Go to Top

Clubraad adviseert prijsstelling 2016/2017

Clubraad adviseert prijsstelling 2016/2017

Het einde van het seizoen is in zicht, wat betekend dat ze bij NAC gaan nadenken over de seizoenskaarten voor het nieuwe seizoen. Rond half mei valt normaal gesproken de mailing in de brievenbus, al zal dat dit jaar hopelijk pas na 23 mei zijn.

Het spannendste voor de meeste mensen (behalve in welke divisie NAC speelt) is wat NAC met de prijzen gaat doen. NAC bepaald zelf de prijzen, maar vraagt hierover wel advies. Onder andere de Clubraad mag hun mening geven over de prijzen en ze hebben vandaag hun advies openbaar gemaakt.

Dit supporters orgaan heeft goed nagedacht over de prijsstelling voor het komende seizoen. Uiteindelijk is er gekozen voor een advies, waarin er geen tot minimale prijswijzigingen plaats zouden vinden. Mocht NAC in de Jupiler League blijven zal als het aan de clubraad ligt de prijs dus gelijk blijven.

Mocht NAC promoveren adviseert de clubraad een kleine prijsstijging. “De Clubraad adviseert NAC om bij promotie naar de Eredivisie de nullijn te hanteren tot maximaal een beperkte verhoging van enkele euro’s per seizoenkaart ten opzichte van de prijsstelling van seizoenkaarten in het huidige seizoen.” De grote klappers zouden in dit seizoen gemaakt kunnen worden door de losse kaartverkoop terwijl de seizoenskaarthouders worden beloond.

Daarnaast geeft de Clubraad een advies over de playoffs. “De Clubraad adviseert om de leden van de Club van 1912 gratis toegang te verlenen. Voor reguliere seizoenkaarthouders en losse tickets kunnen gereduceerde play-off ticket prijzen worden gehanteerd ten opzichte van de reguliere prijsstelling voor losse tickets. Dit met het doel om een uitverkocht stadion te realiseren waardoor het elftal zo goed mogelijk ondersteund wordt in de strijd om promotie.”

Het doel is een vol stadion waarbij de tegenstander met de staart tussen de benen terug naar Tilburg, Rotterdam, Leeuwarden of Doetinchem wordt gestuurd. Wil je het complete advies lezen dan kan dat hier.

Betalen voor play-off kaartjes..

Bekijk de resultaten

Laden ... Laden ...
Bron: B-Side Rats, Clubraad NAC

34 Reacties op "Clubraad adviseert prijsstelling 2016/2017"

 • Jozo
  13 april, 2016 - 11:15

  Als je een vol stadion wil methode playoffs dan moet het vrij toegang zijn voor alle seizoenskaarthouders. Zonder volle bak thuis redden we het niet.

  0

  0
 • oosterhout3
  13 april, 2016 - 11:17

  zeer terecht

  nac kan volgend seizoen elke eurie gebruiken en dus een goed advies om andere bezoekers dan de club 1912 geld te vragen(€5,- ofzo…… x11.000 plus de losse verkoop van 6kx €15 maakt toch een lekker bedrag wat er bij komt voor volgend seizoen.

  0

  0
 • D'n Beuk
  13 april, 2016 - 11:41

  Ik zit zelf bij de club van 1912 dus kan leven met het voorstel, maar ik denk dat andere seizoenskaarthouders zich behoorlijk genaaid zullen voelen met dit voorstel aangezien er in de thuiswedstrijden dit jaar behoorlijk wat wanprestaties geleverd zijn , het is al jaren kommer en kwel wat de supporters op het veld voorgeschoteld krijgen dus om een volle bak te krijgen in de NACompetitie zal NAC er toch een keer wijs aan doen om de supporters tegemoet te komen , want na alle mooie praatjes heb ik er een hard hoofd in dat dit elftal het voor mekaar gaat krijgen om te promoveren

  0

  0
 • Overal
  13 april, 2016 - 11:47

  Als ik moet betalen om naar de playoffwedstrijden te komen als seizoenkaarthouder ben ik geneigd om niet te komen.

  Beetje extra gaan betalen omdat de heren voetballertjes week in week uit wanprestaties geleverd hebben dit seizoen, dacht het niet.

  0

  0
 • Buddha
  13 april, 2016 - 11:50

  Als je een seizoenkaart koopt weet je dat dit alleen voor de competitie is. Moet je niet zeiken als je een kaartje voor de playoffs moet betalen.

