Go to Top

Dijkhuizen: “Pedro hoeft niet weg”

Dijkhuizen: “Pedro hoeft niet weg”

Luis Pedro vertrekt naar alle waarschijnlijkheid binnen enkele dagen officieel bij NAC. De verdediger is in Turkije om daar een nieuwe club te vinden. Marinus Dijkhuizen hoopt dat die zoektocht op niets uitloopt, want hij ziet Pedro graag blijven.

Dijkhuizen: “Luis hoeft niet weg, maar omdat we hem contractueel niet kunnen tegenhouden om te vertrekken, kan ik niet meer doen dat aangeven dat ik hem er graag bij wil houden. Dat heb ik dan ook gedaan.”

Pedro kan rekenen op de belangstelling van verschillende Turkse clubs. Sanliurfaspor is het meest concreet, maar ook Boluspor en Adanaspor zouden naar de diensten van de verdediger hengelen. Een langer verblijf bij NAC lijkt daarom erg onwaarschijnlijk. Daarnaast kun je je afvragen hoe graag je een speler moet willen houden, die zelf graag weg wil.

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

23 Reacties op "Dijkhuizen: “Pedro hoeft niet weg”"

 • Hans
  30 juni, 2016 - 08:50

  Niet dus
  Motivatie onder het vriespunt = beter vertrekken

  0

  0
 • Greet Wilders
  30 juni, 2016 - 08:52

  Tot 1 juli kan hij vertrekken en daarna niet meer. Toch?

  0

  0
 • The Cosmic Gate
  30 juni, 2016 - 09:03

  DAAGGGGG graag of niet , moet vrij simpel te vervangen zijn lijkt me

  0

  0
 • Ad Lips
  30 juni, 2016 - 09:13

  Degelijke mandekker, moet eenvoudig te vervangen zijn. En dan iemand die wel graag wil komen en blijven. Zonder clausules in het contract svp.

  0

  0
 • Massaro
  30 juni, 2016 - 09:14

  Het probleem is waarschijnlijk dat pedro gewoon nu hard nodig is. Van diermen en bezooijen zijn nog niet speelklaar en verder is er niemand met uitzondering van dingsdag die centraal achterin kan spelen. Dijkhuizen weet ook wel dat pedro niet de gedroomde verdediger is maar weet waarschijnlijk ook dat een vervanger van ongeveer dezelfde orde toch wel lastig gaat worden op de korte termijn. Misschien een verdediger van mc? Ben benieuwd.

  0

  0
 • Eljé
  30 juni, 2016 - 09:14

  Boluspor? Is dat geen zeeuwse club?

  0

  0
 • De Lange
  30 juni, 2016 - 09:22

  Mocht het niks worden daar, krijg je zo n jongen niet meer met 100%motibatie het veld in hier, dus hopen dat hij daar een club vindt.

  0

  0
 • Johnnyboembastik
  30 juni, 2016 - 09:28

  Pedro heeft een beetje last van zelf overschatting vrees ik. Prima mandekker voor een Juup club (zelfs voor ons), maar opbouwend een drama. Zag hem afgelopen jaar 95% van de ballen breed spelen of achteruit. Dat hij de biercompetitie wel gezien heeft….tja
  succes dan maar elders, maar vrees dat je het nergens beter zal krijgen (misschien een paar knaken meer)

  0

  0
 • Halve Liter
  30 juni, 2016 - 09:34

  Jammer dat hij vertrekt, vond hem zeker in de play-offs erg goed zijn mannetje staan. Maar goed wanneer hij niet meer gemotiveerd is, heb je er niks aan om die jongen nog bij je te houden.

  Als vervanger zal er sowieso wel een verdediger van City komen verwacht ik, omdat Smulders in een eerder stadium al aangaf dat hij het in 2 verdedigers nadrukkelijk zag zitten (Bryan en Adarabioyo). Misschien verrast Smulders ons nog wel met een andere verdediger, we gaan het weer meemaken!

  0

  0
 • Emarino
  30 juni, 2016 - 09:58

  Niet meer aan beginnen, nu verder de zaak opkuisen en doorpakken.
  Kijk eens bij de Hoofdklassers rond lopen tig Pedro’s te ballen.

  0

  0
 • 10diego
  30 juni, 2016 - 09:59

  Zou fijn zijn als Dingsdag en Verbeek opkrassen.

  0

  0
 • Toontje
  30 juni, 2016 - 10:05

  Ook weer een uit de categorie die denkt dat hij beter is dan in werkelijkheid. Kon amper (niet altijd) het JL niveau aan. Geen clubbinding blijkt alleen op zoek naar geld. Blijkbaar kun je zonder veel talent tegenwoordig toch nog ergens komen.

  0

  0
 • 10diego
  30 juni, 2016 - 10:13

  Dat spelers in deze tijd naar een land als Turkije willen snao ik niet. Pedrootje zou vol voor de opvolging van Kenny moeten gaan en een voorbeeld aan hem moeten nemen. Strijden, presteren niet mauwen, er staan en een mooie transfer afdwingen.

