Go to Top

David Faupala traint mee

David Faupala traint mee

Wie zeg je? Nou, een 19 jarige spits die in de jeugdopleiding van Manchester City speelt. Want na Glendon mag ook Faupala meetrainen bij NAC. Zijn stage is onderdeel van het uitwisselingsprogramma en via deze weg wordt er gekeken of het niveau van de jeugdspelers voldoende zou zijn. Tevens kan NAC zo van dichtbij de spelers meemaken en kijken of ze in de toekomst iets voor NAC zouden kunnen betekenen. Aldus Yadran Blanco. 

Er zijn volgens Blanco nog geen afspraken gemaakt over een eventueel verhuur van de spits. Wat we wel weten is dat Faupala geen slechte is. Hij heeft zijn debuut in City 1 al gemaakt in het FA cup wedstrijd tegen Chelsea afgelopen seizoen en maakte in zijn eerste wedstrijd meteen een doelpunt.

De 183cm lange spits is sterk in de lucht en heeft een hard schot als we City mogen geloven. Verder heeft hij voor Frankrijk -16, -17, -18 en -19 gespeeld.

Bron: B-Side Rats, Manchester City, BN deStem

38 Reacties op "David Faupala traint mee"

 • Eric
  27 juli, 2016 - 16:02

  Enige jammere: NAC verliest zijn Brabantse gezicht ondanks inbreng van eigen jeugd.

  0

  0
 • wolfmanjack
  27 juli, 2016 - 16:05

  Mooi. kijken of hij beter is dan de jongen van MC die er afgelopen zondag instond.
  Zou de spellingscontrole een idee zijn. Van mij hoeft het geen perfect Nederlands te zijn maar het mag er toch wel enigszins op lijken.

  0

  0
 • Matanza
  27 juli, 2016 - 16:07

  Als je Alleen Brabanders in je selectie moet hebben ben ik bang dat we over. N jaar of drie weer tegen RBC voetballen. Mij maakt het niet echt veel uit hoeveel er van buiten Brabant komen als het maar n team is, en dat ze goed met elkaar kunnen communiceren

  0

  0
 • Judge M.
  27 juli, 2016 - 16:14

  @Eric: volgens mij staan er dit seizoen meer Brabanders in de selectie dan vorig jaar als ik het wel heb..

  @David: Bienvenue au le plus belle club du monde! SANG SUR LE POLE!! BALLON DANS LE NET! (of zoiets..)

  0

  0
 • scheppioni
  27 juli, 2016 - 16:19

  Namen en poppetjes doen er op dit moment weinig toe, deze speler oogt prima op het eerste gezicht, hopelijk en het belangrijkste dat het teamspelers zijn die ontzettend ziek zijn wanneer ons NAC niet zou winnen !
  HUP NAC, ik heb er gvd zin in en meerdere, aan ons zal het weer niet liggen !

  0

  0
 • Mackdebeuker
  27 juli, 2016 - 16:39

  He has worked his way through the youth teams at national level, playing for France’s Under-16s, Under-17s and Under-18s.The teenager has a powerful shot on him and, at a height of 6ft, Faupala has a strong aerial presence.

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  27 juli, 2016 - 16:41

  Snuffelstage zonder uitzicht op een huurperiode? Dat ze de spelers maar eens sturen waar we om verzocht hebben. Volgende week begint de competitie.

  0

  0
 • Oosterhout3
  27 juli, 2016 - 16:44

  Van geen vet, pizza etc bij ome pep in china…. naar het bourgondische breda… hoe groot verschil wil je hebben?!

  0

  0
 • Bredaaaa
  27 juli, 2016 - 16:44

  Inderdaad. Waar blijven de andere man city spelers. 5 aug begint de competitie en de selectie is verre van compleet. Slik….

  0

  0
 • harm
  27 juli, 2016 - 16:54

  Bredaaaa weet je het nou nog niet spelen morgen nog wedstrijd in China daarna maken wij pas kans

  0

  0
 • ojee
  27 juli, 2016 - 16:55

  Ja ja, hier komen snuffelen en dan verhuren aan NEC of Fc Rente zeker?

