Go to Top

De elf tegen FC Dordrecht

De elf tegen FC Dordrecht

Vrijdag was het dan zo ver, de eerste “echte” test van het seizoen. De test werd mede door een rode kaart omgezet in een verlies, maar NAC mag hier niet te lang in blijven hangen. Morgen staat de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht al op het programma. Hierin mogen de mannen van Dijkhuizen laten zien dat ze mentaal sterk genoeg zijn om met een verlies om te kunnen gaan. Trainer Marinus Dijkhuizen is in ieder geval blij met een korte rustperiode na de nederlaag van afgelopen vrijdag. “Het is lekker dat we zo snel weer mogen spelen, zeker na een nederlaag.”

NAC had tijdens de wedstrijd meer tegenslagen dan alleen de nederlaag. Olivier Rommens en Thomas Agyepong vielen geblesseerd uit en missen de wedstrijd tegen Dordrecht. Dat geldt ook voor Arno Verschueren. De Belgische verdediger krijgt een wedstrijd schorsing vanwege zijn discutabele rode kaart. Door deze afwezigen heeft Dijkhuizen al vroeg in het seizoen moeten puzzelen aan zijn opstelling. Opvallende naam in de uitkomst daarvan voor maandag is Gino Demon. De centrale verdediger uit de eigen jeugd gaat tegen Dordrecht zijn kans krijgen naast Kevin van Diermen. “Gino is de beste optie die we nu hebben op die positie. Het is een jongen met veel potentie. Hij heeft zijn debuut al gemaakt, dus de kop is eraf. In de voorbereiding heeft hij laten zien dat hij het kan”, aldus Dijkhuizen.

De vermoedelijke basis opstelling die Dijkhuizen in gedachten heeft voor aanstaande maandag is als volgt:

Brondeel
Sporkslede; Demon; van Diermen, Smith-Brown;
Heamhouts, Stans, Nijholt;
Brusselers/de Korte; Dessers, Barker

waarbij hij alleen twijfelt wie er aan de rechterkant mag starten. De Korte is een optie, maar heeft na zijn lichte blessure nog geen helft gespeeld. De andere optie is Bodi Brusselers, het talent lijkt goed aan te kunnen haken met het niveau, maar we mogen nog niet verwachten dat hij het team op sleeptouw neemt.  De grote vraag is dus in wie Dijkhuizen de oplossing ziet en van wie hij verwacht dat hij de 90 minuten vol kan maken.. Danny Verbeek, de andere optie voorin, is nog steeds niet fit genoeg en zal naast Jesse van Bezooijen, Olivier Rommens en Thomas Agyepong plaatst moeten nemen op de tribune.

FC Dordrecht, dat slechts twee punten haalde in drie wedstrijden, is maandag dus de tegenstander. Dijkhuizen heeft ze in ieder geval goed geanalyseerd. “Dordrecht is een fysieke ploeg met snelheid op de flanken. Ze hebben de intentie om te voetballen. We hebben de wedstrijd van vrijdag goed geanalyseerd, waarbij de ploeg ook participeert en meedenkt. We zijn klaar voor maandag.”

Bron: B-Side Rats, NAC

94 Reacties op "De elf tegen FC Dordrecht"

 • [pierre
  21 augustus, 2016 - 17:00

  Maakt me niet veel uit wie er instaat, moeten gewoon de 3 punten hier meenemen. hup nac

  0

  0
 • Halve Liter
  21 augustus, 2016 - 17:01

  Lekker dat ze morgen gelijk kunnen laten zien dat vrijdag een incident was in plaats van een week te moeten wachten. Als ik Marinus was zou ik Korte in de basis laten starten morgen, Brusselers is leuk om in te laten vallen maar ik denk dat Korte dat beetje felheid heeft wat we vrijdag niet hadden.

  Verder hoop ik dat het middenveld eindelijk eens van zich laat spreken. Vind dat het middenveld op papier misschien wel het sterkste middenveld van de Eredivisie is maar vrijdag gaven ze alledrie niet thuis. Met Barker vanaf links en Korte vanaf rechts hebben we in ieder geval jongens met een goede actie in huis, hopelijk komt Stans erachter en nemen we de drie punten mee naar huis. Hup NAC!

  0

  0
 • Rb
  21 augustus, 2016 - 17:03

  Als die Barker een goede mentaliteit heeft en plezier heeft bij NAC gaan we daar heel veel plezier aan beleven. De klasse druipt er vanaf. Verder vrijdag snel vergeten en gas erop morgen!

  0

  0
 • GeelZwartHart
  21 augustus, 2016 - 17:06

  Korte erin heeft toch iets extraas een ex schaapkop erin.

  0

  0
 • Badeend
  21 augustus, 2016 - 17:16

  En El Allouchi? Is die op het 5e plan beland?

  0

  0
 • Henri
  21 augustus, 2016 - 17:31

  Even voor de duidelijkheid. Gisteren won WII met een defensie waarin 3 verdedigers hun debuut maakten en voor het eerst samen speelden en NEC won van Heerenveen en heeft nog geen wedstrijd verloren met een bijna compleet nieuw elftal en een nieuwe trainer. Kortom: geen excuses!

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  21 augustus, 2016 - 17:41

  Ik heb vorige week hier het over enthousiasme van veel mensen proberen te temperen na die overwinning op 2 zwakke broeders. Tegen MVV is dit meteen bevestigt.
  Ook morgen verwacht ik een moeilijke wedstrijd. Dordrecht speelt mannelijk voetbal met veel strijd. Daar gaat NAC het dit seizoen moeilijk mee krijgen. Voorspelling 1-1.

  0

  0
 • Brutes
  21 augustus, 2016 - 17:42

  Unal is ook los

  0

  0
 • Erna
  21 augustus, 2016 - 18:03

  Ik verwacht een overwinning voor Dort :(

  0

  0
 • Brabantpark
  21 augustus, 2016 - 18:07

  Ik verwacht gewoon een overwinning, kampioenschap zou mooi zijn, top 5 realistischer. Middenveld en aanval zijn sterk bezet. Alleen verdediging is zwak. Basis is prima, maar daarachter is slecht bezet en dat is nou net het verschil tussen plaats 1 en bv. 3

  0

  0
 • Zo is dat!!
  21 augustus, 2016 - 18:21

  Niemand hoeft te bepalen om mijn fijne gevoel te temperen.

