feit dat concurrenten punten verliezen, maar je ze zelf niet pakt. Dat is het grote manco van NAC, al decennia lang. Dat zijn juiste de kansen om in te lopen of zelfs uit te lopen. Zolang je als club niet in staat bent om met de grootste begroting in 2 jaar tijd geen enkele periodetitel (€ 75000,00) te pakken.Ze zijn gewoon niet in staat om een serie van 6-8 overwinningen te behalen. Nodig voor een periodetitel, kampioenschap, bekerwinst of ontsnapping uit een degradatiezone. Het is gewoon bagger. En stel er ontspint zich een wonder en dit NAC promoveert. wat hebben we met dit management, dat geen geld weet binnen te halen en geen visie een daadkracht heeft en deze selectie daar te zoeken. Kijk even naar NEC, Sparta, GAE.
  De omslag begint bovenaan en met veel geld, maar met een AD die niet in staat de visie van een Road To Succes op te zetten en charismatisch uit te dragen, mensen uit alle geledingen in West Brabant bij elkaar te brengen om het project NAC te laten slagen, ja dan is het wachten tot de laatste euro op is.

  14

  2
 • van Flieger
  22 april, 2017 - 10:00

  Dat tot promotie moet leiden? En wat als dat niet gebeurt? Krijgt dan iedereen weer gewoon contractverlenging? Het is zo genant om opgescheept te zitten met Gielen, Goetzee en Smulders. Ze kunnen er echt helemaal niks van.

  7

  15
 • Rems
  22 april, 2017 - 10:19

  Ons NAC is zwaar onder de maat!! Zoooo slecht!

  6

  3
 • Kinderkaartje
  22 april, 2017 - 10:23

  Heeft Hansje Deelen eigenlijk al gereageerd op de uitnodiging van BSR om zijn visie op de redding van NAC te geven?

  En zo ja, heeft hij de handschoen opgepakt?

  Nee zeker? Beetje laf roeptoeteren langs de zijkant. Of moet ik zeggen zeik-kant?

  11

  8
 • Jf
  22 april, 2017 - 10:27

  Ik wil de mensen die zo zeuren vragen de play-offs over te slaan en de kaarten voor de finale vrij te houden voor de personen die het wel leuk vinden.
  NAC heeft zich gewoon geplaatst in een periode dat er veel basisspelers geblesseerd zijn en dat is gewoon goed.

  Roda deed het ook zo dus waarom nac niet

  10

  6
 • ben
  22 april, 2017 - 10:48

  eerst nacompetie. volle bak thuis. ??????. komen er wel ongekende krachten. los dan pas oordelen

  2

  5
 • NAC4EVER!
  22 april, 2017 - 11:21

  https://youtu.be/NbfAqByRhcg

  Het lied van Evert staat nu ook op youtube met videoclip.

  Ik vind zowel het lied (wat ik al in het stadion had gehoord) als de clip gaaf geworden. Vooral omdat je merkt dat Evert een NAChart heeft.

  Goed gedaan Evert!

  8

  8
 • signase
  22 april, 2017 - 11:24

  Henri heeft hierboven gewoon hartstikke gelijk. Twee jaar Juup met een top-drie budget, maar geen enkele periodetitel pakken (tel uit wat je daarmee aan inkomsten misloopt). Een financiele positie die nog het beste te omschrijven valt als dweilen met de kraan open of verder wegzakken in het moeras, omdat Goetzee er niet in slaagt om een waterdicht fundament te leggen. Natuurlijk biedt promotie meer mogelijkheden: meer geld, betere spelers. Maar dan moet je die mogelijkheden wel maximaal kunnen benutten. Anders sta je na 1 seizoen (zie GAE) weer in de Juup. En als de KNVB de Eredivisie dan vervolgens naar 16 gaat terugbrengen, kom je bijna niet meer terug. Promotie moet dit seizoen. Niet meer, niet minder. Ook omdat we anders Dessers en Garcia kwijt zijn en weer helemaal opnieuw mogen beginnen. Met minder budget.

  12

  1
 • Fred
  22 april, 2017 - 11:27

  Als je 8 staat in de zwakste eerste divisie sinds mensenheugenis dan moet je je achter de oren krabben .
  Ik blijf bij het mentale en motivatie verhaaltje .
  Er steeds niet staan of toeslaan als het er op aankomt is een ongeëvenaarde tekortkoming in deze selectie .
  Als er ooit en kans was om kampioen te worden was het nu geweest maar we hebben het gewoon laten liggen .
  Maar helaas steeds als concurrenten punten verspelen maken wij er geen gebruik van, het is om er gek van te worden .
  Ik heb woensdag nog bij die meeting gezegd dat je best met deze selectie had mogen zeggen we gaan voor het kampioensschap en je ambitie uit had mogen ( nee moeten ) spreken , we gaan voor de vijfde plek vond ik niet getuigen van ambitie , bovendien ben ik er absoluut zeker van dat het in een toch al mentaal labiele groep in het achterhoofd blijft hangen dat vijfde worden ook wel goed is .
  Er moeten prestaties geëist worden , de lat moet op zijn hoogst en niet halverwege .
  Je mag van spelers die uit een topsportklimaat zoals MC komen en spelers met ervaring ( Stans, Haemouts , Verbeek , Korte ) meer verwachten , het op leeftijd gooien is onzin , kijk maar naar PSV en Ajax .
  Je kunt voetballen of niet en met gewoon simpel werken kom je ver .
  Heb de wedstrijd gezien , die moet je gewoon winnen , Dessers was weer een en al nonchalance , miste zeker 2 dotten van kansen en had zijn buitenspelloop abbonement weer van stal gehaald , dan ben je toch niet slim bezig hoor als je dat keer op keer overkomt , ook al ligt het voor een groot deel aan je medespelers , die volgens hem steeds te laat de ballen inspelen .
  Dat klopt vaak ook , maar als je dat weet , speel er dan zelf op in en verander dan iets bij jezelf dat is veel makkelijker .
  Ik vond hem weer irritant verongelijkt lopen te doen , kan me voorstellen dat je als trainer er jezelf vreselijk aan ergert op den duur .
  Tja en dan die kans van Carcia , dat was een 100% kans , die moet er altijd in , maar ook dit ging weer zo gigantisch amateuristisch , je hebt alle tijd , je kunt de hoeken uitkiezen en dan nog maak je een gehaaste en verkeerde keuze .

  12

  4
 • Ratkopf
  22 april, 2017 - 11:49

  Met meijers en ntoko als centraal duo verloren we maar 1 wedstrijd uit bij de graafschap. Sinds die 2 geblesseerd zijn lijkt het nergens meer op en oogt zelfs brondeel onzeker

  6

  4
 • Semsi
  22 april, 2017 - 12:00

  Als N’Toko en Meijers niet geblesseerd waren geraakt waren we nu al zeker van de halve finales in de playoffs.
  Sinds deze twee samen achterin speelden (en ook ASB uit de basis verdween) was de verdediging gewoon solide. Alleen de eerste helft uit tegen De Graafschap was toen matig. Er werd toen ook weer Nederlands gesproken in het veld, Engels met een enkeling (Horsfield en Garcia). Eindhoven thuis waren 3 punten geweest, en uit in Helmond hadden we niet verloren. Cambuur thuis is een ander verhaal, misschien een gelijkspel.

  Dit is speculeren, dat weet ik alleen we hebben gewoon dikke pech dat deze twee sterkhouders centraal achterin weggevallen zijn. Een combinatie van O’Neill met een van beide kan ook nog, O’Neill moet gewoon gestuurd worden, hij spreekt de taal niet.

  Hopelijk zijn beiden (of een van beiden) tijdens de playoffs weer van de partij. Daarom is het zeker belangrijk om in de tweede ronde in te stromen. Scheelt onnodige belasting voor deze 2 (en ook de andere spelers). Je hebt gewoon een aantal dagen extra rust.

  4

  1
 • Rubenac
  22 april, 2017 - 12:03

  Dit was en is een held!!

  Gerard den Haan Schoppen & Slaan – door Cécile Koekkoek; uitg. Voetbal Inside; 160 blz., € 17,50. Verkrijgbaar vanaf 25 april.

  3

  0
 • Dromer
  22 april, 2017 - 13:37

  @Flieger Afgelopen week daagde ik je uit om gister met een overnamebod te komen samen met je rijke vriendjes. Daar lees ik niks van alleen weer dezelfde riedel wie er allemaal falen en toch weer contractverlenging krijgen. Grijp je kans dan en richt je op het voetbal in de toekomst. Gister was het weer teleurstellend maar zo’n reactie is nog teleurstellender.Weer dezelfde riedel. Dat gaat niet helpen.

  10

  6
 • NAC4EVER!
  22 april, 2017 - 14:04

  @Dromer
  Ik laat hem ook al links liggen.
  Hij komt idd steeds met dezelfde riedel. En reageert nooit op opmerkingen/vragen van anderen.

  Jammer, maar het zij zo.

  10

  7
 • Dutchbird
  22 april, 2017 - 14:42

  @Dromer, van Flieger heeft geen tijd die viert vakantie in Wanne-Eickel

  10

  3
 • Kipiani
  22 april, 2017 - 15:00

  NAC DNA = Flieger.

  6

  9
 • NAC4EVER!
  22 april, 2017 - 15:16

  Dus het NAC DNA is de hele tijd roepen dat er van alles niet goed gaat, maar zodra je er iets aan kunt doen laat je dat na?

  Volgens mij is juist het tegenover gestelde van het NAC DNA!

  11

  10
 • nachoreca1
  22 april, 2017 - 15:37

  Alle positieve reacties, die ongetwijfeld tegen beter weten in uit ieders toetsenbord voortvloeien…, ben eens eerlijk hier onder elkaar….het is gewoon een hopeloos verhaal aan het worden…en we schamen en ergeren ons kapot. hoe dit nog moet goed komen? Geld en een directeur met charisma, leiderschap en visie.

