Go to Top

Dijkhuizen: “Krijgen er nog toptalenten van City bij”

Dijkhuizen: “Krijgen er nog toptalenten van City bij”

NAC zal zich de komende dagen nog versterken met enkele talenten van Manchester City, zo laat trainer Marinus Dijkhuizen in gesprek met De Telegraaf weten. De selectie van de Parel van het Zuiden is nog wat smal, terwijl Guardiola inmiddels definitief weet wie hij wel en niet bij zijn selectie wil hebben dit jaar.

Dijkhuizen: “De komende dagen krijgen we er waarschijnlijk nog wat toptalenten van Manchester City bij. Daarna kunnen we met z’n allen gaan bouwen aan een NAC dat dit seizoen wél gaat promoveren naar de Eredivisie, waar het thuishoort.”

Vorig jaar lukte het NAC niet te promoveren. Met een volledig gerenoveerde selectie wordt nu een nieuwe poging gewaagd. Dijkhuizen ziet een groot verschil met vorig jaar: “Waar spelers hier voorheen naartoe kwamen om vooral een goed salaris op te strijken, hebben we nu een selectie met jongens die blij zijn om voor NAC te mogen spelen, heel veel bezig zijn met elkaar en barsten van potentie.”

Dat is natuurlijk fantastisch, maar toch hebben we onze twijfels bij nóg een lading City-spelers. De basis van NAC moet wat ons betreft hoe dan ook blijven bestaan uit ‘eigen’ jongens: Nederlandstalige jongens, die bij NAC onder contract staan. De City-talenten zijn spelers, die voor NAC doorgaans onhaalbaar zijn en daarom zonder meer welkom zijn, maar je moet niet doorslaan. Het voelt niet goed als er straks een kleine tien spelers van City, die slechts Engels spreken, rondlopen in Zundert en de basis grotendeels uit huurlingen bestaat.

Bron: B-Side Rats, Telegraaf

63 Reacties op "Dijkhuizen: “Krijgen er nog toptalenten van City bij”"

 • Chefke
  24 augustus, 2016 - 09:38

  Helemaal eens met de laatste alinea. Eentje erbij prima (verdediger), maar meer hoeft niet.

  0

  0
 • 7Hills
  24 augustus, 2016 - 09:42

  Doe dan maar Bersant Celina, Tosin Adarabioyo en Shay Facey

  Dat zijn echte toptalenten

  0

  0
 • Jemo
  24 augustus, 2016 - 09:42

  Ik snap dat mensen bezorgd zijn, maar als die spelers zich echt willen bewijzen, moet het lukken. Voor “onze spelers moet het ook een extra drive geven dat ze moeten presteren om te spelen en dat ze weten dat met promotie hun concurenten volgend jaar weg zijn en zij het NAC kunnen zijn in de eredivisie. Kijkend naar nec, hoeft een vreemdelingen leger niet altijd slecht te zijn, het meer aan de coach hoe hij dit gaat invullen. Als er geen speel garanties zijn met city, moet het goedkomen. Ik ben positief, dus hup NAC en op naar iets moois in mei.

  0

  0
 • Ki Utsuri
  24 augustus, 2016 - 09:44

  Een extra verdediger erbij is geen overbodige luxe. Toch zie ik liever (ook) Kean Bryan komen. Een grote sterke CV.

  Vergt wel wat van de technische staf om iedereen tevreden te houden maar een brede selectie is belangrijk om bovenin mee te draaien. De meeste eerste divisieploegen heb een vaste kern van 13-14 spelers. Vallen er bij VVV, Eindhoven, Volendam 2-3 spelers weg uit het elftal dan loopt de kwaliteit snel achteruit. Dat zag je vorig seizoen ook gebeuren.
  NAC heeft op het middenveld en in de aanvalslinie alle posities dubbel bezet. Het oogt allemaal nog onwennig met alle nieuwelingen maar voor de eerste divisie is dit een ongekende luxe.

  Wees blij dat we met deze constructie de selectie kunnen aanvullen en verbreden. We hebben nu een selectie met Nederlanders, Belgen en Engelsen. Dat moet qua voertaal gewoon goed te organiseren zijn in het veld.
  Of ze daadwerkelijk beter zijn dan het huidige materiaal mogen ze laten zien op de training. Dijkhuizen wordt afgerekend op de resultaten dus de beste elf zullen spelen.

  0

  0
 • Johan o
  24 augustus, 2016 - 09:44

  Facey traint iig mee…

  0

  0
 • HenriJ84
  24 augustus, 2016 - 09:45

  Er zijn er op dit moment 4 van City. Waarvan er een een vaste basisplaats heeft. En Barker en Agyepong vermoedelijk het uit mogen vechten, tenzij Korte niet fit is. Faupala lijkt voorlopig achter Dessers te staan in de pikorde. Daarnaast is vooraf gecommuniceerd dat het om 4 tot 6 huurlingen gaat. Gezien de opties selectie zal het waarschijnlijk gaan om 2 verdedigers. Waar we nog wel wat hulp kunnen gebruiken.

