Go to Top

Cyriel, Marinus en Hans

Cyriel, Marinus en Hans

Het is wat je noemt komkommertijd. Een interland-weekend in het vooruitzicht en verdomd weinig leuks te melden over de nu afgelopen eerste periode van het seizoen. We hebben met 428 uitsupporters als gemiddelde, een prachtige bootcombi en een feest in Volendam een periode waar we met veel plezier op terug mogen kijken maar de prijzen gingen helaas aan NAC voorbij. 

NAC speler Cyriel Dessers is vandaag genomineerd als een van de beste spelers van de afgelopen periode. Laten we er samen voor zorgen dat er één iemand wel in de prijzen valt. Stemmen kan via de website van de Jupiler League.

Marinus Dijkhuizen gaf in de persconferentie na Volendam-NAC al aan dat hij het zwaar bestraft vond dat hij de wedstrijd na een wegwerpgebaar vanaf de tribune moest bekijken. Marinus wist hier een positieve draai aan te geven door aan te geven dat hij vanaf de tribune nog meer overzicht had over het veld en vanaf daar contact hield met zijn assistent Rob Penders. Vandaag werd bekend dat Dijkhuizen nóg een wedstrijd zal mogen bekijken met meer overzicht over het veld. De coach is voor het duel tegen Telstar geschorst en zal op de tribune moeten plaatsnemen.

In de NACourant van afgelopen week verscheen een interview met Hans Smulders over het samenstellen van de selectie voor dit seizoen. Met 19 vertrekkende en 22 nieuwe spelers bleek dit een hele klus. Op de website van NAC valt te lezen dat Hans tevreden is met de ploeg die er nu staat en verwacht dat promotie mogelijk is met deze jongens. Lees hier het hele interview met de technisch directeur.

Bron: B-Side Rats; NAC

74 Reacties op "Cyriel, Marinus en Hans"

 • S.HB.NAC
  4 oktober, 2016 - 14:38

  Ik hoop dat het dit jaar wordt maar verwacht meer dat het later pas zal gaan gebeuren. Gewoonweg omdat het doorgeselecteert moet gaan worden met zo’n ploeg.

  0

  0
 • Judge M.
  4 oktober, 2016 - 14:42

  Wat S.HB.NAC zegt inderdaad. In de winterstop een man of 5 verhuren die het niveau niet aankunnen en je hebt nog steeds een selectie over die sterk genoeg is.. Hopelijk betekent dat niet automatisch dat al het MC spul blijft want op Barker en O Neill na ben ik nog niet overtuigd of dit is wat we nodig hebben..

  0

  0
 • die ne gast
  4 oktober, 2016 - 15:00

  We hebben in ieder geval achterin nog een rots in de branding nodig. Een type Penders / Botteghin: een centrale verdediger die moeilijk te passeren is en zijn kopduels altijd wint.
  Wellicht dat in de komende weken Shane O’Neill wedstrijdfit gemaakt kan worden en hij deze rots in de branding kan worden.

  0

  0
 • HK
  4 oktober, 2016 - 16:07

  Veel te kort 1 wedstrijd schorsing.
  Wat een lelijk ding die bronzen stier. Die wil je toch niet in je huis.
  Smulders heeft t goed gedaan met het saldo dat hij had. Nu is t aan de trainers (ahum) om er een elftal van te maken.

  0

  0
 • Linie
  4 oktober, 2016 - 16:19

  Toch prettig, weer even een nieuw bericht op bsiderats.

  Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar als NAC wint kijk ik alles terug; samenvatting, sfeerfilmpjes, interviews, teletekst 830. Herbeleven, herbeleven.

  Na een wedstrijd zoals vrijdag wil ik even helemaal niks; geen beelden, geen interviews… zelfs geen sfeerfilmpjes.

  Het komt langzaam weer terug. We staan slechts 1 puntje achter op VVV. Hoe worden we achterin stabieler? Wat kan O’Neill? Hoeveel gekken zitten er straks weer bij Telstar? Blijft Dessers scoren?

  Ik ben er bijna weer. Hup NAC.

  0

  0
 • NAC de Parel
  4 oktober, 2016 - 16:21

  @Judge M.

  Manchester City huurlingen: Agyepong, Barker, Smith-Brown en Faupala

  O’Neill is geen huurling van City, maar een huurling van Apollon Limasol (Cyprus)

  0

  0
 • Willemf5
  4 oktober, 2016 - 16:53

  Benieuwd wanneer we de stijgende lijn op het veld gaan zien. NAC heeft nog niet één wedstrijd overtuigend gewonnen. Dit moet toch echt vaker gaan gebeuren om in de buurt van de bovenste plaatsen te eindigen…

  0

  0
 • kiske
  4 oktober, 2016 - 17:00

  Achterin een rotsvaste laatste man
  een met lengte en kopkracht die niet opzij gaat
  en alles komt goed

  hup nac

  0

  0
 • mmm
  4 oktober, 2016 - 17:12

  Hopelijk volgende keer Stan en Nijholt erin voor Rommens en Haemhouts.
  En natuurlijk O”Neil voor Verschuren.
  Dan komt het vast goed!!!!

  0

  0
 • signase
  4 oktober, 2016 - 17:14

  Als ik zie hoe moeizaam het veel ‘gerenommeerde’ ploegen afgaat in de ere (Roda, NEC, PEC, Groningen, Utrecht, Heracles) en eerste divisie (Cambuur, Graafschap), dan doet NAC het nog niet eens zo bar en boos als sommigen beweren. We staan gewoon gedeeld tweede (Jong PSV rekening ik niet mee) met een instabiele ploeg. Soms is het ruk, soms is het aardig, soms is het goed. Maar we staan wel tweede.