  11

  8
 • Henri
  22 april, 2017 - 15:47

  @NAC4EVER!
  Je reacties komen op mij een beetje kinderlijk en naïef over. Misschien weet je dat bijv. een Jan Hoppen enkele jaren geleden een goed doordacht plan had met aandelen voor sponsoren en supporters. Het werd hem echter niet gegund de club te redden en hij werd in zijn rug geschoten. Zo gebeurt dat in de grote mensenwereld waarin allerlei zakelijke- en privébelangen een rol spelen. En wat te denken van de ego’s van al die aandeelhouders die merendeels maar één belang hebben en dat is eigen belang.
  Als we het dan volgens jou over NAC DNA hebben, iets aan de situatie doen en de club vooruit helpen dan denk ik dat dat niet aan ons of aan Flieger is, maar aan de mensen die op de positie zitten en daarvoor worden betaald. Het is rond uit schandalig dat er een AD en RvC zitten die de afgelopen jaren niet één keer met een constructief plan, toekomstvisie of wat dan ook naar buiten zijn getreden. Mensen die daar puur voor de pluche zitten in een ons kent ons netwerk. Daar valt als buitenstaander niet tegen op te boxen. Waarom denk je dat er in de hele regio niemand met enkele stuivers op de bank bij deze NAC mensen betrokken willen worden. De vraag stellen is hem beantwoorden.Maar ik geef toe dat we allemaal toekijken en daarom eigenlijk medeplichtig zijn aan de ondergang van onze club.Dat doen ze dan bij Feijenoord en FC Twente anders. Daar staan mensen op als de nood aan de man is, in woord en daad (€).

  21

  5
 • Andre
  22 april, 2017 - 16:01

  Er gaan promoveren. En feesten en iedereen uitlachen op de grote markt … steun je ploeg en heb plezier … op naar de spanning van de nacompetitie

  8

  8
 • Andre
  22 april, 2017 - 16:08

  Al het negatieve 3n wat niet goed is weten we nu wel . Ik ga ook al 35 jaar. Dus vanaf nu … positief ..

  11

  8
 • NAC4EVER!
  22 april, 2017 - 16:17

  @nachoreca1 en iedereen die het de ‘positivo’s’ eigenlijk verwijt positief te blijven.

  Hoezo zouden alle postieve reacties perse tegen beter weten in zijn? Als een mening afwijkt van die van jouw, wil dat natuurlijk niet zeggen dat die perse ‘tegen beter weten in’ is.

  Er zijn in de (voetbal) geschiedenis zoveel dingen gebeurt die door meeste als ‘onmogelijk’ werden gezien. Maar die toch uit zijn gekomen. (Ook nog vrij recent).

  Als ik voor mezelf spreek. Ik geloof er nog redelijk in omdat NAC meerde malen heeft laten zien dat het het moeilijk heeft tegen niet voetballende ploegen. Maar dat het vaak wel goed gaat tegen wel voetballende ploegen.
  En dan denk ik niet alleen maar aan Jong Ajax thuis en VVV uit. Maar ook bijvoorbeeld aan de thuis wedstrijden tegen De Graafschap, Almere en Volendam. En ook de 0-0 thuis tegen VVV was helemaal niet slecht.

  Maar bij 5 van 6 voorbeelden die ik nu geef gaat het om thuis wedstrijden. En daarom vind het ook belangrijk om dat wij als supporters achter de ploeg blijven staan en positief blijven. Hoe kun je nou van de spelers verwachten/eisen dat ze er alles en gaan doen om toch nog te promoveren als je vervolgens zelf dat geloof niet uitstraalt?

  Wij zijn NAC en geven nooit op (ook onderdeel van Noad)!
  #BredaGelooft!

  11

  7
 • am
  22 april, 2017 - 16:37

  @Fred
  Ben het eens met je verhaal. Met als aanvulling , er zitten te weinig uitgekookte spelers in de selectie. Bovendien zit er totaal geen vernuft in de ploeg en dat breekt je op iedere keer.

  9

  -1
 • Breda For Ever
  22 april, 2017 - 16:44

  promotie??? man wat moet dat nac nou toch in de eredivisie doen?ja zich zelf belachelijk maken daar zijn ze goed in stelletje dwazen

  11

  11
 • NAC4EVER!
  22 april, 2017 - 17:44

  @Henri
  Dat je mijn reacties kinderlijk en naïef vind mag natuurlijk, maar eerlijk gezegd kan ik daar niet zoveel mee.

  Waar ik wel wat mee kan is dat (als ik je goed begrijp) je vind dat niet wij (de supporters en dus ook van Flieger) niets aan de situatie van NAC op dit moment kunnen/moeten doen (tenzij je veel geld in NAC wilt en kunt steken).
  Maar dat dit aan de mensen iets die bij NAC werken (en daar dus voor betaald krijgen).

  Dit ben ik met je eens, maar aan wat van Flieger doet heeft ook niemand iets. Misschien klopt het wat hij zegt, misschien niet. Daar gaat het nu wat mij betreft even niet om. Wat ik bij hem jammer vind is dat hij niet op vragen of opmerkingen van andere reageert. En hij komt maar niet met oplossingen (ja, mensen ontslaan. Maar niet met wat er dan vervolgens moet gebeuren).
  Niet dat hij op iedereen zou moeten reageren, want dan is hij denk ik nog wel even bezig. Maar af en toe zou ik wel prettig vinden. Dan kan hij eventueel dingen uitleggen en met oplossingen komen.
  Nu zegt hij wel A maar geen B. Daardoor komt het op mij over als roepen als de zijlijn (blaffen maar niet bijten).

  Kun je je afvragen of het kinderachtig is van mij om hem links te gaan laten liggen. Maar wat moet ik dan?
  Ik had gehoopt dat hij op aantal vragen/opmerkingen van andere en mij zou willen reageren. Of serieus zou willen mee denken aan oplossingen. Doet hij niet, prima. Maar dan hoef je van mij ook niet te verwachten dat ik hem nog serieus neem

  Dan over het beleid wat op dit moment bij NAC word gevoerd.
  Over Smulders verschil ik erg in vergelijking tot een aantal (misschien de meeste) supporters.
  Ook ik zie de dingen die hij verkeert doet. Bijvoorbeeld, wat mij betreft had de selectie die hij heeft samengesteld met name in de breedte sterker gemogen/gemoeten. En ik had van Diermen nooit in de winter laten gaan.

  Echter zie ik ook dingen die Smulders wel goed doet. Voor het eerst sinds jaren (op enkelen uitzondering na) kan NAC weer gaan verdienen aan de verkoop van spelers (hoop wel dan NAC dan eindelijk een goed gaat onderhandelen, maar daar kan ik Smulders nog niet genoeg op beoordelen. Er zijn nog bijna geen spelers weg gegaan waarvan hij het contract heeft samengesteld).
  Ook zitten er in deze selectie wel spelers die bij NAC onder contract staan (dan doel ik dus even niet op de spelers van Man City) die wel (een redelijk) goed seizoen draaien en die door Smulders zijn gehaald.
  Denk bijvoorbeeld aan Brondeel en Dessers. Maar ook Verschueren vind ik nog helemaal niet zo slecht. Is gewoon geen verdediger,maar een middenvelder.

  En de contract verlenging van Vreven vind ik helemaal niet zo raar. Ik denk/weet dat ik nu veel wenkrauwen laat fronsen, maar ik had dat contract ook verlengt. Hij past prima bij NAC en veel beter kan NAC nu echt nog niet krijgen. En opdat moment leek NAC ook echt te gaan draaien.
  Ik had het contract alleen pas na het seizoen verlengt. Maar NAC wilde graag uitstralen dat hij verlengen van een contract niets met het eindresultaat te maken heeft. In dat geval moet je het wel tijdens het seizoen doen. Anders gaat dat toch onbewust mee spelen.

  Het valt mij wel op dat Vreven juist daarna met in mijn ogen ‘vreemde’ keuzes komt. Maar dit heeft ook te maken met de blessures. En daar kan Vreven niets aan doen. Dan moet je wel dingen gaan uitproberen. Een aantal zetten van hem pakken ook goed uit. (Ik had Sporkslede gister wel opgesteld, maar de 0 is wel gehouden).

  Wat ik vooral wilt zeggen met deze voorbeelden. Geef Smulders nog 2-3 jaar de tijd.
  Ik snap heel goed dat er bij NAC gepresteerd dient te worden. Maar NAC heeft jaren in de puinhoop gezeten (daar zitten we denk ik nog steeds in). En helaas is gebleken dat puinhoop opruimen tijd kost. Misschien kunnen hele goede directeuren met ervaring op alle mogelijk niveaus dit wel op lossen. Maar die zijn voor NAC gewoon onhaalbaar.
  Omdat we niet eeuwig de tijd hebben stel ik ook 2-3 jaar voor en niet 5 of 10 jaar.

  Blijkt nou dat erover 2-3 jaar geen tot nauwelijks verbetering zichtbaar is, dan ben ik de eerste die mijn (mogelijk) verkeerde inschatting toe zal geven. Maar heb tot die tijd nog even geduld. Hoe moeilijk dat misschien ook is.

  14

  17
 • NAC!!
  22 april, 2017 - 17:46

  Idd, het is al lachwekkend hoe moeizaam ze de play-offs halen, laat staan dat ze naar de ere gaan…. Wat moeten we daar nu gaan doen?? Hoe erg het ook is om dit als eigen supporter te moeten zeggen.
  NAC is gewoon niet bekwaam, laat ze nog maar in die kut competitie zitten, al vrees ik dat er nog meerdere jaren aankomen..

  Volgend jaar kan je weer opnieuw beginnen, vertrekkers zijn er sowieso al en die huurlingen zullen ook veranderen. Dus veel opbouwend zit er niet bij.. Och ja en dan heb je de spelers nog die gewoon geen bijgevoegde waarde hebben.

  NAC is niet meer en niet minder dan een simpele meeloper in de juup..

  Eigenlijk zouden we elke tegenstander moeten opvreten, maar nee ze zijn al gelukkige met een puntje bij het verre Emmen.

  Zal wat geven als we ooit terug ere spelen en winnen op Heereveen of Groningen bv.. Laat e feestbus maar komen dan… Man man..

  Hoeveel dieper kan je nog zakken..

  11

  5
 • Ouwe Spionkop
  22 april, 2017 - 18:21

  Ik vind het onvoorstelbaar dat Vreven tevreden is met een gelijkspel tegen godforsaken Emmen. Hoe ver ben je gezakt als je daar tevreden mee kan zijn? De ambitie en het streven is zo snel mogelijk eredivisie te spelen en dan een vaste waarde te worden in het 1e rijtje. Dat staat letterlijk in het beleidsplan van NAC.
  Dan met de hoogste begroting 4 wedstrijden op rij niet kunnen winnen? Hoe kan je daar in godsnaam mee tevreden zijn als trainer??? Flikker toch op, we zijn zo ver gezakt.
  Als je dit blijft pikken als supporter werk je er voor mijn gevoel nog aan mee ook dat we steeds verder afzakken.
  Dit moet stoppen en dat moeten we duidelijk laten blijken.
  Anders spelen we volgend jaar om de 14e plek in de Juup.

