Go to Top

De Periodetitel

De Periodetitel

Heel erg duidelijk is het allemaal niet. We probeerden kort geleden nog uit te leggen hoe die derde periode nou in elkaar steekt. Onze uitleg werd vervolgens weerlegd in de comments. En uiteindelijk zou het zo zijn dat als Sparta de periode pakt, NAC pas in aanmerking komt om die over te nemen als ze aan het einde van het seizoen de best genoteerde club in de competitie zijn zonder periodetitel.

Ergo: wij weten het ook niet meer, maar dat laatste stukje kunnen we in ieder geval nergens terug vinden in de regelementen voor de Play Offs Degradatie/Promotie.
Dat kan kloppen, want inmiddels wordt er overal geschreven dat NAC vanavond toch die derde periodetitel kan pakken. Wat Marinus Dijkhuizen betreft maakt het niet zo veel uit.  “Met het winnen van de periode, zijn we amper bezig geweest”, vertelt hij bij NAC op de website. “Ik weet dat er een leuk geldbedrag aan vast zit, maar voor ons is het belangrijker om bij de eerste vijf te eindigen om de eerste ronde van de nacompetitie niet te hoeven spelen. Het winnen van de periodetitel is voor de indeling van de play-offs niet belangrijk.”

Luis Pedro ziet dat anders. “Het kampioenschap is nu ver weg, maar we kunnen eventueel wel gewoon de derde periode pakken. Dat werkt motiverend. Bovendien is het voor mij een mooi duel, omdat ik twee seizoenen bij Emmen heb gespeeld. Het is een fysieke ploeg, ze hebben snelle buitenspelers. Het wordt een pittig duel voor ons.”

We gaan het zien en meemaken, vanaond in de JENS Arena in Emmen.

Update: Een handig overzicht van de huidige situatie vind je hier, met dank aan Pieperkee

Bron: B-side Rats, NAC

 

38 Reacties op "De Periodetitel"

 • Zjost
  15 februari, 2016 - 10:53

  Ik vind het toch vreemd dat niemand in staat is uit te leggen hoe het nu zit. En dat er een ‘leuk geldbedrag’ en sportieve belangen aan vast zitten, maakt het voor mij nog vreemder dat het onduidelijk is en blijft. Geeft misschien ook wel aan in wat voor competitie we dit jaar spelen…

  0

  0
 • Peetje
  15 februari, 2016 - 10:56

  Misschien kan die Lul van afgelopen vrijdag vanuit de Knvb hier een bericht posten over hoe het nu precies zit??

  0

  0
 • D.kocx
  15 februari, 2016 - 11:02

  Laten ze maar gewoon die periode titel pakken! Dan hebben we in ieder geval nog iets. Ik was altijd positief over het kampioenschap maar Sparta is een zeer stabiele ploeg geworden en ik zie ze nauwelijks fouten maken. Daarin tegen zie je bij ons NAC dat ze nog bij lange aan niet stabiel zijn en dat men wel heel erg veel kansen moet krijgen om die bal tegen het net te krijgen. Eerste 5 moet lukken maar ja het is en blijft NAC dus doe die periode titel toch ook maar gewoon!

  0

  0
 • Naccer in tianjin
  15 februari, 2016 - 11:06

  Kampioen worden we inderdaad niet meer. Wij worden gewoon tweede, daar ga ik vanuit. Niet arrogant of wat dan ook; zo goed zijn we niet. De rest ook niet, blijkt nu. VVV is de enige serieuze Andere kandidaat voor de tweede plek.
  Ik denk wel dat het enorm motiverend werkt, zo n periodetitel. Geef van die 75000 iedereen maar een pilske, volgende thuiswedstrijd. zoveel goeds hebben we nog niet mogen zien dit jaar.

  0

  0
 • Mul
  15 februari, 2016 - 11:08

  In Zeist snappen ze er waarschijnlijk zelf ook helemaal niks van. Wat een constructie is dit zeg, waardeloos.

