Go to Top

Dijkhuizen gaat aanpassen

Dijkhuizen gaat aanpassen

Als het aan Marinus Dijkhuizen ligt gaat NAC niet meer doorbouwen op de situatie van voor de winterstop. Want die periode werd wat hem betreft, ondanks de 0-1 bij Almere City FC, slecht afgesloten. Dus dat moet anders.

“Bij mijn komst heb ik logischerwijs voortgeborduurd op wat er toen stond. Het was het meest voor de hand liggend in een periode dat er veel gewonnen werd. Nu is het echter tijd geworden om te kijken of we andere spelers kunnen inpassen en andere systemen uitproberen. Ik wil ook een plan B of C hebben.”

En dat houdt dus in dat alle spelers morgen tegen RBC een kans gaan krijgen. Iedereen krijgt minimaal 45 minuten speeltijd. Uit de conclusie die Dijkhuizen daaruit gaat trekken wordt (mogelijk) een nieuwe samenstelling van het eerste team gecreëerd. Tegen KV Kortrijk (zaterdag) speelt de waarschijnlijke “nieuwe selectie” al.  De rest speelt dinsdag een wedstrijd in en tegen Waasland Beveren. “Iedereen speelt de komende week minsten anderhalve wedstrijd.”

Dijkhuizen meent de zere plek gevonden te hebben. “We creëren best veel kansen, maar ondanks het doelsaldo maken we te weinig doelpunten. We hebben er gewoon te veel kansen voor nodig.”

Het commentaar van de trainer na Almere City FC liet al doorschemeren dat er op dat moment een zeer ontevreden coach stond.   “De dag erop heb ik de spelers vlak voor hun vakantie een redelijk kritische boodschap meegegeven.” NAC zal de komende maanden als team beter moeten samen denken en samen spelen.

Wat Dijkhuizen betreft is een trainingskamp ‘alleen maar’ in Roosendaal geen probleem. Ajax is in Belek in Turkije en daar waaien de palmbomen over het voetbalveld, dus ach. “Het is vooral goed om even met elkaar weg te zijn. Zo’n trainingskamp is ook prima om met iedereen een gesprek te hebben. Daarin zal ik duidelijk zijn.” Dus worden ook d epositieve dingen benoemd. “De sfeer binnen het team is veel beter dan bij mijn aantreden. Ik wat ik hoor van anderen, zelf kan ik dat moeilijker beoordelen, is ook ons spel verbeterd. Maar het kan en moet dus nog veel beter. We zijn niet de ploeg die na de winterstop effe alle wedstrijden gaat winnen. Daarvoor zijn we nog te instabiel.”

Bron: B-side Rats, Stem

44 Reacties op "Dijkhuizen gaat aanpassen"

 • D'n Beuk
  5 januari, 2016 - 12:16

  Wordt dan denk ik toch dat 4-4-2 systeem waar Smulders het over had

  0

  0
 • Rijen
  5 januari, 2016 - 12:16

  Duidelijke praat! Iedereen begint op 0 en bewijs je in Rosendaal maar voor een basisplaats. Als ik een ding mocht wijzigen zou ik Mats tussen het middenveld aan de aanval plaatsen. Dan Verbeek eruit, en Brands en Ars samen in de spits! goooaleee maken, come on!

  0

  0
 • 2meter10 Casual
  5 januari, 2016 - 12:19

  Vechten… passie…. en het snot voor je ogen lopen!

  Dat is het ENIGE wat ik en ik denk met mij alle NAC-supporters eisen!

  Iedereen nog de beste wensen!

  0

  0
 • dippo
  5 januari, 2016 - 12:23

  Brands, kom er maar in.

  0

  0
 • Wanny
  5 januari, 2016 - 12:27

  Aan inzet heeft het meestal niet gelegen. Veel meer aan gebrek aan creativiteit, scorend vermogen en onrust centraal achterin.

