Go to Top

Bax is de baas

Bax is de baas

In Den Bosch, aanstaande vrijdag. Daar speelt NAC om 20:00 de wedstrijd tegen de plaatselijke FC.

Gisteren werd er ook gevoetbald in de Jupiler League. Niet door NAC. Die hadden de verplichte dag vrij gisteren, vanwege het oneven aantal clubs. Het was vermakelijk om te volgen. VVV leek (helaas bleef het daarbij) zich ook te verslikken in RKC maar trok uiteindelijk aan het langste eind. FC Eindhoven verloor uit bij de herboren Fortunezen uit Sittard en het gat met Sparta werd verkleind/vastgezet tot vijftien punten met nog 7 wedstrijden te gaan. Appeltje-eitje dus.

De overige teams doen er voor de algehele ranglijst niet zoveel toe. FC Emmen volgt op plaats vijf met tien punten achterstand en een wedstrijd meer gespeeld. Voor de vierde en laatste periode heeft NAC momenteel zes punten achterstand op de nummer 1, namelijk Almere City (12 uit 4). Zij worden gevolgd door Fortuna Sittard, dat tien punten heeft. Venlo en Maastricht hebben beide acht punten en Eindhoven en Sparta laten we voor het gemak even weg. Alle clubs boven NAC hebben een wedstrijd meer gespeeld.

Die periode is leuk. Het zou een welkome bonus zijn, maar deze had in december binnengehaald moeten worden. Daarna in februari. Nu voelt het een beetje als welkome (het financiële gedeelte) mosterd na de maaltijd. NAC moet zich focussen op de play offs; zo hoog mogelijk zien te eindigen in de ranglijst om zo de eerste ronde te ontlopen. En dan te knallen! Tegen FC ‘duizend bommen en granaten’ Oss speelden de onzen best aardig en kwam het 4-4-2 al beter uit de verf dan in de 3-1 thuisoverwinning tegen Achilles’29. Dát is dus een lijn die moet worden voortgezet.

En daar gaat NAC vrijdag weer mee verder (mogen we hopen, fingers crossed). In het hol van De Leur, welteverstaan; De Vliert. Of Timmermans Infra Stadion De Vliert, om de volledige doopnaam te gebruiken.
FC Den Bosch verloor gisteren nog met 3-1 van FC Oss. En dat, beste mensen, wil zoals jullie ook wel snappen helemaal niks zeggen. NAC moet enkel en alleen naar zichzelf kijken. Naar elkaar en in de spiegel. Een overwinning vrijdag zou erg welkom zijn, maar in het (recente) verleden is maar al te vaak aangetoond dat iets dat welkom of wenselijk is vaak buiten bereik blijkt te zijn, dus 0 druk, hoop of wensen uitspreken. Ze moeten zelf snappen waar het om gaat.

Vrijdagavond om 20:00 fluit de heer Christiaan Bax de wedstrijd af. Langs de lijnen hobbelen zijn assistenten de heren Bas Steinhauser en Nick Struifzand mee en als vierde official is daar de heer Frank Van den Elzen. Hopen op succes vrijdag. De kaartverkoop is stopgezet en enkel via de Supportersvereniging zijn nog kaarten beschikbaar. En ga je niet, dan heb je ons nog hier op de site of op twitter om de wedstrijd live te volgen.

Bron: B-Side Rats, knvb

10 Reacties op "Bax is de baas"

 • Mike
  15 maart, 2016 - 13:18

  Goede scheids voor nac

  0

  0
 • Breedaaassyellowarmeee
  15 maart, 2016 - 13:27

  Imo ogen is 2e worden noodzakelijk ( verschil tussen 16 en 17 eredivisie dit jaar groot )

  Gezien programma zie ik het niet gebeuren helaas en vrees ik een derde plaats

  0

  0
 • Rijen
  15 maart, 2016 - 13:37

  Heeft de 4e periode meer wedstrijden?

  0

  0
 • Wanny
  15 maart, 2016 - 13:54

  Of NAC meer kans maakt tegen Cambuur, Graafschap of Excelsior is lastig te zeggen. Het mentale is dan misschien wel het belangrijkste, want het zijn alle drie geen sterrenteams.

  Cambuur of Graafschap is straks in een positieve flow als ze niet rechtstreeks eruit gaan. Terwijl Excelsior in een negatieve flow is, dat ze nacompetitie moeten spelen ipv rechtstreeks handhaven. En Dijkhuizen kent Excelsior goed, dat kan ook een voordeel zijn.

  En we moeten nog maar zien of NAC de tweede ronde overleeft. Emmen, Eindhoven of VVV zal lastig zat zijn.