  De vijver met goede spelers is momenteel beschamend klein in Nederland. Hetzelfde geldt voor trainers en technisch directeuren. We zullen het dit jaar moeten doen met wat we hebben. En hopen dat er volgend seizoen wat beters op de mat verschijnt. Met of zonder Mats Seu… Uhm, Marinus Dijkhuizen.

  0

  0
 • G00ser
  4 oktober, 2016 - 17:37

  Ik ben wellicht te optimistisch (moet je ook soms ook zijn als NAC supporter) maar ik zie zeker een stijgende lijn. Een paar voorbeelden waarom ik vind dat er een stijgende lijn te zien is:

  – Dessers
  Dessers was één groot vraagteken bij bijna de gehele achterban om basis van zijn eerste wedstrijden. Hij miste vrijwel alles en zijn rendement was te laag. Nu begint hij met de wedstrijd beter in vorm te raken en is zelfs genomineerd voor een bronze stier. Voor de beeldvorming, vorig jaar is niet één speler genomineerd.

  – Vergelijking vorig seizoen
  Puur op basis van het aantal punten presteert NAC vele malen beter dan vorig seizoen. En Ja, die vergleijking gaat wel degelijk op. Daar waar vorig jaar Sparta, Eindhoven, Venlo etc onze concurrenten waren, zijn dat nu Jong PSV, MVV, Volendam, Venlo etc. Maar, we staan wel even op een gedeelde plaats 2 (na correctie Jong-PSV).

  – Spelers die nog moeten komen
  In mijn ogen is NAC nog lang niet volle sterkte, vergeet niet dat spelers als Stans nog niet het oude ritme hebben. Daarnaast zie ik veel spelers zich ontwikkelen, neem bijvoorbeeld een Mounir of een Barker.

  – Een Team dat wil.
  Een andere belangrijke ontwikkeling is de teamvorming van deze selectie. Ik zie steeds meer een team dat voor elkaar door het vuur wilt en dat is ook lang geleden bij NAC.

  Mijn kritische punten:
  – Duelkracht
  Met name op het middenveld verliest men nog te vaak de bal, vaak als gevolg van fysieke beperking (Lengte/kracht/felheid).

  – Verdediging
  Verdediging geeft het nog te vaak weg, zoals het uitverdedigen in de voeten van de tegenstander. De opbouw vanuit achter moet zorgvuldiger.

  – Creeren te weinig kansen
  Met name de tweede helft tegen Volendam was goed te zien dat NAC onvoldoende in staat is om een aanval goed op te zetten. Er worden te weinig kansen gecreerd, dit moet echt omhoog, met name vanuit het middenveld.

  Zoals ik in een ander topic aangaf; Als ik terugkuijk op de eerste 9 wedstrijden zie ik een NAC dat 2 stapjes vooruit zet (Graafschap), 1 stapje achteruit (Volendam) en weer 2 stapjes vooruit (Telstar uit?)…

  0

  0
 • Braze
  4 oktober, 2016 - 17:41

  Als Marinus’ zijn team nou leert gevaar te stichten uit stilstaande situaties( cornets en vrije trappen) en snel positiespel zonder voortdurend balverlies en er sterke lange verdedigers komen zie ik het weer positief in

  0

  0
 • G00ser
  4 oktober, 2016 - 17:45

  @Braze,

  Goed punt, rendement uit corners is veel te laag, eigenljik al jarenlang.

  Het duo Luijckx en Botteghin waren volgens mij de laatste die ervoor zorgden dat NAC gevaarlijk was bij corners.

  0

  0
 • Piet
  4 oktober, 2016 - 17:59

  Type sander duijts had je moeten hebben. Wilde graag komen.

  0

  0
 • Fred
  4 oktober, 2016 - 18:14

  Uiteraard is promotie mogelijk met dit team , maar ik ben er zeker van dat dit alleen mogelijk is door kampioen te worden .
  Dus gewoon de komende wedstrijden een onoverbrugbare afstand gaan nemen net als in 2000 .
  NAC kan geen finales spelen , en zeker niet twee keer achtereen optimaal presteren , dus via NA Competitie zie ik dit niet gebeuren , ondanks dat we ongetwijfeld weer de beste papieren zullen hebben .
  Wat dat betere overzicht vanaf de tribune betreft dan hoop ik dat Dijkhuizen heeft gezien wat ons regelmatig wordt voorgeschoteld en dat hij nu wel inziet dat er een paar rondlopen die volledig fysiek ongeschikt zijn .

  0

  0
 • Lejad
  4 oktober, 2016 - 19:34

  Linie het is net of ik mezelf hoor praten (lees zie schrijven)

  0

  0
 • scheppioni
  4 oktober, 2016 - 19:45

  Wat kan twee weken toch gvd lang gaan duren na zo’n onnodig k^t verlies, pff !
  HUP NAC, HUP DESSERS !

  0

  0
 • THE Don
  4 oktober, 2016 - 20:43

  Slecht, slechter, slechtst

  0

  0
 • Mafkees
  4 oktober, 2016 - 20:46

  Hup Scheppioni

  0

  0
 • Ad B uit Roosendaal
  4 oktober, 2016 - 20:54

  Met deze selectie kan NAC inderdaad ver komen en is promotie mogelijk. Daar heeft Hans Smulders gelijk in.
  Wel dient er dan elke wedstijd in een hoog tempo te worden gespeeld en 90 minuten lang de uiterste concentratie te worden opgebracht. Het kan niet zo zijn dat, als voorbeeld, de beste man van Volendam, onze Kees, volledig vrij staat en zo kan scoren. Verdedigend moet het beter, te beginnen op het middenveld en compacter voetballen bij het verdedigen van een voorsprong. Overigens proberen een voorsprong uit te bouwen, één goal verschil is altijd link.
  Elke wedstrijd is een finale, de belangen zijn gigantisch!!