  0

  0
 • JM
  5 januari, 2016 - 12:31

  Normaal ben ik geen voorstander van het 4-4-2 systeem, maar ik denk dat het nu best kan werken.

  Jelle
  Lazic – Pedro – Dingsdag – Gorter
  Matic – Stam – Brands – Suk
  Seuntjens – Ars

  Zoiets?

  0

  0
 • Tiele
  5 januari, 2016 - 12:35

  Jelle
  Lazic Pedro Dinsdag Gorter
  Stam Suk
  Seuntjens Brands Verbeek
  Ars

  0

  0
 • Skef de gevulde koek
  5 januari, 2016 - 12:39

  Iedereen over brands. Laten we even rieel zijn. Deze jongen is 10 kilo te zwaar, veel te sloom en te lui om me te verdedigen. Oké hij kan een goal maken maar dat is niet altijd genoeg.

  0

  0
 • De Dyslekt
  5 januari, 2016 - 12:40

  Jelle
  Lazic – Pedro – Dingsdag – Kenny
  -Stam – Suk – Matic
  Brands
  Seuntjens – Ars

  4-3-1-2

  0

  0
 • Judge M.
  5 januari, 2016 - 12:42

  “Maar het kan en moet dus nog veel beter. We zijn niet de ploeg die na de winterstop effe alle wedstrijden gaat winnen. Daarvoor zijn we nog te instabiel.”

  Realisme aan het roer bij NAC. Het kan dus wel!!

  0

  0
 • scheppioni
  5 januari, 2016 - 12:56

  Dit klinkt goed en eindelijk weer eens heel professioneler, als dat armtierige gebrei van de afgelopen twee jaar, dit neigt steeds meet naar vaste automatismes en niet naar het toevalvoetbal, prima !!
  Ik hoop dat het Marinus gaat lukken, want met zo’n trainers die het maximale uit de ploeg weten te halen, bereik je tenminste heel wat meer !! Geen angastvallig gedoe meer in ons BREDA ! HUP NAC, HUP MARINUS !
  Dan kunnen we zomaar volgend seizoen het nec van nu zijn en daar horen we ook zeker thuis !

  0

  0
 • Hup NAC
  5 januari, 2016 - 13:12

  3-1-2-3-1.
  3 verdedigers zeker gewaagd, maar moet kunnen lijkt me. Stam verdedigende middenvelder, Matic en Suk controlerend, 3 aanvallende middenvelders (waarvan 2 op de flanken), Ars dient als afmaker… ?

  Jelle

  Lazic Dingsdag Gorter

  Stam

  Matic Suk

  Seuntjens Brands Verbeek

  Ars

  0

  0
 • Henri
  5 januari, 2016 - 13:18

  Dit zag ik al aankomen. Vorige week plaveide Hans Smulders het pad al door te stellen dat één systeem niet heilig was voor hem. Nu komt Marinus Dijkhuizen met zijn verhaal. Hij heeft carte blanche gekregen van zijn baas. Niets mis mee. Het verhaal wordt in stappen goed naar buiten gebracht en is op elkaar afgestemd. Een goed team moet in staat zijn meerdere systemen te kunnen spelen om zo te anticiperen op de ontstane wedstrijdsituatie. Hoofdtaak is een team samen te stellen met het meeste rendement. Alles is tegenwoordig meetbaar. Wat is het rendement van de vleugelspeler, hoeveel beslissende assists geeft hij. Doet hij dat meestal vanuit een offensieve situatie of vanuit defensieve situaties middels counters? Voor zover ik weet was HS hier bij Eindhoven ook al veel mee bezig. Of we het nu leuk vinden of niet maar “meten is weten” is nu ook op de werkvloer/voetbalvelden van NAC geland…. en …….. het werd tijd ook. Met alle respect, een vleugelspits die in een halve competitie bijv. één keer scoort uit een vrije trap en 2 assists geeft heeft een veel te laag rendement en kan niet worden gehandhaafd. Dat Brands een kans krijgt in de basis is duidelijk. Met de statistieken in de hand kun je niet om hem heen. Geen enkele coach laat 10-15 goals opdrogen op de reservebank.

