Go to Top

De scheids met Carnaval

De scheids met Carnaval

Een waar slagveld was het gisteren hier bij B-Side Rats. De servers piepten en kraakten onder de enorme drukte op de site vanwege transferdeadline-dag. De site werd er ook niet sneller op en Da Pope heeft zich vandaag ziek moeten melden op werk omdat z´n vingers onder de blaren zitten van het vele typwerk.

Maar het was dan ook de moeite waard. Voor NAC-begrippen zijn er toch best aantrekkelijke spelers binnengehaald die eens niet uit een oud en vertrouwd boekje leken te komen. Enes Ünal (gehuurd van Manchester City) voor de aanval, Lerin Duarte (gehuurd van Ajax) voor het middenveld en Kevin van Diermen (gehuurd van Excelsior) voor de verdediging. Daarnaast heeft NAC zoals bekend afscheid genomen van Joeri de Kamps en Elson Hooi en Hakim Borahsasar mag ook uitkijken naar een andere club. Verder hebben we kunnen volgen waar verschillende ex-NACCERS naartoe zijn verkast en wordt de #WegNaarDeGroteMarkt gewoon vervolgd #MetMatsSeuntjens.

Er lijkt dus een plan te zitten in hetgeen Smulders samen met Dijkhuizen heeft bekokstoofd. Enerzijds kun je je afvragen of wederom gaan werken met enkel gehuurde versterkingen voor een halve competitie handig is (denk aan vorig jaar), anderzijds moet besefd worden dat NAC geen kist met piratengoud heeft staan om de krenten uit de pap te vissen en hoe handig lange contracten zijn op dit moment. Iedereen heeft er zijn mening over, wij heten de aanwinsten in ieder geval welkom en wensen ze veel succes op jacht náár succes!

Afgelopen vrijdag was een ware apotheose met Kenny van der Weg in de hoofdrol. Een (laten we eerlijk zijn) bárslechte wedstrijd met een fenomenaal einde, ver in blessuretijd. Maximale ontlading na groeiende frustratie. Er was geen sprake van ´zich herpakken´ na de zaadpot van de maandag ervoor, maar NAC sleepte op het scherpst van de snede wel drie heeeujle belangrijke punten uit het vuur. Dat herpakken moet wel gaan gebeuren en hopelijk heeft men aan de overwinning een goed gevoel over gehouden dat vertrouwen kweekt. Vaak zat werden dit soort wedstrijden niet gewonnen en nu plukken we er een keer wel de vruchten (drie stuks) van.

Aanstaande vrijdag staat de eerstvolgende wedstrijd op de planning. Zoals al gezegd toont een drietal nieuwelingen zich deze week op de training ter voorbereiding. Nou ja, drie.. Enes Ünal (Paloma Blanca!) heeft nog wat papierwerk af te ronden en deed in ieder geval gisteren nog ontbreken in Zundert. Vrijdag zal hij dan ook nog niet meespelen in de wedstrijd tegen FC Dordrecht. Hoe die opstelling er precies uit zal komen te zien en wie er slachtoffer wordt van de komst van de drie heren en/of dat de speelstijl ook gewijzigd gaat worden naar bijvoorbeeld 4-4-2 moet nog gaan blijken.

Vrijdag aan de vooravond van het officiële carnaval weten we van vier mensen wél zeker dat ze op of om het veld zullen staan, verkleed als scheidsrechters. Als leidsheer is aangesteld de heer Martin van den Kerkhof. Zijn assistenten langs de lijnen zijn de heren Christian Dobre en Jantinus Meints. Als vierde official treedt die avond op de heer Steven Van der Vrande. Kaarten zijn nog steeds te koop via NACtickets.nl en via de S&I-desk. Leutig indrinken, polonaise in het uitvak (geen face-diving deze keer!) en daarna het carnavalsgedruis in? Klinkt as n´un goeie vrijdag!

Bron: B-Side Rats, knvb

19 Reacties op "De scheids met Carnaval"

 • krakaka
  2 februari, 2016 - 13:46

  HUP NAC!!

  0

  0
 • brecht
  2 februari, 2016 - 13:49

  Blij dat smaakmaker Seuntjens bij ons NAC blijft en hopelijk bijtekent, zodat we met hem volgend jaar in de eredivisie weer kunnen voetballen. En nu eerst maar eens die periodetitel pakken, dan zien we wel weer.