  Als we morgen verliezen, dan ben ik nog blij met de werkwijze waar we nu in zitten.

  Over 10 wedstrijden weten we waar we staan en waar werk aan de winkel is!

  0

  0
 • Rijen
  21 augustus, 2016 - 18:30

  We moeten ook niet doorslaan met brusselers, het is een genot om te kijken naar een jonge jongen uit eigen jeugd die met veel potentie op het veld staat maar hij komt nog wel te kort voor 90 minuten op dit niveau. En verder hoe staat het gesteld met de blessures van Rommens en Agyepong?
  Morgen knallee, 3 punten mee naar Bredaa!

  0

  0
 • De Lange
  21 augustus, 2016 - 18:32

  @ Henri ,met de opmerking dat Ajax een totale off day had,en werkelijk niks lukte. On top. Inititief nemen morgen vanaf minuut 1

  0

  0
 • buurman
  21 augustus, 2016 - 18:43

  Dat we na 10 wedstrijden weten waar we staan is compleet onzin. Dan is meer dan een kwart van de competitie voorbij.
  We weten deze week, met (dord uit en denbosch thuis) aardig wat we kunnen gaan verwachten.
  Hoop er het beste van, misschien was mvv een incident.

  0

  0
 • nachoreca1
  21 augustus, 2016 - 19:23

  Inderdaad buurman, zaterdag weten we het beter in te schatten. Ik denkt dat er rap wat ervaring ingekocht moet worden…Hier redden we het niet mee…en daar kunnen die gasten niks aan doen! Zijn nog jong, gretig en ambitieus maar een man als Robert schilder zou ik graag zien komen om te hun te coachen in en buiten het veld.

  0

  0
 • BeaRat
  21 augustus, 2016 - 19:48

  @nachoreca1

  Nooit in paniek raken. Prima selectie, hier gaan we het gewoon mee redden. ‘Kwastje’ aardige gast, maar niet opnieuw de fout maken om oude ego’s binnen te halen. Meneer wil alleen op het middenveld en laten we er daar nu meer dan genoeg van hebben. Come on NAC!

  0

  0
 • Maikel
  21 augustus, 2016 - 20:01

  Beter Givonnie Korte in de basis dan Brusselers!!!!

  0

  0
 • De Lange
  21 augustus, 2016 - 20:13

  En dan erbij vorig jaar hadden we ervaring in t veld waarmee we niet gepromoveerd zijn en jaar daarvoor hadden we ervaring in t veld waarmee we degradeerden

  0

  0
 • Bredaaaa
  21 augustus, 2016 - 20:15

  Hopelijk kan Dijkhuizen iets doen aan de verdediging. Wat een gatenkaas.

  0

  0
 • Adriaantje
  21 augustus, 2016 - 20:19

  Gooi die El allouchi erin man !!

  0

  0
 • Kipiani
  21 augustus, 2016 - 20:23

  Als Dijkhuizen morgen met Brusselers i.p.v. Korte begint wordt de vraag welke agenda bovenligt groter. Ik twijfel nu al over de eerlijke keuze voor de beste opstelling en het sterkste team na twee wedstrijden. Jammer.

  0

  0
 • Gele rakker
  21 augustus, 2016 - 20:33

  Wat heeft stillem 2 gedaan.net terug uit spanje

  0

  0
 • kopspion
  21 augustus, 2016 - 20:39

  We hebben toch ook Faupala nog, die overal in de voorhoede kan spelen !?!?
  Wat mij betreft mag die beginnen dan hoor; Korte blijkbaar nog (steeds) niet fit genoeg……??
  Bodi kan dan altijd nog invallen, maar ik zou hem toch maar niet laten starten, ik heb
  zaterdag het debuut van Faupala gezien en vond daar behoorlijk dreiging van uit gaan (zelfs meer als van Dessers) !!
  En als stormram hebben we dan toch ook nog Fisayo achter de hand …

  0

  0
 • kopspion
  21 augustus, 2016 - 20:43

  als Dijkhuizen trouwens zegt er klaar voor te zijn hou ik mijn hart alweer vast…
  de beste man zegt echt iedere week hetzelfde; “tegenstander is een goede ploeg vanwege dit of dat, maar wij zijn er klaar voor”.
  kijk maar eens terug naar alle voorbeschouwingen van hem het afgelopen seizoen, volgens mij heeft hij nooit iets anders verkondigd.
  ook aan zijn uitstraling begin ik me steeds weer te ergeren; hij staat er ook altijd maar bij dat het lijkt alsof hij vindt dat het inderdaad vanzelf wel goed zal komen

  0

  0
 • NAC4EVER!
  21 augustus, 2016 - 20:52

  Verbeteren wat afgelopen vrijdag fout ging en dan moeten die 3 punten voor ons zijn!

  Verbeter in de tekst wel even ‘De Korte’ voor Korte. Staat namelijk nog al raar om op een NAC site namen van NAC spelers verkeerd te spellen.

  0

  0
 • heksenketel
  21 augustus, 2016 - 20:54

  Citaat Marinus: “Dordrecht is een fysieke ploeg met snelheid op de flanken.” Volgens mij zijn we afgelopen vrijdag vooral fysiek afgetroefd…..Volle bak erin!

  0

  0
 • G00ser
  21 augustus, 2016 - 20:59

  Ik hoop dat MVV als een incident gezien kan worden en tevens als laatste waarschuwing .

  Op basis van de bovenstaande opstelling verwacht ik dat NAC morgen 3 punten meeneemt uit Dordrecht.

  Echter, op 1 voorwaarden…vanaf de eerste minuut vol gas en niet zo zwak beginnen als afgelopen vrijdag.

