Go to Top

Dijkhuizen: “El Allouchi logische keuze”

Dijkhuizen: “El Allouchi logische keuze”

NAC speelt vanavond in eigen huis tegen Jong PSV. Opvallende naam in de basisopstelling is Mounir El Allouchi, die deze zomer verscheidene keren te horen kreeg dat hij mocht vertrekken. De middenvelder besloot voor zijn kans te gaan en ziet zijn keuze nu beloond met een plek bij de eerste elf. 

Volgens coach Marinus Dijkhuizen heeft El Allouchi zijn basisplaats zelf afgedwongen: “Mounir heeft ondanks concrete interesse van andere clubs aangegeven bij NAC te willen blijven. Hij heeft zich goed ontwikkeld. Hij speelde een goede pot bij de beloften en scoorde een mooie goal. Daarnaast maakte hij ook tegen Excelsior een gretige indruk op mij. Daarom was het voor mij een logische keuze.”

El Allouchi zelf ziet uit naar zijn basisplaats: “Ik ga gewoon lekker vrij uit spelen, mijn best doen en laten zien wat ik kan. Ik voel geen extra druk.”

Jong PSV leek voor aanvang van dit seizoen opvulling van de competitie te zijn, maar staat na de eerste serie speelronden bovenaan. Dijkhuizen wil Jong PSV niet groter maken dan het is: “Ik heb ze zien spelen tegen Den Bosch en het is een goede ploeg. Toch moeten we de focus op onze eigen krachten houden. Het is voor mij dan niet belangrijk wie tegenover ons op het veld staat.”

Bron: B-Side Rats, NAC

40 Reacties op "Dijkhuizen: “El Allouchi logische keuze”"

 • Sjef de gevulde koek
  9 september, 2016 - 08:29

  Jong PSV kan vrijuit spelen. Of ze nu winnen of verliezen ze zullen daar geen nacht van wakker liggen als sommige spelers zoals de jong maar goed spelen en fit worden. NAC moet winnen weer zon wedstrijd het zal weer een lastige avond worden denk ik. Maar sta er niks van te kijken als je vroeg scoort het gewoon 4-0 word

  0

  0
 • Bart
  9 september, 2016 - 08:29

  Laten we deze jongen is vollebak toezingen!! Eigen jeugd heeft een hart voor de club en werkt ontzettend hard👍🏼 mag gewaardeerd worden!

  0

  0
 • Massaro
  9 september, 2016 - 08:49

  Laat het maar zien vanavond mounir, hiervoor bleef je bij nac, een basisplaats op je favoriete plek en een bijna vol huis. Geniet ervan en vooral ontzettend veel succes.

  0

  0
 • Vaque Geej
  9 september, 2016 - 08:51

  Ik zou best eens een middenveld willen zien waar El Allouchi en Rommens samen spelen.

  0

  0
 • Maarten
  9 september, 2016 - 08:51

  Staat Rommens er ook in?

  0

  0
 • HupNac!
  9 september, 2016 - 09:07

  Wordt dit de Suk van dit jaar? Bij elke mogelijkheid te horen krijgen dat je weg mag maar ondertussen wordt er wel heel vaak een beroep op gedaan.

  0

  0
 • Barry
  9 september, 2016 - 09:12

  Volgens mij weet Dijkhuizen inmiddels wat hij aan Allouchi heeft. Het zou zuur zijn als hij de komende weken zijn doorbraak beleeft en hij aan het eind van dit seizoen gratis de deur uit wandelt. Zijn contract moet nu al met minstens een jaar verlengd worden. Vanaf November zullen geïnteresseerde clubs al bij hem aangeven hem graag transfervrij over te willen nemen…

  0

  0
 • Reflektor
  9 september, 2016 - 09:14

  Inderdaad een logische keuze onze topaankoop heeft werkelijk waar helemaal maar dan ook helemaal niets laten zien.

  0

  0
 • Halve Liter
  9 september, 2016 - 09:35

  @Maarten

  Wordt lastig om met Rommens te spelen want hij is nog steeds geblesseerd

  0

  0
 • De Lange
  9 september, 2016 - 09:56

  Ben niet van het afzeiken,zeker niet onze eigen mensen, maar vindt het allemaal wel inkoppertjes van onze Marinus. Wel een een jong team willen,maar niet iemand van de eigen jeugd. Natuurlijk maakt Mounir nog een fout,maar geef iedereen een eerlijke kans. Knap dat hij zich wil terugvechten. Ook het voorzichtige van ” onze eigen kracht uitgaan ” durf eens te zeggen, thuis voor bijna uitverkocht stadion MOETEN we 90 minuten erop klappen en voor de volle winst gaan! Daar gaan we vanuit Marinus. Zin in!

