Go to Top

Column: Een leeg huis voor Anthony, da ken toch nie

Column: Een leeg huis voor Anthony, da ken toch nie

Onderstaand vindt u een column  van de digitale pen van Mattie, de blogger van Since1912. Met het oog op de afscheidswedstrijd van Anthony Lurling is deze column jullie moeite waard. Kaarten voor de wedstrijd zijn nog steeds te verkrijgen via de S&I en via NACtickets. De mening van Mattie hoeft niet per definitie de mening van B-Side Rats te zijn (al komt die wel verdomd dicht in de buurt).

Nu, over tien jaar, wellicht over vijftig jaar. Laat de naam Anthony Lurling vallen in een willekeurig cafégesprek en Kuipvrees en Kees Kroket zullen de eerste woorden zijn die vallen. Althans, bij de gemiddelde voetbalfan in het land. Wij in Breda weten wel beter. Wij verwennen de ster van weleer met een schitterende troetelnaam: ‘de Messi van Breda’.

Of het nu de Messi van Opheusden (Navarone Foor – Vitesse), Messi van de Balkan (Alen Halilovic – HSV) of de Afrikaanse Messi (Christian Atsu – Newcastle) is, allemaal kregen ze het stempel van de Argentijnse dribbelaar toen ze nog in de wieg lagen. Er is echter een uitzondering op die regel. Onze eigen Anthony, die werd daadwerkelijk vergeleken met de wereldster nadat hij zelf ook briljante acties had gemaakt. Hij deed zijn bijnaam eer aan.

Het begin
Lurling begon zijn carrière in De Vliert. Samen met Ruud van Nistelrooy vormde de geboren Bosschenaar een geweldig aanvalskoppel in de eerste divisie. Van Nistelrooy maakte al snel de overstap naar Heerenveen. Teun niet, die wilde zijn jeugdliefde eerst naar de eredivisie brengen om het vervolgens een niveautje hoger te proberen.

Zo geschiedde. In het voor ons zo rampzalige seizoen 1998-1999 schoot Anthony zijn Den Bosch naar de titel en eerste divisie, om vervolgens naar Friesland te gaan. Daar tussen de Friese meren en onverstaanbare mensen kon de Bourgondische Anthony uitstekend gedijen. In zijn eerste seizoen kwalificeerde hij zich meteen voor de Champions League met de Friezen. Anthony werd ook nog eens clubtopscoorder met achttien doelpunten. De top lonkte.

Die top kwam enkele seizoenen later. Feyenoord (toen nog top) bood de aanvaller een vierjarig contract aan en de aanvaller hapte gretig toe. Lurling kon niet aarden in de Kuip. Het befaamde legioen dat er altijd prat op gaat de spelers te steunen, liet het afweten. De Kuip liet zijn ware gezicht zien en Anthony werd de zondebok.. En na twee rampzalige seizoenen vertrok hij met de staart tussen de benen bij de havenslaven.

De parel van het zuiden
En toen kwam er verlichting in zijn leven. Na de donkere dagen in Rotterdam, ging hij weer stralen bij ´de parel van het zuiden´. Eerst één seizoen op huurbasis. Het was een seizoen zoals NAC er zoveel heeft gekend. Te groot voor het servet, te klein voor het tafellaken. NAC werd vijftiende dat seizoen. Maar dat was achteraf niet belangrijk. Herinneringen en gevoelens zijn namelijk niet terug te vinden in getallen. Nee, dat seizoen was een klein vlammetje ontstoken in het hart van Teun en natuurlijk in het hart van de supporters. Een klein opkomend brandje, dat later zou uitmonden in een woeste vuurzee die het hele Rat Verlegh in zijn greep zou hebben.

Maar voordat Anthony definitief zijn intrek nam in het Rat Verlegh voetbalde hij nog bij zijn jeugdliefde, in Keulen en bij onze buren uit Waalwijk. En toen kwam eindelijk het verlossende woord. Het is eind juni 2007 en Anthony gaat een affaire aan met een club die uiteindelijk zijn tweede liefde zal worden.

