Go to Top

Dijkhuizen: “Oefenwedstrijd tegen Sparta hard nodig”

Dijkhuizen: “Oefenwedstrijd tegen Sparta hard nodig”

Op 5 augustus opent NAC de competitie met een thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht. In aanloop naar die wedstrijd speelt NAC nog één oefenpot, aankomend weekend tegen Sparta Rotterdam. Trainer Marinus Dijkhuizen kijkt reikhalzend naar die wedstrijd uit, zo laat hij in gesprek met Voetbal.com weten. Zijn elftal heeft deze voorbereiding namelijk nog niet voldoende weerstand heeft ervaren.

NAC won tot op heden alle oefenwedstrijden en kreeg pas één goal tegen. De scorebordjournalist zou gelukkig zijn. Dijkhuizen is dat wat minder: “Het zijn natuurlijk veelal amateurs waar we tegen hebben geoefend, dus die resultaten zeggen me niet veel. Ik hecht er niet veel waarde aan. Aankomend weekend volgt nog een oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Die is heel hard nodig, want ook conditioneel zit het allemaal nog niet op het gewenste niveau. Daarin lopen we nu achter vind ik. Kijk, op trainingsniveau halen we het gewenste niveau wel, maar tijdens de wedstrijden komt het er nog niet uit. Daarvoor heb je tegenstanders van hetzelfde kaliber nodig. Dat hebben we wel tegen KV Mechelen en Sparta, maar liever had ik daar vier van zulke wedstrijden gehad. Nu heb je er maar twee en dat vind ik te weinig.”

Dijkhuizen kan nog niet goed inschatten hoe goed zijn elftal is. Met wedstrijden tegen Jong FC Utrecht, Achilles ’29 en MVV verwacht de buitenwacht uiteraard punten. Dat zijn normaal gesproken wedstrijden die gewonnen moeten worden. Dijkhuizen: “Nou ja, moeten. Ik snap dat het publiek dit wil. We hebben vooralsnog het risico met de personele problemen. Met name centraal achterin zijn we heel dun bezet. Er mag niks gebeuren en er moet zeker snel wat bij. Dat ze de voorbereiding niet hebben meegemaakt, vind ik wel een gemis. Maar sowieso komen er nog drie, vier jongens van Manchester City erbij, die hopelijk een meerwaarde voor ons zijn. Het team is nog niet compleet, maar ik ben ervan overtuigd dat we er vanaf het begin voor willen gaan.”

De verwachting is dat die talenten in de loop van volgende week of begin de week erna aan zullen sluiten. Dijkhuizen: “Het is de bedoeling dat er in de laatste week voor Jong FC Utrecht (5 augustus 2016) nog drie, vier jongens aansluiten bij de groep. Momenteel zitten de talenten met Manchester City in China. Ze zijn met de eerste selectie mee, dus dat is al een goed teken. Van de week hebben ook een aantal jongens tegen Bayern München gespeeld, dus die hebben op een goed hoog niveau in de voorbereiding gespeeld.”

De rest van het interview is hier terug te lezen.

Bron: B-Side Rats, Voetbal.com

 

52 Reacties op "Dijkhuizen: “Oefenwedstrijd tegen Sparta hard nodig”"

 • willem 4,5
  25 juli, 2016 - 13:55

  Een vraag die voor de hand ligt is dan: waarom hebben we dan alleen tegen amateurs gespeeld en niet tegen Jup.L en eredivisie-clubs? Wilden die niet, durfden die niet, snap de insteek niet zo goed.

  0

  0
 • bijtwijfelc
  25 juli, 2016 - 14:02

  Heel raar inderdaad, hij is daar toch zelf bij. Ik ben best positief over de nieuwe richting bij NAC. Tegelijkertijd moet Dijkhuizen nog overtuigen..

  Ik vind dit soort uitspraken nou niet bepaald getuigen van veel enthousiasme en positiviteit. Wat mij betreft: niet te veel zeuren en indekken in de media en gewoon lekker aanvallend voetballen. ADVENDO!
  (en ook NOAD natuurlijk)

  Hup NAC!