  0

  0
 • De muzikant
  30 juni, 2016 - 10:26

  Denk eerder dat Pedro wilt vertrekken omdat hij het niet ziet zitten met deze trainer. Dijkhuizen heeft geen vertrouwen in hem, bleek de laatste maanden, en kan hem ook niet stimuleren. Als je dan de hele exodus bij NAC ziet kun je je afvragen of er niet meer zijn die hetzelfde gevoel hadden. Bij bedrijven heb je daar vertrouwelijke exit gesprekken voor. Mocht de rol van Dijkhuizen hierin het geval zijn dan gaat dit onherroepelijk nog een keer gebeuren. In dat geval moet je je afvragen of de juiste man destijds, in allerijl, is binnen gehaald waarmee je consistent kunt gaan bouwen.

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  30 juni, 2016 - 11:06

  Ik zie nog liever Dingsdag vertrekken. Die heb ik nog nooit kunnen betrappen op iets wat op opbouwen lijkt. Alleen maar breed of terug. Achterin behoefte aan versterking. Schilder of Buys lijken me wel wat.

  0

  0
 • RV
  30 juni, 2016 - 11:08

  Als Pedro nou in zichzelf investeert en gewoon een goed jaar draait bij NAC kan hij of met NAC de eredivisie in of hij kan de stap maken naar een eredivisieclub.

  Daar ben ik van overtuigd, er is altijd interesse in een fysiek sterke spits die stevig is in de duels.
  Dan hoef je echt niet altijd aan de bal de beste te zijn, als je maar een opbouwer naast of voor je hebt staan.

  Echt een hele domme stap van hem, met 24 jaar moet je toch nog bereid zijn om in jezelf te investeren.

  0

  0
 • RV
  30 juni, 2016 - 11:57

  Ik bedoel uiteraard centrale verdediger in plaats van spits.
  Neemt niet weg dat ik de keuze van Pedro niet begrijp en dat ik er om deze reden alleen al niet om rouw als hij vertrekt.

  Nogmaals, alleen spelers die graag willen en iets neer willen zetten.
  Geen weglopers en spelers die alleen als het niet anders kan het geel-zwart willen dragen.

  0

  0
 • Boxer
  30 juni, 2016 - 12:21

  @ de muzikant,

  Je spreekt jezelf tegen. Bouwen doe je vanaf onderen met een nieuw fundament. Dijkhuizen was misschien niet de beste trainer voor de groep van vorig jaar verder te bouwen ( weet ik niet geen mening) maar misschien juist wel de man om aan een nieuw NAC te bouwen.
  Feit is dat de groep van vorig jaar onevenwichtig in elkaar stak.

  0

  0
 • scheppioni
  30 juni, 2016 - 12:43

  Van Bezooijen kan een prima vervanger zijn, mits hij 100 procent fit blijft !!

  0

  0
 • De muzikant
  30 juni, 2016 - 13:54

  @boxer: vorig jaar kreeg Maaskant m.i. geen kans, omdat hij met de helft van de selectie van z’n voorganger moest werken. Dijkhuizen heeft er m.i. Helemaal niets van gemaakt. Iedereen zei dat Dijkhuizen dit wel vlot zou trekken maar hij had geen idee. Deze indruk word bij mij versterkt door heer massale vertrek van velen. Bij een beetje vertrouwen hadden er meer willen blijven.

  0

  0
 • Martinus
  30 juni, 2016 - 14:28

  Beste muzikant,

  Ik zie deze week spelers komen die aangeven voor het nieuwe beleid van NAC te komen en specifiek ook vanwege de trainer. Dijkhuizen staat er goed op bij jongens die onder hem gespeeld hebben in het verleden, zij hebben vertrouwen in zijn visie.
  Mijn conclusie is dus dat de vertrokken spelers niet in deze visie passen, of zich niet in deze visie herkennen. En dat is niet erg. NAC wil een andere richting in, dus we hebben de afgevallen spelers hierbij niet nodig. Sterker nog, die zouden het proces belemmeren. Dat zagen we vorig seizoen.
  Daarnaast had Maaskant bij veel spelers die naar NAC zijn gekomen in de vorige zomer, een vinger in de pap. Om dan te stellen dat hij de kans niet heeft gekregen, gaat voor mij niet op.
  Daarnaast heeft Dijkhuizen aantoonbaar meer punten per wedstrijd behaald dan zijn voorganger, dus ook in dat opzicht was zijn aanstelling al een verbetering. En dat met een selectie die hem in de schoot geworpen werd. Heeft hij niet het maximale er uit gehaald? Misschien, maar dat weten we niet. Samenhang ontbrak in elk geval in het gehele elftal. Mijn indruk is dat hij er alles aan deed om dit te herstellen, maar dat het met die spelersgroep niet mogelijk was. En nóg kwam hij akelig dicht bij promotie.

  0

  0
 • HenkTank ©
  30 juni, 2016 - 15:41

  Die dat Kip beleid eens hanteren dan.

  Verder kijken is……

  0

  0
 • De muzikant
  30 juni, 2016 - 19:14

  @martinus: op het moment dat t ging lopen was t al bepaald. Bij de eerstvolgende nederlaag werd het pleit beslecht. Dat de spelers daarna zelf de handschoen hebben opgepakt is ook een mogelijkheid. Maar als ik jouw redenering over het gemiddeld aantal punten volg is Hellemons de ideale trainer voor NAC, toch?

  0

  0