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  15 februari, 2016 - 11:30

  Het is vrij eenvoudig mensen, wij maken het alleen onszelf moeilijk. De jeugdploegen (PSV/Ajax) kunnen geen periode winnen. Het is namelijk voor deze ploegen niet mogelijk om te promoveren. Zij komen ook niet in aanmerking voor de financiële vergoeding die staat op het winnen van een periodetitel. Rest nog ons en Sparta en VVV en Sparta wordt kampioen en NAC pakt de periode als ze vanavond winnen. Maar mochten ze niet winnen, is er nog niets aan de hand, want met de 2e plek, spelen we gewoon nacompetitie. Het is wel zaak dat we 2e worden, anders spelen we een ronde extra. NAC moet haar focus zetten op de nacompetitie. Het seizoen is verloren. Kampioen is Sparta en daar gaat niemand meer iets tegenin brengen. En wij gaan terug naar de ere ten koste van Willem2. Eind goed, al goed. Dat gezegd hebbende, denk ik dat ze vanavond ook gewoon weer klop gaan krijgen in emmen. Pessimistisch? Misschien. Maar NAC is gewoon niet zo goed als iedereen elkaar doet geloven hier. Vanavond wordt een héle héle zware kluif. Dat kan ik u beloven.

  Desondanks, rijd ik einde middag weer naar emmen. Want ik ben NAC supporter en wij weten niet beter.

  Hup NAC!

  0

  0
 • Rick
  15 februari, 2016 - 11:43

  Wat een waardeloze competitie is het toch zeg, ongelooflijk. Helaas is direct terugkeren zo goed als onmogelijk, dus pak die kutperiode maar en knallen in de play-offs!

  0

  0
 • GAOPERD
  15 februari, 2016 - 11:43

  gewoon die hele tiefus jupiler league opdoeken …
  het is een gedrocht van jewelste , met de nodige competitievervalsing met die zogenaamde 2e elftalen
  corrupte kut KNVB

  spelen voor 500 man ergens op een plastiek veldje …..

  zelfs Baronie trekt meer volk

  0

  0
 • Breda*076
  15 februari, 2016 - 11:51

  Is het mogelijk deze wedstrijd vanavond in de Bea te bekijken onder het genot van een drankje? Nu de periode in zicht is, is het misschien leuk dit te doen? Weet nog van de vorige maandagwedstrijd dat het in het Centrum bijna nergens werd uitgezonden.

  0

  0
 • Husky
  15 februari, 2016 - 11:53

  Volgens mij staat in het ‘reglement periode kampioenschappen eerste divisie 15-16’ dat:
  1e worden= periode titel
  2e worden= periode titel, als een andere periode winnaar 1e wordt, of een belofte-team 1e wordt
  3e worden = niks of periode titel aan het einde van het seizoen toegewezen krijgen ( als we de hoogst gerangschikte zijn zonder periode titel), mits de eerste 2 teams een periode op zak hebben en/of een belofte-team is.

  snappen we het nog???

  0

  0
 • oosterhout3
  15 februari, 2016 - 11:58

  nac 2-2 gelijk eindhoven 2-0 winnen… jong elftallen verliezen…. gevolg? BESLISSINGWEDSTRIJD!!

  zou wel typisch nac zijn trouwens!!

  0

  0
 • Powned
  15 februari, 2016 - 12:05

  Als NAC wint vanavond dan hebben ze toch gewoon de periodetitel?
  Of zie ik dat verleerd?
  Want Sparta heeft al een periodetitel

  0

  0
 • Breda
  15 februari, 2016 - 12:05

  Aangezien W2 teruggezet gaat worden (matchfixing) gewoon 2e worden.

  0

  0
 • drs Marcellus
  15 februari, 2016 - 12:13

  @Breda

  Ja, of twente die de licentie gaat kwijtraken en eruit vliegt. Zo ken ik er nog wel een paar. NAC moet godver gewoon zorgen dat ze die pot winnen vanavond, en hoe maakt me geen reet uit, als die 3 punten maar mee terug naar Breda gaan. Dan is de periodetitel binnen en voor de rest moet NAC zien te zorgen dat ze tweede worden aan het eind van het seizoen. Kampioen worden we toch niet meer.