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  25 juli, 2016 - 14:04

  Ik las vanochtend in BndeStem ook al dat Dijkhuizen zijn onvrede uitspreekt over de voorbereiding. Ik vraag me dan af wie die tegenstanders in de voorbereiding uitzoekt? Dat zal toch wel in samenspraak met de trainer gebeuren?
  Buiten dat is het natuurlijk niet goed dat de hoofdtrainer nu al in het openbaar zijn onvrede uit.

  0

  0
 • Jamie
  25 juli, 2016 - 14:06

  ‘Nouja, moeten’ .. ‘Sowieso komen er nog 3, 4 spelers bij van Man City’ .. ‘Nog niet op het gewenste conditionele niveau’ ..

  Dit zijn wel uitspraken die me een klein beetje verontrusten anderhalve week voor de start van de competitie..

  Hopelijk zijn de jongens er op tijd klaar voor en wordt er goed gewerkt de komende anderhalve week. Ik kan niet wachten iig!

  Maar dit is natuurlijk alles behalve een goede voorbereiding. Ik voel al een Marinusje aankomen na een gelijkspelletje tegen Jong FC Utrecht; Onze voorbereiding was matig en we zijn nog niet compleet!

  0

  0
 • heksenketel
  25 juli, 2016 - 14:12

  Net als Dijkhuizen niet veel waarde hecht aan de oefenwedstrijden tegen amateurs, hecht ik niet veel waarde aan de interviews van Dijkhuizen. Ik kan er niet zoveel mee. Een paar weken geleden gaf hij hier op BSR een heel leuk, inspirerend en energiek interview met visie richting de toekomst. Ik was echt aangenaam verrast. Maar meestal straalt hij niet uit dat hij er zin in heeft. Best jammer, maar het is niet anders. Als hij dat maar wel op het veld doet!

  0

  0
 • Mizou
  25 juli, 2016 - 14:16

  Tegenwoordig is het bijna onmogelijk om fatsoenlijke oefenwedstrijden op niveau te organiseren in de voorbereiding. Vanwege regels, beperkingen en bepalingen wie tegen wie mag spelen. Achter gesloten deuren misschien, maar het is maar ook de vraag of je dat wilt. En dan speelt ook nog het financiële aspect een rol.

  0

  0
 • Rattata
  25 juli, 2016 - 14:17

  @Ouwe Spionkop

  Volgensmij Goetzee, die denkt alleen maar aan het financiële en wil alleen maar meer binding in de omgeving buiten Breda.
  Tegelijk was Marinus op vakantie en was de communicatie niet zo goed. Zo zal het zijn gegaan denk ik.

  0

  0
 • Peer11
  25 juli, 2016 - 14:19

  De voorbereiding is al jaren lachwekkend en van een bedroevend niveau. Paar potjes in het achterland om supporters te paaien en of te winnen is oke, maar daarna heb je weerstand nodig om beter en wedstrijdfit te worden. Je leert meer van een nederlaag tegen een goede tegenstander, dan dik winnen van amateurs. Gelukkig zijn ze nu wakker bij NAC en krijgen we volgend seizoen hopelijk wel een fatsoenlijke voorbereiding.

  0

  0
 • harm
  25 juli, 2016 - 14:30

  Wanneer ze komen volgende week ok….Maar weten we onderhand wie?

  0

  0
 • Daan
  25 juli, 2016 - 14:31

  Dijkhuizen, moet zich niet zo indekken. Hij zal toch ook een belangrijke stem in de voorbereiding hebben gehad. Bovendien zijn er vele ploegen met NAC die nog niet compleet zijn. Van deze selectie mag je verwachten dat ze om de eerste 3 plaatsen gaan spelen .

  0

  0
 • scheppioni
  25 juli, 2016 - 14:35

  Ik ben het met meerdere hierboven eens, het komt allemaal weer twijfelend over en dit is niet zeiken maar realisme, de titel vind ik dan weer wel prima met extra aandacht voor sommige hier ‘OEFENWEDSTRIJD’ !!
  Verder aanvullend op prima heksenketel, zijn woorden waren vanaf het begin al met de beste bedoelingen van Marinus, maar op een ene of andere manier straalt dit niet goed over op de groep, nogmaals de poppetjes op het veld doen er niet zoveel toe, juist nu weer dat onzekere dat lijkt weer funest te gaan worden !
  Ik hou me hart vast tot pakweg begin oktober, mijn vermoeden wordt hopelijk niet de waarheid !
  Ik wil juist een frivool NAC dat dit als team volledig uitstraalt ! NAC we follow !