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  4 oktober, 2016 - 21:12

  Ik weet niet waar Smulders het vandaan haalt dat je met deze selectie kampioen kan worden? Er is simpelweg veel te weinig kwaliteit en de selectie is bovendien niet in balans. Met deze uitspraken schept hij alleen valse verwachtingen. Ik blijft bij mijn voorspelling begin dit seizoen: Rond de 8e plaats.

  0

  0
 • D'n Klaagmuur
  4 oktober, 2016 - 23:18

  Toch wel mooi he, haalt Marinus eindelijk eens zijn handen uit zijn zakken, schrikt de scheids daar zo van dat ie hem meteen naar de tribune stuurt met nog een wedstrijd schorsing er bovenop! Lachwekkend gewoon!

  Heb alweer prima zin in volgende week vrijdag, nachtje doorhalen daarna in Haarklem, pinten pakken!

  HUP NAC!

  0

  0
 • Kinderkaartje
  4 oktober, 2016 - 23:21

  @Ouwe Spionkop

  Doe is lezen, kul. Er staat helemaal nergens dat je met deze selectie kamioen kunt worden.
  Hij stelt dat je met deze groep bovenin in de Juup mee moet kunnen doen. Ergens tussen plaats 1 en 6 dus, zo ongeveer.

  Als je nog beter leest, tussen de regels door, staat er duidelijk dat hij helemaa niet eens verwacht dat wij dit jaar promoveren, Niet via de NACompetitie en niet rechtstreeks.

  Er staat namelijk letterlijk : dat met hij verwacht dat “we binnen AFZIENBARE TIJD promoveren. Als het dit jaar al lukt zou het een topprestatie zijn”

  Wat afzienbare tijd is, laat het stuk volledig in het midden, dus dat kan tussen nu en 3 jaar zijn. Maar het zou hem zelf ook verbazen, althans Smulders zou het een topprestatie vinden.

  Ik roep het hier vaker en herhaal het vanavond nog maar eens. NAC gaat dit jaar niet promoveren, tenzij met heel veel geluk via de NACompetitie. Onze ploeg is simpelweg te jong, te grillig, te weinig op elkaar ingespeeld en te onervaren.

  Volgend jaar, met doorselectere en in iedere linie een hele gerichte versterking moeten we wel mee gaan draaien voor het kampioenschap.

  Iedereen die dat niet in wil zien, is ziende blind en krijgt om de zoveel weken met een fikse teleurstelling te maken. En kan in mei weer een potje gaan zitten janken.

  Kunnen we week-in-week-uit om Dijkhuizen zijn kop roepen, hier met zijn allen,maar dat zijn wel de feiten.

  0

  0
 • La Pelota
  4 oktober, 2016 - 23:22

  @ouwe spionkop, Blijf…t (?) jij maar lekker bij je voorspelling hoor. Veel plezier ermee!!

  0

  0
 • ome cor
  5 oktober, 2016 - 06:37

  We zijn met een compleet vreemde selectie begonnen, waarin alles en iedereen naar elkaar toe moest groeien.
  Sommige mensen verwachten dan dat zo’n groep na een wedstrijdje of 2 als een geoliede machine speelt.
  Niet dus ! Kan ook niet natuurlijk.

  Dit team maakt stapjes, geen reuzenpassen. Maar de wens om NAC kampioen te zien worden is logisch, al is promotie via de play offs ook volstaan. En dan zal er anders ingekocht moeten worden, want hier zitten zeker voor dat niveau wat lichtgewichten in.

  Maar eerst maar eens een periode lang goed presteren. Dan win je die lelijke prijs met een paar centjes erbij en (veel belangrijker nog) haal je een aantal wedstrijden op rij het maximum aantal punten. Dan nestel je je toch stevig in de top en lonkt een kampioenschap misschien als nog.
  De bal is rond (net als het hoofd van menig supporter) en vol met lucht (net als….enfin)

  0

  0
 • F7 Gekkelijke
  5 oktober, 2016 - 07:21

  Zeer zeker ome cor. Daarbij, toen iedereen hoorde dat we een middenveld kregen van Stans en Nijholt met Haemhouts als ervaren kracht – en een Stans die na een goed seizoen in een mooi interview zei dat hij hele bewuste keuzes maakt in zijn carriere – leek dat een middenveld dat het hele veld zou gaan dragen.

  Daar is helaas nog niets van terecht gekomen. Hopen dat Nijholt en stans snel een hoger niveau halen, dan ben je al een heel eind.

  0

  0
 • Marijn
  5 oktober, 2016 - 10:18

  Beste allemaal.

  Ik proef veel teleurstelling, en er zijn voldoende mensen die hun ongenoegen uiten. En nu wil ik niet de optimist uit hangen. Maar is het niet een tikkeltje naïef om de hele leiding spelers en staf continu alles tekort komingen naar het hoofd te slingeren. Laten we wel wezen, ze kiezen allemaal voor een 2de divisie club met geen geld in een tegenwoordig klein voetbal land. Nu ben ik oprecht een NAC supporter en zie ook onweers buien, maar ik geloof dat er echt een lange termijn visie is. En dat is juist het gene wat ons NAC. Nodig heeft om weer een stabiele middenmoter in de eredivisie te worden. Wat mij betreft word er met huidige budget uiters rendabel gepresteerd. Als we uiteindelijk kampioen worden, en die kans is zeer realistisch dan zal iedereen terecht maling hebben aan een gemiste periode.

  Vergeet niet dat we een ploeg jongen gasten hebben, welke eindelijk eens met hun voeten spelen i.p.v met hun verstand. Wanneer dit team wat verder op elkaar is afgesteld gaan we nog geweldige potjes voetbal voorgeschoteld krijgen.

  We liggen nog geen 3 punten achter dus totaal geen reden voor paniek in de tent.