  0

  0
 • wolfmanjack
  5 januari, 2016 - 13:23

  Goeie zaak. Ik zou bij 4-4-2 ook Gorter eruit halen en Kenny erin zetten. Kenny kan niet heel goed verdedigen maar Gorter kan er helemaal niets van.

  0

  0
 • G00ser
  5 januari, 2016 - 14:36

  Wat er verademing, die Dijkhuizen, bij vrijwel ieder interview ben ik het met hem eens en zie ik een een trainer die de vinger op de zere plek weet te leggen.

  0

  0
 • Oldskool
  5 januari, 2016 - 15:09

  Jelle
  Lazic – Pedro – Dingsdag – Kenny
  Stam – Naah- Matic
  Brands
  Seuntjens – Ars

  0

  0
 • Westerpark
  5 januari, 2016 - 15:16

  4-4-2 met Naah en Brands in de basis!

  0

  0
 • Nac
  5 januari, 2016 - 15:19

  Ruil naah voor de Kamps verder perfecte opstelling

  0

  0
 • TpT
  5 januari, 2016 - 15:20

  Mooi plan, maar wie ga je eruit halen zonder direct alles overhoop te gooien?

  Suk is in vorm, Stam is de routinier en Matic is de loper. Die zou ik laten staan. Brands erin ten koste van Verbeek kan wel maar dan heb je geen enkele buitenspeler meer en onze backs brengen ook niet bijster veel aanvallend.

  Ik ben benieuwd en vertrouw op Dijkhuizen

  0

  0
 • ik
  5 januari, 2016 - 15:38

  geweldig die dijkhuizen. eindelijk geen bluffer als die maaskant. lekker gewoon blijven want das al moeilijk zat

  0

  0
 • Zwampie
  5 januari, 2016 - 16:13

  wat wel opvalt bij veel opstellingen dat jelle er steeds in staat,terwijl er vaak om zijn hoofd gevraagd wordt.
  Op zich niks mis mee dat jelle erin staat,maar waarom klaagt men dan zo vaak over jelle?

  0

  0
 • Zwampie
  5 januari, 2016 - 16:23

  jelle
  mulder Pedro/bezooijen dingsdag vd weg
  matic stam brands suk/de kamps
  ……..seuntjes ars

  lazic heeft me als rechtsback nog niet kunnen overtuigen, gek genoeg gezegd de wedstrijd dat hij rechtsbuiten stond,speelde het elftal meer in balans.
  gorter valt diep door de mand,en die moet echt veel beter gaan presteren of is hij al op de terugweg.
  Het midden is niet constant wat eigenlijk vaak een probleem is omdat het telkens een ander is die tegen valt of dan weer opvalt. Daarom is hier moeilijk een vaste keuze te maken,maar vond bezooijen voor zijn blessure het toch heel aardig doen en verdient ook een kans.
  Waarbij je ook de kamps nog zelfs als back of in het hart van de verdediging kan plaatsen.

  De juiste mengeling vinden is wat dijkhuizen moet kunnen bewerkstellen,waarbij wellicht vreemde namen naast elkaar komen te staan,suk,de kamps,matic en stam zijn eigenlijk grotendeels dezelfde types,kunne goed werken,maar hebben net niet die feeling in huis om iemand voor de keeper weg te kunnen zetten,Naah en brands zie ik dit dan weer eerder doen,maar daar is het loop/werk vermogen weer net anders van ingesteld en moeten het meer van inzicht en techniek hebben.
  Aan keuze ligt het niet ,maar ja de juiste elf poppetjes,en waarom niet met 3 verdedigers en een controlerende ervoor,vaak speel je ook tegen teams met 2 spitsen.