  19

  8
 • Dromer
  22 april, 2017 - 18:47

  De sportieve realiteit is dat het ver onder de maat is. Te weinig spelers die het week in week uit in staat zijn om het verschil te maken en daarnaast te weinig Jupiler waardige spelers laat staan ere divisie waardige spelers. Gebrek aan spelvreugde? Faalangst als het stadion te vol zit. Het zal allemaal wel. Maar als speler wil je toch het hoogste bereiken zeker. Dan zorg je voor jezelf dat je plezier in het spelletje hebt en dan hoop je ook voor nog meer mensen te spelen. Dat zal dan zonder faalangst moeten.
  De club financieel en sportief gezond maken kan alleen als je richting toelomst kijkt en daar energie in stopt. De huidige aandeelhouders hebben ooit besloten als schuldeisers de schulden om te zetten . Moeten zij dan nu die alsnog volledig afschrijven en hun aandelen voor een symbolisch bedrag verkopen? Kom op we leven in een echte wereld. Zelf ben ik voorstander van een combinatie tussen aandeelhouders en supporters als eigenaar van de club. Maar kunnen de supporters 2 of 3 miljoen opbrengen?
  Het is en blijft een lastige situatie waar alleen in gezamenlijkheid uit te komen is. Laten wij het goede voorbeeld geven en als eenheid achter de club gaan staan.

  5

  0
 • buurman
  22 april, 2017 - 19:25

  Natuurlijk is de prestatie van NAC ondermaats. Maar nu toch even met zijn allen de schouders eronder. We kunnen het niet maken om in die nacompetitie af te gaan als een gieter.We laten Nederland zien dat wij NAC na een waardeloos seizoen toch proberen met een vol stadion naar de ere te helpen. In ieder geval alles uit de kast halen en de spelers moeten tot over het randje gaan om het vuur te ontsteken. . Als we verliezen dan wel eervol.
  Ik kijk even niet verder dan de nacompetitie. Maakt me ook niet uit of we de eerste ronde moeten spelen, misschien is dat juist wel goed om vertrouwen te kweken.

  9

  4
 • Ouwe Spionkop
  22 april, 2017 - 19:50

  @buurman De eerste ronde instromen is nog nooit zo ongunstig geweest als nu. Als je in de 2e ronde pas instroomt hebben Toko en Meijers 2 weken langer terug te komen. Dat herstel gaat essentieel worden. Bovendien heb je als je in de 1e ronde instroomt extra kans op blessures en schorsingen. En de kans om te promoveren is dan 12,5% tegen 25% in de 2e ronde.
  Dus absoluut niet met je eens.

  10

  1
 • Wij zijn N.A.C
  22 april, 2017 - 21:35

  De volgende wedstrijd Andries Noppert opstellen zodat hij alvast ingespeeld is voor de nacompetitie aangezien die Jorn Brondeel al met z’n hoofd in corruptschede zit

  10

  8
 • NAC4EVER!
  22 april, 2017 - 21:38

  @Henri
  Sorry, heb je voor een gedeelte in eerste instantie verkeerd begrepen.
  Volgens mij bedoel je ook dat, doordat verschillende mensen vooral aan zichzelf denken, niet iedereen de kans krijgt NAC serieus te kunnen helpen. Hoe graag hij/zij ook wilt.

  Dit begrijp ik heel goed. Ik zeg ook niet dat van Flieger NAC MOET gaan helpen.
  Maar hij kan misschien wel in oplosssingen gaan denken, i.p.v. in problemen.

  4

  4
 • NAC4EVER!
  22 april, 2017 - 22:04

  @Wij zijn N.A.C
  Laat ik eerste beginnen met dat ik Noppert prima vond keepen in de wedstrijden waarin hij dat mocht.
  Ik heb er dan ook geen problemen als hij volgend jaar als eerste keeper gebruikt gaat worden.

  Maar ik vind het wel meevallen dat Brondeel al met zijn hoofd bij Twente zou zitten.
  Nadat bekend werd dat hij na Twente gaat ben ik hier wel op gaan letten. Ik was er namelijk wel een beetje bang voor dat er mogelijk iets van scherpte bij hem af zou gaan.NAC krijgt de laatste tijd weliswaar veel goals tegen (gister is reken ik dan even niet mee), maar bij veel (misschien wel alle) van die goals kon ik nou niet zeggen dan het de fout van Brondeel was.

  Ook ben ik gaan letten op de manier van coachen van hem. Het had gekund dat hij ook hier misschien wat minder scherp is was geworden. (Mag natuurlijk nooit gebeuren, staat hier nog onder contract. Dan zet je je ook nog gewoon 100% in voor de club waar je opdat moment speelt. Maar was er wel een beetje bang voor). Maar vind hem nog steeds scherp coachen. Kan hier geen verslapping in vinden.

  5

  1
 • DOG
  22 april, 2017 - 22:33

  Waarom speelde Sporkslede niet? Weet iemamd dat?

  5

  0
 • Barba
  23 april, 2017 - 00:57

  Het gaat mis bij NAC sinds er aan de spelers getrokken wordt. De wedstrijden daarvoor begon het team steeds beter te draaien.

  Brondeel was de eerste die gek is gemaakt. Nu speelt hetzelfde bij nog een paar belangrijke spelers zoals sporkslede en dessers.
  Die jongens zitten met hun hoofd al niet meer bij NAC en de Jupiler league.
  Dit doen ze waarschijnlijk niet bewust maar speelt in het onder bewustzijn een belangrijke rol.

  Vrees ook het ergste voor de nacompetitie. Gaan ze er vol in of speelt een mogelijke blessure bijvoorbeeld mee in de koppies.

  Alleen de tijd kan het vertellen…

  5

  3
 • buurman
  23 april, 2017 - 01:07

  Beste Spionkop,

  Natuurlijk heb je gelijk. Maar we moeten sowieso op een wonder hopen deze nacompetitie, dus laat maaar komen… Ik kijk even niet verder dan de nacompetitie, als de korte termijn er niet is dan heeft de lange termijn ook geen zin. In Breda zijn we natuurlijk tegen geen enkele Juupclub kansloos.

  2

  1
 • Brasil
  23 april, 2017 - 08:58

  Wat zijn mensen toch ook kudde dieren die meelopen in de wan van de dag. Een week of vier geleden zouden we met 2 vongers in de neus promoveren en moeten we eigenlijk al niet meer willen beginnen. Ok de wedstrijden zijn de laatste weken niet al te goed, maar als je in emmen gewoon de kansen maakt is er geen haan die kraait. En dat is nu olk het probleem me t dessers. Als hij 20% van zijn kansen niet eens de mogelijkheden had benut had hij nu op gelijke hoogte gestaan met boere. En had nac wellicht op gelijke hoogte gestaan met cambuur of misschien wel hoger door vertrouwen als je hoger stast. Begrijp me niet verkedrd dat het aan dessers ligt hior want zo lopen er nog een aantal rond die vaak niet thuis geven. Maar wat ik wil zeggen is het derhalve allemaal wel zo slecht. Alleen moet men wel iedere wedstrijd dasrnaast 100% willen geven. En dat is wel een probleem. Maar omnu te gaan roepen promeveren kan niet. Herinner dan de wedstrijden wasrin we echt top waren en zo in de eredivisie (onderin) hadden med kunnen doen. Dus op naar de nacompetitie en promotie en dan met wat beter spelers van city kunnen we wellicht nog voor een verrassend seizoen gan volgend jaar, zie twente dit seizoen. En dan is smulders en de constructie weer top zeker als er dan ook nog feld komt van de city transfers van spelers die bij nac hebben gespeeld. Kotlrtom blijf vertrouwen hebben in de vgebde wedstrijd en erger je kapot na een slechte maar blijf positief in de toekomst. Het jan snel keren.

  5

  9
 • nachoreca1
  23 april, 2017 - 10:01

  @brasil….de groep waar jij toe behoort wordt kleiner en kleiner….hoe kun je dit na vier seizoenen van steeds groter wordende ellende nog typen?! Dat is toch tegen beter weten in? Het zal echt wel goed komen ja…maar niet dit seizoen….en ik ben bang ook niet komend seizoen….

  6

  2
 • van Flieger
  23 april, 2017 - 11:04

  Doorgaan met een aantal mensen heeft geen enkele zin meer. Het belang van NAC is niet gediend bij verdergaande incompetentie, pedanterie, arrogantie, onkunde, het verraden van de clubwaarden en het verklooien van het klassement.

  Nu is uitgekomen dat Gielen en Goetzee volledig zijn uitgescheten bij de aandeelhouders en zij zelf niet in staat zijn van ons NAC een goed geoliede machine te maken is het einde bijna in zicht. Na de degradatie bleef het een week lang stil. Pas toen kwamen de oude reflexen en het schofterige gedrag weer bovendrijven. Dat was nadat van Aalst en Co zich nog eens tot 8 ton hadden verplicht. Dat dit 2 miljoen had moeten zijn om overtuigend terug te kunnen keren naar de eredivisie werd uiteraard ontkend met de bekende hufterige ondertoon.

  De aandelen zijn niets meer waard. Als gevolg van het gevoerde beleid van de afgelopen 3.5 jaar. Verkeerde personen, verkeerde beslissingen, weinig creativiteit en geen echte besparingen en bezuinigingen. Bovendien is er geen enkel draagvlak meer voor lieden zoals dat Vara vrouwtje, die nep supportersvertegenwoordiger en de kredietboeren die zich gedragen alsof de club van hen is.