  Stel dat ze de eerste ronde overleven staat iedereen weer vooraan als ze kunnen promoveren. Dan zijn alle slechte wedstrijden vergeten en betalen ze allemaal een kaartje.

  We kunnen het geld goed gebruiken dus volle bak achter NAC en steun de club op alle vlakken.

  0

  0
 • Overal
  13 april, 2016 - 11:54

  @Buddha

  Dat klopt, technisch gezien mag NAC doen wat ze willen.

  Maar ik vind het persoonlijk een enorme middelvinger naar je trouwe supporters die massaal weer seizoenskaarten voor dit seizoen aangeschafd hebben. Je draait een verschrikkelijk seizoen waarbij je minstens 2 handen nodig hebt om het aantal verloren of gelijk gespeelde wedstrijden te tellen waarin we puur op inzet en winnaarsmentaliteit zijn afgetroefd.

  Laat de spelers die playoff tickets voor de supporters dan maar betalen, dat zijn ze ons wel verschuldigd.

  0

  0
 • Braze
  13 april, 2016 - 12:04

  Dit seizoen heb ik te vaak wedstrijden gezien waarvoor ik betaald had moeten worden i.p.v. de spelers.
  Pas als de selectie voor volgend seizoen mij het vertrouwen geeft dat er weer fatsoenlijk voetbal te zien is kan ik een prijs bepalen voor mijn zoveelste seizoenkaart.. Ik wil nu eindelijk wel eens waar voor mijn geld.

  0

  0
 • D.kocx
  13 april, 2016 - 12:22

  Ik ben lid van 1912 maar ben ook van mening dat alle siezoenskaarthouders gratis naar binnen moeten voor de play-offs! NAC heeft hun doelstelling niet gehaald toch!? Dat was kampioen worden toch? Ik weet zeker dat als men extra moet gaan betalen voor een doelstelling die niet gehaald wordt dan zal het belangen aan niet uitverkocht worden!

  0

  0
 • Wanny
  13 april, 2016 - 12:26

  Eerste ronde play off alle plekken 5 euro voor seizoenkaarthouders.
  Finale play off kun je dan 10 euro vragen.

  Club van 1912 uiteraard gratis. Waarom zijn die mensen anders lid van die club?

  Zo kom je iedereen tegemoet en heb je waarschijnlijk 2x een aardig vol huis. Helemaal gratis is niet slim, dan laat je zomaar 1,5 ton liggen.

  0

  0
 • Zand in je ogen
  13 april, 2016 - 12:32

  Als men “gewoon” een periode had gepakt had je al 80k in de pocket gehad. Nu laat je, na een seizoen met behoorlijk wat dramatische potten, de trouwe achterban betalen (11000 scc houders x 5 eu = 55000 eu (en eventueel x2)) voor een onnodig toetje. Gelukkig betreft het hier slechts een advies. NAC mag best wat zuiniger zijn op de trouwe achterban, bij een gemiddelde eredivisieclub is men al blij als ze 11000 toeschouwers halen. Bij NAC zitten er vrijwel altijd meer, in de 1e divisie. NAC = niet NAC door dat elftal met vaak een belabberde inzet. NAC = NAC om haar (helaas steeds minder) kolkende stadion (wat inherent is aan de instelling in het veld) en de trouwe supporters. Die moet je dus belonen: SCC houders gratis naar binnen, beloven wij dat we wat extra bier drinken om de omzet te verhogen :-). Tevens kweek je hiermee ook wat meer goodwill voor het geval dat NAC niet promoveert.

  0

  0
 • Rattata
  13 april, 2016 - 12:37

  Seizoenkaarthouders laten betalen is de grootste naaistreek die je je maar kan bedenken. We zijn allemaal hondstrouwe supporters, dan zou het NAC sieren als er ook wát tegenover staat.
  Na zo’n enorm kutseizoen moet er gewoon wat extra’s tegenover staan. En het gaat mij niet om die 5 euro, het gaat meer om het symbool wat NAC overbrengt aan haar aanhang.

  0

  0
 • Tony Chocolonely
  13 april, 2016 - 12:54

  Waarom waren playoff wedstrijden vorig seizoen wel gratis te bezoeken voor sc houders en dit zeizoen moet er extra betaald worden???

  Denk dat nac zich behoorlijk in de voet schiet mochten ze dit doorvoeren. Word een half/drie kwart vol stadion de eerste wedstrijd tegen jl club.

