Go to Top

Dijkhuizen husselt Elftal door elkaar

Dijkhuizen husselt Elftal door elkaar

Niks routine, vastigheid of systemen inslijpen… Overboord die oubollige termen en lekker een nieuw elftal opstellen!

Nee, dat is een gekke geit (gekkigheid). Dijkhuizen had van tevoren al aangekondigd dit te gaan doen in voorbereiding op de nacompetitie, omdat hij deze zo breed mogelijk bezet in wilt gaan. Met dat in het achterhoofd zien we -ook enigszins noodgedwongen- drie verse gezichten in de basis verschijnen waar de afgelopen weken dezelfde opstelling aan de aftrap begon.

Zo beginnen we #ZonderMatsSeuntjens en #MetLerinDuarte. Dit is puur een tactische wissel “met het oog op de nacompetitie”, vertelt Dijkhuizen aan BN DeStem. Op 31 mei vorig jaar incasseerde Mats rood en mag de eerste play off-pot niet spelen. Duarte zal hem dan -als meest aanvallende middenvelder- gaan vervangen. Duarte moet nog steeds (… Fernandez-flashback) fitter worden volgens Marinus en wedstrijdritme opbouwen helpt daarbij. Maar het is daarom niet gezegd dat Mats ook de andere vier wedstrijden voor de nacompetitie op de bank zit,” aldus Dijkhuizen.

De tweede verandering is Vlatko Lazic. Een tijdje afwezig geweest vanwege een voorhoofdsholteontsteking en daarna geen basisspeler. Nu wel, ter vervanging van de geblesseerde Ronnie Stam. De derde wissel ten opzichte van vorige week vrijdag is dat we ook Pedro weer terugzien in de basis. Hij vervangt de geschorste Van Diermen in het centrum van de verdediging. Morgen zien we dan de volgende opstelling:

Ten Rouwelaar
Lazic-Pedro-Van der Weg-Gorter
Naah, Dingsdag-Duarte-Matic
Ars-Ünal

De laatste twee ontmoetingen (op de Open Dag en in de competitie) tegen de Mandemakers-mannen zijn niet bepaald lekker verlopen. Laten we hopen dat NAC zich niet nogmaals laat verrassen en morgen een degelijke pot voetbal op de mat legt en nog meer gewenst: een overwinning. Revanche!

Voor morgen zijn we de grens van 16000 supporters al gepasseerd. Dat is supergaaf, ook alweer eventjes geleden én daar kunnen er nog wat meer bij van jullie. Volle bak achter NAC! Kaarten zijn nog verkrijgbaar via NACtickets en vanaf 18:00 aan de kassa bij het Rat Verlegh Stadion. Je kan online ook gelijk kaarten halen voor de volgende twee vrijdagavonden (tegen respectievelijk jong PSV en Almere City) en dan heeft NAC voor jou een mooie korting in petto. Hup NAC!

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

29 Reacties op "Dijkhuizen husselt Elftal door elkaar"

 • Rb
  7 april, 2016 - 19:12

  Logische keuze. Alleen
  “Duarte moet nog fitter worden” stoort me. Wat doet hij dan de hele week!?

  0

  0
 • Brutes
  7 april, 2016 - 19:22

  Lazic van linksbuiten na rechtsback
  Is mulder dan zo slecht dat er 2 spelers van andere positie beter zijn ?

  0

  0
 • Nac
  7 april, 2016 - 19:24

  Duarte kan iemand beter dan seuntjens iemand alleen voor het doel zetten dus het is belangrijk dat hij wedstrijd fit en topfit is voor de nacompetitie.
  Hup Nac

  Hup duarte

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  7 april, 2016 - 19:28

  WTF al meer dan 16.000 kaarten verkocht? Daar zouden heel wat eredivisieclubs super jaloers op zijn.

