Go to Top

De drive van Ronnie Stam

De drive van Ronnie Stam

Tot vreugde van alles wat NAC was kwam Ronnie Stam begin van dit seizoen terug “naar huis”. Hij wilde de club helpen om zo snel mogelijk terug op het hoogste niveau te keren en maakte daar goede afspraken over met Robert Maaskant.

Niet veel later stond Stam naast het elftal. Disciplinair geschorst. Hij zou geweigerd hebben op de back positie te spelen. “Middenvelder of rechtsback. Ik speel waar de trainer mij nodig heeft. Desnoods als centrale verdediger. Daar heb ik geen problemen mee. Ik ga niet in discussie als ik in dienst van het elftal moet spelen. Het gevalletje aan het begin van dit seizoen kwam voort uit de afspraken die waren gemaakt voor dit seizoen. Ik zou alleen op het middenveld spelen, tenzij de twee rechtsbacks geblesseerd zouden zijn. Dat was toen niet het geval.”

Inmiddels is het roer over genomen door Marinus Dijkhuizen. “Deze trainer heeft aangegeven dat het voor het team misschien beter is als ik een keer rechtsback sta. Prima. Tegen Fortuna speelde ik de laatste twintig minuten ook als back, omdat Mulder gewisseld was. Geen probleem”, vertelt Ronnie aan BN DeStem. Hij denkt dat de spelers van NAC  5 tot 10% beter kunnen. Het idee dat er onrust zou bestaan bij de bankzitters ontkent Stam. “Op dit moment is er niemand die zeurt of klaagt. Ik zie geen ontevreden spelers en proef ook geen irritatie. Als dat wel zo is, zullen Jelle en ik ingrijpen. Iedereen moet zich ervan bewust zijn dat als we willen promoveren, we als team eenheid moeten uitstralen.”

Als je het hele artikel wilt lezen kan je hier klikken. Moet je wel inloggen.

Bron: B-side Rats, BN DeStem

18 Reacties op "De drive van Ronnie Stam"

 • TH
  26 februari, 2016 - 14:12

  Ik hoor op den tribuun nogal vaak geklaag over Stam. Wanneer je echter goed naar het spel kijkt, en een klein beetje verstand van voetbal hebt, zie je dat hij er qua voetbalintellect ver bovenuit steekt. Samen met Seuntjens de beste speler.

  0

  0
 • Geeltje
  26 februari, 2016 - 14:42

  Dat klopt TH. Helemaal mee eens. Maar toch laat hij ook regelmatig zijn man lopen of staat op 3/4 meter te dekken. Aan de bal een toegevoegde waarde, van de bal wat minder.

  Maar ja, dan zeg ik dan, zonder mijn voetbalintellect..

  Blijft overigens gewoon een NAC held. Net als Jelle.

  0

  0
 • G00ser
  26 februari, 2016 - 14:49

  “Als dat wel zo is, zullen Jelle en ik ingrijpen”

  Hoezo hij en Jelle? Dat is toch aan Dijkhuizen en Ars, lijkt mij?

  0

  0
 • rinie
  26 februari, 2016 - 15:01

  Stam klopt inderdaad, maar seuntjes laat zijn man niet lopen, die gaat staan waar geen man is. Speelt al het hele seizoen slechte wedstrijden met af en toe een hoogtepuntje, maar krijgt te veel krediet.

  0

  0
 • Rick
  26 februari, 2016 - 15:06

  Stam heeft zich prima herpakt na een moeizaam begin. Ik vind het nog steeds jammer dat Ronnie qua houding nog wel eens negatief overkomt richting de achterban en zijn medespelers. Zo is het al meerdere malen voor gekomen dat er maar 10 spelers de moeite nemen om het hondstrouwe publiek te bedanken…

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  26 februari, 2016 - 15:23

  In de 1e periode van Ronnie Stam bij NAC werd hij ook geheel ten onrechte neergesabeld door het NAC publiek. Nu doet een deel van het publiek hetzelfde, die beginnen al te fluiten als hij de bal aanraakt. Ja ook iemand die vlak naast me zit op de tribune. Ik irriteer me dood aan die gast. Jammer, maar azijnzeikers zullen er altijd blijven op deze wereld.
  Stam had een moeizaam begin, hij zal teleurgesteld zijn geweest wat hij allemaal tegenkwam in de club. Hij is een mannetje met emoties maar hij heeft een enorm groot NAC hart. Ik heb Ronnie paar keer gesproken (ook toen hij nog bij Twente voetbalde) en ik kan jullie verzekeren NAC is alles voor hem. Hij vertelde me toen al dat hij NAC nog zou komen helpen en hij heeft woord gehouden.
  Stam is veruit de beste en geroutineerde NAC speler. Het zou voor een hem een droom zijn met NAC in de eredivisie te spelen. Neem dat van me aan.
  Of hij nou met carnaval een ander pak draagt of dat hij na afloop uit teleurstelling meteen weg is interesseert met geen reet! Hij heeft het beste voor met NAC en daar gaat het om!

  0

  0
 • D'n Klaagmuur
  26 februari, 2016 - 15:45

  Ik word altijd een beetje misselijk van mensen als TH die denken het pacht te hebben op voetbalwijsheid, omdat hun mening blijkbaar de juiste is.

  Ik moet noodgedwongen alles streamen i.v.m. verblijf in het buitenland waardoor ik met veel minder emotie wedstrijden bekijk en je alles rustiger kan analyseren.

  Stam is rustig aan de bal, maar heeft echt een enorm gebrek aan creativiteit. Mensen zaten Gillissen altijd af te zeiken, maar Ronnie Stam op het middenveld is werkelijk niks beter. Balletje breed, balletje terug, nauwelijks assists of schoten op doel op zijn naam staan. Daarnaast is zijn houding echt ergerlijk, hoe vaak hij medespelers afzeikt, dat is niet gezond. Niet zo gek met dit soort negatieve spelers dat dit team zo weinig teamspirit heeft.