  En dan word deze wedstrijd al lastig genoeg als t geen volle bak is.

  Zou t een blamage vinden richting je vaste trouwe achterban!

  0

  0
 • Willemf5
  13 april, 2016 - 12:59

  Ik zie niet in waarom de club 1912 bevoordeeld moet worden tov seizoenskaarthouders. Allemaal betalen, of niet. De clubraad is zelf zeker ook lid van 1912?

  0

  0
 • Pimmeke
  13 april, 2016 - 13:00

  Niet zo zeuren, een seizoenskaart koop je voor het reguliere seizoen. Dan moet je ook niet mekkeren als je iets extra’s moet betalen voor eventuele play off’s. Als je dat niet wilt dan had je lid moeten worden van de club van 1912.

  Blijkbaar zijn er nog steeds zat mensen bij NAC die komen voor het mooie voetbal, bij slechte wedstrijden willen ze gratis naar binnen. Dan kan NAC net zo goed de seizoenskaarten gratis weggeven.

  De mensen die dachten dat NAC wel even kampioen zou worden hebben een bord voor hun kop.

  0

  0
 • heksenketel
  13 april, 2016 - 13:07

  Kaartjes kopen voor de playoffs lijkt me logisch

  De prijs voor seizoenskaarten gelijk houden als we in de Juup blijven, vind ik een vreemd advies. Dit jaar kon ik me daar nog wat bij voorstellen, omdat we gaan voor promotie. Als dat niet lukt gaat het toch om de prijs/kwaliteit verhouding en die klopt dan in mijn ogen niet.

  0

  0
 • habe
  13 april, 2016 - 13:24

  NAC moet gaan oppassen. Heb al van verschillende mensen gehoord dat ze hun seizoenskaart niet verlengen. Het vat is leeg, teveel jaar slecht voetbal moeten aanschouwen zonder idee en inzet. De vlam zou moeten overslaan van het veld (door de tomeloze inzet en vechtlust) naar de tribunes, helaas lijkt men bij NAC tegenwoordig te denken dat het andersom hoort.
  Voor wat betreft de NACompetitiewedstrijden: doordeweeks zal het al moeilijk genoeg worden om een redelijk aantal toeschouwers in het stadion te krijgen.

  0

  0
 • F4 NAC
  13 april, 2016 - 13:33

  Vorig jaar was het logisch dat de play-off wedstrijden gratis te bezoeken waren; NAC kon immers alleen iets verliezen (degradatie). Dit jaar valt er tijdens de play-offs iets te winnen (promotie) en mag daar inderdaad een beperkt toegangsbedrag voor gevraagd worden.
  Dat de Club van 1912 leden gratis naar binnen zouden mogen vind ik ook niet meer dan logisch. Deze mensen hebben ze zich voor nog minimaal 9 seizoenen aan NAC vastgelegd en houden het niet na een of meerdere slechte seizoenen voor gezien (wat juridisch gezien ook niet kan).

  0

  0
 • Naamloos
  13 april, 2016 - 13:39

  In de nacompetitie uikaart+ houders en club van 1912 tegemoet komen. Dit zijn namelijk de supporters die altijd achter hun club blijven staan, wat er ook gebeurt!

  0

  0
 • kinderkaartje
  13 april, 2016 - 13:43

  Ik snap niet waarom het gratis zou moeten zijn. Hoe kut het ook klinkt en is, voetbal is gewoon een product met een economische waarde en voor dat product moet betaald worden.

  Van alles maar gratis weggeven wordt NAC niet beter. We hebben elke cent hard genoeg nodig en die paar wedstrijden kunnen makkelijk een paar ton opleveren.

  Van dat geld kan dan volgend jaar 1 of 2 (ere) of 2 of 3 (juup) spelers gehaald/ betaald worden.

  Dat er korting of een extraatje gegeven wordt aan seizoenskaarthouders, prima, maar gratis is nergens voor nodig. Ondanks het af en toe zeer slechte spel van afgelopen seizoen en zeker van vorig seizoen.

  Als jij naar een slechte film bent geweest, mag je de volgende keer ook niet gratis. Ik ben geen 1912 lid en heb 3 seizoenskaarten, maar heb er vrede mee dat we gewoon dokken voor de voorstelling.
  Zorg maar dat we hem winnend afsluiten en wegkomen uit deze nietszeggende ellende-divisie.

  Daar heb ik wel een paar tientjes voor over.