Held
In die zes en half jaar die volgt bouwt Teun aan een waar heldenepos in Breda. Scoren doet de Brabander niet veel. Maar als hij scoort zijn het doelpunten om van te houden. Pareltjes die ingelijst horen in het rijksmuseum van het Nederlandse voetbal. Wie herinnert zich niet mei 2013, toen hij met twee assists en twee doelpunten NAC in de eredivisie hield, terwijl de rest van het elftal als een geslagen bokser alknock-out op de grond lag. Het kenmerkt Lurling wel dat hij voordat hij zijn show opvoerde eigenlijk al rood had moeten hebben.

Maar er waren meer hoogtepunten in het NAC-shirt voor Lurling. Zelf noemt hij die schitterende solo tegen PSV of  de overwinning op Ajax in de beker als favoriet. Zo zijn er talloze apotheosen die aan het oeuvre van Lurling zijn toe te voegen. Die andere NAC-held Babos zal nog wel eens wakker worden toen Lurling de verdediging van NEC zijn hielen liet zien en de bal iets wat gelukkig langs de verbouwereerde Hongaar schoot.

Maar Lurling had meer dan dat. Hij had de NOAD die we zo vaak misten sinds zijn vertrek. Hij wist hoe hij met het publiek moest omgaan. Hij was oud, wijs, maar niet versleten. Maakte net op tijd dat ene overtredinkje waardoor de tegenaanval werd gestaakt. Door dit soort dingen was Lurling niet geliefd bij zijn tegenstanders en vooral supporters van de tegenpartij.

Uitgekotst
Steevast als ‘de Messi van Breda’ in de Kuip kwam of een ander vijandelijk stadion kwam rolde over duizenden kelen liederen over Lurling. Zijn moeder zou het oudste beroep ter wereld beoefenen, hij zou een matennaaier zijn en allerlei andere verwensingen werden geschreeuwd door volle stadions. René van der Gijp zou zeggen; ,,als zoveel mensen het roepen zal er wel een kern van waarheid in zitten.’’ Bij NAC weten wij beter.

We gaven hem de warmte van het Rat Verlegh. Hij haf ons doelpunten, lijfsbehoud en NOAD terug. De resultaten in de periode dat Lurling de koning van Breda was zijn niet om over naar huis te schrijven. Natuurlijk was er die uitschieter in zijn eerste seizoen toen NAC onder Ernie Brands derde werd. Maar in de daaropvolgende jaren werd de geelzwarte trots achtste, tiende en drie keer dertiende. Resultaten waar we nu trouwens meteen voor zouden tekenen.

Maar NAC ontliep met die drie dertiende plaatsen degradatie dankzij Teun en niet ondanks. De hel van vrijdagavondwedstrijden had zomaar een paar jaar eerder bij NAC kunnen inslaan. Die drie extra jaartjes in de eredivisie zijn voor een groot conto op het blazoen van Anthony Lurling te schrijven. Alleen al daarom moeten we morgen massaal afreizen naar het Rat Verlegh.

Vol huis
Want een leeg huis voor Anthony, da ken toch nie. We staan bekend als hondstrouw. We komen massaal als Jong Ajax of Emmen op bezoek komen. We juichen elke week om een broodvoetballer die vanuit Manchester wordt geleverd en volgend seizoen zomaar bij Fleetwood Town zijn pieken kan opstrijken. Daarvoor loopt Breda en omsteken uit. Maar niet voor Teun. Die ons liet juichen tegen Ajax, NOAD toonde tegen Roda en zijn spierballen liet rollen tegen de lampies.

Anthony die verguisd werd door het hele land. Een joviaal gevoel dat zich van voetbalminnend Nederland meester maakte toen hij in opspraak kwam door een incident bij Kees Kroket.  Stadions die hem openlijk uitkotste. Maar hij had altijd een veilige haven. Of het nu het Rat Verlegh was of De Vliert. Hij kon altijd komen. De supporters van Den Bosch en ons aller NAC vingen hem wel op. Met applaus en waardering.

