Go to Top

Clubraad NAC zoekt nieuwe leden – Sollicitatieprocedure

Clubraad NAC zoekt nieuwe leden – Sollicitatieprocedure

In navolging van het bericht van gisteren dat de Clubraad van NAC gaat hervormen en er vier nieuwe kandidaten worden gezocht, komt vandaag de sollicitatieprocedure bij B-Side Rats op de digitale mat vallen.

Hieronder hebben we het volledige bericht, de procedure en het gezochte functieprofiel staan. Als je interesse hebt om deel te nemen aan de Clubraad, lees het eens aandachtig door. Voor degenen die dit voor zichzelf al weten en liever de management-samenvatting hebben omdat ze staan te popelen van ongeduld: Jouw sollicitatiebrief met motivatie uiterlijk 24 januari a.s. naar info@ClubraadNAC.nl. Wil je eerst meer weten wat de Clubraad doet en het hierin plaatsnemen precies inhoudt? Bezoek dan eens www.ClubraadNAC.nl. Vragen mailen kan uiteraard ook.

——

¨Ben jij die gedreven NAC supporter die de belangen van alle supporters wil behartigen? Wil jij graag op strategisch niveau met NAC meepraten? Heb jij ideeën om de communicatie met de achterban te verbeteren? En deins je er niet voor terug om ook op voetbaltechnisch gebied het gesprek aan te gaan? Kortom, ben jij dé persoon die het verschil kan en wil maken? Dan zoeken wij jou!

Wat doet de Clubraad NAC?
Stichting Clubraad NAC is dé belangenbehartiger van alle supporters en supportersgeledingen van de BVO NAC Breda. Door een nieuwe rol en positionering van de Clubraad is de huidige structuur van de Clubraad aan verandering toe. De Clubraad ‘nieuwe stijl’ heeft een coördinerende en faciliterende rol bij operationele zaken en vervult ook een belangrijke rol als strategisch gesprekspartner en klankbord van BVO NAC Breda.

Wie zoeken we?
Het nieuwe bestuur van de Clubraad bestaat uit 7 leden. De Supportersvereniging NAC, Stichting Breda Loco’s en Stichting Vak G leveren in de nieuwe samenstelling elk een bestuurslid. De andere 4 zetels worden ingevuld door onafhankelijke supporters, waarvoor je jezelf kandidaat kan stellen op basis van het functieprofiel. Hoewel dit een vrijwillige functie betreft, is het zeker niet vrijblijvend en wordt je geacht de benodigde tijd voor het vervullen van de functie vrij te maken.

Sollicitatieprocedure
Ambieer jij een bestuursfunctie bij de Clubraad NAC? Stuur dan je sollicitatiebrief met motivatie voor 24 januari 2016 naar info@clubraadnac.nl. Een onafhankelijke benoemingcommissie beoordeelt alle kandidaatstellingen, voert gesprekken met de kandidaten en doet uiteindelijk een voordracht voor de samenstelling van het nieuwe bestuur. Voor meer informatie of vragen kun je ook contact opnemen via info@clubraadnac.nl.

 

Functieprofiel Bestuurslid Stichting Clubraad NAC

Algemeen
Het bestuur van de Stichting Clubraad NAC bestaat uit 7 bestuursleden en heeft als doel het vertegenwoordigen van alle supporters en supportersgeledingen van de BVO NAC Breda.

Criteria
De ideale kandidaat voldoet aan de volgende criteria:
– Is minimaal 10 jaar in het bezit van een SCC bij NAC;
– Heeft minimaal MBO werk- en denkniveau, bij voorkeur HBO werk- en denkniveau;
– Heeft een netwerk binnen de BVO NAC, supportersgeledingen en/of onder individuele supporters;
– Is op de hoogte van actuele zaken die spelen binnen en rondom NAC;
– Is bij voorkeur niet direct betrokken bij een supportersgeleding of andere stakeholder rondom NAC;
– Heeft geen stadionverbod en is van onbesproken gedrag.