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  25 juli, 2016 - 14:37

  @Daan: ook jij bent te optimistisch en naïef. Deze selectie is verre van op elkaar ingespeeld. Als je een periode pakt na de winterstop mag je al in handjes klappen. Sta er niet van te kijken dat b.v. tegen Jong Utrecht of Achilles een zeperd wordt gehaald.
  Hopelijk geven de supporters deze selectie een kans en gaan niet meteen steigeren bij de eerste de beste nederlaag.

  0

  0
 • Boer fm
  25 juli, 2016 - 15:01

  We kunnen er dus van uit gaan dat de spelers die nog van city komen sowieso naar China zijn geweest op trainingskamp en dat het er minimaal 3 zijn. Ok, klinkt goed, hebben op hoog niveau getraind en zaten dus tegen het eerste elftal aan.

  Van wat er zaterdag op het veld stond moeten er nog wel een paar vervangen worden door serieuze kwalitatieve voetballers want het was niet best en alles behalve op elkaar ingespeeld..

  0

  0
 • Oldskool
  25 juli, 2016 - 15:23

  Jong utrecht brrrrr
  Schei toch uit. Die MOET je gewoon winnen. Niet zeiken, voetballen. Het is gvd geen schoonspringen.

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  25 juli, 2016 - 15:30

  Tegen kV achter de kazerne wasje gewoon 75 min lang de betere ploeg tegen een volwaardig elftal. Jong Utrecht met alle respect. Ten eerste schandalig dat zon kut team gewoon in de Jupiler leugue speelt dit jaar. Maar moet je toch met 2 vingers in je neus van winnen. We hebben ook op dit moment gewoon 1 van de beste selecties van heel de competitie hoor

  0

  0
 • die ne gast
  25 juli, 2016 - 15:37

  Het interview op Voetbal.com is gelukkig wat genuanceerder dan de citaten in het BSR-bericht.

  Inhoudelijk zegt Dijkhuizen zinnige / realistische dingen (bijna iedereen op deze site heeft ook geroepen dat er verdedigende versterkingen nodig zijn en dat de City-jongelingen (het woord talenten durf ik nog niet te gebruiken…) pas aansluiten als de competitie al begonnen is, was ook al bekend en leidde ook hier tot bezorgde reacties).

  Maar een hoofdtrainer moet aan de vooravond van de competitie uitstralen dat hij er zin in heeft en dat hij niet kan wachten tot de competitie begint. Zo trek je nog een paar extra twijfelaars over de streep om een seizoenskaart aan te schaffen.
  Hij hoeft daarin niet te overdrijven, maar de positieve kanten mogen meer benadrukt worden dan de negatieve (realistische) kant van de huidige situatie.

  Het gemis van een communicatie-manager is blijkbaar nu al voelbaar / zichtbaar. Dijkhuizen had beter moeten nadenken / instructie moeten krijgen wat hij aan de vooravond van de competitie moet uitstralen.

  1

  0
 • de muzikant
  25 juli, 2016 - 15:38

  Waarom is dat hard nodig toptrainer? Bij de eerste 5 eindigen is toch de doelstelling? Niks mis mee hoor, we zijn wel -met afstand- de grootste club uit de Juup, maar daar moet je niet teveel waarde aan hechten toch? Daan heft gelijk, Dijkhuizen moet eens stoppen met op voorhand al excuses te zoeken.

  0

  0
 • Arie
  25 juli, 2016 - 15:39

  De opstelling afgelopen zaterdag baarde me zorgen, dus die City spelers moeten wel echte versterkingen zijn.

  0

  0
 • NAC4EVER!
  25 juli, 2016 - 15:47

  Dijkhuizen en Smulders hebben in de zomer veel dingen redelijk tot goed gedaan.
  Maar dit vind ik toch wel een minpunt.

  Dat Dijkhuizen niet perse vind dat NAC punten MOET halen in de eerste 3 wedstrijden vind ik vreemd.
  Dit is NAC wel aan zijn stand verplicht!

  Gezien het progamma vind ik ook dat we na 8 wedstrijden rond de 20 punten moeten zitten.