  Het is geen ideale situatie, nee. Maar NAC kent al zolang ik leef geen ideale situaties. Zelfs al staat er op het veld goed (dat is al weer jaren geleden) is er binnen no time weer shit met financiën of interne machtstrijdjes. Die Man City jongens zullen ongetwijfeld minuten maken. We hebben dit seizoen namelijk al 20 man nodig gehad. Maar vergelijkbare spelers, die (vrijwel) gratis komen zijn er niet te vinden voor NAC. Mede hierdoor konden we wel een aantal jongens halen die anders veel lastiger te halen waren. En hadden we een mini-selectie. We gaan zien hoeveel er komen, geef ze een kans en beoordeel ze over een paar maanden. Maar voorlopig zie ik nog niet dat die jongens onze ‘talenten’ echt dwars zitten.

  0

  0
 • Braze
  24 augustus, 2016 - 09:46

  Zoveel huurlingen van City betekent ieder jaar een zowat compleet nieuw elftal. Krijg je geen stabiele basis.
  Praktijk leert dat “Man City” zijn echte toptalenten niet naar NAC stuurt.
  Zijn de toptalenten van Man City bij NAC zoveel beter dan Jong PSV en Jong Ajax?
  Hebben we bij NAC nog een communicatieman of loopt alle nieuws via Marinus?

  0

  0
 • Pen
  24 augustus, 2016 - 09:49

  hoe zat het ook al weer met de aandelen van NAC?.. Zou bijna denken dat een city die gaat kopen, ook in relatie met een eventuele Brexit en dan het nieuwe beleid ten aanzien van buitenlandse spelers in de premier leauge..lol.eerst maar eens een constante reeks wegzetten, te beginnen met winst nr 2 a.s. vrijdag.. Ik heb er zin in.

  0

  0
 • Ouwe spionkop
  24 augustus, 2016 - 09:54

  Die Shay Facey meet 1.78 meter. Dat vind ik nou niet echt de lange centrale verdediger waar we op zitten te wachten. Geef dan beter je eigen jeugd maar een kans!

  0

  0
 • HenriJ84
  24 augustus, 2016 - 09:55

  @Braze: Kun je verder toelichten wat je wil zeggen met ‘zijn de toptalenten van Man City bij NAC zoveel beter dan Jong PSV en Jong Ajax?’

  Wil je zeggen dat NAC jongens van Ajax en PSV zou moeten huren? Want in dat geval betaald NAC wél de salarissen en is maar zeer de vraag of die hun talenten verhuren aan een Jupiler League club.

  Of wil je zeggen dat Jong Ajax en Jong PSV waar kritiek op is lijken op NAC om de huurlingen? Want dan heb je de kritiek op die jong teams niet begrepen. Die hebben geen vaste selectie itt NAC, en spelen op maandag en vrijdag met compleet nieuwe elftallen met hele andere sterktes. Is bij NAC geenszins het geval.

  PS. Ieder jaar zowat een compleet nieuw elftal. Kijk even de laatste 5 jaar terug op transfermarkt.nl. Je ziet duidelijk een groot verloop. En dit is zeker in de Jupiler League en onderkant eredivisie gewoon de nieuwe realiteit. Die clubs kunnen geen langdurige contracten bieden en beste spelers worden weggehaald. Maar voor 2017-2018 staan er van de huidige selectie nog minimaal 16 onder contract. Redelijke basis hoor.

  0

  0
 • Ad B uit Roosendaal
  24 augustus, 2016 - 09:58

  Het aantrekken van nog meer talenten van Manchester City dient zich te beperken tot één sterke centrale verdediger.
  NAC moet geen sterke onbalans gaan creëren met de huurlingen, dat is niet goed voor de teamgeest in de komende tijd.

  0

  0
 • WW
  24 augustus, 2016 - 10:09

  Van te voren was duidelijk 4 tot 6 gecommuniceerd.
  Er zijn er nu 4, dus als er nog 2 bij komen zit je nog binnen die marge.
  Is het niet voorbarig om nu al te reppen over “een kleine tien spelers van City”?
  Als het er werkelijk (bijna) 10 gaan worden, wordt het een ander verhaal natuurlijk.

  En over dat promoveren; tja, ik zag het na MVV somber in. Maar toen ik zag dat VVV (tot de afgelopen speelronde mijn gedoodverfde kampioen) gewoon thuis van Jong PSV verloor, en dat er al na slechts 4 speelronden welgeteld 0(!!) ploegen zijn zonder puntverlies, moest m.i. de conclusie zijn dat er niemand echt bovenuit steekt dit jaar. Als NAC iedere wedstrijd weer hetzelfde arbeidsethos aan den dag legt als in Dordrecht (dat is de basis), waarom zou promotie dan niet kunnen? Ik denk namelijk wel dat we “vanzelf” beter zullen gaan voetballen naarmate we langer bij elkaar zijn.

  Vrijdag eerst Den Bosch maar eens. Die grossieren voorlopig in tegendoelpunten, kan een nadeel zijn omdat ze zich in een volgepakt Rat Verlegh niet willen laten afslachten en ze hebben wel De Graafschap verslagen, maar dat was in de Vliert. Den Bosch moet dus in Breda te doen zijn. Als je minstens(!) dezelfde arbeid in de wedstrijd legt als Den Bosch, moet je gewoon winnen.

  Laat Demon voorlopig maar even staan, hield zich tegen Dordt goed staande. En Noppert bewees dat hij een prima stand-in is voor Brondeel; als Brondeel ook nog maar iets of wat last heeft van zijn blessure, gewoon Noppert laten staan.