  0

  0
 • scheppioni
  7 april, 2016 - 19:30

  @ Rb
  Je haalt de woorden uit mijn mond, geen gevalletje fernandez mogen we hopen !
  Verder blijf ik erbij in de nacompetitie, dat geen ene NAC speler mag twijfelen of hij vier wedstrijden voor de volle winst wil gaan, aan mooie woorden hebben we niks want de toekomst van ons aller NAC staat op het spel !
  Dus de intentie is prima, maar wanneer je in e’hoven met 0-1 voor komt door voetballen, maak het daar maar meteen af en dan zoals het nu is thuis excelsior ook daar meteen de knock out toepassen, dat gokken op is niet des NAC’s !! Ik heb vertrouwen, hopen dat onze NAC helden thuis geven ook met name uitduels !!!

  0

  0
 • Balletje
  7 april, 2016 - 19:37

  Klinkt misschien zot, maar ik ga vrijdag lekker genieten van eindelijk weer eens een thuiswedstrijd, niks meer en niks minder! Openminded, gewoon kijken, geen oordeel, geen vooroordeel. Ben wel blij dat de stoorzender Seuntjes even niet meedoet!

  0

  0
 • WSiem
  7 april, 2016 - 19:38

  Kan iemand mij vertellen wat Brandts heeft fout gedaan? Ben ik nu gek of spelen we de laatste weken tegen veredelde amateurteams met 3 verdedigend ingestelde middenvelders? Je kan Duarte toch gewoon links op het middenveld zetten en Brandts achter de spits? Waarom is die jongen überhaupt gehaald als ie nooit speelt? Het feit dat het misschien een moeilijke jongen is, is de reden waarom er een trainer voor de groep staat. Krijg hem onder controle. Een opstelling maken kan elke supporter volgens mij.

  0

  0
 • HenkTank © 
  7 april, 2016 - 19:58

  @balletje

  Zonder menig, maar dan met.

  Persoonlijk vind ik de heksenjacht op Mats nu wel een beetje ver gaan.
  ik vind het niet gek dat hij wrok koester jegens sommige supporters.

  Iedereen heeft lopen balen over zijn vaak merkwaardige acties, maar wel net zo vaak lopen genieten van zijn geniale moves.

  Laat Mats gewoon vertrekken met NAC in zijn hart, niet met haat in ons NAC.

  0

  0
 • scheppioni
  7 april, 2016 - 20:29

  Ik kan me er helemaal in vinden Henktank, prima verwoord !!

  0

  0
 • Bredafun
  7 april, 2016 - 20:49

  Waarom zien en horen we niets meer van Brands??

  0

  0
 • Peer11
  7 april, 2016 - 20:52

  Mats is totaal NAC onwaardig! Deze stoorzender had in de winterstop verkocht moeten worden. Alle kritiek op Mats is meer dan terecht. Als Mats daar niet tegen kan, moet hij maar eens in een hele grote spiegel kijken. Lekker op de bank houden voordat hij weer een domme rode kaart pakt in de alles beslissende wedstrijd in de play-offs.

  0

  0
 • Balletje
  7 april, 2016 - 21:03

  Ik gun Seuntjes het beste van het beste. Maar ik zou hem met een bloedend hart zien vertrekken als hij werkelijk voor 100% voor NAC gestreden had. Geen heksenjacht op Mats, meer gewoon klaar zijn met ongemotiveerd spelen, maar wel salaris innen.
  Wanneer ik dat bij mijn baas zou doen lag ik er maanden geleden uit!

  0

  0
 • Rattata
  7 april, 2016 - 21:44

  Ik denk niet dat het met inzet te maken heeft, ik denk dat Mats gewoon niet met de druk om kan gaan.

  Wie is nou niet gemotiveerd als 16.000 man toekijkt? Niemand, ook Mats niet. En geef toe, als jullie voor pak m beet 100 man iets moeten doen voelen jullie al druk (bijvoorbeeld een onbelangrijke amateurwedstrijd voetballen), laat staan hoe die spelers zich voelen. En dan wil ik de supporters niet de schuld geven, ik denk alleen dat Mats niet goed tegen druk kan.