  Vind dat we niemand mogen onderschaten, maar iets meer lef tonen als dat Dijkhuizen nu doet mag best wel hoor.

  COME ON N.A.C!

  0

  0
 • nachoreca
  25 juli, 2016 - 15:47

  Na komend weekend weten we wat we kunnen verwachten de komende tijd….mijn gevoel zegt dat het allemaal wel los zal.lopen en we alleen lastig scoren….ik wens mijn mooie club en alles en iedereen eromheen veel succes komend seizoen….5 augustus meld ik me wederom in het stadion. …met. mijn 28e seizoenskaart op zak…..Come on nac!

  0

  0
 • NAC4EVER!
  25 juli, 2016 - 15:55

  @De muzikant

  Wat wil je dan horen?
  Dat we kampioen MOETEN worden?

  Uiteraad hoop ik dit ook, maar op dit moment schat ik Cambuur hoger in als ons.
  Denk dat onze concurenten Cambuur, De Graafschap, VVV en Eindhoven gaan worden.
  Als we in een flow terecht komen, kunnen we best Kampioen worden.
  Maar als alles tegen gaat zitten ook zomaar 5de.

  Ik vind de doelstelling (top 5 + promotie) dan ook terecht.
  Wel vind ik dat NAC perse moet promoveren.
  Al word dat denk ik geen eitje.

  Ben het wel met je eens dat Dijkhuizen niet nu al moet gaan beginnen met excuses te gaan zoeken. (Zie mijn bericht van 15.47).

  0

  0
 • de muzikant
  25 juli, 2016 - 17:29

  @NAC4EVER: dat is precies hetgeen ik wel wil horen! We zijn groter dan cambuur en de graafschap. VVV en Eindhoven zijn, vergeleken met de uitstraling van NAC kleintjes. Daarnaast schrijf jij: top 5 + promotie….dat laatste staat niet expliciet bij de doelstelling! Dus als we lekker meeballen, 5e worden en het niet redden in de nacompetitie dan hebben we het goed gedaan….
  Je moet niet gokken op de flow, we moeten keihard voor de eerste plaats gaan!

  0

  0
 • Marseille
  25 juli, 2016 - 17:33

  Dijkhuizen heeft toch een terecht punt. Het financiële aspect is belangrijk om die oefenpotten te spelen tegen amateurs, maar je hebt een compleet nieuw elftal, zorg dan dat je liever te veel dan te weinig oefenpotten speelt, slecht geregeld weer.

  0

  0
 • zwampie
  25 juli, 2016 - 17:46

  Wat Me wel opvalt dat scheppioni regelmatig aangeeft wat meerdere hier in reacties beschrijven en hij ( nog) niet overtuigd is betreffende Dijkhuizen en dat bijna alle 21 reacties dezelfde mening delen en dat scheppioni hierop wordt afgerekend als een zeurkous of wat dan ook en dat er in dit item bijna iedereen zijn mening wel deelt.

  Ik zou dan zeggen dat zijn mening toch wel terecht is.

  Ik vind Dijkuzen nu ook nog niet overtuigend over komen als iemand zijnde , met de borst vooruit en kom maar op, wij zijn NAC ,passen ons aan niemand aan en we starten overtuigend en durven dit ook uit te spreken.
  Nu zie ik toch meer excuses zoeken terwijl die allang bekend waren.
  -oefen wedstrijden waren bekend net zoals de clubs
  – dat NAC pas laat spelers van MC zou krijgs was ook bekend
  -dat deze spelers dus niet of weinig met NAC mee gespeeld zouden hebben ook.

  Of zorg dat je de spelers op die positie haalt en je voorbereiding begint met op elke positie een speler die je voorkeur hebt of accepteert de situatie en kom niet aan dat de voorbereiding niet goed was, je alle spelers nog niet hebt of dat ze niet ingespeeld zijn,want je weet van te voren niet wie er exact zou komen, ook al zijn er afspraken gemaakt.

  5 augustus moet je er gewoon staan en die 3 punten binnen halen

  0

  0
 • Dun Diëe
  25 juli, 2016 - 17:48

  Ben het met Mizou eens. Tegen grotere tegenstanders zal er ook veel meer weerstand komen vanuit de lokale driehoek. Dan kun je wellicht achter gesloten deuren spelen maar dan kost het alleen maar geld en levert het niks op omdat er geen publiek is. Zo ist nou eenmaal op dit moment. Hopelijk promoveren we dit jaar gewoon en is volgens jaar alles anders.