  0

  0
 • Maarten
  24 augustus, 2016 - 10:15

  Waar is dat Facey, hier is dat Facey!

  0

  0
 • heksenketel
  24 augustus, 2016 - 10:19

  Volgens mij heeft Smulders een duidelijke visie en werkt hij planmatig. De deal met Manchester past daar prima bij. We hebben hierdoor een elftal met veel potentie wat we normaal gesproken niet zouden kunnen betalen.

  Voor de korte termijn is het belangrijk dat dit elftal op elkaar ingespeeld raakt en een echt team wordt. Als dat snel lukt, spelen we mee om het kampioenschap. En als het wat langer duurt, dan eindigen we in de top 5 en spelen we play-offs.

  Voor de lange termijn is het belangrijk dat we een vaste kern (ervaren) spelers hebben, die aangevuld wordt met Manchester spelers en eigen kweek. Er is helemaal niks mis mee om jaarlijks tot maximaal 1/3 deel van je elftal te muteren. Dit jaar is uitzonderlijk, maar het was wel noodzakelijk.

  Het interesseert mij helemaal niets dat er buitenlandse spelers in het elftal staan. Zolang ze zich maar identificeren met het gedachtengoed van onze mooie club en dit in het veld laten zien! Wat hebben we er aan als iemand Nederlands spreekt, maar geen snars begrijpt waar wij als NAC voor staan.

  Ik zie het al helemaal voor me….over 5 jaar loopt er in de Premier League een aantal spelers rond met een NAC-hart. Dat hebben wij dan toch maar mooi gedaan!

  0

  0
 • Eljé
  24 augustus, 2016 - 10:21

  @maarten, zo slecht dat het goed is.
  :-)

  0

  0
 • duistere L
  24 augustus, 2016 - 10:23

  Interessant dat Dijkhuizen zich nu zo stellig en prominent uitspreekt voor promoveren, voorheen was hij hier wat meer op de vlakte over. Ik trek zo mijn conclusies over de startpagina op de pc bij Dijkhuizen thuis.

  HEE DIJKHUIZEN, GOED BEZIG!

  0

  0
 • Maarten
  24 augustus, 2016 - 10:23

  Jordy de Wijs halen of huren had ook gekunnen. Ik vind t ook teveel huurlingen. Dat je selectie aanvult met huurlingen omdat er echt niets om handen is, prima, maar hou het beperkt.

  0

  0
 • heksenketel
  24 augustus, 2016 - 10:25

  Grappig trouwens…in De Telegraaf staat volgens mij exact hetzelfde stuk :-).

  0

  0
 • AndresIniesta
  24 augustus, 2016 - 10:25

  Eens met 7Hills, we krijgen talenten van Manchester City waar wij als NAC zijnde zeer content mee moeten zijn. Echter moeten we ook realistisch blijven: we krijgen niet de toptalenten van City. Hopelijk kunnen deze talenten een aanvulling zijn op een ‘eigen’ kern van jonge talentvolle jeugdspelers en enkele ervaren spelers. Eigen jongens zouden wat mij betreft de voorkeur moeten blijven krijgen t.o.v. de huurlingen als het verschil van kwaliteit tussen de spelers dermate klein is. Een Smith-Brown en Barker zijn kwalitatief een stuk beter dan andere spelers op die posities binnen de huidige selectie. Maar zijn een Adarabioyo en Agyepong zoveel beter dan El Ahlouchi? Hopelijk worden de eigen jongens niet geslachtofferd door Dijkhuizen. Door blessures en schorsingen krijgt Demon een kans en die pakt hij. Iets zegt mij dat deze jongen geen kans had gekregen als er nog een huurling van City had rondgelopen. Gebruik die gasten van City als aanvulling op en niet als vervanging van!

  0

  0
 • Oosterhout3
  24 augustus, 2016 - 10:27

  De telegraaf zegt ook dat kean bryan van city is gehuurd….. terwijl die er juist niet is….. wat een onzin alom!!

  0

  0
 • JK
  24 augustus, 2016 - 10:31

  We hebben vooral een sterke centrale verdediger nodig, dat zag je tegen Verheijdt van us MVV’ke. Aanvallend zit het wel goed, het middenveld volgens mij ook omdat Stans en Haemhoudts wel wat beter kunnen dan ze de laatste twee wedstrijden hebben laten zien.

  0

  0
 • Mike
  24 augustus, 2016 - 10:33

  Een grote sterke centrale verdediger erbij en dan ben je toch wel klaar denk ik tenzij er nog gaan vertrekken.
  De groep huurlingen moet ook niet meer dan 5 zijn denk ik. Daarbij hebben we nu zoveel spelers( NAC heeft nog nooit zon brede selectie gehad de afgelopen 10 jaar).. hoe ga je die allemaal tevreden houden? Daarbij moet je echt voorkomen dat er een kliekje ontstaat met teveel huurlingen. Dat gaat wringen in zon groepsproces.

  Ik geloof pas wat er komt als Smulders het meld. Hup Smulders!

  0

  0
 • Japio
  24 augustus, 2016 - 10:36

  Ronald Koeman en Frank de Boer zijn met hun 1.80m ook niet de langste, maar wel een van de beste centrale verdedigers van de wereld toen zij voetbalden.

  Lengte is dus onzin en geef jongens een kans.

  HUP NAC!

