Go to Top

Cambuur wil Tighadouini

Cambuur wil Tighadouini

Adnane Tighadouini is voorlopig even uitgespeeld bij Malaga. De Spanjaarden willen de Marokkaanse international verhuren. Adje zelf zegt dat hij best graag even terug wil naar de  eredivisie. Bij welke club, dat maakt hem niet uit.

Maar dat is niet helemaal waar. SC Cambuur meldde zich bij Malaga, dat aangeeft een zacht prijsje te vragen voor de verhuur. Maar dat zag Tighadouini dan toch niet erg zitten. Hij gaat niet in op de interesse van de Friezen, die stiekem nog steeds hopen de aanvaller voor de rest van het seizoen aan zich te kunnen binden.

Jammer maar helaase, Leeuwarders.

Bron: B-side Rats, AD

38 Reacties op "Cambuur wil Tighadouini"

 • Overal
  22 januari, 2016 - 12:05

  Wie had nou aan zien komen dat Tighadouini het niet zou redden

  0

  0
 • F4
  22 januari, 2016 - 12:14

  Voor dat Tighadouini weer met de grond gelijk gemaakt wordt. Het is niet het type speler dat hier geliefd is. Lazic is zo iemand. Geen uitstraling, maniertjes en gewoon hard werken. Of je er dan 14 of 1 maakt op een seizoen is dan om het even. Adje was echter van een andere orde. 14 goals voor een degradant is uitmuntend. Elke schaarse overwinning kon bijna op zijn conto geschreven worden en hij heeft NAC een prachtig bedrag opgeleverd. Dat Malaga sportief geen succes is geworden, heeft niks met mentaliteit te maken. Hij werkt elke dag keihard om beter te worden. Verschil is dat hij nu speelt tegen jongens als Dani Alves en Carvajal in plaats van van Polen en Van der Struijk. Had hem er nog graag bij gehad. Denk dat hij al 15 goals had gemaakt als linksbuiten. Cambuur is overigens al afgezegd door Adnane. Zal wel een subtopper worden.

  0

  0
 • scheppioni
  22 januari, 2016 - 12:48

  Typisch een gevalletje dit van twee stappen voorruit en dan drie terug !
  Leuke voetballer, maar that’s it ! Succes Adje !

  0

  0
 • chrisje
  22 januari, 2016 - 12:53

  Inderdaad f4 liever lazic ja , AD had die niet te missen kans uit bij roda er gewoon in moeten pissen dan hadden we nog ere gespeeld.

  0

  0
 • Dun Diëe
  22 januari, 2016 - 12:55

  Een kleine toevoeging bij F4; maakte bij de degradant Nac 14 goals als linkbuiten… En dat hij op de bank zit heeft met het nieuwe bestuur te maken. Zodra daar de nieuwe AD en TD werden aangesteld belandde hij op de bank… Hoop dat hij een half jaartje kan spelen in het linkerrijtje en volgend jaar wel een eerlijke kans krijgt bij Malaga.

  0

  0
 • F4
  22 januari, 2016 - 13:02

  @chrisje

  Als je liever Lazic ziet, zegt dat toch genoeg over je kijk op voetbal? Zie je hem ook liever dan Robben, die Nederland naar de Wereldtitel had kunnen schieten? Adje had die kans het liefst van iedereen er gewoon in willen schieten. Het voorstel tot contractverlenging voor Lazic is niet voor niets direct na promotie ingetrokken door de Graafschap. Presteert goed, leuke waterdrager voor de NAC en de eerste divisie nu, maar zal nooit meer dan dat worden. Laat staan veertien doelpunten maken in de eredivisie.

  0

  0
 • Arie
  22 januari, 2016 - 13:04

  Nog een kleine toevoeging op F4
  Adje maakt er 14, omdat de spits nooit ballen kreeg, ook al was die spits geen fabuleuze voetballer.
  Had hij meer in dienst van gespeeld, hadden wij nu wellicht nog tegen Cambuur gevoetbald.

  0

  0
 • RV
  22 januari, 2016 - 14:05

  Je kan in een fantastische stad gaan voetballen bij een fantastische club in een fantastische competitie met een fantastisch klimaat, fantastisch mooie vrouwen, heerlijk eten en fantastische arbeidsvoorwaarden…

  Logische keuze van Tighadouini, aan hem heeft het zeker niet gelegen vorig jaar.
  Hard gewerkt iedere wedstrijd alleen lijken sommige een beetje een scheve definitie te hebben over hard werken (dat zie je ook bij de anti Seuntjens fanclub op dit moment). Je kunt niet van iedere speler alleen maar mouwen opstropen en tackles verwachten. En van buitenspelers bij NAC al helemaal niet dat iedere actie lukt, dan mislukt er ook regelmatig een actie en oogt het misschien wat nonchalant.

