Go to Top

Column: Onverzettelijkheid

Column: Onverzettelijkheid

De nederlaag in Eindhoven van gisteren was een behoorlijke tik. NAC gaf weer niet thuis op een beslissend moment en dus lonkt nog een jaar Jupiler League. Da Pope vertrouwde zijn frustratie aan het toetsenbord toe en schreef onderstaande column. Zoals altijd geldt dat de mening van de schrijver niet de mening van B-Side Rats hoeft te zijn. 

Toen ik gisteren na de wedstrijd van het stadion naar huis fietste, zag ik het niet meer zitten. Eindhoven-NAC was een pot, zoals ik die dit seizoen al talloze keren heb gezien: een onmachtig NAC tegen een kwalitatief mindere tegenstander, die zonder moeite op de been blijft en uiteindelijk zelfs wint. Keer op keer heb ik NAC dit seizoen dezelfde fouten zien maken. En keer op keer vertelt Marinus Dijkhuizen na afloop dat de spelers echt wel willen en dat het de volgende keer goed zal komen.

Op de fiets vroeg ik me af of ik het eigenlijk nog wel leuk vind. Ik stelde mezelf de vraag wat ik zou doen, als een vriend tegen me zou zeggen dat hij elke week het land doorreist om zichzelf anderhalf uur lang tot op het bot te frustreren en daar vervolgens dan de rest van de week op een website, in WhatsApp-groepen en op het werk met lotgenoten over praat. Ik zou ernstige twijfels bij zijn mentale gesteldheid hebben en hem aanraden eens contact te zoeken met een psycholoog. Gezond is het in ieder geval zeker niet.

Thuisgekomen keek ik het interview met Michael Dingsdag nog eens terug. Ergens snap ik wel dat hij daar zo staat, maar toch raakte ik een beetje geïrriteerd. Hij kan straks lekker naar een andere club, net als al die andere gasten met een ‘Als NAC niet promoveert, ben ik in ieder geval transfervrij weg’-clausule. Ik zit voor de rest van mijn leven aan deze teringbende vast. Ik had hem, denk ik, gewoon willen horen zeggen: “Kijk, dit was gewoon echt kut. Het is volledig onze eigen schuld dat we hier verloren hebben. Het spijt me, want ik snap ook dat NAC veel meer voor jullie betekent dan voor mij. We hebben jullie in de steek gelaten.” Moedeloos klapte ik mijn laptop dicht. Godverdomme weer een jaar Jupiler League. Volgend jaar zelfs tegen godbetert Jong FC Utrecht. Waarom doe ik mezelf dit iedere keer aan? Zoek het uit met je kutclub.

Toen ik vanochtend chagrijnig koffie stond te zetten, merkte ik echter dat er langzaam iets veranderde. De woede, teleurstelling en frustratie maakten langzaam plaats voor een gevoel van onverzettelijkheid. Langzaam borrelde het gevoel op dat ik weiger op te geven. Dat het maar 1-0 is geworden in Eindhoven. Dat ik me niet zomaar neerleg bij nog een jaar Jupiler League. Dat WIJ als supporters de club zijn en dat WIJ het verdienen om terug te keren in de Eredivisie. Dat de wedstrijd van maandag vooral ONZE strijd is. En vooral dat mijn liefde voor NAC zo onwaarschijnlijk diep zit, dat ik de club nooit, maar dan ook nooit in de steek zal laten.

Hoe vaak NAC me al teleurgesteld heeft en hoe vaak ik zo al op mijn bek ben gegaan, deze club zal zolang ik er ben godverdomme niet kapotgaan. Aanstaande maandag zal ik er alles, alles aan doen om NAC te helpen Eindhoven te verslaan. Ik hoop dat ik er niet alleen voor sta. NOAD.

Bron: B-Side Rats

 

46 Reacties op "Column: Onverzettelijkheid"

 • Tim
  14 mei, 2016 - 13:23

  Mooi geschreven en helemaal met je eens!

  0

  0
 • Eric
  14 mei, 2016 - 13:25

  Herkenbaar! Ik denk dat goede mede-supporters het zelfde gevoel hebben. Kom en kop op NAC. JE KUNT HET!!