  0

  0
 • mmm
  21 augustus, 2016 - 21:08

  Gewoon winnen dan is het gezeik afgelopen!! Kom op NAC!!!!

  0

  0
 • mmm
  21 augustus, 2016 - 21:09

  Faupala in de basis!!

  0

  0
 • scheppioni
  21 augustus, 2016 - 21:21

  @ De Lange
  Meteen initiatief nemen met Dijkhuizen lijkt vaak een utopie !!
  Misschien morgen weer eens een toevallig moment ! Tis te hopen !
  @ kopspion 20,43
  Hadden mij woorden kunnen zijn, ik kan me er helemaal in vinden !
  Ik wil gvd na een lange tijd een stabiel 90 minuten lang een knokkend NAC BREDA terug en onderhand snel een bietje !

  0

  0
 • H.V.M.
  21 augustus, 2016 - 21:22

  Hopelijk heeft Dijkhuizen en consorten een betere analyse gemaakt van Dordrecht dan van MVV.
  Als je de kleine Rommens op die foeilelijke Grizzlybeer van MVV zet dan heb je toch echt iets behoorlijk fout ingeschat. Geblunderd dus.
  Dijkhuizen is jammer genoeg geen tactisch wonder.
  Hij had bij wijze van spreken iedereen op die beer kunnen zetten, behalve, ja juist, de kleine Rommens.
  Morgen opnieuw een herkansing op drie punten.
  Tegen een heel matig team als Dordrecht dat ook nog eens goed geanalyseerd is door onze technische staf moet dat toch weinig problemen geven?
  We gaan het zien!

  0

  0
 • ome cor
  21 augustus, 2016 - 21:24

  Als we morgen niet verliezen hebben we 9 uit 4, niet de maximale score, maar zeker niet slecht.
  Zo lang we nog niet met een gelijk spel of verlies uit Dordrecht terug zijn gekomen weiger ik mee te gaan met alle negatieve zeikstralen.

  0

  0
 • Johan o
  21 augustus, 2016 - 21:29

  Ik ben ook erg benieuwd naar die faupala. .. Volgens mij kan hij ons als grote onbekende wel eens verrassen…

  0

  0
 • Erna
  21 augustus, 2016 - 21:39

  Faupsla in de basis, Dijkhuizen!!!

  0

  0
 • Semsi
  21 augustus, 2016 - 21:48

  Pedro had die Verheijdt gesloopt!

  0

  0
 • harm
  21 augustus, 2016 - 21:56

  Voorhoede barker dessers faupala en als.nie loopt bodi of korte erin voor dessers en dan faupala naar de spits

  0

  0
 • Juupke
  21 augustus, 2016 - 22:20

  Morgen gewoon drie punten meenemen naar Breda, vanuit eigen kracht met passie spelen dat is de road naar de eredivisie!

  0

  0
 • Fred
  21 augustus, 2016 - 22:35

  Inderdaad , morgen weet je waar je staat , er is geen enkel excuus om daar met minder dan 3 punten vandaan te komen .
  Laat je daar punten liggen dan weet je idd waar we staan , bijna onderaan en weer een jaar ellende !
  Zo simpel is het .
  Kijk als dat soort dingen je jaar in jaar uit blijven overkomen en je hebt ook nog een volledig nieuwe selectie dan is er iets gruwelijk mis met het cultuurtje en de trainersstaf en dan kun je het niet meer bij de spelers wegleggen .

  0

  0
 • Maikel
  21 augustus, 2016 - 22:38

  Bodi Brusselers niet in de basis, in potentie goede speler.
  Is gewoon nog te licht voor de basis, beter om zo nu en dan een invalbeurt te geven, maar voor de basis ga je voor gaas op dit moment!

  0

  0
 • Altijd zo
  21 augustus, 2016 - 22:39

  Marinus toch.
  Jij gaat voor de 8e periode in seizoen 2017-2018
  Slap gelul man. Probeer eens vooruit te voetballen.

  0

  0
 • Fanneke
  22 augustus, 2016 - 00:11

  Hoe is het verlies van vrijdag tot stand gekomen? Ten 1e door een tactische blunder door Rommens op iemand te zettem die niet eens hoeft te springen om een kopduel van Rommens te winnen. En uit een dood spelmoment waarbij in mijn ogen de keeper een hoek veel te vrij liet. Dus al met al niet panieketen en gewoon 10 wedstrijden afwachten.

  0

  0
 • Andre
  22 augustus, 2016 - 00:49

  Heeft iemand al een reactie ontvangen waarom ons centrale duo zo stond in de eerste helft. Heeft marinus dit ook uitgelegd?????

  0

  0
 • van "taajlaand
  22 augustus, 2016 - 01:36

  “Proses” Andre.

  Ingespeeld raken, nieuwe spelers inpassen, trainingsvormen uitproberen, nieuwelingen, jonge spelers, aftasten, spelsistemen en groeien naar vorm…..zoiets denk.
  Maar hopelijk gaan we het zien vanavond en kan ik kaai hard roepen dat ik fan ben geworden van onze trainer in de loop van het seizoen.

  0

  0
 • Edjenac
  22 augustus, 2016 - 04:25

  El allouchi!? Is die ineens vergeten? stond tegen utrecht 3 maal op de juiste plek maar miste de lengte om goed in te knikken daarnaast is hij een stuk verder(lees: sterker) dan Brusselaars.
  Ga zuinig met je talenten om Dijkhuizen en hou die dertiende man tevreden, beter dan el Allouchi ga je ze niet vinden in de juup liek.

  0

  0
 • Badeend
  22 augustus, 2016 - 06:22

  Zijn de mensen die nu roepen om Faupala dezelfde die na 7 minuten invalbeurt de verlosser meenden te zien in Borahsasar?

  Hou toch op. Dijkhuizen én Smulders weten een stuk beter waar ze mee bezig zijn dan het gros van de supporters (hier). En dat is maar goed ook.