Hij zei; ,,mijn hart heeft twee keer twee kleuren, zowel blauwwit als geelzwart.’’  En wij moeten dat geelzwarte gedeelte weer een beetje bijkleuren morgenavond. En wat is er dan mooier als Teun wordt omringd door andere helden van weleer. Je weer even wanen in het theater van de nostalgie. Dit alles ter faveure van ‘De Messi van Breda’. Vooralsnog de enige speler die het predicaat ‘Messi van’ eer heeft aangedaan.

Lurling, bedankt…!

Bron: B-Side Rats, Since1912

 

49 Reacties op "Column: Een leeg huis voor Anthony, da ken toch nie"

 • Ouwe Spionkop
  1 september, 2016 - 19:20

  Lurling heeft op 5 mei 2013 NAC in zijn eentje behoed voor degradatie. Dat is alleen een reden om morgen op de tribune te zitten (+ nog 1000 redenen).
  Wat moet ik er toch van denken dat maar 1500 of 2000 (echte) NAC supporters bereid zijn en de moeite nemen Lurling morgen te eren?
  Voordat ik een keihard oordeel ga vellen wacht ik morgen maar eens af of er echt zo weinig op komen draven.
  Als je een NAC-hart hebt ben je er morgen!

  0

  0
 • Dhr.
  1 september, 2016 - 19:25

  Zouden niet gewoon een redelijk aantal supporters morgen bij het stadion gewoon even een kaartje halen? Hij verdient in iedergeval een waardig afscheid!

  0

  0
 • Voor de Messi van Breda!
  1 september, 2016 - 19:37

  Het zal respectloos zijn als Anthony zijn afscheid krijgt in een leeg huis!
  DUS MENSEN kopen die kaarten!

  0

  0
 • NACBredaHB
  1 september, 2016 - 19:40

  Net nog even snel kaartje gehaald en andere mensen ook overgehaald die nog kaartjes moeten halen. Het is en blijft een held!

  0

  0
 • Breda
  1 september, 2016 - 19:52

  Dit wordt een beetje te veel opgeklopt. Mooie voetballer en heel leuk voor Lurling zelf. Maar er zijn ook heel veel supporters die Lurling een goede voetballer vonden en dat was het dan ook.
  Door verwachringen te wekken dat het stadion vol moet zitten is het bijna een degradatie van Lurling als dat niet zo is. En dat zou jammer zijn.

  0

  0
 • JM
  1 september, 2016 - 19:53

  Kun je vrijdag ook gewoon een kaartje bij de stadionkassa kopen?

  0

  0
 • Jurgen
  1 september, 2016 - 19:59

  Tja zit in curatele bij BSH als ik kon was ik er maar mag van die tilburgse curator niet…
  Bloedhonden maar Teun geniet morgen

  0

  0
 • D'n Klaagmuur
  1 september, 2016 - 20:00

  Als er 2000 man komt is dat gewoon prima. Lurling was een prima voetballer en heeft ons een fantastische wedstrijd bezorgd toen tegen Roda, maar ook draken van potten afgeleverd. Spelers als Penders en Jelle hadden zo’n wedstrijd wat dat betreft naar mijn mening meer verdiend dan Anthony. Ik ben er overigens wel gewoon bij morgen, maar het is wat Breda zegt, we moeten het ook niet dramatiseren als het bij die paar duizend man blijft morgen.

  0

  0
 • scheppioni
  1 september, 2016 - 20:01

  Geen woord gelogen Eddy W !!
  Prima geschreven, hoop dat een pracht avond wordt voor Anthony, dan hoeft Floor er maar ……… hahaha !
  Tevens ene van de spontaanste/mooiste interview allertijden, niks media training !!
  Ik mis alleen uitgerekend lurlingfan, HUP NAC, HUP LURLING !

  0

  0
 • Geeltje
  1 september, 2016 - 20:49

  Wedstrijden plan ik ver vooruit, ivm werk. Bij deze niks kunnen regelen.. Moet ik me mi schuldig voelen? Zelf voel ik me er niet zo rauwig om

  0

  0
 • Judge M.
  1 september, 2016 - 21:00

  Ik had helaas mijn vakantie al geboekt omdat het toch een oranje-weekend zou worden.. Daar baal ik nu flink van maar het is helaas niet anders..