  0

  0
 • scheppioni
  7 april, 2016 - 21:54

  Mijn mening, is Mats heeft echt wel de wil al kan zijn lichaamstaal anders doen vermoeden, maar Mats is in feite van hetzelfde kaliber zoals Adje Tigha en zo zijn er nog wel meer, maar deze twee zijn wel zeer extreem in alles of niets !! Voetballen kunnen ze eigenlijk als de beste, strijden kunnen ze ook nog wel, maar wanneer ze niet in de wedstrijd zitten zakken juist zo’n spelers als eerste dan finaal door de ondergrens heen !!
  Zo’n speler verdient altijd wel krediet want ze kunnen wat extra’s brengen, alleen mag dit nooit ten koste gaan van het teambelang en daar is de trainer voor om hiervoor te waken, Gudelj, Hellemons en Maaskant kregen geen vat erop, Dijkhuizen lijkt het er ook moeilijk mee te hebben, maar wanneer Mats dadelijk NAC mocht redden in de nacompetitie dan is hij net zoals Diba destijds weer een onvergetelijke held !!
  Soms is het allemaal zo betrekkelijk, alles in belang voor ons NAC BREDA !!

  0

  0
 • Nr. 20
  7 april, 2016 - 22:11

  Tijd om spelers af te zeiken even opzij zetten (al zou je altijd achter je ploeg moeten staan). Het is ook nu aan de supporters om ons klaar te stomen voor de nacompetitie. NAC YELLOW ARMY!!! Morgen voorproefje? De stillums dit weekend 3 punten achter Excelsior en NAC in een kolkend stadion overwinning op RKC!

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  7 april, 2016 - 22:24

  Ik weet niet of het klopt wat ik lees. Maar als er morgen meer dan 16000 mensen in het stadion zitten vin ik dat de beste prestatie van het seizoen en niet te geloven. Dan mag de titel beste supporters van het land wel geroepen worden echt waar.

  0

  0
 • nachoreca
  7 april, 2016 - 22:24

  je hoeft niet eens heel veel verstand van voetbal te hebben om te zien dat mats de beste speler van de selectie is….. waarom ga je die in hemelsnaam op de bank zetten? voor die 4 of vijf veredelde oefenpotjes die er nog aan komen zeker? pffff wat een gelul. het is al godsgeklaagd dat we met deze selectie morgen niet het kampioensschap binnenhalen ipv sparta!!! de ongeveer 15000 trouwe aanhangers en supporters hadden dit heel erg verdiend!! come on nac!

  0

  0
 • Fred
  7 april, 2016 - 23:08

  Het zal geen makkie worden denk ik . RKC is een angstgegner , maar we hebben onderhand wel iets goed te maken tegen die gasten .
  En ze staan veel te laag vergeet dat ook niet , is biet echt een slecht team en voor een volle bak zijn ze tot gekke dingen in staat .
  Voor mij staat als een paal boven water dat ik een ergernis factor minder heb morgen , want soms overtreft de ergernis over Seuntjens de euforie van een overwinning en daar baal ik zelf ook steeds van .

  0

  0
 • HoogeveenseNACcer
  7 april, 2016 - 23:13

  Kippenvel bij het lezen van de 16.000 verkochte kaarten.
  We staan hugodver 4de in de jup en er zitten 16.000 man.
  Hoop dat het hele stadion er morgen volle bak achter gaat staan.
  Dat NAC er vervolgens 6-0 overheen loopt.
  Dat hebben we wel verdiend!

  0

  0
 • RV
  8 april, 2016 - 00:02

  Rare keuzes naar mijn idee, aan een op en top gemotiveerde Seuntjens heb je heel veel profijt in de nacompetitie. Die moet juist dit soort wedstrijden spelen om een goed gevoel te krijgen.

  Dit zijn wedstrijden dat hij 1 doelpunt en 2 assists kan maken.

  Wat een gelul dat Duarte nu ingepast moet worden omdat we 1 wedstrijd zonder Mats tegen een Eindhoven of Volendam moeten. Dat moet makkelijk opgevangen kunnen worden. De prestaties lijken wel beter te worden maar ik heb er oprecht geen goed gevoel bij.