  0

  0
 • Uit je Naaht
  9 september, 2016 - 10:14

  Heel bemoedigend dat de trainer niet rigide vast houdt aan eerdere signalen die hij gaf. De technische staf heeft blijkbaar het vermogen om te zeggen: “we vonden hem niet goed genoeg, maar hij heeft ons ongelijk bewezen dus we stellen hem op”. Dan kun je natuurlijk zeiken over het feit dat de eerste inschatting niet juist was, maar het is voetbal, alles verandert en niemand heeft een glazen bol. Als je dat in ogenschouw neemt is het juist een kwaliteit om over je trots heen te kunnen stappen en een verandering van inzicht van consequenties te voorzien: een basisplaats voor Mounir.

  Nu hopen dat hij het waarmaakt. Knallen!

  0

  0
 • nachoreca1
  9 september, 2016 - 10:30

  Heb er zin in ! Maakt me niet veel uit wie er speelt als we maar drie punten pakken. En een keer mooi voetbal zou ook wel aardig zijn….Come on nac!

  0

  0
 • zwampie
  9 september, 2016 - 10:51

  Hoop dat hij mooie dingen kan laten zien ,en zo vrij kan spelen zoals hij wilt.

  betreffende reactie marinus “Toch moeten we de focus op onze eigen krachten houden”, laat dit dan zien en gaat dan niet terug zakken naar eigen helft voordat men enigszins druk gaat zetten. Intentie was toch om aanvallender te gaan voetballen, maar zie ze toch nog steeds inzakken en in de omschakeling pas naar voren te gaan wat overigens in een rustig tempo gaat, waarbij de tegenstander alle tijd krijgt om zich weer te hergroeperen.

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  9 september, 2016 - 11:06

  Dit is typisch Dijkhuizen. El Allouchi zit 3 weken niet eens bij de selectie en vandaag in de basis. daar snap ik dus geen pepernoot van. Volgende week zal er wel iemand anders staan.
  Noppert keept prima en wordt meteen weer gewisseld.
  Snapt u het nog?

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek@ouwe spionkop
  9 september, 2016 - 11:30

  Wie zou er dan moeten spelen ? Je heb namelijk niemand anders vandaar een makkelijke keuze bij geen stans en geen rommens.

  0

  0
 • henk
  9 september, 2016 - 11:32

  @OuweS
  Feiten interesseren jou niet echt heb ik zo het idee. Daarnaast is het allemaal niet zo onbegrijpelijk als je langer dan 2 seconden nadenkt. Je bent het er misschien niet mee eens. Dat ben ik ook lang niet altijd, maar dat is iets anders.
  El Allouchi heeft volgens mij slechts één keer niet bij de selectie gezeten en deed ook gewoon mee tegen Excelsior. Alle blessures in ogenschouw nemende is dit gewoon een logische keuze.
  Het verschil tussen Noppert en Brondeel is gewoon minimaal. Dat willen veel mensen omwille van sentiment niet zien. MD heeft gekozen voor Brondeel en blijft daar voorlopig bij.

  0

  0
 • HoogeveenseNACcer
  9 september, 2016 - 11:36

  Waarom krijg ik bij de plaatselijke B1 het wel voor elkaar dat we hoog druk zetten en vaak 2 tegen 1 komen op het middenveld, doordat we de ruimtes klein houden?
  En dat nog zonder Rat Verlegh stadion erachter ;)

  Bij NAC waar 7 keer per week word getraind krijgen we het niet voor elkaar.

  Komop Marinus zet het een keer vroeg vast!
  Ruimtes klein, druk op de bal,veel duels
  Dan vliegt het stadion in vuur en vlam!

  0

  0
 • Granada CF
  9 september, 2016 - 12:01

  @Ouwe Spionkop, dus als Dijkhuizen El Allouchi niet opstelt is het een rancuneuze schoolmeester die niet op zijn eerdere beslissingen durft terug te komen. Steltie hem wel op is het een draaikont zonder ruggengraat. Hoestnou?

  Hup NAC en hala Breda

  0

  0
 • Sjorsnac
  9 september, 2016 - 12:12

  Vanavond weer eens een pot waar echt goede zaken gedaan kunnen worden, ben heel benieuwd hoe het gaat uitpakken straks. Heb soms toch het idee dat er ergens een vloek rust op NAC, maargoed hopelijk jagen ze die gasten van jong psv dat stadion uit met de staart tussen benen. Zijn wel wel weer eens aam toe. Ook die siem de jong meteen laten weten dat hier niks te halen valt en dat hij zich beter koest houd

  Op maar een glansrijke overwinning. ;-)

  0

  0
 • ArieC @ HgvnsNACcer
  9 september, 2016 - 12:28

  Dit iets wat al seizoenen lang niet in het team zit. Ik stoorde me hier 2 jaar terug, thuis bij de openingswedstrijd tegen Excelsior, al aan. Thuis je tegenstander niet vast kunnen zetten.

