Go to Top

De 11 bij de 40 voor de 2de

De 11 bij de 40 voor de 2de

Met nog grofweg 10,5 uur te gaan voor de aftrap (en plusminus 4,5 uur voor de eerste biertjes open worden getrokken) Kijkt heel Breda halsreikend uit naar de wedstrijd van vanavond als NAC het op de jubileumavond van Het Avondje NAC opneemt tegen Go Ahead Eagles.

Zin in! Volle bak! Gekkenhuis! Old school! Respect! Record bezoekers Jupiler League! Tweede periode! Vlaggen! Remember Beatrix! Spandoeken! Een app die de gemoederen flink bezig houdt (stand by vooralsnog, ik heb hem stiekem wel gedownload).. Ik heb deze week maar weinig écht werk gedaan gekregen omdat NAC als een lied van Elvis in mijn hoofd zat “Always On My Mind”. Nog een paar miserabele slavenuren wegtikken en dan is het zoals een album van D.R.I. heet: “Full Speed Ahead” (kudos agge’t kent, btw)!

Man o man, wat kijk ik uit naar vanavond. We zien vanavond weer eens een echt volgepropt Rat Verlegh Stadion. Net niet uitverkocht maar dat zal niet veel schelen en misschien zelfs wel enkel aan het uitvak liggen, zo onderhand. Daarnaast vieren we Het Avondje NAC, dat 27 december zijn 40-jarig bestaan heeft. Toen werd er op Derde Kerstdag een oefenwedstrijd gespeeld tegen Fortuna Düsseldorf onder het licht van de één-na-sterkste stadionveldverlichting van dat moment. In dat kader is de NAC Light App opntwikkeld voor vanavond. Daar is al veel over gezegd en geschreven, en laten we voor eenieder om te bepalen of hij of zij deze download of niet..

We kunnen wel zeker zijn van een bonte verzameling NACCERS vanavond, uitgedost in oldskool-wear in het Geel, Zwart, Wit en Groen. Ook hebben we allemaal al sneak peaks kunnen opvangen van meerdere doeken die gemaakt zijn voor deze avond. Wie weet zien en/of horen we nog een ‘flitske’ of een ‘knalleke’ ergens, het kan allemaal. Velen zijn er op hun manier volledig toegewijd mee bezig (geweest) en hoe koud, guur en nat het vandaag ook mag zijn en blijven; je wordt er warm van, van binnen.

Zo hopelijk ook de spelers die het vanavond moeten gaan laten zien. Na de slipper tegen RKC heeft NAC zich enigszins herpakt door overwinningen op Telstar en Jong PSV, maar waren beide niet geheel overtuigend. Vanavond staat er een sterkere tegenstander op het veld en zal men met meer geloof en NOAD ten strijde moeten trekken. Ook al loopt het momenteel bij Go Ahead op dit moment niet helemaal lekker, het is geen slechte ploeg en moet zéker niet onderschat (het worod van 2015 zo onderhand) worden. ‘NAC, we gaan ervoor en staan erachter’, Grandmastermind zong het. Wij doen dit vanavond (as always), de spelers ook. Men heeft geen speciale trainingen voor deze wedstrijd belegd. Moet ook niet, alles met dezelfde winnaarsmentaliteit benaderen, geen uitzonderingen.

Maandag vielen Mulder en Lazic geblesseerd uit en schoof Stam naar rechtsachter. Deze week was het speculeren wie zijn plek op zou vangen. Lazic is op tijd hersteld, Mulder niet. Stam zou ook op die plek kunnen acteren, of de naar de bank verschoven Van der Weg, die zijn plek in de centrale verdediging aan voormalig aanvoerder Dingsdag af heeft moeten staan. Dat was eigenlijk het enige waarover nog wat twijfel bestond. Dijkhuizen is tot op heden nog niet echt een man van verrassingen (al is hij wel betrekkelijk vlotter in het wisselen van spelers dan zijn voorganger). Suk en Matic kunnen we eigenlijk ook niet meer omheen en de voorhoede staat degelijk, al kan een Lazic bijvoorbeeld daar ook prima uit de voeten. Damen viel overigens leuk in op het middenveld, afgelopen maandag. misschien dat we die vandaag ook nog terugzien op het veld? Om alle spanning weg te halen: dit zijn de Elf die we vanavond aan de aftrap beginnen:

Ten Rouwelaar
Lazic-Pedro-Dingsdag-Gorter
Suk-Stam-Matic
Seuntjens-Ars-Verbeek

Laten we hopen dat de mannen dit speciale Avondje glans willen geven en gebrand zijn op een overwinning. De twede periodetitel ligt binnen handbereik. Geen doel op zich, maar een geode bonus voor NAC, het zelfvertrouwen en ook een beetje voor ons. Ik hoop ook dat Sjoerd er weer eentje (of 2, of 3..) inprikt vandaag. Of wie dan ook; winnen! Aftellen, aftellen, aftellen. @JohnFe, nog 10 uur en 34 minuten nu. Ik tel hemeltergendlangzaam met je mee naar 0. Wie weet kunnen we vanmiddag nog een kleine update verwachten. Annie geeft vanavond de final update, als ze omroept met hoevelen we uiteindelijk zijn. Ik ga weer verder met office supplies naar de klok gooien omdattie te traag ronddraait. Zin in vanavond. NAC, AND PROUD OF IT!

Bron: B-Side Rats, BN/De Stem

24 Reacties op "De 11 bij de 40 voor de 2de"

 • RV
  11 december, 2015 - 09:36

  Blij om Lazic op die plek te zien, vind ik meerwaarde hebben.
  We willen graag met aanvallende backs spelen maar Gorter kan dat jammer genoeg totaal niet brengen (en zeker ook in verdedigend opzicht niet).

  Lazic dekt echt kort (en niet dat halve bak dekken van Gorter) en kan qua positiespel goed mee.
  Ik verwacht veel van Suk vanavond, die gaat er vijf maken en met zijn Deventer tattoo buikschuivend over het veld.

  0

  0
 • Franknac
  11 december, 2015 - 09:45

  Top dat Lazic speelt ! Heb er zin in..

  0

  0
 • F4
  11 december, 2015 - 10:10

  Suk de winnende in de laatste minuut tegen zijn oude liefde. Wat gun ik het die positieve man die door iedereen inclusief mijzelf al afgeschreven was. De verpersoonlijking van het de wederopstanding van onze prachtig mooie club.

  0

  0
 • S.HB.NAC
  11 december, 2015 - 10:23

  We gaan er tegenaan vanavond!! Verder starten Seuntjens en Verbeek op elkaars plaats? Nice, begint dan meer op een pass/schietmachine te lijken ons elftal. Seuntjens die kan dat wel schieten. Ik verwacht vanavond veel van Seuntjens, Ars (die zijn dip hopelijk te boven is), Suk en Lazic. Komt waarschijnlijk goed, alleen GEEN onderschatting svp!

  0

  0
 • RNL
  11 december, 2015 - 10:23

  Lazic in de basic!

  0

  0
 • Combi-ontduiker
  11 december, 2015 - 10:53

  Wacht nog steeds op kaart voor G, tijd dringt………40,- voor de gulle gever

  0

  0
 • wolfmanjack
  11 december, 2015 - 10:57

  De keeper van Kowet, van Kowet, van Kowet
  de keeper van Kowet, die keept als een kroket
  daar ……………..

  0

  0
 • S.HB.NAC
  11 december, 2015 - 11:06

  Combi-ontduiker, wil je een gratis kaart voor op de F zijde? Moet je wel vlaggenzwaaien :p.

  0

  0
 • Nognedje
  11 december, 2015 - 11:35

  @wolfman jack

  Ipv ‘die keept als een kroket’, ‘die vist de ballen uit z’n net’

  0

  0
 • Den86
  11 december, 2015 - 11:42

  @nognedje

  ‘die ziet er uit als een Jeanette…’

  0

  0
 • Rijen
  11 december, 2015 - 11:42

  En toch zie ik Brands graag in de basis staan!