  0

  0
 • Linksrechts
  5 oktober, 2016 - 10:52

  Ik merk dat hier weinig ruimte is voor mensen die niet in een hosanna stemming leven. Mensen als Spion, Lips, Los Pollos en Fred hebben gewoon gelijk. Wat er op dit moment staat is pure middelmaat. Als je ziet wat voor niveau ze de 2e helft tegen Volendam halen met een mannetje meer in de wei dan mag je concluderen dat een plek in de top 5 er gewoon niet in gaat zitten. Wat ik daar gezien heb heeft echt niets met voetbal te maken en overtreft de wanprestatie tegen VVV voor de bekert.

  Volgende week mogen we weer naar IJmuiden en reken maar dat ze ook daar weer zeer zware tegenstand zullen krijgen. Sterker nog, ik verwacht dat telstar daar de lakens gaat uitdelen en NAC het zal moeten hebben van een uitval hier en daar. Ik reken op een nederlaag en een verdere kloof met de top 5.

  Mensen die potentie zien in deze groep, zou ik eens willen verzoeken om dat duidelijk te onderbouwen. Als ik zo’n Rommens zie, word ik wel blij, want NOAD en dat doet het altijd goed in Breda. Maar goed? Nee, dat is hij niet. Achterin is het 1 grote gatenkaas. Ze moeten tenminste 1 grote beer halen die daar de boel dichtspijkert en zo nodig een rotschop uitdeelt. De aanval is ook middelmaat. Dessers is fysiek sterk, redelijk snel, maar heeft echt veel teveel kansen nodig. Is ook geen echte nr9. Dat zal beter moeten.

  Ik vind dat Smulders gefaald heeft. Hij heeft niet goed ingekocht. Veel teveel jong grut en je zult ook wat ervaring in je ploeg moeten hebben. Stans en Haemhouts komen niet in het spelbeeld voor. Hopelijk veranderd dit nog, Ik leg de schuld niet zo zeer bij Marinus. Zijn hand van wisselen is voor mij soms ook een raadsel, maar ik vraag mij dan wel af wat hij dan had moeten doen.

  Ik hoop op een gelukje en dan de na-competitie in. Kampioen worden we echt nooit. Daarvoor is deze selectie niet sterk genoeg en veel te wisselvallig. Ik schat een plek 6/7 in aan het einde van de rit. Ik hoop dan ook op een periode.

  Tot volgende week. Want ook in IJmuiden ben ik er weer bij,

  0

  0
 • die ne gast
  5 oktober, 2016 - 11:10

  Overigens weer een leuk interview met Stans in de NACourant. Hij heeft het allemaal goed op een rijtje staan.

  0

  0
 • Sp1
  5 oktober, 2016 - 12:21

  weggooiers met wegwerp gebaren….maar blij dat marinus het ook eens door de ogen van de supporter kan zien.
  dan ziet hij wat wij al jaren zien…

  0

  0
 • JimGoose
  5 oktober, 2016 - 12:27

  In het artikel over Unal vandaag op de vi-site lees je tussen de regels door nog wel zijn mening over de groep van vorig jaar ;)

  Over dit seizoen bij Twente: ‘Al mijn verwachtingen zijn tot nu toe uitgekomen. Wat me ook aanspreekt, is dat we geen oude, cynische spelers hebben die continu de jonge jongens aan het uitschelden zijn.’

  0

  0
 • G00ser
  5 oktober, 2016 - 12:29

  @Linksrechts,

  Als we pure middelmaat zijn, waarom staan we dan gedeeld 2de na 9 wedstrijden?

  0

  0
 • scheppioni
  5 oktober, 2016 - 12:51

  Thanks Mafkees, ge bent zo gek nog nie !
  Dit NAC is geen pure middelmaat evenals vorig jaar en dat jaar ervoor niet, tis alleen(blijkbaar moeilijk aan te voelen door sommige NAC supporters) dat het ook nu nog absouut geen team is wat vertrouwen uitstraalt en dit heeft geen moer met ingespeeld zijn te maken, want alles begint met je duelsals team en persoonlijk willen winnen en pak er maar een stuk of acht van NAC afgelopen vrijdag in de tweede helft, ook zij vonden het wel weer bijna allemaal gelaten best, waardoor volenndam met Pietje Paulusma in de gelederen, de zwakke plek binnne de ploeg NAC simpel bloot legde en heel makkelijk staande bleef !
  Dit NAC gaat het net zoal vorig seizoen niet redden en daar is de staf als eerste verantwoordelijk voor, hoe je het ook draait of keert !
  Gelukkig is het al oktober !!
  Nu nog een anderhalve week geen cluppie van ons, maar ons cluppie zoals afgelopen vrijdag is helemaal te vernederend voor de echte NAC supporter !!!
  Waar is gvd ons NAC toch gebleven ?! Kl^te zooi !

  0

  0
 • de muzikant
  5 oktober, 2016 - 13:07

  Met een trainer als Dijkhuizen promoveren we nooit, zo simpel is het.

  0

  0
 • de muzikant
  5 oktober, 2016 - 13:40

  @jimGoose: heeft Unal het over NAC, Bursaspor of RC Genk? Goose…..!

  0

  0
 • De Lange
  5 oktober, 2016 - 14:07

  ->->On top. :Vergeten we niet te stemmen op Dessers , hebben we toch nog een prijsje dit seizoen. 😂😂

  0

  0
 • Linksrechts
  5 oktober, 2016 - 14:35

  @G00ser

  Omdat we de onderste 5 al hebben gehad. Alles wat in het linkerrijtje staat hebben we of met heel veel geluk een punt gepakt of verloren.

  Laat je niet misleiden door deze stand. NAC staat niet waar het hoort.

