Go to Top

Seizoensstart NAC: De scheidsrechter van vrijdag

Seizoensstart NAC: De scheidsrechter van vrijdag

Zo dan! 78 Dagen is het geleden dat het laatste officiële, competitie-gerelateerde scheidsrechterberichtje over NAC online stond. En vanaf vandaag, beste vrinden en vrindinnen, gaan we weer vrolijk verder met langdradig, onnozel en onzinnig gezever.

Want het nieuwe seizoen is aanstaande. Nog twee nachtjes slapen en we mogen met zijn allen weer naar het Rat Verlegh Stadion om de aftrap van de competitie te zien. Als je erbij kan zijn, tenminste. Want velen van jullie zullen bij wijze van in de file naar Frankrijk, Spanje of Schiphol staan. Of al op plaats van bestemming zijn. Het is echt letterlijk midden in de vakantie dat de aftrap plaatsvindt, en dat zal wel wat lege plekken tot gevolg hebben.

De vakantie/timing kan een reden zijn hiervoor. Geen reden is in ieder geval de verkoop van het aantal seizoenskaarten. Deze ligt net iets onder het aantal van vorig seizoen rond dit tijdstip. Toen werd een paar dagen voor de eerste wedstrijd de 10.000 gehaald, dat is nu net nog niet het geval maar wel bijna, met gisterenmiddag 9921 verkochte SCC’s. En gek als de NACCER is, zullen we de 10.000 vast nog wel halen deze week (toch?)!

Wat misschien ook een beetje zorgt voor een extra lege plek, is het nieuwe en toch enigszins onherkenbaar NAC. En onbekend maakt in zekere zin onbemind. Vorig seizoen (en zeker richting het einde daarvan) waren er veel geluiden dat NAC de grote schoonmaak moest houden. En dat hebben ze bij NAC gedaan. Rigoreus, welteverstaan. Danny Verbeek is nog over, Andries Noppert is een bekend gezicht, Grad Damen is er nu officieel bij, Hakim Borahsasar zien we nog net, en dan houdt het wel op met bekende gezichten van vorig jaar qua spelers.

Een zo goed als geheel nieuwe selectie van jonge, relatief onbekende en gedreven spelers. Iets wat door velen werd gewenst. Zo ook op de burelen van B-Side Rats. Tijd voor verandering, een andere aanpak. Er moest een team komen te staan en geen bij elkaar geraapt aantal spelers dat elkaar buiten de wedstrijden om amper aankijkt en enkel voor eigen belang gaat (zonder persoonlijk verwijt naar de vertrokken of gestopte spelers). Dat Elftal hebben we nu. Hans Smulders is fanatiek te werk gegaan en het ‘oude bekenden’-boekje is overboord gegooid. Resultaat: spelers als Cyriel Dessers, Jeff Stans, Feyo Glim, Rob Haemhouts (geen onbekende, overigens), Vinnie Vermeer, Gianluca Nijholt die nu bij NAC spelen. Gedreven spelers die met en voor elkaar willen voetballen, maar relatief onbekend zijn.

Buiten kijf: we zien al een stuk meer team-spirit dan vorig seizoen. Maar het echte frisse voetbal is nog niet knallend uit de verf gekomen, slechts sporadisch nog. Geen enkele oefenwedstrijd ging verloren (kudo’s!) en voor tegenstanders als KV Mechelen en Sparta Rotterdam deed NAC niet onder. Maar Er zaten nog geen flitsende overwinningen bij. De voorbereiding bestond ook hoofdzakelijk uit regiobindingswedstrijden tegen amateurs zonder echte tegenstand, iets wat ook coach Dijkhuizen niet optimaal vond richting de start van de competitie.

Hoe het Elftal er nu precies voorstaat zien we overmorgen pas echt. Maar zoals we een goed jaar geleden thuis opeens met een 7-0 overwinning op FC Dordrecht werden getrakteerd zit er nu hoogstwaarschijnlijk nog niet in. Dat hoeft ook niet (’t is wel leuk..) maar toch ergens zijn we er niet helemaal gerust op. De onbenoemde hoop leeft natuurlijk dat we deze competitie na deze jaargang wel kunnen ontvluchten. Dat is de doelstelling ook, maar of dat bewerkstelligd gaat worden moeten we gaan ervaren.

Het elftal is ook nog niet compleet, en dat ligt met name aan de oefencampagne van onze satallietclub Manchester City. Spelers die wel/niet komen, snuffelstages die er weinig tot niet toe doen, beslissingen van Guardiola die op zich laten wachten. Brandon Barker is de nieuwte aanwisnt en derde City-huurling. De unieke, kansrijke deal die NAC gesloten leek te hebben oogt nog wat stroef maar krijgt vorm. Maar.. hoeveel van jullie hebben wel niet op werk de implementatie van een nieuw systeem meegemaakt welke in een keer vlekkeloos verliep? Het komt er een beetje op neer dat de nieuw ingeslagen weg warm wordt omarmd met een ‘vleugje’ skepsis.

