Go to Top

Dijkhuizen: Jong talent geef ik graag een kans

Dijkhuizen: Jong talent geef ik graag een kans

Vanavond staat de kraker van de competitie op het programma. De wedstrijd waar iedereen naar uitkijkt, Achilles 29-NAC, begint vanavond om 20:00. Op sportpark de Heikant (je leest het goed, sportpark geen stadion) wil Marinus Dijkhuizen een vervolg geven aan de goede start van zijn ploeg in de andere kraker tegen Jong FC Utrecht.

Afijn, ook bij deze spek en bonen clubs moet gespeeld worden en dan kan je er maar beter twee aan het begin van de competitie hebben. Een geweldige pass van Heamhouts en een prachtige invalbeurt van Bodi Bursselers gaven NAC wat het verdiende en de eerste drie punten van dit seizoen waren een feit. De parel van het zuiden moet zonder Danny Verbeek, Vinnie Vermeer en Jesse van Bezooije zien te winnen van Achilles’29. De drie spelers kampen met blessures en nemen nog hun rust. De twee laatst genoemden zijn weer op de weg terug en in overleg met Dijkhuizen blijft Danny Verbeek uit voorzorg aan de kant.

Zoals we eerder al konden melden start NAC met Bodi Brusselers en Thomas Agyepong in de basis. Agyepong is sinds deze week speelgerechtigd en start dus door een blessure van Verbeek meteen in de basis. Dijkhuizen is tevreden met de huurling. “Thomas is blessurevrij en sinds deze week mag hij spelen. Hij is een echte buitenspeler die goed past in ons systeem. Samen met Giovanni Korte hebben we aan die kant een aantal goede opties die we ook zullen benutten. Ook hij wordt iedere week fitter.”

Ook Bodi krijgt zijn kans. De jonge speler maakt indruk op Dijkhuizen en lijkt een paar plekken in de rangorde te zijn gestegen. Dijkhuizen is in ieder geval blij dat de jonge speler onderdeel is geworden van de selectie. “Jong talent geef ik graag een kans als ik het gevoel heb dat ze er klaar voor zijn. Dat was met Grad Damen vorig jaar ook het geval. Je weet nooit hoe dat de eerste keer uitpakt, maar hij heeft goede eerste weken gehad. Het is voor hem een mooie kans om te laten zien wat hij kan na zijn invalbeurt van vorige week.”

Bron: B-Side Rats, NAC

18 Reacties op "Dijkhuizen: Jong talent geef ik graag een kans"

 • RV
  12 augustus, 2016 - 14:48

  Bodi krijgt nu de kans maar ik hoop dat Damen en El Allouchi (als hij blijft) ook beseffen dat dit het jaar is dat ze kansen gaan krijgen in het eerste en op het middenveld.

  Ons middenveld is sterk maar Haemhouts, Nijholt en Stans gaan ook geen 38 wedstrijden spelen.
  Dit is het jaar dat de jeugd een kans gaat krijgen, hopelijk zijn ze allemaal even gretig.

  0

  0
 • 19September1912
  12 augustus, 2016 - 15:02

  Winnen wij deze wedstrijd makkelijk dan worden we kampioen. Vorige jaar veel moeite met zulke clubs en ook wat punten laten liggen die we aan het einde tekort kwamen. Ik heb er vertrouwen in.

  0

  0
 • Bredase Gek met borsthaar
  12 augustus, 2016 - 15:09

  Verbeek mis je niet. Met alle respect.

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  12 augustus, 2016 - 15:17

  Ik zie mensen over kampioenschap praten. Laten we niet vergeten dat we de 1e 2 wedstrijden tegen de 2 zwakste ploegen van de Juup spelen. Daar wint iedereen van.

  0

  0
 • Vak_G
  12 augustus, 2016 - 15:20

  Laten we vooral niet arrogant gaan worden door Achilles een spek en bonen club te noemen!!

  0

  0
 • Rattata
  12 augustus, 2016 - 15:24

  Over het kampioenschap praat is pas als we 2 maanden gespeeld hebben. Die fout maakten wij vorig jaar ook.

  0

  0
 • henk
  12 augustus, 2016 - 15:25

  @Ouwe S
  Dat het 2 zwakke tegenstanders zijn snapt iedereen.
  Niet iedereen gaat daar van winnen. Er is nog nooit een club met 0 punten geëindigd. Herinner je nog hoe lastig NAC het vorig jaar had in Groesbeek?

  0

  0
 • harm
  12 augustus, 2016 - 15:26

  Bryan erbij?

  0

  0
 • Geeltje
  12 augustus, 2016 - 15:32

  Vergeet dat kampioenschap nou.. Bespaar jezelf de illusie! Een leuk vechtploegje moeten we krijgen, één echt team en een positieve vibe bij de supporters. Dan zien we vanzelf wel waar het schip strand. En ten slotte..

  Playoffs haal je toch wel, dus echt spannend wordt het toch pas weer op de aller laatste speeldagen/tijdens de playoffs.

  0

  0
 • Jiwan
  12 augustus, 2016 - 15:42

  Zet hem op NAC!

  0

  0
 • Chris
  12 augustus, 2016 - 16:37

  Verbeek was vorig jaar niet best, maar een Verbeek zoals tegen Mechelen en Jong U vind ik wel degelijk een belangrijke schakel in het team.

  0

  0
 • Dun Diëe
  12 augustus, 2016 - 17:24

  Iets minder laatdunkend tegenover de mannen en vrouwen uit Groesbeek mag wel, bsiderats! Hup Nac!!

  0

  0
 • Jf
  12 augustus, 2016 - 17:39

  Iedereen doet ook zo min over Utrecht. Eerst maar eens afwachten wat andere ploegen op de mat brengen tegen Utrecht. Zijn gewoon de beste junioren en ze hebben een goede opleiding.

  0

  0
 • buurman
  12 augustus, 2016 - 18:03

  Die arrogantie dan Achilles niks voorstelt is niet goed. Des te meer kun je op je bek gaan.
  Wie had een jaar of vijf geleden kunnen denken dat wij ons druk zouden gaan maken om een wedstrijd tegen Achilles.
  En voor mij is het nog helemaal niet zeker dat het deze avond goed afloopt voor ons NAC.

  NAC moet alles uit de kast halen om in een positieve flow te blijven. Win je dan kun je tegen mvvv op 9 punten komen en sta je bovenaan.
  Verliezen we straks dan zal de twijfel weer toenemen. En dat moeten we niet hebben.

  0

  0
 • scheppioni
  12 augustus, 2016 - 19:25

  @ buurman
  Bij slap en afwachtend beginnen dan gaan we zeker flink op ons bek, ik mag hopen dat Dijkhuizen hier goed van doordrongen is !!! Ik hou mijn twijfels met Marinus !

  0

  0
 • ger
  12 augustus, 2016 - 19:30

  e n ik zeg 1-3

  0

  0
 • Bas
  12 augustus, 2016 - 19:34

  Ben heel benieuwd naar vanavond. Ik houd het op een zakelijke 0-2.
  Net zo benieuwd naar de stand van zaken mbt Barker en Bryan. Gaan zij nog komen? Waar wachten we op? En geldt hier ook: bij twijfel vanuit de speler(s) gaat NAC verder zoeken? Bijzonder dat het compleet radiostil is vanuit NAC. Mijn ingezonden vragen aan BSR voor het interview met Marinus vanavond :)

  Hup NAC!

  0

  0
 • harm
  12 augustus, 2016 - 19:40

  City 2 man erbij godverdomme

  0

  0