  0

  0
 • Bredafun
  14 mei, 2016 - 13:30

  Rake woorden, idereen was gisteren gefrustreerd. En dijkhuizen moet gewoon positief blijven ook al zal zn gedachte anders zijn op dat moment. Maar dat maandag de dag vd waarheid is, dat moge duidelijk zijn. Seuntjes weer terug, en misschien brands er gelijk bij. Ik heb nog beetje hoop dat t goed ga komen. Even moed verzamelen en met dichtgeknepen billen maandag naar t stadion!
  Nog 1 keer dan: HUP NAC!!!

  0

  0
 • Lamstaal
  14 mei, 2016 - 13:30

  Bedankt voor deze tekst! Maandag zullen wij met z’n alles moeten geven en hopelijk lopen die 11 spelers dan wel een paar stapjes extra!

  0

  0
 • Beek
  14 mei, 2016 - 13:30

  Helemaal mee eens! Ondanks dat ik er weinig vertrouwen in had, al voor de wedstrijd van gisteren en er ook voor maandag weinig vertrouwen in heb (want ze kunnen maandag niet ineens wél voetballen…) kunnen WIJ maar één ding doen; volle bak sfeer maken en ze steunen!

  0

  0
 • scheppioni
  14 mei, 2016 - 13:33

  Idd zo herkenbaar Da Pope, prima geschreven !!
  De meeste NAC supporters verwachten ook geen oogstrelend voetbal en dat hoeft ook niet maar NAC moet gvd wel de intentie hebben om als team optimaal strijd te leveren, is dat dan gvd zoveel gevraagd, ik heb het al een paar keer aangehaald, tis erg dat het zo moet, maar sommige ‘niet echte’ NAC spelers zijn beter af bij een strijd/prestatie contract, werken voor je riante salaris(tegenover een normale werknemer) gvd en anders heel ver opzouten uit BREDA !!!

  0

  0
 • Talent
  14 mei, 2016 - 13:33

  Niets aan toe te voegen aan de woorden van de Pope…en dat net voor Pinksteren, dat moet goedkomen 😜👍

  0

  0
 • scheppioni
  14 mei, 2016 - 13:35

  Er moet altijd een wedstrijdmentaliteit heersen om te willen winnen, voetballen 90 minuten lang voor DRIE punten en niet minder !!

  0

  0
 • Bredaasyellowarmee
  14 mei, 2016 - 13:35

  2016 10 wedstrijden gehad om je voor te bereiden om de nacompetitie. Zelfs na Manchester mogen gaan.
  Terug gekomen is verbeek opeens in vorm, zijn ze als groep dichter bij elkaar gegroeid en spelers voelen en alles aan en bij elkaar dat er veel vertrouwen is. Hoe kan het dat ze gisteren nog slechter presteren dan alle voorbereidingpotjes bij elkaar hiervoor…

  Dijkhuizen heb ik lang verdedigd… hij heeft deze selectie niet samen gesteld. Maar hoe kan je dingsdag en suk ( zonder hun de schuld te geven ) op stellen terwijl ze eigenlijk uit beeld waren voor aan het eind van de competitie voor het 442 systeem. Hoe krijg je het voor elkaar om op het moment dat het uitvak zingt Kevin Brands hem 30 seconde later warm te laten lopen en hem vervolgens 5 minuten voor tijd in te laten vallen. Compleet laffe wissel… een pion voor een pion hem de achterban deels tevreden te stellen…

  Ik zie t maandag misschien nog wel goed komen.. maar de finale ongeacht de tegenstander gaat hem echt niet woorden.
  Spreek koren als : schaam je kapot en moet dit de ere in kwamen in mijn op.
  Zoveel liefde voor NAC ; die het afgelopen jaar beetje bij beetje kapot geprobeerd te maak worden door de die 11 “helden”in de wei. Helaas ( op een enkeling na ) zijn het totaal geen helden en totaal geen spelers waarmee we ons kunnen identificeren. Het is alsof je vrouw is vreemd gegaan maar je houd nog zoveel van je haar dus doog je het maar ( Ondanks ik niet weet hoe dat voelt, denk ik dat het NAC gevoel op dit moment hier erg dicht bij komt )

  dan hoor je ars en dijkhuizen zeggen we hebben de steun nodig van de supporters. Hopelijk beseffen ze ook dat ze die al het hele jaar hebben gehad en alle NAC supproters al een half jaar hun frustratie, onvrede, machteloosheid en woede voor zich houden… omdat er nog 2 finales aankomen die die gevoelens allemaal te niet doen. Maar ze lijken zich niet te beseffen dat al die gevoelens die al een half jaar vast zitten er compleet uitkomen op het moment dat ze het niet halen en het gisteren met hun slechtste wedstrijd van het jaar misschien wel niet gaan halen.

