Go to Top

Voorbeschouwing: De Judgment Day-Elf

Voorbeschouwing: De Judgment Day-Elf

Hij is zo vet gekozen, ik blijf lekker in dezelfde trant qua titel! Zoals ik in mijn jonge tienerjaren heb genoten van Terminator 2 (en wat jaren later dat filmgevoel herleefde toen ik voor het eerst de deleted scenes-versie zag) zo hoop ik morgen ook te genieten.

De druk opvoeren, dat moet NAC nu gaan doen, en hard! Dat weten wij, dat weten zij. Afgelopen vrijdag hebben spelers en staf kunnen zien dat de échte directe concurrenten respectievelijk twee en drie punten verspeelden. Sparta speelde gelijk in en tegen Eindhoven en VVV vvverloor thuis van jong PSV. De Eindhovenaren zijn in dat opzicht de Bredanaar goed gezind. VVV staat nog maar één punt boven NAC momenteel, met een wedstrijd meer. Sparta staat op het moment van schrijven zeven punten voor (met een doelsaldo van +6) met evenveel wedstrijden. Als NAC morgen de wedstrijd heeft gespeeld, hebben wij een wedstrijd meer gespeeld dan de Rotterdammers. Sparta was bij aanvang van de tweede helft van de competitie vrij. Onze vrije dag komt in maart, als de rest van de Jupiler ‘een weekendje moet draaien’; NAC speelt dan enkel vrijdag 11 maart en niet op maandag de 14de.

NAC kan dus goeie zaken doen morgen; een écht gat slaan met de achtervolgers en écht aanhaken voor het kampioenschap. #DeWegNaarDeGroteMarkt terugvinden, vervolgen en uitlopen. Voor de derde periode kan het ook de echte en/of de virtuele eerste plek verstevigen. De afgelopen twee wedstrijden hebben de mannen bewezen prima te kunnen voetballen zo gauw het woord cruciaal om de hoek komt kijken. Tegen potentiële mededingers voor het kampioenschap FC Volendam en FC Eindhoven maakte NAC het vooral zichzelf op momenten lastig, dat waren niet zo zeer de tegenstanders. Marinus Dijkhuizen weet ook wat de concurrentie deed “en dat werkt enorm motiverend”, zegt onze trainer. “Je kijkt toch met een schuin oog naar de concurrenten. Dat we nu de mogelijkheid hebben om over VVV naar plek twee te gaan, is positief. Dat geeft aan dat we echt stapjes vooruit aan het maken zijn.”

En we komen weer op de standaard-riedel van onderschatting. Jong Ajax is dan ‘maar’ een beloftenelftal. Gewoon Ajax speelde gisteren en moet aanstaande dinsdag weer aantreden voor de competitie tegen een tweede subtopper in vier dagen tijd, dus de verwachting is dat er weinig A-spelers mee zullen doen. Het is voor de Amsterdammers niet op eigen grond.. Maar dit team staat bovenaan in de derde periode met 9 uit 3, heeft de smaak te pakken en ondanks dat het hen niks oplevert moet ook de volledige concentratie hierbij ingezet worden en niet denken hier even overheen te stappen. Dijkhuizen is ook voorzichtig: “Wij moeten van onze eigen kracht uitgaan en voortbouwen op wat we hier aan het neerzetten zijn. Je weet niet met welke selectie Ajax op de proppen komt. Deze wedstrijd kunnen we niet afdoen als een formaliteit, we zullen goed gemotiveerd aan de start moeten verschijnen.”