  Maar omdat we Jupiler League spelen en het een Bredanaar is worden mensen hier al snel de hemel in geprezen. Ik had echt veel en veel meer verwacht van Stam.

  En ja, ook dit is gewoon maar mijn mening, daar kan je het dus eens of oneens mee zijn.

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  26 februari, 2016 - 16:02

  Stam is een aanwinst voor NAC en steekt er met kop- en schouders bovenuit. En zoals TH zegt, samen met Seuntjes. Wanneer je oprecht denkt dat Seuntjes niet kan voetballen, heb je echt poep in je ogen en 0 verstand van voetbal. Dat heeft geen zak met een mening te maken, of met voetbalwijsheid. Je moet je voorstellen dat deze jongens gewoon 8 spelers om hun heen hebben, die er geen zak van kunnen. Als je Messi in de wei gooit tussen de huidige NAC selectie, gaat hij ook niet toveren. Alles valt en staat met de kwaliteit als team. En dat is NAC niet, een team. Ik hoor geregeld geluiden op de tribune dat wij de beste individuele spelers hebben staan. Echt de grootste kwats die ik in jaren heb gehoord. Ik kan op elke positie die NAC heeft, een speler noemen, uit de Juup, die ik daar liever had staan en kwalitatief aantoonbaar beter is.

  Desondanks, mogen wij jongens als Stam en Mats heel dankbaar zijn dat ze überhaupt voor dit zooitje ongeregeld willen voetballen. De bitterballencultuur binnen NAC viert hoogtij en iedereen laat het maar gebeuren.

  Maar vanavond krijgen we de zoveelste tik op de kin. Want wie denkt dat NAC gaat winnen in Venlo, heeft acuut professionele hulp nodig.

  Hup NAC!

  0

  0
 • Peer11
  26 februari, 2016 - 16:08

  Matig begonnen aan het seizoen, maar nu een van de betere. Werkt keihard en houdt overzicht. Vertaagd af en toe nog wel het spel met zn gedraai.

  0

  0
 • die ne gast
  26 februari, 2016 - 16:21

  Het team moet geen eenheid uitstralen. Het moet een eenheid zijn!

  Ben voor het eerst sinds weken weer een beetje zenuwachtig voor een wedstrijd van NAC.
  Als we verliezen dan ben ik bang dat het een vrije val naar beneden gaat worden. Dan komen er echt te veel spek en bonen wedstrijden, waar niemand (spelers en supporters) voor te motiveren is.
  Bij winst komen we hopelijk een beetje in een goede flow richting NACompetitie.

  0

  0
 • Den86
  26 februari, 2016 - 17:10

  Het probleem van Stam zit hem juist in z’n eigen kwaliteit.

  Soms wil hij naar mijn idee te graag laten zien dat hij er inderdaad kwalitatief bovenuit steekt.
  Vaak gaat dat door teveel met de bal te lopen of een onnodig knappe actie maken op een plaats die er niet toe doet (vaak de middencirkel en vervolgens terug naar de verdediging) waardoor het spel vertraging oploopt of geen (direct) resultaat oplevert.

  0

  0
 • rinie
  26 februari, 2016 - 17:14

  @los pollos

  Seuntjes kan wel degelijk voetballen, technisch zeer begaafd, maar aan wedstrijdmentaliteit ontbreekt het en daar doel ik op, als je alleen maar voetbalt als je de bal krijgt en anders maar een beetje loopt te sjokken over het veld,moet je niet vreemd opkijken als daar commentaar op komt. Je speelt dan met een man minder.

  En als je 8 spelers om je heen hebt die er geen zak van kunnen, moet je juist de inspirator zijn en iedereen aansturen en aanjagen, dat is ook de kracht van messi, die kan zijn medespelers laten geloven dat ze wel kunnen voetballen.

  0

  0
 • heimweenaargrahamarnold
  26 februari, 2016 - 17:37

  Ronnie Stam is de beste Nac speler dit jaar. Vaak zelfs als spelverdeler met slimme passjes strooien. Hij kan het allemaal. Voetbalt met verstand.

  0

  0
 • Toontje
  26 februari, 2016 - 19:07

  Hij heeft zelf (door zelfoverschatting ) nog steeds niet in de gaten dat hij geen middenvelder is.
  Ik zie hem veel liever rechtsback en bijv. Duarte (of Brands ) extra axhter de spitsen.
  En daar ook liever onze Turk i.p.v. Ars want die bakt er al heel lang niets van

  0

  0
 • Nacdictive
  26 februari, 2016 - 19:47

  @Toontje: Als ik wat uitspraken van afgelopen maandag terughaal over afgelopen maandag, laat Duarte dan maar mooi zitten..

  0

  0
 • scheppioni
  26 februari, 2016 - 22:23

  Ronnie schroeft in mijn ogen het team instelling niet echt op, staat ook niet echt op zijn plaats in mijn ogen zet Matic daar neer en Stam hangend rechts op de vleugel net als vroeger Remie !

  0

  0
 • magnesiumslikker
  27 februari, 2016 - 08:55

  Heimweenaargrahamarnold. Stam is een middenvelder in nota bene de jupiler league. Hoe vaak is hij beslissend geweest met een assist of doelpunt? Leuk, dat kappen en draaien, hand in de lucht en een breedtepass. Maar ik vind dat het (gehele) middenveld wel wat meer mag brengen in aanvallend opzicht.

  0

  0
 • scheppioni
  27 februari, 2016 - 11:15

  @magnesiumslikker
  met als dieptepunt die naah !!

  0

  0