  0

  0
 • anoniempje
  27 juli, 2016 - 16:59

  Zeer goeie spits schat ik hoger in dan Unal

  0

  0
 • RV
  27 juli, 2016 - 16:59

  De balans met 4-6 City spelers moet naar mijn mening alsnog prima zijn.
  De rest zijn tot op heden allemaal Nederlandse of Belgische jongens die bovendien grotendeels op contractbasis komen te spelen.

  Naar mijn mening moeten de gasten van City wel opvulling zijn voor bijvoorbeeld een back of rechtsbuiten positie. Ik blijf er bij dat de competitie starten zonder centrale verdediger (we hebben alleen van Diermen die fit is en een twijfelgeval of hij het niveau top JL aan kan) en zonder een spits met garantie voor doelpunten (Dessers kan die garantie nog niet bieden vrees ik) een dolksteek in de eigen rug is en ons teveel punten gaat kosten.

  Vorige week werd al aangegeven dat er een potje vrij is gehouden om aan het eind van de transferperiode nog iets extra’s te halen. Ik mag hopen dat daar een ervaren centrale verdediger bij zit en een (enigszins) ervaren spits die bewezen heeft goals te kunnen maken, liefst een ander type dan Dessers zodat je:

  – 2 spitsen hebt die de concurrentie aan kunnen gaan.
  – Een plan B hebt in wedstrijden waarin het nodig is.

  Als Smulders dat potje niet heeft vrijgehouden voor die cruciale posities (en die posities op gaat vullen met huurlingen van City) dan hou ik mijn hart vast en spreek ik voorzichtig mijn eerste zware zorgen uit.

  0

  0
 • Joop drie dubbele knoop
  27 juli, 2016 - 17:53

  @RV. Mooi gesproken….lekker kort ook😜😁

  0

  0
 • Ricardesh
  27 juli, 2016 - 18:22

  @minerva

  Is je doel een record aantal aan duimpjes omlaag te krijgen? Mijne krijg je lekker niet dwaas

  0

  0
 • F7 on tour
  27 juli, 2016 - 18:26

  Dat is gewoon een troll uit Tilburg met een trol als vriendin. Dan zou ik ook op een NAC site mijn vertier gaan zoeken.

  0

  0
 • Rattata
  27 juli, 2016 - 18:30

  @Minerva
  Heb je al een vriend?
  Want dan lijkt Kees4 me uitermate goed bij je passen. En hij heeft ook geen scc.

  0

  0
 • nm
  27 juli, 2016 - 18:37

  Wordt tijd voor echte versterkingen

  0

  0
 • Onderbroek
  27 juli, 2016 - 18:46

  Dit is een topper in de dop. In ieder geval op fifa 16

  0

  0
 • Braze
  27 juli, 2016 - 19:22

  Als hij maar niet getest wordt voor de fc fraude

  0

  0
 • Jamie
  27 juli, 2016 - 19:25

  Ik ken deze jongen niet, maar het is dus een Fransman? Dat deze jongen kan voetballen lijkt me duidelijk als je in Manchester City 1 debuteert, maar de hamvraag blijft toch wel; hoe gaan deze jongens straks om met oa de taal? Lijkt me heel belangrijk als je het over een ‘groepsproces’ hebt. Ben ergens heel benieuwd of we geen groepjesvorming krijgen met 4-6 Engelse jongens ertussen die van een ‘grotere’ club uit een ander land komen. Logischerwijs zoeken die elkaar wel op ben ik bang!

  0

  0
 • signase
  27 juli, 2016 - 19:26

  Faux pas la… Klinkt goed, een vrouw in NAC

  0

  0
 • F4
  27 juli, 2016 - 20:35

  Ik word moe van het gezeik jongens. Vooral omdat ik in jaren niet zo positief verrast ben door het beleid van onze club. Je houdt altijd de blagen die om koppen blijven schreeuwen, maar dat is inherent aan een voetbalclub. Toch valt het me vaak tegen wat hier geroepen wordt. NAC is na jaren eindelijk stappen aan het maken. Stappen die gefundeerd zijn en verantwoord. Hou je taai en heb geduld. We komen harder terug dan ooit.

