Go to Top

Dijkhuizen gaat bouwen

Dijkhuizen gaat bouwen

Met een aantal nieuwe gezichten begon trainer Marinus Dijkhuizen gisteren devoorbereiding op het nieuwe seizoen. Die nieuwe gezichten is een fijn gegeven, minder fraai is het dat er 16 spelers vertrokken in de afgelopen weken.

“Voor alle duidelijkheid, die moesten niet allemaal weg. Natuurlijk geeft het je de ruimte om je eigen team samen te stellen, maar ideaal is het ook weer niet. Beter is om jaarlijks hooguit zes spelers te vervangen”, zo laat de coach weten. Het moet hem ergens ook rust geven want hij had een lastig team geërfd van zijn voorganger. “Veel ervaring wel, maar weinig leidinggevende capaciteiten.”

Het idee dat er iets moest gaan veranderen voor het komende seizoen werd al erg snel geboren in het afgelopen seizoen. “Ongeacht of we wel of niet zouden promoveren. Je moet een kern hebben van zes spelers van wie zeker is dat ze spelen. Dat is veel helderder voor iedereen.” Daarnaast willen hij en TD Hans Smulders toe naar een topsport cultuur, waartoe inmiddels ook mensen zijn aangesteld.

Klein probleempje: het budget is noodgedwongen drastisch omlaag gebracht: “Hans en ik hebben bij FC Eindhoven en Excelsior altijd zo moeten werken.” Toch menen beide heren dat ze eisen kunnen stellen. Zo moet een speler wel graag naar NAC willen komen. “Als je liever ook nog met andere clubs gaat praten, doen wij dat met andere spelers. We gaan jongens niet met meer geld verleiden om naar ons te komen. En we zoeken de juiste karakters. Daar testen we tevoren ook op. Ze moeten passen bij het elftal.”

En nou mag hij gaan bouwen. Dijkhuizen heeft er veel zin in, zelfs nu de druk om te promoveren er weer is. “Bouwen kost tijd, maar we moeten ook klaar zijn voor het spelen om de promotie. Je voelt het opportunisme aan alle kanten. Dat maakt een club juist mooi. Maar ook moeilijk.”

We wensen Marinus heel veel succes in het komende seizoen met zijn (nog verder samen te stellen) nieuwe team! Kan iemand Paul DePla alvast waarschuwen dat we volgend jaar alsnog naar die Grote Markt willen? Proberen we het deze keer op het laatste moment niet af te blazen.

Bron: B-side Rats, BN DeStem

19 Reacties op "Dijkhuizen gaat bouwen"

 • gaoperd
  28 juni, 2016 - 13:11

  NAC zou zomaar eens de verrassing van hnet aankomende seizoen kunnen worden…

  HUP NAC

  0

  0
 • DVAKG
  28 juni, 2016 - 13:16

  In Marinus & Hans I trust!

  0

  0
 • DVAKG
  28 juni, 2016 - 13:22

  Pedro onderweg naar Turkije voor onderhandelingen met een club uit de 2e divisie.
  Bron: OB, de Rat

  0

  0
 • Leeuw
  28 juni, 2016 - 13:25

  Dijkhuizen bouwen?

  0

  0
 • D'n directeur
  28 juni, 2016 - 13:35

  Iedereen die afgelopen seizoen zo liep te mauwen over dijkhuizen.. Dijkhuizen zag toen tie aankwam ook wel dat het team dat we hadden compleet uitgebalanceerd was en geen team wás. Een guardiola zou zich er geen raad mee weten. Dijkhuizen is echt niet gek hoor. Nu krijgt tie de kans zich te bewijzen met spelers die komen waar marinus zélf inspraak in heeft, en zul je zien dat het voetbal dit jaar veel beter is. Pas als hij dit seizoen slecht presteert, kun je pas stellen dat Dijkhuizen een flop is geweest. Over het kampioenschap gaan we niet praten, al moet je wel natuurlijk top-3 en zeker top-5 gaan spelen. Gewoon lekker aanvallend en attractief voetbal spelen zoals Korte al zei, en hopelijk zoals vroeger weer genieten van een team dat voor elke meter en voor elkaar door het vuur gaat, dan zijn wij al meer dan tevreden. Hup NAC!