  0

  0
 • Dun Diëe
  25 juli, 2016 - 17:50

  Sinds wanner speelt jong Utrecht eigenlijk in de Juup? En ten koste van wie? Wat een farce.. zet dat gewoon een jong-elftal competitie op.

  0

  0
 • dennis
  25 juli, 2016 - 17:54

  Het is allemaal maar “hopen”. Zelfs niet weten wie er bij komen en wat het niveau is. Dat kan niet als je professioneel wil zijn! Daar mag je gewoon niet op gokken.

  0

  0
 • scheppioni
  25 juli, 2016 - 17:55

  @ zwampie
  Ik bedoel het precies zo, sommige denk ik die blerre elkaar maar na, want ik hoef geen gelijk sterker nog ik hoop van harte dat ik geen gelijk heb, net wat je zegt 5 augustus moeten we er staan of gaan we dan weer de term ‘inpassen’ krijgen ?
  Kijk, even zou Hans de Koning destijds trainer geworden zijn van ons NAC was dat ook geen garantie geweest, maar de meeste opperde hier destijds, hij heeft nog nergens geen succes gehad !
  Nou dat weten we nu ook en gaat het puur om een klik met de groep !
  Nu heeft Marinus wel misschien ene hele groot voordeel en daar hoop ik op, want dat is echt ideaal voor een trainer, dat Marinus voor hem met een Stans/Haemhouts een verlengstuk op het veld heeft, dat is o zo belangrijk ! Hoop doet leven, we gaan het zien de komende twee maanden !

  0

  0
 • NAC4EVER!
  25 juli, 2016 - 18:53

  @De Muzikant

  NAC heeft wel degelijk laat weten dat promoveren een onderdeel is van de doelstelling. (O.a. via de link naar het interview met voetbal.com, maar ook via andere sites)
  Sterker nog, NAC heeft ook laat weten dat dit belangrijkste doelstelling is.
  Jouw stelling over dat NAC tevrede zou zijn met top 5 plaatsing zonder promotie klopt dus niet.

  Ik ben het met je eens dat NAC verre weg de grootste club van de JL is.
  Maar dat wil nog niet zeggen dat je dan kampioen word (zie vorig jaar).
  Op basis van wat ik nu weet schat ik Cambuur hoger in (zoals ik al eerder heb gezegd)
  De andere eerder door mij genoemde concurenten kunnen van NAC winnen (zeker als NAC uitspeelt), maar NAC heeft tegen hun zeker weten een kans.
  Maar vorig jaar hebben we bijvoorbeeld 2 keer van VVV verloren. En ook beide uitwedstrijden tegen Eindhoven gingen verloren.

  Ik zeg niet dat NAC moet gokken op de flow.
  Maar om kampioen te worden heb je wel de flow/geluk nodig (zie Sparta vorig jaar).
  NAC moet iedere wedstrijd zijn stikkende best doen. En moet promoveren.
  Als NAC bijvoorbeeld 2de eindigen en de play-offs winnen, hoor je er mij niet over dat we geen kampioen zijn geworden.
  Maar als ze toch kampioem worden hoor je mij niet klagen hoor.

  Wil ik nog 1 ding tegen je zeggen.
  Weet dat plek 1 ook in de top 5 staat.
  NAC heeft top 5 gezegd he. Niet plek 2 t/m 5.

  Op naar promotie!

  0

  0
 • NAC4EVER!
  25 juli, 2016 - 19:00

  @Dun Diëe

  Dit word het eerste seizoen dat Jong Utrecht in de JL speelt.

  Nadat Jong Twente uit de JL ging dat de knvb een probleem (volgens mij hebben ze daar wel meer ‘probleempjes’).
  Ze hadden met 19 clubs een onevenaantal JLclubs.

  Er is toen besloten om dit voor 1 seizoen zo te laten. Vanaf dit seizoen word er weer met 20 clubs gespeelt.

  Er is voor Jong Utrecht gekozen op basis van presentaties.

  P.s.
  Ik ben ook geen fan van die ‘Jong’ ploegen in de JL.