  0

  0
 • die ne gast
  22 augustus, 2016 - 07:22

  @ HVM / Fanneke
  Wie had Dijkhuizen dan op die spits van MVV moet zetten? Ook Van Diermen is te klein en te weinig fysiek.
  Dat is geen tactische blunder, dat is de beperking van deze selectie.

  Smulders moet deze week nog een boomlange centrale verdediger binnenhalen die er tegen dat soort spitsen in kan kleunen. Anders weet je nu al dat we ook Volendam uit gaan verliezen, omdat Jack Tuyp elke corner van Volendam er in gaat koppen.

  Als Dordrecht ook zo’n fysieke ploeg is als MVV, wordt het een zware sessie. Afgelopen vrijdag werden er weinig duels gewonnen en sowieso waren alle ballen door de lucht voor MVV.

  0

  0
 • De Maarschalk
  22 augustus, 2016 - 08:06

  Ik, wij willen niets liever om Nac bovenaan mee te laten doen. Helaas is het duidelijk dat dit moet om niet nog verder (financieel en sportief) af te glijden. Ik constateer dat we commercieel, organisatorisch goed bezig zijn. Nac leeft bij de supporters als nooit tevoren. Ik zie alleen 3 problemen op sportief vlak en dat is tactisch niveau/ uitstraling trainer, dezelde type spers haemhouts/nijholt middenveld en matige achterhoede. Alle 3 zijn komende weken aan te passen. Alleen dan komt het goed, anders wordt het helaas en dat zeg ik met pijn in mijn hart een zeer matig jaar!

  0

  0
 • de muzikant
  22 augustus, 2016 - 08:25

  @Badeend: dat heeft ie vrijdag bewezen, en driekwart van het vorige seizoen……..

  0

  0
 • Oosterhout3
  22 augustus, 2016 - 08:40

  De 6 buitenspelers die we hebben zijn er nu 2 geblesseerd, 2 half fit, 1 van 17jaar en el lalouchi, die zwaar tegenviel tegen jong utrecht!

  Ik zou gewoon starten met idd barker, dessers en bodi voorin….

  Ook zou ik twijfelen of haemouts niet moet wisselen voor rommens als rommens weer fit is!

  Nee lekker trainer wegsturen(de 6e in 4 jaar….), dat heeft zin!
  Dad geen beleid!
  Spelers die jong zijn beter maken, dat is nu het beleid, en ja daar horen ook fouten maken bij!

  Supporters moeten dat maar accepteren!
  Ja je zult tegen nederlagen aanlopen en ja je zult nog vaak kut kunnen roepen!
  Waarom liggen spelers voor 3 jaar vast als je nu moet promoveren, denken jullie?
  Juist meestal vooral eerste seizoen om te leren leren leren!
  Daar pluk je later de vruchten van!
  Zonne dessers, korte, bodi,sporkslede, nijholt, verschueren…. denken echt dat die spelers slechter worden van wedstrijden spelen?

  0

  0
 • Fred
  22 augustus, 2016 - 08:40

  Ik heb steeds vaker het idee dat Dijkhuizen er gewoon elf opstelt en op de opengevallen plek er zomaar eentje opstelt of het nu wel of niet zijn plek is .
  Ik snap nog steeds niet hoe je een cruciale positie als centrale verdediger zo kunt verwaarlozen en er zo lichtzinnig mee om kunt gaan .
  Nu staat Demon er blijkbaar weer .
  Wat me ook verbijsterd is dat zo’n centrale verdediger van MC die er is bijgekomen niet kan spelennvanwege een polsblessure ????
  Voetbal doe je toch voornamelijk met je benen lijkt me en hoeveel spelers spelen er niet met de hand in een speciale machete ?
  Ik kan er met mijn pet niet bij dat er nu we de vierde wedstrijd in gaan er nog steeds geen team staat en het experimenteren nog volop in gang is , dat is onvoorstelbaar want weer laten we in de beginfase dure punten liggen en staan we alweer op 3 punten van VVV .
  Ik vond het wel zuur om Unäl gisteren 3 goals bij FC Corruptie te zien maken , de wereld zit oneerlijk in elkaar , en je ziet dat op goal kunnen en durven schieten meer oplevert dan eindeloos gedraai .

  0

  0
 • Oosterhout3
  22 augustus, 2016 - 08:43

  Fred…. bryan is al weken in manchester volgens mij!
  Daarom is verschueren toch gekomen?!

  0

  0
 • GeelZwartHart
  22 augustus, 2016 - 08:47

  Laten we Bodi vooral niet zien als verlosser net als met Alex. We weten allemaal dat hij hier niet geslaagd is.

  0

  0
 • Enjoy
  22 augustus, 2016 - 08:51

  @ Fred
  Hetgeen jij post heb ik al WEKEN geleden gepost, kijk het maar na.
  Maar toen kreeg ik de duimpjes naar beneden, hetgeen me niets uitmaakt.
  Ik zal je nog sterker vertellen, en ik heb geen glazen bol,
  Heer Dijkhuizen haalt de kerst niet. kom maar met die duimen.

  0

  0
 • nachoreca1
  22 augustus, 2016 - 09:01

  @ enjoy en fred….De laatste weken probeer ik me positief op te stellen en zag de nac wereld er ook redelijk goed uit…maar sinds vrijdag weer volop twijfels met name over dijkhuizen….ik denk echt dat er zo’n verkeerde keuze is gemaakt met hem….maar de tijd zal het leren…komend weekend weten we meer…Hoop dat ik het faliekant mis heb ! Come on nac! Aanpakken die schapenkoppen!

  0

  0
 • Geeren-zuid
  22 augustus, 2016 - 09:13

  Hoop toch dat er centraal achterin nog wat versterking gaat komen,want dat is toch wel de zwakste schakel in t elftal,maar ja als wij dit al zien,zal onze td dit zeker niet ontgaan zijn dacht ik zo,al is t wel verdacht stil rond die bryan van mc

  0

  0
 • Arie
  22 augustus, 2016 - 09:54

  Het opportunisme op deze site is bij de grootste groep echt schrijnend, Barker wordt maar weer de basis ingeschreeuwd, Faupala sluit al aan in dat rijtje. Inhoudelijk en onderbouwend slaat het allemaal als een tang op een varken.
  Gewoon Korte of El Allouchi op de rechtervleugel.
  Barker geef ik het voordeel van de twijfel en mag op links mijn ongelijk bewijzen.
  Dijkhuizen moet vastigheden gaan creeeren, niet elke keer andere gasten erin gooien.