  0

  0
 • Zagge
  24 augustus, 2016 - 10:38

  En dan promoveert NAC met niet vier maar zes City spelers en dan hoor je niemand meer piepen.
  Alles wat NAC sterker maakt is welkom!

  Ow en als NAC promoveert krijgt het in de ere ook ander nievau spelers van City…

  0

  0
 • buurman
  24 augustus, 2016 - 10:42

  Eerst den bosch maar weer eens verslaan.

  0

  0
 • svt076
  24 augustus, 2016 - 10:49

  Gelukkig is de deal voor 5 jaar dus als nac promoveert blijven sommige spelers misschien wel, en sta je niet elk jaar naar een ander team te kijken

  0

  0
 • Oldskool
  24 augustus, 2016 - 10:49

  Promoveren MOET. Als dat met 10 city spelers moet (wat onzin is overigens) dan maar zo. Was NAC gepromoveerd dat was een Unal gebleven bijvoorbeeld en kun 2 met een stuk of 3-4 echte toppers van City doorstoten naar een kerngezonde club. En dan is het prima om dat een aantal jaren te doen en een stuk of 8 echt goede eigen spelers in te passen.
  Niks is ideaal, maar dit zoveel liever dan straks een of andere vage eigenaar (dan is er geen weg terug meer).

  Het uiteindelijke ideale doel zou moeten zijn om te promoveren, een basis neer te zetten (met steun van City) en dan als je in de eredivisie blijft en stabiel bent, transferinkomsten te gebruiken om eigendommen terug te kopen. (Aandelen, Horeca etc) zodat je nooit meer in deze situatie komt. NAC heeft die potentie zeker, alleen je moet uit die klote jupiler league komen en een tijdje eredivisie spelen. Laat City daar maar mee helpen…..

  0

  0
 • Brutes
  24 augustus, 2016 - 11:04

  De beste komen niet naar nac
  Die gaan naar twente en PSV

  We moeten snel weg uit die juup comp dan word het pas interessant

  0

  0
 • Maarten
  24 augustus, 2016 - 11:09

  Fijn dat er 2 Maartens er zijn.

  0

  0
 • Mie$
  24 augustus, 2016 - 11:13

  Wie heeft het hier over stabiliteit in de spelersgroep? Wij zijn nog steeds een club waar spelers die er een beetje bovenuit steken na 1jr weggekocht worden. Dan is het stabieler om ieder jaar op een (behoorlijk) aantal talenten in huurvorm te kunnen rekenen. Max zes in de selectie, max 3-4 in de basis. Aanvullen met ervaring + eigen jeugd. Een betere optie is er op dit moment gewoon niet!

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek@bsr
  24 augustus, 2016 - 11:23

  Topic voor Teun aub!!!!!!!! Promoot dit een beetje meer anders wij moeten er zijn idd geval anders kan die titel beste supporters van het land ook wel de prullenbak in haha kom geef anders een tussenstand van kaarten of wat er nog meer te doen zal zijn is volgende week al he !!!!!!!

  0

  0
 • die ne gast
  24 augustus, 2016 - 11:26

  Eerst maar afwachten wie er komen en wat ze kunnen. Ik ben heel blij met Smith-Brown, hij is een degelijk back en ik heb bij hem een beter gevoel dan bij Gorter vorig jaar (sorry Donny).
  Barker is technisch een genot om naar te kijken, maar heeft nog geen goal of assist op zijn naam staan, dus of het ook een effectieve speler wordt, moet nog maar blijken. Maar voorlopig lijkt NAC er niet slechter van te worden.
  Agyepong lijkt Jupiler League niveau: hij komt niet te kort, maar steekt er zeker ook niet echt boven uit.
  Faupala heb ik nog te weinig van gezien om een oordeel te vellen.

  Tussenstand tot nu toe wat mij betreft: 2 aanwinsten, 1 twijfelgeval en 1 onbekend.

  NAC moet gewoon weg uit de Jupiler League. De Jupiler League is een financiële en sportieve hel voor NAC voor wat betreft het aantrekken van ‘eigen’ spelers. Alle middelen zijn dus geoorloofd om weg te komen uit de Jupiler League. Als dat met 6 man (het worden er zeker geen 10) van City moet, dan moet dat maar.
  Zolang er maar geen speelminuten gegarandeerd worden, want dat is de dood in de pot voor de teamspirit.

  0

  0
 • Lars w
  24 augustus, 2016 - 11:34

  Adarabioyo zal zo goed als zeker onhaalbaar zijn, voor degene die daar nog in geloofden. Hij start vanavond naar alle waarschijnlijkheid voor Manchester City tegen Steaua Boekarest. Hopen op Kean Bryan en Shay Facey samen!

  0

  0
 • Dun Diëe
  24 augustus, 2016 - 11:37

  Ik ben benieuwd waar die samenwerking op den duur toe gaat leiden. Het kan zeker zijn dat City op een gegeven moment de aandelen of een deel ervan gaat opkopen. En het zal ook altijd wel een raadsel blijven of dit de intentie van of Nac of City geweest is welk traject ze momenteel hebben ingezet. Wat ik van City supporters heb begrepen , en waar er laatst ook één van op dit forum vertoefde, is dat zij enorm blij zijn met de investeringen van die sjeik.