Een paar dagen extra voorbereidingstijd waren er dus en op deze druilerige zondag was de afsluitende training. Sjoerd Ars is fit maar zal ondanks zijn invalbeurt tegen FC Eindhoven als een soort van breekijzer/stormram op de bank plaatsnemen. Zijn vervanger Brands blijft staan. Hij vond vorige week het net bij de 3-0. Hopelijk vind hij dat net morgen nog een paar keer meer zelfs. Donny Gorter is weer terug van een blessure maar nog niet gelijk in de basis; hij zal nog op de bank plaatsnemen. Dijkhuizen: “Ik vind dat Kenny van der Weg en Kevin Brands het prima gedaan hebben. Daarnaast merk je dat de concurrentie toeneemt en de bank sterk bezet is. Dat is alleen maar goed. Divine Naah is bijvoorbeeld ook erg goed bezig. Dat is wat we willen.”
De ‘Schenning van deze tijd’ Luis Pedro maakt helemaal geen deel uit van selectie omdat hij één wedstrijd schorsing uitzit vanwege een onnodig roodgekleurd duwtje vorige week maandag.  De verrassing zit hem in Jesse van Bezooijen, die centraal zijn opwachting maakt in de basis. Dijkhuizen over zijn beslissing: “Ik vind dat Jesse veel potentie heeft. Hij heeft alle randvoorwaarden om uit te groeien tot een goede verdediger. Hij moet nu zijn kans pakken.” Supergaaf dus, weer een eigen jeugdspeler te zien bij het Eerste! Morgenavond krijgen we dan de volgende opstelling:

Ten Rouwelaar
Mulder-Van Bezooijen-Dingsdag-Van der Weg
Suk-Stam-Matic
Seuntjens-Brands-Lazic

De wedstrijd wordt gespeeld in het Yanmar Stadion van Almere City FC. De lokale driehoek besloot in samenwerking met NAC (of was het op last van Ajax..?) om de wedstrijd te verplaatsen, zodat een versoepelde combiregeling mogelijk was. Dijkhuizen: “De verplaatsing beschouw ik als iets positiefs. Jong Ajax heeft thuis pas één keer verloren en dit is toch vreemd terrein voor ze. Bovendien is NAC een stuk verder dan de laatste keer dat we in het Yanmar Stadion speelden.”
Morgen is het aanhaken, druk opvoeren, de tegenstander angstzweet op het voorhoofd bezorgen en zo breng je het geloof in alle gelederen weer terug, of… Niks of..! Morgen Judgment Day. Een finale zoals de vorige twee en hierna de komende 15 wedstrijden. Winnen godver, jullie kunnen het!! Zoals Marinus zei: ‘Come with me if you want to win.‘ Hup NAC!

Ben je er niet bij? Morgenavond zoals gewoonlijk Live verslag van de wedstrijd hier op de site of via ons twitterkanaal @BSideRats!

Bron: B-Side Rats, NAC, BN/De Stem

 

19 Reacties op "Voorbeschouwing: De Judgment Day-Elf"

 • Rattartar
  24 januari, 2016 - 15:05

  Mijn vertrouwen groeit met de dag. Vooral mijn vertrouwen in Dijkhuizen.
  De concurrentie op de verdediging wordt opgevoerd. Nu zijn Dingsdag, Van der Weg en Gorter geen concurrenten van elkaar, maar Pedro en van Bezooijen dus ook. Dat wordt presteren voor een basisplaats morgen.

  Ennnn… EINDELIJK! De jeugd krijgt een kans! Heuj! Werd tijd. Goed bezig!

  0

  0
 • oosterhout3
  24 januari, 2016 - 16:16

  win je morgen dan gaat heel nac weer geloven dat het kan…..en gaat sparta hopelijk denken

  0

  0
 • Braze
  24 januari, 2016 - 16:33

  Als onze mannen zich maar op weten te peppen om ook op maandagavond in een naargeestig decor met weinig publiek komt alles in orde. Maar het is verrekkes moeilijk om in zo,n lege kelderambiance lekker te voetballen.
  Marinus zet ze en houdt ze scherp!

  0

  0
 • harm
  24 januari, 2016 - 17:04

  Hoeveel man in uitvak?

  0

  0
 • De Lange
  24 januari, 2016 - 17:31

  @BreDaN wa hedde er toch weer een heerlijk stukske van gemaakt. Zo moet t goedkomen morgen. Volle concentratie en t moet goed komen.Hulde alvast voor de uitsupporters van ons

  0

  0
 • harm
  24 januari, 2016 - 17:33

  De lange hoeveel?