  Er moet een transitie komen van het aandelenbezit van het triumviraat naar een brede socios vergadering. De socios kiezen de president van de club die met zijn team aan de slag gaat met het mandaat van de achterban. De president mag 3 jaar blijven met de mogelijkheid tot het verlengen met nog een periode van 3 jaar. Socios hebben in principe 1 stem in de vergadering, one man one vote. Er kan eventueel een tweede stem worden ingeruimd voor sponsoren vanaf een bepaald bedrag, daar moet onderzoek naar worden gedaan. De president krijgt van de sociosvergadering wel een paar guidelines mee, namelijk dat NAC in de eredivisie speelt, dat er wordt gewerkt aan een project voor een nieuw stadion, er maximaal 3 huurspelers zijn, dat er regelmatig wordt gerapporteerd over internationale samenwerkingsverbanden en/of een overname, en dat er ten minste 5 miljoen beschikbaar is voor de selectie. Dreigt er een underfunding dan moet er een vergadering komen waarin de president en zijn team uitleggen hoe ze weer snel aan die 5 miljoen voor de selectie zullen komen. Dus geen ontzettend sneue intekensessies onder het mom van technische bijeenkomst, maar plannen en verantwoording afleggen. Ownership laten zien, leiderschap. Geen duikboten en laffe politiek.

  Het Forum voor NAC Socios administreert de deelnemers. Iedereen met een SCC is automatisch socio. Voor het stemmen in de socios vergadering is een minimumleeftijd van 16 jaar voorzien.

  De overgang van de huidige onwenselijke bestuurlijke deadlock naar de vernieuwende en uitermate spannende nieuwe set-up moet goed begeleid worden. Een kleine projectgroep met ervaren en succesvolle bredanaars/brabanders met NAC hart kunnen dit gaan doen.

  Afgezien van de 3 huurspelers zijn alle rechten van alle spelers in het bezit van NAC. Geen dubbele petten bij aandeelhouders maar een transparante huishouding. NAC betaalt niet aan makelaars uit het buitenland en ook nooit op basis van een % van de transfersom of het salaris. Makelaars krijgen een vaste vergoeding per transfer. Onderzocht moet worden of NAC een eigen makelaarskantoor inzet waardoor de provisies in eigen zak blijven en alle jeugdspelers goed kunnen worden gevolgd waar ze ook naar toe gaan.

  De jeugdopleiding is een belangrijke pijler. Een boegbeeld uit het NAC verleden gaat die leiden. Daarnaast worden alle jeugdspelertjes uit de wijken Zandberg, Heusdenhout en Ijpelaar die nu bijna dagelijks door busjes van de kruiken en PSV worden opgehaald, benaderd met het verzoek naar NAC, het moederschip, terug te keren.

  Het eerste speelt zonder kruiken of feyenoorders. Feyenoorders kunnen bij NAC niet in leidinggevende postities zijn. Dit heeft te maken met het verleden waarbij lieden van deze tuigbende in de jaren 80 op onbeschofte wijze hebben huisgehouden in Breda. Van Flieg heeft daar overigens ooit in een hotel in Basel JvdH over aangesproken.

  Het veiligheidsbeleid bij ons NAC is mislukt. Er komt een nieuwe functionaris die de boel opschudt en die zich niet opstelt als schijnheilig onderdeel van een bepaald gedeelte van de fanscene.

  Vanuit de Alpen, een fijne zondag.

  30

  9
 • Fred
  23 april, 2017 - 11:05

  @ Brasil , als als als , ja als we die 12 verloren partijen hadden gewonnen waren we kampioen geweest .
  Als je bijna de hoofdprijs in de Staatsloterij hebt dan heb je dus gewoon nog steeds niks !!
  Inderdaad als we de kansen benutten is de wereld heel anders maar structureel falen we daarin dus heeft de groep ” goedpraters ” volkomen ongelijk .
  Het probleem bij NAC is juist dat het al meer dan 4 jaar zo gaat , daar heeft Nachoreca 1 gelijk in , schijnbaar eenvoudige partijen worden verloren , recent wordt er kort voor tijd nog een 3-1 voorsprong weggegeven , in 2 jaar Jupiler zijn we er niet in geslaagd om maar één periode te winnen en in finales staan we er niet .
  Het heeft allemaal te maken met motivatie, inzet, karakter, vriendschap, fitheid , balans in het team , slimheid en soms eens over het randje willen gaan , dit ontbreekt structureel in meer of mindere mate bij dit NAC .
  We hebben dit vorige week bij de technische meeting nog besproken en Smulders kan dit natuurlijk niet ontkennen , die is ook niet blind .
  Ik heb het al vaker gezegd , Smulders staat niet op het veld , vooraf aan dit seizoen waren we allemaal lyrisch over het middenveld wat hij bij elkaar had geschraapt .
  Je kunt ook niet zeggen dat Brondeel, Sporkslede, Dessers en NToko ( alhoewel die blessures ?? ) missers zijn .
  Daarbij heeft Smulders een 5 jaren plan , op het eind van die periode mag en kun je hem pas afrekenen .
  Ondertussen gen en blijf ook ik ontevreden want er wordt gewoon niet naar behoren gepresteerd .
  Je kunt wel over 21 goals van Dessers praten , maar daar mag je best kritisch over zijn als men het bij de feiten houdt , hoeveel van die goals waren winnend goals ? En het is desastreus hoeveel kansen hij onbenut heeft gelaten die er gewoon in moesten .
  Je kunt je afvragen waarom men niet eerder de kwaliteiten van Bart Meijers heeft gezien en we zelfs liever met een kabouter centraal achterin hebben gespeeld wat te ridicuul voor woorden was .
  Het is gewoon een radicale misser als je dat talent pas recent op waarde hebt geschat , dan hebben er een paar goed zitten slapen .
  Je kunt ook terecht stellen dat deze selectie als het op fysiek aankomt veel van hetzelfde is .
  Verbazingwekkend is ook het aantal blessures , ben je als NAC wel met de goede partner in zee gegaan , moeten ze dat eens niet goed onder de loep nemen ?
  Het is een teken aan de wand dat Barker naar UK terug gaat om daar te revalideren !
  Ik blijf kritisch , heb daarentegen ook begrip voor Smulders , maar ik doe niet mee aan als , als , als , en Hans en Justin naar de mond praten , als ik ontevreden ben zeg ik het gewoon , de prestaties zijn gewoon niet van dien aard dat je daar positief over kunt zijn .
  En ik weet ook Smulders is geschrokken van de uiteindelijke prestaties , maar hij moet wel door met opbouwen , alvast vooruit kijken en roeien met de riemen die hij heeft dat begrijp ik ook .
  Maar we mogen van NAC , dit potentieel en deze organisatie véél meer verwachten , ik spreek eerder van wanprestaties die structureel zijn en de club steeds meer in een wurggreep nemen .

  7

  3
 • Enjoy
  23 april, 2017 - 11:17

  @ Fred
  Ben het in grote lijnen wel met je eens, maar vergeet ook niet de commercie
  dat is bij Nac een grote treurnis,vind ik.
  Ik weet niet veel,maar wel dat ik best eens een dag in de hoek wil gaan staan
  waar het allemaal gebeurd, en niet meer dan luisteren.
  Ik heb het idee, met alle respect,( een beetje) dat het nog steeds de buurtsuper
  waar zaken mee gedaan wordt.
  Ja zeker er zitten enkele grote jongens tussen, maar ik ben er zeker van
  dat men daar allang blij mee is, en vinden zichzelf geweldig.
  In slaap sukkelen noem ik dat, ELKE DAG IS IN DE ZAKENWERELD ANDERS.
  Ook hier moet de bezem door, kan ik het beter ??
  Aan de bar hangen,met onzin verhalen , nee dat kan ik niet beter.

  4

  1
 • Fred
  23 april, 2017 - 11:20

  @ van Flieger , ik schreef mijn voorgaande post zowat gelijktijdig dus had die van jou nog niet gezien .
  Kijk dit is nu wat velen bedoelen , een plan van aanpak en zeggen hoe het wel zou moeten / kunnen .
  Dit plan zou zeker een kans van slagen hebben en is in grote lijnen ook datgene wat anderen in het verleden ook al eens opperden .
  Dit zijn oefeningen waar je verder mee kunt komen en waar veel goede punten in zitten .
  Uiteraard is het evident dat er dan koppen zouden moeten rollen dat is het geval bij elke herstructurering .
  Ik ben zelf niet anti Goetzee en Smulders , wat een Gielen bij NAC doet dat vraag ik me eerlijk gezegd ook steeds af , kan van die man geen hoogte krijgen .
  Wat je zegt mbt tot Feijenoorders , inderdaad er zit een geroerd verleden , maar we moeten ook erns over dingen heen willen stappen om verder te komen , je wilt niet weten hoe groot de overeenkomsten tussen beide clubs zijn , velen willen er niet erns aan denken maar het is wel realiteit .
  Over dingen heen stappen betekent automatisch ook stappen voorruit zetten l
  Ik juich het toe als je je profileer met een dergelijke inbreng als bovenstaand ,dat snijdt houdt , dat bepaalde personen niks voorstellen weten we allemaal al .

  17

  1
 • Fred
  23 april, 2017 - 11:23

  @ Enjoy , volkomen mee eens !
  15 X op een jaar bij mij op de koffie komen is onzinnig , die tijd kun je beter invullen , ik ben ook ten opzichte van wat er in Brabant nog aan potentieel zit maar een flut sponsor .
  Bovendien ven ik supporter dus bij mij hoeven ze ook geen commercieel verhaal op te hangen .
  Nee , je hebt gelijk daar valt nog veel te winnen .

  5

  0
 • zwampie
  23 april, 2017 - 11:28

  Nachoreca1 en brasil
  Beide zit er een kern van waarheid in.
  We worden nu al te lang mooier voor geschoteld dan dat er bereikt wordt.
  Echter is het ook zo dat het in een split second veranderd kan worden en kon zijn.
  Als die laatste bal tegen willem2 erin gaat hadden we dit jaar op hoger niveau gespeeld met de kans op betere spelers van mc
  Echter was/is dat ook geen garantie aangezien er nu ook en te groot verschil zit in deze spelers qua niveau( SB of Garcia)

  Er zitten voordelen en nadelen aan deze constructie,voordeel is goedkoop spelers en wellicht echte versterkingen,andere kant is dat deze spelers na 1 jaar alweer gevlogen kunnen zijn als NAC niet op het juiste niveau acteert en dus weinig team opgebouwd kan worden om ergens voor te gaan strijden.

  Wat Barba aangeeft kan ook realiteit zijn,maar geldt dit niet alleen voor eigen spelers,maar ook de spelers van mc, die zich een jaar willen laten zien om beter te worden voor hun eigen en club, en op het einde het ook wel geloven omdat volgend jaar weer een nieuwe uitdaging er is.