  0

  0
 • buurman
  27 juli, 2016 - 20:50

  Toch een kritisch geluid. Ik vind die samenwerking met City ook forse nadelen hebben zoals het nu verloopt. Hoe krijg je nu in hemelsnaam een ingespeeld herkenbaar team op deze manier? Je weet 1.5 week voor de competitie nog niet wie er van City gaan komen. Maar je hebt die jongens wel hard nodig.
  En laten we realistisch zijn, ik verwacht jongens van het niveau Naah. We krijgen echt geen spelers die er direct al staan en het verschil maken. Ik ben geen azijnzeiker maar hoe gaat dit allemaal aflopen vraag ik me wel af?

  Waar is de tijd gebleven dat ik 8 weken voor het nieuwe seizoen wist ; Bertus Quaars mid-mid; Addy Brouwers buitenspeler, Adje Bakker linksback, Bish in de spits, Frans Bouwmeester jr. midden rechts, Theo Dierckx midden links, Daan Schrijvers laatste man, kleintje pils voorstopper (Aty Graumans) , etc. etc. en dan vanuit de jeugd kwam plots ene Martien Vreyssen door. We hadden bepaald geen wereldploeg waar je wist wel naar wie je ging kijken. En deze Bredanaars en regiospelers waren heel goed ingespeeld.

  Tijden zijn veranderd, maar wat dit betreft zou ik graag de klok terug draaien. Goed……. we gaan weer vooruit kijken.

  0

  0
 • Wanny
  27 juli, 2016 - 21:10

  Er is heel duidelijk door Smulders aangegeven dat pas vlak voor of zelfs net na het begin van het seizoen de laatste City spelers zouden arriveren. En dat hij erin gelooft dat je geduld moet hebben op de transfermarkt, om op de laatste dagen toe te slaan. Lees: eind augustus.

  Dus dan kunnen we onder elk nieuwsbericht wel vragen waar de City spelers en de overige versterkingen blijven, maar dat is al een hele tijd geleden gecommuniceerd.

  0

  0
 • Wanny
  27 juli, 2016 - 21:11

  @ buurman

  Vroeger wisten ze bij Ajax ook precies wie er in zou staan op zondagmiddag. Moeten ze nu ook steeds maar afwachten. Tijden zijn gewoon veranderd en niet ten goede inderdaad.

  0

  0
 • Breda
  27 juli, 2016 - 21:30

  @ buurman

  Is Naah mee naar china?

  0

  0
 • Badeend
  27 juli, 2016 - 22:08

  Het is toch al vele jaren zo dat er bijna geen enkel team is (in NL) dat vóór de start van de competitie een team, laat staan een selectie, compleet heeft?

  Hier kun je over gaan mekkeren, maar dit is gewoon een fact of life, en zeker voor de situatie waar NAC in zit, helaas realiteit. Voorlopig doen we het helemaal niet slecht, ook niet vergeleken met andere clubs.

  We hebben nu Glendon en Faupala op proef. Dat hadden ook Quido Lansaat en Clyde Wijnhard kunnen zijn. Dat niveau hebben we ook gehad, en toen ging het zogenaamd goed met onze club.

  0

  0
 • Breda
  27 juli, 2016 - 22:29

  Ik begrijp niks van de negatieve commentaren. NAC wil goede spelers van City. Dus jongens die mee zijn naar China. Geen 3e rang maar spelers die echt goed zijn. Dus moet je wachten. 2 spelers die herstellende zijn (en dus niet mee konden naar China) zijn al aangesloten en de anderen komen later. Beter dat dan 5 spelers die niet meemochten…
  Seizoen is lang. Laat Smulders gaan voor kwaliteit ipv haasten. En ondertussen worden nog wat gasten getest. Niks mis mee.

  0

  0
 • ome cor
  27 juli, 2016 - 22:36

  Laat alstemblieft de competitie snel beginnen, of de vakantie voor een aantal mensen hier.
  Tjonge jonge, wat een gezeik op elk bericht op deze site zeg.
  Hier wordt ook echt alles negatief gemaakt.