  0

  0
 • Semsi
  22 augustus, 2016 - 10:05

  Volgens mij wordt Dijkhuizen genoodzaakt om te wisselen: Rommens, Agyepong, Verbeek geblesseerd en Verschueren geschorst.

  0

  0
 • die ne gast
  22 augustus, 2016 - 10:07

  Dijkhuizen is eind vorig seizoen inderdaad veel gaan wisselen, maar dat was bijna altijd noodgedwongen door blessures en/of schorsingen. Kijk de nieuwsberichten er maar op na.
  Gevolg was wel dat we niet lekker de play-offs in gingen en niet promoveerden.

  Brondeel heeft mij nog niet echt kunnen overtuigen. Hij is niet slecht, maar ook niet zo goed dat hij veel punten voor ons gaat pakken. En we missen ook nog een échte centrale verdediger. Zo lang er centraal achterin niets bij komt, gaan we tegen meer zeperds als tegen MVV aanlopen.
  Terwijl Ten Cate en vooral Brands al leerden: eerst achterin dicht houden, dat ene kansje waaruit we scoren komt er meestal wel, zeker in de Eerste Divisie. De nul houden, moet prioriteit hebben / krijgen!
  Liever met lelijk voetbal terug naar de Ere, dan met leuk voetbal nog een jaar Jupiler League…

  Waarschijnlijk hebben we inderdaad veel drie jarige contracten met het idee dat we dit jaar groeien en volgend jaar gaan oogsten / promoveren, maar ik hoop wel dat Smulders en Goetzee dat goed met elkaar hebben afgesproken, want dit jaar niet promoveren betekent dat we volgend jaar bij de gemeente moeten gaan bedelen om de huur te verlagen…

  0

  0
 • zwampie
  22 augustus, 2016 - 10:18

  ome cor,
  toch een bedenkelijke reactie die je plaatst!!!

  ome cor
  21 augustus, 2016 – 21:24
  #Zo lang we nog niet met een gelijk spel of verlies uit Dordrecht terug zijn gekomen weiger ik mee te gaan met alle negatieve zeikstralen.#

  Als NAC wint vindt je iedereen een negatieve zeikerd als die mening niet overeen komt met jou mening, maar als NAC gelijk speelt of verliest ga je je mening wel aanpassen en hebben (in jou ogen) die negatievelingen dan wel ineens kijk op het spel en wellicht ook gelijk gehad.

  Ieder zijn mening en zolang men dit onderbouwd wil/hoeft dit niet negatief te zijn, de meeste die hier komen zijn voor NAC en hebben het beste voor met NAC . En ja als je altijd alles goed vond en nu na 1 verliespartij het tegen over gestelde ben je niet goed bezig en loop je mee met de grote horde qua reacties. Bij sommige zie je al vaker dat men niet zo tevreden is met dijkuizen en is dit onderbouwd aan de hand van zijn uitspraken en tactiek.

  0

  0
 • Erna
  22 augustus, 2016 - 10:26

  Ons NAC blijft een moeilijk verhaal…… En de zon achter de donkere wolken is nog steeds niet zichtbaar.

  0

  0
 • TheBeek
  22 augustus, 2016 - 10:29

  Nac heeft centraal achterin een groot probleem!!!

  V. Diermen is geen ster maar gewoon een afvaller/reserve van excelsior!

  Verschueren is pas 19 en al die andere gasten zijn ook jonge onervaren spelers.

  Daar begint je elftal en daar MOET echt iets bij komen!!!

  0

  0
 • Semsi
  22 augustus, 2016 - 10:37

  Beste opties op de vleugels zijn Korte en Barker. Korte weet wat er gevraagd wordt in de JL en zijn spel past hier prima in. Barker is een talent dat een man kan passeren, moet alleen beseffen dat het geen jeugdvoetbal is, oftewel NOAD tonen.

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  22 augustus, 2016 - 10:38

  Dijkhuizen zegt vandaag in BndeStem dat dit een jong en onervaren team is en dat we dus vanavond weer zomaar wel eens kunnen verliezen. Hij is reëel. Het is precies zoals hij het zegt. Dit team moet groeien, dat kan wel jaren kosten (helaas).
  Het is niet eerlijk om te verwachten dat we meteen mee gaan doen om de bovenste plaatsen met deze onervaren selectie.

  0

  0
 • Beekie180
  22 augustus, 2016 - 10:59

  Voor mijn gevoel weer veel misplaatste reacties over Dijkhuizen, opstellingen, spelers, etc. We zijn drie wedstrijden onderweg en het grote speculeren over wat beter zou moeten is weer begonnen. NAC begon vrijdag ontzettend matig, daar ben ik het volledig mee eens. Maar in de tweede helft draaiden de spelers de boel helemaal om, ging het publiek erachter staan en viel meteen de gelijkmaker. MVV kwam totaal niet meer in het spel voor. Dat door een onoplettendheid de rode kaart en gelijk het doelpunt valt is misschien een beetje te wijten aan de onervarenheid van de ploeg. NAC had “gewoon” gewonnen zonder deze tegenvaller en dan had onze wereld er heel anders uit gezien. Maar helaas kopen we daar niks voor. Dus, kop op en naar Dordt!

  0

  0
 • A
  22 augustus, 2016 - 11:01

  @ Ouwe Spionkop

  Het zijn juist de wat oudere spelers die het af laten weten, namelijk achterin (ondanks zijn doelpunt) van Diermen en op het middenveld Haemouts en Stans. En ook onze keeper maakt nog een onzekere indruk evenals overigens onze coach.

