Go to Top

De scheidsen voor FC Eindhoven – NAC en andersom

De scheidsen voor FC Eindhoven – NAC en andersom

De zenuwen beginnen langzaam door de keel heen te gieren bij de supporters van NAC. De Play Offs naderen met rasse schreden. Nog 3 nachtjes slapen en dan wordt er afgetrapt tegen FC Eindhoven. Het is een raar fenoimeen, die play offs.

In Devente rheeft De Stentor berekend dat er een verschil van 3 miljoen euro zit in het budget van Go Ahead tussen wel en niet promoveren. In het Nederlandse voetbal is dat een best bedrag. Niet te vergelijken met de 170 miljoen euro (!!) die Middlesborough mag bijschrijven na hun promotie naar de Engelse Premier League afgelopen weekend. Desalniettemin is promotie belangrijk, ook voor NAC.

NAC draaide bij vlagen een beroerd seizoen en werd zeer teleurstellend geen kampioen en ook nog eens geen tweede van de Jupiler League. Op momenten gaf ons team het weg, gaven onze jongens niet thuis of was er niet het killersinstinct om opgelegde kansen om te zetten in doelpunten. In de play offs is een dergelijke instelling niet mogelijk. Er zal volle bak 100% NOAD en geconcentreerd gevoetbald moeten worden. Waar de focus bij sommigen in Breda en Tilburg al op DE derby ligt, moeten we eerst nog maar eens langs FC Eindhoven zien te komen. Eerder dit seizoen werd er uit met 2-1 verloren, maar thuis met 3-1 gewonnen van d ekleine broertjes van PSV. Voor de play offs zou dat resultaat genoeg moeten zijn om de volgende ronde te halen en te voorkomen dat er binnenkort nog een feestje plaats vindt in Eindhoven.

Helaas zijn we bij wedstrijden niet altijd alleen afhankelijk van de inzet van de spelers in het veld. De scheidsrechterlijke dwaallichten hebben meerdere keren stempels gedrukt op wedstrijden van het afgelopen seizoen. Omdat er zekere spelregels zijn, kunnen we helaas niet zonder een arbitraal kwartet. Voor de wedstrijden tegen FC Eindhoven heeft de KNVB bekend gemaakt wie mogen gaan pogen geen negatief stempel op de inzet van de spelers te drukken.
Op vrijdag 13 mei fluit Siemen Mulder om 19.45 uur voor de aanvang van FC Eindhoven – NAC. Mulder kennen we van 3 wedstrijden in het afgelopen seizoen: Volendam (dat werd een 1-4-nedelaang), de thriller tegen Go Ahead Eagles thuis (een volledig onterechte 0-1-nederlaag) en de thuiswedstrijd tegen Achilles’29, die eindigde in een 3-1-zege. Berry Simons en Maurice Hoksbergen zullen hem bijstaan vanaf de zijlijn, terwijl Martin Perez doet alsof zijn neus bloedt wanneer er een foute beslissing wordt genomen.

Jeroen Manschot is degene die de return in Breda tot een goed einde moet gaan brengen. Hem kennen we van de bekerwedstrijd tegen SC Heerenveen. Dat was er ook weer zo één die onterecht met 0-1 verloren werd. Verder hebben we deze scheids niet gezien, aangezien hij voornamelijk in de eredivisie actief was.
Ook Manschot hoeft het niet in zijn eentje te doen. Johan Balder en Erik Kleinjan zijn de vrolijke vlaggers bij deze wedstrijd. Steven van der Vrande (dat zijn 3 V’s in 1 naam) maakt het kwartet compleet.

Met gierende zenuwen op naar vrijdag!

9 Reacties op "De scheidsen voor FC Eindhoven – NAC en andersom"

 • S.HB.NAC
  10 mei, 2016 - 11:46

  Vlam in de pan. Come on NAC

  0

  0
 • J
  10 mei, 2016 - 11:58

  Vrijdag is Eindhoven van ons!

  Come on NAC!

  0

  0
 • enaceebreda
  10 mei, 2016 - 12:18

  Ben me een partij zenuwachtig zeg. Heerlijk. Eindelijk gaat het weer ergens om. Nog (hopelijk) 4 wedstrijden vlammen, en kijken wat eruit komt!

  0

  0
 • Niels
  10 mei, 2016 - 12:26

  Siemen Mulder… da’s toch die kale hè? Ik kan m nog wel herinneren ja, maar dat is niet omdat hij zo best gefloten heeft.

  De knvb had wel scheidsrechters van een zwaarder kaliber in mogen zetten wat mij betreft (blom of nijhuis ed.)

  0

  0
 • NAC4EVER
  10 mei, 2016 - 12:55

  Ben al zenuwachtig.
  Dat word dan nog wat tijdens de wedstrijden.
  EINDELIJK GAAN WE BEGINNEN!

  0

  0
 • Made zuid
  10 mei, 2016 - 18:29

  Vanaf Made Zuid troest te lezen dat het aan de scheids Milder heeft gelegen. Niet zeuren over de s maar gewoon kwaliteot bieden en volop voor de winst gaan.

  0

  0
 • H.V.M.
  10 mei, 2016 - 19:17

  Gelukkig (nog) geen Makkelie!
  Die heeft ons al zo vaak genaaid.
  Met die klojo begin je al met 1-0 achter!

  0

  0
 • scheppioni
  10 mei, 2016 - 19:57

  vrijdag de dertiende met siemen !!
  Oei oei NAC, dat is extra alert meteen bij de les zijn !! HUP NAC

  0

  0
 • Fred
  11 mei, 2016 - 19:19

  Die Mulder heeft wel een hoog Makkelie gehalte .
  Ben bang dat we die , mochten we door gaan , tegen de kruiken krijgen .
  Niet blij met zo’n scheids , snap niet dat die KNVB steeds die nitwits bij NAC aanstelt , ach ja eigenlijk begrijp ik het wel , het is altijd zo geweest, ze zouden eens de helpende hand toesteken .

  0

  0