  0

  0
 • buurman
  5 oktober, 2016 - 14:44

  Beste linksrechts,
  En we staan natuurlijk ook relatief hoog omdat geen enkele ploeg er boven uit steekt. Daarom ligt er misschien een kansje voor NAC.

  Ik heb wel het gevoel dat er iets in die redenering van ” we zijn in een groeiproces” niet klopt. Ik denk dat het eerste elftal van een BVO er dient te staan. Groeiprocessen zijn er bij de jeugd en beloften elftallen.

  0

  0
 • G00ser
  5 oktober, 2016 - 14:54

  @Linksrechts,

  Klopt, we hebben tegen de onderste 5 gespeeld, maar ook tegen de top 5 (incl Venlo voor de beker).

  Maar pak vorig seizoen eens als voorbeeld;
  – Volendam stond op 1 na 8 wedstrijden, met 22 punten. Go Ahead op 2 en Fc Eindhoven op 3.
  – Einde seizoen stond Volendam op 6, Go Ahead op 5 en Fc Eindhoven op 4.

  Met andere woorden, de kaarten zijn nog lang niet geschud en de top 5 zal komende speelrondes langzaam definitief vorm gaan krijgen.

  0

  0
 • Linksrechts
  5 oktober, 2016 - 15:24

  Maar dat is toch precies wat ik zeg, G00ser?
  Ik zeg dat vanaf volgende week het gat tussen de top 5 en NAC geslagen gaat worden.
  Ik zie NAC namelijk niet winnen in IJmuiden.

  0

  0
 • Halve Liter
  5 oktober, 2016 - 15:35

  Nou ja tis maar te hopen dat ze volgende week uit bij Telstar winnen, want de mensen die nu klagen dat NAC er niks van kan, waren heel positief na De Graafschap thuis en nu weer negatief. Bij winst op Telstar wordt er weer gezegd dat we een titelkandidaat zijn, maar als je de week erop dan verliest of gelijk speelt ben je weer pure middelmaat volgens dezelfde mensen.

  Na 9 wedstrijden kun je nog niks zeggen over wie er kampioen gaat worden en of NAC wel of niet in de top 5 eindigt. Laten we het gewoon van wedstrijd tot wedstrijd bekijken en dan zien we wel waar we staan op het einde. HUP NAC!

  0

  0
 • De Lange
  5 oktober, 2016 - 16:08

  @ buurman, idd eens met jou, als je bv. VVV neemt,die verliezen van J. Psv, Helmond Sport en Volendam. Volendam op zijn beurt verliezen van Emmen , Dordrecht en spelen gelijk tegen J. Psv.. Ik wil zeggen het ligt allemaal dicht bij elkaar, en niemand steekt er echt bovenuit. Laat het geluk ook eens aan onze zijde zijn en we komen een heel eind, ook al verliezen we morgen in t hoge noorden…….

  0

  0
 • F4
  5 oktober, 2016 - 16:11

  De ene week hosanna, de andere week op alles en iedereen afgeven. Het leven van de B-Side Rats-reaguurder.

  NAC staat nog steeds voor op oa. Cambuur en de Graafschap. Hadden we vooraf allemaal voor getekend. Een plaats in de top 5 is nodig om een ronde play-offs over te slaan. Zijn we voor op koers, met wind vol in de rug. Een kampioenschap is nodig voor directe promotie. Met een volledig nieuwe ploeg, volop potentie en slechts een schamel puntje achterstand op VVV zie ik ook daar kansen voor. Maarja, nu ben ik zeker te positief he?

  0

  0
 • Vaag
  5 oktober, 2016 - 16:41

  even iets anders gek dat een mooie club als Royal Antwerp een vriendschapband heeft met de kruiken terwijl wij qua sfeer beter bij the great old passen.
  Zou iemand hier op willen antwoorden die het er mee eens is!

  0

  0
 • henk
  5 oktober, 2016 - 16:47

  @Linksrechts
  Zag jij NAC winnen tegen De Graafschap?
  Verwachten dat NAC verliest van Telstar is puur defaitisme. Het is waarschijnlijker dat NAC wint. Dat wil niet zeggen dat NAC sowieso gaat winnen, maar ik hou niet van opgeven voordat de bal rolt. Die weg met ons mentaliteit begrijp ik totaal niet.

  Dit team komt op een aantal vlakken tekort (het grootste manco is mi. puur fysiek), maar er zit veel meer rek in dan de laatste jaren. Als je naar de basis kijkt; Dessers, Barker, Smith-Brown, Sporkslede, Verschueren hebben voor NAC amper tot geen profwedstrijden gespeeld. Het niveau van die gasten kan behoorlijk stijgen als ze eenmaal een serie wedstrijden hebben gespeeld. Dat geldt in mindere mate ook voor Korte, Rommens en El Allouchi. Bij een aantal van deze spelers is behoorlijke progressie te zien. Het is gelul dat je als volwassen speler geen progressie meer kunt boeken. Als dat niet kon dan waren spelers als Vardy nooit verder gekomen dan de amateurs.

  0

  0
 • O@Vaag
  5 oktober, 2016 - 17:20

  Bij mijn weten alleen een jeugdig sfeergroepje (AntwerpDynamite) dat bevriend is met een ander jeugdig sfeergroepje (KS79), verder wel een mooie club idd en een goede sfeer, trouwe supporters etc.