  Het probleem momenteel is dat we teveel blessures hebben,en dan zeker achterin,waardoor de goed ingeslagen weg tegen jajax en vvv,weer snel omgetoverd werd door deceptie en mindere resultaten.
  Dat het beter moet weten we allemaal,en ook de spelers,hopen dat we de juiste ronde instappen en de betere spelers ook fit instappen.

  Het voordeel van deze klote competitie is ook weer dat iedereen van elkaar kan verliezen ,maar ook kan winnen,ook tegen cambuur waarbij de wind nu van voren gaat ,kan men winnen. Die hebben ook un slechte periode gekend.

  Hopelijk piekt NAC op het juiste moment, en nu alleen maar klagen waar het fout is gegaan of wat er veranderd moet worden ,helpt deze weken niet meer. Deze weken zullen we het met deze selectie moeten doen, en laten we als supporters nu ook eens zien dat wij ook NOAD kunnen tonen,want wij mogen ook is in de spiegel kijken want de support die tegenwoordig van de tribunes afkomen is ook maar een schriele vertoning tov wat NAC was.

  Ondanks alle teleurstellingen blijf ik achter mijn cluppie staan, en bekijk ik de aankomende wedstrijden positief(anders kan je nu al de handdoek gooien,maar dan moet je ook op niemand beginnen te klagen)

  Laat NAC en alles wat van NAC houdt op het juiste moment pieken

  1

  1
 • Jasper
  23 april, 2017 - 11:28

  Hoogstwaarschijnlijk is de oplossing een consequente en ervaren trainer aantrekken als we echt naar de eredivisie willen. Een coach die eendracht kan smeden in de ploeg en niet zoals de huidige alleen maar onrust stookt. Dan kan deze grillige schreeuwlelijk, gewoon weer terug naar de zomeravondcompetitie in België. Daar had ie sowieso moeten blijven, heeft u dat YouTube filmpje van hem als voetballer al bekeken? Dan begrijpt u waarom….

  4

  7
 • Enjoy
  23 april, 2017 - 11:31

  @ Fred
  Ik wil niet al teveel naar voren brengen hier, maar ik ben TEN TREURE
  UITGELACHEN, met een AMERIKAANSE MULTINATIONAL.
  Heb indertijd ook met Martin Vreijsen en Wally Brandenburg een
  beetje aan het commercieel gestoeid,
  ik ben maar een eenvoudige boeren lul, maar kreeg het wel voor elkaar
  dat NOTA BENE EEN WILLEM 2 sponsor alle leiders van de jeugd in een pak
  wilde steken, had de man uitgenodigd bij een wedstrijd Nac-Willem 2 ,
  maar wordt door M.V uit het sponsorhome gezet met een vriendelijk verzoek
  want men kende de man niet.
  Nog meer ???????

  6

  0
 • Rems
  23 april, 2017 - 11:34

  @ Jasper

  De zoveelste verkeerde aanstelling door Goetzee..

  Zucht….

  3

  2
 • NAC4EVER!
  23 april, 2017 - 11:35

  Fijn dat van Flieger nu ook met oplossingen komt! Of je het met die oplossingen eens bent is iets wat per persoon zal verschillen.
  Ik persoonlijk met een aantal dingen wel en een aantal dingen niet.

  Maar ik vind het goed dat nu in ieder geval met oplossingen komt i.p.v. in problemen te blijven denken.

  Top!

  7

  0
 • Wouter
  23 april, 2017 - 11:38

  Beste Zwampie achter je club blijven staan is allemaal leuk en aardig maar blind achter je club gaan staan is toch een ander verhaal .
  Als je de laatste 3 wedstrijden bekijkt waar zie jij dan de aanknopingspunten om de play-offs goed door te komen .
  Je moet over 2 wedstrijden de betere zijn , om in het NAC straatje te praten mag je er zelfs steeds 1 verliezen als je over de 2 wedstrijden maar de beste bent .
  Maar het feit dat je er best eentje mag verliezen is juist weer de valkuil bij deze lakse groep .
  Ik zie geen enkel perspectief zeker omdat ze niet eens in staat zijn om 3 wedstrijden achtereen resultaat weg te zetten .
  Goed verhalen Fliegertje en Fred !

  6

  4
 • Rems
  23 april, 2017 - 11:39

  Ik steun het idee van Van Flieger!

  12

  2
 • Patrick
  23 april, 2017 - 11:41

  @ Rems

  Ik ook! NAC, de club van het volk! Actie gewenst!!

  7

  1
 • zwampie
  23 april, 2017 - 11:43

  Nac4ever
  Knap dat je ook dit vermeld,de meeste klagen en schelden. Maar zodra er een voorstel gedaan wordt hoor je de meeste niet meer.
  Chapeau ( en dan uiteraard positief bedoeld 👍🏻)

  5

  1
 • NAC4EVER!
  23 april, 2017 - 11:44

  @Rems
  Volgens mij heeft niet Goetzee, maar Smulders Vreven aangesteld.

  5

  3
 • NAC4EVER!
  23 april, 2017 - 11:47

  @zwampie
  Bedankt! Dat is ook precies de reden waarom ik vond dat ook nu iets tegen hem moest zeggen.

  2

  2
 • Fred
  23 april, 2017 - 12:00

  @ Enjoy , dat is een treurige bedoening , maar je ziet nog steeds vaak dat dingen die niet uit de eigen hoed komen opzij geschoven worden .
  Ben er zelf ook vaak tegenaan gelopen .
  Ik heb omdat ik ook al jaren in de voetballerij zit een aardige kijk gekregen op wat er speelt in België en Nederland , heb altijd bij NAC mijn ” ontdekkingen ” onder de aandacht , maar zelden werd er iets mee gedaan , in de tijd van Jo Jansen en Hans Verel werd dat nog serieus genomen en daar zijn ook best goede contracten uit voort gekomen .
  Ik deed en doe het gratis , wil er niks voor hebben , het is clubliefde .
  De laatste jaren werd al die informatie ter zijde geschoven in plaats van ff te checken ( al pikt Hans het nu wel op denk ik ) en werd er niks mee gedaan , waardoor talenten die ik en nog een paar aanbevolen hadden, naar Willem 2 , Sparta , Antwerp, Lokeren , PSV , Den Bosch en Top Oss gingen , ik noem geen namen , heeft ook geen nut meer , maar er zijn er een paar toch aardig doorgebroken , zal één voorbeeld geven omdat me dat enorm frustreerde vanwege kruiken inmenging , die Sanusi van Sparta zag ik al bij Beerschot in de jeugd , heb er ik denk zo rond 2009 NAC over getipt , is totaal niks mee gedaan , ik denk een jaar later zit hij bij de kruiken .
  Is frustrerend , langs de andere kant begrijp ik ook dat er soms ook mensen zich bij zo’n club melden die niet weten of er lucht noch zand in een bal zit , het is vaak ook moeilijk om dingen serieus te nemen .
  Maar er gaat, wil je het goed doen , meer tijd in vergeefs scouten zitten dan in binnen hengelen .
  Maar wat heb ik me destijds geërgerd aan de pasiviteit van ” de broer van ” , dat was echt stuitend .

  5

  2
 • Henri
  23 april, 2017 - 12:00

  Mooie constructieve verhalen zo op een zondagochtend van betrokken supporters. Als je zo de verhalen van Van Flieger, Fred, Enjoy en op andere momenten o.a. van Buurman, Dromer etc. leest vraag ik me af wat ons let om te starten of……..om de leidinggevenden te dwingen tot actie in het belang van het voortbestaan van onze club. Daar erger ik me nog het meeste aan, aan de totale passiviteit die de eigenaren, RvC en AD JG uitstralen. Nooit eens een plan de campagne, ambitie, drive. Niets.van dit alles. Maar van de andere kant wat kunnen en mogen we van een AD als JG eigenlijk verwachten? De man is te laag gekwalificeerd om deze functie te bekleden, heeft geen netwerk op niveau en is niet in staat gebleken dit te kunnen creëren, heeft geen visie en charisma om een project als leider te kunnen trekken. Ja, dan kan ik van JG eigenlijk ook wel begrijpen dat hij niets doet en alles bij het oude laat. Want hij weet natuurlijk ook wel dat als er een echte omslag komt hij het kind van de rekening wordt en kan vertrekken. En hij is nu juist zo blij en trots om AD van NAC te kunnen zijn. Ook bij hem gaat het om het en pluche. Justin laat de club liever aanmodderen dan daadkrachtig initiatieven te nemen met het risico dat het zijn eigen kop kan gaan kosten. Ook bij JG staat net als bij de aandeelhouders niet het clubbelang, maar het eigenbelang centraal. En daar worden wij als supporters door gegijzeld. Nog erger…… we laten het allemaal gebeuren met de Clubraad voorop. Het blijft tenslotte ons kent ons.

  8

  4
 • DOG
  23 april, 2017 - 12:01

  Iedereen die een beetje positief is krijgt een berg negatieve duimpjes. Deze side is ziek of populair in tilburg

  10

  10
 • Enjoy
  23 april, 2017 - 12:05

  @ Fred
  Ik snap precies wat je post, ik heb met Jo Jansen 12 jaar gewerkt,
  ging mee naar Belgie wedstrijden kijken enz.
  Opnieuw ga ik hier verder niet op in, met namen heeft totaal geen zin.
  Ook moet ik eerlijk bekennen dat ik dikwijls voor de spiegel heb gestaan
  en tegen mezelf zei LUL.

  2

  0
 • Dromer
  23 april, 2017 - 12:10

  @Flieger. Het doet me goed eindelijk eens een plan te lezen waar ook toekomst voor NAC in beschreven wordt. In grote lijnen is het het plan dat ik vorig jaar al beschreef. Een volksclub hoort het volk toe. De vraag echter blijft hoe de socios aan voldoende financiële middelen kunnen komen.
  Er van uit gaan dat de aandeelhouders hun aandelen voor niets opgeven lijkt me niet haalbaar. Niemand in de zakenwereld geeft voor niks iets op.
  Spelers in handen en dus bezit van de club is logisch. Zeker omdat de constructie spelers in dienst van een collectief niet meer mag. Een eigen makelaar verbinden aan de club lijkt me ook niet echt mogelijk en sowieso geldt bij halen van spelers dat je altijd al te maken hebt met zaakwaarnemers die ook vaak al binding hebben met makelaars.
  Talenten uit de regio horen bij NAC dat is vanzelfsprekend maar vaak zijn het aanlokkelijke aanbiedingen van “grote” clubs die jeugdspelers doen besluiten vroegtijdig over te stappen. Daar zul je zowel in sportief opzicht als in de randvoorwaardelijke sfeer mee moeten kunnen concureren.
  Hetgeen @Fred zegt over de overeenkomsten met die andere volksclub hier niet ver vandaan deel ik. Stap over het verleden heen. Ook in het belang van de jeugdopleiding waar Feijenoord nu een samenwerkingsverband met RBC heeft. Zou dat liever hier hebben. Nu verdwijnen spelertjes al op 7 jarige leeftijd naar RBC.
  Mijn laatste vraag is hoe kom je in eerste instantie aan het startkapitaal van die vijf miljoen budget bovenop de ovrrnamekosten? Oftewel welke grote sponsor(en) zijn er nodig? En dan kom ik toch weer bij de vraag welke NAC supporters zijn zo kapitaal krachtig dat ze dat kunnen en willen verstrekken?

