Go to Top

De vrijdag-scheids

De vrijdag-scheids

Met zijn allen leven we toe naar de wedstrijd van aanstaande vrijdag, als in het Rat Verlegh Stadion Go Ahead Eagles de tegenstander is. Bij deze wedstrijd vieren we tevens met zijn allen het 40-jarig jubileum van het Avondje NAC én kan de tweede periodetitel binnen worden gehaald.

Voor deze wedstrijd zijn beide korte zijden al uitverkocht. We tikken nu al tegen de 15000 supporters aan, dus zo’n beetje alle ingrediënten voor een topavond zijn aanwezig. Dolle boel, nu nog winst. Gisteren zagen we NAC met ‘moeilijk gemak’ Jong PSV met 0-3 opzij zette in Eindhoven. Waar de Eindhovense Phoxies niet echt bij machte waren om aanspraak te maken op een overwinning, leek het bij NAC in ieder geval in de eerste helft vooral niet te lukken. Het liep stroef en men speelde liever breed of terug dan dat het de drang naar voren had. In de tweede helft liep het een stuk beter, al werkten de doelpunten gevoelsmatig niet bevrijdend en zagen we nog steeds een NAC dat ook deels tegen zichzelf speelde.

En dat moet eruit. Bij RKC heeft de ploeg het moeilijk gekregen en ondanks winstpartijen tegen Telstar en Jong PSV is dit er nog niet uit gesloopt. Een taak voor de technische staf uiteraard, maar ook voor de spelers zelf. Gezien de kwaliteiten in het Elftal mogen ze gerust meer vertrouwen in zichzelf hebben. En dat besef bespeur je ook wel, het komt er alleen nog niet (helemaal) uit. We moeten het niet groter maken dan het is, maar Marinus en zijn Mannen zullen hier aan moeten blijven werken. Die koppen helder, of met de naderende Star Wars-film: Use The Force!

Vrijdag staat er weer een serieuze tegenstander op het programma, namelijk Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer kent momenteel een wat mindere fase en zijn van de koploperspositie teruggegleden naar plaats zes. Ze staan echter maar twee punten onder NAC en hebben ook niet voor niets bovenaan gestaan. NAC zal aan de (volle) bak moeten. De Deventernaren zijn een directe concurrent en met een achterstand van twee punten kan er van alles gebeuren. NAC moet er waakzaam voor zijn het eigen Avondje NAC niet te laten verpesten en de eigen positie versterken. Uitgaan van eigen kracht, NOAD en wij met zijn zoveel-duizenden er vol achter van begin tot eind!

De heer  Siemen Mulder heeft het getroffen. Hij is de gelukkige scheidsrechter die aanstaande vrijdag de wedstrijd mag fluiten en daarbij een echte voetbalambiance gaat aantreffen, eentje waar je in het stadion niet hoort als iemand zijn aansteker flikt op een peuk op te steken. De heren Richard Polman en Jeroen Sanders zijn de vergezellende assistenten, net als de heer Davy Otto als vierde official.

Vandaag is het Elftal vrij en daarna heeft men nog twee dagen om zich voor te bereiden. Deze dagen zullen in het teken van herstel staan, maar ongetwijfeld kijkt men vooruit naar de wedstrijd van vrijdag. Dat moet ook. Druk opbouwen. Gezonde druk, en laten zien er mee om te kunnen gaan. En winnen!
De laatste thuiswedstrijd voor de winterstop, eentje om niet te missen. Geen kaartje is naar NACtickets.nl of de S&I desk gaan om deze te bemachtigen voor het te laat is. De eerstvolgende thuiswedstrijd is dan weer 5,5 weken wachten…

Bron: B-Side rats, knvb

5 Reacties op "De vrijdag-scheids"

 • Zjost
  8 december, 2015 - 12:24

  Enorm veel zin in! B-S-N-C!
  Hup NAC!

  0

  0
 • Breda*076
  8 december, 2015 - 12:40

  De wedstrijd van gisteren werd als tussendoortje gezien door veel supporters en qua resultaat is het dat gelukkig ook gebleken. Nu kan het vizier op vrijdag en man man.. de zenuwen zitten er al goed in.

  Vrijdag knallen dan kunnen ze de rest van het seizoen toch wat “vrijer” spelen met de gedachte dat de play-offs in ieder geval binnen zijn.

  Een uitverkocht huis om zo de Egels zonder punten terug te sturen. Laten zien dat er maar 1 echte B-side is. Laten zien hoe wij als supporters helpen bij het binnenhalen van de periode!

  Come on NAC!

  0

  0
 • Pfff
  8 december, 2015 - 12:47

  Vol huis zou echt de max zijn. En 90min vol gaan op de tribunes. Zodat de eagels terug in hokje kruipen van schrik 👍👍

  0

  0
 • raraNAC
  8 december, 2015 - 14:04

  Jammer dat het tegen de Eagles is eigenlijk, een vol stadion maakt bij hun niet zoveel indruk.

  Maar manmanman, wat heb ik er zin in! Een gevaarlijk potje.

  0

  0
 • nacbreda1912
  8 december, 2015 - 20:00

  gelukkig hoeft nac alleenmaar en punt of drie punten. maar ik onderschat de eagles niet maar kom on NAC!!!!!!

  0

  0