  Ik hou van NAC. die 1912 seizoenskaart ga ik er ook trouw en makkelijk uit halen. De club is geweldig… helaas komt de selectie niet eens in de buurt van dat woord. en dat heb ik het niet eens over voetbal kwaliteiten want ik snap ook wel dat we niveautje lager spelen

  0

  0
 • Westerpark Breda
  14 mei, 2016 - 13:40

  ZO herkenbaar…… bijna tranen in mijn ogen bij het lezen van deze column. En dat is NIET cynisch bedoeld! Wij zijn NAC!

  0

  0
 • S.HB.NAC
  14 mei, 2016 - 13:41

  Het is nog niet verloren! Ik neem aan dat NAC gaat knallen en dat het 3-1 wordt..

  0

  0
 • Andre
  14 mei, 2016 - 13:49

  Pfff nog 48 uur en 39 minuten pfffff. Niemand meer zeuren, klagen.. Als een blok.achter nac. De spelers zijn toch weg of we promoveren of niet. Dus laten we voor elkaar twee nerveuze dagen hebben en maandag vanaf de aftrap lawaaaaaaaiiiiiiiiii maken…

  0

  0
 • Breda
  14 mei, 2016 - 13:49

  Maandag moet Eindhoven al bang zijn voordat ze überhaupt het veld zijn opgestapt. Volle bak achter Nac en koop die kaarten!! Als iedereen erachter gaat staan moet het goedkomen. #Bredagelooftnogsteeds

  0

  0
 • Denicos
  14 mei, 2016 - 13:52

  Dit is exact hetzelfde als hoe ik er over denk. Ik deel dus volledig je mening en de frustratie, goed verhaal! Tot maandag, Da Pope. Hup NAC!

  0

  0
 • Brabantplein
  14 mei, 2016 - 13:53

  Ik heb precies hetzelfde gevoel. WIJ gaan winnen maandag. Het wordt ONZE dag

  COME ON

  0

  0
 • Juupke
  14 mei, 2016 - 13:55

  Al zoveel keer teleurgesteld daarom is de euforie zo groots wanneer het wel lukt! Dat is het lot van een NAC supporter maar dat maakt het ook zo mooi!

  0

  0
 • Boz
  14 mei, 2016 - 14:01

  Leuk en herkenbaar stuk tekst. Alleen een vraag, op basis van wat horen wij in de eredivisie? niet op basis van het elftal,trainers,berstuurders. Alleen op basis van de hondstrouwe supporters. Die supporters is een warm gegeven, alleen te weinig om ook echt een vaste eredivisie club te zijn. Er zal heel veel moeten veranderen. Want alleen met op maandag je strot schraal te schreeuwen kom je er niet. Heb je wel die illusie dan zal je nog heel vaak op maandag je strot schraal schreeuwen.

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  14 mei, 2016 - 14:10

  Helemaal mee eens. Maandag is er geen tijd meer voor angsthazenvoetbal met een angsthazenopstelling. Met een aanvallende opstelling en inzet kunnen we Eindhoven overlopen. Maar dan geen Suk of Dingsdag onzin!

  0

  0
 • RaraNAC
  14 mei, 2016 - 14:29

  Als mijn vriendin zou zeggen “het was een eenmalig foutje en het zal niet meer gebeuren” weet ze waar de achterdeur is.

  Bij NAC heb ik dit al 1000x gehoord… Toch zie ik NAC drie dagen later weer met het plezier en geloof dat het wél lukt..

  Het is een raar fenomeen

  0

  0
 • 10diego
  14 mei, 2016 - 14:41

  Dapope ik bedacht me vanmorgen dat als je zo ongelooflijk slecht speelt en nog niet eens bent weggespeeld, er nog volop kansen zijn. En Mats is er weer bij. En de 12e man. Inderdaad slechts 1-0 dus.

  interviews met Dingsdag zijn al jaren idioot. Lees de boekjes van Van Roosmalen over Vitesse en je weet genoeg. Hij is eerder wat minder slim ( ik druk me voorzichtig uit) dan dat hij arrogant is.