  Tighadouini was vorig jaar de enige die iets kon creëren vanuit het niets.
  Nu is Seuntjens de enige die iets kan creëren vanuit het niets.

  Goede voetballer Tighadouini maar wel typisch een jongen die gewoon straks lekker in Turkije (net als Bayram) gaat ballen. Daar voelen deze jongens zich veelal thuis en dat zou me een logische stap lijken.

  0

  0
 • 076 NOAD
  22 januari, 2016 - 14:16

  Zolang hij niet naar Tilburg gaat vind ik het goed.

  0

  0
 • TpT
  22 januari, 2016 - 14:53

  Altijd dezelfden die voorop staan om Tighadouini af te zeiken. Misschien omdat het een Marokkaanse jongen is? Of omdat sommige mensen het gewoon fijn vinden om iedereen die zijn kop boven het maaiveld uitsteekt af te maken? Triest in ieder geval.

  0

  0
 • Zucht
  22 januari, 2016 - 14:57

  @TpT, hear hear! Helemaal mee eens.

  0

  0
 • Dun Diëe
  22 januari, 2016 - 15:46

  Ten slotte over het feit dat veel supporters liever een speler zien die “de mouwen opstroopt”. Wil je dan dat Adje als een hijgend paard achter de back aan gaat hollen zodat hij geen adem meer heeft voor datgene waar hij daadwerkelijk goed in is? Namelijk het passeren van de tegenstander? Lijkt me niet. Maar als een speler dat doet dan is het opeens een primadona. De logica van sommige supporters zal ik wel nooit begrijpen…

  0

  0
 • Rattatar
  22 januari, 2016 - 15:51

  @TpT

  Nee, niet omdat hij een Marrokkaan is. Niks mee te maken.
  Tighadouini was iemand die de bal nooit afspeelde, voor eigen succes ging en meerdere keren van de training is weggestuurd. Kon ook niet met Hellemonds opschieten.

  Toch ben ik hem dankbaar dat hij ons zo veel goals heeft bezorgd. Jammer dat hij die vrije trap miste, maar bedankt voor het transfergeld, Adje!

  0

  0
 • THE Don
  22 januari, 2016 - 15:53

  Te goed voor de Jupiler League, te slecht om NAC in de ere te houden

  0

  0
 • Den86
  22 januari, 2016 - 16:05

  @TPT
  Kijk je uit? Met je stemmingmakerij “miss omdat het een Marokkaan is”.

  Laten we afkomst lekker buiten beschouwing laten ipv op basis van nationaliteit iemand in een bepaald hoekje te stoppen

  0

  0
 • Overal
  22 januari, 2016 - 16:29

  @TpT

  Nee hoor, omdat het een enorm egoïstische speler is die wel individuele kwaliteiten heeft en daardoor wat doelpunten heeft weten te maken. Het is absoluut zijn schuld niet, maar als hij oog voor z’n medespelers had gehad hadden we er vorig jaar een stuk meer gemaakt. Hij heeft NAC nog mooi wat centen opgeleverd en verder ben ik blij dat ie weg is. Dat jij denkt dat zo’n mening gebaseerd is op het feit dat hij Marokkaan is zegt genoeg over jezelf.

  0

  0
 • Bredafun
  22 januari, 2016 - 16:44

  wat n gezeik allemaal, toen ie de kas liet vullen door zn transfer was t n held, nu zeiken ze m af pffff stelletje zeikbuksen!

  0

  0
 • Kunstliefhebbert
  22 januari, 2016 - 17:14

  Ze hebben bij PSV zitten slapen, Adje had de plek van Depay zo kunnen overnemen. Als je dr 14 kunt inschoppen bij ons NAC, knal je dr daar het dubbele in.

  Succes Adnane!

  0

  0
 • magnesiumslikker
  22 januari, 2016 - 17:22

  Adnane had in zijn uppie meer kwaliteit dan de 10 in het veld. Krijgt met 14 doelpunten het stempel dat we door hem zijn gedegradeerd. Dezelfde ‘supporters’ staan wel elke 14 dagen ‘Jelle jelle jelle’ te roepen. Ik snap het niet meer.

  0

  0
 • Will
  22 januari, 2016 - 17:27

  Ja ja Ik heb dit van het begin afgezegd dat Adje het niet zou redden bij Malaga had gewoon bij NAC moeten blijven maar de Jupiler Leaque was te min voor hem en moest hoger op maar mooi niet gered speelde voor zichzelf en had geen oog voor zijn mede speelsen zo loopt het met al die jonge gasten die denken dat ze de beste zijn allemaal verkeerd af zo gauw als ze de grens over gaan

  0

  0
 • bsidepannekoeken
  22 januari, 2016 - 17:30

  zul je ne zien dat adje ons straks in de nacompetitie in de juup houdt

  0

  0
 • badeend
  22 januari, 2016 - 17:32

  Ah, de racisme kaart. Die was al een tijdje niet meer gespeeld. Bravo TpT!!