  City ging ook als volksclub jaren lang gebukt onder wanbeleid. En met de sjeik kwamen de investeringen en het goede was dat de clubcultuur enigzinds met rust werd gelaten. Natuurlijk zijn er dingen veranderd maar niet op grote schaal – de club heeft nu succes en tegelijkertijd zijn identiteit behouden.

  Nu zeg ik niet dat we zomaar de weg vrij moeten maken voor sjeik Mansour en zijn oliedollars, maar het is zomaar iets dat zou kunnen gebeuren als we gepromoveerd zijn en een goede basis in de eredivisie hebben. En dit is meteen het beangstigende van zo’n overname, je weet nooit wat voor figuur er op die stoel gaat zitten en wat voor ideeën hij heeft. Voor City heeft het dan wel goed uitgepakt maar dit is geen garantie.

  Maar goed, dit is allemaal wel heel ver vooruit kijken. Eerst promoveren. Dus eerst winnen van Den Bosch.

  0

  0
 • Oldskool
  24 augustus, 2016 - 12:16

  @ Dun Diëe

  City mag geen aandelen bezitten van NAC. Is verboden. (Dan krijg je geen licentie).

  Ik zie ook geen enkele reden waarom City dat zou willen. Zij hebben wat ze willen. Een club waar ze spelers ervaring op kunnen laten doen. Liefst in de ere.

  0

  0
 • F7 Gekkelijke
  24 augustus, 2016 - 12:43

  Ik moet ook eerlijk zegge. Dat ik op max nog 1 extra speler rekende. Als daar nog 1/2 extra bij komt vind ik het ook wat veel worden.

  Besparen we wel weer die €100.000 die nog vrij was voor aankopen / andere huur constructies. Dat san weer wel.

  0

  0
 • scheppioni
  24 augustus, 2016 - 12:49

  Zo is’t buurman, eerst maar eens den bosch, er kunnen er nog wel tig meer komen uit city, het probleem zit h’m echt in de wortel Marinus !! Laat nou eens zien dat de ploeg contstant ballen toont en niet gedeeltes van de wedstrijd ! HUP NAC

  0

  0
 • Dun Diëe
  24 augustus, 2016 - 12:50

  @oldskool

  Oké, dus een club mag geen aandelen bezitten van een andere club. Begrijp ik het zo goed? Dat is misschien maar goed ook. Maar ik ben gewoon benieuwd of ze nog verdere plannen met Nac hebben of dat het ze alleen om het stallen van hun talenten gaat. Tijd zal het leren.

  0

  0
 • Oosterhout3
  24 augustus, 2016 - 13:12

  @dun die, dat mag idd niet van de knvb!

  Wat ik wel apart vindt is dat onder elke stuk van de bsr, het ook over aandelen gaat….

  Zijn er daar nu zoveel naar benieuwd??

  0

  0
 • die ne gast
  24 augustus, 2016 - 13:27

  @Dun Dieë / Oosterhout3
  Op papier kan je er altijd voor zorgen dat het lijkt dat de aandelen van twee clubs niet in dezelfde handen zijn.
  Wie de aandelen heeft, heeft de macht en wie de macht heeft kan de club grotendeels maken of breken.
  Kijk maar naar Engeland met Wimbledon als grootste schrikbeeld.
  Als een type luchtkasteelbouwer als Munsterman of Mommers de macht bij NAC zou grijpen, dan kan de club kapot gespeculeerd worden.
  Dus het is heel belangrijk dat we vinger aan de pols houden waar de aandelen zijn en wie zich (mede-)eigenaar van NAC mag noemen.

  0

  0
 • naxioma
  24 augustus, 2016 - 13:36

  @pen

  Dat uiteindelijk een andere partij de aandelen van NAC overneemt is onvermijdelijk en tevens ook zeer wenselijk. Man City kan dat niet doen, maar wel een van de partners in de City Football Group. Dit wordt dan naar alle waarschijnlijkheid CITIC, een enorm groot en zeer vermogend Chinees conglomeraat. Door gerichte investeringen kan NAC dan doorgroeien naar de subtop eredivisie, hetgeen de samenwerking met Man City interessanter maakt. Kwestie van tijd. Kan wat mij betreft niet snel genoeg gaan. NAC op weg naar de Champions League.

  0

  0
 • RNL
  24 augustus, 2016 - 13:41

  Nederlandstalige jongens. Dat is ook een nieuw modeverschijnsel he? Maar we zullen het doorgeven aan Arnold, Salmon, Peto, Feher, Babos, Amoah, Perica e.v.a.

  Mensen moet ook maar eens begrijpen dat de tijd van Brusselers en Remie voorbij is. Daarnaast: nog nooit gaat zoveel eigen jeugd een kans krijgen als dit seizoen. Sterker nog, er hebben er al 2 gescoord. Maar blijf het vooral spannender maken dan het is.

  0

  0
 • Geeren-zuid
  24 augustus, 2016 - 13:43

  City heeft ook n club in Amerika dus mogelijk is t wel, er zijn dus wel degelijk mazen in de wet

  0

  0
 • Oldskool
  24 augustus, 2016 - 13:44

  @ naxioma

  Jij hebt geen kinderen zeker? Denk je dat dat eeuwig duurt?
  NAC moet gewoon 51% terughalen en eigen baas worden. Het liefst ooit in een eigen stadion.

  0

  0
 • WW
  24 augustus, 2016 - 13:54

  @Scheppioni

  Het probleem is m.i. dus niet Dijkhuizen (als er al een echt probleem is; MVV was slecht maar zoals 1 zwaluw nog geen zomer maakt, maakt 1 kraai ook geen winter!).