  Het doet me wel goed nu eens iets positievers van je te lezen. En ik had je beloofd daar serieus op te reageren een paar weken geleden

  9

  0
 • zwampie
  23 april, 2017 - 12:18

  Wouter
  Wel een beetje kortzichtige reactie.
  Als je goed leest,lees je dat het ook niet allemaal goed gaat en ik ook niet tevreden bent hoe het reilt en zeilt.
  Dus blind achter NAC staan wordt nog ineens gevraagd van iemand,en zal ik ook niet doen.

  Maar helaas zijn de omstandigheden op dit moment niet anders,en zallen ook niet binnen 4 weken veranderd zijn, en om dit seizoen nog iets te behalen zullen we wel met zijn alle erachter moeten staan, en zoals ik zei hopen dat NAC op het juiste moment piekt.

  Het argument dat je geeft van afgelopen 3 wedstrijden en dat ze niet in staat zijn om 3 wedstrijden te winnen achter elkaar,kan je meteen de prullenbak ingooien.
  Ja ,NAC is in staat om met deze selectie 3 wedstrijden achter elkaar te winnen,zelfs 4 in de competitie met 1 gelijkspel tegen utrecht erbij.

  Waren er aanknopingspunten afgelopen 3 wedstrijden,ja tegen cambuur speelde NAC het eerste half uur prima voetbal,daarna zakte NAC weg.
  Tegen eindhoven speelde je een matige pot, maar scoor je toch nog 3x,dus ook in matige wedstrijden kunnen we uit het niets scoren.
  Tegen Emmen ben ik zo eerlijk om te zegen dat ik deze wedstrijd niet gezien heb en dus ook niet met andermans verhalen mee ga lopen om te zeggen dat het goed of slecht was.
  Ook een vvv en sparta hebben goede wedstrijden gespeeld en slechte waarbij men het geluk aan hun zijde hadden,het verschil met NAC is grotendeels dat deze clubs constanter zijn,en het bij NAC per wedstrijd, het verschil te groot is zelfs in de wedstrijd zelf.

  Nogmaals dat er snel veranderingen plaats moeten vinden zodat NAC beter wordt helemaal mee eens, en is de reactie van flieger een can de mogelijkheden om NAC weer op te bouwen nasr de club die wij graag willen zien. En wat in principe Fred ( wel met andere woorden)aangeeft dat ook de technische staf beter door gelicht moet worden aangezien men bart te lang op de bank heeft laten zitten klopt ook.
  Er wordt de laatste jaren ook veel te weinig uit de selecties gehaald,waarbij de technische staf zich dit zeker mag aanrekenen.

  Ik blijf dus niet blind achter mun cluppie staan,maar ik sta er wel.

  2

  1
 • ennaojseejer
  23 april, 2017 - 12:31

  Ik wordt voor het eerst sinds lange tijd weer eens blij bij het lezen van Bsiderats door de laatste reacties en de positieve bijdrage van van Flieger. Licht aan het einde van de lange donkere tunnel? Keep it comin’! :-)

  7

  2
 • Fred
  23 april, 2017 - 12:33

  @ Zwampie , ik snap de redenering van Wouter wel net zoals ik de jouwe ook wel kan volgen .
  Maar als je sec naar de resultaten ( uitslagen ) kijkt , het gemis van een volledige verdediging , het missen van de kansen door Dessers , het passeren van je nog enige capabele verdediger en het wispelturige dan zie ook ik geen enkel aanknopingspunt waaruit blijkt dat we in die NC potten gaan breken .
  Dat is wel een realistische en op feiten gebaseerde conclusie lijkt me .
  En ook ik vind het mooi als supporters achter hun club blijven staan door dik en dun al vraag ik me af of het andersom ook zo is ??

  2

  1
 • van Flieger
  23 april, 2017 - 12:47

  Even een paar kanttekeningen vanaf de huisalp.

  Als je instapt in een eredivisieclub op de 14e/15e plek en 3.5 jaar later is er door jouw beleid met jouw mensen en jouw beslissingen alleen nog maar een schrikbarend slap aftreksel over qua spelbeleving, trainer, toeschouwers, en klassement, dan is er echt maar 1 conclusie mogelijk: deze investering is waardeloos geworden. Het geld is verbruikt. Het is beschamend en schandalig om nu nog een stevig bedrag voor je aandelen te eisen (70% willen ze er nog voor hebben). Nee. Nee. Nee. Iedereen kan dit begrijpen.

  Het begint met de oplossing voor de aandeelhouders. Die moeten gedwongen worden in te zien dat hun houding ons NAC niet verder helpt, ja verder de afgrond in. Natuurlijk weet van Aalst dat Goetzee geen hoogspringer is, hij zei het zelfs nog “wij gaan hem helpen”. Nou niks dus. Vanuit Teteringen met andere dingen bezig dan met ons NAC. Dat mag, even goede vrienden, maar zie wel in dat het met deze surplace van kwaad tot erger gaat. Want de mensen zijn enorm geschrokken van de leugens van Smulders die praat alsof hij in een zelfbedieningswinkel werkt met zijn 5 jaar horizon (zonder concreet plan). Dat kan gewoon echt niet. Niemand heeft 5 jaar bij NAC, ja op de ticketdesk eventueel. Smulders had een half jaar om dit seizoen voor te bereiden maar bakte er helemaal niks van. Het zijn dit soort organisatorische onhygienische dingen die de club grote schade toevoegen. Doelstellingen niet halen kan nooit beloond worden met contractverlenging en doormodderen. No way. Dat is puur wanbeheer en onbehoorlijk bestuur als je dat allemaal toelaat.

  Het ontbreken van ieder draagvlak voor de huidige leiding en aandeelhouders is de kern van de zaak. Zolang je dit laat voortetteren zal ons NAC niet vooruitkomen. Geen meter.

  En natuurlijk is er een way out. Die is er altijd. In dit geval zal dat pijn doen. Pijn voor de veroorzakers van de ellende. Maar dan kunnen nieuwe mensen, die er zijn, aan de slag. De tijd tikt. Zij denken de tijd aan hun zijde te hebben. Quod non.

  19

  10
 • D'n opletter
  23 april, 2017 - 13:17

  @ Hans Deelen, eindelijk is daar je plan. Hulde! Wat mij betreft maak je nog steeds die afspraak met Bsiderats om e.e.a. nog verder uit te diepen. Het feit dat je nu duidelijkheid geeft stemt mij tevreden.Huiswerk voor ons allen…!

  8

  5
 • Andre
  23 april, 2017 - 13:29

  Wie zijn de nieuwe mensen ???

  3

  1
 • Patrick
  23 april, 2017 - 13:54

  Niet alleen de NAC-leiding maakt een passieve indruk…..

  De supporters vind ik ook vrij passief…

  11

  5
 • buurman
  23 april, 2017 - 14:05

  De analyse van Flieger is uiteraard zeer interessant en heeft toekomst. Complimenten. Ik denk dat je het “Fliegerplan” moet combineren met de participatie van 1 of enkele grote investeerders die een zelfde soort plan van aanpak als bedrijfsfilosofie (voor een BVO) onderschrijven.

  Ik hou het wel nu even op de nacompetitie; ik verwacht dat NAC zal laten zien dat ze niet voor een juup ploeg of onderste regionen ere ploeg uit de weg gaan. Dat mogen we verlangen !
  Daarna volgt er meer.

  PS
  Ik vind het enigszins jammer dat Flieger zijn plan niet andere toonzetting communiceert. Maar goed dat is de aard van het beestje denk ik.

  5

  2
 • scheppioni
  23 april, 2017 - 14:27

  Alle logische teksten hier ten spijt wanneer ons NAC nog een maand in de blessuregolf blijft zitten, dit zal het doorslaggevende zijn voor ons NAC, zeker in de verdediging !!
  Wat ook altijd bij ons NAC terug komt is wanneer iedereen verwacht dat het niks uithaalt ons NAC ineens toch kan verrassen en andersom dus ook helaas, net wat vaker voorgekomen !!
  Hopelijk maken we toch niet dezelfde fout om juist nu te gaan sparen voor de nacompetitie net als vorig seizoen want dan lopen we zeker achter de feiten aan, dat is zeker een feit !! HUP NAC !

  6

  4
 • Ploeg
  23 april, 2017 - 16:02

  Flieger lijkt op een populist. Hoop geschreeuw en een oplossing die totaal niet realistisch is.

  11

  11
 • RV
  23 april, 2017 - 16:26

  De Feyenoorders op de Vitesse vakken doen me denken aan de tijden dat we op dezelfde wijze het Diekman, Kaalheide, Monnikenhuize of de Goffert overnamen. We waren overal.

  Ik verlang er zo naar in plaats van die dooie boel op de tribunes en supporters die gelaten naar derderangs A junioren kijken.

  Wat zijn we ver gezakt de laatste vijf jaar met Goetzee en Smulders aan de knoppen. Het enige wat er nog rest is hoop.

  8

  2
 • HoogeveenseNACcer
  23 april, 2017 - 16:37

  Nog 2 wedstrijden afzien en dan 4 wedstrijden volle bak erachter.

  Zo simpel is het.

  NAC moet gewoon promoveren, sportief, financiëel en ook qua uitstraling gezien.

  5

  2
 • buurman
  23 april, 2017 - 16:58

  Beste Ploeg,

  Je schrijft; “Hoop geschreeuw en een oplossing die totaal niet realistisch is.”
  Leg dan ook uit waarom volgens jou dat plan van Flieger, dat overigens niet nieuw is maar wel heel goed verwoord, totaal niet realistisch is.

