Go to Top

Dijkhuizen: “Ikzelf ben niet bezig met de statistieken”

Dijkhuizen: “Ikzelf ben niet bezig met de statistieken”

Over een paar uur zullen enkele honderden NACCERS de TitaNAC weer enteren (lekker soppen!) voor de traditionele bootcombi richting Waalwijk. Sinds vorig jaar weer op het programma en een hoogtepunt als het gaat om het bezoeken van uitwedstrijden.

Tenminste, de manier waarop en ondertussen één van de hoogtepunten. Qua tegenstander is RKC op eigen veld al jaren een lastige uitwedstrijd. Na de uitwedstrijd naar Newcastle in 2003 begon dat zo’n beetje mis te gaan en tot vorig jaar is dat tij nog niet echt keihard gekeerd. In het Brabants onderonsje wil Dijkhuizen de wedstrijden tegen FC Den Bosch en jong PSV (twee keer gelijk) doen vergeten. De ploeg moet zich herpakken en met een overwinning van het veld stappen. Mooi uitgangspunt, maar in de praktijk is dit in Waalwijk nog wel eens lastig. De ongeslagen status van NAC in uitwedstrijden moet dus een sterk vervolg gaan krijgen, maar ons rijk rekenen doen we nog even niet.

Zoals bekend zit Jeff Stans de komende wedstrijden toe te kijken. Hij ontbrak al eerder en deze week zat het nog erger tegen. “Maandag trainde Jeff nog mee, maar na afloop had hij weer last. Uit de echo bleek dat hij zijn enkel toch nog even rust moet gunnen. Het is moeilijk in te schatten hoe lang dit gaat duren, ” aldus Marinus Dijkhuizen. Ook Jesse van Bezooijen ontbreekt vanavond. Hij is hard op de weg terug en traint weer voluit mee maar de wedstrijd van vanavond komt nog te vroeg. Ashley Smith-Brown was even een tgwijfelgeval maar hij is gewoon inzetbaar. Hier tegenover staat dat Olivier Rommens en Thomas Agyepong terugkeren in de wedstrijdselectie.

Eerst mocht hij vertrekken en nu zien we hem onderhand elke week in de basis. Mounir el Allouchi zal wederom de rol van aanvallende middenvelder bekleden. Dijkhuizen: “Vorige week tegen Jong PSV was de eerste helft minder van zijn kant. In de tweede helft herpakte Mounir zich en daarnaast traint hij gewoon goed.” Dijkhuizen is tevreden hoe de technische staf van NAC momenteel naar resultaat toe werkt: “We hebben de afgelopen weken heel specifiek getraind. Rob (Penders) heeft veel energie gestoken in de verdediging en de opbouw. En ook de aanvallers hebben de goede lijn te pakken.”

RKC Waalwijk roept in het recente verleden dus geen positieve herinneringen op. Die trekken vaker aan het langste eind dan NAC. Dijkhuizen zelf hecht niet zoveel waarde aan statistieken en kijkt met vertrouwen vooruit: “Voor RKC is NAC altijd een bijzondere tegenstander. Ze leven erg naar deze wedstrijd toe. Ikzelf ben niet bezig met de statistieken. We moeten de goede lijn van de trainingen doorzetten en voor het beste resultaat gaan.”

Vanavond 20:00 is de aftrap. Zo’n 500 NACCERS zullen de GeelZwarten steunen vanavond, via zeevracht of wegtransport. Houdt gedurende de dag onze kanalen ook in de gaten voor sfeerimpressies van de vaart richting Waalwijk. En heb je geen kaart en geen Fox? Geen vrees! Vanavond hier op de site (en ui-ter-aard ook op Twitter) kun je ons live verslag volgen. Memorabel, dit soort dagen. Jammer als je er niet bij bent. Maar over precies twee weken kan je erbij zijn als NAC alweer een übervette uitwedstrijd op het programma heeft staan, niet te missen!

Hup NAC!!

Bron: B-Side Rats, NAC

11 Reacties op "Dijkhuizen: “Ikzelf ben niet bezig met de statistieken”"

 • Breda
  16 september, 2016 - 12:24

  De wedstrijd van het jaar in wolluk. Maar helaas voor ze blijven er geen punten in wolluk dit jaar

  0

  0
 • Brutes
  16 september, 2016 - 12:54

  Nondesjuu
  Die de jong doe nou weer gewoon met het 1e mee

  0

  0
 • scheppioni
  16 september, 2016 - 13:06

  Daar is scheppie weer, een gewaarschuwd mens Marinus, die telt echt voor twee !
  Dus niet afwachtend vanavond heren NAC spelers !!

  0

  0
 • bart
  16 september, 2016 - 13:22

  Gelukkig weet de huidige NAC selectie niets over ons verleden en kunnen ze vrijuit spelen. Ehhh voorzover dat lukt bij NAC

  0

  0
 • Wanny
  16 september, 2016 - 13:57

  En straks valt het tegen en krijg je hier weer 100 reacties dat we niks terug gezien hebben van de energie die Penders in de opbouw heeft gestoken.

  0

  0
 • bakkertjuh
  16 september, 2016 - 15:47

  we walken over wolluk heen!

  Hup NAC!

  0

  0
 • THE Don
  16 september, 2016 - 16:19

  Kan Penders praten dan?

  0

  0
 • Ad B uit Roosendaal
  16 september, 2016 - 18:35

  De spelers dienen goed geinformeerd te zijn dat RKC enorm gemotiveerd is om tegen NAC te presteren.
  Geen paniek, maar wel een tandje erbij!!!!

  0

  0
 • de muzikant
  16 september, 2016 - 19:08

  Kortom, Dijkhuizen wilt niet weten wat hij eigenlijk zou moeten weten. Sommige zaken kun je beter serieus nemen, voordat je weer met een nederlaag van het veld afstapt.

  0

  0
 • GeelZwartHart
  16 september, 2016 - 19:49

  Verdedigend was Penders een kei, opbouwend echter helaas niet. Als ons middenveld niet overlopen wordt en Van Diermen in vorm is dan blijven we tegen iedere juupploeg gemakkelijk overeind. Backs zijn prima vooral Ashley-Brown. Keeper blijft een enorm twijfelgeval. Hup NAC. Blijf van mening De Fransoos in de spits.

  0

  0
 • made zuid
  17 september, 2016 - 11:40

  Goede morgen,

  Marinus heeft gelijk en is een verstandige man voor nac die achter de schermen bouwt aan iets moois.
  Leuk team bij elkaar die willen knokken voor elke wedstrijd.

  Ik heb het volste vertrouwen in het gehele Nac team en let maar op mijn woorden, dit jaar gaat het draaien!

  Keep up the good work Marinus.

  Ps. Mensen vergeet niet dat deze club bijna overleden was en er een totaal wanbeleid gevoerd is in Breda

  0

  0