  0

  0
 • bundy geeren noord
  27 juli, 2016 - 23:22

  @breda nice…

  0

  0
 • Bredafun
  27 juli, 2016 - 23:24

  zoals t nu ga mogen binnen nac met het binnen halen van nieuwe spelers, mogen we totaal niet mopperen!
  Met een weinig budget toch verscheidene talenten binnen gehaald. en nog steeds hebben krijgen we spelers binnen die graag willen spelen, maar net niet voldoen aan de eisen van een NAC!
  er wordt gemopperd dat er spelers worden verhuurd naar derden, so what?? zoals t nu ga mogen we echt niet mopperen, met n zo goed als lege portemonnee is t verdomd moeilijk om n hongerig Bredase aanhang tevreden te stellen!
  Toch ben ik ervan overtuigd dat we een gretiger en aanvallender team krijgen samengesteld dan vorig seizoen!
  HUPNAC!

  0

  0
 • buurman
  28 juli, 2016 - 09:41

  Ik vergat o.a. nog Jan de Jong in de goal, wat een keeper.
  Maar zoals ik eindigde ; we gaan weer vooruit kijken. Nostalgie stop.
  En vooruit kijken betekent dat we er 4 augustus moeten staan.

  Ik begrijp nu van mede reageerders dat de spelers die mee naar China zijn met City kwalitatief veel beter zijn dan bv. een Naah. Dat zou mooi zijn, maar kan iemand dan een paar serieuze namen noemen?
  Het moet toch mogelijk zijn om nu, 1.5 week voor de competitie, te zeggen welke spelers van City het eventueel kunnen worden. En hebben die gasten al iets bewezen?
  Mijn ander punt blijft staan, hoe krijg je als die spelers zo laat komen een ingespeeld team met automatismen ?
  Verwijzen dat het bij andere ploegen tegenwoordig ook zo gaat vind ik onzin. De meeste ploegen die iets voorstellen staan er nu voor 95 procent en hooguit moeten die nog enkele (belangrijke) details invullen. Zo hoort het ook natuurlijk.

  En waar mijn haren van overeind gaan staan, ik lees dat het zelfs eind augustus kan worden voor we compleet zijn. Dus wij starten niet 4 augustus maar 4 september ?

  Mogelijk dat ik in deze reactie een beetje chargeer, maar ik begrijp de supporters die bedenkingen hebben en zich (grote) zorgen maken. En ik vind die supporters zeker geen zeikerds.

  Als je concludeert dat het komt omdat de financiën bij NAC te beperkt zijn , en dat is ook zo, dan kan de eind conclusie ook zijn dat we nu op een wel heel hellend vlak zijn gekomen.

  Maar gek genoeg willen we hier allemaal hetzelfde; dus laten hopen dat de optimisten vet gelijk krijgen !! Over een week of 6 weten we meer.

  0

  0
 • buurman
  28 juli, 2016 - 09:44

  Maar gek genoeg willen we hier allemaal hetzelfde ondanks de discussie ; ….

  0

  0
 • scheppioni
  28 juli, 2016 - 12:30

  @ buurman
  City spelers of niet, een overtuigend gevoel in de selectie, echte team spirit met niet alleen maar mooie loze woorden, dan moet dit team van ons NAC vanaf het begin aardig mooi mee kunnen draaien !
  Het hele euvel is, is het los zand gehalte met deze nieuwe ‘krappe’ selectie verwijderd ???
  Zoals ik de trainer hoor(en hij hoeft zeker geen Maaskant bluf te vertonen) heb ik zeer mijn twijfels, het goeie gevoel zal er over een dikke week moeten zijn dan komt de rest vanzelf !

  0

  0
 • drs Marcellus
  28 juli, 2016 - 14:09

  @Chris,

  Hij kan voetballen, zoveel is wel duidelijk. Het is alleen te hopen dat hij niet alleen een snuffelstage bij NAC afwerkt om vervolgens in Nijmegen of Enschede aan de slag te gaan.

  0

  0
 • Joop Klepzeiker
  28 juli, 2016 - 15:57

  En Maffeo gaat naar NEC en Adarabioyo gaat never nooit komen. Zou Hans bij Man City ook een schaduwlijstje hebben ingediend?

  0

  0