  On topic: Tighadouini is niet een speler waar je team sterker van wordt. Blij dat ie weg is.

  0

  0
 • chrisje
  22 januari, 2016 - 17:44

  Eens met eend en rv ik heb geen verstand van voetbal ik ben maar een simpele nacfan, adje ben ik gewoon geen fan van ! Wel van werkpaard lazic en laat die nou net bij nac passen en zoals eend al schetst ging adje alleen voor eigen succes .

  0

  0
 • ome cor
  22 januari, 2016 - 17:47

  Qua techniek is dit een verademing om in je ploeg te hebben, MITS hij qua discipline en teamspirit ook volwassen is.
  Vaak denken die gastjes als ze ergens bij de besten horen ook dat ze de top al hebben bereikt. Dan kun je hard vallen. En als je eerst bazelt dat ergens aan spelen toekomen het belangrijkste is maar vervolgens Cambuur te min vindt dan denk ik dat dit mannetje nog niet volwassen genoeg is.

  Ja ik snap het wel….1x degraderen is al erg zat. Maar als hij zo goed is kan hij helpen het tij te keren.
  Alleen door te spelen kan hij zichzelf verkopen. Niet door hooghartig clubs af te wijzen.

  @TpT
  Marokkaanse spelers worden in hun eigen kring vaak opgehemeld en gerespecteerd. Hierdoor ontbreekt het aan kritiek die wel nodig is om volwassen te worden als voetballer. Nederlandse voetballers hebben juist vaker met te kritische ouders en omgeving te maken. Dat heeft niks met discriminatie te maken natuurlijk.

  0

  0
 • BJ
  22 januari, 2016 - 18:00

  Adje is een geniale speler met veel talent. Nu even tegenslag maar hij komt er wel. Gaat zeker niet terug naar NL, wie heeft er nu trek in Almelo of Kerkrade als je in Malaga woont. En dan weer ploeteren op kunstgras iedere week. Wordt een andere club in het buitenland.

  0

  0
 • henk
  22 januari, 2016 - 18:14

  @ome cor
  Nederlandse jeugdspelers worden door hun omgeving juist niet kritisch benaderd. Als een speler een club afwijst dan zit er meestal iets beters in het vat. Dat is niet hooghartig maar verstandig.

  0

  0
 • Toontje
  22 januari, 2016 - 18:39

  Jammer dat hij niet langer is gebleven. Had veel vraagtekens bij zijn overgang naar Spanje en het komt nu wel uit. (ligt trouwens lang niet alleen aan de wisseling van het bestuur daar)
  Ik denk dat Adje ook niet te hoog van toren moet blazen want ik denk dat de bovenste helft van de eredivisie of reeds goed zijn voorzien of hem helemaal niet willen hebben. Afgelopen zomer toch ook vanuit hier geen enkele interesse

  0

  0
 • AlleballenopWannie
  22 januari, 2016 - 18:40

  Braber is toch veel beter.

  Niet dan??
  Kipiani ?

  0

  0
 • AlleballenopWannie
  22 januari, 2016 - 18:47

  Jullie moeten begrijpen dat dit een speler is als Abdellaoui, Diba en bijvoorbeeld Tarik Oulida (!) , spelers met ongekend veel potentie waarvan niemand weet of het er ooit uit zal komen. Als dat wel is (is nooit overigens) dan zit je gebeiteld, Deze spelers kosten doorgaans niet veel (want zijn “lastig bij hun club”) en er heerst veel twijfel. Reden voor technisch directeuren om een goedkoop pareltje-in-potentie te halen. Tigha precies hetzelfde. Overigens ben ik het volledig met Gihjp eens; deze speler kans slagen bij iedere topclub in Europa. Deze jongen is te goed voor grauwe middelmaat. Zijn “kutkarakter” moet je op de koop toe ne,em em zorgen dat een goede trainer hem temt….Niets voor NAC overigens in dit stadium.