  0

  0
 • De Lange
  15 februari, 2016 - 12:40

  Het valt wel op dat die slemielige Fox zowel afgelopen vrijdag als vandaag de wedstrijd van NAC op de reguliere zenders uitzendt (421-425) en bv Sparta op 427. Dus zowel in t stadion als op tv grote aantallen

  0

  0
 • scheppioni
  15 februari, 2016 - 12:53

  Periode is alleen maar een klein extraatje betreft financien, verder is het alleen maar nadelig, we komen gezien de grote achterstand van de nummer zes toch wel bij de eerste vijf, het liefst tweede of derde(dat is gunstig met de eerste uitwedstrijd in de p.o.) want dan spelen we een wedstrijd minder in de nacompetite, dat vergroot de kans dat toeval ons niet gaat nekken ! Daarbij ontlopen we vvv, dus moet je het kunnen redden, anders ben je ook niet eredivisiewaardig, zo simpel is ’t !!
  Marinus gaat er gewoon voor zorgen dat we met Duarte en Unal, over twee maanden qua vertrouwen en voetbal op zijn sterkst zijn en dat we het eerder beslissen dan afgelopen fatale zomer, ik geloof erin !!
  WANT WIJ ZIJN NAC BREDA AND WE ARE PROUD ON IT !!!

  0

  0
 • scheppioni
  15 februari, 2016 - 12:56

  want moet en zijn voor dat wouter het weer op zijn heupen heeft !!

  0

  0
 • die ne gast
  15 februari, 2016 - 13:05

  Wat een armoe als we ook nog een beslissingswedstrijd tegen Eindhoven zouden moeten gaan spelen om de f*cking derde periodetitel….
  Dus geen gezeik: winnen goffer!

  0

  0
 • RaraNAC
  15 februari, 2016 - 13:31

  is het niet zo dat als je tweede wordt in de competitie je uiteindelijk tegen de nummer 17 komt te spelen, en anders tegen de nummer 16?

  0

  0
 • J
  15 februari, 2016 - 13:48

  Item starten om VVV uit te promoten? Heeft wellicht meer effect dan die bij Emmen, want:
  – is dichterbij
  – is op vrijdag

  En is verder natuurlijk goedkoop (11,90) en VVV beschikt over een mooi, oldskool uitvakje.

  Alles naar Venlo!

  0

  0
 • dromer
  15 februari, 2016 - 13:57

  Besteed maar niet te veel aandacht over een eventueel periodekampioenschap. De ervaring van de vorige periode leert dat dat voor de selectie dat schijnbaar veel druk met zich meebrengt. Gewoon lekker ballen vanavond in Emmen en de punten mee terug naar Breda vanavond.

  0

  0
 • Kipiani
  15 februari, 2016 - 14:27

  Jammer maar helaas maar met dit elftal winnen we dit jaar helemaal niets. Alle hoop heb ik gezet op volgend seizoen. Met dit steeds ‘net niet’ team ben ik helemaal klaar. Al die verliespunten thuis is geen toeval jongens. Dat is te weinig kwaliteit, te weinig mentaliteit en te weinig de echte wil om te winnen. Te veel ego’s, te veelniet voetballers en te veel een NAC Breda mentaliteit. Dat laatste wil zeggen: geen winnaars !!!!!

  0

  0
 • go2
  15 februari, 2016 - 15:02

  laten we eerst maar eens winnen en als er dan ineens een mooie dame met een stier op het veld staat dan gaan we juichen ;)

  0

  0
 • Sjef de gevuldekoek
  15 februari, 2016 - 15:53

  Fuck heel die kutperiode titel man. Dat we ons daar druk over maken. Misschien kunnen we ons beter druk maken over dat we 12 punten achter staan en dit alleen maar groter word. Dat er geen team op het veld staat. Dat onze nieuwe spits nog steeds niet mee mag doen. Dat je je kapot moet schamen als NAC speler hoe we er voor staan. Daar je op de nacompetitie moet gokken om terug te keren en 80% kans dat je volgend jaar weer in deze waardeloze kut competitie speelt. Het is gewoon kut niet meer en niet minder. Iedereen blijft hoop houden maar is totaal nergens op gebaseerd als het ergens om gaat laat deze ploeg het altijd afweten. Hoe kun je dan promoveren. Je moet hopen dat duarte echt iets extra’s gaat brengen anders komt het gewoon niet goed. Het mooiste van alles is nog dat deze jongen zelf gebeld heeft na NAC en dat dat je laatste troef is want niemand anders kan op dit moment bij NAC het verschil maken

  0

  0
 • Sjef de gevuldekoek
  15 februari, 2016 - 15:55

  Sorry dat ik zo negatief ben maar na vorige jaar en na dit kut halve jaar in deze competitie kan ik geen andere conclusie trekken. Er staat gewoon een waardeloos team.