  0

  0
 • Martinus
  28 juni, 2016 - 13:37

  Ik vertrouw erop dat dit goed gaat komen. Waarom? Omdat voor het eerst sinds lange, heel lange tijd er een chemie heerst tussen technisch directeur en hoofdtrainer. Ze zitten op 1 lijn, weten wat voor spelers ze willen en vooral wat voor eenheid ze willen creeren. Dat merk je overal aan. Ze gebruiken hun netwerk, spelers geloven in hun visie.

  Veel spelers van het afgelopen seizoen pasten niet in dat plaatje. Sommige spelers wel, maar omdat ze er niet bovenuit staken, is van hen makkelijk gezegd dat ze niet voldoende hebben gebracht en daarom weg moeten. Spelers als Verbeek, Lazic, Pedro… Prima spelers voor een ander NAC: Het NAC van komend seizoen.

  Een paar dingen zijn veranderd. Het draait minder om individuele kwaliteiten. Het draait om het groepsgevoel, de mentaliteit (voor elkaar door het vuur gaan), het aanvullen van de tekortkomingen van andere spelers. Dat is de basis van een ploeg en juist die basis ligt er al jaren niet. Vandaar dat NAC steeds verder wegzakte op de ranglijst. Nu komt de ommekeer.

  Dit kan niettemin tijd gaan kosten. Geef Dijkhuizen tijd om te bouwen. Hij kent diverse spelers, hij krijgt spelers die bij een gewenst systeem passen, dat we niet hanteerden. Zal er direct gepresteerd worden? Misschien niet. Maar op de lange termijn is dit het ideale scenario. Misschien speelt NAC mee om de titel, maar misschien ook niet. Om jarenlange beleid te veranderen, is wel tijd nodig. Ik hoop dat we niet na tien wedstrijden gaan roepen om ontslag van de trainer, maar het echt aandurven om het kans te geven. Opportunisme is er al genoeg binnen het voetbal.

  Laat NAC de club worden die het verdient te zijn, maar geef het ook de tijd om daar te komen.

  0

  0
 • maarten
  28 juni, 2016 - 13:37

  Zal een zware kluif worden. Het lijkt mij onmogelijke opgave. Doelstelling nu is eerst maar de play-offs halen.

  0

  0
 • zwampie
  28 juni, 2016 - 13:41

  Fijn dat er positieve geluiden zijn, en ook vanuit de supporters kanten. Maar owee als we de voorbereiding niet fluitend doorlopen en de eerste de beste wedstrijd verloren wordt.
  Dan is alles ineens negatief, terwijl we ook dan over dezelfde mensen en voetballers praten. Het leven van een supporter blijft apart :)

  0

  0
 • Kinderkaartje
  28 juni, 2016 - 13:41

  Heb het idee dat er dit keer eindelijk eens een gedachte achter zit en dat er iets verder wordt gekeken dan het hier en nu.

  Als we nu nog een iets van een team kunnen smeden de komende weken, dan begint er bij mij best vertrouwen te komen voor het komende seizoen.

  Ik heb al eerder aangegeven dat ik niet denk dat NAC rechtstreeks promoveert, maar (even los van de financiele kant) zou ik best kunnen leven met nog een jaar Juup, als dat betekent dat we er structureel beter voor komen te staan

  En tip aan een ieder; ik zou dat grote markt geroep nog even achterwege laten tot pak em beet april 2017, als we echt weten waar we staan.

  Dan nog een vraag: is er al een doelstelling geormuleerd voor het komende seizoen, of blijft die nog even onder de pet?

  0

  0
 • Hans
  28 juni, 2016 - 13:48

  De oefenwedstrijden kunnen een eerste indruk geven. Scoren ze veel tegen de amateurs dan geloif ik er wel in (vorig seizoen was DAT al moeilijk)
  Succes Marinus en staf!