  0

  0
 • BredaB
  11 december, 2015 - 11:46

  De keeper van kower van kowet van kowet, de keeper van kowet vist de ballen uit z’n net. Daar kannie daar kannie daar kannie niets aan doen.. PERIODE PERIODE PERIODE KAMPIOEN!!

  0

  0
 • RV
  11 december, 2015 - 11:57

  Het is wel twee minuten leuk hoor dat die keeper van den Bosch belachelijk werd gemaakt en vanavond waarschijnlijk de keeper van GAE.

  Maar laten we lekker achter NAC gaan staan in plaats van elke keer tot in den treure te herhalen.
  Komt de sfeer niet ten goede (tegen Den Bosch niet in elk geval).

  0

  0
 • Dutchbird
  11 december, 2015 - 12:01

  Ik gun Kenny dat hij regelmatig speelt maar niet als back tegen een wendbare vleugelspits. Lazic kan dat wel en is ook veel sneller in de omschakeling. We beginnen natuurlijk in een perfecte ambiance met bijna 18.000 liefhebbers op de tribune. Als het vervolgens een mooie gewonnen wedstrijd wordt dan blijft er niets over van die gigantische bierinkopen. Marinus proost!!!

  0

  0
 • merma84
  11 december, 2015 - 12:07

  En je zou maar niet kunnen vanavond #frustratie #woede aaaaargh . Nee 2015 is niet mijn NAC jaar geweest gelet op het aantal thuiswedstrijden :(

  0

  0
 • NAC what else?
  11 december, 2015 - 12:08

  De kleuren geel en zwart geel en zwart geel en zwart
  de kleuren geel en zwart zitten voor altijd in mijn hart
  daar kan je daar kan je daar kan je niets aan doen
  periode periode periode kampioen

  0

  0
 • van "taajlaand
  11 december, 2015 - 12:51

  Hoi merma84,

  Ik begrijp je gevoel. Ik hen het zelfde probleem op de vrijdagen, maar heb hier gelukkig iemand vanavond werken die weet dat ik niks waard ben als NAC vanavond zo’n speciale wedstrijd waar ook nog eens wat te winnen valt, mag spelen.
  Dus, hoewel ik er gelukkig wel bij ben, en zelfs eerst nog even langs mijn neefje moet rijden omdat ik mijn stomme ” jaren 80 mutske meej van die pielekes er op” ga terugvorderen voor een avond…heb ik met je te doen.
  Hopelijk kun je de beelden volgen.
  HUP NAC!!!!!

  0

  0
 • H.K.
  11 december, 2015 - 13:30

  Je zal maar voor zaken in het buitenland zitten. Waar de wedstrijd van vanavond zich afspeeld op het tijdstip van 02:00 uur en je zit daar met wegvallende wifi te zoeken naar een stream terwijl je met je foon niks wil missen van de liveblog op bsiderats.
  Maak er een spektakel van mannen. Op tribune en op t veld!

  Forza NAC BREDA.

  0

  0
 • oosterhout3
  11 december, 2015 - 14:59

  wijgaannietopzij….

  das de fanclub van lazic,, komen uit leiden geloof ik… allemaal met shirtjes op de open dag met lot14 erop

  sommige hebben ergens anders(zelfde als cor t, sorry chrisje:P) een scc maar komen speciaal voor lazic naar nac kijken met een redelijke groep(open dag met ruim 10 man)

  0

  0
 • Mafkees
  11 december, 2015 - 15:10

  Kan er helaas ook niet bij zijn vanavond :’-(

  0

  0
 • BreDaN
  11 december, 2015 - 15:14

  @Mafkees

  En van wie krijg jij daar feedback over in jouw functioneringsgesprek?

  0

  0
 • Toontje
  11 december, 2015 - 18:49

  Herinneringen komen boven van 40 jaar geleden, mijn vriend Frans Crane mocht bij de eerste lichtwedstrijd voor het eerst ook in de basis beginnen. 2-2 tegen de Duitsers uit Dusseldorf.

  0

  0
 • christ joosen
  12 december, 2015 - 15:51

  we geven het weer weg nac onderschat het weer

  0

  0