  TEUN, BEDANKT!!

  0

  0
 • Arie
  1 september, 2016 - 21:41

  Clubvan1912 leden kunnen gratis, die zijn neem ik aan ook niet allemaal meegenomen in de kaartverkoop, anders is et wel heel triest gesteld.
  Verwacht wel zo’n 3000 man. Nog steeds, maar deze wedstrijd had dan ook gewoon op de open dag moeten worden gespeeld tegen het huidige NAC.
  Timing is nu dramatisch halverwege het seizoen en meetellende dat Anthony niet na afgelopen seizoen is gestopt bij ons, maar twee jaar geleden al.

  0

  0
 • WW
  1 september, 2016 - 21:43

  Bij de afscheidswedstrijd van Peter Remie destijds kwam er volgens de officiële statistieken 7.000 man opdagen. Ik weet wel zeker dat dat aantal naar boven is afgerond.

  Niemand is groter dan de club zegt men weleens. Toen de club in de zomer van 2002 op apegapen lag, op sterven na dood was, en er een benefietconcert gehouden werd, kwam er zo’n 2.000-2.500 man.

  We lopen blijkbaar in Breda niet heel warm voor dingen die niet onmiddellijk competitie-, beker-, of Europese wedstrijd gericht zijn.

  Slechts een constatering. Geen waardeoordeel.

  In dat licht bezien is morgen een x-aantal duizend man volgens mij een realistische, goeie score. Dat stijf uitverkochte huis ga je niet halen dus het is onnodig daar veel misbaar over te maken. Niet omdat we een hekel aan Lurling hebben, maar omdat we voor benefietjes in Breda niet warm lopen.

  0

  0
 • Fred
  1 september, 2016 - 21:47

  Erg jammer ook ik kan er niet bij zijn , het kost me al de grootst mogelijke moeite om de thuiswedstrijden op vrijdag allemaal te kunnen bezoeken waardoor ik anderen op moet laten draven zodat ik eerder weg kan .
  Waarom plannen ze zo’n wedstrijd nu niet op een zaterdagavond , weer een ouderwets avondje NAC op een zaterdag waarbij zelfs van ‘ Taajlaand bij aanwezig had kunnen zijn .
  Ik heb wel kaarten gekocht maar kan er dus zelf niet bij zijn, althans ik denk dat ik na de wedstrijd de Cordial nog wel haal .
  Maar ik zou het wel zuur vinden als de NAC supporters het zouden laten afweten , dus kom op zou ik zeggen , met heel het gezin er naar toe , het is lekker weer dus gaan met die banaan .

  0

  0
 • Karoline
  1 september, 2016 - 22:09

  Er wordt alleen gesproken over de afscheidswedstrijd van lurling maar het is toch ook de afscheidswedstrijd van Jelle en Ronnie? Zij verdienen toch ook de Nac eer morgenavond?

  0

  0
 • Bertus-89
  1 september, 2016 - 22:13

  Had die wedstrijd gratis gemaakt voor alle seizoenskaarthouders, geef 1912 leden 2 gratis bier en houd een collecte bij de ingang. Had er 5000 man meer gezeten.

  Veel mensen worden nou eenmaal niet warm voor een dergelijk potje.

  0

  0
 • Jamie
  1 september, 2016 - 22:41

  Waarom persé een vol huis voor Lurling? Mensen moeten komen omdat ze er willen zijn voor de voetballer Lurling, niet omdat ze ‘moeten’.

  Kan me ook wedstrijden herinneren met 6000-7000 man op de tribunes waarbij de sfeer het allerbeste was. Als je niet wilt prima, dan lekker thuisblijven.. Geeft niks!

  0

  0
 • Wanny
  1 september, 2016 - 22:42

  Gewoon als voorwedstrijd afgelopen vrijdag. Zit het lekker vol.