  Dat er een keer een zeperd tussen zit als tegen MVV is kut, en dat dat deels komt omdat “David” Rommens tegen die Goliath van MVV stond zie ik ook wel, maar je kan ook zeggen dat een elftal zelf in staat moet zijn om te snappen “achterin lengte bij lengte”, of als de linksback enkel de schoenzolen van de rechtsbuiten ziet omdat die veel te snel is even van positie laten wisselen met de rechtsback, zo regelden we dat bij Gunners 3 ook zelf zonder influistering van enige coach.

  Dordt-uit vond ik een goeie reactie op MVV. NAC werd soms teruggedwongen, maar de ruggen werden gerecht en de overwinning over de streep getrokken. Mentaliteit is ook een kwaliteit. Ik vond het klasse.

  Vorig seizoen pakte Maaskant gemiddeld 1,33 punt per wedstrijd. De sfeer was dermate slecht dat hij feitelijk door zijn selectie is ontslagen.

  Onder Dijkhuizen pakten we gemiddeld ruim 2 punten per wedstrijd. Nu wordt de sfeer en samenwerking juist geroemd.

  Uiteindelijk gaat het om de punten. Puur gebaseerd op data kan je onmogelijk de conclusie trekken dat Dijkhuizen het slecht doet.

  Een geheel ander aspect dat wat mij betreft meespeelt is dat je je als club werkelijk onsterfelijk belachelijk maakt als je nu Dijkhuizen zou ontslaan. Ik zie geen aanleiding, reken maar dat de buitenwacht al he-le-maal geen aanleiding ziet. We zijn onderhand een kerkhof voor bestuurders, directeuren en trainers. Dat moet een keer stoppen, want zo worden we gezien.
  En je gaat je daarnaast ook weer een afkoopsom op de hals halen (van welk geld?).

  Vrijdag pakken we Den Bosch. En dan doen we gewoon goed mee in de top van de JL. Dan hebben we daarna 2 weken om alle nieuwelingen in te passen. En dan gaat het gewoon lopen.

  0

  0
 • Gvd
  24 augustus, 2016 - 14:12

  Te veel MC spelers gaan voor onrust zorgen, zo wordt je geen kampioen.

  @ww
  Jij was maandag zeker in droomland!
  Weinig NOAD (ja bij het beperkte Dordrecht), in de verdediging werden grote fouten genaakt die je normaal gesproken 3 punten kosten.

  0

  0
 • Nakkie
  24 augustus, 2016 - 14:47

  In Engeland, Spanje en Italie zijn bijna alle clubs al van Chinezen, Arabieren en Gokbedrijven. Ik ben bang dat NAC zometeen ook geen andere keus heeft net als Man.City vele andere clubs. Die spelers komen echt niet voor niets omdat wij zo aardig zijn in Breda.

  0

  0
 • die ne gast
  24 augustus, 2016 - 15:33

  @naxioma
  Smaken verschillen blijkbaar. Om maar niet te zeggen dat je je mond moet gaan spoelen (oeps nu zeg ik het toch)…

  Liever NAC in handen van NAC’ers (en het liefst in handen van de supporters) en dan maar op een lager niveau voetballen (liefst wel Eredivisie) dan dat NAC in handen is van een verre Chinees en meedoet om Champions League plaatsen.
  Als NAC in buitenlandse handen komt, ben je overgeleverd aan de grillen van iemand die verder geen binding heeft met NAC en Breda. En die steun zal altijd tijdelijk zijn en wat daarna komt, moet je ook weer afwachten.

  Met een beetje pech heb je een Chinees die verstand van voetbal denkt te hebben en zich een weg naar boven toe wil speculeren à la Mommers of Munsterman. Als het dan mis gaat, dan gaat het om bedragen die nooit meer op te hoesten zijn en is NAC failliet.
  En als de Chinees / Rus / Arabier een ander speeltje heeft gevonden en er geen geld meer in wil steken, moet je ook maar kijken wat hij achterlaat. Ook dan gaat het waarschijnlijk om bedragen die niet zijn op te hoesten en gaat NAC failliet.

  NAC is juist zo uniek doordat zoveel mensen zich verbonden voelen met de club en doordat eigenlijk iedereen wel lid is van de vijfde / zesde / zevende colonne bij NAC.
  Dat we tot nu toe nog niet in een financiële afgrond zijn gevallen is mede te danken aan de vele (kleine) sponsoren en supporters die erachter blijven staan, maar ook de huidige aandeelhouders hebben laten zien dat zij NAC niet zomaar laten vallen, juist omdat ze zelf ook NAC-supporter zijn.
  Als er één rijke buitenstaander de baas wordt, zal die verbondenheid een stuk minder worden, omdat het dan minder voelt als ‘mijn’ club. Als de belangrijkste beslissingen in Peking / Moskou / Dubai worden genomen, snij je toch een stuk van de ziel uit NAC weg.