  Ik geloof in een overwinning die voldoende is voor de finale. Er is nog niks verloren. Sterker nog als we 3-1 winnen van Eindhoven, thuis 0-0 en uit 1-1 spelen bij Willem 2 zijn we er. Zeiken kunnen we de hele zomer nog, wat we nu moeten doen is NAC STEUNEN ook Dingsdag.

  Met Mats Seuntjens.

  0

  0
 • Theo
  14 mei, 2016 - 14:46

  Fijn dat je zo positief denkt 10Diego maar dit cafe elftal is gewoon kansloos in Tilburg,maar ik verwacht voor Maandag en 2-1 nederlaag en wordt ons deze afgang gelukkig bespaard.

  0

  0
 • Nacir
  14 mei, 2016 - 14:53

  Laat die van Eindhoven maar met bruingekleurde broekjes het veld op komen!

  WIJ GAAN NIET OPZIJ

  0

  0
 • Arie
  14 mei, 2016 - 14:55

  Rake woorden. Alleen is het bij mij inmiddels zo ver dat het geen frustratie meer is, maar gelatenheid. Gelatenheid in de zin van daar gaan we weer de bietenbrug op na een voorbereidingsweek van nietszeggende clichés die compleet tegenstrijdig zijn met de zielloze vertoning zonder ook maar een enkele lijn of idee op het veld.

  Dat 10diego hierboven nog steeds optimistisch blijft tekent hem, maar hij staat inmiddels vrijwel alleen de optimist uit te hangen helaas.

  0

  0
 • Bart
  14 mei, 2016 - 15:08

  super geschreven! Denk dat bijna elke NAC supporter zich zo voelde gisteren… Maandag gaan we gewoon met z’n allen knallen een geweldige sfeer van maken en ze steunen tot het laatste fluitsignaal! Net zo’n geweldige sfeer als tegen NEC een paar jaar geleden (2-0)! Toen begonnen de spelers te werken door het publiek! NOAD!!!💛

  0

  0
 • van "taajlaand
  14 mei, 2016 - 15:09

  Mooi geschreven Da Pope, en Breedaasyellowarmee niet minder overigens.

  Natuurlijk blijf ik hopen op nog drie wedstrijden met daarin de minimale kans op promotie.
  NAC blijft voor spelers en supporters aantrekkelijker in de ere, maar wat een mentale opdonders en dreunen hebben de NAC supporters al op moeten vangen in de laatste 4/5 jaar zeg….

  0

  0
 • wolfmanjack
  14 mei, 2016 - 15:18

  Onverzettelijkheid of inzet is ook een kwaliteit. Helaas hebben alleen Jelle en vd Weg dat. Daarom is het ook zo jammer dat de Kamps niet meer bij NAC speelt. Als je zo’n jongen vergelijkt met ons sjokkende middenveld, tsja, dat verklaart een boel.

  0

  0
 • Overal
  14 mei, 2016 - 15:30

  Ik denk dat er niemand is die echt opgeeft totdat het laatste fluitsignaal geklonken heeft, ook al zeggen er veel van wel. Als supporter ben ik echt wel weer bereid om voor jan lul de ballen uit m’n broek te gaan staan schreeuwen maandag, maar na zoveel jaren seizoenskaart is dit het eerste seizoen waarin ik het idee heb dat het geen verschil maakt.

  Dat ik me op de tribune gek kan gaan staan maken wat ik wil, maar dat het de spelers toch geen fuck interesseert of niet lijkt te interesseren. Het spijt me dat ik het zeg maar als ik zo’n Dingsdag toch na 5 seconden twijfelen weer een slap wijvenballetje in de voeten van de dichtst bijzijnde Eindhoven speler zie spelen ben ik ondertussen in staat om die man z’n voordeur te gaan barricaderen zodat hij z’n huis niet uit kan om de thuiswedstrijd ook weer te gaan staan verzieken.

  Ze zullen het allemaal echt niet expres doen, maar hoe kan het nou zo afschuwelijk slecht zijn als ze op papier zogenaamd zoveel beter zouden moeten zijn.