  0

  0
 • poolshark
  2 februari, 2016 - 13:51

  De scheidsrechter zal allemaal wel, die hebben we vorig jaar verdiend. Maar ik vraag me serieus wel 2 andere dingen af….

  Ten eerste : Unal heeft een werkvergunning voor een ander land van de EU, hoe kan het dan dat het ruim een volle werkweek moet kosten om hem ook hier een werkvergunning te laten krijgen ? Toch niet zo’n 1 Europa ?

  Ten tweede : hoe zit het met Stam ? Wat is de aard van zijn blessure ? Hoe lang staat hij buitenspel ? Of is er meer aan de hand en is daarom Duarte aangetrokken ?

  0

  0
 • Lamington
  2 februari, 2016 - 13:57

  @Poolshark

  Beide punten zijn scherp. Ben vooral benieuwd naar de tweede..

  0

  0
 • Donadoni
  2 februari, 2016 - 14:03

  Gaat de pot wel door?? Rvc voorzitter Dordrecht overleden…

  0

  0
 • Oldskool
  2 februari, 2016 - 14:11

  Denk eerder dat Duarte gehaald is voor Suk.

  0

  0
 • De Lange
  2 februari, 2016 - 14:27

  Als ik het goed heb maakte deze scheids zijn debuut op het hoogste niveau in ook een wedstrijd van Nac.ergens 2 jaar geleden

  0

  0
 • Fred
  2 februari, 2016 - 14:49

  @poolshark

  Ten tweede,geen blessure,wel sprake van inleveren contract,MLS…

  0

  0
 • de muzikant
  2 februari, 2016 - 14:54

  @BreDaN: je hebt gelijk een liedje voor de nieuwe spits gevonden….. :)

  0

  0
 • poolshark
  2 februari, 2016 - 14:59

  @ Fred

  Mag ik vragen hoe jij dat weet ?

  0

  0
 • BreDaN
  2 februari, 2016 - 15:02

  @De Muzikant

  Da doede gij ás muzikant naadloos aanvoelen natuurlijk :-)

  0

  0
 • JM
  2 februari, 2016 - 15:09

  Zou Duarte dan toch gehaald zijn om 4-4-2 te gaan spelen (zou een van de weinige transfers zijn waar echt een idee achter zit).
  Op zich geen slecht plan misschien.

  Jelle
  Vd Weg – Pedro – Dingsdag – Gorter
  Matic – Brands – Naah – Duarte
  Ars – Seuntjens

  0

  0
 • JM
  2 februari, 2016 - 16:13

  Ik bedoel natuurlijk Van der Weg op links en Mulder op rechts in de verdediging

  0

  0
 • jantje076
  2 februari, 2016 - 17:30

  Wie gaat er naar Dordrecht? En weet iemand hoeveel bussen er rijden?

  0

  0
 • negentientwaalf
  2 februari, 2016 - 17:49

  @jantje076 wij met een groepje, er rijdt een locos bus SV en denk 1 NAC bus, over aantallen durf ik niks te zeggen, volgens mij werden vandaag de kaarten gemaximeerd dus zal het morgen wel verteld worden. ik verwacht er niet veel van, helaas vinden net iets te veel mensen carnaval belangrijker.

  0

  0
 • Buddha
  2 februari, 2016 - 19:15

  Gaan de dordrecht gangers ’s middags nog ergens indrinken?

  0

  0
 • jantje076
  2 februari, 2016 - 20:06

  @negentientwaalf Ik snap dat dus niet he. Is toch een mooi moment om de carnaval te openen en daarna weer in Breda door te vieren. Er wordt trouwens ook bar weinig gedaan om zo’n wedstrijd te promoten. Erg jammer allemaal. Ik probeer er met een maat nog bij te zijn via de SV. Die hadden nog kaarten genoeg.

  Hup NAC!

  0

  0
 • scheppioni
  3 februari, 2016 - 12:51

  LAAT HET BIER SMAKEN, HEREN NAC SPELERS !!!

  0

  0
 • scheppioni
  3 februari, 2016 - 12:52

  lekkerder smaken bedoel ik, sorry, ALAAF !!! 0-3

  0

  0