  0

  0
 • die ne gast
  15 maart, 2016 - 13:54

  @Breedaaassyellowarmeeeee

  Dit jaar is ons track-record om te presteren wanneer het écht moest niet al te best… (Volendam-thuis, Emmen-uit, Jong-Ajax-uit, VVV-thuis, VVV-uit, Go Ahead thuis…), dus eerst de eerste ronde maar eens zien te halen én te overleven en dan pas naar Eredivisieclubs kijken….

  Maar goed, als we toch al beren verkopen, voordat ze geschoten zijn:
  In die eerste ronde speel ik eigenlijk liever tegen Eindhoven dan tegen Emmen of Go Ahead.
  En volgens mij, kunnen we met dit team beter tegen een voetballende ploeg als Excelsior of Willem II spelen dan tegen vechtploegen als Cambuur en Graafschap. Strijd leveren is namelijk niet de ‘core business’ van onze mannen. Derde of vierde worden, lijkt mij dus beter dan tweede worden.

  Derde worden, zou wat dat betreft dus beter zijn dan tweede.

  0

  0
 • Overal
  15 maart, 2016 - 14:21

  @die ne gast

  Willem II nou misschien zelfs het beste zijn om tegen te spelen. Veel creatieve voetballers in dat team, maar ze krijgen het totaal niet voor mekaar. Veel gerommel binnen de club, Streppel gaat na dit seizoen weg. Dan sluipt de negativiteit snel in de instelling van de spelers. Veel beter om daar tegen te spelen dan tegen Cambuur/De Graafschap die tot op het bot gemotiveerd zullen zijn.

  0

  0
 • buurman
  15 maart, 2016 - 16:24

  Nergens op rekenen en er twee honderd procent voor supporteren dat we het lot gaan winnen.
  Het wordt zo wie zo nog een leuk toetje waarbij het misschien een voordeel is dat we (terecht) zwaar underdog zijn.
  Als je cambuur, graafschap, excelsior en de stillems ziet spelen dan is dat een klasse beter dan ons NAC op dit moment. Maar de nacompetitie wordt niet altijd gewonnen door de best voetballende ploeg.
  Daarnaast zijn bovenstaande ploegen buiten de tilburgers behoorlijke knokploegen. NAC is helaas tot heden vlees nog vis.

  Belangrijk(er) is dat Justin alles uit de kast tovert toestemming te krijgen onze wedstrijden te spelen op zaterdagavond en of zondagmiddag.
  Dan kunnen we tenminste ook onze Taajland weer verwelkomen.

  0

  0
 • Fred
  15 maart, 2016 - 17:15

  Ik reken gewoon nergens meer op , want ik lig steeds zo in puin als ik weer een deceptie moet verwerken , ik trek dat niet meer, het is zo erg dat ik bij een 3-0 voorsprong nog een zucht van verlichting slaak als de scheids affluit .
  Er is geen vertrouwen in de huidige selectie , bijna iedereen die je spreekt mist de klik met deze spelersgroep en hebben er geen vertrouwen in .
  Het is gewoon geen gezonde situatie .
  Je kunt van het huidige NAC niet op aan , het kan vrijdag met gemak 0-4 worden maar 4-0 zou me tegenwoordig ook niet meer verbazen en net zo gemakkelijk kunnen .
  Met Buurman eens , tegen al de ploegen die hij noemt moeten wij het op vechtlust afleggen , ook tegen de kruiken , daarbij is meer dan eens gebleken dat NAC de ideale tegenstander is voor ploegen die MOETEN .
  Er zou snel iets moeten gebeuren of een wonder plaats vinden willen wij een serieuze gooi naar promotie kunnen doen .
  Aanstaande vrijdag zal er weer heel veel duidelijk worden !

  0

  0
 • RNL
  15 maart, 2016 - 18:09

  @Rijen Nee, evenveel als de rest

  0

  0
 • scheppioni
  15 maart, 2016 - 19:34

  @ Wanny
  Wanneer we niet voetballen dan is alles nog wel lastig, want dan maak je het eigen ook moeilijker net als vriend buurman, want als we al gaan denken dat we het niet zouden gaan redden dan sta je al zeker voordat de wedstrijd wint al met 1-0 achter ! Marinus moet het heilig vuur die ons NAC wel heeft laten zien er zien weten in te krijgen met name ook in uitwedstrijden en niet nog meer angst inboezemen, ANGST IS DE SLECHTSTE RAAD en is geheel tegendraads waar NAC BREDA voor staat !!!

  0

  0