Go to Top

Depla bezweert: Nog geen beslissing over huldiging

Depla bezweert: Nog geen beslissing over huldiging

Eerder deze week ontstond behoorlijke beroering over het verhaal dat NAC bij een eventuele promotie niet op de Grote Markt gehuldigd mag worden. Hoewel het natuurlijk nog maar de vraag is of NAC er überhaupt in zal slagen te promoveren, is het goed om alle mogelijke scenario’s vooraf uit te tekenen. Burgemeester Paul Depla laat in een brief aan de Gemeenteraad weten dat er nog geen beslissing is genomen.

Nu zullen wij Paul Depla nooit voor leugenaar uitmaken, maar blind vertrouwen op de feitelijke juistheid van de brief durven wij ook niet. Het lijkt ons erg sterk dat er nog geen scenario’s klaarliggen en dat alles afhankelijk is van het resultaat van de wedstrijd van vanavond. Maar goed, zolang NAC bij promotie gewoon op de Grote Markt wordt gehuldigd, zal het ons worst wezen of Paul ondertussen alles bij elkaar jokt.

Brief

Bron: B-Side Rats, Gemeente Breda

 

10 Reacties op "Depla bezweert: Nog geen beslissing over huldiging"

 • Rbull
  19 mei, 2016 - 09:15

  LUL!!

  0

  0
 • Zand in je ogen
  19 mei, 2016 - 09:20

  Politiek geneuzel, dit is toch de gebruikelijke manier. Tuurlijk liggen alle scenario’s al klaar. Lijkt me nogal kortdag om deze morgen, als de meeste ambtenaren vrij zijn, pas op te gaan stellen. Paultje wil natuurlijk zoveel mogelijk de rust bewaren voor vanavond.

  Rustig maar Paultje, neem nog wat biertjes en maak je niet zo druk. Tot zondag op de grote markt. Proost en HUP NAC!

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  19 mei, 2016 - 09:36

  Ja, die Depdrolla kan mij gestolen worden. Man is zo betrouwbaar als een Alfa-Romeo van begin jaren 90.

  De boel is allemaal bezonken en ik heb eens goed nagedacht wat nu exact de gevolgen zijn van de rariteiten die gisteren zijn voorgevallen. Ik kan maar 1 ding zeggen, NAC is gewoon kei en kei-hard de lul.

  Als NAC als verliezer uit dit tweeluik komt, dan deelt Willem 2 een enorme klap uit aan NAC. Niet alleen spelen we dan waarschijnlijk weer 2 jaar lang Juup-league (want Twente) maar ook op het gebied van inkomsten/tv rechten krijgen we een hele zware strop om de nek. Willem 2 en NAC zitten, zoals bekend, vrij regionaal. Het zijn echt clubs van de provincie. Ze vissen m.b.t. sponsoren uit dezelfde vijver. Hier gaat Willem 2 de slag van NAC winnen. Want zeg nou zelf, wie wil nu nog geld steken in een club die sowieso nog 2 jaar Juup-league speelt. Juist ja, niet veel. Dan is een club uit de Ere-divisie, de stillems in deze, vele malen interessanter. Leuk om te horen? Nee. Maar wel de realiteit. Voor Willem 2 hangt er dus wel degelijk heel veel af van deze wedstrijd. Feitelijk kunnen de kruiken ons dubbel pijn doen. En ze trappen ons voor 2 jaar naar de juup en ze winnen het ruimschoots op het gebied van inkomsten en eventuele sponsoren, waardoor zij een langer verblijf van hun eigen BVO in de Ere-divisie, meer kracht bijzetten. Auw…. En dat allemaal met een vrijbrief, want in de Ere-divisie blijven, doen ze toch wel. Reken maar dat Willem 2 zich bewust is van bovenstaand verhaal. Als NAC weer in de juup blijft, dus voor 3 aaneengesloten seizoenen, levert Willem 2 dat extra gelden op in de vorm van o.a. sponsoren. Willem 2 weet dit. Zij willen koste wat kost, NAC in de Juup-league houden. Er is hier veel meer mee gemoeid dan je in 1e instantie zou denken.

  Daarnaast is het natuurlijk allemaal 1 groot, van te voren opgezet, theater. Het theater uit Zeist, laat mij duidelijk zijn. Want stel u zich nou eens voor, dat Willem 2 verloren had van Almere. En de finale was Almere-NAC geweest. Wat had er dan gebeurd, hoor ik u vragen? Inderdaad, stront aan de knikker. De KNVB heeft doelbewust gewacht op deze dag. Twente kan helemaal niet in beroep, want dan wordt hun prof-licentie afgenomen en degraderen ze direct naar de amateurs. Het is een knap stalletje schijn ophouden wat ze in Zeist hebben geflikt en ze hebben gegokt met een groot risico, maar gewonnen. En als je wint, klaagt er niemand. Zoveel is duidelijk.