  De discussie hier wordt constant ” vervuild” door supporters die met oneliners vanwege vooroordelen of eigen belangen alles onderuit proberen te halen dat nieuw is. Daar gaan we er niet mee komen.

  Verder sluit ik me aan bij HoogeveenseNACcer ; alles uit de kast in de nacompetitie. We zijn het aan onze stand verplicht daar niet voor lul te staan.
  Als iemand vraagt leg nu eens uit waarom NAC ook maar een kansje heeft in die nacompetitie kan ik maar 1 ding zeggen; “in het dna van NAC zit dat we totaal onverwachts een goed resultaat kunnen wegzetten.”

  5

  3
 • Ploeg
  23 april, 2017 - 17:05

  “De aandelen zijn niets meer waard”

  3

  0
 • Oldskool
  23 april, 2017 - 17:25

  @ Buurman

  Kom op jij moet beter weten. Hoe groot acht jij de kans dat de huidige aandeelhouders deze aandelen gratis overdragen aan een man waar ze dagelijks door aangevallen worden? Of zijn plan. Kans is Nihil.

  5

  1
 • Wim
  23 april, 2017 - 17:45

  @Ploeg. De aandelen zijn 3,5 jaar geleden uitgegeven ter compensatie van schulden die NAC niet kon afbetalen. Crediteuren werden aandeelhouders. Een boekhouder die zijn vak enigszins verstaat heeft die aandelen toen al tot nul afgewaardeerd.

  Het sportieve en financiële resultaat van de afgelopen jaren zal niet in een waardestijging geresulteerd hebben. De aandelen waren en zijn niets waard. Elke euro die iemand er nog voor zou geven is pure goodwill.

  4

  2
 • Wim
  23 april, 2017 - 17:50

  @oldskool. Flieger schrijft niet dat de aandelen naar hem moeten. Ze gaan naar de socio’s. Hij is overigens niet de enige.

  Als men het plan wel goed vindt maar vanwege boodschapper niet acceptabel, dan gaat de club uit persoonlijke kinnesinne naar de klote.

  5

  2
 • Los Pollos Hermanos
  23 april, 2017 - 17:58

  Verschrikkelijke wedstrijd natuurlijk, maar goed, de focus moet toch liggen op de play-offs en die hebben we behaald inmiddels. Tenminste nog iets positiefs jongens, we staan in de play-offs en dus hebben we, theoretisch gezien, een kans om te promoveren. Theoretisch hé. Ik denk niet dat het lukt en bovendien denk ik dat je het niet eens moet willen, want je hebt er werkelijk helemaal niets te zoeken. Maar dan ook echt helemaal niks. Maar, we staan er. De rest is bijzaak.

  Nog even over een geheel andere boeg. Dat nummer (hardcore/house/trance geef het een naam) wat is geproduceerd door die NAC-supporter..? Werkelijk niet om aan te horen. Men springt hier tot aan het agressieve toe in verdediging als er wordt gesproken over Red-Bull of een trommel in je vak, want we willen de NAC-Cultuur bewaken, maar als er dan zo’n verschrikkelijk slecht nummer wordt uitgebracht, dan wordt dat omarmd, omdat het door een NAC-man is gemaakt? Het is niet om aan te horen en een verkwanseling van de NAC-Cultuur. Ik zal er ongetwijfeld een hoop mensen mee tegen het zere been schoppen, maar ik begin spontaan te janken als ik dat nummer hoor met die semi-emotionele zangstem er doorheen. Verschrikkelijk.

  17

  3
 • NAC4EVER!
  23 april, 2017 - 18:07

  @Los Pollos Hermanos
  Het nummer van Evert is (ook) niet mijn lievenlingsnummer. Maar vind het niet slecht, vrij goed zelfs.
  Maar smaken verschillen.

  3

  3
 • Oldskool
  23 april, 2017 - 18:18

  @ wim

  De kans dat de huidige eigenaren NAC op nul waarde waarderen is uitgesloten. Dan zou het dus een gift moeten worden uit liefde voor NAC aan mensen) en dat kan ook een afvaardiging van supporters zijn) met een zeer gedegen plan en het moet gegund worden.
  Buiten het feit dat er miljoenen extra in geduwd zijn is onmogelijk de aandeelhouders op dit punt op 1 lijn te krijgen. En deze flieger is als “boodschapper” isowieso de laatste die dat zou kunnen.

  4

  1
 • Waddinxveen
  23 april, 2017 - 18:49

  Blij met het feit dat Flieger nu eindelijk wat details prijsgeeft over zijn ‘plan’ OK, sommige punten zijn totaal onrealistisch (zoal een nieuw stadion) of gebaseerd op irrationeel oud zeer (uitsluiten Rotterdammers). Maar er is in ieder geval een (beperkte) vorm van tweerichting communicatie op gang gekomen.

  Over die play-offs: ik reken helemaal nergens op, maar geloof me, ik schreeuw de longen uit mijn lijf als het zover is. Wat er dit seizoen ook allemaal gebeurd is, we moeten er straks natuurlijk als 1 man achter staan, ook als het even tegenzit. Uitfluiten of ‘voetballen’ roepen op zijn vroegst weer na afloop van die na-competitie.

  7

  1
 • Waddinxveen
  23 april, 2017 - 18:53

  p.s. http://www.nactickets.nl werkt bij mij momenteel niet. Anderen hetzelfde probleem?

  Duimpje omlaag: site werkt niet
  Duimpje omhoog: site werkt wel

  1

  6
 • Ivo
  23 april, 2017 - 19:21

  De aandeelhouders zullen rustig wachten tot NAC weer een keer promoveert. De geschiedenis leert dat dit een kwestie van tijd is. Dan zijn de aandelen meer waard en kunnen ze uitgekocht worden.

  Of er moet een partij/consortium opstaan die de huidige aandeelhouders nu al uitkoopt, maar dat zal niet snel gebeuren. Dan moet NAC eerst compleet op omvallen staan. Dit is volgens mij nog niet het geval, ik denk dat er nog buffer is voor 1 jaar jupiler league. Daarna moet je heel ver terug in je begroting omdat inkomsten dan ver gaan terugzakken. Supporters en sponsoren haken een keer af.

  4

  0
 • NACfan
  23 april, 2017 - 19:31

  Nieuw stadion waar zou die dan moeten komen.
  Hoe zou het er dan eruit moeten zien,het lijkt mij ook een goed idee dat blok beton vind ik maar niks.
  En er zaten toch scheuren in het beton.

  2

  3
 • Dromer
  23 april, 2017 - 19:58

  Als @Flieger stelt dat er zo’n 3,5 jaar geleden aandeelhouders zijn ingestapt dient dat toch wel genuanceerd te worden. Ook Flieger weet, of zou moeten weten, dat een aantal aandeelhouders de schulden die NAC bij hun had heeft laten omzetten in preferente aandelen. Met andere woorden mede door die constructie kon NAC overleven. Daarna zijn er zeker fouten gemaakt. Er zijn mensen aangesteld in functies waarvan bleek dat het niet goed werkte. Daarnaast is het spel en de resultaten de afgelopen jaren matig tot ronduit slecht. Degraderen, nacompetitie en nu moeizaam een nacompetitieplek halen is zwaar teleurstellend. Redt je het alleen met kapitaalinjecties in de winter of een doorverkooppercentage van spelers? Nee daarvoor moet je een plan maken. Ooit schreef ik dat een doelstelling voor NAC moet zijn dat het een stabiele subtopper wordt. Behalve een selectie die daarvoor de eerste aanzet jan geven dient er ook aandacht te zijn voor de opleiding. Volgens mij is daar wel een aanzet voor gemaakt met het jeugdplan.
  De toekomst van NAC is een toekomst waarbij 1 of 2 grote investeerders samen met de supporters de clubraad kunnen vormen die duidelijke opdrachten meegeeft aan verantwoordelijk personen die daar verantwoording over afleggen volgens het pricipe: Pas toe, leg uit.
  Ondertussen helpt het wel dat supporters, en daar horen zeker ook aandeelhouders bij, zich verenigen en de ploeg steunen door dik en dun.
  Het creëren van rust is nu belangrijk om van daaruit te werken aan een gezonde toekomst

  1

  1
 • Hoihoi
  23 april, 2017 - 20:05

  Sorry, maar ik begrijp het niet. Ben zelf NAC supporter in hart en nieren, maar haal aub die plaat voor je ogen weg… NAC is NAC niet meer, niet op het veld en niet op de tribune. We zakken over heel de lijn verder en verder weg. Buiten de reeks overwinningen waarin VVV zat is het gewoon zwak.

  Blij met een punt op, met alle respect.. Emmen. Kom op man, ben Je dan goed bezig?

  Heb het al gemeld, vroeger kwamen ze met schrik naar Breda, nu komen ze ontspannen naar Breda.
  Het gene dat nogpositief is is dat er elke 14 dagen een berg supporters zijn, al is de sfeer ook al zwak.

  En die plat offs, halen we enkel door nog zwakkere onderons, al goed dat jong psv en Ajax niet meetellen.
  Ik wens echt niet negatief te doen, maar wat heeft ons clubje nu in de ere te zoeken?

  Verkoop de boel, nog liever gister dan vandaag, de aandeelhouders willen er vanaf en wij worden er misschien weer vrolijker van, dit NAC is gewoon niet goed genoeg, punt…..

  17

  3
 • scheppioni
  23 april, 2017 - 20:25

  @ hoihoi
  Wanneer we NAC in de nacompetitie wel ineens de geest zouden krijgen en weten te promoveren dan biedt dat dan in alles weer perspectief, neem nu het voorbeeld excelsior, al drie jaar degradant nr 1 voor het seizoen en weten zich toch nog vrij makkelijk door als team te voetballen met mindere voetballers steeds te handhaven, daarbij hebben ze een achterban van een vis en een groenteboer !!
  Het enigste grote valkuil van ons NAC is al in 35 jaar zolang ik supporter ben, NAC zelf !
  Het heeft dan ook twee kanten, ons NAC spreekt bij vele dan ook enorm aan, maar door alle belevenissen en emotie is de stabiliteit dus waarschijnlijk nooit in het gelid te krijgen !!
  Maarrrrrrrrrrrrrr, NAC mag nooit verloren gaan !!