  0

  0
 • RV
  15 februari, 2016 - 16:07

  Het is allemaal waardeloos Sjef, dat klopt.
  Je bent niet de enige, sterker nog er zijn er 18.000.
  Afgelopen vrijdag in het stadion was de sfeer wel zo gelaten en dat was al bij de aftrap, ik heb dat eigenlijk zelden meegemaakt. Het is gewoon een in en in trieste competitie waarbij 90% van de tegenstanders totaal niet wil voetballen. Ik vrees het meest voor nog 1 of meerdere jaren JL, ik ben bang dat er dan nog meer lijken uit de kast komen, we gigantisch terug moeten in budget en een overname dichterbij is dan ooit.

  Maar we moeten toch enige positiviteit zien te creëren als we straks de nacompetitie starten.
  Roda stond er rond deze tijd volgens mij nog beroerder voor en ik acht ons ook niet kansloos tegen een Cambuur, de Graafschap of Excelsior.

  0

  0
 • RV
  15 februari, 2016 - 16:08

  Ik denk overigens ook “gewoon” dat we vanavond gaan winnen, net zo zakelijk als tegen Dordrecht.

  0

  0
 • H.K.
  15 februari, 2016 - 17:14

  Gebleken is dat wanneer er druk op een wedstrijd komt te staan vanwege inlopen op Sparta, of periode pakken het dan op 1 of andere manier niet wil lukken! RKC Jong 020 uit. VVV GAE en MVV thuis.
  Hopelijk gaat t vanavond wel goed al is Emnen wel een goed team. Laat ik eens posutief mee doen.
  0-3….
  75k in de portemonnee van Justin.

  0

  0
 • Jamie
  15 februari, 2016 - 17:24

  Ik krijg echt zo’n jeuk van mensen die nu gewoon maar ‘even’ 0-3 roepen..

  0-1 is prima, hoe interesseert me geen reet.

  0

  0
 • 3 hoefijzers
  15 februari, 2016 - 17:48

  Als je doelstelling om bij de eerste vijf te eindigen is en dan de eerste ronde van de nacompetitie te ontlopen, heb je het niet helemaal begrepen. Wat een angsthazerij. Je doelstelling had ook kunnen zijn om als eerste te eindigen. Helaas is bij de eerste vijf op dit moment een reëlere doelstelling, maar dat had Maaskant ook wel gekund. Hoe triest allemaal.

  0

  0
 • 3 hoefijzers
  15 februari, 2016 - 17:50

  Oh ja, het ligt vanavond aan de scheidsrechter ;)

  0

  0
 • chrisje
  15 februari, 2016 - 18:26

  Vroeger was alles beter , zo ook in de nacompetitie niks geen ere clubs erbij maar gewoon tegen tegenstanders uit je eigen competitie.

  0

  0
 • SjorsNAC
  15 februari, 2016 - 19:09

  Ik verwacht weer een slordig en zenuwachtig nac en weer een vroege tegengoal in de eerste helft waarna het weer paniekvoetbal is. ;-) kan alleen maar meevallen dan.

  Hope for the best, prepare for the worst.

  0

  0
 • Tom smits
  15 februari, 2016 - 19:28

  Iets zegt me ondanks dat we het kampioenschap gedag kunnen zeggen we vanavond totaal onverwachts ineens wel minimaal 2 punten inlopen.

  0

  0
 • VakG-076
  15 februari, 2016 - 19:34

  Voor de dromers onder ons…

  W2 krijgt geen straf voor matchfixing.. Spelers krijgen een straf hiervoor..
  FC Twente zal waarschijnlijk punten mindering krijgen, maar alsnog niet genoeg om te degraderen.. Vorige keren hebben ze 3 punten mindering gekregen.. Zal nu misschien 6 tot een maximum 10 zijn? Mochten ze trouwens deze nog krijgen……. Want ik hoor er niet veel meer van.. Maar de vorige punten vermindering kwamen ook plots.

  In Nederland zijn we helaas veel te mild. :)

  We zien het wel… We moeten vanavond sowieso gewoon winnen verdomme!!!!

  NOAD tot de laatste seconde!!!!!!!!!!

  0

  0
 • Frits F6
  15 februari, 2016 - 21:38

  Nac kan dit seizoen geen wedstrijden winnen waar het om gaat. Geen idee wat het is, maar het lijkt op het beslissende momenten allemaal net niet te zijn

  0

  0