  En ik denk, precies wat je aangeeft, dat hier de kracht kan liggen tussen het publiek en het veld. Tegenstander vast en druk erop!

  Jong PSV zegt mij niet zoveel. Aan de hand van de uitslagen zal het aardig ploegje zijn. NAC moet van zich af gaan bijten en niet achteruit gaan lopen. Tot vanavond!

  0

  0
 • Nac
  9 september, 2016 - 12:29

  Nog effe jan wuytens ophalen. Zit nog steeds zonder club

  0

  0
 • HoogeveenseNACcer
  9 september, 2016 - 12:34

  @arieC
  Ja natuurlijk,veel duels,strijd,passie,continue coachen.
  Dat krijg je Door de ruimtes klein te maken.
  Verdediging op de middellijn.
  Aanvallers druk op de achterste linie.
  Overal kort erop,’kantelen’

  Het enige nadeel is veel ruimte achter de verdediging.
  maarja bij 4-3-3 tegenstander speel je dan maar met verscheuren als laatste man en van diermen als voorstopper.
  het blijkt wel dat op een lijn niet goed gaat…moet je elkaar op en top voor aanvoelen en dat is niet zo.

  maarja de beste stuurlui staan aan wal.
  hup NAC!

  0

  0
 • Uit je Naaht
  9 september, 2016 - 12:39

  Of je hoog druk kunt zetten ligt uiteraard sterk aan het niveau van de tegenstander, want het is niet efectief als het de tegenstander lukt er onderuit te voetballen en vervolgens te profiteren van de ruimtes die vervolgens ontstaan.

  Dat NAC dat niet lukte in de eredivisie was logisch: we waren een zwakke broeder en hoog druk zetten kan dan vrij dodelijk zijn. Dat het in de Juup niet lukt is denk ik hét pijnlijke bewijs dat we deze competitie kwalitatief niet al te zeer ontlopen. Tegen Jong Utrecht ging het bijvoorbeeld wél heel goed, maar die staan inmiddels onderaan. Het lukt dus inderdaad tegen tegenstanders die je overklast.

  Ook voor diegenen die zeggen dat NAC het op zijn minst moet proberen is er denk ik slecht nieuws. Als je het namelijk probeert maar er niet in slaagt om de tegenstander vast te zetten ziet het er helemaal niet zo heldhaftig uit als wanneer het wel lukt. Ik denk dus dat veel onkunde wordt geïnterpreteerd als onwil.

  Je mag echter toch hopen dat ons NAC zich op dit vlak gaat ontwikkelen, want het past bij het Rat Verlegh-stadion (incl. inhoud). We hebben er denk ik wel de selectie voor, maar het vergt veel coördinatie en dus een ingespeeld team. Het is te hopen dat dit dus een kwestie van geduld is (en niet eens heel veel geduld, we zijn immers alweer wat wedstrijden onderweg). Mocht NAC het vanaf de tweede periode niet lukken om tegenstanders uit het rechter rijtje consequent vast te zetten in thuiswedstrijden, dan ben ik wel een piepklein beetje teleurgesteld.

  0

  0
 • scheppioni
  9 september, 2016 - 12:51

  Net als 90 minuten vol voor de winst voetballen, dat is ook een logische keuze !!!
  Zeker bij ons NAC gvd !! HUP NAC

  0

  0
 • Oldskool
  9 september, 2016 - 12:56

  Scorend vermogen… Wie gaat de goals maken als er 3 man op Dessers staat?

  0

  0
 • a
  9 september, 2016 - 13:02

  @ Granada CF

  Als het aan Dijkhuizen had gelegen zou hij niet meer kunnen terugkomen op een eerdere beslissing, dan was EL Allouchi al weg geweest!!

  Consequentheid kun je Dijkhuizen niet verwijten, nu Borahsasar nog in de basis, doet goed zijn best

  Los hiervan: wat houd eigenlijk wedstrijdfit in?

  0

  0
 • DVAKG
  9 september, 2016 - 13:45

  We praten hier over JONG (!) PSV, komop zeg. Deze gasten moeten het schijt al in hun broek hebben als de het veld betreden. Vol met het publiek erachter, erop klappen vanaf de 1e minuut en het wordt een gekkenhuis. Dan hebben ze hier niks te vertellen. Alleen gaat dat altijd nogal lastig ..

  0

  0
 • Matthijs
  9 september, 2016 - 14:57

  Heeft er iemand nog een kaartje voor de BSIDE?