  0

  0
 • Semsi
  22 augustus, 2016 - 11:56

  Van Diermen had gewoon zijn verantwoordelijkheid moeten nemen afgelopen vrijdag! Hij had zijn ploeggenoot Rommens uit brand moeten helpen en de bewaking van Verheijdt op zich moeten nemen!

  Achteraf hadden we Noppert op Verheijdt moeten zetten :-)

  0

  0
 • The Cosmic Gate
  22 augustus, 2016 - 12:18

  Wat een ge-ouwehoer over een jong team enz ! Met kwaliteit enz moet jong echt niks uitmaken ! Dat er eens een pass niet aankomt etc. kan idd maar als je gewoon doet waarvoor je komt en dan dat een beetje samen …
  Op moment dat je een nieuwe baan krijgt als nogmaals werkend mens krijg je meestal een maand om te wennen etcetera en daarna moet er gewoon gepresteerd worden punt uit. En doe je dat niet naar behoren…………

  0

  0
 • Erna
  22 augustus, 2016 - 12:37

  Mijn vertrouwen in de clubleiding is helemaal weg!! Ik geloof niet dat de huidige clubleiding in staat is ons NAC overeind te houden!

  0

  0
 • Jan
  22 augustus, 2016 - 13:13

  Dat vooraf indekken van dijkhuzien moet eens afgelopen zijn. Hij is grotendeels de verantwoordelijke voor de slappe wedstrijd vrijdag en de Nederlaag. Er moeten gewoon 3 punten gepakt worden vanavond! Gisteren de documentaire gezien over de promotie van de Eagels. Wat straalt die de koning toch 100x meer uit dan dijkhuizen. Wat had ik hem vorig jaar graag gezien als ervaren Jupiler leage trainer. Die weet wat er voor nodig is om te promoveren. Vnd verliezen wordt niet geaccepteerd

  0

  0
 • De Rechter
  22 augustus, 2016 - 13:23

  Toen Faupala werd gehaald was iedereen negatief. Nu staan de comments vol pleidooien om hem vooral in de basis te zetten. Wat is er veranderd?

  0

  0
 • Badeend
  22 augustus, 2016 - 13:31

  Ik vraag me steeds meer af wat mensen nu willen bereiken met de reacties hierboven. En vooral: wat IK ermee wil bereiken om een groot deel ervan weer te lezen. Ik hoop dat ik dat een keer leer.

  NAC heeft een jong EN nieuw team, en de ontwikkeling daarvan gaat dus met vallen en opstaan. Dat zal in het begin vaak vallen zijn, maar de overall prestatie moet wel een stijgende lijn laten zien. Het is nogal logisch dat je dat na 3 wedstrijden nog niet kunt beoordelen. Net als die mensen die Faupala de hemel in prijzen. Dan snap je er weinig van.

  0

  0
 • svt076
  22 augustus, 2016 - 14:22

  mensen die de trainer nu afpissen snappen er helemaal niks van.
  NAC is bezig om te zorgen voor een gezonde en stabiele toekomst en dat we niet 1 2 3 kampioen zullen worden wisten we (toch?)

  0

  0
 • G00ser
  22 augustus, 2016 - 14:23

  Je bent zo goed als je laatste wedstrijd.

  Wint NAC, dan is het hier een groot feest…verliest NAC, dan schreeuwt men om verandering.

  0

  0
 • Fred
  22 augustus, 2016 - 14:25

  Jong team is lulkoek , echt volslagen nonsens , de jongeren laten het niet afweten maar de ouderen .
  Hameouts is dramatisch ik heb het idee dat hij zich god waant sinds NAC hem heeft teruggehaald , een ding is zeker , hij zit weer op het zelfde niveau als toen hij vertrok en helaas doet Stans niet voor hem onder .
  Beiden grossieren in fouten en balverlies .
  Dus dat onervaren waar vriend Dijkhuizen het zo graag op gooit is volkomen nonsens en slaat helemaal nergens op , bovendien Brusselers is ook nog lang niet aan de basis toe.
  Niks op elkaar inspelen of al dat gelul , met dit team moet je kampioen kunnen worden , laten we nu onderhand eens stoppen met vergoeilijken , excuses zoeken en de lat steeds lager leggen .
  Op dit moment kun je het alleen maar Dijkhuizen en Penders kwalijk nemen , andere slachtoffers zijn er niet meer .
  Mogen is voorbij , het is MOETEN , dat verdienen wij met zijn allen ook na zoveel jaren ellende , niks meer verstoppertje spelen .
  Winnen !

  0

  0
 • Maikel
  22 augustus, 2016 - 14:56

  Wat goed is komt snel

  0

  0
 • die ne gast
  22 augustus, 2016 - 14:56

  Ik hoop echt dat NAC vanavond wint, al is het alleen maar omdat ik het gezeik en de paniek hier veel te ver vindt gaan.
  De wedstrijd tegen MVV heeft de nodige leerpunten opgeleverd:
  – we hebben achterin nog een grote, kopsterke centrale verdediger nodig. Die spits van MVV kon te makkelijk kaatsen en won elk kopduel en we hebben niemand in de selectie die daar wat tegenin kon brengen. Van Diermen is ook te klein / niet kopsterk genoeg tegen zo’n Verheidt.
  – er moet nog wat meer getraind worden op fysieke duelkracht. MVV won te veel persoonlijke duels.

  Het gemak waarmee MVV overeind bleef in Breda en zelfs verdiend heeft gewonnen, doet mij ook veel pijn, maar dat er nu helemaal niets meer zou deugen bij NAC is natuurlijk ook niet waar.
  We zijn bezig met jonge, talentvolle jongens die alleen nog maar beter kunnen worden, maar dan moeten we ze nog wel enige tijd geven. Een Barker en Verschueren zijn nog minder dan een week geleden aan de selectie toegevoegd!
  We zijn gewoonweg niet dé kampioenskandidaat, we zijn een top-5 Jupiler League kandidaat. Dit seizoen wordt gewoon één lange trainingsaanloop naar de play-offs. Deal with it! Go Ahead Eagels, De Graafschap en Willem II promoveerden terwijl ze in competitie rond de 5de / 6de plaats waren geëindigd. Dat is een realistischer scenario dan denken dat we kampioen kunnen worden.