  En ja we staan er maandag weer, ik ook, met gezonde tegenzin ondertussen als ik eerlijk ben, en ja we gaan staan juichen als ze winnen, maar god ik hoop oprecht dat of we nou promoveren of in de juup blijven dat vrijwel de hele selectie vervangen gaat worden.

  0

  0
 • Jon
  14 mei, 2016 - 15:43

  Vanmorgen een extra kaartje gekocht voor een vriend van me. Hoop op het wonder van Breda. Ik wil het nog wel eens zien in een vol stadion, op gras en met Mats Seuntjens!

  0

  0
 • RodaJCer
  14 mei, 2016 - 16:07

  kom op mannen, maandag vlammen!

  ik ben geen hater van nature, maar willem 2 is de enige club in nederland die ik echt haat, vanwege het leedvermaak van de supporters toen wij degradeerden twee jaar terug… echt trieste mannetjes daar in tilburg.

  Maandag winnen dus, en daarna jullie grote rivaal een pak op de broek geven! jullie kunnen het!!!

  Groeten uit Heerlen!

  0

  0
 • Fred
  14 mei, 2016 - 16:38

  Dat gevoel van Da Pope is zo herkenbaar , woede, radeloosheid, teleurstelling en ongeloof vechten in je hoofd om voorrang .
  Ik heb vanwege mijn klote humeur de eerste echtelijke ruzie er weer op zitten , het is voor je omgeving ook gewoon een hel !
  Wij zitten weer in een dip en de heren voetballers lopen vandaag gezellig hun dingetjes te doen , ze zitten er niet mee.
  Volgend jaar zitten ze ergens anders en wat maakt het hun uit waar NAC volgend jaar speelt, buiten het feit dat het een waardeloze instelling is tegenover je broodheren , is het ook verre van collegiaal ten opzicht van die paar collega’s die wel willen werken en volgend jaar gewoon nog bij NAC spelen .
  2 wedstrijden met overmacht winnen van de 4 en je zit in de eredivisie , het klinkt zo gemakkelijk , en eigenlijk is het dat ook als je een over mijn lijk mentaliteit hebt .

  0

  0
 • Becherovka
  14 mei, 2016 - 18:04

  Op basis van het hier en nu begrijp ik het. Waar ik me gigantisch aan stoor en dat is al vanaf goed 2000 aan de gang, is het complete wanbeleid bij NAC. NAC lijkt er patent op de hebben om consequent de verkeerde keuzes te maken. Begonnen met Oltmans en project Luchtkasteel tot aan de meest recente keuze om Maaskant de selectie in te laten richten. Waar dit bij voorgaande trainers ook geen succes was.

  Door deze aaneenschakeling van bizar slechte keuzes krijg je deze rotzooi.

  Voor nu is er maar een ding belangrijk: maandag van Eindhoven winnen en daarna de kruiken of Almere City verslaan. Ik houd mijn hart vast en wacht op de volgende kutbeslissing die gemaakt gaat worden.

  0

  0
 • SvenBreda
  14 mei, 2016 - 18:14

  You never walk alone!

  0

  0
 • cs
  14 mei, 2016 - 18:29

  Komt het toch op MATS aan….

  promoveren met mats!!!!!! de aanstaande messie….

  0

  0
 • Peer11
  14 mei, 2016 - 18:39

  Maandag afscheid nemen van deze kut selectie, weer uithuilen na weer een kut seizoen en weer hopen dat het volgend seizoen wel gaat lukken. Ben er na gisteren nog meer klaar mee dan ik al was. Deze kneuzen zijn op geen enkele manier te motiveren.

  0

  0
 • paul Spijkerman
  14 mei, 2016 - 19:15

  Ontzettend goed beschreven gevoelens.
  Vooral het laatste stukje dat de omschakeling beschrijft van gevoel van verslagenheid en boosheid naar liefde voor de club door dik en dun. En inderdaad NAC blijft altijd mijn club wat er ook gebeurt.

  0

  0
 • nacdictive
  14 mei, 2016 - 22:48

  @Breda: Misschien moeten we de bus van fce onthalen zoals west ham die van manu ontving … Hahaha.

  We moeten gewoon 90 minuten lang kabaal maken en dan zien we het wel. Nog een jaar Jupiler: Het is niet anders.. Promotie: Gekkenhuis!!