  0

  0
 • Azijnpisser
  25 juli, 2016 - 19:01

  Ik ben benieuwd hoe diverse spelers zich zullen ontwikkelen, maar ook zeer benieuwd hoe Dijkhuizen zich gaat ontwikkelen. Je werkt tijdens de oefencampagne naar een vaste basis toe, maar aan het gewissel en de verschillende opstellingen was geen touw vast te knopen, hopelijk wel door de deskundigen.
  Oefenen tegen sterke tegenstanders, van Diermen was niet in staat Amoha fatsoenlijk partij te geven en zo waren er nog wel meer spelers zeker niet beter dan hun amateur collega’s.
  Ik vrees met grote vreze de start van de competitie en ook de trainer geeft er blijk van zich niet helemaal zeker te voelen.

  0

  0
 • H'wiel
  25 juli, 2016 - 19:37

  Ik hoop op een goede reeks in de pakweg eerste zeven wedstrijden, zodat het team wat meer naar elkaar toe groeit en alles voor elkaar over hebben.
  Voor de rest vind ik het allemaal niet zo spannend.
  Wat ik spannender vindt is wanneer mijn seizoenskaart nou eindelijk eens op de deurmat valt….

  0

  0
 • NAC4EVER!
  25 juli, 2016 - 19:40

  @H’wiel
  Wanneer heb je seizoenskaart besteld?

  0

  0
 • RT
  25 juli, 2016 - 19:47

  Voorbereiding is een complete farce geworden

  0

  0
 • Ad lips
  25 juli, 2016 - 19:49

  Ik voor de play-offs en ook nog niet binnen die kaart

  0

  0
 • NAC4EVER!
  25 juli, 2016 - 19:53

  @Ad Lips
  Dat is idd vreemd.
  Na wat NAC vorig week zei, had je hem vorige week al moeten krijgen.

  Misschien deze week even naar NAC belde?

  0

  0
 • Nr. 20
  25 juli, 2016 - 20:00

  Zwakste punten van dijkhuizen:
  1. geen uitstraling en enkel excuses, ligt nooit aan hem
  2. Speelt nooit met vast team en vele wissels onbegrijpelijk.

  In belang van NAC geef ik hem voordeel van twijfel.

  0

  0
 • roberto
  25 juli, 2016 - 20:31

  Een lantaarnpaal geeft nog licht Dijkhuizen straalt werkelijk niets uit.
  Zonder charisma bereik je niks bij NAC voor de kerst is hij gezien, maar hoop dat ik het helemaal mis heb.
  Jan Everse had de boel hier wakker kunnen schudden met heel veel humor, maar nee hoor nemen een nobody die bij Excelsior trainer is geweest een club nog kleiner dan de Vogels Katwijk QuickBoys etc…

  0

  0
 • Breda-mike
  25 juli, 2016 - 20:41

  Mensen blijf aub achter de trainer staan. ipv voor het seizoen als zo te gaan lopen mekkeren!!

  0

  0
 • Nr. 20
  25 juli, 2016 - 20:54

  @Breda-mike dan verwacht ik ook dat trainer achter zijn team en club gaat staan ipv voordat seizoen begonnen is al lopen mekkeren…..

  0

  0
 • Braze
  25 juli, 2016 - 20:56

  Dijkhuizen heeft toch zelf de voorbereiding mee georganiseerd. Als die onvodede was is dat zijn schuld.
  Dat NAC afhankelijk is vande overschotjes van man city vind i pas echt erg

  0

  0
 • johan o
  25 juli, 2016 - 21:08

  Geen paniek mensen….een aantal weken liep hij ook al te klagen dat er een spits en een keeper bij moesten komen. En dat was binnen een week gefikst. Zo’n interview als dit is afgenomen om het opportunisme vroegtijdig de kop in te drukken. en zich in een rol te manouvreren van waaruit het team gaat groeien en succes gaat genereren.
  Feit blijft dat je met deze selectie van jong Utrecht MOET winnen…. ik zie die wedstrijd als een verlenging van de voorbereiding. ..