  0

  0
 • naxioma
  24 augustus, 2016 - 15:37

  @oldskool

  Froom vooral lekker verder. NAC zal nooit meer in gelegenheid zijn de aandelen en het stadion terug te kopen. De ontwikkelingen in het voetbal zullen en moeten niet aan NAC voorbijgaan. Ik ben blij met de ontwikkelingen sie in gang zijn gezet en ik heb veel vertrouwen in onze toekomstige Chinese eigenaren. Chinezen zitten in business voor de lange termijn, met een duidelijk doel. Het is beter om voorop te lopen dan om er te laat achter te komen dat de boot is gemist en NAC failliet is…

  0

  0
 • die ne gast
  24 augustus, 2016 - 16:29

  @naxioma
  Ik denk dus dat je eerder failliet gaat als je je ziel aan een buitenlandse investeerder verkoopt, dan als je het eigendom in eigen hand houdt / krijgt.
  NAC heeft nog nooit meegedaan met de grote jongens en moet dat ook niet willen. Dat is vragen om ellende en trekt de verkeerde (succes)supporters aan, waarmee het unieke karakter van NAC zal verdwijnen.

  ‘Als je lang genoeg jezelf blijft, wordt je vanzelf bijzonder’

  0

  0
 • scheppioni
  24 augustus, 2016 - 20:00

  @ WW
  Ik hoop echt van harte dat je gelijk hebt, maar een beetje voetballer ziet dat er bij NAC(en dan heb ik het puur om het geloof om een wedstrijd te winnen) het geloof in de groep nauwelijks toeneemt en ja in mijn ogen is er dan ook maar ene verantwoordelijk voor !
  Het gaat mij nooit om de toekomst van een trainer van NAC, het gaat er om dat er een bv Spelbos(eerste keer) voor de groep staat, waardoor de overtuiging ervan afspat en met Marinus lijkt dit nimmer te gaan lukken dan kun je zo door aanmodderen totdat we dalik net boven wolluk 15de staan en gaat hij er alsnog uit !
  Marinus heeft nu puur zijn spelers tot beschikking en ja het is nu misschien iets wat vroeg, maar ik zie ons in oktober weer bungelen op deze manier !
  Ons NAC doet er verstandig aan de volgende trainer een prestatie contract voor te leggen, dan krijg je juist in mijn ogen een gretige hond voor de groep en die hoeft absoluut geen naam te hebben !
  In mijn ogen verliezen sommige de realiteit, de toekomst van ons NAC uit het oog !
  We gaan het vrijdag zien, nu is den bosch voor iedere club voer, maar voor ons NAC !?!
  Vrijdag om 22.00 u weten we alweer meer !

  0

  0
 • am
  24 augustus, 2016 - 20:25

  Wat staan er toch weer veel mensen in de zeur|zeik modus. We moeten wel promoveren, maar niet met teveel city-spelers. Wat willen we nu?
  We gaan die city-spelers hard nodig hebben!
  Maakt mij echt niet uit hoe we promoveren.

  0

  0
 • Badeend
  24 augustus, 2016 - 21:13

  Dus omdat naxioma vindt dat “Chinezen zitten in business voor de lange termijn, met een duidelijk doel”, is dat waarheid? Hoe kun je dat nou stellen als je nog geen flauw benul hebt van wie, waarom en OF er sprake is van de verkoop aan (buitenlandse) derden? Wat een onzin.

  NAC is prima bezig met het opbouwen van de eigen, onze, club. En daar moeten ze gewoon mee doorgaan. Net zoals Dijkhuizen gewoon de kansen moet krijgen. Ik ben het dan ook pertinent oneens met de beweringen van scheppioni hierboven. Maar naast dat ik het er 100% mee oneens ben, is het -zoals je zelf al stelt – veel te vroeg om hier iets over te zeggen. Misschien moet je eens stoppen met het proberen te zagen aan de poten van de stoel van Dijkhuizen, accepteren dat je het voorlopig met hem moet doen (Maaskant komt echt niet meer terug) en kiezen voor de support-modus. Het zou je sieren.

  0

  0
 • scheppioni
  24 augustus, 2016 - 21:30

  @ badeend
  Dat mag jij vinden jongen, ik vind dat jij gewoon je ogen aan het sluiten bent en waarschijnlijk nooit gevoetbald hebt, want anders voel je wel aan (en ik heb niks tegen Marinus en ben ook niet voor Maaskant), ik constateer alleen dat Dijkhuizen en NAC waarschijnlijk nooit geen ideale klik gaan hebben.
  Mijn puur belang als supporter zijnde is het belang van NAC, ik zie al heel lang en nu ook met nieuwe spelers dat het allemaal te plichtmatig is. Ik hoop echt dat ik ongelijk heb, dat we de pannen met Marinus van het dak gaan voetballen, al vind ik 90 minuten lang strijd nog altijd het belangrijkste, maar zo’n eerste half uur zoals tegen mvv, zegt mij genoeg en dat heeft puur met teamspirit te maken en niet met elkaar wennen en groeien naar mekaar ! Kortom het woord ‘belevenis’ is bij ons NAC nog heel ver weg, had gehoopt dat Marinus meer van zijn vriend Robin van Galen had opgestoken !!
  In oktober weten we meer en ik hoop echt dat ik ernaast zit, maar betreft beleving nogmaals vrees ik het ergste !

  0

  0
 • Oosterhout3
  24 augustus, 2016 - 22:20

  Ik ben het met die nu gast 200%mee eens, liever failliet en 5e klasse met de helft van de supporters, dan de ziel van de club verkopen aan een of andere spleetoog, rus of weet ik het wat…..