  Zo’n gemaakt wedstrijdje om niks, daar trek je niet iedereen mee naar het stadion. Zeker omdat er niet echt spectaculaire namen bij zitten. En wat er verder te gebeuren staat, daar is niks over gecommuniceerd. Dan is een paar duizend man niet eens zo gek hoor. Dat zijn dan in ieder geval mensen die echt voor Lurling komen.

  0

  0
 • Kees Kroket
  1 september, 2016 - 22:57

  Ik kom ook!!! Altijd genoten van Teun na elke wedstrijd bij de muur.

  0

  0
 • Waddinxveen
  1 september, 2016 - 23:01

  Mooie en hartverwarmende column! Hopelijk trekt dit nog flink wat twijfelaars over de streep.

  Maar ik vraag me oprecht af waarom deze wedstrijd op deze manier georganiseerd is. En velen met mij.

  Waarom op vrijdag?
  Waarom tijdens vakantietijd?
  Waarom het stadion open gooien en beveiligen en horeca bemannen voor 2x een half uurtje voetbal?
  Waarom die barriere van 10,-
  Waarom pas 2 jaar na het vertrek van Lurling?

  Waarom konden deze 2x 30 minuten niet gewoon voor of na NAC-Den Bosch gespeeld worden? Stadion is al open, horeca en beveiliging zijn er al en het allerbelangrijkste: er zit dan al gauw 8.000 man. Als je die 8.000 man had gevraagd om een donatie ten gunste van de jeugdopleiding had je zeker 8.000 binnen gehaald.

  Nu zit er straks misschien 1500 man, waarvan 700 gratis Club van 1912. Dan haal je bruto (dus nog voor aftrek van alle kosten) ook 8.000,- binnen, maar streef je het hoofddoel voorbij; een groots afscheid voor Teun.

  0

  0
 • Erwin
  1 september, 2016 - 23:19

  Op de tribune voor Anthony da wilde ie zelf toch ook nie ;)

  Heb genoten van de voetballer Lurling bij ons NAC

  Gun hem een mooi afscheid morgen en hopelijk komt ie nog eens terug om NOAD over te brengen op de nieuwe generatie

  0

  0
 • Nicky
  1 september, 2016 - 23:38

  Stuur Lurling wel een kaartje… Bedankt

  0

  0
 • Naamloos
  2 september, 2016 - 00:09

  Wij kopen morgen aan de kassa kaartjes

  0

  0
 • sjaak afhaak
  2 september, 2016 - 00:14

  Lurling verdient een mooi afscheid maar waarom 10e vragen… Moeten we gaan betalen om afscheid te nemen… Ik ben er niet bij

  0

  0
 • Dun naccer
  2 september, 2016 - 01:12

  2e keer Club van 1912 en geniet nog steeds van de wedstrijden. Toch loop ik niet warm voor een afscheidsduel voor Lurling. Waarom niet? Hij is toch een held? Dat klopt. En vond het vaak prachtig om hem te zien. Nog vaker vond ik hem een arrogante eikel. En wellicht siert hem dat ook en dat is natuurlijk zijn karakter maar heb gewoon geen zin om naar hem te kijken. Ik ben zo’n persoon die liever naar een engelse huurling in een NAC shirt kijkt.

  0

  0
 • Badeend
  2 september, 2016 - 06:22

  Klopt het nu dat de Eretribune dicht blijft?

  0

  0
 • Lamington
  2 september, 2016 - 07:01

  Badeend: ja dat klopt.

  Ik heb er dubbele gevoelens bij. Lurling heeft veel goeie dingen voor NAC gedaan, bleef in Breda toen hij weg kon, nam de ploeg vaak mee op sleeptouw en heeft mooie herinneringen gemaakt. Aan de andere kant de niet-persoonlijke zaken zoals: waarom voor hem wel en een Penders bijvoorbeeld niet, waarom betalen, waarom niet voor een andere wedstrijd (dat zou voor velen overigens wel moeilijk haalbaar zijn..)..