  0

  0
 • Fred
  5 oktober, 2016 - 17:58

  @ Vaag , dat is niet zo moeilijk hé ?
  In het verleden zijn er wel degelijk toenaderingen vanuit Antwerpen geweest , maar hoe kortzichtig kunnen sommige mensen zijn , want ze kozen liever voor Lokeren , ” want die hebben ook geel / zwart ” .
  Simpelheid ten top .
  Komt bij dat Antwerp ook op goede voet staat met Feyenoord en er ook ” hand in hand ” wordt gezongen als tweede clublied , ( lees eerste ) dus ook dat viel al slecht bij de ” cultuurbewakers ” .
  Ik heb in mijn Belgische periode vaak genoeg geprobeerd om de clubs bij elkaar te brengen , verder dan vriendschappelijke banden met Commercie en de businessclub is het niet gekomen .
  Wel jammer , want het is een prachtige club , een club van het volk , ook altijd veel publiek en ze hebben veel gelijkenissen met ons NAC , zeker de beleving is uniek.
  Dat ze banden met de kruiken hebben is mij niet bekend en lijkt me heel onwaarschijnlijk , ik zie een Antwerpenaar niet hand in hand met een kruik gaan .
  Ben trouwens benieuwd hoeveel punten de kruiken nu in mindering gaan krijgen na de zoveelste aanslag , het kwartje zal toch wel eens een keer gaan vallen daar in Zeist ?

  0

  0
 • Vaag
  5 oktober, 2016 - 18:13

  Dat Lokeren leuk en aardig hoor en ze zijn altijd stik aardig maar die sfeer past toch totaal niet bij ons
  Een trommel een megafoon…..
  En idd de AD is bevriend met de stillems…

  0

  0
 • Nac de Beste
  5 oktober, 2016 - 19:29

  Ik ben nac supporter en ik ga volgende week zaterdag naar Sparta – Stillem2 maar ben benieuwd.. Gaan er meer nac supporters naar deze wedstrijd?

  0

  0
 • de muzikant
  5 oktober, 2016 - 19:45

  @henk: omdat we alleen maar punten hebben gehaald tegen ploegen uit de onderste helft? Defaitisme bekt wel lekker (en komt bij sommigen wellicht geleerd over), maar ik noem het gewoon realisme. Iedereen hier hoopt op winst, maar het is niet echt ondenkbaar dat we in dat Noord-Hollandse tochtgat de bietenbrug opgaan.
  Overigens is het gemiddelde van Marinus op dit moment 1.9 per wedstrijd (inclusief beker 1,7). Kan me herinneren dat er vorig jaar een goede trainer; met meermaals aantoonbaar resultaat; een echte NAC’er, bourgondisch en zeker tegendraads, het veld moest ruimen bij een dergelijk gemiddelde…….

  0

  0
 • malpolon
  5 oktober, 2016 - 20:37

  @Nac de Beste

  Ja, ik ga ook met mijn zoon.

  0

  0
 • malpolon
  5 oktober, 2016 - 20:40

  @muzikant

  Maaskant moest het veld ruimen na de nederlaag tegen VVV. NAC had toen 12 punten uit 9 wedstrijden, een gemiddelde van 1,33 dus.

  0

  0
 • de muzikant
  5 oktober, 2016 - 21:04

  @malpolon, je bent vast zo iemand die nu roept: rust bewaren, laten zitten, geef hem tijd om te bouwen, terwijl je vorirg jaar om het hardste riep dat Maaskant moest verdwijnen. Maar troost je, we zijn hard op weg naar dat gemiddelde. Kijk ook even naar de randvoorwaarden: Maaskant deed het met de helft van de selectie nog door Rutjes/Gudelj samengesteld, en de eerste 5 wedstrijden zonder Sjoerd Ars. Dijkhuizen heeft samen met Smulders zijn “eigen” selectie volledig zelf samen mogen stellen. Laten we elkaar niets wijs maken, deze uitvaartverzorger breekt NAC af en is slecht voor ons imago. Illustratief, als Dijkhuizen alleen een wegwerpgebaar heeft gemaakt dan heb je echt geen ballen als je niet in beroep gaat tegen de schorsing. Waailap! Kleine voorspelling: komende 6 wedstrijden 4 tot maximaal 6 punten, rechterrijtje gloort.

  0

  0
 • malpolon
  5 oktober, 2016 - 21:39

  @muzikant

  Hoe kom je daar nou bij? Ik heb nooit geroepen dat Maaskant weg moest. Ik heb je er alleen op gewezen dat Maaskant een lager gemiddelde heeft behaald dan jij dacht.

  0

  0
 • HenkTank ©
  5 oktober, 2016 - 22:21

  Maaskant had absoluut aan moeten blijven, de verlengde pubers van vorig jaar hadden door de hogere hand )Justin en Smulders) op het matje geroepen moeten worden, dat ze zich professioneel op moeten stellen, en geen gezeik! Dikke punt! Gezien niemand ingreep konden deze losgeslagen kinderen zich niet gedragen/gehoorzamen. Het temperament van maaskant is nu net het aspect wat ik bij Dijkhuizen mis. Tja, een nietszeggend wegwerp gebaar wat een schorsing oplevert. . Thats all, meer ook niet. Als hij echt een leider was had hij vorig jaar wel die man met die met de beste bedoelingen vorig jaar de spelers op het trainingscomplex de les ging lezen weggestuurd.

  Ik ben de trainer, en ik bepaal wel wanneer er gescholden moet worden. Dit is mijn veld, dit zijn mijn mannen, wegwezen hier. Zo dwing je respect af. Dan maar het risico op een paar klappen lopen. Maar gezien hij als een lijk stil bleef… tja…. ik kan zo nog een hele bijbel uitwerken…. maar goed. Alles komt goed. WIJ ZIJN NAC VERDORIE. zolang wij er zijn zal NAC nooit, maar dan ook nooit verloren gaan. Al stond Arno visser van wds 19 lang de lijn.