  Stam geblesseerd, Dinsdag als verdedigende middenvelder, Ars uit vorm en Unal een beperkte spits (als we heel eerlijk zijn, dat is wel gebleken bij een iets hoger niveau). En rare keuzes van Dijkhuizen bovenal. Het enige wat me overeind houdt zijn die 16.000 morgen.

  0

  0
 • ennoajseejer
  8 april, 2016 - 00:12

  Hoeveel RKC-ers komen er? De vorige keer in de eredivisie (die wedstrijd had NAC eigenlijk moeten verliezen) zat het uitvak ramvol…..

  0

  0
 • Dutchbird
  8 april, 2016 - 02:05

  @Peer11 @balletje
  het wordt tijd dat jullie eens door die body language van Mats Seuntjens heen leren kijken want dan zie je dat hij een van de meest getalenteerde spelers is van de afgelopen 10 jaar en zie je ook dat hij vaak stevig mee verdedigt, meer dan de andere aanvallers. Dat zal jullie waarschijnlijk niet lukken omdat je ongelijk erkennen niet erg bij jullie beiden past. Iedereen heeft recht op zijn tekortkomingen, jullie ook. Maar het zou wel jammer zijn als Seuntjens mede vanwege bevooroordeelde supporters als jullie verloren gaat voor NAC.
  Met spelers als Brands, Suk, Dingsdag, en Ars komen we heel misschien in de eredivisie maar zullen we daar nooit lang blijven. We hebben meer jongens nodig van het niveau Stam, Seuntjens, Matic en Unal en daarnaast een aantal van het niveau van Diermen, Naah, Gorter, Mulder, Lazic en van der Weg.

  0

  0
 • Karoline
  8 april, 2016 - 08:12

  Iedereen heeft het over Mats, maar nu heeft nog niemand gereageerd op de vraag hoe het met Kevin Brands zit?

  0

  0
 • nachoreca
  8 april, 2016 - 09:11

  Waar ik erg benieuwd naar ben…. Waarom krijg je een duimpje omlaag als je stelt dat het een schande is dat Sparta kampioen wordt ipv ons..?! Is dat het motto; als het maar druk is, we kunnen zuipen en kut roepen? Ik ken net als jullie ongetwijfeld ook erg veel supporters van de oude garde die wedstrijden overslaan vanwege deze klote competitie en erg matige binding met het elftal namelijk… dat we de duurste selectie van de jupiler league vertegenwoordigt….clubliefde is mooi en prachtig… maar liefde maakt ook blind. .!!!

  0

  0
 • F4 NAC
  8 april, 2016 - 09:17

  Jezelf op de borst kloppen ‘wij zijn de beste supporters van het land’ omdat er tegen RKC 16.000 kaarten verkocht zijn maar ondertussen wel structureel een van de toppers uit de eigen jeugd neersabelen..

  Maak je liever druk over iemand die nog helemaal niets heeft laten zien en na maanden trainen hooguit fit genoeg is voor 60 minuten.. Ook ik vind het onbegrijpelijk dat deze Duarte de voorkeur krijgt boven Kevin Brands.

  0

  0
 • Theo
  8 april, 2016 - 10:58

  Ik vrees dat ze het weer veel te gemakkelijk op gaan nemen,en we weer van een koude kermis thuis komen.

  0

  0
 • Theo
  8 april, 2016 - 11:00

  En dan nog degradeer je uit de eredivisie dutchbird met wat jij opnoemt.

  0

  0
 • kopspion
  8 april, 2016 - 11:09

  toch blijft het op zijn minst wel erg vreemd dat Kevin Brands geen enkele kans meer lijkt te krijgen; zeker nu je een aanvallende middenvelder nodig hebt !?
  hij is toch de enige middenvelder die ook nog eens regelmatig raak schiet……

  0

  0
 • Fred
  8 april, 2016 - 12:39

  @ RV , maar helaas die op en top gemotiveerde Seuntjens speelt bij VVV en niet bij ons !

  0

  0