  Ik kan helaas niet in verband met andere, eerder gemaakte afspraken. Maar ergens voel ik me ook niet helemaal schuldig. Nevertheless: Teun bedankt!! Dat absoluut

  0

  0
 • Theo
  2 september, 2016 - 07:19

  Badeend Alleen de Hoofdtribune en Vak B gaan open stond gisteren te lezen.Dus Lamington als je iets niet zeker weet moet je ook niet zeggen dat het klopt.

  0

  0
 • Lamington
  2 september, 2016 - 07:28

  Theo, Hoofdtribune en Eretribune liggen tegenover elkaar dus wat ik zeg klopt gewoon. Als jij het NAC stadion niet goed genoeg kent moet je niet betweterig gaan vingerwijzen.

  0

  0
 • nm
  2 september, 2016 - 07:35

  Volgens mij klopt het begin van het verhaal niet. Het eerste jaar werd hij namelijk uitgekotst door f7.

  0

  0
 • Breda
  2 september, 2016 - 08:16

  @WW

  Lurling kan je niet vergelijken met Peter Remie. Peet kent half Breda persoonlijk en was onomstreden. Daarbij was hij onderdeel en met Lokhoff en PvH het “gezicht”‘ van de ploeg die NAC na 10 jaar liet promoveren.

  0

  0
 • ojee
  2 september, 2016 - 09:01

  Goh, zelfs hierover zijn er blijkbaar zure reactie te verzinnen.
  Feit is dat er tussen de 2- en de 3000 mensen zullen zijn die er ook zullen zijn als NAC ooit per ongeluk weer van onderen staat in de juup.

  0

  0
 • gekke NACCER
  2 september, 2016 - 09:38

  1500 – 2000 man is echt jimal niks voor zo’n voetballer

  0

  0
 • WW
  2 september, 2016 - 09:40

  @Breda

  je hebt 100% gelijk maar dat bedoelde ik ook precies te zeggen. Zelfs een oer NAC man als Remie trok bij zijn afscheid slechts 7000 man (officieel dan want het waren er minder). Dus moeten we echt verbaasd zijn als er vanavond maar een paar duizend man zit?

  Vergelijk de NAC aanhang eens met een kind. Dat kind is op school keigoed in natuurkunde (de competitiewedstrijden) maar scoort continue onvoldoendes voor Frans (benefiet-achtige zaken).
  In hoeverre is het zinvol dat wij gefrustreerd gaan lopen doen over het feit dat dat kind bij Frans niet thuis geeft, of dat nu onwil of onkunde is?

  Het is leuk als je kind op alle vakken op school fantastisch scoort, maar is dat realistisch? En als dat er niet in zit, is dat echt erg of verwijtbaar?

  Dit zijn geen retorische vragen die ik stel.
  Ik stel hier nu gewoon serieus iets ter discussie, zonder waardeoordeel.

  0

  0
 • GeelZwartHart
  2 september, 2016 - 09:56

  Ben benieuwd. Laatste weekend vakantie, Ginneken bruist, Redhead dayz, dream village (of begint dat morgen?) etc. Onze Teun verdient op zijn minst een bomvolle G, B-Side en goed gevulde ere. Hup Teun.

  0

  0
 • Chapuisat
  2 september, 2016 - 09:58

  iemand een stream ;-) hehehehhehe

  0

  0
 • Theo
  2 september, 2016 - 10:01

  Ik ben er bij!

  0

  0
 • Maarten
  2 september, 2016 - 10:04

  Remie 7000 man? Ja we zijn goed om het aantal naar boven afteronden. Ook met de open dagen las ik wel eens van een opkomst van 15.000 man, terwijl je op sommige tijden een kanon kon afschieten.

  0

  0
 • Cool Hand
  2 september, 2016 - 10:20

  Benefietwedstrijden, afscheidswedstrijden, wedstrijden van het Nederlands elftal……. zonde van ieders tijd, geld en moeite. Kap ermee.

  0

  0
 • maikel
  2 september, 2016 - 10:39

  Ik ben er zéker bij!