  0

  0
 • Henk
  5 oktober, 2016 - 22:36

  @de muzikant
  Je gaat amper in op de inhoud, maar verkiest het om mij op mijn woordkeuze aan te vallen. Dat is een gemiste kans.
  Jouw realisme is dat we waarschijnlijk gaan verliezen bij Telstar. Dat is niet realistisch maar pessimistisch. In werkelijkheid is het waarschijnlijker dat NAC gaat winnen. Natuurlijk kan NAC verliezen. NAC heeft het immers tegen iedere tegenstander moeilijk.
  Verder heb jij moeite met feiten. Maaskant had zijn groep voor een groot deel zelf samengesteld. Eerst in de winterstop in samenspraak met Rutjes. Die groep vulde hij zelf aan in de zomer. Het functioneerde echter totaal niet onder Maaskant. De spelers vertikten het om voor hem te werken. Dan houdt het op voor een trainer. Hoe tof, bourgondisch of tegendraads hij ook is.
  We hebben de top 5 op één na gehad. We staan 2e van de ploegen die om het ‘echie’ meedoen. Met een iets beter puntengemiddelde kan je kampioen worden. Zeker als je in ogenschouw neemt tgen wie VVV punten heeft laten liggen. Natuurlijk is het moeilijk en moet het beter, maar het is onzin om te stellen dat alles al verloren is. It ain’t over till it’s over.

  0

  0
 • La Boca
  6 oktober, 2016 - 00:23

  NAC = NAC
  Veel groter dan het gelul hier.

  0

  0
 • Arie Ripzaad
  6 oktober, 2016 - 05:04

  Als Marinus het allemaal zo goed kon zien en ook nog in contact stond met Penders, waarom mocht Kees Kwakman dan bij iedere corner op zijn gemakje vrij gaan staan en iedere keer de bal koppen ? Waardeloze trainer die Dijkhuizen.

  0

  0
 • Ert
  6 oktober, 2016 - 07:02

  2 jaar geleden heeft Maaskant grotendeels troep als spelers gekregen van Rutjes en co.
  Afgelopen jaar echter heeft hij de groep zelf samen mogen stellen en liep het helemaal niet.
  Met een behoorlijk lager budget krijgen Dijkhuizen en Smulders het voor elkaar om een beetje beleving terug te krijgen in het stadion.
  De groep draait nog niet op volle toeren, zal zeker niet iedere wedstrijd winnen en zal ook zeker niet iedere wedstrijd goed spelen, maar onder Blaaskant was dat schering en inslag met zogenaamd goede spelers.

  Volgens mij moeten we nog steeds een aantal jeugdige spelers krijgen die Maaskant mee zou nemen als ie aangesteld zou worden…

  Maar ik ben klaar met Maaskant te bashen. Ik wil naar de toekomst kijken. Ook al zullen we nog een aantal jaar niet promoveren, ik blijf gewoon bier drinken, kut roepen en wedstrijd kijken! En als je het niet aanstaat, blijf je lekker thuis.

  0

  0
 • Fan uit Zevenbergen
  6 oktober, 2016 - 08:25

  Ert

  Maaskant heeft gezorgd voor de samenwerking met City !
  hoor

  0

  0
 • F4
  6 oktober, 2016 - 08:56

  RKC staat op omvallen. Kost drie duur bevochte punten.

  0

  0
 • de muzikant
  6 oktober, 2016 - 09:52

  @malpolon: een “dergelijk”gemiddelde”. Het gaat mij om het krediet wat MD krijgt, met het daaraan gekoppelde overdreven optimisme door velen hier.
  @Henk: ze hadden te lang doorgemodderd met de stijgerwerker ipv Maaskant direct aan te stellen na Gudelj. Toen moesten er noodgrepen gedaan worden (wat bijna werkte). Daarna mocht Maaskant opnieuw beginnen met capabele mensen. Dat zag iedereen. Hij kreeg alleen de tijd niet om de klus af te maken. In tegenstelling tot het dela mannetje wat er nu zit is hij in alle opzichten beter. Dijkhuizen moet absoluut weg bij NAC! MD heeft er persoonlijk voor gezorgd dat er geen enkele speler meer vertrouwen in NAC had en zijn vertrokken. Nu moet hij het waarmaken, maar doet het niet. Imago voor het (eens) grote NAC is verworden tot een ruïne, we zijn alleen nog aantrekkelijk voor spelers van het kaliber Rommens, Verschueren en uitgerangeerde spelers zoals Haemhouts (bijna 33 met een contract voor 3 jaar…..) en reservespelers van Excelsior.

  0

  0
 • G00ser
  6 oktober, 2016 - 09:53

  Wordt er nu weer geroepen om Maaskant? What’s next, hopen dat Ernie Brandts terugkomt?

  Ik vind dat er nog geen aanleiding is om de trainersdiscussie te voeren.

  Daarnaast zijn veel NAC supporters erg hardleers; wat hebben de laatste 7 trainerwissels ons gebracht? Precies, helemaal niets.

  Er is nu beleid en een lange termijn visie, het nadeel van lange termijn is…dat je geduld moet hebben.

  0

  0
 • buurman
  6 oktober, 2016 - 10:51

  “Nou ja tis maar te hopen dat ze volgende week uit bij Telstar winnen, want de mensen die nu klagen dat NAC er niks van kan, waren heel positief na De Graafschap thuis en nu weer negatief. Bij winst op Telstar wordt er weer gezegd dat we een titelkandidaat zijn, maar als je de week erop dan verliest of gelijk speelt ben je weer pure middelmaat volgens dezelfde mensen.”

  Beste halve liter,

  Dat bovenstaande klopt grotendeels gewoon niet. Ik vond bv. de wedstrijd tegen de graafschap qua beleving geweldig maar qua voetbal slecht. Ik had voor volendam helemaal geen goed gevoel.
  De stukjes van bv. Fred, De Muzikant, Kopspion, zijn goed onderbouwd en niet gebaseerd op 1 verloren of gewonnen partij. Andersom zitten er bij de positivisten ook goede stevige stukjes.
  Wat is nu realisme? We kunnen geen koffiedik kijken. Ik persoonlijk heb mijn vraagtekens bij de kwaliteit van het elftal (er moet m.i. in de winterstop echt versterking komen) en Marinus maakt op mij ook geen sterke indruk. Maar kan best zijn dat ik er langs zit, laten we dat hopen.
  Ben benieuwd tegen telstar.