  Dan heb je natuurlijk nog een scenario; NAC kan ook beroep aantekenen tegen de degradatie van Twente. Zij kunnen namelijk voorleggen dat de KNVB onrechtmatig gehandeld heeft (want dat hebben ze) en eisen dat Twente wordt gedegradeerd naar de amateurs. Ik denk niet dat NAC haar vingers hier aan wil branden, maar het is zeker geen onhaalbaar scenario.

  Al met al is de glans wel een beetje van deze wedstrijd af. Het voelt gewoon niet goed. En dat is jammer.

  KNVB MAFFIA !

  0

  0
 • arie
  19 mei, 2016 - 10:11

  Pollos

  Wat een verdommes goed verhaal. Niet alleen deze wedstrijd, maar het hele seizoen en de hele Jupiler League voelt hierdoor nog treuriger.

  Het was al kut met vrijdags en maandags spelen en de ene na de andere combi, maar dit toetje is toch echt de overtreffende trap van pure onkunde.

  0

  0
 • signase
  19 mei, 2016 - 10:54

  En ondertussen heeft niemand het meer over het Wiedergutmachungsgeld dat door Twente ‘beloofd’ is. Geld dat er natuurlijk niet is, want in Pluskut ligt alleen een diepe aars met schulden. Ik hoop dat het FIOD-onderzoek ertoe leidt dat de verantwoordelijken voor deze shyte bij Twente de bak indraaien. Want niet alleen de andere clubs in het betaald voetbal zijn de lul geweest bij het handelen van Twente. Uiteindelijk zijn dat nu ook de Twente-supporters.

  0

  0
 • die ne gast
  19 mei, 2016 - 12:25

  @Pollos
  Klopt. Het bestuur en de supporters van Willem II zijn zich zeker bewust hoeveel pijn ze ons kunnen doen, maar ik heb mijn twijfels of de spelers van Willem II dat ook zo voelen / ervaren. Het zijn toch voornamelijk huurlingen en passanten (uitzonderingen misschien Peeters en Andrade), die denken helemaal niet zo.
  En of sponsors weglopen ligt ook aan ons: als wij met 14.000 man blijven komen, dan kan de ‘cult’ status van (het avondje) NAC nog steeds de nodige sponsors over de streep trekken i.p.v. zich te verbinden aan de mopper/kruikenzeikerscultuur in Tilburg.
  Ik hoop dus maar dat er enige gemakzucht bij hun ontstaan is, zodat wij een goed resultaat kunnen neerzetten.

  0

  0
 • Dutchbird
  19 mei, 2016 - 12:25

  Beste Paul als wij mogen huldigen op de markt krijg je een grote afzuigkap van ons cadeau :-)

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  19 mei, 2016 - 13:56

  Die ne Gast,

  Hopen mag altijd kerel, maar daarbij moet je niet de realiteit uit het oog verliezen. Al heb ik niet het idee dat jij doet hoor, maar dat terzijde.

  Even een andere mededeling over de pot van vanavond. Wat mij opvalt, is dat de bookmakers de kruiken redelijk kansloos achten. Gisteren was dit nog anders en lagen de kansen, volgens hun, gelijk. Zij hebben dus een flinke aanpassing gedaan n.a.v. de berichtgeving van gisteren. Jouw verhaal wordt dus kracht bijgezet door de bookmakers. Als ik iets heb geleerd in de 20/25 jaar dat ik actief met voetbal en alle zaken daaromheen bezig ben, is het wel om het oordeel van bookmakers naast mij meer te leggen. Ik denk dan ook dat de kans redelijk groot is dat NAC vanavond gaat winnen.

  Het zal hoe dan ook een mooie pot worden. Voetballend is Willem2 veel beter dan NAC. Maar er komen nu ook andere belangen bij. Belangen die NAC, zoals jij terecht aangeeft, weleens in hun voordeel kan uitbuiten.

  Hup NAC!

  0

  0
 • joopboelaars
  20 mei, 2016 - 08:11

  knvb en nac kunnen niet door een deur knvb zal er alles aan proberen te doen om nac in de jup te houden
  zelfs de wedstrijd zou om 20’00 uur gespeeld worden en dat wordt omgezet naar 18′.30 daarnaast laten ze higler opdraven inplaats van een goede scheids te sturen dit alles om nac te dwarsbomen
  maar wij laten onz niet zomaar opzijzetten dat zag je in de 2de helft nu naar tilburg hup nac

  0

  0