  0

  0
 • NAC4EVER
  14 mei, 2016 - 22:48

  Nog 1 keer alles geven.
  Die stembanden van ons moeten eraan voor ONS NAC!
  We moeten laten zien dat wij (de supporters) sowieso in de Eredivisie horen!
  (Ook al doen we dat zovaak).
  Nu is de nood het hoogst!!!!!
  90 minuten+ vol gas(zowel de supporters als de spelers). Dan geloof ik er nog volop in!
  Maandag mag niet onze laatste van het seizoen zijn!!!!!!
  WIJ ZIJN NAC EN HOREN IN DE EREDIVISIE!!

  0

  0
 • Ron Naccert
  14 mei, 2016 - 23:38

  Precies dit… Onbegrijpelijke gevoel dat het goed gaat komen, misschien of zelfs waarschijnlijk tegen beter weten in.. Die haat/liefdeverhouding met die club tussen Mark en Aa… Maar toch, als één club het ineens kan is het NAC! Of niet… Kut roepen en bier drinken, wat is het vaak nodig dit jaar… Maar verdomme, deze club is groter dan dat! Nog 2x laten zien wat je kan is genoeg… Hup NAC!

  0

  0
 • WW
  15 mei, 2016 - 00:31

  Mooi verhaal en zeer waar dat wij supporters nooit opgeven, de vraag is in hoeverre dat invloed heeft op het resultaat maandag. Meer en meer ben ik helaas gedwongen te concluderen: geen enkel.

  Als er in de ploeg onvoldoende gif zit, dan kan je vergeten dat je je ploeg over het dode punt heen kunt tillen. Ik heb met NAC -Roda vorig jaar zelden een stadion gezien wat zo intens en massaal meeleefde. Het ‘Come on N.A.C.’ deed het Rat Verlegh op zijn grondvesten schudden. De uitkomst kennen we. Wij zorgen met onze support voor het kruitvat… maar er moet wel een ontsteking aan te pas komen om het te laten ontbranden. Als de ploeg het niet oppikt, krijg je die wisselwerking niet. Dan blijft de tegenstander vrij makkelijk overeind. En wat bepaald in ons nadeel spreekt is dat het Rat Verlegh dit seizoen bepaald geen onneembare vesting is gebleken. Volendam, VVV, Go Ahead winnen. Ploegjes als Emmen, MVV, Almere en godbetert RKC gingen met een punt naar huis. Dat zijn al liefst 7 JL ploegen die ik uit de losse pols schud die niet met een nederlaag aan de broek uit Breda huiswaarts zijn gestuurd. Zeven!!!

  Wij kunnen met deze selectie supporteren wat we willen. En dat gaan we zeker ook volle sjas doen. Maar laten we elkaar niets wijsmaken: er is dus geen ploeg meer die met knikkende knieën naar Breda komt. Veel teveel ploegen denken: in Breda valt wat te halen. Dat idee gaan wij supporters niet (alleen) corrigeren, de selectie heeft daarin een zeer bepalende rol. Ik zie ze er evenwel niet toe in staat.

  Met NAC komt het op termijn goed. Financieel nu weer in categorie 2; prima.
  De sportieve wederopstanding volgt mijns inziens pas komend seizoen.

  Met deze realistische mindset in het achterhoofd is het maandag onnodig bijv. eenzelfde soort relletjes als tegen Roda te beginnen: dit NAC kan sportief niet beter. Meer dan dit zit er op dit moment niet in. Uithuilen & opnieuw beginnen. Sorry, iets meers/beters/positievers kan ik er niet van maken.
  Deze column slaat namelijk op 1 vlak de plank volslagen mis, hoezeer ik onverzettelijkheid onder supporters ook onderschrijf: maar daar gaat het dus niet om. Het gaat juist om de onverzettelijkheid tússen de lijnen, want dat het met de onverzettelijkheid rondom de lijnen goed zit ben ik wel van overtuigd.

  0

  0
 • Da Pope
  15 mei, 2016 - 01:31

  @WW

  Eens. En snap je zeker. Het begint altijd tussen de lijnen. Maar toch: als je niet gelooft dat het publiek het elftal over een dood punt kan helpen, dan moet je toch wel onderstrepen dat het publiek een belemmerende factor kan zijn als het zich tegen de ploeg keert. Ook dat hangt samen met de wijze waarop je als supporters de wedstrijd ingaat.