  0

  0
 • Bredafun
  2 september, 2016 - 10:51

  Kunnen ze hem vanvond gelijk n job aanbieden bij NAC als “Spitsentrainer”.
  Zo iemand met de ervaring en juiste inzet, verdiend het om binnen NAC gehuisvest te blijven!
  Thanks Teuntje!

  0

  0
 • G00ser
  2 september, 2016 - 11:20

  Vooropgesteld, Lurlling heeft veel goeds gedaan voor NAC en beschikt over het type NOAD dat we helaas nog maar zelden tegenkomen. Ik kan me de wedstrijd tegen Roda nog herinnernen, wat voor mij de beste herinnering is aan de speler Lurling.

  Een afscheidswedstrijd vind ik een mooi initiatief, maar tegelijkertijd erg gewaagd. Het idee is goed, maar de kans op een tegenvallende uitvoering is groot. Ik vind € 10,- veel geld voor een dergelijke wedstrijd en merk dat dit voor veel mensen een belemmering is. Wellicht was het beter om te gaan voor gratis toegang en aan de deur in combinatie met collecte door bijv de Loco’s. Maar goed, dit is achteraf praten…

  Ongeacht het aantal bezoekers gaat het erom dat Lurling er zelf een goed gevoel aan overhoud, wat ik hoop voor hem.

  0

  0
 • buurman
  2 september, 2016 - 11:57

  Teun was buiten kijf geweldig. Paste als een goed zittend Italiaans maatpak van goede snit bij NAC. Teun was ook net zo driftig als een Italiaan. Lurling verdient een pracht afscheid.
  Kan er helaas, helaas niet bij zijn. Moet met een voetbalboarding de vroege avond naar Helmond.Anders zeker erbij geweest om Teun een vet applaus te geven.
  Of supporters wel of niet komen bepalen ze zelf, gaat niemand iets aan. Ook met een kleinere groep kun je voor een schitterend afscheid zorgen. Net zo goed als een feestje met een kleiner gezelschap heel gezellig kan zijn.
  Indertijd kwamen naar de benefiet van Peter v.d. Merwe (NAC- grote ajax) krap zevenduizend supporters. De inkomsten waren voor Peter.
  Het werd een mooi benefiet !
  Succes vanavond mannen.

  Teun bedankt voor alles…………….. !!
  PS
  Goeie column van Since 1912.

  0

  0
 • nachoreca1
  2 september, 2016 - 12:07

  Top speler! Moeilijk karakter en dat heeft hem wel eens parten gespeeld. Onbegrijpelijk dat hij geen functie bij nac Breda heeft, in welke vorm dan ook. Veel plezier vanavond allen. Ik kan helaas niet.

  0

  0
 • NAC4EVER!
  2 september, 2016 - 13:24

  In dit stuk staan toch zat reden om Lurling een mooi afscheid te geven.
  Dat stadion moet vol!

  0

  0
 • Beekie180
  2 september, 2016 - 13:25

  Volgens mij plannen veel NAC-supporters andere belangrijke zaken om de reguliere wedstrijden heen. Dat zijn ook uitgelezen momenten om weer eens wat extra aandacht te geven aan moeder-de-vrouw bijvoorbeeld. Zeker gezien het interland weekend is dit natuurlijk extra aantrekkelijk. Daarnaast het feit dat er 10 euro wordt gevraagd voor deze wedstrijd maakt dat veel supporters niet (kunnen) komen. Helaas, maar het is niet anders…

  0

  0
 • NAC hopper
  2 september, 2016 - 13:27

  Uit Zundert, waar toch ook behoorlijk veel supporters vandaan komen is het bloemencorso weekend.
  Uit die hoek zal bijna niemand komen.
  Het is niet dat NAC dat niet eist# volgemij trainen ze daar…😉

  0

  0
 • NAC hopper
  2 september, 2016 - 13:28

  Sorry, wist…

  0

  0
 • Hoekie
  2 september, 2016 - 14:50

  Als dit was georganiseerd voor een officiele wedstrijd was ik er zeker bij. Snap ook niet dat ze dit niet hebben gedaan, perfect voor de bieromzet, voller stadion, goeie warming up voor een pot voetbal..

  0

  0