Misschien zijn we te ongeduldig. Misschien verwachten we teveel, misschien vinden we gewoon dat NAC hier niet thuishoort en op het hoogste niveau hoort te acteren… Feit is dat we hier nu mee hebben te dealen en moeten gaan zien hoe NAC het gaat doen dit jaar. Vertrouwen in en houden van; toch voelen we één wenkbrauw lichtjes optrekken, dit alles aanschouwend. Maar zoals de wijzen ooit zongen: “NAC, we gaan ervoor, we staan erachter!”, zo ook weer dit seizoen. Dat verandert niet. Nooit.

Te beginnen met de topwedstrijd der topwedstrijden in de Jupiler League: de kraker thuis tegen jong FC Utrecht! Gelijk een tegenstander “van formaat” als testcase, in het hol van de Rat. Buiten de paar vraagtekens die we hebben omtrent NAC (noem het gezonde skepsis uit zorgzaamheid), hebben we natuurlijk ook gewoon zin om weer te gaan! Lekker naar de voetbal, je NAC-familie weerzien, bier drinken en hopelijk zo min mogelijk kut roepen, af en toe een keer zo.

De scheidsrechters van de licentiesponsor uit Zeist zijn ook uit de zomerslaap ontwaakt. Zij hadden gisteren een kick-off en conditiedag, om te zien wie er fris en fruitig genoeg waren om de wedstrijden komend weekend te leiden. En waarempel, zij hebben een scheidsrechterlijk korps samengesteld om de eerste voetbalronde leidend gestalte te geven. Op de mat van het Rat Verlegh Stadion zal de heer Pérez de wedstrijd van aanstaande vrijdag leiden. Hij wordt op de flanken bijgestaan door de heren Vandeursen en Weterings. Als vierde man is de heer Teuben  aangesteld.

Gelukkig, het weer beginnen! We hebben leuke oefenwedstrijden gezien, met de BSR-crew een leuke Open dag gehad (jullie hoelijk allemaal ook) en we zijn er klaar voor om weer lekker een seizoen naar NAC te gaan. Om onze club te steunen en om de wereld weer te voorzien van live verslagen en interviews. Dus: ben je op vakantie? Tune in hier op de site of twitter.com/BSideRats om de wedstrijd van aanstaande vrijdag 5 augustus 20:00 live te kunnen volgen. Da Pope en Benn076 trappen daarmee af.

Hup NAC, eindelijk weer!

Bron: B-Side Rats, NAC

9 Reacties op "Seizoensstart NAC: De scheidsrechter van vrijdag"

 • Bierens
  3 augustus, 2016 - 12:28

  NIE-MAND WINT ER IN BREDAAAAA!!!

  0

  0
 • beest
  3 augustus, 2016 - 12:33

  Heerlijk! Wat is het leven zonder voetbal toch saai.

  0

  0
 • JohnFe
  3 augustus, 2016 - 12:34

  Ejuuh is err ook een uittreksel hiervan BreDaN en waar is ons klokske? :)

  Prima hoor, poink poink, stuiter stuiter, hup N.A.C.!!!!

  0

  0
 • BreDaN
  3 augustus, 2016 - 12:40

  31 uur en 20 minuten :-)

  0

  0
 • scheppioni
  3 augustus, 2016 - 12:53

  Zo is’t Bierens !
  Dat we dit maar weer eens lange tijden kunnen zingen en dan nog liever VAN BREDA dan IN BREDA !!! HUP NAC, meteen de kop pakken en niet meer afgeven, willen winnen gvd !!
  Goed geschreven BreDaN, idd eindelijk weer !! COME ON NAC !

  0

  0
 • Peppie
  3 augustus, 2016 - 13:18

  Ik denk dat mochten we verliezen vrijdag dat dan de hel losbarst. Maar ik ga er vanuit dat dit gewoon 3 punten in de tas zijn.

  0

  0
 • NAC4EVER!
  3 augustus, 2016 - 14:30

  Vrijdag komen de eerste drie punten achter de naam NAC Breda de staan. Hopelijk staan we dan ook al meteen bovenaan.

  Dat het dit seizoen WEL GOED mag aflopen!

  COME ON NAC!

  0

  0
 • 19September1912
  3 augustus, 2016 - 15:01

  Vroeger zongen: wij staan op 1, wij staan op 1, wij staan op 1 dat was zelfs in de eredivisie. Vorig seizoen nooit kunnen zingen ondanks de JL maar ik ga ervan uit dat wij dit dit seizoen weer kunnen gaan zingen. Zin in vrijdag en eeeh bier.

  0

  0
 • GMan
  3 augustus, 2016 - 17:26

  hoeveel kaarten zijn er verkocht in totaal voor as vrijdag??

  0

  0