  Misschien is het ook een stuk hoop en mezelf overtuigen, maar het gevoel is oprecht. Echte spanning voor maandag. En dat is ook al te lang geleden, bedacht ik me.

  0

  0
 • Dutchbird
  15 mei, 2016 - 01:36

  NAC heeft niet alleen veel en vooral hondstrouwe supporters, wij zijn ook supporters die waardeloze partijen snel kunnen vergeten als de volgende wedstrijd wel lekker loopt met veel NOAD.

  0

  0
 • Oosterhout3
  15 mei, 2016 - 07:53

  De enigste in de selectie die de vonk over kan laten springen van veld naar tribunes en andersom is kenny van der weg….. maakt hij in minuut 1 ruzie(opstootje) met bv caenenpeel, dan slaat meteen de vlam in de pan!
  Wij zijn in deze de lichtontvlambare vloeistof….. terwijl de echte vonk van de spelers moet komen!

  Ik denk dat deze selectie 1 man kent waar iedereen door voor het vuur gaat…. v.d weg!
  Geen enkel.andere speler heeft die status! En dat zegt alles.over de inzet van kenny!

  Maandag hopelijk een veel scherper nac!!
  Weet nog steeds niet of ik ga zometeen…..
  Morgen sta ik zoiezo weer met goede moed op de tribune

  0

  0
 • 10diego
  15 mei, 2016 - 08:12

  @ww en daarom mis ik De Kamps zo. Duarte, Naah, Matic, Lazic, Gorter Verbeek allemaal geen onaardige spelers, hoewel ik twijfek bij juffrouw Verbeek, maar allemaal te weinig gif in hun lijf om alle duels in te gaan met maar 1 intentie: willen winnen. zoals Buijs Botteghin en Schilder dat wel hadden.

  0

  0
 • JK
  15 mei, 2016 - 10:40

  Goed stuk. Herkenbaar hoewel bij mij de omslag van teleurstelling naar onverzettelijkheid al na de samenvattingen op Fox Sports komen. Ik houd er niet van om met een slecht gevoel te gaan slapen.

  Morgen vlammen!

  @Dijkhuizen & spelersgroep: misschien eens kijken naar hoe Atletico Madrid zich oplaadt voor een wedstrijd? Gewoon een tip.

  0

  0
 • tiesto
  15 mei, 2016 - 11:03

  Mwa.. Het is nu net of het schip al is gezonken.. Zowel NAC als Eindhoven bakten er niets van… Zo’n bal vliegt er dan helaas in.. Beide ploegen willen niet na 1 wedstrijd al klaar zijn en geslacht worden, dat straalde er vanaf.. Ga je vol op de aanval, krijg je er zeker wel een paar tegen. T was niet best, maar t is nu ook nog niet t einde van de wereld.. NAC is t hele seizoen al wisselvallig, dit zag je wel een beetje aankomen als je realist bent..

  Je mist gewoon langs alle kanten stabiliteit.. Maaskant heeft met Rutjes er toch wel een elftal neergezet waar de balans volledig zoek is.. Dijkhuizen haalt dan wel wat spelers maar de kern blijft natuurlijk dat onbalans elftal.. T is niet dat er onwil is.. En spelen zoals Atletico.. dan moet je wel de spelers ervoor hebben

  Je kunt zeggen wat je wilt over Seuntjes.. die mistte je vrijdag absoluut.. Je moet er maandag gewoon 3 maken, want vol op de aanval spelen levert bijna altijd wel minimaal 1 tegengoal op.. En dat kan, eerder werd t ook 3-1.

  0

  0
 • scheppioni
  15 mei, 2016 - 13:40

  Wijze woorden weer Fred, het slaat bij mij ook nog enigszins mede op de gezondheid, zo gefrustreerd wordt je als echte NaCCer er gewoon van, als je sommige lamstralen ziet waggelen op het veld en helaas kan Kenny het alleen ook niet, ik heb er een hard hoofd in morgen, ene misselijk ‘plus’puntje(wat je nauwelijks een plus puntje mag noemen natuurlijk) is dat we niet vernederd worden door stilburg, bij die gedachte voel ik me al helemaal beroerd !!
  200 procent strijd NAC spelers en anders heel ver oprotten uit het altijd mooie BREDA !!

  0

  0