  Nou marinus verras ons

  0

  0
 • bsidegekte
  5 januari, 2016 - 16:42

  1-4-3-2-1

  jelle
  Mulder-pedro-dingsdag-kenny

  stam
  suk matic

  Brands- seuntjens

  ars

  0

  0
 • oosterhout3
  5 januari, 2016 - 16:53

  EINDELIJK van dat klere 433 af!

  mats wordt misbruikt als buitenspeler… maar tis eigenlijk gewoon een aanvallende middenvelder met veel aanvallend loopvermogen aan de bal. tis ook geen spits dus in de punt zetten heeft ook geen zin denk ik.

  mats met brands en ars voor hem en rondom hem suk(voor het loopwerk), de kamps(mits fit) en matic gorter en stam schuiven in balbezit ook op, en als de 2 backs aanvallend bezig zijn matic, de kamps en suk die die plekken overnemen voor een eventuele tegenstoot

  verbeek…. sorry te weinig rendement
  rechtsbacks, helaas te veel afwezig… stam speelt haast alles dus hem daar weg zetten
  de kamps juist wegzetten, is iemand die in balbezit wel iemand voor de keeper kan zetten met een steekbal/pass (vorig seizoen o.a. bij de goals van boateng tegen dordt uit en tighadouini tegen GAE)

  0

  0
 • Jor-D
  5 januari, 2016 - 17:15

  Ten Rouwelaar

  Mulder Pedro Dingsdag De Kamps

  Stam
  Naah Suk
  Brands

  Seuntjens Ars

  0

  0
 • nachoreca
  5 januari, 2016 - 17:57

  Inderdaad is dijkhuizen een man naar mijn hart. Niet ingewikkeld doen en zegt waar het op staat! We zijn dus inderdaad bij lange na nog geen kampioenskandidaat…. en dat klopt. Hoop dat daar snel verandering in komt. Come on nac!

  0

  0
 • Nac
  5 januari, 2016 - 17:58

  scheppioni
  Dit klinkt niet echt goed en eindelijk heel onprofessioneler, want afgelopen 2/3 jaar ging steeds meet naar vaste automatismes en naar het toevalvoetbal!
  Ik hoop dat het Marinus gaat lukken, want met zo’n trainers die het niet maximale uit de ploeg weten te halen, bereik je eindelijk niets! HUP NAC, HUP BREDA
  Dan kunnen we mischien volgend seizoen het nec van nu zijn en daar horen we ook zeker thuis !

  0

  0
 • Top
  5 januari, 2016 - 18:01

  Wat een slecht die Dijkhuizen, bij vrijwel ieder interview ben ik het met hem niet eens en zie ik een een trainer die niet voor NAC is!!!

  0

  0
 • Toontje
  5 januari, 2016 - 18:28

  Jelle

  Stam Pedro Dingsdag Gorter

  Seuntjes Suk Matic Verbeek

  Brands Ars

  Lazic eventueel als 12e man (evenals Damen, Mulder. Naah)
  v.d.Weg / de Kamps echt alleen bij hele grote personele problemen, maar liever helemaal niet

  0

  0
 • TheBeek
  5 januari, 2016 - 18:39

  Eindelijk iemand die inziet dat we idd niet ff alle wedstrijden gaan winnen!

  0

  0
 • Tvb
  5 januari, 2016 - 18:42

  Jelle;
  Stam, dinsdag, pedro, Vd weg;
  Naah, Seuntjens , Kamps, matic;
  Ars, brands

  0

  0
 • Nr. 20
  5 januari, 2016 - 18:55

  Leuk al die opstellingen….laten we dat maar aan de trainer over al heb ik net als meeste hier ook een voorkeur. Belangrijkste is dat er een team komt te staan dat voor elkaar door het vuur gaat en dat gezamenlijk opstaat als het minder gaat. Niet meer door de ondergrens. Komen we dan de eerste 3 wedstrijden goed door dan gaan we lang meedoen voor de titel en ik hoop kampioen. Komen we eerste 3 wedstrijden niet goed door afscheid nemen van aantal spelers en toewerken naar een team dat er staat in de nacompetitie.

