Go to Top

Columns

Columns

Column: Breda Bruist

In de aanloop naar NAC-NEC vroegen wij Joost Blaauwhof  om eens in zijn pen te kruipen. Joost gaf hier gehoor aan en heeft opnieuw een column geschreven, dit maal over NAC-NEC en hoe Breda dit beleeft. Zoals altijd geldt dat de mening van de columnist niet de mening van B-Side Rats hoeft te zijn.
Breda […]

Column: Back to the future

Over precies een week begint NAC aan de laatste etappes van de route richting de Eredivisie. Met oud-spelers en enkele columnisten blikken wij vooruit op de wedstrijden in de play-offs. We trappen af met BreDaN, die vanaf een tropisch eiland zijn licht laat schijnen op het competitietoetje. Zoals altijd geldt dat de mening van de […]

Column: Teletekst

Met enige regelmaat vinden wij in onze mailbox een stukje geschreven door fanatieke of iets minder fanatieke supporters. Hieronder vinden jullie een column van de hand van Gerard Langehenkel. De mening van Gerard Langehenkel hoeft zoals altijd niet de mening van B-Side Rats te vertegenwoordigen.
Op druilerige zondagen zat ik vroeger voor de tv. Ik keek […]

Nieuwe column: Avondje NAC

Morgenavond zit er bij de wedstrijd NAC-FC Volendam weer een man of 15.000 in het stadion voor een ouderwets Avondje NAC. Chefke zond ons deze week onderstaande column, die zijn gevoel bij zo ’n Avondje beschrijft. Wat overbodig, maar toch voor de volledigheid: de mening van de schrijver hoeft niet de mening van B-Side Rats te zijn.
Het is vrijdagavond. Ik haast me weg van mijn stageplek in Barendrecht. ‘ Blijf je nog effe borrelen? ‘, hoor ik ze vragen. Nee, op vrijdagavond heb ik andere plannen. Ik stap de wagen in en zet gelijk wat Nederlandstalige muziek op. Ik krijg een onderbuikgevoel. Een gevoel dat het weer een top avond gaat worden. Ik kom thuis en zeg tegen ons pa: ‘Ik eet niet mee, pak wel een snelle hap in Breda.’ Vlug doe ik dubbele sokken aan, pak ik een extra trui en spring ik op de fiets […]