Competenties
De ideale kandidaat heeft minimaal de volgende competenties:
– Integer en betrouwbaar;
– Communicatief vaardig;
– Omgevingsbewust;
– Analytisch vermogen;
– Onafhankelijke oordeelsvorming;
– Standvastig;
– Reflecterend vermogen;
– Proactief.

Uiterlijk 24 januari ontvangen wij graag de sollicitaties van alle geïnteresseerden op info@ClubraadNAC.nl

Bron: B-Side Rats, Clubraad NAC

 

11 Reacties op "Clubraad NAC zoekt nieuwe leden – Sollicitatieprocedure"

 • Brat
  8 januari, 2016 - 14:02

  Dus 11 jaar scc maakt je een betere strategische gesprekspartner dan 8. Op zich een goed omschreven profiel. Persoonlijk blijf ik het vreemd vinden dat er een kwantitatieve eis wordt verbonden aan iets wat je daarmee niet kan vaststellen, namelijk het zijn van een NACer.
  Begrijp ik uit het profiel dat er geen termijn meer vastzit aan een plek in de CR?

  Ik wens de nieuwe leden veel succes en ik hoop dat ze hun rol kunnen pakken zoals ze die beoogd hebben!

  0

  0
 • Clubraad NAC
  8 januari, 2016 - 14:42

  @ Brat, in de nieuwe statuten wordt ook een maximale zittingstermijn opgenomen.

  0

  0
 • Henk Tank
  8 januari, 2016 - 15:17

  Belangenbehartiger van alle supporters…

  Valt daar dit ook onder?

  In de brief maken de fans een reconstructie vanaf augustus 2014, toen Wang voor het eerst in verband werd gebracht met ADO. Vervolgens wordt ingegaan op de gebeurtenissen van dit jaar.

  “Het verraste ons niet eens dat het geld op 5 januari niet binnen was, erger nog, u bent vrijwel geen één belofte nagekomen dus in deze hadden we ook geen vertrouwen”, aldus de fans over de toezegging van Wang. “Wel zei u in een interview met de New York Times op de vraag over de beloofde betalingen dat het geen belofte was en u niets hoeft te beloven aangaande investeringen in uw eigen club.”

  “De directie heeft ondertussen uitgesproken dat men niet meer rekent op uw geld en een eigen koers gaat varen.

  Laat ons duidelijk maken dat de supporters zich in de maling genomen voelen door al uw loze beloftes. Vertrouwen winnen is al moeilijk, vertrouwen terug zien te winnen is nog veel moeilijker. ADO Den Haag is geen speeltje, ADO Den Haag is voor duizenden supporters een way of life, vreugde en verdriet, verbondenheid en een sociale ontmoetingsplaats.

  Cultuurverschillen zullen er best zijn, maar beloftes niet nakomen is in elke cultuur een no go area.

  Niet alleen zijn wij nu het lachertje van de eredivisie door u, de Chinese gemeenschap heeft u ook geen goed gedaan met uw handelswijze.”

  De ADO-fans van Supportersvereniging Haagsche Bluf hebben een advies voor Wang:

  “Zoek een koper voor ADO Den Haag die zich wel volledig voor de club wil inzetten of stort voor 18 januari de beloofde financiële toezegging op de rekening zodat we niet in categorie 1 van de KNVB komen. Beperk de schade voor de club, zijn supporters en uzelf

  Laat ons maar in de juup spelen
  Een vage belchinees rijke Rus of oliesjeik kunnen wel hier niet gebruiken.

  Arnhem is zijn club kwijt, nu ook Den Haag.
  Hoop dat wel er van hebben geleerd.

  0

  0
 • poolshark
  8 januari, 2016 - 15:25

  Een netwerk binnen de BVO NAC ? Is dat een criterium voor een lid van het bestuur van een onafhankelijk orgaan dat de belangen van de supporters dient te behartigen?