  Leuk voor de ticketprijzen ook… kan zomaar worden verdubbeld!

  Ben het met oldskool eens, al denk ik dat dat plan nooit vanuit dit nac bestuur zal komen,en ook dus niet in de nabije toekomst…..

  Hupnac

  0

  0
 • Bredafun
  24 augustus, 2016 - 22:22

  @am, inderdaad zijn gode spelers nodig voor nac, en we hebben er een aantal rondlopen die volgend seizoen of nog n jaar ere spelen en dan terug naar hun roots. zie ho Unal dit weekend speelde.
  Wie Enes Ünal in zijn Profcoach-team had opgenomen, was in speelronde drie spekkoper. De aanvaller van FC Twente maakte een loepzuivere hattrick tegen FC Groningen en dat leverde negentien punten op.
  We hebben er weer n talent bij nu o.a. “Brandon Barker”, dat is degene die nog veel ga betekenen voor NAC!
  eveneens Ashley Smith-Brown ook n toppertje!

  0

  0
 • Badeend
  25 augustus, 2016 - 07:49

  @ scheppioni

  “Jongen”, wat ben ik het gruwelijk oneens met je. Als er iets is wat ik dit seizoen al onmetelijk meer zie in dit team vergeleken met de afgelopen jaren (dus zeker niet alleen vorig jaar), is het juist die teamgeest. Deze gasten werken wél voor elkaar. Dat is waar het aan ontbrak. Vorig jaar het meest, maar daarvoor ook al lang.

  Wat mij betreft zie jij het precies helemaal verkeerd, maar de toekomst zal het uitwijzen. De essentie en beweegreden van mijn vorige post was echter om te kijken of jij (en anderen!) kunnen stoppen met het afbranden van Dijkhuizen, Smulders, het team of wie dan ook binnen NAC, en kunnen beginnen ‘supportertje spelen’.

  Het is op het belachelijke af hoe hier totale paniek toeslaat (incl. het besmeuren van personen) na 1 slechte wedstrijd. “gelukkig” werkt het ook zo dat iedereen de hemel weer wordt ingeprezen op het moment dat iemand een bal 2x goed raakt. Ik mag hopen dat mensen bij NAC het kaf van het koren weten te scheiden op dit soort sites.

  Of ik zelf gevoetbald heb, vind ik overigens niet zo relevant.

  0

  0
 • RNL
  25 augustus, 2016 - 09:54

  @Badeend Hear Hear. Overigens hoop ik dat mensen bij NAC reacties op sites als deze gewoon links laten.

  0

  0
 • DVAKG
  25 augustus, 2016 - 12:27

  Jammer dat mensen een speler al afrekenen op hun lengte. Neem Mascherano, toch ook niet een van de grootste, en we weten allemaal wat die kan ;)

  0

  0
 • scheppioni
  25 augustus, 2016 - 12:42

  @ Badeend
  Helemaal prima dat je het niet met me eens bent, dat is ook absoluut niet mijn bedoeling. Ieder heeft zijn eigen standpunt in deze en we verwoorden het tenminste als NAC supporters normaal naar mekaar. Ik hoop daarintegen eigenlijk dat het blijkt dat je over drie maanden het helemaal bij het rechte eind hebt !
  Ik zie in 35 jaar NAC en 40 jaar totaal voetbal, vaak gelijkenissen en voetballen kunnen ze op dit niveau allemaal normaal gesproken, maar ons NAC is al heel lang(twee seizoenen) absoluut geen team en nu lijkt dit idd wel wat beter te zijn, maar dan bevreemd mij toch echt zo’n eerste half uur tegen mvv !
  Persoonlijk vind ik dit dan toch echt niet mogen kunnen op dit niveau, maar laten we het maar hopen dat deze ploeg ergens toch ineens de geest krijgt onder onze Marinus !
  Ben zeer benieuwd naar morgenavond en dit nog met een zware tegenstander voor ons NAC erbij, namelijk 32 graden !! HUP NAC, in ieder geval NOAD !!

  0

  0
 • scheppioni
  25 augustus, 2016 - 13:04

  Ik weet dat 32 graden voor ieder hetzelfde is maar heb ons NAC betere wedstrijden zien voetballen met meer strijd bij minder weer ! Dit bedoel ik ermee ! HUP NAC

  0

  0
 • Nakkie
  25 augustus, 2016 - 13:58

  We zijn nu helemaal afhankelijk geworden van een Engelse club met Chinese investeerders. Ik heb niet meer het gevoel dat ik naar NAC kijk. Bij andere noodlijdende clubs is dit ook aan de gang. We hebben helaas geen andere keus. Het NAC museum is leuker.

  0

  0
 • de muzikant
  25 augustus, 2016 - 22:12

  Niet netjes wat dijkhuizen over de selectie van vorig jaar zegt, vrij onbeschoft en schandalig zelfs. Dit geeft direct weer waarom er 18 spelers graag (en gratis!!!!) wilden vertrekken. met De Kamps erbij zelfs 19. Niemand heeft vertrouwen in deze man. Ik lees vaak dat hij gemiddeld meer punten heeft gehaadl dan Maaskant, maar Maaskant had de eerste 4 wedstrijden dan ook geen Sjoerd Ars ter beschikking. Nee, deze trainer komt al niet over als een echte NAC trainer, maar dit soort uitspraken zijn helemaal laag bij de grond.

  0

  0