  0

  0
 • Nacdictive
  25 juli, 2016 - 21:11

  Kom op man wat een hoop gezeik hier. NAC is niet meer een bepalende partij (geen eredivisie meer en budget flink omlaag). Oefenwedstrijden zeggen me werkelijk waar geen ene reet.. In oefenwedstrijden pak je geen punten. Eerste drie wedstrijden zes punten pakken, zo snel mogelijk een basisformatie inbouwen en gaan!!

  0

  0
 • RV
  25 juli, 2016 - 21:49

  Zonder charisma bereik je niets bij NAC?
  Trainers als Gudelj en Karelse (in mindere mate) hadden totaal geen charisma en dat zijn de laatste jaren misschien nog wel de best presterende trainers geweest.

  Nee hoor, ik denk dat Dijkhuizen qua uitstraling en persoonlijkheid naar buiten prima past.
  Zakelijk, degelijk en bovenal realistisch.

  Ik twijfel gewoon aan zijn capaciteiten om een individu beter te maken en een team neer te zetten waar ook de 12e tot en met 21e man driehonderd procent geven. Het zegt mij eerlijk gezegd heel veel dat types als Suk blij zijn dat ze weg konden bij NAC. Maar het schiet totaal niet op om Dijkhuizen nu af te branden.

  Ik ben eerder geneigd om mijn oprechte zorgen uit te spreken over het selectiebeleid van Smulders maar bovenal zijn netwerk. Budgetten naar beneden is allemaal prima en te rechtvaardigen maar de competitie starten zonder bezetting op cruciale posities kan naar mijn mening niet. Had dan alles in het werk gesteld om Pedro te behouden (die was zich namelijk prima aan het ontwikkelen en gaat dit jaar zeker een goed seizoen draaien bij de Graafschap).

  Ik ga er gemakshalve maar even van uit dat hij nog een centje heeft over gehouden voor een ervaren centrale verdediger (want zelfs van Diermen is héél beperkt hoor) en een doelpuntenmaker voor in de spits. Als dat niet het geval is en hij die posities op gaat vullen met huurlingen van City dan maak ik me oprecht zorgen.

  Nogmaals, driehonderd procent achter NAC.
  Maar Goetzee en de aandeelhouders weten dat dit NAC gewoon moet promoveren om zijn bestaansrecht (in de huidige organisatievorm) te behouden. Reken maar dat die hem knijpen en achter de schermen keihard werken om investeerders te zoeken.

  0

  0
 • TheBeek
  25 juli, 2016 - 22:30

  Veel supporters zouden er goed aan doen hun verwachtingen naar beneden bij te stellen.

  De gedachte ‘ wij zijn nac en horen in de ere en we hebben een groot stadion en we worden wel ff kampioen’ ‘ leeft nog heel erg.

  De realiteit is dat we eigenlijk een mindere selectie hebben als afgelopen jaar.

  Kwa mentaliteit en teamgeest zijn we er wellicht op vooruit gegaan maar daar ga je ook niet alles mee winnen.

  De keeper (welke dat ook gaat zijn) moet zich nog te bewijzen.

  Achterin zijn we echt heel erg dun en matig bezet. v. Diermen is ook maar een afvaller van excelsior he ;)

  Het middenveld is met afstand de beste linie

  Voorin maak ik me ook zorgen. Ayepong is geen geweldenaar en verbeek ook niet. Korte is een explosief mannetje dat bij nac past maar heeft zich in de eredivisie nog niet kunnen bewijzen. Mocht niet voor niks weg bij ado

  En dessers ? Tja hoe goed is die? Als tie er 25 maakt is het een goeie ja……………maar doet tie dat ook?

  Geen idee. Koffiedik kijken is het

  Cambuur en de graafschap hebben betere selecties. En VVV wellicht ook nog wel.

  Eerste 5 mag je denk ik idd blij zijn. En dan moet je geluk hebben dat het kwartje goed valt in de play-offs.

  Ja maar we krijgen nog 3 of 4 city jongens er bij!

  Ja so what? Dat zijn echt geen hoogvliegers. Die jongens komen van een grote club met 100en spelers en hebben geen idee wat noad of nac inhoud. Andere cultuur etc. etc.

  De echte talenten die komen niet naar nac; de afvallers komen naar nac ;) 3e/4e rang

  Velen zulen me hier als pessimist wegzetten; nou prima ;)

  Eens kijken hoeveel punten we hebben na 10 wedstrijden hebben………

  Supporters zien de realiteit niet onder ogen en roepen maar ….grote markt 2.0 etc. etc.