  0

  0
 • chrisje
  5 januari, 2016 - 19:34

  Ik wil 6-3-1

  0

  0
 • Becherovka
  5 januari, 2016 - 20:21

  @Zwampie

  Dan heb je toch niet goed gekeken. Stam heeft dit jaar toch al de nodige passes gegeven om iemand 1-op-1 met de keeper te krijgen.

  0

  0
 • Molenschot loco
  5 januari, 2016 - 20:44

  Als Brands inderdaad te dik is…………tot de competitie weer begint…. de sportschool in, en op dieet… en er pas uit als je op gewicht bent! kijken of die jongen mentaliteit heeft om te leven als een prof…..

  0

  0
 • scheppioni
  5 januari, 2016 - 21:18

  Geen Brands en Naah samen, dat werkt niet, is allang gebleken !!
  @Nac
  Ja en wat is je boodschap, je bent het niet met me eens begrijp ik, prima jongen, jij jouw mening, we gaan het zien in tweeduizendzestien !! HUP NAC, voetballen 90 minuten voor de winst, geen plek voor individuvoetbal !

  0

  0
 • Nacir
  5 januari, 2016 - 21:51

  Jelle

  Stam pedro Kenny Gorter

  ….. De Kamps ………

  . Naah….. Suk/Matic

  …….. Mats………..

  …. Brands…. Ars…

  0

  0
 • Nacir
  5 januari, 2016 - 21:53

  Veel opkomen voor Ron en Don

  0

  0
 • Oldskool
  5 januari, 2016 - 22:27

  @ F4

  Wat een jankerds daar zeg. Die wil niet spelen en het komt niet uit en ze gaan niet kijken etc…. Pfff

  0

  0
 • Dutchbird
  6 januari, 2016 - 01:52

  Ik loop me nog steeds te irriteren aan de laatste alinea van @BreDaN in het Alkmaar artikel over Seuntjens. Zo zeik je een nieuwe TD niet af. bsiderats onwaardig! Publieke excuses van BreDaN en anders bannen!

  Als ik Dijkhuizen een beetje goed inschat dan denk ik dat hij de aanval gaat omgooien. Enerzijds door Brands de basisplaats van Verbeek te geven (aardige pingelaar maar nauwelijks rendement). Anderzijds door aanvallers als Ars, Brands en de opkomende Suk te laten werken aan hun positiespel. Scoren kunnen ze alle drie maar om te scoren moet je eerst de bal krijgen en dat lukt niet als niet zorgt dat je vrij staat als Stam, Matic en Seuntjens de bal kwijt moeten. Zij kunnen de bal best een tijd vasthouden maar als ze worden vastgezet is ook bij deze drie balverlies onvermijdelijk. Met andere woorden Brands voor Verbeek is prima maar alleen als Kevin met overzicht zijn verstand gebruikt want aan een blind paard hebben we niet zo veel.

  0

  0
 • Dutchbird
  6 januari, 2016 - 02:10

  BTW met Mulder, Pedro, Dingsdag en Gorter hebben we op papier een prima verdediging. Maar Dingsdag is niet de leider van de verdediging die we hard nodig hebben. Zou de Kamps wel zo’n leider kunnen zijn of moeten we proberen Menno Koch nogmaals te huren van PSV en hem die rol geven?

  0

  0
 • bredafun
  6 januari, 2016 - 06:06

  Klinkt goed! Tot nu toe in ieder geval een rust en vertrouwen bij de spelers. Ik denk met zijn woorden dat er ook een rust en tevredenheid bij de supporters zal zijn.
  Nu nog de woorden waarmaken :)
  Succes!

  0

  0
 • Frituurpan
  6 januari, 2016 - 07:37

  Kenny in de spits?

  0

  0