  0

  0
 • Jf
  22 augustus, 2016 - 15:32

  @Fred verstand komt met de jaren en voetbal verstand voor sommige gewoon niet. Kan je niets aan doen ;) !
  Maar Haemhouts wegzetten op deze manier is echt onbegrijpelijk. Haemhouts is een van de weinige routiniers die het ook daadwerkelijk laat zien. De belangrijkste speler op het middenveld.
  Hij wint veel duels en gaat voorop in de strijd. Zijn passing is goed en hij probeert steeds aanspeelbaar te zijn.

  Daarbij verdienen wij als supporter NAC en dat dit met vallen en opstaan is hoort bij de club. Na een verlies partij nu al moord en brand schreeuwen is kortzichtig en komt erg dom over.

  Maar teveel tijd aan negatieve lui als u besteed op naar vanavond een nieuwe ronde en nieuwe kansen.

  0

  0
 • Ric
  22 augustus, 2016 - 15:39

  @ Semsi

  Dat ben ik niet helemaal met je eens.
  Verheijdt liep telkens heel slim naar Rommens toe. V. Diermen probeerde weldegelijk op de mandekking over te nemen. Maar een slimme spits loopt dit gemakkelijk uit de weg door gewoon weg te lopen en telkens Rommens op te zoeken. Ze kunnen er vervolgens natuurlijk ook niet met z’n tweeën bij blijven staan, waardoor v Diermen toch weer ergens anders positie moest gaan kiezen. Dit was tactisch gewoon ontzettend stom van Dijkhuizen om Rommens op te stellen tegen de meest fysieke spits van de Juup. Los van het feit dat Rommens hier niets aan kan doen en twee prima wedstrijden had gespeeld had hij hem nooit achterin op mogen stellen tegen Verheijdt. NAC is tot aan de gedwongen wissel nooit in de wedstrijd kunnen komen.

  0

  0
 • RV
  22 augustus, 2016 - 15:45

  Als we als NAC zijnde nu gaan starten met een lange voorbereiding naar de play offs dan zijn we lekker bezig.

  Op basis van onze begroting, spelersbudget en combinatie van gratis huurlingen vanuit City moeten we in staat zijn om tot het laatst mee te doen voor het kampioenschap. Volgens mij hebben we zelf weer het hoogste budget van de JL, kom op man. Waar is dat geld gebleven als je daar de huidige selectie lijkt?

  De Graafschap, Cambuur en VVV hebben fysiek, ervaring en leiderschap achterin en bovendien met een Seuntjens en Parzyszek gewoon een garantie voor 25 goals. Onbegrijpelijk dat Smulders die garantie voor fysiek, leiderschap en doelpunten met dit budget niet heeft kunnen inkopen.

  De potentie is er zeker en ik sta driehonderd procent achter die gasten (ook Smulders en Dijkhuizen) maar we mogen best kritisch zijn over het feit dat het budget totaal verkeerd en krom besteed lijkt te zijn.

  Zonder promotie wordt het bestaansrecht per jaar kleiner.

  Heb overigens wel vertrouwen in vanavond, Dordrecht schat ik lager in dan MVV.

  0

  0
 • Zo is dat!!
  22 augustus, 2016 - 16:03

  Type als Buijs is dat wat we dan echt zoeken?
  Ik zie hem graag terug komen als Naccer.
  Misschien dat andere daar anders over denken…
  (Is hij nog beschikbaar überhaupt?)

  Even terugkomend op mijn eerdere bericht, ik denk dat 10 wedstrijden en dan subtotaal bekijkt je redelijke beeld hebt met waar je staat, daarnaast hoe ook andere clubs ervoor staan.

  In de top 3 mee doen is echt super goed voor dit NAC! Al denk ik dat het in de top 5 gaat worden.

  ook wordt er vergeleken met Heerenveen en nog een club, dat vind ik dan weer met appels en peren vergelijken. (Kwaliteit ligt hoger)

  toch weer zin in vanavond en benieuwd naar de nieuwe wijzigingen!

  0

  0
 • henk
  22 augustus, 2016 - 16:20

  Dijkhuizen moest kiezen tussen verschillende ‘kwaden’ naast Van Diermen in het centrum van de verdediging:
  – Rommens; met 1,78m aan de kleine kant.
  – Verschueren; weinig ervaring en traint pas een paar dagen mee. Was hij al voldoende fit voor een hele wedstrijd?
  – Demon; geen ervaring en hij lijkt er nog niet klaar voor.
  – Nijholt; geen verdediger, geen ervaring op deze positie en maar 5 cm langer dan Rommens.

  Rommens heeft de positie tot de vorige wedstrijd prima ingevuld. Daarmee is de keuze voor Rommens gerechtvaardigd. Mits er een betrouwbare, sterke mandekker naast hem had gestaan. Van Diermen was echter niet instaat om Verheyd over te nemen en op te vangen. Hij had Verheyd binnen de 16 altijd moeten volgen. Het kan wel. Cannavaro was nog 2 cm kleiner dan Rommens. Die had daarom meestal een ‘slager’ naast hem staan om de centrumspits op te vangen.
  Verschueren viel sterk ondanks de rode kaart. Sterk in duels en goed in de opbouw. Daarmee had hij achteraf een basisplaats verdiend.

  0

  0
 • buurman
  22 augustus, 2016 - 16:28

  De kritiek na de wedstrijd tegen mvv kan ik goed begrijpen, ik ben zelf ook heel ontevreden met die partij. En ik ventileerde dat. Je ziet wat je ziet en alles vergoelijken werkt ook niet.

  Maar het kan vrijdag j.l. nog steeds een incident zijn geweest. Win je in Dord dan heb je een redelijke start gemaakt. Verspelen we punten straks dan is de start een tegenvaller.