  0

  0
 • S.HB.NAC
  24 januari, 2016 - 18:42

  Ik gok op een mooie 0-4 overwinning. NAC moet dicht echt wel kunnen winnen met grote cijfers. Ars mag van mij de volgende wedstrijd wel weer gewoon spelen, was sterk de laatste wedstrijd. Maar ook Brands deed t goed.

  0

  0
 • Hugo
  24 januari, 2016 - 19:32

  Helemaal slopen die handel. Hup NAC hugodver

  0

  0
 • Jamie
  24 januari, 2016 - 19:40

  0-1 is ook meer dan prima. Ik snap niet dat mensen zomaar even 0-4 gaan roepen na bijvoorbeeld de domper tegen RKC.

  Dit zijn voor NAC de moeilijkste wedstrijden. Er moet gewonnen worden, hoe zal niemand boeien!

  0

  0
 • scheppioni
  24 januari, 2016 - 21:21

  Ik neig nu het meest naar mijn kindertijd, ik was acht, maar het blijft me nu ook nog steeds het meest bij, E. H. wk 1978 Rensenbrink op de paal, “kein geloel fussball spielen”, drie punten voor ons NAC !!!

  0

  0
 • Cool Hand
  24 januari, 2016 - 21:27

  Frenkie de Jong… houd hem in de gaten morgen

  0

  0
 • Bredafun
  24 januari, 2016 - 21:53

  @cool hand, dat ze die 10 van ons maar in de gaten houden 😉👍🏻

  0

  0
 • Rattartar
  24 januari, 2016 - 22:29

  @Bredafun

  En Jelle. Valt me op dat hij toch goed terug aan het komen is. Tegen Eindhoven had hij ook twee uitstekende reddingen.

  0

  0
 • Bredafun
  25 januari, 2016 - 06:11

  @rattartar, klopt, jelle is terug van weggeweest. Maar met 10 man sterk voor hem zal ie weinig tot niets hoeven te doen. Die 10 zullen t moeten doen vanavond.

  0

  0
 • De Lange
  25 januari, 2016 - 10:25

  @ Rotterdam YD,volgens de krant, onana- owusu,dankerlul ,Warmerdam,Clement – nouri,de jong,bakker-acolatse , Hendriks , muric.

  0

  0
 • 2m10 Casual
  25 januari, 2016 - 10:32

  Net even gekeken naar die selectie van Jong Ajax. Die Muric en die Ecolatse zijn wel aardige spelers, voor de rest is het te hopen dat die Van de Beek en Boilesen en Klaassen niet meedoen. Ik lees zelfs dat Gudelj zit in de selectie van Jong Ajax?

  Hoe dan ook, we moeten ons eigen spel spelen…. Ik zeg 1-3.

  @ SYC … Dit is nog niet bekend, maar zal wel net voor de wedstrijd bekend worden. Is die graffiti van jullie bij dat viaduct ter hoogte van Delft?

  0

  0
 • G00ser
  25 januari, 2016 - 11:22

  @2m10 Casual,

  Met Gudelj bedoelen ze Dragi Gudelj.

  0

  0
 • scheppioni
  25 januari, 2016 - 12:34

  Idd De Lange, wer een moi stukske van onze BreDaN !!!
  Uitslag niet belangrijk, maar wel drie punten, we moeten ervoor zorgen dat het ons niet te lastig wordt gemaakt, dus wat dat betreft met Hugo en S.HB.NAC eens, wanneer we van onze eigen uitgaan en gelukkig zien we dit onder Marinus steeds meer terug, dan kan het zomaar gebeuren ! HUP NAC

  0

  0
 • am
  25 januari, 2016 - 13:35

  Heb er vertrouwen in. Vind alleen Matic de laatste tijd niet goed spelen. Hij werkt als een paard daar kan iedereen een voorbeeld aan nemen!!
  Maar hij maakt vaak verkeerde keuzes. Loopt weg van zijn positie, loopt te veel met de bal en neemt zelden een goede corner. Ik zou voor Brands en Ars kiezen.

  0

  0