  0

  0
 • Tram
  9 september, 2016 - 14:58

  Hardstikke goed voor deze leuke gast. Bij alle oefenwedstrijden blonk hij uit in vriendelijkheid naar de fans. Vond ik een verademing. Altijd vrolijk en altijd tijd voor een praatje. Succes!!

  0

  0
 • 7Hills
  9 september, 2016 - 15:02

  Net als Matthijs nog op zoek naar een kaartje voor de Bside, iemand??

  cfm1983@hotmail.com

  0

  0
 • Enjoy
  9 september, 2016 - 16:22

  Ik hoop het niet er wordt thuis gespeeld
  en dat is nu niet om te zeggen de laatste
  keren ging het bijna perfect.
  Ben er een beetje bang voor, ondanks thuis en
  het moeten , moet het eerst nog zien .

  0

  0
 • G00ser
  9 september, 2016 - 16:34

  Mooi om te lezen dat er vraag is naar kaarten, voor NAC – Jong (!!!) PSV, omdat het zo goed als uitverkocht is…

  Blijft een rare club, dat NAC… ;)

  0

  0
 • Reflektor
  9 september, 2016 - 16:40

  Zeg je dat stans speelt alsof hij dun moet schijten , krijg je weer van die kut duimpjes

  0

  0
 • scheppioni
  9 september, 2016 - 17:28

  Ach Reflektor beste kerel, kan jou het boeien die duimpkes, je andere club staat bovenaan !!
  Zeg de gij aub maar dat het niet goed zal gaan met ons NAC svp !!
  Verder doen mij de post hier van Bart, De Lange, Zwampie, Hoogveense NACcer en ArieC goed, ik krijg zowaar door dit te lezen vertrouwen in een goeie afloop vanavond, al weet ik dat de werkelijkheid met onze trainer best weer kan tegenvallen en zal het scenario Sjef de gevulde koek in dit geval ook nog een logische optie van HOOP zijn !! HUP NAC, ik ga het niet redden vanavond, dus lang leve de liveblog hier op BSR !!

  0

  0
 • Chapuisat
  9 september, 2016 - 17:47

  Ik ben op vakantie, als iemand een live-stream heeft, hou ik me aanbevolen :-)

  0

  0
 • ome cor
  9 september, 2016 - 18:29

  Ik lees hierboven het verwijt aan het adres van Marinus dat hij niet met eigen jeugd wil spelen, maar dan denk ik dat mensen over het hoofd zien dat hij Brusselers en ook Gradje toch wel minuten geeft.
  Je kunt nu eenmaal niet een NAC-2 met een paar ervaren mensen aangevuld de wei in sturen als je serieus wilt promoveren.

  Wel vind ik het opmerkelijk dat Marinus eerst beweerd dat NAC el Allouchi niet nodig heeft en dat ie weg mag, terwijl hij nu zegt dat ie een logische keuze is alsof Mounir gewoonde de beoogde 2e man achter Stans is.
  Dijkhuizen is wel iemand die heel stug lijkt vast te houden aan de basis 11 die hij in gedachte heeft en na Brondeel voor Noppert ook weer net zo makkelijk Stans voor el Allouchi opstelt omdat dat nu eenmaal in zijn hoofd zit. Zelfs als Mounir beter draait. Maar wie weet bewijst Marinus mijn ongelijk.
  Eerst hopen dat het vanavond een mooie pot wordt met 3 punten voor ons.

  P.S.
  Voor mensen met duimpjes omlaag komen omdat ze denken dat ik iemand afzeik….ik zeik Marinus niet af. Er valt me iets op, begrijp niet altijd zijn keuze, maar denk dat ook onze coach nog in een leerfase zit. Niks mis mee, al hopen we natuurlijk altijd op de winst.
  Stans zie ik graag spelen, maar dan wel in de vorm zoals we hem kennen van Excelsior en el Allouchi gun ik absoluut zijn kans door de situatie en zijn bewuste keuze voor NAC. Dat de beste maar in de basis staat, wanneer beiden fit zijn.

  0

  0
 • Balopdak5...traaie
  9 september, 2016 - 18:30

  Hoop echt dat het vanavond eens goed uit pakt, maar ben weer zo bang dat het weer een complete sof word….en nee das geen azijnzeiken maar kan dat gevoel gewoon niet los laten. Hoop echt dat ik er helemaal naast zit, maarja dat verleden he 😕

  0

  0
 • nm
  9 september, 2016 - 19:14

  Dijkhuizen is compleet de weg kwijt. Hij doet maar wat….. Tragisch

  0

  0
 • The yellow army
  10 september, 2016 - 10:28

  Dijkhuize moet El Allouchi gewoon vaker in de basis zetten hij is een aanwinst voor NAC

  0

  0