  0

  0
 • NAC X Sparta
  6 oktober, 2016 - 10:58

  Beste mede-supporters,

  Heeft iemand een idee hoe ik het makkelijkst kaarten kan bemachtigen voor Sparta – Willem 2?

  Hup NAC! Hup Sparta!

  X-X
  -X-

  0

  0
 • buurman
  6 oktober, 2016 - 11:10

  Ik vergat Los Pollos etc.

  0

  0
 • Fred
  6 oktober, 2016 - 12:04

  @ Gooser , inderdaad Brands is inderdaad de trainer die perfect bij NAC past .
  Ik wilde dat heg waar was .
  En eerlijk gezegd had Maaskant voor mij ook niet weg gehoeven , ik heb daarna weinig progressie gezien .
  Ik constateer nu alleen dat er uit deze groep niet uit wordt gehaald wat er in potentie in zit en er een aaneenschakeling van foute keuzes wordt gemaakt ….

  0

  0
 • de muzikant
  6 oktober, 2016 - 12:18

  @gooser: Geduld opbrengen, dat is wat ik bedoel. Alleen hadden ze dat vorig jaar moeten doen en niet bij deze trainer. Hele foute keuze, desastreus voor onze club! In dit geval (en destijds ook in het geval Gudelj) sta ik achter een vertrek van deze houten klaas.

  0

  0
 • scheppioni
  6 oktober, 2016 - 13:00

  Lang termijn prima !
  Maar geen wil om te winnen, zelfs nog niet tegen tien man, dan komt er nog niet eens een lang termijn !!?!
  Wat zijn er toch sommige goedgelovig en simpel in gedachte, pff !
  Lastig Fredje, wanneer niet ieder een beetje voetbalonderlegd is ! HUP NAC, EEN STRIJDEND NACEN GEEN MAK NAC !

  0

  0
 • die ne gast
  6 oktober, 2016 - 13:22

  @Scheppioni
  Op welk niveau heb jij dan gevoetbald / getraind? Of ben je alleen ‘voetbalonderlegd’ als men het met jou eens is?
  Je hebt een punt dat voetbal begint met het winnen van je duels, maar om wedstrijden te winnen komt echt wel meer kijken dan alleen maar duels winnen en in jouw bijdragen zie ik maar weinig tactisch inzicht voorbij komen.
  Roepen om strijd, de absolute wil om te winnen en een trainer die langs de lijn meer bezieling moet tonen, getuigen wat mij betreft nu niet van hoogstaand inzicht in het spelletje.
  Sorry als dit een wat persoonlijke aanval lijkt. Ik waardeer jouw passie voor NAC. Aan je bijdragen kan ik zien dat je NAC eet, drinkt en ademt, maar anderen ‘goedgelovig en simpel in gedachte’ gaan noemen omdat ze niet hetzelfde roepen als jij, vind ik weer een beetje te simpel…

  0

  0
 • Balletje
  6 oktober, 2016 - 16:44

  Ik vind Spionkop niet aardig, ik vind hem een beetje een azijnzeikerd!

  0

  0
 • scheppioni
  6 oktober, 2016 - 21:11

  @ die ne gast
  Het gaat er niet zo zeer om of iemand hoog of waar dan ook gevoetbald heeft, het gaat er mij om en Fred verwoordt het zeker beter dan ik, maar dat er hier maar bij zijn met papegaaien terwijl sommige factoren helemaal niet met langer termijn te maken heeft en dan ben je in mijn ogen (ik bedoel daar geen schelden mee) te simpel voor het spelleke !
  Er is nauwelijks lijn te zien bij NAC, ieder speler doet maar iets en betere voetballers gaan slechter voetballen of krijgen allemaal vage pijntjes en dat zegt genoeg, anders kan Fred het misschien je beter uitleggen !
  Daarbij moet ieder zijn mening hebben en met mij hoeft niemand eens te zijn, maar ieder kan zien dat er al een lange tijd een NAC staat zonder een dosis vertrouwen en dit komt met hopen niet goed ook niet op langer termijn !! Kortom met deze staf wederom langer doormodderen is echt fataal met NAC, dit deed men met Gudelj al, Maaskant werd door zijn staf’vrienden’ een hak gezet en Dijkhuizen heeft het niet bij NAC tenminste niet met deze staf, misschien met een overtuigend iemand die de groep samen met Marinus wel kan raken !

  0

  0
 • scheppioni
  6 oktober, 2016 - 21:16

  Oh ja en echt over het tactisch aspect is moeilijk ja om daar op afstand precies over te oordelen, want dan moet je vaak bij trainingen zijn en ook weten welke afspraken er gemaakt zijn, maar gezien vele wedstrijden(gelukkig niet alle), maar vooral afgelopen vrijdag weer eens en de bekerthuiswedstrijd, was voor een slecht ziende al te constateren dat het werkelijk geen bal van klopte !

  0

  0
 • malpolon
  6 oktober, 2016 - 22:14

  @NAC x Sparta
  Ken je niemand met een seizoenkaart of clubkaart van Sparta?
  Ik vrees dat het lastig wordt, want toen ik een paar weken geleden mijn kaartjes kocht, zat het al vrijwel vol. Sparta viert namelijk het 100-jarig bestaan van het stadion met een actie: twee kaartjes voor 19,16 euro. 100 jaar geleden speelde Sparta trouwens ook tegen W2.

  0

  0