  4

  3
 • NAC4EVER!
  23 april, 2017 - 20:46

  Weet iemand waar je kunt stemmen voor wie de beste speler van de 4e periode?
  Blijkbaar kunnen we ook op Dessers stemmen.
  Maar ik zou nier weten waar dat kan.

  2

  4
 • De lange
  23 april, 2017 - 20:49

  Ik kan me iets herinneren , dat als feijenoord kampioen wordt Nac promoveert soort ingeschreven code.

  0

  1
 • Die ne gast
  23 april, 2017 - 21:16

  @De lange
  De laatste keer dat Feyedinges kampioen werd, degradeerden wij…

  0

  0
 • Dutchbird
  24 april, 2017 - 01:46

  Interessante teksten van ons Fliegertje hier boven.

  Maar van de basis klopt niet veel. Als is uitgekomen dat Gielen en Goetzee volledig zijn uitgescheten bij de aandeelhouders dan zouden ze er niet meer zitten, want beide heren kunnen morgen door de aandeelhouders op straat worden gezet. Er zullen misschien wel enkele aandeelhouders zijn die van de twee heren af willen maar die hebben bij lange na niet de meerderheid, dus niets te zeggen. Denkfout Flieger.

  Verder vind van Flieger het beschamend en schandalig om als aandeelhouders nu nog een stevig bedrag voor je aandelen te eisen (70% willen ze er nog voor hebben volgens Fliegert). Dat mag je vinden maar wat schiet je daarmee op. Ik vind het ook belachelijk dat banken als de Deutsche Bank van van Flieger zo weinig spaarrente geven terwijl ze wel een hoge hypotheekrente vargen. Ik mag dat vinden maar ik schiet met die mening net zo veel op als van Flieger met zijn mening over de vraagprijs voor de aandelen.

  Het is wel komisch om regelmatig te lezen hoe goed van Flieger zijn best doet om ons allemaal te beïnvloeden over de waarde van de club, dus de waarde van de aandelen. Ik denk dat je daarmee de pies niet lauw maakt bij de aandeelhouders. Daar is zwaarder geschut voor nodig zoals een langdurige totale boycot door alle supporters, FOX sport opnames gedurende maanden onmogelijk maken of een boycot van alle sponsoren door alle supporters. Alleen dan gaan de aandeelhouders de waardedaling van de aandelen aan den lijve ervaren. Dat klinkt allemaal dreigend maar is het niet want van Flieger krijgt de overgrote meerderheid van de supporters nooit zo ver. Die gaan hun club niet afbreken tot het niveau Fortuna Sittard. Daarom komt er nooit een transitie van het aandelenbezit van het triumviraat (van Aalst, van Weelde en Burema) naar een brede socios vergadering. Dus kan dat plan van van Flieger de kliko in en heeft het geen zin te fantaseren over de bestuursconstructie die een beetje ruikt naar alcohol.

  Toch heeft van Flieger alle reden heeft om kritisch te zijn. Zijn kritiek op Smulders en Vreven deel ik echter niet. Die moeten zich nog bewijzen maar binnen de financiële kaders van NAC zijn ze volgens mij goed bezig om een sportief rendement te halen. Helaas kan dat alleen met kleine stappen. Waarom zou je dan het sportief beleid gelijktijdig met het economisch en bestuurlijk beleid neersabelen? Dat zijn verschillende grootheden. Met zijn kritiek op Goetzee ben ik het vaker eens want er kan veel meer geld gehaald worden uit de grote regio west-Brabant (zonder BVO concurrentie). Maar dan moet je het wel aantrekkelijk maken voor elke kandidaat sponsor en niet met hetzelfde aanbod komen waarmee je weinig succesvol bent geweest in de afgelopen jaren. Ook de RvC onder aanvoering van Gielen mag van mij worden vervangen door een kleinere groep mensen die daadwerkelijk in staat zijn om bruggen te bouwen tussen de aandeelhouders, de achterban en de professioneel sportieve organisatie. Een RvC die de waarde van de aandelen vermeerderd en de aandeelhouders in beweging krijgt. Die opdracht heeft de huidige RvC helaas niet. De huidige RvC is meer een trekpoppenclub van de meerderheidsaandeelhouders dan een club die verankerd is in de achterban (supporters en sponsoren). Zij voegen niets toe en zijn onzichtbaar (ook Cecile Koekoek ondanks haar recente boek over Gerard den Haan).

  Conclusie: Als de aandeelhouders de huidige RvC durven vervangen door een RvC met een bruggenbouwers opdracht gericht op waardevermeerdering, dan kan er binnen drie jaar weer een gezonde BVO opereren in west-Brabant vanuit het Rat Verlegh Stadion.

  7

  7
 • buurman
  24 april, 2017 - 09:34

  Heel zorgelijk is dat iemand (Flieger) wordt beoordeeld op zijn toon en niet op de inhoud. Althans veel doen daar , jammer genoeg, aan mee. Wim nuanceert het zeer raak.

  Op deze voet met NAC doorgaan heeft geen enkele zin. Er zijn drie pijlers (investeerders – een plan en visie- en supporters participatie) nodig om NAC weet tot een subtopper in de ere te laten groeien. In de ere horen we te staan en nergens anders.
  Het juup kostuum past NAC niet. We zien er in dat kostuum verfomfaaid, smoezelig en zielig uit. Een behoudende bedrijfsfilosofie van bezuinigingen en de hoop ooit weer langzaam te gaan groeien is desastreus. Dat gaat niet werken. Wie ziet het zitten om op de huidige wijze jaren Juup te gaan spelen ? Dat eindigt in een drama.

  Flieger heeft organisatorisch een heel goede aanzet gegeven. Het sluit nagenoeg naadloos aan op de plannen die er al leven.

  Maar laten we eerst de nacompetitie afronden. Dat we niks in de ere hebben te zoeken is natuurlijk onzin. We horen juist in de ere. Dat er bij een promotie heel veel moet gebeuren (anders krijg je een eagles scenario) , dat moet toch trouwens, moge duidelijk zijn.

  Die nacompetitie winnen zou een Godswonder zijn, maar we mogen verlangen dat de spelers zich helemaal leeg gaan knokken. En wij zorgen voor een vol stadion.

  5

  3
 • Wanny
  24 april, 2017 - 10:04

  Een van de problemen in bestuurlijke kringen is dat er allemaal groepjes zijn die niet met elkaar aan de slag willen om NAC daadwerkelijk omhoog te brengen. Ook Flieger doet daar vrolijk aan mee door iedereen die op dit moment iets doet in de NAC organisatie neer te halen. Zo kom je dus nergens en is elk toekomstplan vanuit die hoek niet realistisch.

  5

  3
 • buurman
  24 april, 2017 - 10:09

  Nog een, volgens mij, belangrijke toevoeging;

  Als je praat over wanbeleid bij NAC wordt dat gelezen als beschuldigingen aan het adres van mensen. Laten we daar vanaf stappen. Het gaat er ook niet om mensen aan de schandpaal te nagelen. Astemblieft zeg, is niks voor mij.
  Als je de historie bij NAC bestudeert is het mis gaan lopen toen het grote geld in het voetbal kwam. Het is een proces van jaren geweest dat NAC steeds dieper is gezakt.
  Dus zeker niet aan 1 of enkele mensen te wijten dat NAC niet staat waar het hoort te staan. Integendeel zelfs, de meeste werken zich kapot om er iets van te maken.

  Met zijn allen de schouders eronder en het initiatief daartoe kan bij de supporters liggen !!

  3

  2
 • Fred
  24 april, 2017 - 11:27

  Helemaal eens met buurman , ik heb dat ook al vaker geschreven hier .
  Bij velen gaat het niet om het verhaal, de inhoud of de boodschap maar ligt de focus op de auteur , afzender of boodschapper en inderdaad de toon waarmee het soms wordt gebracht .
  Wat zo iemand ook schrijft het maakt niks meer uit , het wordt op voorhand al afgeserveerd .
  Erg jammer want 2 weten meee dan één enz enz .
  Het kan nooit kwaad om eens naar argumenten van anderen te luisteren en stop gewoon eens om dingen in get persoonlijke te trekken .
  Ik heb gemerkt afgelopen week dat als je Flieger normaal benaderd en in zijn waarde laat er best iets wat op feed back lijkt terug komt en er zelfs iets van een groepsgesprek ontstaat .
  Wat buurman zegt over wanbeleid en dit dan op personen projecteren .
  Het probleem is dat iedereen die er nieuw komt verder moet bouwen op al bestaande ruïnes en dat is geen goede fundering .
  Mooi voorbeeld was afgelopen week waarbij iemand Smulders verantwoording af wilde laten leggen over iets voor zijn tijd .
  Ook ik vraag me af wat sommige mensen nog binnen NAC doen en wat ze toevoegen . Ik hoop dat er een dag komt dat deze mensen dit zelf in gaan zien en in het belang van de club de juiste beslissing nemen .
  Mij ontgaat het positieve impact van bijvoorbeeld een Gielen of zo’n RVC in de huidige structuur .
  Ik ben er wel zeker van dat Goetzee alle goede bedoelingen heeft , dat zijn hand wellicht te zacht is en bij hem het glas altijd half vol is , hij mag wat mij betreft best eens met de vuist op tafel slaan .
  Smulders is nog te kort bezig , ik vind dat hij vaak onterecht wordt aangepakt .
  Op het veld moet het gebeuren tenslotte en je kunt niet zeggen dat er slechte faciliteiten om te presteren zijn geschapen .
  Menig eredivisieclub zou hiervan watertanden .

  4

  2
 • Bert Tijsse Klasen
  24 april, 2017 - 16:33

  Lollig hoe nogal wat lieden denken te weten hoe het reilt en zeilt bij een voetbalclub bestuurlijk en in het bijzonder bij NAC….
  Kunnen mensen zijn die gedeeltes en halve waarheden in de derde helft opvangen tijdens het naar binnen gieten van bier en ballen of wellicht intriganten van NAC zelf die onder pseudonamen hier de vijfde colonne spelen (misselijk volk wat mij betreft) .
  Meer en meer zijn ze van DeRat naar hier verhuist , eens te meer reden om deze site ‘die ik al jaren niet meer bezocht heb’ te mijden als de pest !
  Kan de site en haar beheerders niets aan doen , hebben een zeer goed uitziende supporterssite gerealiseerd maar hebben te maken met dit volk wat binnen komt , probeer ze er maar weer eens uit te krijgen…..
  Groet Bert Tijsse Klasen

  3

  3