  0

  0
 • Fan uit zevenbergen
  13 april, 2016 - 13:50

  LAAT de spelersgroep de kaartjes van de play off,s maar betalen

  0

  0
 • Sjorsnac
  13 april, 2016 - 14:02

  Seizoenkaarthouders hebben na dit seizoen gewoon ook recht op gratis toegang, losse kaarten tegen sterk gereduceerd tarief. Dat stadion MOET vol en dat is al lastig genoeg blijkt wel

  0

  0
 • heksenketel
  13 april, 2016 - 14:08

  Laat ze er maar voor zorgen dat er geen verplichte combi’s zijn tijdens de playoffs! Of in ieder geval bij alle wedstrijden een autocombi.

  0

  0
 • F4 NAC
  13 april, 2016 - 14:22

  Seizoenkaarthouders: € 5,- per wedstrijd
  Club van 1912: gratis
  Tevens speciale actie voor de vroege beslissers voor komend seizoen. Via omroepbrabant.nl en twitter Ronald Sträter.

  0

  0
 • Barry
  13 april, 2016 - 14:38

  Ik verwacht vooral in de eerste play-off wedstrijd niet meer dan 10000 supporters als men er voor moet betalen. Sparta is dit seizoen kampioen van de armoede geworden, omdat onze directie, selectie, technische staf en supporters het hele jaar verzaakt hebben.

  Volgend jaar zal de selectie nog minder zijn dan nu. Mijn advies aan NAC; zorg nu voor een volle bak dmv gratis toegang want komende jaren zal het allemaal nog veel moeilijker worden dan nu.

  0

  0
 • Chiel
  13 april, 2016 - 14:49

  Waarom zou een potje tegen RKC 16000 man trekken en een belangrijke pot in de play offs maar 10000? Natuurlijk is het twee keer uitverkocht!

  0

  0
 • Ouwe spionkop
  13 april, 2016 - 14:56

  Wat een zeikreacties over entree van 5 euro. Dat is de prijs van 2 bier. Hou toch op.

  0

  0
 • Nac
  13 april, 2016 - 14:58

  Hoe duur zijn de losse kaartjes?

  0

  0
 • Nac
  13 april, 2016 - 14:58

  Als je geen seizoenskaarthouder bent

  0

  0
 • HoogeveenseNACcer
  13 april, 2016 - 15:29

  Laat die spelers de uitwedstrijden maar sponsoren.
  Die kosten je een rib uit je lijf het hele seizoen en zijn niet om aan te zien (over het algemeen)
  Die 5 euro kan ik wel missen.

  0

  0
 • Leeuwtje
  13 april, 2016 - 16:18

  Ronduit schandalig om de nacompetitie niet gratis te maken.

  We betalen dit seizoen evenveel als vorig jaar in de eredivisie (inclusief nacompetitie) 1 jaar heb ik door de vingers gezien dat ik NAC extra subsidieer met deze belachelijk hoge prijzen in de eerste divisie. Doordat de vrijdagavond mij nooit uitkomt bezoek ik slechts 50% van de wedstrijden, waarvan het gros de wedstrijden het geld niet waard was. Wordt mijn trouwheid door de kaart aan te houden dan niet beloond met gratis nacompetitie? Ik blijf NAC niet oneindig subsidieren…….

  0

  0
 • Oirschot
  13 april, 2016 - 16:35

  Stel dat NAC geld vraagt voor de nacompetitie en we verliezen.. Dan is het maar de vraag of alles heel blijft rond het stadion.
  Ik ben daar wel eens bang voor, zou er zelf nooit aan meedoen , maar er lopen ook wat heethoofden tussen dan. Oftewel nooit geld vragen aan je trouwe aanhang!

  0

  0
 • bsidegekte
  13 april, 2016 - 16:50

  @leeuwtje hier krijg je ook 2 extra wedstrijden voor want we spelen In deze kut competitie met 19 clubs !

  0

  0
 • Ben
  13 april, 2016 - 17:05

  Hoezo betalen voor play offs? Dacht het niet voor seizoenkaarthouders en zeker niet voor de trouwste supporters van club 1912 waar ik er een van ben.

  0

  0
 • Made4NAC
  13 april, 2016 - 17:07

  @Leeuwtje

  Je hebt Samen voor NAC toch echt zelf gesponsord.
  De seizoenkaartprijs is namelijk gedaald na de degradatie.

  0

  0