  0

  0
 • Rattartar
  8 januari, 2016 - 15:44

  En met hoe veel tijd ben je zo ongeveer met zo’n functie kwijt?
  Het moet namelijk wel te combineren zijn met een studie/werk. Moet ik denken aan 2 avonden in de week? Of meer aan een paar werkdagen in de week?

  0

  0
 • badeend
  8 januari, 2016 - 17:55

  @ Rattartar – dat vroeg ik me dus ook af. Het is wel handig te weten wat er van je verwacht wordt voor je solliciteert. Dan is het ook duidelijk wat er ‘niet vrijblijvend’ is.

  Hier moeten mensen verder toch wel voor warmlopen, gezien de reacties hier en op DROL, en de vaak ellenlange discussies en onderbouwde meningen? Het zou me verbazen als hier niet tenminste 50 reacties op zouden komen!

  0

  0
 • Rubenac
  8 januari, 2016 - 18:27

  De Kamps weg.
  Verdiende ruim 120-140000 per jaar.
  Neem aan dat van de helft van dat salaris een meer dan goede versterking gehaald word.
  Aangezien het gemiddelde Jupiler salaris bij NAC Mac 70-80000 per jaar zal zijn!

  0

  0
 • zuurkool met worst
  8 januari, 2016 - 18:56

  @rubennac schandalig dat een reserve speler cq tribuneklant zo’n salaris ontvangt.
  @poolshark netwerk binnen bvo nac bedoelt men vriendjespolitiek mee hetgeen men altijd gedaan heeft alleen geeft men het toe. Zo wordt het natuurlijk niks…..dus iemand met super kwaliteiten nog beter dan het gevraagde maakt nauwelijks kans als hij geen vriendjes binnen bvo nac heeft.

  0

  0
 • Clubraad NAC
  8 januari, 2016 - 18:57

  @poolshark: je hebt als CR bestuurslid primair met NAC als gesprekspartner te maken. Vandaar dat een netwerk vereist is zodat je weet wat er speelt rondom NAC. Maar neem niet alle eisen letterlijk. Het gaat er om dat een kandidaat zich herkend in het profiel, niet of iemand letterlijk aan alle eisen voldoet.

  @Rattatar @badeend: gemiddeld 3 uur per week plus 1 maandelijkse vergadering. Incidenteel en afhankelijk van actuele zaken wat meer uren. Als DB lid moet je rekening houden met 6 tot 10 uur per week.

  0

  0
 • poolshark
  8 januari, 2016 - 19:09

  @ Clubraad

  Dat je met NAC als gesprekspartner te maken hebt begrijp ik ook nog wel. Maar dat verklaart nog steeds niet de noodzaak van een netwerk.

  Jullie praten over een nieuwe start en structuur, dus zie ik niet in waarom een nieuw bestuur perse een netwerk nodig heeft. Integendeel, laat iemand onbevangen en ongeremd erin stappen en zijn eigen netwerk en beeld opbouwen. Bovendien schakel je met dit criterium al 75 % van de geïnteresseerden uit.

  In een “ons kent ons” cultuur (of old boys network) is de kans op een frisse start nihil, omdat men al snel neigt om te vervallen in de al heersende verhoudingen.

  0

  0
 • Dromer
  8 januari, 2016 - 20:45

  De competenties zijn goed doordacht en kunnen daadwerkelijk kandidaten opleveren die vanuit een mate van zakelijkheid bij kunnen dragen aan de toekomst van de club. De criteria zijn een stuk vager en spreken elkaar zelfs enigszins tegen. Het hebben van een netwerk maar geen directe betrokkenheid bv. Een netwerk binnen supportersgeledingen of binnen de club zonder betrokkenheid is toch wel enigszins tegenstrijdig.
  Wat zal het zwaarst wegen vraag ik me af. Persoonlijk zeg ik selecteer op competenties.

  0

  0