  0

  0
 • pierre
  28 juni, 2016 - 13:53

  Zou niet goed zijn als de doelstelling promoveren zou zijn. Ook een periode titel is zonder meer het streven. Ik heb er in ieder geval het vertrouwen erin De selektie die we nu hebben met nog evt aanwinsten zal ons in positieve zin gaan verrassen. hup nac

  0

  0
 • Bredaaaa
  28 juni, 2016 - 13:55

  Dijkhuizen en Smullie! In jullie heb ik vertrouwen.
  Come on NAC!

  0

  0
 • Baske
  28 juni, 2016 - 15:37

  Vorige 2 jaren heb ik het slechtste NAC ooit gezien (tenminste zolang ik me kan heugen de afg 30 jaar). Heb me kapot geërgerd aan hoe die spelers sjokten op het veld. Allemaal karakterloze broodvoetballers die nergens zoveel verdienden als dat ze bij NAC konden doen. Allemaal het gevolg van kortzichtig dom beleid zonder visie. Heren, tot nu toe zijn deze ontwikkelingen een verademing tot nu toe. Ik hoef niet eens zonodig te promoveren maar wil weer eens een NOAD pot voetbal zien met spelers waar ik wat mee heb.

  0

  0
 • habe
  28 juni, 2016 - 15:42

  Heb net even naar het programma van de oefenwedstrijden op nac.nl gekeken. Dit komt niet overeen met de wedstrijden op Bsiderats. Volgens nac.nl bijvoorbeeld geen wedstrijd in St-Willebrord??? Wil je een oefenwedstrijd bezoeken hoef je dus niet op de nac site te kijken, je kan dan wel eens bedrogen uitkomen.
  Slechte zaak natuurlijk dat een professionele organistatie dit niet juist weet te vermelden (of klopt bsiderats niet) :P

  0

  0
 • scheppioni
  28 juni, 2016 - 19:54

  @ zwampie
  Bijna altijd met je eens, alleen deze keer niet zo, die hele voorbereiding kan me gestolen worden, dat is iets om wijzer van te worden en toe te werken na een goede start, dus zal het resultaat me een worst zijn, van mij part winnen we niks in de voorbereiding tegen jong utreg de eerste wedstrijd dan moeten we er eens een keer staan en niet zoals vorig seizoen de eerste twintig minuten en daarna met vallen en opstaan !!
  De BREDASE trein moet nu vanaf het begin wel weer eens flink doordenderen !
  @ Baske
  met name in veel uitwedstrijden !

  0

  0
 • jvt
  28 juni, 2016 - 19:57

  Had Dijkhuizen het niet in de winterstop over bouwen, team smeden, iedereen een kans gegeven dus niet ingespeeld raken, na 5 weken systeem omgooien, slechte wissels en Brands niet in de basis, De Kamps laten vertrekken? En nu blind weer achter Dijkhuizen aanlopen hoor. Een nieuwe start. Deze technische staf haalt bescheiden spelers, geen grote monden en eigenwijze vechters hebben we juist nodig. Kok maar op met die duimpjes omlaag want de betweters hebben sinds vertrek Brands steeds heel hoge verwachtingen, ongezien.

  0

  0
 • scheppioni
  28 juni, 2016 - 20:16

  zit zeker een kern in jvt !
  Ik moet het ook allemaal zien !

  0

  0
 • badeend
  29 juni, 2016 - 06:40

  Alweer zo’n jankerd die er van alles bijhaalt om zijn punt te maken. Alsof NAC iets te zeggen had over het vertrek van De Kamps – die jongen wilde gewoon weg. En Brands niet in de basis is gewoon terecht. Met hem meer dan 20 minuten op het veld, win je geen enkele wedstrijd.

  Een blinde kon zien dat je van het brandhout van het afgelopen seizoen geen team kon maken. Met dank aan de samensteller van die selectie.

  Er wordt goed gewerkt bij NAC!

  0

  0
 • badeend
  29 juni, 2016 - 06:41

  Oh en waarom hebben we eigenlijk precies ‘grote monden’ en ‘eigenwijze vechters’ nodig? Om weer eens een belabberd teamproces te creëren? Bijzonder goed idee weer, jvt. Bedankt voor je input.

  0

  0