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  22 januari, 2016 - 18:52

  Dit was natuurlijk te verwachten. Riep ik al toen hij na Málaga ging. Dit soort gasten redden het daar niet. Leuke speler voor NAC maar als het fysiek word dan haken ze af. In Nederland word waardeloos en slap verdedigt in Spanje met een scheermes en een back die 20km per wedstrijd loopt

  0

  0
 • TpT
  22 januari, 2016 - 19:35

  Ik vind het gewoon opvallend dat een bepaald type speler gewoon niets goed kan doen bij een deel van het publiek, terwijl die spelers zeker wel veel waarde kunnen hebben. Ik vind Tighadouini daar het beste voorbeeld van, maar een Seuntjens heeft daar ook mee te maken bijvoorbeeld.

  Zijn afkomst is inderdaad misschien minder relevant dan het type speler dat het is maar het irriteert me behoorlijk.

  0

  0
 • scheppioni
  22 januari, 2016 - 19:38

  @ Alleballenopwannie
  Alleen ene heel groot verschil met grote held Diba, hij hield ons NAC er wel in de ere op een moment dat het moest ! Dus wat dat betreft was in mijn ogen buitencategorie en Adje voor mij eerste categorie !
  Diba is in mijn ogen technisch en belangrijk gezien, de beste speler die ik in mijn NAC tijd van 35 jaar heb gezien al blijft Lammers mijn cultheld aller tijden !! Maar over Adje, leuke voetballer en wij hebben er als NAC prima aan verdiend, maar ik wist al dat malaga al te hoog gegrepen was en ik snap chrisje van de ene kant wel, tuurlijk is Adje technisch gezien een betere voetballer dan Lazic maar voor het team NAC lijkt zich met Lazic beter vruchten af te werpen alleen is er ene verschil daarin tegen met Lazic spelen we eerste en met Adje ere !
  Kort gezegd, Lazic is meer een teamplayer, ook in mijn ogen !

  0

  0
 • Herman
  22 januari, 2016 - 19:48

  Bij Malaga heeft hij niet veel (kunnen) laten zien, zal dus ook niet in zijn voordeel meespelen. En als dan Cambuur interesse toont is dat ook voor hem een tegenvaller. Hij zal waarschijnlijk rekenen op een subtopper in de eredivisie. Maar hij moet wel beseffen waar zijn plafond is, als hij nu bij de Friezen gaat ballen had hij beter in Breda kunnen blijven. Bij NAC valt hij op, bij Malaga kan hij geen potten breken.
  Logisch, heeft te maken met het nivo van de club.

  0

  0
 • Granada CF
  22 januari, 2016 - 20:28

  Tja, er is ook interesse uit Spanje zelf, dus waarom zou je dan meteen voor Cambuur kiezen? Bovendien heeft Málaga dat het liefst, zodat Tighadouini een half jaar extra kan wennen aan het Spaanse voetbal. Wat zou ik ‘m graag bij Granada CF zien ballen, eindelijk een voorhoedespeler die wél kan scoren…

  Hup NAC en hala Breda

  0

  0
 • RV
  22 januari, 2016 - 20:30

  TpT,

  Tel daarbij op dat de spelers die zelden geliefd zijn bij het publiek veelal ook de enige zijn die dit NAC er financieel weer bovenop kunnen krijgen.

  Jonge creatieve gasten die weer doorverkocht kunnen worden voor een mooi bedrag.

  Alleen met mouwen op stropers komen we als NAC zijnde nooit verder en gaan we nog dieper de afgrond in.

  0

  0
 • HupNac!
  22 januari, 2016 - 21:14

  Ik heb vorig jaar redelijk wat/veel wedstrijden genoten van Adje, absoluut! En ook ik heb op hem gescholden, ook absoluut!

  Maar stiekem heb ik dit seizoen toch meer zin om om de twee weken (en af en toe een uitwedstrijdje) naar het stadion te gaan. Het zuigt af en toe aan alle kanten maar elke wedstrijd is het wel iemand anders die boven zich zelf lichtelijk uitstijgt. De ene wedstrijd is het een fabuleuze Seuntjens, dan weer een Stam die het team op sleeptouw neemt, dan weer een Lazic, Matic of Suk die ineens overal opduiken en op pure strijd iets extra’s brengen en dan heb ik het nog niet gehad over een Brands, Ars, (of zelfs een Kenny) gehad en dan is daar laatste wedstrijd als een duveltje uit een doosje ook nog een Pedro.

  Vorig jaar was het alle wedstrijden wachten of Adje een goede dag had of niet… en tot de winterstop kon Perica nog wel eens iets bewerkstelligen. Nu alleen nog zien dat alle huidige poppetjes elke wedstrijd als een team gaan spelen, maar dan zeg ik niets nieuws… Hup Marinus dus!

  0

  0
 • henk
  22 januari, 2016 - 23:21

  Gewoon Adje terughalen en vlug, kunnen we kampioen mee worden

  0

  0
 • chrisje
  23 januari, 2016 - 23:28

  Haha die henk toch

  0

  0