  Een andere trainer moeten we, in mijn ogen, nog niet over willen praten. We hebben er al zo veel de laan uitgestuurd. En wie zou er willen komen? Wie kunnen we betalen? En wat denk je van weer een afkoopsom om de trainer te mogen wegsturen.
  Daarnaast kan de veel geprezen Smulders toch bijsturen. Als Smulders met Dijkhuizen ,aan een bakkie koffie, de opstelling bespreekt dan zullen die twee samen toch meer weten dan wij. Ze zien ook iedere dag de spelers.

  Laten we gewoon deze avond eens zien. Als NAC met 0-2 wint spring ik een gat in de lucht. En dat NAC wint willen we allemaal.

  0

  0
 • Zo is dat!!
  22 augustus, 2016 - 16:32

  Ben met je eens Buurman!

  0

  0
 • Badeend
  22 augustus, 2016 - 16:42

  @ Fred, lees je eigen post nog eens. Jij hebt het over niveau? Én je spreekt jezelf tegen.

  @Ric, niet met je eens. Ook als de bal niet in de buurt was, zocht Van Diermen de kleine op, en Rommens die grote lillukerd. Dat is niet (alleen!) een fout van Dijkhuizen, ook een gebrek aan oplossend vermogen of het nemen van verantwoordelijkheid door een aantal spelers in het veld tijdens de wedstrijd.

  0

  0
 • Fred
  22 augustus, 2016 - 16:49

  @ JF , hele slimme reactie waar het voetbalverstand van afdruipt wat wij helaas als simpele zielen ontberen .
  Wellicht was het dan tactisch vernuft van Haemouts om de vrijstaande vleugels over te slaan en de bal steeds op kniehoogte richting penaltystip te jassen .
  Beste JF hij was geen schim van de eerste wedstrijd waar hij inderdaad een sublieme assist gaf en goed speelde , maar de tweede en derde wedstrijd was het zwaar ondermaats en datzelfde geldt voor Stans.
  Zo ver kan en mag je als routenier nooit terugvallen , als je door de ondergrens gaat vind ik niet normaal .
  Ik zou zeggen hou het simpel en probeer niet de gearriveerde vedette uit te hangen door hautain te gaan spelen .

  0

  0
 • Wanny
  22 augustus, 2016 - 17:00

  Als er zo’n boom in de spits staat, dan moet je zorgen dat ie niet in de 16 komt. Dat wil zeggen druk zetten en van de goal af spelen. En mochten ze een keer bij de goal komen, zorgen dat er geen voorzetten vanaf de flanken komen. Op rechts lukte dat voor rust goed, op links mocht MVV te makkelijk de ballen voorgooien.

  0

  0
 • scheppioni
  22 augustus, 2016 - 17:03

  Vanavond 90 minuten lang passie en strijd en er is geen kritiek op Marinus !!
  We willen gewoon NAC waar NAC voor staat en niet maar deels van de wedstrijd, dus heren NAC spelers en staf ! Laat dan maar zien dat het afgelopen vrijdag toch nog een incidentje was ! HUP NAC drie punten vanvond en niks anders !!

  0

  0
 • scheppioni
  22 augustus, 2016 - 17:05

  Geen eerste half uur een gezapig gedoe, al lukt het voetbal minder, dan 200 procent passie !!!
  Gvd het giert door mijn lichaam !

  0

  0
 • buurman
  22 augustus, 2016 - 17:10

  Paar opmerkingen die ik kwijt wil;
  – Haemhouts speelde tegen mvv niet zijn beste wedstrijd (netjes uitgedrukt)
  – Die grote spits van mvv kan geen meter voetballen. Alleen lengte en dus dus gevaarlijk met zijn kop.
  – Kunnen de spelers bij een corner zelf niet regelen dat Rommens een kleinere moest dekken ? Bij mvv liepen ook twee lilliputters. zo moeilijk is dat toch niet. Vroeger speelde ons NAC met beer Budisic en kleintje pils Aty Graumans. Trainer Peeters zei altijd; “Budi werkt alles weg, en wat toch per ongeluk op de grond blijft liggen mag Aty opruimen” Werkte perfect.

  Op naar een driepunter (hoop ik)

  0

  0
 • Ben
  22 augustus, 2016 - 17:13

  Ben blij dat het iedere keer dezelfde zijn die hun mening (negatief) geven. Wat een gefrustreerde supporters zijn dat. Gelukkig is het een hele kleine groep. Come on NAC.

  0

  0
 • Marti
  22 augustus, 2016 - 17:17

  Ja buurman , dat waren nog eens mooie NAC tijden , en dan pelkmans eerst de man dan de bal ,

  0

  0
 • Jim
  22 augustus, 2016 - 17:20

  Eigenlijk wil ik vanavond ook gaan, maar da gaat zeker niet meer of wel?
  Iemand een tip?
  Ik zag op hun Site dat je een clubkaart nodig hebt. Nondujeu

  0

  0
 • Henkie
  22 augustus, 2016 - 18:37

  Allemaal wel makkelijk lullen van Rommens niet op die grote spits zetten, maar zal die spits niet gewoon op Rommens gezet zijn? Kun je wel van Diermen daarheen sturen maar die gast loopt gewoon met Rommens mee en twee man erop is ook geen optie. Rommens is gewoon te klein voor de centrale verdediger plek, we hebben gewoon nog een sloper als Pedro nodig.

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  22 augustus, 2016 - 19:10

  Uw los pollos is inmiddels in Dordrecht. Blijft toch een prachtige aangelegenheid, een uitwedstrijd.

  Ik verwacht vandaag echt een zware kluif aan Dordrecht. Dordt is, net als MVV, een fysiek sterke ploeg. NAC is alles behalve dat. Ik ben benieuwd of ze deze keer het veld wat groter kunnen houden. Daar hadden ze in ons eigen stadion al moeite mee en dat veld is een stuk groter dan deze wei. Niet fysiek de duels aan gaan, dan ben je kansloos.

  Ik verwacht een zwaarbevochten 1-1.

  Hup NAC!

  0

  0