  Realiteit is dat we gewoon een juup selectie hebben en de kans op promotie is aanwezig maar geen garantie.

  Wat RV al zegt; nog een jaar en we vallen gewoon om.

  En of we het nou willen of niet; zonder investeerder komt nac er niet meer bovenop.

  Dat roep ik al een jaar of 5 en dat gaat uitkomen

  0

  0
 • buurman
  25 juli, 2016 - 23:26

  Ben bang dat RV wel heel erg gelijk heeft !!
  Maar goed sparta en jong utrecht (bah) maar eerst afwachten.

  0

  0
 • Dromer
  25 juli, 2016 - 23:40

  kennen jullie het begrip omdenken? benader de zaken eens op een andere manier. bv die spelers van mc zijn derde keus dus voegen niks toe. daar maak je van: mooi dat we gratis talenten krijgen van mc om ons nog beter te maken. of als we promoveren via de nacompetitie kunnen we nog een aantal wedstrijden extra genieten.
  een meer positieve benadering maakt alles een stuk prettiger. binnenkort is er in etten-leur een optreden van iemand die omdenken tot een kunst heeft gemaakt. zou voor veel reageerders hier een aanrader zijn om eens te gaan bekijken

  0

  0
 • H'wiel
  26 juli, 2016 - 00:19

  Voor de play offs verlengd bij stadion klantenservice. Via internet ging toen niet. Mijn broer heeft hem zelfs later dan mij verlengd en heeft hem al binnen!! Zal wel goedkomen. We hebben nog een week.

  0

  0
 • gvd
  26 juli, 2016 - 00:43

  Als er nu nog 3 of 4 van MC bij moeten komen worden het 7 of 8 MC spelers van 18-20 jaar plus een grote broer. Wat een geweldige inbreng aan ervaring.
  Gezien de waanzin in het Engelse voetbal kan het haast niet anders dan dat deze jongens ook nog eens een vorstelijk salaris ontvangen tov de rest van de selectie.
  Heb hier zéér gemengde gevoelens bij, dit houdt geen stand.
  De oplossing heb je in eigen hand, doorpakken met je eigen jeugdspelers.

  0

  0
 • Ricoo95
  26 juli, 2016 - 01:04

  Sommige mensen snappen het niet ik ben er ook tegen dat we tegen amateurs spelen maar het draait nu eenmaal om geld in de voetballerij en wat heeft Nac niet dat is Geld !! Nac krijgt van elke amateur 10.000 euro per wedstrijd als ze tegen NAC 1 willen spelen als NAC tegen een club wilt spelen op niveau dan mag NAC gaan betalen en wat heeft NAC niet dat is geld !! Vandaar we ook tegen halsteren speelde op de opendag nog een voorbeeld waarom zijn we op trainingskamp gegaan in roosendaal ?? Omdat er geen geld is voor een trainingskamp we moeten er hellaas mee dealen dat we nu in een situatie zitten met weinig geld !! Jammer maar helaas

  Aan de supporters ligt het niet vanaf 5 aug volle bak achter NAC wij zijn NAC altijd&overal

  0

  0
 • gvd
  26 juli, 2016 - 01:14

  @DROMER
  Omdenken lijkt al grondig toegepast bij de organisatie en selectie van NAC?

  Het betekent toch niet dat je de zaken verkeerd moet voorschotelen. Het idee dat MC Spelers gratis zijn is volgens mij onzin. Wellicht betaald NAC geen salaris maar dat NAC eens de rekening krijgt staat voor mij vast.
  De kans om een contract speler goed te verkopen daalt aanzienlijk. Je leidt op voor een ander.
  Elk jaar maar nieuwe MC spelers inpassen gaat wellicht ten koste van de binding met de achterban, zeker als je het gevoel krijgt dat de beste MC talenten naar andere clubs gaan.
  Over de samenwerking kun je een hele rits plussen en minnen opstellen en omdenken prima, maar hou op over GRATIS.

  0

  0
 • Jan
  26 juli, 2016 - 07:27

  @Ad lips, ik heb even gebeld. Je kaart ligt in Tilburg.

  0

  0